Sada je: sri maj 07, 2025 1:08 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 68  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Snovi
PostPostano: ned feb 05, 2012 2:27 pm 
Član foruma

Da li netko ima iskustva s dream weaverima?
Jedan te isti san, koji se ponavlja ritualno, svakih mjesec dana. Uvijek odsanjate istu situaciju, recimo odsanjate da vas voljena osoba ostavlja i onda se budite ljuti na voljenu osobu. Ljutnja ne prestaje nakon buđenja. Uvijek isti scenarij, samo malo izmjenjena lokacija. Itko?

Vrh

PostPostano: ned feb 05, 2012 5:53 pm 
Član foruma

Katrin je napisao/la:
Da li netko ima iskustva s dream weaverima?
Jedan te isti san, koji se ponavlja ritualno, svakih mjesec dana. Uvijek odsanjate istu situaciju, recimo odsanjate da vas voljena osoba ostavlja i onda se budite ljuti na voljenu osobu. Ljutnja ne prestaje nakon buđenja. Uvijek isti scenarij, samo malo izmjenjena lokacija. Itko?

Ja.
Desava mi se jedan te isti san, tj, ista poruka samo izmjenjene scene i to dan za danom i tako danima....ne znam sta to znaci ali kao da mi nesto zeli reci vaznu poruku...i ovo mi se desava godinama...

Vrh

PostPostano: pon feb 06, 2012 10:13 am 
Član foruma

Zanimljivo …moj frend me sanjao kako mi organizira prijevoz iz zatvora, preksinoć, a ja sam isto preksinoć sanjala da bježim kroz podzemni labirint koji je javni wc i na zidovima ima grafite, sve je prljavo i smrdi i dole zive uličari….bježala sam od njih i kad sam izasla naisao je neki mladic koji je na glavi imao bijelu kapicu (kao sto imaju Židovi). Taj je na sebi imao plavu košulju…

A sinoć sanjam opet neka bježancija …Došla sam u robnu kucu (robna kuca mi se ponavlja drugi put u roku od 15 dana) i ostavila stvari:jaknu i torbu kao to se ne smije nosit sa sobom i tu sam davala intervju nekoj zeni u vezi mesa, gdje se najvise jede teletina u kojem dijelu BiH a janjetina se najvise jede u Hercegovini.To kao znam posto putujem. I kad sam se vratila nigdje mi torbe i jakne i to me iznerviralo…no nasla sam na kraju , a prvo sto sam uradila bilo je pogledala sam novčanik i vidjela da u njemu ima para (pare stalno sanjam u posljednjih 15 dana i eto meso sanjam)…

Vrh

PostPostano: pon feb 06, 2012 11:00 am 
Član foruma

Meso sam i ja sanjala sinoć. Neku noć, ima tjedan dana tome, probudila sam se i u onoj prvoj fazi između sna i jave ponavljala sam 8232 0535, ponavljala sam kao da mi je od izuzetne važnosti da to upamtim. Inače ne igram loto ni išta takvoga, ništa mi ti brojevi ne predstavljaju i nikad mi se takav "san" nije dogodio.... do sada. I dalje ne znam što bi to bilo?

Vrh

PostPostano: pon feb 06, 2012 11:12 am 
Član foruma

Artemida je napisao/la:
Meso sam i ja sanjala sinoć. Neku noć, ima tjedan dana tome, probudila sam se i u onoj prvoj fazi između sna i jave ponavljala sam 8232 0535, ponavljala sam kao da mi je od izuzetne važnosti da to upamtim. Inače ne igram loto ni išta takvoga, ništa mi ti brojevi ne predstavljaju i nikad mi se takav "san" nije dogodio.... do sada. I dalje ne znam što bi to bilo?

Hah zanimljivo! Probaj da igras loto ili bingo ili bilo sta sto donosi nagradu ali koristeci brojeve koje si rekla :D

Vrh

PostPostano: pon feb 06, 2012 11:20 am 
Član foruma

ma ne.... a i nisu neki brojevi - pa samo 5 brojeva je u toj kombinaciji iz sna..... ma!

