Sada je: sri maj 07, 2025 11:43 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 68  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: San, put u paralelni univerzum?
PostPostano: sri jan 18, 2012 5:40 pm 
Početnik

branman je napisao/la:
Uh,tema je odlična i mene to pitanje vječno kopka.Naime,jedni snovi u kojima sam bio svjestan da sanjam,a da nisam imao pojma šta znači lucidnost u snu,bile su prave noćne more.
Trajalo je to otprilike 2-3 godine,a počelo je kad sam imao 15,pa negdje do punoljetstva.
Takvi snovi su se javljali u jednakim intervalima od nekih 10-15 dana i čim bi počeli znao sam da sanjam,iako okruženje na neki način nisam mogao odvojiti od stvarnog svijeta,osjećaj realnosti je bio fantastičan.
Čim bi san počeo,okruženje je uvijek bilo poznato i pratio ga je neopisiv osjećaj straha koji je na kraju doživljavao takvu kulminaciju,da mi je nešto zaglušivalo uši,više ništa ne bih čuo i onda bi se naravno budio.Situacija je bila toliko stresna,da sam čak išao i školskom psihologu po savjet.
Od njega sam saznao da je zujanje u ušima ustvari rezultat visokog pritiska koji je nastajao od doživljenog straha.

Nesto slicno trenutno dozivljava moj sin(17 god.), samo sto snovi nisu lucidni.
Vec dve nedelje sanja cudne snove, uvek propracene strahom. Desavalo mu se kod kuce za vreme raspusta, a i sada, u iznajmljenoj sobi u gradu gde se skoluje, tako da otpada mogucnost da je problem u prostoru. Posle budjenja ima glavobolje, verovatno izazvane dozivljenim strahom, nekad i vrtoglavice.
Nocas je opet imao takvu moru. Na kraju sna, video je coveka koji mu je stavio dva prsta na celo i poceo da ga "gura, isteruje iz sna" kroz neke slojeve, nesto sto je doziveo kao vrata. Bilo ih je vise, sedam ili osam, mozda i vise. Kada ga je izgurao kroz zadnji sloj/vrata, probudio se odmah, potpuno svestan, sirom otvorenih ociju. Vise nije smeo da zaspi.

Konstantno je neispavan, umoran, neraspolozen, pa racunam da je vreme da potrazimo neki izlaz iz toga.
Znam koliko glupo izgleda, ali danas sam primenila "lek" moje babe- ciscenje prostora tamjanom, naoruzala ga mirisnim stapicima, rekla mu da ne gasi svetlo, da pokusa da se u snu seti da sanja(to ni meni ne uspeva, ali eto, neka pokusa) i to je sve sto mi trenutno pada na um.
Da li je neko od vas u medjuvremenu otkrio delotvoran nacin za prevazilazenje ove situacije?

Vrh

PostPostano: sri jan 18, 2012 7:41 pm 
Član foruma

anett je napisao/la:
Vec dve nedelje sanja cudne snove, uvek propracene strahom. Desavalo mu se kod kuce za vreme raspusta, a i sada, u iznajmljenoj sobi u gradu gde se skoluje, tako da otpada mogucnost da je problem u prostoru. Posle budjenja ima glavobolje, verovatno izazvane dozivljenim strahom, nekad i vrtoglavice.
Nocas je opet imao takvu moru. Na kraju sna, video je coveka koji mu je stavio dva prsta na celo i poceo da ga "gura, isteruje iz sna" kroz neke slojeve, nesto sto je doziveo kao vrata. Bilo ih je vise, sedam ili osam, mozda i vise. Kada ga je izgurao kroz zadnji sloj/vrata, probudio se odmah, potpuno svestan, sirom otvorenih ociju. Vise nije smeo da zaspi.

Konstantno je neispavan, umoran, neraspolozen, pa racunam da je vreme da potrazimo neki izlaz iz toga.
Znam koliko glupo izgleda, ali danas sam primenila "lek" moje babe- ciscenje prostora tamjanom, naoruzala ga mirisnim stapicima, rekla mu da ne gasi svetlo, da pokusa da se u snu seti da sanja(to ni meni ne uspeva, ali eto, neka pokusa) i to je sve sto mi trenutno pada na um.
Da li je neko od vas u medjuvremenu otkrio delotvoran nacin za prevazilazenje ove situacije?

je li sin kršten?

Vrh

PostPostano: sri jan 18, 2012 7:46 pm 
Član foruma

zagorski je napisao/la:
anett je napisao/la:

je li sin kršten?

Kakve to ima veze? ](*,)

Vrh

PostPostano: sri jan 18, 2012 8:54 pm 
Član foruma

anett je napisao/la:

sjećam se da sam negdje pročitao da je gurđijev, kao metodu u kojem postaješ svjestan sna, predlagao da dok si budan ponavljaš sebi kako ćeš čim počneš da sanjaš podići ruku.
stalnim ponavljanjem ta misao ti u jednom trenutku uđe u podsvjest i ti refleksno, čim san krene, dižeš ruku.
po njemu, san se istog trenutka prekida i najveći broj ljudi se trenutno budi.
ja nikada nisam ovo probao, ali kada bih imao probleme kao tvoj sin, sigurno bih probao.
uopšte, ja veoma rijetko sanjam, pa mi ova terapija i nije neophodna.

Vrh

PostPostano: čet jan 19, 2012 7:46 pm 
Početnik

zagorski je napisao/la:
je li sin kršten?

Jeste, krsten je jos kao mali. Samo, on je sam odlucio u jednom momentu da religija ne daje odgovore na njegova pitanja tako da je trenutno nesto izmedju agnostika i ateiste. Mlad je, pronaci ce vec najbolje za sebe.

zoka je napisao/la:
sjećam se da sam negdje pročitao da je gurđijev, kao metodu u kojem postaješ svjestan sna, predlagao da dok si budan ponavljaš sebi kako ćeš čim počneš da sanjaš podići ruku.
stalnim ponavljanjem ta misao ti u jednom trenutku uđe u podsvjest i ti refleksno, čim san krene, dižeš ruku.
ja nikada nisam ovo probao, ali kada bih imao probleme kao tvoj sin, sigurno bih probao.

Hvala na predlogu, jednostavno je i moze odmah da pocne sa tim.

Ja retko pamtim snove i iako zelim, nikad mi ne uspeva da budu lucidni, ali mogu da se probudim, i da kada ponovo zaspim nastavim sa istim snom ako mi se dopao. Moj suprug, koji se inace uopste ne bavi ovakvim temama, nema pojma sta je lucidan san, ima sposobnost da, kada mu se ne svidja ono sto sanja, kaze sam sebi "ovo je san, ne zelim vise da sanjam "- i probudi se. Skoro da mu zavidim na tome. Ne ume da objasni kako to radi, jednostavno zna da sanja i prekida ako je los.

