Sada je: sri maj 07, 2025 12:30 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 68  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Snovi
PostPostano: pet maj 04, 2012 6:18 pm 
Član foruma

San koji ću ispričati nazvao sam DRVILA JACKET.
Ukratko, pre no sam usnuo taj san bio sam pod uticajem literature koja spominje razna bestelesna bića. U trenutku sam se našao u sobi moje tetke. Nisam bio racionalan niti sam mogao imati prohteve u tom snu. Na grudnom košu svoga tela imao sam crveni prsluk koji je bio pod nekim elektricitetom. Prsluk je bio srasao samnom.
Kretao sam se klizeći prema tetkinoj glavi koja me je posmatrala sakrivena ispod ćebeta.
Prilazio sam i vraćao se ka njenoj glavi i natrag. U sledećoj sceni probudio sam se u krevetu sa kompletnim električnim osećajem prsluka na grudima, jedino što ga nisam video. Bilo mi je jako čudno. San je izgledao trenutan i stvaran. Tako nisam sanjao nikad u životu. Utrnulost grudnog koša trajao je nekoliko minuta. Svakakve mogućnosti su prolazile kroz moju glavu. Zapisao sam san jer mi se učinio verodostojnim da se zapiše.

Nije se ponovilo ovako nešto. Zanimljiva je energija tog prsluka, podseća na one naprave za mršavljenje, vrlo je grtka...

Vrh

PostPostano: sub maj 05, 2012 2:31 pm 
Početnik

Tragom_ptice_dodo je napisao/la:
tan_kju je napisao/la:
Sinoc sanjam Ursulu.
Ko je Ursula?
Nalazim se u nekoj sobi u kojoj ima jos nepoznatih ljudi. Na zidovima su posteri likova. Ti likovi su vjerovatno poznati i znacajni nekome, meni ne. Na zidu je i veliki poster (crnobijeli) Ursule na kojem pise godina njenog rodjenja i godina smrti. Ursula je poginula u 2 svjet. ratu i bila je na strani Njemaca, znaci i ona je bila Njemica. Stojala sam pored njenog postera i ona je iznenada progovorila obracajuci se meni. Usta su se pomjerala na posteru. Govorila je mojim jezikom. Rekla mi je neke meni bitne stvari o meni i takoto. Pominjala je neko pleme...

P.S. Ja nemam pojma odakle mi ta Ursula i ko je Ursula i da je to njemacko ime. Guglajuci na netu nasla sam da je postojala neka Ursula i to zena ovog lika:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Josef_Dietrich

da li je ovo mozda Ursula ?
http://www.warrelics.eu/forum/ss-unifor ... n-77407-2/

da li mozes ponoviti link jer mi je otvorilo nesto drugo....

http://www.warrelics.eu/forum/ss-unifor ... n-77407-2/

Vrh

PostPostano: sub maj 05, 2012 2:33 pm 
Početnik

dole ima slika. Ursula je dole.

Vrh

PostPostano: pon maj 07, 2012 2:25 pm 
Član foruma

tan_kju je napisao/la:

Koliko mogu da vidim sa slike jeste slicna je ovoj sto sam ja sanjala....

Vrh

PostPostano: uto maj 08, 2012 5:47 pm 
Početnik

tan_kju je napisao/la:

Koliko mogu da vidim sa slike jeste slicna je ovoj sto sam ja sanjala....

:glasses7: Drago mi je :love3:

Vrh

PostPostano: pet maj 11, 2012 10:39 pm 
Član foruma

Lokacija: black hawk down-black hawk up...all the same,just like grain of sand in sand-glass
san od 6.mart '12
.....Ja od muke sjedam na travu i vidim kako je udobna, eto taj detalj mi je pao u oci...zelena trava, puna raznolikih biljaka koje nikad nisam vidjela u zivotu, mekana kao svila, udobna kao najudobniji kauc...

@ ptica-dodo,

Ona dva sna su ti povezana. Tvoje planinarenje sa onom lirankom (ona crvenokosa plavooka) , na koje ste bili izvučeni/upućeni dok je dole u dolini počelo ono što si vidjela, čime ste bili pošteđeni tog napada na naselje.
I onaj drugi sa medvjedicom ,gdje si se također zatekla u ''planinarskom'' ambijentu,na nepoznatom proplanku nepoznate prirode kakvu si opisala (meko tlo i trava,kažeš ''udobnije nego najudobniji kauč'' , pa drugačije i tebi nepoznate biljke okolo...) . A i inače u takvim slučajevima,kad se tako zagubiš na brdima/planini , oni s kojima ćeš prvo i doći u kontakt/susret,i koji i postoje kao služba za takve situacije, su upravo ekipe službi nalik ''gss''-u (gorska služba spasavanja). Dakle oni su i upućeni na ''izgubljene planinare'' po svom zadatku i službi. Kad se i u svom realnom životu zatekneš izgubljena na planini, i čekaš da te tvoja ljudska zajednica nađe , oni su prvi s kojima ćeš kao (zalutala/izgubljena) planinarka i doći u susret , a ne nikoja druga služba, ne nikakvi stanovnici dubljih zona u tim planinama (osim tako tih medvjeda i sl) . Niti ikakvi slučajni prolaznici , jer takvih nema na takvim mjestima. ili ako i sretneš ''slučajne prolaznike'' tamo, i oni su zapravo u istoj situaciji kao i ti , izgubljeni i zalutali planinari (ili skijaši također, ali na istu stvar se to odnosi) .

Obzirom da su ti oba ta sna prožeta istom ''planinarskom'' tematikom, gdje si ti u oba slučaja u ulozi ''planinarke'' , prvo penjačice po poznatom (ta planina u crnoj gori i u dolini dole znan ti tip ljudskog naselja), a zatim izgubljene u planinskom ambijentu na nepoznatom proplanku , a jedini likovi s kojima si bila u interakciji su opet ta ''gss'' služba koja je po prirodi i usmjerena na ''traženje zalutalih planinara'' , reci mi imaš li ti ikakvog povoda i razloga u svom ličnom životu (u realnosti ili ''javi'' kako se to kaže) da ti se neko obraća sa ''planinarko'' ili ''izgubljena planinarko...'' , jer je to ubačeni potpis tih snova .

I to baš mislim na ''planinarko'' u smislu prvog sna ,gdje baš tako se i možeš naći na tim zabačenim usamljenim proplancima i penjati se po stjenovitim zonama, a ne primjerice ono ''skijašica'' , što bi bilo slično, ali što te dovodi u drugačije situacije, i provlačenja po drugačijim dijelovima tih planina , ali prije svega tada bi kao ''skijašica'' više bila po uređenim stazama , nema pješke toliko lutanja skretanja i pentranja po neobilježenim i neuređenim stazama , stijenama i sl. Sad ako si i do koje mjere životno vezana za i uz pojam ''planinarenje'' , tako i to čime su prožeti ti snovi dobija na značaju, da te upućivači tih snova znaju lično i iznutra , tj to obraćanje sa ''planinarko'' im je provjera/kod , koji opet samo ti lično možeš potvrditi ili ne. Poput ''PIN'' kodnog broja za platnu karticu.

To trebaš onda odgovoriti i definisati , jer ako im je to bio ''kod/pin'' za tebe, a dovoljno tebi samoj jasan i blizak, onda ti ta dva odvojena sna , uvezani nose poruku i neko pojašnjenje vezano za tebe samu.
I to baš uz ostavljen prostor da također shvatiš da je to sve u slopu nečeg šireg, uopćenijeg i ''globalnijeg'' , tj da si ti bila na njihovoj teritoriji , i na njihovoj ''mapi'' , jer iako se na kraju te dvo-epizode desila veza ''izgubljena planinarka <<-->> gss planinska služba'' , oni kako kažeš ipak nisu tamo došli samo radi tebe (i ko je još bio sa tobom na tom proplanku) , već tebe su ipak tek ''skinuli sa sebe'' sa tim prozirnim utjehama ''ma biće sve u redu / vratit ćemo se po tebe'' ... a zapravo su i sami tamo došli onda radi pojave te medvjedice sa mladunčetom , jer kažeš i sami su stalno o njoj pričali . Prate joj kretanja ili šta već , ali u svakom slučaju ju znaju i nije im nepoznata , ne boje je se za razliku od tebe koja si je se bila prepala. Zaista i zašto si je se prepala , ipak nije te ni napala , ni ugrozila , praktično nije te ni registrovala . Koriguj i percepciju i shvatanje ''boja i detalja'' , jer ako si fino shvatila (prije svega po mladunčetu kojeg je pazila) da je to mama medvjedica a ne medvjed , onda ju tako i zovi a ne ''veliki ogromni medvjed'' (kako si poslije ju nazvala), koji te je mogao napasti po tvom mišljenju. A vidiš nije te ni napala , ni pogledala . Promotala se i otišla dalje svojim poslom , tj kud je tumarao taj njen mali medo.

A ''opasni veliki medvjed'' , je ono što je zaganjalo promatrača , kad je naivno krenulo ka tim ''brdima čiji vrhovi svijetle'' , a mislim da je on bio na istoj mapi kao i ti , istoj ''sanjačkoj mapi'' preko koje nekad pošalju pokoju poruku , tj ta mapa ako je ta na koju mislim , i nije baš za ''male lične poruke'' . Tu baš nekad ubace i uvuku samog ''sanjača'' na neku bitniju samostalnu epizodu da se sam snađe, orjentira , ide okolo , traži, upadne u zamke ili ne, i opet samostalno se nosi sa eventualnim susretima sa stanovnicima te čudne šume .
Kad pričaju preko te mape na kojoj si bila , obzirom da ni ona sama nije neozbiljna i tek slučajni ''san'' , tako ni potvrde i ti ''kodovi'' vezani za tu mapu i za pojedinca koji je odigrao poneku epizodu u njoj , nisu blijedi , plitki i prepušteni ''lutanjima'' , već baš ubodu nešto š čim je ''sanjač'' prožet inače .

