Sada je: ned maj 04, 2025 1:15 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 68  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Snovi
PostPostano: ned jan 01, 2012 2:49 am 
Član foruma

Fuma je napisao/la:
mislio sam na to da mi pomognete da vidim njihovo znacenje...
Nema tu značenja već inofrmacija. Na isti način smo svi učili. Čitaj forum pa ćeš znati što su ti poručili.

Vrh

PostPostano: ned jan 01, 2012 2:52 pm 
Početnik

hvala

Vrh

PostPostano: ned jan 01, 2012 2:56 pm 
Član foruma

Fuma je napisao/la:
mislio sam na to da mi pomognete da vidim njihovo znacenje...

Tesko je tumaciti tudji san(snove).Snova ima vise vrsta.Za mene neki snovi su informativni,neki su upozoravajuci,neki su mi se ostvarili do u detalj,a neki su sa znacenjem,dok su neki proizasli iz razmisljanja(tako da sanjam ono na sta sam fokusiran)-ti su vjerovatno podsvjesna mozganja.Eto mozda pomogne.Usput pokusaj ne pretpostavljati smisao sna nego ga analiziraj,prati sebe a i okolinu mozda pronadjes odgovor.Ja sam jedan svoj san rastumacio nakon par mjeseci(jednostavno je "sjeo" odgovor).

Vrh

Naslov: Re: San, put u paralelni univerzum?
PostPostano: čet jan 05, 2012 6:46 pm 
Član foruma

jesam sanjala neke predskazujuće snove -doduše vrlo rijetko
što je san a što je budnost?kako znamo da smo budni dok smo u ovom materijalnom svijetu ili u ovom svijetu samo spavamo a dok sanjamo zapravo smo budni,ili možda je sve san ili je sve budnost?
ne znam odgovor,naravno ,samo "glasno tipkam" :)

Njega bi,govorio je u sebi mali princ dok je putovao dalje,njega bi prezirali svi ostali,i kralj,i oholica,i vinopija,i poslovni čovjek.Ipak mi se on jedini ne čini smiješnim.Možda zato što se bavi nečim drugim,a ne samim sobom.

Vrh

PostPostano: čet jan 05, 2012 9:43 pm 
Član foruma

Uh,tema je odlična i mene to pitanje vječno kopka.Naime,jedni snovi u kojima sam bio svjestan da sanjam,a da nisam imao pojma šta znači lucidnost u snu,bile su prave noćne more.
Trajalo je to otprilike 2-3 godine,a počelo je kad sam imao 15,pa negdje do punoljetstva.
Takvi snovi su se javljali u jednakim intervalima od nekih 10-15 dana i čim bi počeli znao sam da sanjam,iako okruženje na neki način nisam mogao odvojiti od stvarnog svijeta,osjećaj realnosti je bio fantastičan.
Čim bi san počeo,okruženje je uvijek bilo poznato i pratio ga je neopisiv osjećaj straha koji je na kraju doživljavao takvu kulminaciju,da mi je nešto zaglušivalo uši,više ništa ne bih čuo i onda bi se naravno budio.Situacija je bila toliko stresna,da sam čak išao i školskom psihologu po savjet.
Od njega sam saznao da je zujanje u ušima ustvari rezultat visokog pritiska koji je nastajao od doživljenog straha.
Vremenom,dok je situacija trajala razvio sam u snu tehniku buđenja,tako što bih čvrsto zatvorio oči i sve svoje misli usmjerio samo na to da se probudim.To je uspjevalo jedno vrijeme,a onda kao da je to nešto,što je i uzrokovalo takve snove pronašlo način da me prevari,pa sam poslije otvaranja očiju sanjao san da sam budan.Ponekad i po 3-4 puta bih morao ponavljati postupak dok se stvarno ne bih probudio.
Nego,da sad ne dužim,ono što sam htio reći je da sigurno postoji razlika između ovakvih snova i onih običnih.Na neki način kao da budeš odveden negdje za vrijeme dok spavaš,dali svojom voljom (nesvjesno),ili protiv svoje volje,neznam,(mada vjerujem u ovo prvo) i tamo te nešto,na svojoj teritoriji koju ne poznaješ dobro isprepada (kao u mom slučaju) ili nešto već slično.
Mogao bi povjerovati u paralelni univerzum ili bilo koji drugi pojam koji opisuje drugačije nivoe postojanja.
Ono što me buni u ovom slučaju je,iako znam da imam jaku imaginaciju,nisam siguran da bih u snu mogao stvoriti onako realno okruženje,koje u pojedinim momentima ni sam nisam mogao razlikovati od ove naše lucidnosti u ovom "stvarnom" svijetu.

http://putnikova-pjesma.webnode.com/
http://balada-o-bezimenom.webnode.hr/
https://pleromabl.blogspot.com/