Vrh

PostPostano: pet jan 20, 2012 11:57 am 
Početnik

zoka je napisao/la:

Sinoc je sin primenio ovu metodu i jutros mi je poslao mail sledece sadrzine:

"Evo ovako...kad sam legao da spavam, ponavljao sam u sebi "podici cu ruku kad krenem da sanjam" .Posle 3. ili 4. puta je vec postalo automatsko i ponavljalo se samo od sebe i brzo posle toga sam zaspao. Pred zoru sam poceo da sanjam i istog trenutka sam se probudio… bio sam svestan sta se dogodilo i potpuno rasanjen,
nije mi se vise spavalo.
Kasnije, kada sam ponovo zaspao i poceo da sanjam, probudio sam se. Ne znam da li sam podigao ruku ali sam se budio odmah.
Dobro je, zahvali se coveku, spasio me mucenja :D "

Zoka, hvala ti u sinovljevo i u moje ime :kiss: :love3:

Vrh

Naslov: Re: Snovi
PostPostano: sub jan 21, 2012 11:06 am 
Član foruma

Lokacija: black hawk down-black hawk up...all the same,just like grain of sand in sand-glass
@ iliJane , Artemida , ptica dodo

nevezano direktno za sam sadržaj Jane-inog sna , ali ipak povezano oko ovog što ptica-dodo kaže oko Indijanaca.

Tragom_ptice_dodo je napisao/la:
Negdje sam citala da su se nekad indijanska
plemena skupljala prije zore da bi medjusobno “podijelili svoje snove”
jer su vjerovali da snovi ne pripadaju samom sanjacu istih nego da su
zajednicko vlasništvo skupine, pojedinac je samo nositelj kojeg snovi
odluce posuditi kako bi progovorili cijelom plemenu. Vjerovali su da su
snovi nesto kao nacrt , nesto sto ce im se obistiniti u vrijeme kad budu
bili budni.

Kad Indijance baš tako spomenu, zamisli samo sad da smo oko njihove vatre u neko od tih praskozorja. Vidiš ,''ptica-dodo-koja-ne-leti'' , Jane , ''pijetao-koji-leti'' , je upravo i bila podijelila svoj san sa svojim plemenom :mrgreen: , i ja iz plemena sam joj poceo koliko znam i sam o tome, to malo pojasniti, a eto i jos nekima iz plemena je zanimljivo to njeno viđenje / san . Još samo čekamo da se ''bik-koji-sjedi'' dobro napuši, prizove kišu [-o< , i objavi svoj zaključni komentar :mrgreen:

Da , vidiš , to što si spomenula američke native Indijance, oni i jesu nasljednici i nositelji diljelova tih nekih starih znanja i metoda o ovim stvarima koje su danas nama poprilična nepoznanica.
Od njihovog korištenja duhana i raznih drugih danas napadanih i osuđenih
''štetnih i nelegalčnih'' biljaka u svrhu otpuštanja od stanja svijesti kruto usidrenog za 3D, pa tih prizivanja kiše, starih legenti (vjerovatno dokumentovane priče još od ranije , tj njihovih predaka iz
vremena atlantisa), njihovi šamani koji spominju tog ''nebeskog orla'' koji nije baš prijateljski naklonjen ka ljudima itd...

zato sam vezano za san Jane-u i pitao je li ta žena bila smeđa (indijanka ili romkinja recimo, jer i rome obilježavaju slične odlike, tragovi te stare originalne ''šestočulnosti'' , tarota itd) , ili je bila
bjelkinja što sam i očekivao da jeste, pošto pretpostavljam da je to taj isti ''lik iz snova'' koju sam i ja bio sreo/vidio.

I to upravo što si rekla , da su indijanci vjerovali da su neki snovi nacrt koji će im se obistiniti, ali to se vjerovatno odnosi na one snove koji se tiču samog ''sanjača'' , kad je i sam on uloga u snu, i ima bilo kakvu interakciju i kontakt sa drugim likovima i elementima iz sna.
A ovaj Jane-in je upravo jedan od onih drugih , taj neki ''uopšteni / globalni'' , iz njega kako ga je ona opisala kad bolje shvatiš , nema se njoj samoj šta ''obistiniti / desiti'' , jel tako .
Ali ne mora biti da je se u potpunosti ne tiče , jer je ''ulazna tačka'' u san , tj ''izlazna tačka'' iz tijela koje sanja njena lična kuća (u snu kuća objekat, ali i konkretno ''kuća'' kao fizičko tijelo iz koje ljudsko biće/duša nakratko izviri van u slučaju nekih snova, puput puža iz svoje kućice , ili onih nekih morskih rakova) . a i u realnosti, Jane kaže da je to opet , i u tom još jednom kontekstu, kuća ''iz koje je izašla/koju je napustila'' , rekla je da ne stanuje više tu. To je jedini doticaj tog sna sa njenim ličnim planom.

Zato sam je pitao ono o njenoj ulozi u snu , o ambijentu-okolišu-hologramu samog sna, gdje je ona bila u tome svemu, kako, odakle i sa koje ''lokacije'' je san počeo, je li se mijenjalo ''mjesto radnje'' i sl. To eto ako i tebi i Artemidi može malo približiti zašto i šta sam ju gore prvo pitao i koje su svrhe pitanja, i radi čega, a i kad si već sama spomenula Indijance koji su vjerovatno na neki sličan način se preispitivali uz te jutarnje vatre , ''ptica-dodo-koja-ne-leti''. haug :mrgreen:

vidiš ptica-dodo, i tvoja ptica dodo na avataru je jedna od ptica koja ne leti, isto kao pijetao koji je bio Jane-i u snu. kiwi , labud, noj, ćuran, pijetao , paun , pingvin , ta dodo , to je ta jedna podgrupa ptica koja upravo nema osnovnu odliku i ''moć'' i mogućnost ptica, da lete. a poprilično jasna i razgrađena krila opet imaju , osim pingvina koji ima peraje , i jako je prilagođen životu i u vodi . o pijetlu ću posebno i zašto je ''neobično da leti'' , ali ako je pomoglo malo i ovo oko pingvina, eto tu se kriju razni ti ''bugovi'' rečeno kompjuteskim rječnikom , ali ne mora bit u smislu ''greške'' ili nečiji neuspjeli ili napušteni experimenti / proizvodi , nego to su te pojedine vrste na Zemlji koje odstupaju od pravila vrste kojoj pripadaju. A pingvin po svom uspravnom tijelu i kretanju, perajama popu naših ruku spuštenih niz i uz tijelo , i nemogućnosti da baš imalo poleti ,poprilično mu je ukupni oblik i kretanje/hodanje slično čovjekovom . S tim da bi se reklo ''gega se'' radi svoje konfiguracije, ne baš da ''hoda''. Eto to je malo sa strane ali vezano također za tu priču o ''neobičnosti da leti''
vezano za crnog pijetla kao jednog od likova u tom snu. Recimo i krupniji pauci tipa tarantula i crna udovica koji ne pletu mreže što je osnova svih pauka , već hranu hvataju hodajući kopneno , su također vrste koje koje odstupaju od pravila, ali kod insekata, koji se također pojavljuju u tom snu , uz to da su ti pauci od svih onih nebrojenih ''šumskih'' ili malih ''kućnih/kuhinjskih/podrumskih'' da ih tako nazovem , zapravo po 30 do 40 puta fizički veći. Toga ima i dalje vjerovatno, pa su se u info-kanalima tipa kasiopejani spominjale planete sa paucima veličine autobusa ili čak zgrade, isto kako su ovdje bile iguane i gušteri veličine autobusa – dinosauri.