Potrebno je dakle da ti kažeš koje , kakve i kolike veze s tobom lično ima pojam ''planinarenje'' , i znači li ti šta da ti se neko i na takav način preko takvih snova obraća sa ''planinarko'' ?

A zavisno od tvoje potvrde tog ''PIN-a'' i u kolikoj mjeri te se tiče , dalje ću ti onda ispričati šta ima u vezi toga.
Malo i o samoj toj mapi , gdje često ima tih medvjeda, na koju se ni u snovima ne upada slučajno , već samo ako te uvuku u nju , pri čemu ostave svakako skriveni potpis , ali upravo i ne toliko skriveni , već te stave u ambijentalnu ulogu onoga što bi trebalo da ''zaista jesi'' . A onda već dalje i šta ti se samoj bude dalje uklapalo iz same poruke tih snova tebi , s tim da ćeš trebati se prisjetiti još nekih detalja tog samog napuštenog sela. Tebi je prvi san počeo da si baš planinarka u poznatom okolišu sa Zemlje (i bez ikakve interakcije sa likovima iz tog dešavanja dole, posebno sa tom vojskom iz auta), ali onda taj sa medvjedicom i napuštenim selom na proplanku ne-zemaljske prirode i okoliša , što ti je bio san u toj mapi koju spominem , upravo ako te u toj mapi kontaktira opet ''planinarska služba spasavanja'' , onda se kači na taj prvi , posebno jer je tamo bio napad te neobične vojske , i to da je sa tobom od tog napada bila pošteđena i ta jedna liranka, tako što ste poslani na planinarenje. A i preko tog promatračevog kratkog iskustva u toj mapi , gdje je njega tek nakon par koraka zaganjao grizli , će ti također biti jasniji neki detalji . Čudna mapa je to ,vidiš šta tek promatrač kaže gdje je on bio na oporavku od napada bijesnog grizlija , na jednom drugom proplanku nego ti , i to kod vampira , ali nekih neobičnih ,mirnih finih i očito ''opd-ovski'' nastrojenih da ga okrijepe , pomognu i oporave od napada medvjeda koji ga je već bio dohvatio. on je naletio na bijesnog medvjeda , a ti na tog malog i velikog , mamu i mladunče. kad na njih dvoje naletiš , manje-više ti tamo epizoda prođe mirno, osim kao ti što si se bila uspaničila i prepala. a kad naletiš na samog bijesnog medu , onda je najčešće belaj i bježiš. Interno, koji su u njoj bili dovoljno da je barem u osnovama upoznaju, i zovu je tako , mapa ''malog i velikog medvjeda'' , kako je sa Zemlje nazvano i jedno sazviježđe . Tako je i ti zovi , ako kad opet budeš uvučena u nju pa budeš imala još kakav izvještaj iz nje. Lijepa mapa , nestvarno lijepe ne-ovozemaljske prirode , sa mekanim tlom , drugačijim biljkama i takvim brdima čiji vrhovi svijetle i ka kojima putnik-namjernik-izletnik poput promatrača instiktivno krene . Ali i opsana je. Velika je , i rijetko ko bude na dva ista mjesta u njoj, mada to nije isključeno , ali u toj mapi se ne ''sanja'' toliko često , a i dosta rijetki su oni koji su u nju i bili uvučeni. Iz nje se također slabo šta povezuje poslije sna, ali značajka te mape da ti je u epizodi koju si u njoj odigrala/odsanjala uvijek ostavljen takav neki ''PIN-kod'' koji ti jako prožima lični život , ali upravo one dijelove tvog života na koje nisi natjerana , nego ih živiš iz lične volje, ljubavi , sklonosti ili strasti , u kakvu kategoriju ''životnih hobija'' bi spadalo upravo i to ''planinarenje'' . tako onda , šta ptica-dodo imaš reći to vezano za taj ''PIN-kod'' ?

Vrh

PostPostano: sri maj 16, 2012 1:51 pm 
Početnik

Ova kuca ce me ubije...Doslelili smo se u nju davne 1999-te..Nije bas tako davno,al ajd.Ovde sam dozivela samo neke strahote.Moj sin neko vec sanja kako je u nasoj kuci prethodnik (deda) ubio dvoje ljudi,oni su ovde i sahranjeni,ne zna gde.Nije moj deda,kupili smo kucu.Kuca je gradjena tamo za vreme drugog svetskog rata.Jos je sanjao da u mojoj sobi postojao neki plakar,a da su ga oni sazidali.U tom plakaru stoji neka slika i neka kutija starog nakita,satova,ne znam sta jos.Taj plakar ne postoji,jer je tu zid.Sad..Ja ne znam sta vise da mislim za ovu uzasnu kucu ! Sin nije mali,pa da izmislja.Veliki je i radi :mrgreen: ,sto znaci da nije opretecen nekim stvarima glede kuce.

Vrh

PostPostano: sri maj 16, 2012 1:55 pm 
Početnik

jos i ovo...Ovde su troje njih ukucana umrli,jedna je poginila na cesti (unuka),oni su umri 1995,a unuka davne 1990,sto znaci da ih mi nismo poznavali,jer nismo iz ovog grada u kojem smo sada.Ja sam sanjala unuku prije dve godine..Dosla mi u san da mi nesto kaze.Sanjam osobu koju nikad nisam videla ni na slici,a moj sin takodjer..Nigdje veze...

Vrh

PostPostano: pon maj 21, 2012 10:08 pm 
Član foruma

Catandy hvala ti puno sto si se opet javio i tako fino obrazložio moj san. To mi znaci.

Da jeste, oba sna su povezana zato sam se i javila opet na forum i napisala i tj drugi san.

U zivotu na javi mi se vecina ljudi obraca sa “planinarko” jer sam svaki vikend na planini i aktivna sam planinarka. Zapravo takvo obacanje samo doživljavam na planini jer kad se sretnes u većoj grupi ljudi slabo ko kome zna imena pa se uglavnom svi jedni drugima obraćamo tako. Dakle ja sam zivotno vezana za taj kako ti kazes PIN code “Planinarka”.
Na proplanku GSS nije dosao samo radi veme vec i radi moje porodice ali se ne sjecam jel bilo jos ljudi tu oko nas..iako sam u snu samo vidjela sebe, za druge sam samo znala da su tu. Na kraju se ipak ispostavilo da su ih vise zanimali medvjedi od mene. A ja….medvjeda sam se prepala vjerojatno zato jer znam u svojoj glavi da su to divlje životinje i ja nemam iskustva sa njima slabo ih poznajem….mene su ucili da su takve životinje opasne a naročito kad su sa mladima jer si im ti potencijalna opasnost,oni odmah misle da ces im uzet mladunce pa te napadaju u tom slucaju, a kad su sami onda nece…Upravu si nije me ugrozila,nije mi nista uradila, samo je bila tu, i otisli su svojim putem. Moj toliki strah je bio nepotreban.

Fino si povezao oba mog sna, a takodjer je i meni pao na pamet “Mali i Veliki medvjed” te kad sam te pocela citati….cim sam dosla do tvog pojašnjenja “sazviježđe”, rekoh sama sebi ops, sta je ovo?

Od marta nisam sanjala niti jedan slican san. Zadnji snovi koji mi se ponavljaju su kuce. Lijepe, nove, uredne, predivne i velike kuce….ali napuštene…i ja se krecem kroz njih…

Vrh

PostPostano: sub maj 26, 2012 9:11 am 
Član foruma

dva sna poslednje dve noci :
prvi san - vidim svoje mladje dete (ono dete koje su mi oteli vanzemaljci u jednom snu ,pisala sam ranije) kako lebdi na metar od poda ..on uci letenje
i sama sam kao devojka imala jednu seriju snova ucenja letenja, i ja to znam..
on takodje ima pomocnike ,kao ja sto sam imala ,ja samo znam da su oni tu ,ali ih ne vidim..on pazljivo slusa instrukcije ,i sama mu govorim sta treba da radi ...nismo napolju vec u nekoj prostoriji,znaci da je faza pocetnicka:))
iako su snovi o letenju izuzetno pozitivno iskustvo i veliko zadovoljstvo ,sada gledajuci njega ne osecam to,vec brinem
.
drugi san - Zemlja se odvaja..ili udvaja-duplira kao sto se od jedne oplodjene celije dobiju dve ..vidim Zemlju kao plamtecu crveno-narandzastu planetu koja postaje dve planete i znam da Sunce ima glavnu ulogu u tome
(mozda sam trudna ,hahahaha)

Vrh

PostPostano: čet maj 31, 2012 9:00 am 
Početnik

Vrlo intenzivan i realistican san sam imala jutros. Pre nego sto ga ispricam, napomena, mrzim ptice, odnosno jako ih se gadim.
Sanjam da mi velika, impresivna sova sedi sa leve strane uzglavlja, dok ja spavam. Budim se, pre nego sto izlazim is sobe okrenem se prema krevetu i vidim tu sovu tamo i zgrozim se, uplasena pobegnem u dnevnu sobu. U sobi prozori prema dvoristu, vidi se nebo, ljubicasto-sive boje, nesto izmedju noci i dana. Odjednom ponovo vidim sovu u dvoristu, stalkuje me, hoce da udje u kucu. Hoce da ostvari kontakt sa mnom.Kasnije pocinje da prica. U jednom momentu je uzela oblik psa, medjutim kad je izronila iz vode, vidim da joj je ostatak tela kao ptica. Ona mi kaze "Ovoga se ne bojis" , psa pretpostavljam. Iako vidim da i dalje ima perje, sa kojim me pokusava dotaci i ubedjuje me da joj dotaknem perje, ja se pravim da se ne plasim, glumim ravnodusnost.. Objasnjava mi kako ce jednog dana njena vrsta evouluirati u demona, a kako ce ljudi evouluirati u andjele(tako neka visa bica )..Nekako iz tog zakljucujem da ljudi imaju neku raskrsnicu u evoluciji odakle biraju u kojem pravcu ce se razviti njihova dalja evolucija, opd ili ops :)
Na kraju te price sova preuzima oblik mlade devojke koja sa povezom na ocima svira neki instrument, i govori mi nesto na fazon, hajde pretvaracemo se da se igramo i da ne znamo ko ce na kraju pobediti ali to cemo biti mi .. tako nesto tripozno.. Znam da sam celo vreme htela nesto da je pitam ali nisam dobila priliku, i takodje ona je celo vreme od pocetka sna pokusala da stupi u kontakt samnom.. Probudila sam se sa bljak osecajem,koji kod mene proizvode ptice, i zapisala odmah san, to ne radim inace, al ovaj mi ej bio intenzivan :D