Vrh

PostPostano: pet feb 10, 2012 12:06 am 
Član foruma

Artemida je napisao/la:

I meni se ponekad činilo da sanjam slične brojeve za koje znam čemu služe dok se ne probudim. 535 nekoliko puta.
U Cass transkriptima od 02.12.2000. se nalaze brojevi 832 i 549, a koji predstavaljaju frekvenciju u Hz. Ne znam da li ovi brojevi imaju ikakve veze s tvojim snom no vrijedi istražiti.
Kratki citat:
Citat:
TK) Postoji li neki drugi način da se
to učini, nešto jednostavnije? Da li to omogućava takav stupanj zaštite?
O: Da.
P: (L) Ono što smo shvatili je to da ako proizvodimo frekvenciju koja poništava onu iz
monitora, sve što će oni učiniti je - promjeniti frekvenciju. To bi moglo onda beskonačno
trajati ( promjenimo mi, pa oni, pa mi, pa opet oni... itd. ). (A) Oni imaju standardne
monitore. Oni mogu malo mijenjati frekvenciju, ali ne mogu puno bez dodavanja novih
uređaja. Možda postoji ograničenje kod promjene frekvencija. Dakle, ako saznamo kako
podesiti naš uređaj prema njihovom, možemo onda to učiniti. (TK) Nemam pojma što
nam treba da bi napravili tako kompliciran uređaj. Možda samo generator frekvencija.
Jednostavni uređaj zakačen na kristal. Da li idemo u dobrom smjeru?

O: Da.
P: (A) Naš zapper, na primjer, vrlo je jednostavan uređaj. On se bazira na jednom
jedinom integriranom krugu. (TK) Generator frekvencija može biti jeftin. Zakačite ga za
kristal radi pojačanja.
O: Unesite mnoge frekvencije.
P: (A) Moramo znati interval. (TK) Možete li nam reći koji interval frekvencija?
O: Da. 549 Hz do 832 Hz.
( Tipične frekvencije glasa mogu varirati od otprilike 90 Hz za duboki muški glas pa do
otprilike 300 Hz za visoki dječji glas. Čujni pojas počinje negdje oko 10 Hz. 1035 Hz je
frekvencija kozmičkih zraka. Bežična komunikacija varira od otprilike 3 kHz, što je još
uvijek u čujnom opsegu, pa do pojasa u kojoj je vidljiva svjetlost, otprilike 1015 Hz gdje
su operativni neki sistemi bazirani na laseru. Te sve frekvencije variraju u svojim
karakteristikama širenja i podložnosti interferenciji, što određuje njihovu vrijednost kod
specifične upotrebe. Za najveći broj primjena korisni pojas seže do oko 300 GHz, gdje je
početak infracrvenog područja. Normalno ljudsko uho može čuti između 20 Hz i 20
kHz.)
P: (A) Dakle, to je zvuk. Standardan zvuk. Dobro, bijeli šum bi bio djelomično rješenje.
Ti brojevi bi značili da moramo proizvesti dosta frekvencija. (TK) Bio sam pod utiskom
da bi to trebalo biti na vrlo niskim i visokim frekvencijama, nešto iznad razine čujnosti.
(L) Pa to bi moglo biti povezano s činjenicom da su to monitori zvuka.

:hello2:

Vrh

PostPostano: pet feb 10, 2012 11:39 am 
Član foruma

Sinoc sam sanjala san koji je možda povezan sa katastrofom koja nas očekuje ove godine.

Prva scena je kako idem sa grupom planinara da se penjem na Komove (Crna Gora) i dosli smo tamo i ja sad vrsim pripreme kako da se popnem uz stijenu.Prvo sam se pripremala psihički. Odlucila sam da se ne penjem jer je kamenje odozgo padalo,ali sam ipak morala preci jedan drugi dio puta kako bi se nasla na ravnici. Samnom je usporedo isla jedna zena planinarka karakteristična po tome sto ima jarko crvenu kosu i svijetloplave oci. Ta zena postoji u stvarnosti.
Mnogo je pričala a ja sam joj 2 x morala reci da ne prica kako bismo culi kamenje koje pada da se na vrijeme možemo skloniti.
Kad sam konačno dosla na ravnicu, uslijedila je najupečatljivija scena sna. Odjednom sam cula atak neke vojske , a glas je bio zastrasujuci kao glas one vojske iz Gospodara prstenova koja se bori prsa u prsa. Neko je povikao da se okrenemo i vidimo red automobila. Ta vojska je napadala narod sa redom automobila koji je sve pred sobom rusio. Mi smo poceli trcat prema vrhu da se spasimo…i tu je kraj..