A sad, ta žena i ta njena svita , njih se rijetko viđa u snovima jer oni imaju neke sisteme zaštite i ''opni'' upravo da ih razni i razni ''sanjači'' i ne mogu registrovati, ali ima i tu rupa i propusta ,ili ''bugova'' , koji vjerovatno izazovu da ih se vidi nekad. jedan takav ''bug'' samog sna je upravo on ,taj crni pijetao , jer iako san ima ''pticu koja leti'' , zapravo niti ta žena (ljudsko biće) niti baš ta ptica u prirodi i fizičkom svijetu zapravo ne lete. A insekti su se razbježali valjda ''osjetivši nešto'' , i to ne jedna vrsta nego razne kako kaže Jane, a opet za same insekte u prirodi nije baš ljudima vidljivo da njihove jedinke imaju razvijenu ''šestočulnost i intuiciju'' , odlike koje najviše krase sisare (i ljude u sklopu njih) . Oni su više po konceptu ''svi su jedno'' , a jedan glavni i centralni um im je biće zvano ''Matica'' , kod kolektiva mrava i pčela je to baš vidljivo i izraženo.
Svi su tek radilice i kao programirane jedinke bez lične svijesti , a kamoli intuicije i instinkta na ličnom nivou , a sve ''to'' se nalazi kod te njihove jedne i glavne ''Matice'', a to bi već
također bila ta neka bića malo višeg ranga , tj iz te ''klase'' iz koje je i ta žena u crnom.
Pošto u snu nije bilo naznake nekog od tih pauka koji zapravo i ne spada baš pod insekte , onda ne znam je li bježanija tih insekata možda povezana sa nekom ''crnom udovicom'' ,ili u kojem slučaju da su takvom nekom biću zapravo krenuli u susret. Ali ti insekti Jane koji su se razmilili , to su upravo svi oni kakvi su čisti kolektiv , tj gdje ih ima jedan, tu ih je garant još desetine ili stotine (mravi,žohari,razne bube i šta već, skakavvi...) , dakle one vrste koje imaju tu ''Maticu'' , dok upravo pauci poput crne udovice su samostalni i ''individualci'' ,tako da oni i nemaju zapravo puno veze sa insektima.

U Jane-inom snu, njihova bježanija i povlačenje iz i oko kuće gdje se i sama nalazila, je tako poveznica i trag da je nekoliko insektnih ''Matica'' od tih različitih im vrsta upleteno , tj i ta bića su također osjetila isto što i Jane , ali ni njih (te matice) se ne može direktno registrovati, niti su kao neki likovi viđeni u snu , ali preko koncepta i inače ponašanja fizičkih insekata kao početka ''konopca'' , ako se malo dalje taj konopac povuče i prati , dođe se do tog bića ''Matica'' koje je zapravo njima sve , pokreće ih, programira, upravlja njima,centralni im je ''mozak'' itd, jer oni nemaju naglasak na individualnosti jedinke. A u samoj nam fizičkoj realnosti, to i jeste povezano sa nestancima povlačenjem i smanjivanjm broja pčela kroz ovih zadnjih par godina na Zemlji , kako je primjećeno.

u snu se tako pojavljuje i biće iz grupe sisara ( ta žena čarobnica u crnom) , i biće grupe jajara (pijetao) i biće grupe insekti , i to insekti upravo u obliku kakvi oni i jesu , tj više njih i veći broj/kolektiv ,
jer osim pauka (bilo onih malih, bilo crne udovice) ili ne znam, bubamare, njih gdje je jedan, tu ih je i uvijek i još (žohara,skakavaca,mrava,osa,pčela) i krase ih rojevi i kolektivi a ne samostalnost i individualne razlike po naravi , ''stilu života'' , a nekako ponajmanje po nekim osjetnim emocijama.
A to su upravo i tri velike i glavne rase koje su i zastupljene na Zemlji sa svojim raznim vrstama.
imaju još kao četvrti , beskičmenjaci/mekušci , ali njih je malo, a i to je vodeni svijet , nama ih baš na kopnu , a još manje u zraku, oni ne spadaju toliko u film koji se tiče ove tri rase/vrste. slično njima i vodozemci/amfibije , koji osim žaba ili daždevnjaka također nemaju baš puno svojih vrsta na Zemlji.

A od njih troje , ta žena nije u svakom slučaju ''standardno ljudsko biće'' , pijetao je upravo iz one ''hendikepirane'' grupe ptica koje ne lete , ali upravo taj leti kad je s tom čarobnicom , jedino su insekti zapravo ''normalni'' kakvi jesu i na Zemlji u tom snu. Znači još samo je falila crna udovica umjesto ''klasičnih'' malih hrskavih insekata, i onda bi neobična ekipa koja svak u svojoj vrsti odstupa od pravila bila baš potpuna. Svakako zanimljiv i moćan san Jane, što jest jest. Puno neobičniji nego kad sam ja tu čarobnicu bio vidio.

Tako da je taj san imao te bitne dodirne tačke , moglo bi se reći i ''dokazne'' o tome da je povezan sa ''nečim globalnim na Zemlji'' , kako ga je i sama Jane opisala i registrovala. I to kako kažu da su Indijanci smatrali da su neki snovi ''zajednicko vlasnistvo grupe'' , tj da se tiču svih ,pa su se skupljali i analizirali ih ne bi li ih spojili i sastavili u značenja koja već imaju.
Što im je valjda bila jedna od metoda da kao ljudi (sisari) što bliže kopiraju baš to što imaju insekti , jer u slučaju ljudi, upravo zbog individualnosti jedinke se često razvije i šutnja , škrtost , osjećaji kod mnogih da oni nisu ''masa'' i da su nadnaravno valjda pametniji od ''mase'' itd, uostalom zbog toga nam na Zemlji danas i jeste kako jeste. Indijanci su očito znali da fizička java/raelnost nije ''puna visina ljudskog bića'' i da to nije cijelo ljudsko biće, i kroz dodirnu tačku ''snova'' , posebno takvih su vjerovatno tako pokušavali što bolje izjednačiti ''pritisak i količinu vode'' iz te donje polovine (jave) i gornje polovine svoje svijesti (snova).