Vrh

PostPostano: sri jun 06, 2012 10:22 pm 
Početnik

Od svoje dvanaeste-trinaeste godine ne mogu zaspati na leđima, odnosno sa potiljkom na jastuku.
Kada želim brzo da zaspim, legnem na bilo koji bok i brzo uplovim u podsvest ali u koju ne ulazim sa svjesnošču ove moje ličnosti, več učestvujem kao neki određeni lik u tom viđenom, več režiranom filmu, ako ga ponesem u nivo svesti. (ulazak na mala vrata)
SA potiljkom na jastuku dobro se sečam svega preživljenog kroz prolaske po nivoima podsvesti. Potpuno sam svestan svoje ličnosti i odakle dolazim i mogu da se kontrolišem i da biram što hoču da radim i kada zaželim, mogu da se vratim u nivoe svesti sa potpuno bistrom slikom sečanja, koje ne gubim posle buđenja, odnosno posle ponovnog preuzimanja komandi nad mojim materijalnim telom...

Vrh

PostPostano: ned jun 10, 2012 11:53 am 
Član foruma

Jutros sam imao 5 lažnih buđenja zaredom. Posle prvog sam postao svestan karakterističnog "smrada" sumnjivih dešavanja, sledeća 4 lažna buđenja sam bio svestan da nisam budan, ali nisam mogao da se probudim zaista. Uvek bih se budio u lažnu stvarnost i delimično ispadao iz tela. Kao da me je nešto držalo u tom stanju. Konačno sam uspeo tako što sam se povezao sa fizičkom šakom, i počeo da pravim pokrete prstima, posle nekoliko sekundi borbe sam se probudio, i video istovremeno i zid predamnom, fizički, ali i onu drugu "promenjenu" varijantu sobe. Slika se zatim rasčistila i konačno sam "došao" sebi.

Vrh

PostPostano: sub jun 23, 2012 12:48 am 
Član foruma

Lokacija: black hawk down-black hawk up...all the same,just like grain of sand in sand-glass
A ja….medvjeda sam se prepala vjerojatno zato jer znam u svojoj glavi da su to divlje životinje i ja nemam iskustva sa njima slabo ih poznajem….mene su ucili da su takve životinje opasne a naročito kad su sa mladima jer si im ti potencijalna opasnost,oni odmah misle da ces im uzet mladunce pa te napadaju u tom slucaju, a kad su sami onda nece…Upravu si nije me ugrozila,nije mi nista uradila, samo je bila tu, i otisli su svojim putem. Moj toliki strah je bio nepotreban.

U principu to jeste tako u prirodi Zemlje ptica-dodo, opasna bi u takvoj situaciji bila životinja medvjed ako ju razdražiš idejom da ćeš joj ugroziti mladunče , ali ta medvjedica u tom i takvom snu (posebno ako je prošao pin-code tvog planinarenja) nije tu bila tek kao slučajno nabasala životinja iz šume , već i kao nešto drugo obzirom da ti je taj san bio kanalisan po određenom scenariju i poruci ,ali su ipak tvoji ponašanje i osjećaji u njemu bili samo tvoji. Što se medvjedice sa mladim tiče , u tom snu eto strah je bio nepotreban , bez obzira koliko je ogromna bila.

Nego tu ima sad nekih stvari kojih se trebaš dodatno prisjetiti da bih ti mogao objasniti zašto te GSS nije poveo sa sobom. Ta sanjačka mapa je meni donekle poznata , i dešavanja u njoj , ali ja nisam bio na dijelovima gdje su ta brda i proplanci, niti sam na njoj imao takvu zakačku kakvu su tebi ostavili kroz taj ''pin code'' da shvatiš da te se to tiče i da te domaćini te mape poznaju iznutra ili kako se kaže ''u dušu'' . Bitno je da se prisjetiš nekih detalja vezano za okoliš i vrijeme desavanja u snu , i neke stvari vezano za to napušteno naselje kod kojeg si se zatekla , kako si ga opisala kao ''napušteno cigansko naselje'' .

...Izgleda kao napusteno cigansko selo na planini. Cijela moja porodica je smjestena u nekom sklonistu koje vise lici na montaznu baraku koja se moze srusiti cim zapuse malo jaci vjetar.....Druga scena....ne znam gdje je otisao medvjed sa mladuncem, ali cijela moja porodica je izasla iz te brvnare jer su dosli neki kao spasioci, nesto kao GSS ili policajci sa psima pticarima koji vise lice psima-dalmaticima....kolona njih i ja im se radujem i pitam jesu to oni dosli da nas spase? Ne, oni govore da sad samo izvidjaju situaciju a drugi dan ce doci da nas spase....

1. Koje je doba dana bilo dok si bila u toj mapi u snu . Jutro , sredina dana , ili popodne pred sumrak , možda sumrak već ? Preciznije , po tvom dojmu je li GSS požurio da se vrati negdje dole u svoju dolinu prije mraka. Njihov ''komandir'' koji te je ''skinuo s vrata'' sa prozirnim utjehama ''ma biće sve u redu, doći ćemo po tebe'' , baš kako si rekla da se tješi malo dijete , je li bio naoružan i čime , odnosi se to i na ostale. Je li u toj GSS ekipi bilo ženskih članova , ili samo muškarci. Rekla si da ih je bila ''kolona'' . Koliko ih je otprilike bilo brojem ? Njihovi psi kažeš , bili su tragački (ptičari), poput hrta , jazavičara ili dalmatinera , ne dakle ratnički psi tipa doberman , pit-bul i boxer. Oni jesu sa te mape , i to napušteno selo i medvjedica o kojoj su i sami pričali i čija kretanja očito prate su im poznati, nisu se ništa rekla si uzrujavali oko toga , ali opiši malo sam njihov boravak nakon što su se pojavili . Koliko dugo su otprilike bili tu gdje su te zatekli , jesu li ostali ulazili u te kolibe dok si ti pričala sa ''komandirem'' ili su tek čekali sa strane , možda zalazili malo u šumu i sl. Otišli užurbano i da se ne zadržavaju previše tu , posebno eventualno prije mraka , ili su onako bili komotni , opušteni i izgubili ti se iz vida u laganoj šetnji nizbrdo. Kako su se ponašali ti njihovi psi dok su bili tu , i jesu li bili na uzicama zavezani ili su se vrtili i njuškali okolo .

2. Te napuštene planinske kolibe. Znači ulazila si u njih. Krhe i slabe , one te vjerujem ne bi zaštitile ni od jačeg vjetra i kiše a kamoli kad bi se medvjedica zaista razbjesnila , ali svejedno , u njih si se kažeš sklonila kad si se prepala medvjedice. Šta je bilo unutra. Probaj se sjetiti i opiši čini li ti se da su njihovi stanovnici imali vremena da se lagano spreme , pokupe svoje stvari i odsele , ili je stanje drugačije. Još uvijek sav namještaj tu, ostala otvorena neka ladica u kuhinji , na stolu još uvijek da stoje tanjiri i pribor postavljen za večeru koja se nije ni desila. Možda na podu neki plišani medo ili lutkica s kojom su se igrale djevojčice. Otvoreni prozori i neke zavjese koje je do tada već rasparao vjetar , ali se još uvijek njišu na vjetru. Koliko je veličinom bilo to napušteno selo/naselje , koliko kuća i kako su postavljene ? Izgrađene planski , tj u pravilnom redu/nizu/bloku , ili klasično ''brdsko selo'' . Da li je okolo i između kuća zemlja/tlo ili ima popločanih dijelova, da li su počeli praviti ''trg i ulicu''. Pokupljene stvari okolo kuća, ili se još uvijek na nekim konopcima i gredama suši veš , koji je već odavno suh dakako, ali nije više bio obučen. Sjeti se tog naselja i procjeni kako je napušteno . Planski i polako iseljeno uz sve pripreme i pokupljene lične stvari , ili su njegovi stanovnici morali naglo otići u roku minut. Same kolibe , iako labave i krhke (možda si po tome povezala slično kao da su nalik ''romskom naselju''), kako su građene po tebi kad su bile nove, kao stalne kuće , ili kao kamp , kao recimo kamp nekog vojnog odreda, ali ipak da tu na toj lokaciji bude malo ''stalniji'' od šatorskog naselja. Je li bilo išta u tom naselju što ti je možda lično blisko i znano , onako da bi mogla povezati da su tu nekad bili neki ''tvoji'' , šta god mogla staviti pod ''tvoji'' , u smislu da si kao neka ''praunuka'' nabasala u staro selo svojih predaka (jer kazes da je i tvoja porodica bila ukljucena u san na toj lokaciji) . Jesi li vidjela možda groblje u blizini probaj se sjetiti , tj je li tu proboravila više od jedne generacije tih ''cigana''. Ako je u kolibi u koju su se sakrila bilo namještaja i inventara , probaj se sjetiti i zaključiti kakva postavka ljudi je bila tu , tako nekako kao grupa muškaraca (u opciji da je to bio kamp nekih patrola/straža) , ili su tu živjele porodice , tj bilo i djece , te stvari ako možeš zaključiti po samom izgledu tog sela kakvog si ga zatekla i barake u koju si se bila sklonila. Jeli na njima i u njima bilo tragova devastacije i lomljave , ili su tek napuštene/iseljene. Od čega su bile sagrađene te barake. I sama medvjedica i mladunče joj , pošto su se i oni tuda motali , šta su radili i šta je radilo mladunče , motalo se među tim kolibama , igralo se s nekim zaostalim predmetom , pronjuškalo samo , je li našlo nešto da pojede ? Je li i medvjedica bila baš sa njim i uz njega ili tek bila sa strane malo podalje da ga ima na oku.