Vrh

PostPostano: čet jan 05, 2012 10:22 pm 
Član foruma

branman je napisao/la:
Uh,tema je odlična i mene to pitanje vječno kopka.Naime,jedni snovi u kojima sam bio svjestan da sanjam,a da nisam imao pojma šta znači lucidnost u snu,bile su prave noćne more.
Trajalo je to otprilike 2-3 godine,a počelo je kad sam imao 15,pa negdje do punoljetstva.
Takvi snovi su se javljali u jednakim intervalima od nekih 10-15 dana i čim bi počeli znao sam da sanjam,iako okruženje na neki način nisam mogao odvojiti od stvarnog svijeta,osjećaj realnosti je bio fantastičan.
Čim bi san počeo,okruženje je uvijek bilo poznato i pratio ga je neopisiv osjećaj straha koji je na kraju doživljavao takvu kulminaciju,da mi je nešto zaglušivalo uši,više ništa ne bih čuo i onda bi se naravno budio.Situacija je bila toliko stresna,da sam čak išao i školskom psihologu po savjet.
Od njega sam saznao da je zujanje u ušima ustvari rezultat visokog pritiska koji je nastajao od doživljenog straha.
Vremenom,dok je situacija trajala razvio sam u snu tehniku buđenja,tako što bih čvrsto zatvorio oči i sve svoje misli usmjerio samo na to da se probudim.To je uspjevalo jedno vrijeme,a onda kao da je to nešto,što je i uzrokovalo takve snove pronašlo način da me prevari,pa sam poslije otvaranja očiju sanjao san da sam budan.Ponekad i po 3-4 puta bih morao ponavljati postupak dok se stvarno ne bih probudio.
Nego,da sad ne dužim,ono što sam htio reći je da sigurno postoji razlika između ovakvih snova i onih običnih.Na neki način kao da budeš odveden negdje za vrijeme dok spavaš,dali svojom voljom (nesvjesno),ili protiv svoje volje,neznam,(mada vjerujem u ovo prvo) i tamo te nešto,na svojoj teritoriji koju ne poznaješ dobro isprepada (kao u mom slučaju) ili nešto već slično.
Mogao bi povjerovati u paralelni univerzum ili bilo koji drugi pojam koji opisuje drugačije nivoe postojanja.
Ono što me buni u ovom slučaju je,iako znam da imam jaku imaginaciju,nisam siguran da bih u snu mogao stvoriti onako realno okruženje,koje u pojedinim momentima ni sam nisam mogao razlikovati od ove naše lucidnosti u ovom "stvarnom" svijetu.

Moze se to veruj mi:)
Naucnici sada otkrivaju da mi u mozgu imamo hemikaliju koja se zove DMT a ljudi koji su pusili te kistale ekstrakovane iz neke kore imaju luuuda iskustva...

Tako da, rekao bih, sa hemijske tacke gledista da je u pitanju aktivacija te hemikalije...

Imas i dobru knjigu umece sanjanja od kastanede tu pricaju sa druge strane delom o nameravanju sanjanja...i tako...

Vrh

PostPostano: čet jan 05, 2012 11:33 pm 
Član foruma

Citat:
Moze se to veruj mi:)
Naucnici sada otkrivaju da mi u mozgu imamo hemikaliju koja se zove DMT a ljudi koji su pusili te kistale ekstrakovane iz neke kore imaju luuuda iskustva...

Tako da, rekao bih, sa hemijske tacke gledista da je u pitanju aktivacija te hemikalije...

Imas i dobru knjigu umece sanjanja od kastanede tu pricaju sa druge strane delom o nameravanju sanjanja...i tako...

Moguće je da je nešto slično u pitanju.Nekakvo iskustvo kao kod recimo uzimanja Ajahuaske ili sličnih preparata.Ono navodno što nauka tvrdi je da snove i uzrokuje prirodno lučenje DMT-a.
Sad vjerovatno u nekoj normalnijoj mjeri,ali kod malo "žešćih" izmjena svijesti vjerovatno je i to lučenje pojačano.E sad,šta ga to "prirodno" podstiče na takvo lučenje dobro je pitanje...
Zanimljivo bi bilo čuti i drugačija iskustva,a u svakom slučaju štogod i pročitati...
Hvala za preporuku!

http://putnikova-pjesma.webnode.com/
http://balada-o-bezimenom.webnode.hr/
https://pleromabl.blogspot.com/

Vrh

PostPostano: pet jan 06, 2012 5:51 pm 
Član foruma

Rekao bih, a rekao bi i Don Huan da je to sto podstice nasa namera i raspoloziva energija..

Za nameru bih ``najtoplije preporucio `` knjigu i film Tajna a za energiju rekapitulaciju i magicne pokrete...ili mozda Tai chi..a ima i ona fontana mladosti...meni licno magicni pokreti najvise pasu..

pozdrav :)

Vrh

PostPostano: pet jan 06, 2012 5:53 pm 
Član foruma

Ustvari, mislim da se ona svaki dan luci u odgovarajucoj kolicini jedino je poenta, po mom misljenju postati svestan sadrzaja tih lucenja...