Na neki sličan način su vjerovatno i te stare Maye poznavatelji kalendara i zvijezda saznali da se ka južnoj americi spremaju Španjolski konkvistadori , pa je ostala ta činjenica da su kao svjesni kolektiv ''odjednom i netragom nestali'' , a njihovi unuci i potomci dalje drito spali na poluživotinjska plemana koja su imala krvave žrtvene rituale kako su ih Španjolci i zaticali , i čudili se ogledalcima koja su im Španjolci davali i donosili. Na sjevernoj americi, ogledalcima i alkoholu ''vatrenoj vodi'' čudili su se upravo ti indijanci , čiju su također pravi ''sanjači i kalendardžije'' se povukli i ''odjednom nestali'' kad su oko vatre sagledavajući snove shvatili da su Englezi već isplovili i da idu ka sjevernoj americi.

A ta žena u crnom i njena ''šetnja sa pijetlom'' je tako imala pokoju ''rupu / bug'' ,nije bila skroz nevidljiva te noći (kaže Jane da ju je vidjela na 30.12.2011 , noć prije nove godine) , pa je zato Jane zbog tih propusta i nabasala i zatekla se tu. Za te ''rupe'' ona zna , i ne može sve biti savršeno a ona potpuno nevidljiva, za to ona zna, zato ju i prati okolo ta ''garda'' koja pročešljava teren kud se ona kreće ,jer znaju da na Zemlji ima u ovom razdoblju puno tih ''sanjača'' , tj realnih i stvarnih ljudi/bića koji su na terenu ali imaju izlete i bliskije i realnije zalaze u tu zonu nefizičkog sprata iznad ljudi.

A drugi razlog te njene ''garde'' je što i sama ona ima neprijatelje u toj zoni ,i bila je vjerovatno ranije dosad , i bi bila bi napadnuta da se ''šeta sama'' . Sam taj pijetao je ne bi zaštitio ja mislim :)
A pošto je ona samo jedan od tih malo bitnijih i jačih igrača u ovom razdoblju koje traje na Zemlji u zadnjih 30-ak godina i sve oko te ''staro-mayanske'' nove godine, tako je Jane i osjetila i strah i krupnoću svega , tj da je povezano sa stvarima na širem globalnom nivou, kao i da insekti i nisu bježali direktno od nje , neko tako, osjetila je tu ukupnu veličinu i atmosferu svega , iako nije vidjela ni tu ''gardu'' koja čini njen ''nevidljivi zaštitni prsten'' kako kad policija u civilu se raširi po području gdje se mota neki senator/državnik , ili ekipa od nekog glavnog mafijaša koja je tu negdje okolo , ali naravno neprimjetni su , jer to je i poenta. Pa tu su i te insektne matice, jer po njihovom impulsu i osjećaju reaguju sve te kolone kukaca , ali i shvatanje i dojam da niko od njih nije ovdje na izletu, tj da postoje dvije suprotstavljene grupe tih bića sa nama sprata iznad, pa i zbog toga ukupno je bio osjećaj sablazni i jeze, tj osjećanje sukoba i rata na tom višem nivou.
To je vjerovatno razlog i zašto Artemida kaže da joj je zablinkao pokoji blic tematike ''rat''.
To je svakako ''u zraku'' (u toj sanjačkoj zoni , ne mislim sad direktno na ovo oko amerike-irana-izraela i arapskih pobuna) , pa je vjerovatno zato i Artemida pokoji put usnila i osjetila rat kako kaže.
Taj ''rat'' je zapravo počeo ima 40-ak godina unazad što se tiče naše planete, a to su one bitke na višim nivoima za koje su kasiopejanci na počecima otvaranja kanala ( '80-ih) i spominjali da se njihov odraz u fizičkom životu Zemlje može registrovati kroz nagle promjene i turbolencije klime , a klima upravo i jeste ''pošandrcala'' upravo tako negdje od 70-ih / 80-ih naovamo. I kad kažu da zapravo tome uopće nije potpuni razlog ljudsko djelovanje i sva zagađenja.

Trebat će mi još par detalja u vezi ''ljudskog faktora'' u tom snu , i je li bilo psa ili mačke negdje okolo,ali to ću posebno, tj moram pojasniti šta me tačno zanima. I također , ulazna tačka u san je realna i poklapa se , tj to je fiksna Jane-ina kuća , e sad oko toga ima jedino taj detalj koji bi mogao nešto upućivati i na ličnom nivou, jer kaže da lično više ne živi tu ,ali je ulazna tačka u san svakako ta ''njega kuća iz koje je izašla'' ,i izašla u snu , i ''izašla'' u smislu boravka tamo.
a što ako se Jane-ino fizičko tijelo posmatra kao ''jane-ina kuća'' , također uklapa , jer kao svjesno biće koje je ''u kući ali na graničnom pragu sa kojeg gleda vanjsku zonu'' , to i jeste opis kad za vrijeme sna nekad proboravimo u toj '' X prelaznoj zoni'' , na pragu fizičkog i nefizičkog svijeta, tj do pola tada i ''izađemo iz tijela'' iako smo usidreni i dalje za tijelo , slično kako puž proviri i izađe iz kućice, a on je upravo od rijetkih kopnenih mekušaca , od te rijetke četvrte grupacije na Zemlji.

Eto indijanci , tj vas tri indijanke i ja, što smo se malo zaokupili oko Jane-inog sna kojeg nam je ispricala u osvit novog dana, mislim da je tako nekako izgledalo to sjedenje u zoru kod Indijanaca koje ''ptica-dodo-koja-ne-leti'' spominje da je čitala o tome. Danas imamo internet i forum da nam posluži za to slično. ''jane-pijetao-koji-ne-leti'' , možeš ići u novi radni dan , Artemida ''luk-i-strijela-koja-odapinje'' prizovi nam kišu da malo polije usjeve, a ja idem obavit šta ja imam. haug .
a neki poglavica nam ''bik-koji-sjedi'' još malo ostane da meditira uz vatru :-k , zapali lulu i tako to.

pa okupićemo se i još oko forumske vatre vezano za taj Jane-in prednovogodišnji san koji se tiče cijelog plemena , a nakon kojeg je opet kao i prošle godine na novu godinu pala pokoja ptica-koja-leti. Haug!