3. Je li bilo ikakvog i kakvog izvora vode u blizini tog sela , a da si ga registrovala. Neki planinski potok u samoj blizini ili kroz samo selo , ili možda bunari između kuća. Sjeti ga se i probaj to selo zamisliti kad je bilo živo/naseljeno i po tebi i tome što si vidjela , kako i odakle su dobavljali vodu ?

4. U slučaju da je već padao mrak kad je GSS odlazio , a ti još i time što te nisu poveli dodatno razočarana i izmorena tim svim napetostima i strahovima samo se srondala na tu makanu travu i pogledala okolo , tek tada ugledavši neobičnu prirodu i biljke , dakle ako je već bio sumrak , jesi li mogla registrovati je li bilo kakvih fluorescentnih formi okolo , poput krijesnica, svitaca, ili onih gljiva što imaju u sebi fosfora pa ''svijetle u mraku'' , kakvih ima ponegdje na Zemlji .

Da bi dalje i detaljnije shvatila o čemu se radi u ta dva ''planinarska'' vezana sna , trebala bi ti ipak neka konkretnija komunikacija sa nekim iz te mape , ali ipak malo više i konkretnije nego komandirevo : ''ma biće sve u redu , doći ćemo mi po tebe drugi put'' . Samo u toj mapi nije baš lako doći do nekog ''normalnog naselja'' ili do nekog ko bi bio previše voljan da ti priča, vidjela si da ni taj GSS nije bio voljan da te povede , iako im nisi bila nikakav teret u smislu ''ranjenice'' da te moraju nositi na nosilima i još da ti neko od njih drži bocu sa infuzijom. Nisi im bila nikakav teret u tom smislu . Bila si svoja i svjesna , i na nogama ,i molila ih kažeš da te povedu , ali oni su ipak imali razloga da te ne povedu . Ličnog razloga i odluku da te ne povedu , ili pak neku naredbu da ne uzimaju nikoga ako na koga nalete , svejedno. Oni su možda bili ''uniformisani'' nalik GSS službi koja je usmjerena na izgubljene planinare upravo radi tog tvog ličnog ''pin-a'' da ti ostane u potpisu , ali vjerovatno su u suštini svoje ''službe'' zapravo nešto drugo , jer niti su te pokupili , a razlog pojave im je očito ranija pojava medvjedice i mladunceta na toj lokaciji.

Jedino za sada možeš znati za prvi san da si bila (da bi bila) pošteđena napada te ''vojske u autima'' time što su te poslali na omiljeno ti planinarenje , i da je to sve dalje vezano i za tu ''epizodu 2'' na mapi sa medvjedicom i nepoznatom ti prirodom i okolišem . I da domaćini te mape znaju za tvoj prvi san , za napad ''auto vojske'' , za tvoj životni stil , i da ti nisu htjeli nauditi , a to što si se prepala medvjedice i ostala razočarana zbog odlaska GSS-a , to je tvoja lična stvar. No ta mapa shvatila si ima i jedno svoje drugo lice . Njeno drugo lice zove se noć .

Ja sam na toj mapi ''medvjeda'' bio jednom na drugom mjestu , uz obalu mora tog otoka/kontinenta šta je već,a ne na tim lokacijama brda i proplanaka gdje si bila ubačena ti , a mislim da se o istoj mapi radi i u onom promatračevom snu kad je naivno krenuo ka također neobičnim ''brdima čiji vrhovi svijetle'' i kad ga je zaganjao i već bio dohvatio prvi medvjed iz šume. Ako je vidio da svijetle , možda je on nabasao tamo u sumrak ili u samu zoru , ne znam na koji način su mu ti vrhovi svijetlili , radi li se o toj fosfornoj plavičastoj (ili zelenkastoj) florescenciji za koju sam te pitao ili su baš blještala žuto/bijelo svjetlošću , ako hoće neka napiše i opiše to malo detaljnije. Kako si ti srela GSS , ja sam sreo da ga nazovem ''starog ribara'' koji je na malom drvenom pristaništu čekao brodić/čamac da dođe po njega i da ga preveze na neki drugi otok/kontinent te velike mape . Rekao mi je nešto šturo i kratko šta se dešava tamo u brdima i na proplancima , ali nisam baš to tada shvatio. Iako je bio kul i smiren , znao sam da ne ''odlazi'' nego da ''bježi'' . Kad sam ga pitao od čega , rekao je : '' od noći '' .
Pitao sam ga zašto . Rekao je : '' tad silaze da piju vodu ''. No mislim da nije mislio na medvjede .

pa ptica-dodo koliko se možeš prisjetiti i sagledati o tim detaljima samog naselja i ostalog što sam te pitao , pa možda tu bude nekih dodatnih korisnih detalja da ti pojasnim dalje koliko mogu.

e, i ovako teoretski ,danas kad razmisliš o tome, reci šta bi uradila nakon što bi se nasjedila i odmorila na toj mekanoj travi , bilo da je dan , noć , uglavnom da se taj san nastavio , sve je okolo mirno i tiho u poznatoj ti atmosferi na koju si se bila već malo navikla, gss je otišao , ti se odmorila... šta bi zatim uradila . bi li krenula za gss-om u pravcu u kojem su otišli , bi li se zavukla u te kolibe i po tom selu i potražila mjesto gdje ćeš zanoćiti/prespavati , ili bi planinarsko/istraživački krenula negdje okolo i dalje šetati i udaljiti se od tog napuštenog sela. i ako je u snu sa tobom bila tvoja porodica u toj baraci , bi li ostala sa njima , ili bi ih tu ostavila a ti otišla za gss-om ili da potražiš ima li još ikoga i ičega u blizini , ili se ne bi odvajala od njih , pa šta odlučite , ili da ostanete u tim barakama , ili da svi zajedno krenete sa tog mjesta tražiti nešto dalje.

Vrh

PostPostano: ned jun 24, 2012 7:10 pm 
Član foruma

Catandy zaboravila sam detalje iz sna, da je friškiji sjetila bih ih se sigurno. No, pokusacu da se sjetim bar nekih detalja a za koja si pitao.
Doba dana -bio je dan-pred sumrak, ajmo rec sat vremena do sumraka, tako je meni izgledalo to doba dana.
Komandir ili neki glavni lik tog kako sam nazvala GSS nije imao oružja, ali sama činjenica da je u uniformi navodi da je vjerojatno imao sakriveno oružje ali ja ga nisam vidjela. U GSS ekipi bili su samo muškarci u koloni, a za broj ne mogu da se sjetim…evo pokušavam jednu kolonu ljudi otprilike da izbrojim u glavi (jer sam poslovno vezana za na neki nacin za kolone pa mogu od oka da skuzim broj ljudi)…ne vise od 40-60. Njihovi psi koje su doveli sa sobom imali su izgled dalmatinca a oni su ih nazivali ptičarima. Bili su vrlo kratko tu, a ja sam željela da budu sto duze. Dok sam pricala sa komadirom ostali su ili stajali ili razgledali, ili cekali komandira da zavrsi samnom razgovor.Niko nije ulazio u kolibe,nisu ih zanimale.Jos jednom cu opisat scenu dok sam pricala sa komandirom. Bili smo tik pored puta-makadam. Odmah do mene je bio kanal,vjerojatno je tu tekla voda, možda je bio i potok, ali dubok kanal oko pola-1 metar.sa desne strane bila je šuma,prava velika šuma. A sa lijeve je bila isto šuma ali rjeđa pa su se mogle tu podići kolibe.
GSS se nije previse uzrujavao ,ali su se zurili negdje nemam pojma gdje. Nisu bili uznemireni.Psi su bili zavezani i neki su njuškali kao i svaki psi neki ne.
Napustene planinske kolibe me ne bi zastitile od vjetra ali morala sam se negdje skloniti od medvjedice.Unutra nije bilo niceg.Tlo od zemlje…i jedina scena koje se sjecam je moj pogled kroz prozor i sakrivanje ispod njega i strah,jako kucanje srca, pa ponovo pogled kroz isti da vidim dokle je dosla medvjedica i jel me zamjetila…Kolibe nisu imale zavjesa…prozor je bio otvoren ionako..nije se imalo cime zatvoriti…Velicina napuštenog kampa bila je otprilike kao jedna basta 15 x 15 metara…na brdu u rjeđoj šumi, a kolibe su bile razbacane bas kao šatori u kampu.Ne znam kako je to “romsko mjesto” bilo napušteno, ali sve to mi je bilo nepoznato.Barake su bile sagradjene od drveta i obojene u tamnosmedju boju.Groblje tu nije bilo.
Mali medo je njuškao sa majkom trazili su nesto da pojedu.
Ako mene pitas kako bih ja udesila kraj sna, svakako bih izabrala najbolju opciju a to je da su me GSS-ovci odveli sa sobom…mene i moju porodicu svakako…..