Zamisli, svaki dan na DMT-U :)

Vrh

Naslov: Re: Čudna dešavanja
PostPostano: sub jan 07, 2012 2:39 am 
Član foruma

Lokacija: black hawk down-black hawk up...all the same,just like grain of sand in sand-glass
iliJane je napisao/la:
danas ujutro sam imala prećudan san, i inače znam imati čudne snove ali ovako nešto nisam nikada do sad sanjala
...uglavnom ne sjećam se cijelog sna, nego samo zadnje scene, a to je da stojim na vratima kuće i gledam u nebo a na nebu leti prvo crni pijetao a odmah iza njega žena u crnom i tad sam se probudila, jedino što još znam da sam prije toga sanjala neke kukce i bube kako svi idu u kolonama u istom smjeru u koji su letjele žena i pijetao ali mi je taj dio u magli...
san me podosta sablaznio i ne kužim šta bi to trebalo značiti a nigdje nisam našla nešto posebno baš o tome..
itko??

iliJane , zanima me pobliže tvoj san o toj veseloj koloni koja ti je proletila iznad glave, pa ako se budeš mogla prisjetiti detalja, da te pitam par stvari vezano za taj san.

1 . ako sam dobro shvatio,iako napominješ da ti je taj dio u ''magli'' , kolona insekata (te bube i kukci) je išla u tom pravcu prije pijetla i žene, tj to dvoje su išli za njima. ili je obratno, insekti su pratili njih dvoje ? ili su zapravo po tebi insekti nepovezani sa njima, tj jednostavno su išli u istom smjeru,ali onako, ''svojim poslom''. i također, u kontekstu toga, ako možeš ocjeniti, jesu li bili svjesni jedni drugih, je li ko od koga tu bježao, tj neko nekog proganjao/lovio. dakle recimo, pijetao da je zapravo bježao od žene, žena od insekata, insekti se povlačili pred njima (poput povlačenja ili djelomičnog ''nestanka'' za prirodu jako bitnih insekata pčela sa Zemlje u ovom razdoblju,ako si upoznata sa tim) , ili da su zapravo pijetao i žena pratili insekte , tj ako si mogla raspoznat bilo koju od takvih kombinacija ,da ih tako nazovem,ko je u tom kretanju u kakvom odnosu spram ostalih.

2. zanima me lik žene. spominješ tek da je u crnom. ikakav detaljniji opis ? mlada ,stara, otkrivenog i vidljivog lica ili skrivena pod nekom recimo kapuljačom i sl, i je li imala šta u rukama ?

3. ako možeš opisati ambijent i okolinu sna, tj ''gdje'' se to dešavalo,mjesto radnje i okoliš sna.
da pojasnim, primjerice da li je to bio neki prirodni okoliš tebi poznat sa Zemlje, dakle kao ti si na livadi,u nekom naselju i sl (kažeš stajala si na vratima kuće. tvoja kuća ili neka druga ? ) , a oni idu tj kako kažeš letili su iznad tog područja, ili je ''mjesto radnje'' tvog sna bio neki tebi ne toliko poznati ambijent i okoliš ,dakle svojevrsna fikcija. Ukratko,ako si shvatila šta pitam, okolina,ambijent i mjesto radnje samog sna kojeg si imala ? da li je u snu to bio dan,noć,zora,suton ..?

4. Tvoj položaj u snu, tj nadovezano na pitanje 3 , gdje si ti u svemu tome. Konkretnije, da li te je iko od svih njih primijetio,da li te je vidio, pogledao te i sl. I ako jeste,ko od njih.
Ili je tvoja pozicija bila više nalik tome da si ti tu ''slučajno nabasala'' , dakle kao zatekla se na tom nekom mjestu/području sa kojeg si ih vidjela (slučajno izašla na vrata kuće), ali niko od likova iz sna nije te lično registrovao niti su znali da si ih vidjela, niti je iko od njih bio upućen na tebe,pogledao te,krenuo da ti se obrati i sl.
Jer kako si opisala, ova druga opcija mi se čini izglednija, tj to svakako nije san koji je povezan direktno sa tvojom ličnom sviješću/memorijom , niti je san koji je specifično upućen tebi lično, već prije da si naletila (slučajno ili ne) na ,da kažem, ''mjesto sa kojeg si to vidjela'' , poput situacije u svakodnevici kad vidiš sa trotoara recimo promet auta i ljudi na cesti koji se ne obaziru posebno na tebe,nakon što si prošla ugao neke zgrade koja ti inače zaklanja pogled na tu cestu kad stojiš s druge strane te neke zgrade recimo.