Zadnja izmjena: Catandy; sub jan 21, 2012 11:28 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: sub jan 21, 2012 11:17 am 
Član foruma

Lokacija: black hawk down-black hawk up...all the same,just like grain of sand in sand-glass
ps: Jane , upravo to što sam spominjao gore oko pauka , ima tamo na drugim temama , neki su spominjali također tako taj tip snova kao tvoj , ali gdje se baš pojavljuje pauk , u kombinacijama pauk-bijeli pas i pauk sa crnom malom mačkom , nema čarobnice u crnom. ali to su sve dijelovi te priče.

ovakav san spominje *znak*

Citat:
San:
Dok sjedim u nečijoj kući sa nekim osobama, odjednom uočavam da se sa plafona spušta pauk, kao padobran.Prvo je mali i čista klasika koju je svako od nas vidio na javi sto puta.Zbog te uobičajenosti i njegove nebitnosti niko na njega ni ne obraća pažnju... taj paučić je nekako skontao da sam ga uočila i spuštajući se na pod želi da pobjegne pod neki namještaj u toj sobi...
Mene nešto alarmira i ja krećem u potragu za njim da ga ubijem. Trčim za njim po sobi i on bježeći mijenja oblik, tj. raste ali tako da su mu samo vidljim svjetlucave-fluoroscentne tačke koje su spojni dijelovi udova i pipaka sa trupom-glavnim dijelom tijela...Sada taj svjetleći ,,pauk,, može i da odskakuje sa zemlje (znam da mi je to odmah u snu bila čudna osobina za jednog pauka).
U istom djeliću sekunde postajem svjesna tog očavanja, u istom tom djeliću sekunde osjetim još veću želju da ga uništim i u istom tom momentu on se pretvara u malog ALBINO PSIĆA koji je bezopasan i jednostavno sad samo leži na podu i posmatra me prestrašenim i tužnim pogledom kakav obično imaju mala štenad kad se nađu na nepoznatoj- nesigurnoj teritoriji...
Ja ga posmatram i u sjećanju mi ostaje taj njegov albino izgled prebijelog krzna koje je toliko bijelo da se ispod njega vidi roza koža...

Iza toga ide samo jedna obavijest,koja blinka kao natpis svjetlećim slovima u mom umu...i koja nema nikakve veze sa svim predhodnim, i glasi...
- Razne vrste bolesti ,kao u nekom mom području-okruženju su se povećale zbog nekih osoba koje su prije par godina tu PUŠTALE NEKI ZVUK, koji ljudi ne mogu čuti...-
Ne znam zašto, ali tada sam imala sliku u tom istom snu da je glavna junakinja tog djelovanja bila ŽENA koja dolazi prvo iz pravca-područja AUSTRIJE, pa onda nekako i iz Njemačke...

a ovakav spominje -Nix-

Citat:
sjećam se jednog takvog napada koji mi se desio nekoliko puta još prije godinu dana dok nisam vidio te linije. probudio me osjecaj da se nalazim u opasnosti i uz paralizu tijela vidio sam pauka umjetnog izgleda ,isti svaki put kad mi se to desilo, i radio je nešto na meni,kao da je pleo nešto.ono isto treperenje koje vidim u eteru sada je bilo nekoliko puta intenzivnije i pauk se nalazio na tome energetskom pokrivaču,dakle ne na mom fizičkom tijelu nego na energetskom/eteričkom ,jel.zadnji takav slučaj sam se uspio oteti paralizi i rukom pokušao dohvatiti pauka ali nikako nisam mogao da ga fizički dotaknem jer naravno on nije bio fizički.zatim je treperujuće polje oko mene izbljedilo a snjime i pauk. nedugo nakon toga sam na stranici od Tomislava Budaka pročitao da su pauci klasičan primjer astralnih bića koje se hrane nama ..
još da spomenem zadnjih par napada gdje se nije radilo o pauku nego o crnoj mački koja bi me zaskočila,prikačila se na moj stomak i crpila energiju iz stomka.kad mi se to desi instatno me obuzme jeza i shvatim da sam u snu ili čak drugom realitetu i đaba mi pokušat budit se jer se uvijek probudim u novom snu a napad je i dalje u tijeku.
nakon takvih napada uvijek je prisutan osjećaj praznine i strane energije u glavi koja uzrokuje glavobolje i bezvoljnost.

a ovo sto kazes je isto zanimljivo

Citat:
e da ima još nešto o čemu nisam nigdje našla ništa; u zadnjih dvije tri godine jako puno ljudi, i to uglavnom nekih polu poznanika mi govori da me sanja

vjerovatno je povezano također. prije svega trebala bi ih pitati također tako, u kojem kontekstu im se pojaviš u snu.

Vrh

PostPostano: pon jan 23, 2012 4:26 pm 
Početnik

Danas sam imala grozno iskustvo. Otišla sam na spavanje oko 00.00h a probudila sam se u 00.35h sa užasnim strahom. San je počeo ovako: Nalazila sam se u mračnoj prostoriji, okružena samo zidovima. Ispred mene, na zidu je bila bijela pločica kojoj sam prišla i otvorila sam je. Nakon toga, su se iza mene otvorila velika crna vrata iz kojih je prema meni išla ogromna crna sjena. U sljedećem trenutku tlo je nestalo ispred mene i pretvorilo se u neku maglu, a netko mi je viknuo da skočim.(imam osjećaj da sam to ja sama sebi rekla). U trenutku kada sam skočila u taj ponor od magle, nestalo je zvuka, osjećala sam se kao da sam gluha, i nakon par sekundi našla sam se u svojoj sobi i gledala sam brata i dečka (koji su i stvarno spavali tu noć u sobi) pokušavajući ih dozvati. Tu je počela užasna panika jer svaki zvuk koji sam ispustila nije se čuo, nije bilo apsolutno nikakvog tona. Zatim sam vidjela tatu kako sjedi u dnevnoj sobi ( tata je stvarno i bio tamo, ali ja to nisam mogla znati jer sam zaspala prije nego je on došao kući). Sjećam se da sam u jednom trenutku pomislila da sam budna i malo sam se smirila, ali kad sam shvatila da ja još uvijek sanjam, uhvatila me užasna panika, strah i znam da sam još uvijek vikala neka mi netko pomogne da se ja ne mogu probuditi, da znam da sanjam, da ne čujem... i u tom šoku sam se stvarno i probudila. Najviše me zabrinulo to da kad sam bila uistinu budna nekoliko sekundi još nisam mogla ispustiti nikakav zvuk iako sam otvarala usta i dozivala jednostavno glas nije izlazio iz mene, nisam čula nikakvi zvuk (iako je u dnevnoj sobi glasno radio tv) i nisam se mogla pomaknuti te mi je bio užasan pritisak u ušima . :(
Rekla mi je jedna osoba da je to zapravo bila astralna projekcija, ali ja iskreno znam samo ono što sam pročitala jer to nisam nikad prije doživjela pa ne znam da li je u pravo ili ne. Ako netko ima slično iskustvo ili zna o čemu se radi molim vas da mi objasnite.

Vrh

PostPostano: sri jan 25, 2012 12:05 am 
Član foruma

Catandy zadivljena sam kako primjecujes detalje :D
A zadivljena sam i tome kako detaljno objasnjavas :D
Moj nick je doduse mnogo duži od rečenica koje pišem na ovom forumu, zato se tebi i divim.