Vrh

PostPostano: uto feb 14, 2012 9:13 pm 
Početnik

Prije par noci sam imala jedan san, i jos uvijek sam pod utiskom ne znam zasto...
Sanjala sam kao da zivim blizu mora, i najednom vidim neke cudne zivotinje koje zive na povrsini. Ono sto je najcudnije je njihov izgled imaju glavu kao veliki kit, tijelo kao foka sa krilima koja su za njihovu velicinu premala. Koza im je ruzicasta i msilim da je prozirna jer sam vidjela im skoro svaku venu na cijelom tjelu. Ta bica u mom snu lete kao ptice, mada je bizarno sa takvim tjelom i tom krilcima, i ljudi ih se boje poprilicno kao znaju biti opasni, kao ujedaju ljude. Ja ih se nisam nesto bojala u snu meni su cak sta vise bili simpaticni.
Sanjam sve i svasta, ali ovaj san nekako me jos uvijek drzi :roll:

Vrh

PostPostano: čet feb 16, 2012 1:32 am 
Član foruma

Lokacija: black hawk down-black hawk up...all the same,just like grain of sand in sand-glass
tragac je napisao/la:
Prije par noci sam imala jedan san, i jos uvijek sam pod utiskom ne znam zasto... ..Sanjala sam kao da zivim blizu mora, i najednom vidim neke cudne zivotinje koje zive na povrsini. Ono sto je najcudnije je njihov izgled imaju glavu kao veliki kit, tijelo kao foka sa krilima koja su za njihovu velicinu premala. Koza im je ruzicasta i msilim da je prozirna jer sam vidjela im skoro svaku venu na cijelom tjelu. Ta bica u mom snu lete kao ptice, mada je bizarno sa takvim tjelom i tom krilcima, i ljudi ih se boje poprilicno kao znaju biti opasni, kao ujedaju ljude. Ja ih se nisam nesto bojala u snu meni su cak sta vise bili simpaticni. Sanjam sve i svasta, ali ovaj san nekako me jos uvijek drzi :roll:

@ tragač, ja sam također prije par noći (opet) imao san u kojem su se nalazile životinje kakvih nema na Zemlji , a neke od njih su bili također takvi neki delfinoidi. A upravo kit,delfin i foka,na koje kažeš da su nalikovali i ti ''ružičasti'' su na Zemlji životinje iz sisarske grupe (gdje spadaju i ljudi) , ali sisari vezani za vodu, i prilagođeni životu u moru,gdje si i sanjala da ''živiš uz more'' i tu si ih vidjela. Delfini i kitovi su također značajni kao nimalo ''glupe'' životinje,a povezanost delfina kako u svojim zajednicama,tako i sa čovjekom,kao i njihov ''jezik'' koji ljudi istražuju odavno,su stvari koje ih baš i ne čine klasičnim životinjama,i iza delfinskih vrsta ne stoje nebitne kreatorske forme/izvorišta. I te ''delfince'' sam i ranije par puta sanjao.

A moj san od neku noć je išao ovako,i bio je također dosta čudan.

Bio sam u tramvaju,u nekom gradu koji svojom konfiguracijom terena podsjeća na Rio de Janeiro,Santiago,ili Sarajevo, tj nije sav u ravnici,nego se sastoji iz ravnog dijela (doline) i brdskih/padinskih naselja uz koja postoje žičare i oni kosi liftovi/uspinjače.Tramvajska linija je u tom ravnom dijelu,i izašao sam na stanici sa koje sam se uputio pješke ka početku brda i polaznoj stanici te neke žičare ili uspinjače,koja se uspinje uz naselje na tom brdu na koje sam se bio zaputio (ne znam zašto ili kome sam bio krenuo,jer u snu nisam gore ni stigao,a san je bio prestao).