I spominješ da te sablaznio san ? Po čemu i po kojem detalju, ili čisto onako, nejasan ti je i sav nekako čudan , pa ti je unio neku jezu i ostavio taj dojam i osjećaj nepoznanice i jeze, tj ti si ga eto opisala da ''sablaznio te''.

kako kažeš , ''nešto posebno baš o tome'' i nećeš baš nešto uspjeti naći (ako misliš na razne tekstualne stvari o tumačenjima snova i sl) ,osim ako tako lično nabasaš i sama vidiš insert tog filma. Ja sam par puta bio nabasao na druge inserte tog filma, i čini mi se da je to slučaj i sa tim tvojim snom.

sto se tiče tog osjećaja jeze/sablazni koji ti je prolazak te kolone izazvao...ne znam ti ga sad tačno pojasnit ,ali detalj koji znam da tu pripada sferi koja inkodirano ljudima unosi osjećaj nemira/jeze je taj pijetao. Pijetao tj kokoši (uz njih i recimo guske ili ćurke) su ptice (hladnokrvni jajari) ,ali one koje ne lete (ne računam ono što mogu landarat krilima i na par sekundi se izdić pola metra u visinu, zna se šta se podrazumijeva pod pravo letenje).
I kad bi zaista u realnosti vidjela to da pijetao/kokoši počnu letit poput ostalih ptica, vjerujem da bi ti svakako to u dubini tvoje svijesti izazvalo također taj neki čudan osjećaj,možda upravo i jezovit , nalik možda unutarnjoj atmosferi filma ''dom za vješanje'', ono ,baš kad pijetao leti okolo dok Perhan telepatski diže i pomjera kašiku sa stola :)) ,ako si gledala film. taj osjećaj bi bio možda i jezovitiji od ne znam, viđenja nlo-a ili da uživo vidiš već čuvenog lika ''aliena'' (onaj svilenkasti sivkasti mršavi insektoid sa krupnim crnim očima kakve imaju insekti iz te kolone) , lik tog famoznog ''aliena'' na kojeg si već navikla kroz filmove,crtane,stripove i sl.
Kad bi kokoši/pijetlovi u realnosti poletili i počeli letati okolo poput golubova recimo,to iako oduvijek znaš da su obične životinje sa ove Zemlje,da oni jesu ptice ,i na kraju krajeva da i imaju krila koja služe za letenje, mislim da bi ti ipak i pored svega toga to u kosti i krv unijelo tu neku malo čudnu atmosferu i jezovit dojam/osjećaj, jer bi ti tada podsvjesno i nedvojbeno bilo jasno da se neko/nešto upetljalo u promjenu njihovog stanja i statusa koji se nije mijenjao očito hiljadama godina unazad, a to je da ne lete tako kako si ti tog pijetla vidjela u snu, niti ih je iko ikad vidio da tako lete. Iako su ptice, i imaju krila, iako ptice lete ,i svi to znaju napamet, i ne bi nikakvo posebno čudo trebalo bit da ''ptica leti''.
Drugim riječima, takva stvar (da takva vrsta ptica počne potpuno letiti ) bi ti svakako u svijest unijela shvatanje da je ''neko/nešto'' (ljudskim očima nevidljivo u svakom slučaju) uletilo u sistem ove planete i njenog živog svijeta, i da ''prespaja i mijenja neke žice na razvodnoj kutiji''.
Pa iako to nisi vidjela uživo, pijetao koji leti izaziva ti možda sličan unutarnji osjećaj , e sad u onoj mjeri u kojoj ti je i taj san bio jedan od onih koji su nekako življi i realniji od ostalih snova.
Također, čisto crni pijetao je jako rijedak.
Kokoši i pijetlovi su u ogromnoj većini u svim onim smeđim varijantama.

Još što se tiče tog oko jeze/sabalzni , i ta žena, pretpostavljam da je ''letila'' u smislu lebdjela zrakom, poput duha nekog, utvare i sl, a ne da je imala krila kakva se slikovito ''nadodaju'' bićima opisivanim anđeli ili demoni , svejedno. A i razne vrste buba/insekata u ljudskoj svijesti češće izazivaju osjećaj odbojnosti,određene jeze i gađenja , prije nego osjećaj privlačnosti i simpatije.
Ti insekti koje si vidjela pretpostavljam nisu bili nalik leptiru,bubamari ili pčelama, pa ni mravima ?
Već neki od ''tih'' vrsta insekata ka kojima većina ljudi baš i nemaju neke simpatije (npr pauci,bogomoljke,žohari..).