Vrh

PostPostano: sri jan 25, 2012 9:40 pm 
Član foruma

Imao sam jedan zanimljiv sinoć,
nakon dugo vremena sjetio sam se govoriti afirmacije prije spavanja, i tako sam krenuo sa:"želim se sjetiti tko sam ja".
I krene san :)
Dobar prijatelj i ja smo u svatovima treće osobe, dobra zabava-svi sretni.Nakon nekog vremena išli smo baciti đir sa autom i naravno na zavoju nekog mosta(usred grada) probijemo ogradu i padnemo sa nekih pedesetak metara dole.
Ali ništa, dignemo se obadvojica i pješke ušetamo u obližnji hotel, nema nikoga, osjećam da nešto nije u redu, ali uzimam ključeve i odlazimo u sobu.
Sjednemo, on zapali cigaru i ja mu govorim "man, je kužiš ti da smo mi poginuli?"
Imali smo osjećaj da moramo nekoga naći, nekoga tko će nas uputit dalje, reći nam tko smo.I uspjeli smo nakon cijele šarade traženja, ulazimo u neko ogromno sklonište i baš kad nam treba reći kako i šta, probudim se......
priča mog života :)

Vrh

PostPostano: čet jan 26, 2012 12:11 pm 
Član foruma

Evo da se i ja pridruzim,san-a se vise nesjecam iskreno ali jako mi je upečtaljivo ostalo da sam se bio probudio to sa osjecajem jako topline u šakama(kao da su mi sake 2 vatrene kugle,nepece samo jaka toplina koja isijava izmedu njih,polozaj saka mi je bio prsti skvrčeni i sake spojite-recimo kao za molitvnu) nakon toga vracam se udmah u nazad u san ali mi se prije ucinilo kao neki astral il tako nesta(nisam jos dozivio svjesni astral aal ovo je bio ulazak u nesto sto san nije sigurno-i nadalje se nesjecam). I da sad podsvjesno da il ne ali u posljednih mjesec dana sam imo dosta reptilskih uzoraka u snu od kojih sam se uvjek klonio,oni su prilazili meni a ja sam se odmico i "borio"(npr,ljudsko bice sa reptilskim ocima odjednom,ili velika anakonda sa ljudskom glavnom XD-uvjek je neka komunikacija bila izmedu nas dok smo se naganjali). :blob: :occasion5:

Vrh

PostPostano: pet jan 27, 2012 12:17 pm 
Član foruma

Catandy zadivljena sam kako primjecujes detalje :D
A zadivljena sam i tome kako detaljno objasnjavas

znaš šta ptica dodo , vidiš baš sam i bio gore spomuo ''labuda'' kao također jednog iz te podgupe ptica koje ne lete, pa se eto odmah oko vatre nacrtala i ''Alerim'' , ''labud-koji-ne-leti'' , ali koji propada u neki ambis . zato se ja nisam igrao sa odabirom avatara haha :D :mrgreen: .

drago mi je ako ti je jasnije baš ono vezano za Indijance sto si spomenula , sta i kako su to oni znali i tumačili glede snova , ''prizivanja kiše'' , i znali te neke nama danas nepoznate niti same prirode i zivotinjskih vrsta , pa tako cijelu njihovu kulturu prožimaju i oni njihovi ''totemi'' kao neke vezanosti za neku vrstu iz prirode , pa tako im lično ime nikad nije bivalo toliko bitno, nego sve ono njihovo , ''bik-koji-sjedi'' , ''orao-koji-miruje'' , ''puma-koja-spava'' i sl. ili Jane-ini ''insekti-koji-bjeze'' .

ja sam ranije kroz ograničeni lični susret sa tom ''madonom iz spota frozen'' koju je vidjela , donekle shvatio o cemu se tu sve radi , ali to sve naravno nadilazi temu i baziranje samo oko tog sna, ali ako ti je ''sjelo'' i ako si uspjela uvezati neke niti koje to sve povezuju i do tih starijih vremena, onda kul.

a za detalje, oduvijek od malena mi ljudi to govore ,i takvih ljudi ima ,ali su dosta rijetki u danasnjoj postavci ljudske vrste na zemlji, ali tu razlikuju se dvije grupe ljudi . prvi su ti koji tu ''urođenu sposobnost'' smatraju pozitivnom , korisnom , i cijene ju ,posebno sto su danas rijetki ljudi sa ''time'' , a mnogo je brojnija vrsta ljudi kojima su komentari na to : ''kakve tebi sve gluposti nece pasti na pamet'' , ''sto se zamaras oko glupih detalja i nebitnih stvari'' i sl.
S tim komentarima se ja srećem od djetinjtva , prožeto i kroz porodicu, i kroz društvo od osnovne škole do danas, a čak sam dosad izgubio bio posao u jednoj firmi koji sam korektno obavljao ,jer su moj šef i još nekoliko nadređenih ljudi upravo mi u facu naveli kao razlog otkaza što ''se previše zadržavam na nebitnim stvarima'' , čime usporavam i ne odrađujem posao kako treba.
Eto konkretno malo još jedan detalj o tom ''primjecivanju detalja'' .
I naravno , šta se desilo , doveli su onda na moje mjesto ''nekog svog'' , dakle svima poznata priča nepotizma , veze , ''preporuke'' , i bitno je samo da slijepo i poslušno sluša naredbe ''nadređenog autoriteta''.

Nije da mi je posebno stalo do bilo kojeg ''posla'' u matrixu ,gdje sam okružen uglavnom ljudskim bićima koja se ovim terminima nazivaju ''organski portali'' , sva ta poslušna i malo čega svjesna ''djeca sistema/matrixa'' ,i kojima je jedini cilj života ''nepredovanje'' u nekoj firmi u kojoj su se u kancelarijama više odavno pretvorili u biljke i naravno da neće nigdje odatle mrdnut , a kamoli ''napredovati'' , ali jebiga , ni ja ne jedem i ne kupujem odjeću besplatno , niti mi karta za bus, tramvaj , taxi ili ljetovanje padaju sa neba , pa nije da me baš ne dotiče to , i da me se ne tiče , ali eto ,vezano za to oko ''detalja'', već odavno nisam ''mali'' i završio sam osnovnu davno, ali opet me uvijek i svuda nađe i dohvati to što si spomenula oko ''detalja'' .
Samo ti si jedna od te prve grupe ljudi. A taj moj šef u toj firmi je koristio termin da sam ''previše pedantan'' , što ne prolazi baš u danasnjem brzom poslovanju . Dakle bas me je danasnji matrix ''brzog i modernog tempa zivota'' bio vec ispucao također po tom pitanju. Eto ako te usput zanima malo i razna terminologija koja me nerijetko dotakne glede toga što si napisala.