Kad sam došao pred polaznu stanicu žičare,koja je onako kao objekat/zgrada veličine neke školske sportske dvorane otprilike,vidio sam da žičara tu više ne radi i da je demontirana,a gore uzbrdo između kuća su ostali tek stubovi,ali žice i korpe/kabine su odnešene i nema ih. A sam objekat/zgrada polazne stanice žičare je bio unutra dodatno iskopan,napunjen vodom,i pretvoren u svojevrsni mali zoo-vrt,upravo sličan kako u velikim svjetskim zoo-vrtovima izgledaju oni ''odjeli'' za recimo foke i tuljane. Dakle unutra je taj prijašnji objekat stanice žičare bio dodatno izolovan i krov ustakljen , radi održavanja temperature koja im odgovara,bio je napunjen vodom,i imao par onih umjetnih stijena i neku vegetaciju za njih,kao i nekoliko onih mostića sa strana za ljude koji dođu da posjete to i gledaju ih. Osim tog zatvorenog dijela,manji park koji je prije bio uz tu polaznu stanicu žičare je također ograđen zidom i spojen sa tim objektom,da upravo i tu te životinje mogu izaći malo vani.

Bilo je još nekoliko ljudi unutra,i očekivali su da vide te životinje koje su bile tu, i tako sam se i ja zadržao u toj nekadašnjoj polaznoj stanici žičare,očekivao da ''to'' izađe iz vode i ukaže se,i zaboravio nakratko na svoj put uzbrdo u naselje,jer sam svakako bio osuđen na pješačenje stepenicama ili uzbrdo nekom od ulica.Međutim životinja za koju se kroz vodu moglo nazirati da je nalik našem tuljanu ili foki, ali dosta i drugačija ,nije izašla i nije nam se ''ukazala'' dok sam ja bio zastao unutra i čekao. temperatura unutra je bila regulisana na temp koja njima odgovara,i drugačija od vanjske okolne. Vani je bilo hladnije,jesen otprilike,a unutra vlažnije i toplije.

E sad,to je to što se te delfinoidne životinje tiče,ali bio je još jedan detalj koji mi je u snu bio zanimljiv. Naime,kad sam izašao iz tramvaja,svratio sam bio u prvi kafić,i uzeo/iznio jednu od onih šank stolica,one visoke bez naslona,i cijelo vrijeme ju nosio sa sobom (nemam pojma zašto sam je bio uzeo, i tako ponio sa sobom) , a kad sam na podnožju brda ušao u tu napuštenu i u zoo-bazen pretvorenu polaznu stanicu žičare, tu stolicu sam ostavio ispred.

Mislim da sam nekih pola sata se motao unutra i čekao da se ta neka ''foka/tuljan'' ukaže, ali pošto nije,izašao sam,i krenuo uzbrdo u naselje,gdje i zašto sam već bio krenuo. Ali ispred me je dočekao konobar iz tog kafića uz tramvajsku prugu,koji me upratio i došao po svoju stolicu. E sad, ,shvatio sam da kao da je upravo po tome što sam ''uzeo stolicu i vukao je sa sobom'' , a što sam bio nekako instinktivno uradio prije polaska u to brdsko naselje, on znao ''ko sam'' . I približio mi se i onako tiho ispod glasa mi rekao :

** došao sam po stolicu, ali ne idi gore ,znaš, ovo ti je sada ''njihov'' kvart,oni su demontirali žičaru i u njenoj polaznoj stanici/garaži napravili taj mali zoo-vrt za svoju životinju. ''naš'' dio grada ti je u ravnici u pojasu tramvajskih linija, ali vidim da očito dugo nisi bio ovdje,jer ti to nije vidim poznato. Mislim da su te već spazili po tome što nosiš stolicu , pa ti je po meni bolje da se vratiš sa mnom..... **