Ne znam sad jesam li ti ovim ukratko uspio pogodit žicu koja bi mogla bit jedan od uzroka te jeze/sablazni koju spominješ, i da li to osjećaš na sličan način,i je li se to konkretno vezano za insekte radi o tim koji su ''jezoviti'' ljudima, ako ne nije to sad toliko bitno,nego to je najbliže što bih ti riječima mogao opisat moj raniji dojam slične stvari kad sam ja imao pokoji takav insert koji je atmosferom nalikovao tom tvom snu. Inserti iz tog filma i nisu ništa drugo nego pomalo čudni,jezoviti,sablasni, ili ostavljaju određen i nedefinisan strah.
Ali taj film se ne mora ticat toliko tebe kao jedinke koja si vidjela njegov insert, pa zato pretpostavljam da si ih samo ''sa strane i usput'' vidjela ,i pitao sam te koja je tvoja uloga bila u snu, usputni posmatrač sa praga kuće ,ili si i sama imala neku ulogu u snu,i bilo kakav kontakt ili naznaku ikakvog kontakta sa tim ''letećim likovima'' iz sna.

Posebno ako te je ta žena pogledala i osvrnula se na tebe. Onda te se već donekle tiče ta vesela kolona,u kojoj svi idu po nebu, lete, ali shvatila si da niko od njih prirodno ne leti ,niti to može.
ne lete ni ljudi (tj dotična gospođa u crnom), ni ti insekti (jer zapravo pretpostavljam da je to bila kolona insekata koji su svojim oblikom zapravo kopneni/hodajući, a ne ose,pčele,muhe ili leptiri) .
A čak i ta jedina ptica među njima, je također upravo od onih ptica koje ne lete.
A u tom snu, svi su ti baš preletili visoko preko kuće kako kažeš. čak ti se i čini da znaju u kojem pravcu idu. S tim da ta vesela kolona nije niti malo vesela, niti je veselo nastrojena ka drugima,niti izaziva veselost onima koji ju vide, već prije takav neki kako si rekla i sama osjetila ,sablasni osjećaj.
Jer ta ''crna udovica'' odavno ne zna za veselost. niti dotična gospođa u crnom ,niti dotična pauk-ica iz insektne kolone (ona ti je vjerovatno prošla u tom dijelu kolone insekata kojeg se ne sjećaš i koji ti je u magli). A ni taj crni pijetao , odavno niti je prava ptica, niti visoko leti.
tek da svi idu i istom smjeru, to da.

tako me i zanima ako možeš samo malo detaljnije oko ova 4 pitanja što sam ti naveo gore.

Vrh

PostPostano: sub jan 07, 2012 7:14 pm 
Član foruma

Catandy je napisao/la:

Pijetao tj kokoši (uz njih i recimo guske ili ćurke) su ptice (hladnokrvni jajari) ,ali one koje ne lete (ne računam ono što mogu landarat krilima i na par sekundi se izdić pola metra u visinu, zna se šta se podrazumijeva pod pravo letenje).

[url]http://www.vetstri.hr/index.php
option=com_content&view=article&id=67:peradarstvo&catid=34:razno&Itemid=66[/url]
"Perad je jedina od svih domaćih životinja koja u dobi do tri tjedna nema razvijen termoregulacioni sustav. Što znači da je podložna promjenama temperature okoline."

Perad uobičajeno ima tjelesnu temperaturu 38-42°C i nikako se ne može reći da su "hladnokrvni jajari". Nadam se da ti je ostatak posta točniji.

Vrh

PostPostano: pon jan 09, 2012 2:37 pm 
Početnik

ja sam imala osjećaj da ti kukci bježe pred nečim, ne znam točno koji ali znam da ih je bilo različitih vrsta, i nisu bile bubamare i leptiri
nalazila sam se u svojoj kući, vrata su bila otvorena a oni su išli u kolonama po zidovima i podu kuće i terase, ja tu više ne živim nego moji starci, išli su u smjeru sa zapada prema istoku
sljedeća scena je da sam pogledala van i vidjela prvo crnnog pijetla a odmah iza njega ženu crnom, oni su letjeli u istom smjeru i mislim da su ti kukci bježali od njih i još od nećeg goreg, žena nije imala krila nego mislim da je lebdjela kroz zrak, ne mogu je opisat u detalje ali znam da je imala crnu dugu kosu i crnu haljinu, mlađa ili srednjih godina, otkrivenog lica ,
isto tako nemam osjećaj da su oni imali neke direktne veze samnom, više na nekoj globalnoj razini<<nešto što se tiće svih, i mislim da sam ih ja samo promatrala, ne znam da li me vidjela, ali poslje ovog sna malo sam paranoična,
okoliš je bio realan, moja terasa i kuće od susjeda preko puta, kao kad pogledaš van i vidiš ptice na nebu, kako lete iznad krovova kuća
jeza me prošala još u snu, znam da sam pomislila u stilu kao nešto se strašno događa i da crni pijetao nije normalna pojava isto kao i žena odnosno i prije nego sam se probudila sam znala da to nije u redu,
kad sam se probudila bilo je oko 7 ujutro i više nisam mogla spavat, a i ovih dana kad idem spavat nije mi baš svejedno

Vrh

PostPostano: pon jan 09, 2012 3:26 pm 
Član foruma

i mene prodje jeza od tvog sna.
da nije petao kao neko ko budi novi dan ali mesto sunca doneo jezivu zenu u crnom?
mada mozda nadjes svoje resenja ako crnog petla prevedes na engleski.