Ali takvo je stanje na terenu i ja ga sam ne mogu promijeniti , pa me to toliko i ne brine, jer upravo znam da nisam jedini takav, i da i jesam rođen u sklopu te malo krupnije globalne operacije , usklađene i sa tim periodom kad Zemlja prolazi kroz taj veliki ''Val'' , kojoj i jeste cilj da se takvo stanje što se ljudi na planeti tiče promjeni . S tim da otpora jakog ima , i biće ga, ali ima i biće upiranja i bitki i sa druge strane, što sa terena , što kroz direktna uplitanja od strane tih raznih nefizičkih bića o kojima se upravo na ovakvim mjestima/sajtovima priča vezano za susrete s njima ili viđenja njih kroz snove. mi kao pojedinci smo svakako učesnici u tome svemu ukupno , a kako i na šta će sve izaći , pokazat će vrijeme koje je pred nama. poz :hello2:

ps: i još jedna stvar vezano to za Indijance što si negdje pročitala, piše da su oni prepričavali sve te snove u zoru, ujutro, tj dok su jos snovi svježi i zapamćeni , jer je poznato da snovi većinom brzo ispare i izgube se iz nase memorije .

to je ono sto se u današnjici često spominje da se zapisuju i zapišu snovi ,dok ih se još sjećaš .
s tim da ih Indijaneri očito nisu ništa zapisivali ,niti uopće toliko se bazirali na to , jer im je očito to sve bilo normalno , i u domenu našeg termina ''svakodnevica'' , nego su ih tek ujutro dok su svježi malo protabirili sa nekim šamanom , i to je to, i vjerovatno ne ni svi uvijek , nego posebno ovakve stvari kao što je san od *iliJane*. Zato od Indijanaca i nije ostalo ništa puno o tome zapisano, dokumentovano, ili neke ''baze podataka'' o tome , mislim zasigurno oni i do danas u sklopu USA poznaju neke od tih svih stvari , ali to im je onako usput, znamo da nikakve goleme baze ili biblioteke o tome oni niti pišu niti ostavljaju , čak ni na današnji internet. A s druge strane, i da nekako sve to dukumentuju ,snimaju ili transkriptuju pismeno, nijedan od ''zvaničnih'' , bilo univerziteta, bilo biblioteka , časopisa itd , ne bi to niti uzimao za ozbiljno.
Mislim da u jednoj od onih svojih nekoliko knjiga o svojim putešestvijama, Semir Osmanagić spominje i opisao je svoj susret sa nekim današnjim Indijancem , koji mu je pričao malo o tim stvarima, o onom ''nebeskom orlu'' itd, ne znam sad tačno u kojem mu je to od dijelova , vjerovatno tamo gdje je pričao o Nazca linijama i crtežima u sjevernoj Americi kad ih je obilazio .

Zadnja izmjena: Catandy; pon jan 30, 2012 2:59 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: pet jan 27, 2012 1:56 pm 
Član foruma

Da ne budem previse Off topic napisacu nesto vrlo interesantno a vezano je za indijance i njihova vjerovanja u vezi snova.
Dakle, indijanci su pred spavanje na prozor stavljali neku spravu nalik na koš koju su pravili od drveta. Zasto su to radili? Naime, oni su vjerovali da postoje ljudi koji mogu da udju u neciji san i da ga kradu.Te ljude su nazivali “lovci na snove”. Da bi ih zaustavili da ne udju u san oni su na prozor stavljali tu drvenu spravu i time im otezavali ulazak u svoj san. Zasto su i kakve su koristi imali “lovci na snove” od tudjih snova-nije mi poznato. Zanimljivo je to da nikad takvi lovci nisu smjeli previse da ukradu tudjeg sna, jer onda bi “otezali” i ne bi mogli izaci iz te dimenzije ma kako se ona zvala. To je kao kad gladan miš udje u koš pun kukuruza a oda kad se najede ne može izaci na istu rupu na koju je usao jer mu je stomak postao veci.

Ovo u svezi indijanaca a sto je pisao Semir Osmanagic, da poznato mi je, citala sam nesto u vezi toga, ali davno tako da bih trebala obnoviti gradivo.

Indijanci su meni jako zanimljivi. Ne znam kako se zvalo ono indijansko pleme sto je zivjelo u Peruu pored jezera Titicaca. Znam samo da su pricali izumrlim jezikom Ajmara (mozda su se tako i zvali) i da je naziv jezera Titicaca upravo potekla od njih, a ime jezera znaci “Puma koja lovi zeca”. Ekspedicija koja je istraživala porijeklo tog imena bila je zaprepaštena kad je iz zraka tj.iz aviona to ogromno jezero vidjela: bilo je u obliku pume koja lovi zeca i taj oblik je bilo jedino moguće vidjeti iz zraka….

Vrh

PostPostano: sub jan 28, 2012 2:23 am 
Član foruma

Zasto su i kakve su koristi imali “lovci na snove” od tudjih snova-nije mi poznato.

pa vjerovatno pošto su neki od tih ''snova'' bili zapravo realni kontakti sa nekim od tih nefizičkih bića s kojima su Indijanci imali veze i povezanost , moguće da su poznavali i neke metode kako da otežaju drugoj vrsti nedobronamjernih nefizičkih/astralnih bića da ih ometaju , što bi bilo vjerovatno nalik ovome što mi danas zovemo ''otmice/napadi''. Gdje bi ti nedobronamjerni ''duhovi'' vjerovatno uticali na pravi izgled poruke/sna koji je bio upućivan recimo nekom pojedincu , iskrivili ga , ometali , preusmjerili , ''zaprljali'' , ukrali neki dio kako navodiš , jednostavno krađa informacija i sl.

Zanimljivo je to da nikad takvi lovci nisu smjeli previse da ukradu tudjeg sna, jer onda bi “otezali” i ne bi mogli izaci iz te dimenzije ma kako se ona zvala

vidiš ovakvo nešto slično , samo u obratnom obliku , spominje *Nix* u onom gore slučaju što sam izdvojio sa mačkom i paukom, kad iako postane svjestan da sanja i trgne se da se ''probudi'' , zapravo nema mu puno koristi , jer se opet zapravo probudi tek u novom snu. san u snu , to neko teže izlaženje iz te zone , s tim da se u njegovom slučaju ta bića nisu zaglavila tu , već očito su oni i kreirali tu ''duplu opnu'' sna oko sanjača , dok ne završe ili odrade posao koji imaju, i on je taj koji je tu bivao blokiran i privremeno ''u kavezu'' .

i da je naziv jezera Titicaca upravo potekla od njih, a ime jezera znaci “Puma koja lovi zeca”. Ekspedicija koja je istraživala porijeklo tog imena bila je zaprepaštena kad je iz zraka tj.iz aviona to ogromno jezero vidjela: bilo je u obliku pume koja lovi zeca i taj oblik je bilo jedino moguće vidjeti iz zraka…

da, i to je dio te priče zasigurno , i tog njihovog bliskijeg poznavanja sa tim određenim ''duhovima prirode'' , preko kojih su očito imali jasne i razumljive kontakte , pa i dobivali informacije koje su im trebale.
kao kad bi za skandinaviju znali da ima oblik tigra ,ili za italiju da ima oblik čizme , bez da su posjedovali avione , satelite ili obilazili obalu i mapirali je nama danas poznatim metodama geodetskog mjerenja.
mislim da se i to negdje spominjalo, da su kod tih naroda evropljani kad su se sretali s njima, kod njih pronalazili karte koje oslikavaju skoro potpuno tačne obrise cijele afrike ili južne amerike , dakle da su znali mapu planete , ili barem je sačuvali i naslijedili od svojih još ranijih predaka.