i tad sam se probudio. a kako si ti opisala taj svoj san, taj konobar me sad podsjeća na te ljude iz tvog sna koji su se bojali tih delfinoidnih životinja, time vjerovatno i ''tih'' ljudi čija je to životinja bila, koji su je doveli tu, i za koje mi je konobar rekao da je to padinsko naselje sad ''njihov'' kvart, a mene je vjerovatno bio prepoznao i smatrao kao ''svog'' ,pa me tako savjetovao ili upozorio, iako ni ja lično nisam imao osjećaj ni straha od te neke ''foke/tuljana'' koja je bila u tom bazenu,a da nije me dočekao taj konobar na izlasku sa tim riječima,vjerovatno bih nastavio gdje sam bio krenuo,jer mi nije bilo ništa okolo ni čudno ni odbojno niti sam primijetio i osjećao da bi se u ''njihovom'' kvartu , koji je to postao od tog nekog trenutka,trebao nečeg bojati. Ali uostalom tad sam se i probudio i nisam uspio povezati baš ni ko su ti ''oni'' , koji su zauzeli to naselje.

Jedino sam podigao pogled kad sam sam krenuo nazad sa konobarom,i vidio da na krovu jedne zgrade sa kosim krovom, po crijepovima trčkaraju i igra se desetak djece, očito neka takva popularna zabava ''njihove'' djece, da se po krovovima igraju ,poput ''naše'' djece po parku ili igralištu. Koliko sam bio shvatio, rasporedili su se bili po krovu i poenta je bila sa različitih pozicija ubaciti neke loptice u dimnjak. Tako izdaleka,bili su to također ljudi kao mi,e sad izbliza kad bi im vidio lice bi se možda vidjela neka razlika,ali tako izdaleka nisam mogao im bolje vidjeti lica. a onih nekoliko ljudi unutar tog modifikovanog zoo-parka su bili ''standardni'' ljudi , kakvi su i u realnosti oko nas, jer upravo kako sam shvatio,taj mali ''zoo-bazen'' za tu neku ''njihovu foku'' je između ostalog i otvoren za takve posjete i razgledanja ljudi iz ''našeg'' dijela grada uz tramvajske linije.

Vrh

PostPostano: čet feb 16, 2012 2:39 pm 
Član foruma

Pa eto da se pridružim sa "morskim snovima", sanjala sam to pa ima već i mjesec-dva, dakle gledala sam more, bilo je tamno i cijela atmosfera je bila poprilično.... "apokaliptična" no svejedno imala sam dojam da promatram tu situaciju sa strane - kao ne tiče me se direktno. Odjednom iz mora su iskočile sve velike ribe.... uočila sam među svim tim ribetinama dva velika, ogromna kita kako izlijeću iz mora - kao da ih je neka eksplozija izbacila, kitovi su u uspravnom položaju bili izbačeni iz vode.... okrenuti trbuhom jedan prema drugom, pogledam im oči a one zjape samo bjeloočnice. Dosta jezivo.

Vrh

PostPostano: čet feb 16, 2012 8:04 pm 
Početnik

Ja se ovih svojih 'ruzicastih' nisam bojala, dok drugi ljudi jesu. Gledala sam ih kako lete oko mene a ja sam ih samo gledala i pokusavala da shvatim zasto su uopste opasni. Eh da neko mi je u snu kao sapnuo da imaju neki gel koji izbacuju iz usta i zbog toga su opasni po ljude.
Znate sta je najcudnije oni su meni simpaticni bili,koliko god da su ruzni i ljudi ih mrzili ja sam vidjela nesto prelijepo u njima :toothy2:

A imala sam kao dijete san isto neka mala zivotinjica velicine vidre, koja zivi u vodi, ja sam se kao po cijele dane igrala sa njom i voljela je. I najednom mi je dosla i nekako 'telepatski' rekla da mora da ide, da bjezi jer ce je ubiti. Plakala sam u snu i cak me je plac i probudio. Iako je proslo preko 20 godina sjecam se u detalje.

Eh jel iko od vas ima snove u kojima ne prica maternjim jezikom? Ponekad imam takve snove, pricam i pjevam nepoznatim jezikom :rotfl:
Rekoh ja na pocetku da sam cudak :help:

Vrh

PostPostano: uto feb 21, 2012 8:10 pm 
Član foruma

Lokacija: black hawk down-black hawk up...all the same,just like grain of sand in sand-glass
Tragom_ptice_dodo je napisao/la:
Neko je povikao da se okrenemo i vidimo red automobila. Ta vojska je napadala narod sa redom automobila koji je sve pred sobom rusio. Mi smo poceli trcat prema vrhu da se spasimo…i tu je kraj..

ptica-dodo,ovo,je li narod bio u svojom autima u nekoj koloni,a vojska isla kroz kolonu i vadila ih iz auta,ili je vojska bila sa vozilima kojima se zalijetala na ljude? gdje se to desavalo,na cesti nekoj poput magistralne koju ste vidjeli sa te uzvisine,ili na nekom platou,gradskom trgu u podnožju,na livadi..?