A ovaj tvoj san sa starim ribarom i sa onima sto silaze da piju vodu zvuci kao da prica o reptilima, malim zelenim reptilima…objasni mi zasto si povezao taj san i ovaj ili pak ima vise veze sa promatračevim?

I da..
Hvala ti na tumačenjima, super si.

Vrh

PostPostano: pet jun 29, 2012 7:23 pm 
Član foruma

A ovaj tvoj san sa starim ribarom i sa onima sto silaze da piju vodu zvuci kao da prica o reptilima, malim zelenim reptilima…objasni mi zasto si povezao taj san i ovaj ili pak ima vise veze sa promatračevim?

ima veze i sa tvojim , i sa promatracevim. Što se veze tiče, radi se o priči koju mi je ispricao taj ''ribar'' , tj bio mi je spomenuo desavanja na tom otoku/kopnu , za koje po detaljima tih vasih snova sa medvjedima smatram da je to vjerovatno ista ''sanjačka mapa'' . A po tim dodatnim stvarima kojih si se prisjetila , i jos neke stvari se poklapaju. S tim da si se ti bila zatekla tamo u tim brdima i šumama (kao i promatrač kako sam shvatio iz onog njegovog kratkog opisa nakon tebe, ali on opet na drugom mjestu) , a ja sam upad/epizodu na tom ''otoku malog i velikog medvjeda'' imao na obali tog otoka , uz more ili neko veliko jezero , uglavnom drugi neki otok se nije vidio odatle. Isto kao da si na recimo otoku velike britanije , ili bilo kojem drugom . ili svejedno, na bilo kojem kopnu na takvoj lokaciji gdje si ti bila kod tih napuštenih baraka , a ja sam bio uz jedno obalno malo pristanište tog ''svijeta'' , a iz tvojih opisa sna i kroz tadašnju tu priču sa tim ''ribarom'' , mislim da se radi o istom ''svijetu'' . Napisat cu ti i kako je otprilike protekao taj moj susret sa ''ribarom'' , ali da ti to sad odmah ne miješam , jer bitnije ti je prvo sagledati još te neke stvari iz tvoje epizode koju si imala tamo , posebno što ni lokacija upada kod tih baraka i na tom mjestu ti vjerovatno nije slučajna , obzirom na te detalje (nadovezano i na prvi planinarski san) preko kojih su ti se domaćini te ''medvjeđe mape'' obratili sa ''planinarko'' , što kažeš da i jesi , u ozbiljnijem i većem obimu od ''bila sam kao mala jednom na planini'' . Samo treba iz drugog sna , u samoj toj mapi neobične prirode , ''izdvojiti'' opnu kojoj je bio cilj da ti se plasira i dodatno uveže taj pin-code sa prvim snom, od onoga što je zaista bitan dio tvoje epizode kod tih baraka. Buni me u vezi toga jedino je li ti ukupno to mjesto upada u mapu kod tih šuma i na planini bio dio tog pin-coda , ili je to baš mjesto na kojem si ti i ''trebala'' biti , kad nekog uvuku u tu mapu, jer na njoj ti je malo stvari slučajno , tako da je bitno svakako i samo mjesto dešavanja radnje/sna. Uostalom spojit će ti se ti dijelovi priče i presabrat ćeš sama stvari. A pišem ti to jer ti se ta ''mapa'' obratila sa ''planinarko'' što ti je zasječeno kroz realni ti život, , srela si ''spasioce'' koji ti to nisu bili , barake kod kojih si bila su bile bez ikoga , tako da si ostala na kraju ipak ''prepuštena sama sebi'' . Sa golemom medvjedicom također nisi i ne bi mogla smisleno komunicirati. Taj san ti je svakako bitan lično , ali to šta su ti plasirali njime , očito nije završeno , već je na tebi samoj da to malo dalje istražiš. Planinarenje u suštini i jeste istraživanje nepoznatih krajeva. Ne znam kakva si planinarka , u smislu planinarka-istraživačica , ili planinarka-izletnica , ako shvataš razliku , kao recimo što ima ''obično pasivno novinarstvo'' i ''istraživačko novinarstvo'' , gdje ti ''ganjaš priču'' , a ne čekaš u office-u da priča dođe tebi. Mislio sam da je možda ''planinarko'' tek sinonim za ''traganje/uspinjanje'' u smislu da svakako imaš drugačiju svijest nego ''obični ljudi'' , pa si između ostaloga zbog toga i na ovakvom forumu/sajtu o tim ''nadnaravnim temama'' , ali nije samo to , već tebi su ga baš realno zakucali sa tim ''planinarko'' . Što opet ni u životu te ne bi privukao taj ''hobi'' da si u duši tek neka ''pasivna kancelarijska/kućna osoba'' . A ni te napuštene prazne barake time također nisu bile tek neki sinonim za neki ''planinarski dom'' , objekat kakav si svakako onda posjećivala u realnom životu, nego se baš radi o ciljanom uvlačenu tebe u sam život i dešavanja te mape ''malog i velikog medvjeda'' .

Možeš tu mapu gledati i nešto nalik stanju/svijetu u kompjuterskim strateškim video igrama tipa ''Warcraft'' ili ''Age of Empires'' , ako ti je poznato , uglavnom one strateške igre gdje počneš sa svojim ''glavnim likom'' (što si zapravo ti), i tvojih par ljudi/seljana , pa postepeno prvo skupljaš resurse (vodu,drva,hranu) , nađeš poziciju za naselje koje lagano gradiš , počneš stvarati lagano vojnike kad skupiš resursa i hrane, šalješ ih u istraživanje mape ili ih negdje po mapi postavljaš kao straže, i postepeno istražuješ mapu na kojoj se igra ta igra. Negdje kroz to sve te neko napadne ,ili uspostaviš trgovinu sa drugim naseljima, pa nailaziš na rijeke, potoke , dođeš do krajnje obale , nađeš bolju lokaciju za svoje novo primarno naselje itd... A osim susreta i interakcija sa ''drugim igračima'' , ima i tih likova poput šumskih životinja , u slučaju te mape najčešći su ti veliki medvjedi ( a ti si baš naletila na kombinaciju ''mali i veliki medvjed'' , e sad koliko je to povezano sa ranijim ljudskim davanjem takvog imena određenim sazviježđima, to ti baš ne bih znao detaljnije razjasniti, ali nije da nema nikakve veze) . Vjerovatno su tu istu ''sanjačku mapu'' ranije ljudi znali malo više koristiti , u nju možda i ciljano upadati , i koristiti je kao recimo neki ''paralelni svijet'' ili pak su shvatali da to nije tek ''sanjčka mapa'' , nego recimo posjećivanje ''astralnog pojasa'' nekog svijeta kojeg su opet ljudski ''napredni sanjači i šamani'' locirali u tom tako nazvanom sazviježđu. Tim i takvim saznanjima i metodama (koja su svakako danas podobro zaboravljena), se došlo recimo i do tih shvatanja da su (reptilska) bića baš iz Orion i Draco sistema uradili ljudima na Zemlji sve što su uradili. Uglavnom to sad tačno o kakvom ''svijetu'' se radi ne može se lako ni saznati , tek zovi ju recimo tako : ''sanjačka mapa malog i velikog medvjeda'' ili samo ''medvjeđa mapa'' recimo.

Taj ''GSS'' recimo je svakako nečija ekipa/grupa , koja je upoznata sa stanjem dešavanja u toj mapi , kao i to naselje baraka što je bilo nečije , pa je napušteno. Došli smo do priče o tome kako je napušteno. Očito ostali su bez vode iz tog suhog kanala. No pitanje vode na toj mapi nije samo pitanje jesi li našla potok , jezero ili rijeku , a niti standardno ''obično'' ljudsko otimanje za lokacije gdje je pogodno izvorište pitke vode.
''voda i noć'' je izgleda jedna kombinacija na toj mapi o kojoj niko tamo ne voli baš puno pričati. Ako se prisjetiš još kojih detalja iz tog svog boravka tamo , ili ako ti možda uleti neki nastavak tog sna , dopiši , a ja ću ti dalje ispričati šta mislim da će ti biti bitno.

Vrh

PostPostano: ned jul 01, 2012 5:36 pm 
Član foruma

E to sto tebe buni možda buni i mene, tj.to mjesto upada da li je to bio moj pin code ili je to mjesto na kojem sam i trebala biti.Iskreno-nemam pojma…
Što se tiče mog sporta-planinarenja, samo da ti kažem da se aktivno bavim time i da spadam u kategoriju ekstremnih planinara -istrazivaca , tragaca i osvajaca vrhova, a ne pJaninara i tako da te to ne buni, dakle to je moj aktivni sport,kojim se bavim jednom sedmicno i jednom sedmicno predjem izmedju 20-30 kilometara pjesaka a. Hocu ovim da ti kazem da spadam u kategoriju osoba istrazivaca/tragaca…Mene zbunjuje sta ce mi GSS u snu? Zasto su uopste dosli? Samo da mi kazu da se ne brinem ili su tu bili u prolazu i vidjeli da te opasnosti na tom podrucju nema…

Ako povezem ovaj san sa malim i velikim medvjedom i onaj san kad nas je napadala kolona auta (neka vojska) koja je rusila sve pred sobom, a mi bježali na planinu, onda ima neke veze…s tim sto u ovom drugom snu sakrivam se od nekog + od medvjeda, a u prvom bježim i gledam kako idu lagano prema nama i pitam se hocu li se spasiti? Ima nas tu nekoliko koji bježimo ka vrhu jer navodno “ONI” gore ne mogu doci.

Sta ti je ispricao tvoj “ribar”, sta se dešavalo na tom otoku u tvom snu?