@ Alerim , ja sam kroz djetinjstvo , do možda nekih 12 ili 13 godina starosti imao povremeno jedan te isti ''san'' koji nalikuje tome što si opisala. S tim da nije tu bilo nikakve vizuelizacije , već sam se uvijek naglo probudio sa čisto dubinskim unutarnjim osjećajem da sam ''počeo negdje propadati'' ,u nekom nedefinisanom prostoru koji je bio sav u izmaglici , i nakon otvaranja očiju trebalo mi je nekoliko sekundi najmanje da jasno vidim plafon ili zid svoje sobe , ovisno u šta su mi konkretno bile usmjerene oči nakon otrvaranja. Dakle uvijek nakon tog ''sna/osjećaja'' koji se višekratno ponavljao , sam se probudio sa zaista zamagljenim vidom , što kod ostalih buđenja , bilo da sam išta sanjao ili ne , nije mi slučaj. Tj iako sam sasvim bio svjestan da sam se probudio , još jedno kratko vrijeme sam ostajao ''zakačen'' za taj ''san'' . Pamtim ga jer mi se ponavljao dosta puta u identičnom obliku. a tako tu negdje , makon možda 13-e godine života mi je to prestalo . Godinama poslije sam uspio djelomično saznati o kojoj se tu ''međuzoni'' radi , svojevrsni Ambis , ali teško je to riječima sad opisati , jer prije svega ne znam šta je na njegovom ''dnu'' , niti da li je to prirodno neko mjesto u toj cijeloj graničnoj zoni svijesti jave i snova , ili postoji usljed svih tih viševjekovnih manipulacija i vještačkih djelovanja nad ljudima na Zemlji, od strane raznih tih nama nedobronamjernih nefizičkih bića. Također , kažeš da ti se to desilo odmah nakon što si zaspala, a ne ujutro pred buđenje. Koliko se ja sjećam , meni se taj osjećaj javljao podjednako, nekad isto tako naveče tek nakon što ću zaspati (pa me je to odmah probudilo) , a nekad ujutro .

Vrh

PostPostano: sub jan 28, 2012 10:08 am 
Član foruma

san od nocas:

ispred niske zgrade sam..ima samo prizemlje ali je dugacka sa ulazima u posebne sobe (hm sad mi to lici da sam na brodu ,ali u snu nisam imala tu ideju)..jos neko je sa mnom,blizak
odjednom smo svesni da ogroman talas nailazi i da imamo tek par sekundi za spasavanje,jedini pravac je uci u sobu
hvata me extreman strah i panika, otvaram vrata (sva vrata su jarko plava ,a zid beo) neobicno je sto nema kvake nego metalni krug ,ubacis prste i okrenes ..ulecemo u mali cetvrtasti hodnik,opet otvaram vrata da bi usla u sobu,na brzinu pakujemo stvari i uzimamo sa polica i razmisljam da li voda moze da udje tu ,jer su vrata napravljena tako iz bezbednosnih razloga,odlucujem da to ipak nije sigurno mesto i da idem dalje,na suprotnom kraju sobe (koja je inace veoma mala ,kao kabina)gde su jos jedna vrata za islazak napolje..ta imaju staklo i vidim napolje da izlazak nije na terasu nego pravo uzbrdo...osecam olaksanje i znam da ce sve biti u redu

Vrh

PostPostano: sri feb 01, 2012 8:40 pm 
Član foruma

gotovo nikad ne sanjam. ili se ne sjećam, a ipak sanjam?

što reći o čovjeku koji ne sanja, već samo spava duboko?
je li njegov um bliže smirenju, za razliku od drugih koji zamišljaju i po danu i po noći (sanjaju)?

Vrh

PostPostano: sri feb 01, 2012 8:50 pm 
Član foruma

jos jedan san od juce:
shvatam da je moje mladje dete odvedeno,uzeto,da ne znam gde je i sa kim je,osecam jeziv strah
sledeca scena je da je dete pored mene.. lezimo u krevetu,a pored kreveta su tri bica,svetloplavo-srebrna,kao da svetlucaju...oni samo stoje i gledaju u nas ,nema nikakvih emocija
probudila sam se i sve sto sam osecala je strah,............strah smrtne opasnosti

Vrh

PostPostano: čet feb 02, 2012 12:30 am 
Član foruma

nana3 , je li ti se ovaj drugi san dešavao u istoj prostoriji u kojoj i taj prvi san ?
ta soba sa plavim vratima u prizemnoj zgradi (ili kabina u brodu) u koji si uletila jer je nailazio talas,ili je taj drugi san bio u nekoj drugoj prostoriji.

iz prvog sna :
nana3 je napisao/la:
....jos neko je sa mnom,blizak

ko ? i jel se ta osoba nalazi i u tom drugom snu.

opisuješ da su ti oba sna izazvala sličnu , gotovo istu emociju i osjećaj, ako možeš povezati, smatraš li da ta tri bića imaju veze sa prvim snom, sa tom malom sobom sa plavim vratima čudnih kvaka bez klasične brave. je li njihova ''svjetlo plavičasta boja'' iste otprilike nijanse kao boja tih vrata ?

i jel inače u realnosti imaš to dijete koje si sanjala da je bilo odvedeno ? kojeg je uzrasta. ako nije premaleno , popričaj s njim/njom je li imala tih dana kad i ti neki neobičan san , ili čak sa nekom dodirnom tačkom kao neki od tvoja ta dva. I jeli ti to dijete inače ima neke neobičnije snove, takva buđenja, mjesečarenje ili nešto slično , ili je ''neutralno'' po tom pitanju .

Vrh

PostPostano: sub feb 04, 2012 9:46 am 
Član foruma

vrata iz prvog sna su jarko plava ,serpa-plava boja,ako znas na sta mislim,a bica su vise srebrnasta
u 90% mojih snova postoje likovi koji su sa mnom,najmanje jedan ,a koje ja nikad ne vidim i nisu likovi iz ovog zivota,ja ih dozivljavam kao svoje oslonce,zastitnike i dobre pratioce,oni su iza mene ili pored mene i samo znam da su tu..takve osobe bi u zivotu dozivljavali kao bliskog brata ili sestru,neko ko je pouzdan i moze i hoce da pomogne uvek...
oni su vrlo uocljivi bili u mojim snovima o letenju i u 'viziji'(opisala sam na -cudna desavanja-)
dete postoji ,decak od 6 godina koji se od rodjenja budi i prelazi nocu iz svog u moj krevet i to je uradio i i kkad sam sanjala drugi san...bio je pored mene kad sam sanjala bica
on nije opisao nikakve snove,sem da je dosao kod mene jer mu je hladno

ne umem da povezem snove sem da je u oba izrazen strah a sa dnevnim dogadjajima takodje nema veze

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 68  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.