Vrh

PostPostano: uto feb 21, 2012 8:25 pm 
Član foruma

Catandy je napisao/la:
Tragom_ptice_dodo je napisao/la:
Neko je povikao da se okrenemo i vidimo red automobila. Ta vojska je napadala narod sa redom automobila koji je sve pred sobom rusio. Mi smo poceli trcat prema vrhu da se spasimo…i tu je kraj..

ptica-dodo,ovo,je li narod bio u svojom autima u nekoj koloni,a vojska isla kroz kolonu i vadila ih iz auta,ili je vojska bila sa vozilima kojima se zalijetala na ljude? gdje se to desavalo,na cesti nekoj poput magistralne koju ste vidjeli sa te uzvisine,ili na nekom platou,gradskom trgu u podnožju,na livadi..?

Catandy vojska se nalazila unutar automobila koji su im sluzili za napad.Obicna auta koja koristimo ali sam ih u snu doživjela kao da su tenkovi.Dakle vojska se zalijetala na narod u autima ispred kojeg se sve rusilo, znala sam da se moze srusiti apsolutno sve, pa cak i zgrada. Bili su poredani u pravu liniju i nijedno auto nije štrčalo, kao sto rekoh:svi su bili poredani pod pravom linijom
Mi-nas grupica smo pripadali tom jadnom napadnutom narodu. Graja ljudi je bila stravična,poput one kad se dešavaju velike nesreće (pretpostavljam).
Mjesto dešavanja je vise licio na neki plato ili gradski trg, ali sam sigurna da je bio grad jer su iza sebe ostavili srusene nebodere, koje su srusili svojim autima, jednostavno nista nije bilo jace od njih, oni su isli sa autima i sve pred sobom rusili.Zbog toga smo ja i moja grupica potrcali na vrh planine ali ne znam jesmo li se spasili …

edit:isli su direktno prema nama,polako, ne brzo....i nisam sigurna jesu li nas vidjeli,jer su poprilicno bili udaljeni od nas -po mojoj procjeni 300 metara

Vrh

PostPostano: uto feb 21, 2012 9:02 pm 
Član foruma

baš apstraktna atmosfera moram priznati. kao insert nekog mitskog filma ali sa figurama,objektima i elementima naseg danasnjeg zivota. po meni svakako jedan od onih snova koji su kratkotrajni ''uvid'' u neko dešavanje,uz ostavljanje tog jačeg dojma i osjećaja, a ne neka lična poruka tebi, jer sve to što se u masovnom obliku dole u toj dolini dešavalo , nije te se direktno ticalo niti si imala interakciju sa njima dole, osim sto si povezala da si ti dio tog ''naroda'' kojeg vojska napada/čisti. znači bili su baš organizovani i ustrojeni, poredani i tim vozilima u kordon,baš ''vojska'' , ne neka banda,pobunjenici i sl.

kažeš da nisu izlazili iz auta ? vjerovatno nisi onda uspjela preciznije vidjeti kakvi su , kako izgledaju, ili time pobliže zaključiti ko su oni zapravo? ili jesi i nešto shvatila o tome ? a kako sam shvatio , ni vozila im nisu bila uniformisana, tj ista i obilježena , već zapravo ''civilni automobili'' , time i oni kao da su ''izašli iz tog naroda'' , bili do tada infiltrirani ''spavači'' , imaš li možda takav zaključak ?

i ovo mi je zanimljivo što si napisala :

Citat:
Sinoc sam sanjala san koji je možda povezan sa katastrofom koja nas očekuje ove godine.

po čemu si povezala da bi u realnosti mogla biti neka katastrofa koja nas očekuje ove godine , i da je taj san povezan sa njom eventualno?

ps : dok sam pisao vidim da si dodala edit , da je ipak bilo određene interakcije s njima , tako što je dio njih krenuo i uzbrdo ka vama . bilo bi zanimljivo ako si uspjela vidjeti to malo pobliže , ko su , kakvi su , bili uniformisani ? ti što su se penjali ka vama, bili su pješke , izašli iz tih auta ?