Vrh

PostPostano: sri jul 04, 2012 8:27 pm 
Član foruma

Što se tiče mog sporta-planinarenja, samo da ti kažem da se aktivno bavim time i da spadam u kategoriju ekstremnih planinara -istrazivaca , tragaca i osvajaca vrhova, a ne pJaninara i tako da te to ne buni, dakle to je moj aktivni sport,kojim se bavim jednom sedmicno i jednom sedmicno predjem izmedju 20-30 kilometara pjesaka.

haha, znači to je vaš interni izraz za one koji na planinu odu na izletnički grah u planinarski dom , kojeg poslije zaliju gajbom piva :D :lol: . To su ''pjan-inari'' , ako sam dobro to shvatio , haha, cool. A to što ti goniš , to je taj regularni ''planinar'' , posebno tako alpinistički , istraživači terena i penjanje po nepristupačnim stijenama. Pretpostavljam onda da recimo nekad i namjerno ideš/idete po tim nekim rutama bez neke karte (iako recimo imate kartu mapiranih planinarskih staza i puntova). Koliko sam ja ranije kao mali bio par puta po planinama, ja znam za one planinarske znakove po drveću , onaj ofarbani crveno-bijeli krug , kao ''meta'' što izgleda. Putokazi za one koji krenu malo dalje u nepoznato bez karte, ili ako se izgube , pa da se po tim znakovima znaju vratiti do ''civilizacije'' , kako se to najčešće kaže. Pošto ti je takvo planinarenje-istraživanje toliko ''u krvi'' , što se tiče sna, probaj si također recimo zamisliti jednostavnu situaciju , i nekako ga ''nastaviti'' time da su ''spasioci'' otišli, i da je dalje na tebi. U tom kontekstu sam te i pitao šta bi dalje uradila nakon što bi malo odsjedila na toj mekanoj travi i shvatila da se GSS neće vratiti , barem ne isti taj dan. Ako si tako ekstremna planinarka-istraživačica , koja je već navikla i u kondiciji je da prohoda po 20-30 kilometara po takvim lokacijama, onda ti to ne bi bio problem ni u toj prirodi u kojoj si bila u tom snu. Ili ipak izgleda da bi to bio mali problem ?

Ako mene pitas kako bih ja udesila kraj sna, svakako bih izabrala najbolju opciju a to je da su me GSS-ovci odveli sa sobom…mene i moju porodicu svakako…..

Možda bi ti to bila upravo najgora opcija, a ne najbolja. Zavisi od toga kako su se vratili u svoju ''bazu'' ili odakle su već došli na taj proplanak u šumi, i jesu li imali određenih problema tokom povratka/silaska.

Doba dana, bio je dan - pred sumrak, ajmo rec sat vremena do sumraka, tako je meni izgledalo to doba dana.

Ok, dobro je što si se uspjela po tom pitanju razdoblja dana u snu orjentisati i ocijeniti koje je razdoblje dana bilo. Poklapa se sa onom mojom pretpostavkom da je to bilo neko kasno popodne/pred sumrak , i da su se moguće žurili da se odatle maknu prije mraka.

GSS se nije previse uzrujavao ,ali su se žurili negdje nemam pojma gdje.Nisu bili uznemireni......Niko nije ulazio u kolibe,nisu ih zanimale

Znali su gdje su i šta traže , i što se toga tiče nisu se uznemiravali. A žurili su se da ih ne uhvati mrak , ilitiga noć . A sama lokacija tih koliba im je također dakle odranije poznata, jer kažeš niko od njih nije posebno ulazio i zavirivao u njih , a za medvjedicu su također znali i nisu je smatrali opasnom previše. Ukratko, znali su gdje su. A zašto tačno su se pojavili tamo ne znam, ali očito također zbog medvjedice jer o njoj su i sami pričali , jer joj valjda prate pojave i kretanja, a to im je zbog nečega bitno. Ispostavilo se jedino da nisu tamo došli radi tebe (tj spominjes da je jos tu bio dio tvoje porodice , ali samo si ti komunicirala sa komandirom) , barem ne da te pokupe , mada nije iskljucena opcija da imaju i neku vrstu ''dojave'' kad neko uleti na takvu lokaciju tipa ta gdje je taj napušteni kamp, pa su usput došli i to da provjere, i zatekli tebe kako ''sanjaš'' na tom mjestu.

Komandir ili neki glavni lik tog kako sam nazvala GSS nije imao oružja, ali sama činjenica da je u uniformi navodi da je vjerojatno imao sakriveno oružje ali ja ga nisam vidjela. U GSS ekipi bili su samo muškarci u koloni, a za broj ne mogu da se sjetim…evo pokušavam jednu kolonu ljudi otprilike da izbrojim u glavi (jer sam poslovno vezana za na neki nacin za kolone pa mogu od oka da skuzim broj ljudi)…ne vise od 40-60 ........ Psi su bili zavezani i neki su njuškali kao i svaki psi neki ne.

40 do 60 njih, to je neki odred cijeli. To je ipak povelika brojka za šetnju kroz svakako poznate im lokacije, da bi tek registrovali velike medvjede . Posebno još jer je to sve bila ustrojena muška ekipa, još tako uniformisani , tj svakako onda i ustrojeni/istrenirani kao grupa. Bilo da su tamo došli da uprate medvjedicu, bilo da se ispostavilo da je to bila zaista ''GSS'' ekipa koja skuplja zalutale izgubljene planinare (opcija koja je onda definitivno otpala), ili da im je potreba možda usput bila i da provjere ko se to od ''sanjača'' pojavio kod tih koliba, toliki broj ih svakako nije potreban za takve zadatke. Ili toliko bi ih možda bilo potrebno da su te prazne kolibe naseljene , pa da su recimo njih 50 donijeli neku redovnu zalihu hrane i namirnica .

Razlozi što ih je 50 su neki drugi . Šta god da su radili i tražili (a nisu došli ni da nešto kopaju, rade, montiraju i sl), za to neko ''izviđanje'' ih je onda potrebno tek nekoliko , ili najviše desetak. Ostalih 40-50 su tu kao pratnja, kao čista potreba da ih je toliko u slučaju da nalete na ''one koji silaze da piju vodu'' . Jesu li čime naoružani ispod uniformi ili ne , vjerovatno jesu nečim , ali razlog zašto te nisu poveli je što ne znaš ono što oni znaju , i u slučaju da budu napadnuti usput , ne bi se znala ponašati po njihovim ranije istreniranim pravilima i opcijama kako da ko i kome , u kojim manjim grupama i po kojoj taktici čuva leđa i kako. Rekao sam ti , nisi im bila nikakav teret da te moraju nositi na nosilima i sl, bila si na svojim nogama , ali bi im svakako u slučaju uzbune unijela samo smetnju , uspaničila bi se i ukočila , poremetila im ustroj i postavku u trenucima kad je svaki korak i potez bitan, možda bi vrisnula i odala im kolonu , i bilo šta slično , jer oni se moraju besprijekorno po planu i treningu ponašati u slučaju ''uzbune'' . Mislim da je to otprilike razlog zašto te nisu poveli.

A psi su im dakle bili mirni dok su bili tamo , niti su ti njihovi dalmatineri nervozno reagovali na tebe i tvoje , što je mislim također bitno , kako su i jesu li njihovi psi eventualno reagovali na tebe kad si im izletila da ih moliš da te povedu. Jedini s kojim si bila blizu im je taj ''komandir''. Opisat ćeš još samo kakve su mu bile oči . Da li su mu se oči po bilo čemu znatnije razlikovale od prosječnih ljudskih očiju ? A oni sami kao ljudi (facama/licima i pojavom) , dakle ti bi pošla sa njima da su te poveli , tj komandir i ostali ti nisu bili odbojni i nisi ih se prepala , nisu bili neke ''barabe/banda'' piratskih faca i sl, od kojih bi se valjda još više sakrila nego od medvjedice. Samo još onda komandira i njih ostale opiši rasno . Bijelci , indijanci , smeđi (latinosi) .... i je li komandir bio druge rase nego ostali ili su svi bili isti (ili možda i njih 50-ak su bili ''miješani'' , da ih je bilo različitih ''rasa'' u ljudskom smislu kakvog znaš na Zemlji). I kakve su im bile te uniforme , jesu imali neke oznake i kakve ako si primijetila , i ako se možeš sjetiti. Jesu li im uniforme bile nekih vojnih boja, maskirne ili maslinasto-zelene radi bolje kamuflaže u samom okolišu prirode , ili bi po boji uniformi rekla da im i nije toliko bitno da su ikako kamuflirani u samom okolišu , tj da im je to nije ''problem'' na koji moraju paziti.

Napustene planinske kolibe me ne bi zastitile od vjetra ali morala sam se negdje skloniti od medvjedice.Unutra nije bilo niceg.Tlo od zemlje…i jedina scena koje se sjecam je moj pogled kroz prozor i sakrivanje ispod njega i strah,jako kucanje srca, pa ponovo pogled kroz isti da vidim dokle je dosla medvjedica i jel me zamjetila…Kolibe nisu imale zavjesa…prozor je bio otvoren ionako..nije se imalo cime zatvoriti…Velicina napuštenog kampa bila je otprilike kao jedna basta 15 x 15 metara…na brdu u rjeđoj šumi, a kolibe su bile razbacane bas kao šatori u kampu

Sjetih se sad zapravo stanja kakvo si opisala, gdje si se u te kolibe instinktivno sakrila ne samo radi toga da te one eventualno zaštite od medvjedice ako ''poludi'' , nego i jednostavno da te ona ne vidi, što je svakako bitan , nekad i presudan faktor u situacijama kad tako se sretneš sa nekim za kog smatraš da bi te mogao napasti , ili da bi mogao nastati problem ako postane svjestan da si tu. Medvjedica te onda po tvom opisu svakako nije ni vidjela (što ne mora značiti da bi te napala ni da te je vidjela , tek možda ako bi joj smarala mladunče).
A same kolibe su dakle bile prije neki kamp , nego nego stalno naselje/selo sa sveukupnim životom , tako tek postavljene na golo tlo , bez ikakvog inventara niti u njima niti između/okolo njih. (Možda su time jedino bili u njima neki kreveti , ali odneseni nakon napuštanja te lokacije).