Vrh

PostPostano: pon jan 09, 2012 4:48 pm 
Član foruma

iliJane je napisao/la:
ja sam imala osjećaj da ti kukci bježe pred nečim, ne znam točno koji ali znam da ih je bilo različitih vrsta, i nisu bile bubamare i leptiri
nalazila sam se u svojoj kući, vrata su bila otvorena a oni su išli u kolonama po zidovima i podu kuće i terase, ja tu više ne živim nego moji starci, išli su u smjeru sa zapada prema istoku
sljedeća scena je da sam pogledala van i vidjela prvo crnnog pijetla a odmah iza njega ženu crnom, oni su letjeli u istom smjeru i mislim da su ti kukci bježali od njih i još od nećeg goreg, žena nije imala krila nego mislim da je lebdjela kroz zrak, ne mogu je opisat u detalje ali znam da je imala crnu dugu kosu i crnu haljinu, mlađa ili srednjih godina, otkrivenog lica ,
isto tako nemam osjećaj da su oni imali neke direktne veze samnom, više na nekoj globalnoj razini<<nešto što se tiće svih, i mislim da sam ih ja samo promatrala, ne znam da li me vidjela, ali poslje ovog sna malo sam paranoična,
okoliš je bio realan, moja terasa i kuće od susjeda preko puta, kao kad pogledaš van i vidiš ptice na nebu, kako lete iznad krovova kuća
jeza me prošala još u snu, znam da sam pomislila u stilu kao nešto se strašno događa i da crni pijetao nije normalna pojava isto kao i žena odnosno i prije nego sam se probudila sam znala da to nije u redu,
kad sam se probudila bilo je oko 7 ujutro i više nisam mogla spavat, a i ovih dana kad idem spavat nije mi baš svejedno

Kukci i ostali u tvom snu, ako su se kretali svi u istom smjeru, a kažeš da jesu, tada nisu bježali od nekoga ili nečega, nego su išli k nekome ili nečemu. I ti si vjerojatno dio grupe koja se kreće. Upamtila si san zato što ti je crni pijetao i/ili ta žena izazvala pažnju, odnosno, smatraš da je nešto nelogično. Na sličan način se izvode abdukcije.

Žao mi je, nije utješno, ali je vjerojatno istinito.

Vrh

PostPostano: uto jan 10, 2012 2:49 am 
Član foruma

Lokacija: black hawk down-black hawk up...all the same,just like grain of sand in sand-glass
@ iliJane

iliJane je napisao/la:
ja sam imala osjećaj da ti kukci bježe pred nečim, ne znam točno koji ali znam da ih je bilo različitih vrsta, i nisu bile bubamare i leptiri.nalazila sam se u svojoj kući, vrata su bila otvorena a oni su išli u kolonama po zidovima i podu kuće i terase

dakle povlačili su se/bježali pred nekim/nečim , ok, to sam bio pitao da mi pokušaš odrediti po svom dojmu sna.I to,jesu li bili zapravo oni koji i inače lete (muha,osa,pčela,bubamara,pojedine vrste mrava koji imaju krilca),ili ovi drugi. Samo znači oni nisu bili u fikciji,nisu se zapravio i oni ''kretali po nebu'' u koloni, neko izmigoljili iz i oko kuće,i različitih su vrsta,nije samo na pojedinu vrstu uticalo to što je prošlo iznad.
Citat:
išli su u smjeru sa zapada prema istoku

dobro je i zanimljivo da si ovo registrovala, tj suprotno se kretali od sunca/svjetla kojem je smjer od istoka ka zapadu ,kako je taj smjer i rotacija i nazvana i registrovana sa zemlje,tj iz fizičkog ljudskog realiteta)
Citat:
oni su letjeli u istom smjeru i mislim da su ti kukci bježali od njih i još od nećeg goreg, žena nije imala krila nego mislim da je lebdjela kroz zrak

to sam te pitao vezano za nju, dakle nikakvih ''kozmetičkih dodataka'' tipa zaista neka dodata krila kakva se docrtaju anđeoskim/demonskim bićima ,gdje u anđeli uvijek kao nalik ljudima i fini, a ovi drugi više stereotipno uvijek su otprilike neka varijanta šišmiša/slijepog miša. Ona je baš bila onako, ''u originalu'' da tako kažem. kakva inače jest,moglo bi se isto reći.