Vrh

PostPostano: uto feb 21, 2012 10:23 pm 
Član foruma

Da, upravu si, san se nije samo mene ticao, vec mase. To sto se dešavalo u toj dolini nije me se ticalo samo iz razloga sto mene nije bilo medju tim napadnutim narodom, ali kad je ta “vojska” krenula ka nama, onda me se i te kako ticalo, jer sam uvidjela da je dosao red i na nas, koliko nas je vec tu bilo, nas par planinara. Super si opisao, ovo u vezi vojske, da bas tako:ustrojeni, dobro organizirani bas kao vojska, ne kao pobunjenici-civili to ne, vec kao vojska koja koristi civilna auta koja svakodnevno srecemo i na nasim ulicama.

Nisu izlazili iz auta, niti sam mogla precizno vidjeti kakvi su, cak nisam mogla ni da nazrem, niti da znam ko su,odakle dolaze, da li su oni bili nekad dio naroda kojeg napadaju, nemam pojma, samo znam da su mocna vojska , ustrojena, izvježbana,koje se SVI plase i SVI i SVE bjezi od njih. Zaista ne znam da li su to bili ljudi, nista, nemam nikakve pojedinosti o njima sem te da su strasni, da napadaju civilnim automobilima i da sve ruse ispred sebe.

Za ovu recenicu koju sam dodala pod “edit”: a ne, oni nisu uopste izlazili iz auta, samo su sa autima isli pravo, a mi smo (mi planinari) im bili pravo, dakle isli su izmedjuostalog prema nama. Zbog te strasne scene mi smo poceli bježati ka vrhu planine. (jos dok su oni bili daleko 300 metara u gradu) a logično je da auta ne mogu doci na planinu, tj. Ne mogu ici onim putevima kojim mogu planinari, a posto je u mom snu konkretno bila planina Komovi (stjenovita planina), znali smo da tamo treba bježati.(a logično je da tu auta ne mogu ni doci).Nisam razmišljala da li “oni” imaju sanse da nas gore nadju…samo sam mislila na spas i osjecala strah. Da li smo tu imali siguran spas ili ne-pojma nemam.

Sto se tice te katastrofe koju sam rekla da nas očekuje i da je moj san sa njom povezan, hah ne znam sta mi bi da to napisem, ali eto posto sam “raskrinkana” pojasnicu, ali kratko…neko mi je rekao-neko kome vjerujem da ce nas nesto zadesiti, ali mi nije receno konkretno sta. Samo sam upozorena da budem pripremljena.A ja sam ovaj san povezala sa tim sto nas ceka. Eto to.

Vrh

PostPostano: pon feb 27, 2012 8:23 am 
Član foruma

Spavala sam i osjetila sam kao da netko spava kraj mene. Pitala sam tko je to, ali "uhvatila " sam se, jer sam se budila, da sam pitanje postavila na engleskom: Who are you?
Iako engleski nikad ne koristim.
Kad sam se probudila entitet je nestao.

Vrh

PostPostano: uto feb 28, 2012 12:48 pm 
Član foruma

Imao sam jedan od onih snova sa mračnom, polupijanom atmosferom. San je bio prepun nelogičnosti ali mi to nije bilo dovoljno da se probudim unutar sna, jednostavno nisam mogao.

Glavna anomalija: otišao sam u park u kojem nije bilo nikoga, samo nekoliko pasa, ja i neka osoba koja je užurbanim korakom izlazila iz njega. Kroz atmosferu sumraka se provukao dugačak, zavijajući zvuk jako sličan policijskoj sireni, samo nekako puniji i sa nekom uznemiravajućom vibracijom, koja je nosila neku vrstu očaja ali i nekontrolisane moći u sebi. Posmatrao sam reakciju pasa, i svi su odustali od njuškanja po travi, smirili se i počeli da gledaju ka ćošku parka ... tada se osećaj tog praznog očaja pojačao, i osetio sam kao da mi nešto vuče energiju. Pogledao sam ka mojoj desnoj strani i pre nego što sam ga fizički ugledao, imao jasan osećaj definicije nekog bića u čije sam "dvorište" upao.