... ću opisat scenu dok sam pricala sa komandirom. Bili smo tik pored puta-makadam. Odmah do mene je bio kanal,vjerojatno je tu tekla voda, možda je bio i potok, ali dubok kanal oko pola-1 metar.sa desne strane bila je šuma,prava velika šuma. A sa lijeve je bila isto šuma ali rjeđa pa su se mogle tu podići kolibe.

Ok, što se tiče vode , onda je to bila voda za te barake. Taj kanal je suh/presušio dakle, ili negdje uzvodno njegov tok prekinut. Svakako jedan od razloga zašto je ta lokacija napuštena. Bitno bi što se tog kanala tiče bilo još da razdvojiš je li to po tebi bio vještački prokopan kanal (u tom slučaju izgledom pravilan , sa ravnijim kosim , ili čak okomitim stranama) , ili je to bilo suho korito nekog prirodnog potoka. I prisjeti se ako možeš , je li tom kanalu u tom kampu bio kraj , ili se nastavljao i još negdje dalje/niže ''nizvodno'' .

I nisi mi samo odgovorila na pitanje br. 4

Dakle, obzirom da kažeš da jeste bilo već pred sumrak kad je GSS otišao , tj neko predvečerje je bilo i tada kad si i ti prenapregnuta od svega sjela na tlo , ikakvo bilje, lišće, mahovina , ili gljiva okolo sa odlikom fluorescencije , ili aktivnosti ikakvih pokretnih ''svjetlećih iskrica'' nalik svicima ili krijesnicama je li bilo ? Ikakve biljne forme na toj lokaciji , a da su imale takve fosforne odlike, pa u slučaju da je već padao sumrak kad si sjela i tek tada zapravo primijetila tu neobičnu prirodu oko sebe , da si primijetila da onako blago ''svijetle'' . Ima i ovdje negdje na forumu spominjane su ''gljive koje svijetle'' koje imaju fosforne materije u svom tkivu, kakvih ima na Zemlji. Ako ti treba da si još pripomogneš na šta mislim , osim tih primjera poznatih sa Zemlje , takva priroda je prikazana u filmu ''Avatar'' kad je noć , gdje neke biljke imaju fosfora u sebi pa noću pod mjesečinom ''svijetle'' . U ''Avataru'' je stavljen i detalj da kad hodaš po takvoj mahovini , gdje staneš stopalom također ostane ''svijetli trag'' za trenutak , ali koji brzo nestane za sekundu-dvije, otprilike za onoliko vremena koliko se recimo kuhinjska spužva vrati u prvobitni kockasti oblik nakon što ju stisneš/zgužvaš rukom. ''ribar'' mi je spominjao nešto u tom stilu ako sam ga dobro shvatio, da ta ekipa koja silazi po vodu ima određenu mogućnost mimikrije svoje kože/tijela (poprimaju boje okoliša u kojem su, kao što na Zemlji ima dosta takvih životinja) , posebno još noću kada im to čak i nije toliko bitno , a da je tako jedan od načina da ih se primijeti , to da ako noću hodaju po takvom dijelu tla/trave/mahovine , vide im se ti otisci po tlu koji za trenutak blago i kratkotrajno svijetle na mjestima gdje nagaziš. To mi je spominjao u stilu ''prepoznavat ćeš ih po tragovima koje ćeš vidjeti'' , ali nije mislio samo na fizičke otiske stopala po kojima bi se moglo naknadno upratiti ko je kuda prošao , jer mi je spominjao neke stvari vezano za tu fluorescenciju određenih biljaka , stijena ili tla/trave na toj mapi, a i sam sam bio vidio da na toj ''sanjačkoj mapi'' toga ima, a nisu samo krijesnice , svitci ili planktoni koji noću svjetlucaju u tamnom moru , ako si kad bila noću uz mirno more i vidjela te ''iskrice u vodi'' , zapravo planktone.

Vrh

PostPostano: sri jul 04, 2012 8:46 pm 
Član foruma

Sta ti je ispricao tvoj “ribar”, sta se dešavalo na tom otoku u tvom snu?

A ''ribar'' što mi je pričao , to možeš već pohvatati preko stvari koje ti pričam, a upravo i sam provjeravam preko tog tvog sna da li se radilo o istom ''otoku'' , jer stvari koje si iznijela , u mnogim tačkama se poklapaju sa njegovim opisima. S njim sam ja bio na toj malo ''dosadnijoj'' lokaciji , i nije bilo nikoga osim nas dvojice tada , tek obala tog nekog kopna/otoka , mali drveni mostić kod kojeg je on čekao čamac sa te neke druge strane tog mora/jezera . Tako mi je i dosta zanimljiv taj tvoj san , jer ti si naletila baš i na te velike medvjede koje mi je ''ribar'' spominjao da su najčešći od životinja u tim šumama kako sam shvatio (i svojevrstan su ''zaštitni znak'' te sanjačke mape), i na kako mi ih je spominjao ''posade koje kruže brdima'' (što bi mogao biti taj tvoj GSS) , naletila i na ''mjesta koja su morala biti napuštena/evakuisana'' (što odgovara tim praznim barakama) , a po cijelom tom tvom strahu , panici i preklinjanju ''GSS''-a da te povede, vidim da si jednostavno osjetila tu drugu stranu ''atmosfere'' tih brda i šuma, uprkos neobično lijepoj prirodi i tlu udobnijem od najudobnije kauča , kako si navela.

Pričao mi je i o tome , o neobičnoj ljepoti te prirode koja daje takav smiraj , ali upravo da postoji i to jedno ''drugo lice'' tih područja , o kojem ne možeš baš puno saznati od bilo koga kog sretneš tamo , ali to ''drugo lice'' osjeti svako ko se tamo zatekne. Ako ništa , ti si se dobro prepala same te ogromne medvjedice , a i ona je dio te prirode svakako. Spominjao mi je i neke stvari vezano za tu fluorescenciju i fosforne odlike nekih biljaka ili stijena valjda , što je moguće blisko onim ''brdima čiji vrhovi svijetle'' , ka kojima je promatrač bio opušteno krenuo , i kad mu je izletio medvjed. A mislim da u ''razgovoru sa ribarom'' prepoznajem i one neke ''fine i gostoljubive'' vampire kod kojih je bio odveden promatrač na oporavak, ali oni ja mislim nisu ti koji ''silaze da piju vodu'' , ali oni bi već svakako više znali o tome , možda i više od samog tog ''ribara'' , pa i GSS-a. Spominjao mi je ''ribar'' i svojevrsne duhove te mape i tih šuma , što bi moglo biti ono što je promatrača spasilo tik pred šapama grizlija koji ga je već bio dohvatio , on je baš rekao da ga je ''neko'' dohvatio i prenio kod tih vampira , ali to je bio dio te iste priče i istog sna, jer je naveo i povezao da je kod tih vampira baš bio na oporavku od napada tog medvjeda. Te ''duhove'' mi je ribar spomenuo vezano za valjda to neko ''glavno'' njihovo biće , kao neku boginju te prirode i tog otoka/svijeta , koju opet kad si tamo, percipirala bi i nazvala možda ''majka priroda'' , slično kako i Zemlju recimo. I kao da su iako očima nevidljivi , dosta realni , i nisu ''duhovi'' u smislu nepoznanice ili mita , već ulete tako da nekoga spase , kao što su izvukli promatrača, ako je to bio jedan od tih ''duhova/letača'' te mape. Ali na pomoć tih duhova se kako sam shvatio ne može računati vezano za ''život , djelovanje i navike'' tih nekih likova zbog kojih je ''ribar'' i napuštao taj otok, i zbog kojih je na toj mapi uveden termin ''voda i noć'' , kao nešto od čega se gubi razum , napuštaju naselja i kampovi , a u brda ide u grupama od 50-ak istreniranih vojnika , koji gledaju da poslije zalaska sunca ne budu gdje ne treba da budu. Jedino ne znam da li dotični baš svaku noć ''silaze da piju'' ili ne.

Ja od muke sjedam na travu i vidim kako je udobna, eto taj detalj mi je pao u oci...zelena trava, puna raznolikih biljaka koje nikad nisam vidjela u zivotu, mekana kao svila, udobna kao najudobniji kauč.

Priroda te mape je prekrasna i smirujuća, ali ptica-dodo, ako si već pomalo naučila to neko veliko ''dvoličje'' te mape , ta ista ''Voda i Noć'' na toj mapi imaju ipak i ono svoje neko ''prvo lice'' . Ti si vidiš bila na brdima u tim šumama, i jedino vezano za vodu je to malo presušeno korito , nekog tada već suhog kanala ili potoka.