Citat:
ne mogu je opisat u detalje ali znam da je imala crnu dugu kosu i crnu haljinu, mlađa ili srednjih godina, otkrivenog lica

naravno,neće sa takvim jezovitim i sablasnim osjećajem koji izaziva biti u bijelom ,a niti obući nešto drugo osim crno.Osim ako negdje i nekome krene lično odradit neku obmanjivačku i manipulatorsku misiju/zadatak, pa se preobuče ili uzme neki određeni hologramski lik. Ali ona nije kako si mogla shvatit, obična ''udovica'', gdje bi ta riječ asocirala na starije ili jako stare žene, i iako u svom tom jezovitom mističnom ambijentu, mislim da ti nije ostavila dojam,tj ne bi je vjerujem ti nazvala i opisala nekom usamljenom tužnom starom udovicom, niti nekom babom gatarom,vjesticom i sl. Sve nesto oko toga ,ali ipak nista od toga. Tek ukupno,malo je ''viša i jača'' od svega toga. neka ''nedobronamjerna gatara/vjestica'' je mozda bila u prvom osnovne, da tako kazem, a do danas je postala nesto skroz drugo.Lice joj očito nisi vidjela,a ni ona te znači nije registrovala,ali dodat ćeš mi samo bi li rekla ,po tebi, je li bjelkinja ili smeđa (indijanka/romkinja).Crnkinja u svakom slučaju nije.
Mlađa ili srednjih godina,tako nekako ,da. Ali u svakom slučaju izraz teška ''crna udovica'' pomnožen nekoliko puta, sa dodatnim dahom ledene hladnoće bi mislim bio njen najbliskiji opis riječima.

Citat:
isto tako nemam osjećaj da su oni imali neke direktne veze samnom, više na nekoj globalnoj razini,nešto što se tiće svih, i mislim da sam ih ja samo promatrala

ok,i to mi je trebalo, znači u snu si ti sama bila tek posmatrač sa strane ,kojeg oni nisu registrovali, i da nema direktne veze sa tobom, osim što si i ti kao živo biće na zemlji, dio svega na šta sve oni imaju uticaj na toj malo široj/globalnoj razini,kako su ti ostavili dojam i osjećaj.

Citat:
ne znam da li me vidjela

ovo je jedan od ključnih detalja, to ću ti poslije pokušat oko toga detaljnije pojasnit. ali što sam te bio pitao,nije te u svakom slučaju pogledala,vidjela i jasno te registrovala da ju vidiš, a da si i ti tog bila svjesna.
Citat:
...ali poslje ovog sna malo sam paranoična

ne znam šta da ti kažem, u principu samo radi sna ne trebaš biti, ali pošto ti je san ostavio takav dojam koji ne blijedi ni nakon što si se probudila,a ni danima poslije toga, to je jebiga, da kažem ''normalan'' popratni osjećaj koji ti je ostao u podsvijesti.

Citat:

realan osjećaj i okoliš u fikciji sna,gdje su te iste ptice opet padale sa neba za novu godinu (kao i prošle nove godine),noć nakon tvog sna, pošto vidim da si postala san 30.12.2011. A padale su upravo one koje zaista lete, dok si ti vidjela da je proletila ptica (crni pijetao) koja to i nije baš, tj on ne leti.
Citat:
jeza me prošala još u snu, znam da sam pomislila u stilu kao nešto se strašno događa i da crni pijetao nije normalna pojava

ništa strašno osim tih padova ptica sutradan, na novu godinu. prošle nove godine ih je popadalo više ako se sjećaš i ako si upratila to, i to na nekoliko lokacija su padale. šalu na stranu, a to oko crnog pijetla i zašto ti stvara dojam da nije normalna pojava, to ću zasebno,da sad ne miješam stvari. malo je to teže pojasnit, jer ajde razmisli i opiši to ovako, vidjela si ''pticu da leti''. Ima li tu šta čudno ? I to posebno sad da smatraš da je to nenormalno i da se nešto strašno događa. zašto bi ti takav dojam ostavio tek pogled na to i riječi koje to opisuju, dakle: ''ptica leti''. Ali kako sam rekao,to je malo zasebna tema.
Citat:
...isto kao i žena odnosno i prije nego sam se probudila sam znala da to nije u redu

da žena ne može da leti,i to posebno bez krila, to se slažem. tu već ima nešto čudno. i to nije u redu. zašto ona može da leti/lebdi ,a ostali ljudi to ne mogu. Ali istina,nje same se to ne tiče,niti se obazire previše na to,što si shvatila. Ona sama sebe vjerovatno smatra da je sve potpuno u redu.

U nastavku ću ti pobliže oko svega,jer si opisala detalje koji su mi trebali,ali moram se osvrnut i na ovo šta Lampa nabraja. Ne obaziri se na to, jer kolega Lampa mislim da nije baš osjetio atmosferu tvog sna, tj to i nije njegov san bio, nego tvoj.