Fizički je izgledao kao neka ogromna,mršava, kožasta ptičurina, boje gline - prljavo oker žute. Imao je krila kao pterodaktil, i jako izduženu konjsku njušku. Ruke mu nisam primetio, ali su noge podsećale na mešavinu ptičjih i ljudskih, normalna kolena, tamo je čučao vertikalno, posmatrajući poljanu i povremeno puštao taj njegov jezivi urlik, koji bi sisao energiju od prisutnih.

Tada sam shvatio da je najefikasnije da se izgubim odatle ... što sam naravno i uradio, hehe. U glavnom, van "zone opasnosti" sam naišao na ljude koji su pričali o tom biću kao o urbanoj legendi, i nečemu što ne postoji. To mi je delovalo kao da na podsvesnom nivou ljudi detektuju njegovo pojavljivanje ali ga brzo odbace - i da sa svakim njegovim pojavljivanjem počne nova tura "glasina" a ljudi ni ne znaju šta ih je nagnalo da o tome baš tada pričaju.

San se naravno nastavio dalje, sa još random anomalija.

Onda sam se probudio, proveo malo vremena budan i vratio se na spavanje.

Novi san je imao potpuno drugačije okruženje - i posle raznih nebitnih radnji, u snu sam naišao na grupu ljudi od kojih sam uzeo neku fasciklu sa papirima, u kojima je pisalo koješta o tom biću (normalno, sve sam zaboravio - anomalija unutar anomalije je bila ta što je tekst ostajao nepromenjen i pre i posle pauza u čitanju) - a čovek koji mi je to dao se nasmejao i rekao nešto u stilu da je retkost da nekome poseta tog bića ostane u svesnom pamćenju.

Zatim ga je nazvao - sad nisam siguran - ili "General", ili "Generalov sluga", jer sam kada je rekao to, i da šalje izveštaj o aktivnostima tog bića "svom pretpostavljenom" počeo da menjam san i zaboravljam šta se desilo.

Sve u svemu - k'o da ga je lavkraft režirao heheheh.

Za slučaj da ta spodoba zaista lunja okolo - ako neko zna nešto, molim ga da javi ...

:love3: :occasion5:

Vrh

PostPostano: uto feb 28, 2012 4:57 pm 
Moderator

Možda neki host od Ra ili i Ra u hostu?
Sjećam se da je negdje Ra opisivan kao nefizički entitet koji uzima takva tijela za domaćine, ali je tijelo bilo druge boje.

Našao sam, tu negdje: viewtopic.php?p=122991#p122991

Vrh

PostPostano: sri feb 29, 2012 12:39 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Možda neki host od Ra ili i Ra u hostu?
Sjećam se da je negdje Ra opisivan kao nefizički entitet koji uzima takva tijela za domaćine, ali je tijelo bilo druge boje.

Našao sam, tu negdje: http://galaksija.info/forum/viewtopic.p ... 91#p122991

Ra bi bio ona kvočka, ako sam dobro skontao? U tom slučaju nije, ovo je po obliku glave više podsećalo na onu senku.

Najviše liči na ovoga džerzijskog đavolka:

slika

Krila su identična, osim što mu rastu iz cele strane tela a ne samo na ramenima

Na glavi nema rogove, i lobanja mu je još izduženija.

Telo je bez dlaka, mršavije, iste boje kao i krila ovome.

na nogama nema kopita nego stopala sa kandžama i to je otprilike to. (u onoj fascikli sam video otisak njegovij stopala)

Na kraju krajeva uopšte ne mora biti neki stvaran entitet, ipak sam to sanjao :mrgreen:, ali za svaki slučaj pregledam indeks mitoloških bića, juče sam stigao do C, danas nastavljam dalje - pa ako ga nađem javim vam.

P.S. Krila su mu bila delimično sklopljena oko tela dok je čučao tamo, tako da nisam sve baš najbolje video.

:love3: :occasion5:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 68  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.