Ja sam bio uz obalu tog ''svijeta'' , gdje je bilo puno vode , more ili jezero , nije ni bitno. Bitno je kako je izgledalo , i da mi je također doba u snu , kao i tebi , bilo pred sumrak. Osim ostalih stvari po kojima sam naslutio da se radi o istom ''svijetu/mapi'' , zapazio sam baš taj detalj i način kojim si opisala tek tu neku brdsku travu ili mahovinu na koju si sjela. Neobične mekoće kao svila, i udobnija od najudobnijeg kauča , kako si rekla , i to ti je dalo trenutni smiraj nakon sve panike od medvjedice , cijelog straha od nepoznate ti i pomalo jezive napuštene lokacije baraka u šumi, i još dodatnog razočarenja što te je GSS hladno ostavio i otišao. Kad ti je to također bila stvar koju eto nisi mogla izostaviti kad si opisala taj san , i kad si tako smirajno opisala tek to tlo zemlje i mali uži okoliš te šumske lokacije gdje si bila , sad nekako saberi i zamisli kako je izgledala plaža/obala tog otoka , i pogled na to more/jezero , i kako bih ja to uopće mogao opisati . Riječima teško . Ali eto probaj si napraviti neku paralelu .... ako si ti tek to svoje sjedanje na komad trave u brdima opisala tako kako si opisala , zamisli kako na toj mapi tek izgleda sjediti sa tim ''ribarom'' na tom drvenom mostiću , u tako isto pred-sumrak doba dana , kad je sunce lagano tek zašlo , ali ima taman još dovoljno blagog dnevnog svjetla. Dok sam skoro bez daha na toj obali jezera/mora smireno, opijeno i zakucano gledao u predvečerje kakvo priredi priroda te mape , tada mi je ''ribar'' i rekao da od toga bježi . Pitao sam ga zašto , jer mi je u tim trenucima bilo apsolutno nejasno zašto bi neko želio napustiti takav čarobni otok i tu prirodu. I tad mi je malo pojasnio šta se tamo dešava. Taj razgovor sa njime (ribarom) bih ti mogao jedino parafrazirati kao neki dijalog mene i njega ,što ću ti postaviti koliko uspijem to pismeno oblikovati. Ali to ne bi mogla razumjeti bez da si donekle upućena u svijet tog otoka (te sanjačke mape/svijeta), jer nisam ni ja tada to shvatao ni povezivao , a dodatno zbog toga i jer mi je on pričao na način nekoga ko je prošao dosta toga na toj mapi , i nije se puno trudio da mi baš sve ''prevede'' na šta misli i šta govori , a ja sam ga u tom snu pitao neke stvari opet iz svog ugla ''slučajnog sanjača'' kojem je ta lokacija bila nepovezana i nepoznata , isto kako i tebi kad si upala među te barake. E sad , upravo preko tvog sna i ja tek povezujem neke detalje njegove priče ,na koju me je tvoj san vratio, a ti si tim svojim snom postala svakako upoznata sa tom mapom , pa će ti ribareva priča moguće biti također razumljiva , ali možda i korisna ukoliko budeš imala nekad nastavak epizode u toj mapi, obzirom da si ''preživjela'' u toj epizodi, ali ipak nisi dobila odgovor ko ili šta te je to uvuklo u tu mapu sa tvojim također realnim nazivom ''planinarko'' , u slučaju sna to je svakako : ''izgubljena planinarko'' . A to ''izgubljena'' je svakako vezano i za tvoje realno ''traženje istine o sebi'' , između ostalog i vezano za povezivanje/tumačenje takvih snova, zašto ti se dešavaju, i da li ti njima neko šalje nekakvu ličnu poruku, lekciju ili orjentir.

Ribareva priča ti ne bi puno značila bez da ti ovako koliko mogu prezentujem malo život te mape , jer zamisli to jednostavno kao da sjediš s njim na tom malom drvenom pristaništu, a on ti priča takve stvari kao : ''bježim od noći'' .... ''tad silaze da piju vode'' ... ''ako te noć uhvati, ne spavaj blizu vode'' ... ''boginja otoka ne pomaže direktno nikome'' , ili ''prepoznat ćeš ih po tragovima'' , bez da definiše na šta tačno misli pod ''tragovi'' i sl. Samo po sebi, to niti je meni tada išta puno značilo niti sam baš shvatao o kome priča , niti bi u takvom direktnom i ''sirovom'' prepisu priče s njim tebi to išta puno značilo . Ali nadam se da ti je već do sada sve to malo jasnije , i da si već pohvatala neke niti i konce, a trebaš mi onda još odgovoriti na pitanje 4 , i ono za presušeni kanal i komandirove oči , uniforme i ''rasni'' sastav gss-a.

E, i kad samo kod ''niti i konaca'' , još jedno pitanje ako se prisjetiš . Medvjedica i mladunče. Ako si uspjela vidjeti, je li neko od njih (ili oboje) imao po sebi ili po svojim nogama/šapama zapetljane dijelove ikakvog konca , nalik tanjem konopcu ili debljem koncu , možda i nalik onom silku koji se koristi za riblje udice. Ali ne zapetljano po njima u smislu da su upali u neku zamku i ostali ranjeni/izgrebani, nego više da su medvjedi to kroz šumu slučajno pokupili zapevši za to , pa im tek dio tog konca ostao upetljan oko noge/šape ili tijela. Također , ako ostali iz GSS-a nisu stajali predaleko odmaknuti, možeš li se sjetiti je li neko od njih imao uz sebe tako neke namotaje tanjeg konopca (debljeg konca) , možda onako okačeno preko ramena , kako dimnjačari nose onaj svoj namotaj žice za dimnjake.

poz.

Vrh

PostPostano: sri jul 04, 2012 9:41 pm 
Član foruma

Catandy prije nego nastavim pricu o snu moram ti nesto reci. Zadnjih 2 dana citam knjigu “Norveška šuma” od japanskog pisca Haruki Mukaramija, bestseler, nista posebno,ali ponekad mi gode i bestseleri kao ovaj sada jer sam u takvom filmu i citajuci je naidjem na jedan dio kad glavni junak opisuje svog novog drugara Nagasava ovim riječima: “Osim toga,imao je rijedak talent da pronađe zanimljive dijelove nečijih obicno nezanimljivih komentara, tako da se njegov sagovornik osjecao kao izuzetno interesantna osoba koja zivi izuzetno interesantnim zivotom”, ja sam ovaj dio u knjizi obilježila suhom olovkom i napisala Catandy :D Zasto me taj opis Nagasave podsjetio na tebe to ti sam protumači, ali sve dok se vise vracam na snove koje sam sanjala (iako su mi bili obicni) oni su mi sad postali neobicni i zanimljivi, jer kad uzmem na razmatranje tvoj san,pa promatračev i moj onda i jesu neobicni i zanimljivi.Mislim ko bi se sjetio sve to povezati i jos nazvati “sanjacka mapa”!? A kad detaljnije analiziras tu sanjačku mapu onda uviđaš da imaju veze….svaka cast na detaljima i na primjećivanju sličnosti sna.

Dalje….

Da,ti krugovi crveni sa bijelim unutra sto izgledaju kao meta zovu se planinarske markacije, sto ih mi jednostavno zovemo “markacije” ili “marka”.To su nam putokazi i veoma je vazno pratiti ih, no, dešavalo se i toga da smo znali zalutati u dijelovima gdje neke drvosječe vjerojatno misle da su ti “crveni krugovi sa bijelim” mozebit oznaka drveca koje treba posjeci,pa smo tako gubili put i nismo znali gdje smo.To su mi bile najljepše avanture ali samo jednom nije: kad smo zalutali u miniranom podrucju(dal je bilo minirano ili ne-upitno je,jer nista nije eksplodiralo ispod nogu:D)…

No da ne budem Off topic da nastavim sa onim mojim snom to jest da dodam jos detalja kojih se mogu sjetiti.

Odgovor na pitanje br.4 :

Biljke/trava koju do tada nisam primjetila (sto je cudno obzirom da sam bila tu-mozebit da sam prije GSS i ja tek dosla sa porodicom) bile su neobicno udobne i zbog toga zadivila sam im se.Ne nisu svjetlile poput onih u filmu “Avatar” ,ili onih svjetlećih gljiva ili planktona, to su bile nevjerojatno udobne biljke/trava sta li vec ali se ne mogu tacno sjetiti kako su izgledale jer sam sanjala davnoL U snu sam pomislila da nikad u zivotu nisam sjela u nesto udobnije…nisam se mogla tome nacuditi. To mi je mozebit bilo najcudnije u snu…

Sto se tice komandira i ostalih.Nosili su uniformu maslinasto zelene boje i svi su izgledali kao ljudi evropljani pa i sam komandir. On je imao kačket (ociju se bas ne mogu sjetiti ali mislim da su bile normalne) i godina izmedju 40 i 50. Imao je poluosmjeh na usnama dok je samnom pricao.No medjutim mene to ni malo nije smirivalo (taj njegov poluosmjeh),mozda sam mislila da me uzalud pokusava utješiti stajaznam…

Kanal o kojem sam ti pricala bio je blizu mene kad sam sjela u travu.Lijevo od mene….ispod samog brda na kojem je bila prorjedjena suma i one kolibe.I njega sam tek primjetila kad sam sjela u travu.Ne znam da li je bio prirodan ili vjestacki, ali je pri vrhu bio obrastao travom i nisam mogla ni vidjeti ni cuti vodu ako je bilo u njemu da je isla kroz njega, a ako pod vjestackim podrazumjevas betonski kanal, onda je ovaj bio prirodni.

Eto to bi bilo to…mislim da smo sve izanalizirali….trebalo bi da neko od nas troje usnije jos jedan san pa da ga uvezemo sa ovim :)

EDIT . kad sam postirala ovaj post tek tada sam vidjela da ti Catandy imas jos jedan napisan post na ovu temu,pa kad ga procitam odgovoricu ako se bude imalo sta novo za dodati.pozdrav i tebi

EDIT BROJ DVA: za konce-medvjedi nisu imali konce koliko se sjecam-a GSS u svojoj opremi MORA imati konopce za spašavanje-te namotaje kako ih ti zoves ,oni imaju strucni naziv ne mogu se sad sjetiti tog naziva i svaki clan GSS MORA ih imati, dakle to je sastavni dio njihove spasilačke opreme.Nisam ih vidjela, ali eto navodim sta GSS mora imati u svojoj spasilačkoj opremi bez obzira da li je ljeto ili zima.
evo sta sve GSS mora imati: http://gss-zg.hr/index/index.php?option ... &Itemid=50

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 68  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.