A pošto inserti tog filma nisu neozbiljni,posebno kad primjetiš dotičnu crnokosu,onda ću ti onoliko koliko sam ja pohvatao to pojasnit,jer sam i sam imao ranije par slicnih takvih bliceva.
Znam ponešto o njima, i o trikovima koje njena svita koristi,ali tvoj insert je da kažem ''original'', tj vidjela si ju onakvu kakva jeste, i to u dijelu tog nekog njenog života (može bit i da se samo šetala zapravo sa tom svojom crnom pticom koja leti) ,i nije bilo vezano za tebe sve to skupa,niti primarno upućeno tebi. S tim da je mene jednom bila primijetila,kad sam je treći put vidio. I pogledala me. e tad je vjerovatnije da dođe do bitnijih promjena i u ''ličnom životu'' bića koje ju pogleda.
Je li lijepa ili ne, teško je reći. Možda jeste,možda nije. Ona sama za seb smatra da ''jednom je bila lijepa''. Iako kako kažeš mlađa je,ili tek srednjih godina.
ali u svakom slučaju,nije više ista kao tad nekad kad je po njenom, ''jednom bila lijepa''.
kontrolorka je i gazdarica dosta moćne ''podgrupe'' bića koja su u njenom nivou postojanja (dakle ta nefizička bića) , i mnogi je se boje. otkad je postala to što jeste, mnogima samo njena pojava ulijeva jezu. ali da kažem,ne treba je se bojat, tj zavisi kako prođe susret s njom , onim rijetkim koji uopšte dođu u bilo kakav oblik ličnog kontakta s njom. meni je (krajem 2007-e) bila postavila jedno pitanje, ili prije reći zagonetku,takve stvari preferira. valjda sam joj tačno bio odgovorio,šta ja znam.
jer ona nije lako opisiva kao sad neki ''ubica'', zasigurno ima bića (ili barem tih ptica) kojima je zapravo naklonjena. Ali ko će sad znat koji su joj ''kriteriji'' po kojima ona sama nekog ne voli ili voli.
to je u njoj samoj ,jel, kao i u svim živim bićima i ljudima uostalom.

Zadnja izmjena: Catandy; uto jan 10, 2012 8:43 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: uto jan 10, 2012 4:45 am 
Član foruma

Reklo bi se , ''tako mlada a već kraljica'' . Tako je i njeni legionari i zovu .
A to su oni za koje koje si opisala da ti se čini da su se insekti masovno razbježali ,(a i tebi noge malo pretrnule), ali opet ne nekako direktno pred njom (i pijetlom još manje) i zbog nje, nego zbog nečeg ''još goreg'' , kako kažeš.

A te ''još gore'' naravno nisi vidjela, ali osjetila ih kažeš jesi u samom tom snu , tu negdje, oko nje i toga svega. Njena lična garda, kao rimski pretorijanci , koja čisti i provjerava put svuda gdje se ona kreće, pa makar to bila i tek šetnja sa pijetlom. Zapravo ne mora bit da uvijek čiste put ,niti to jeste tako, jer vidjela si da ti insekti nisu umirali/ubijani, a ni tebi ništa ne fali.
Ali da su se razbježali čim su ih osjetili , to da.

Ta crna kraljica, dio je te malo veće šahovske partije koja je opet zahvatila i ovaj planetarni sistem.
Ta crna djevojka koju si vidjela, ovdje je možda negdje od 1980-ih ,kad je baš ozbiljnije i počelo sve ovo oko ''dolaska talasa'' , znakova u žitu i prelaska sa 3 na 4 denzitet, i otkad su otvarani prvi info-kanali tipa Kasiopejanski ,Plejadanski ili od kolektiva Ra (od strane raznih bića sa nivoa 6)

Kao i ti navedeni, i ona je biće nivoa 6.
Ona inače nije odavde, već iz nekog svog matičnog zvjezdanog sistema.
Nije jedina koja se pita oko te cijele ''krupnije priče'' ovdje ,ali jedna od bitnijih figura, to zasigurno jeste.

Oko sna ću ti kad stignem još malo toga napisat, jer iako te ona nije vidjela ,ne mora biti da te neka iz te njene garde nije primijetila, jer njima upravo to i jeste zadatak.
Ništa specijalno zapravo to ne mora značit, ali čisto tako da pobliže shvatiš nešto o društvancu koje si vidjela, jer kako sam spomenuo , ja sam ranije bio došao u određenu vrstu kontakta sa njom, baš preko jednog bića iz njene garde, koje me je jednom primijetilo ''da sanjam'' u blizini kud je ta u crnom prolazila. Nisu mi ništa tad uradili, ali iz predostrožnosti me tako malo propitali šta sam radio tu, zašto, znaš ono , ''jesam li siguran da sam ju vidio ?'' - nisam ništa vidio naravno, čak pristojno ispričali se ''što mi prekidaju san'' , rekli mi kako da se dalje ponašam glede toga itd.. Uglavnom nešto nalik ''informativnom razgovoru'' kad te policija pozove jer si bila preblizu mjestu gdje prolazi ne znam, bil clinton, bush,obama,angela merkel, engleska kraljica i slični bitniji likovi u ljudskom spratu.

Relativno su kul ,nisu baš nastrojeni poput nedavno preminulog kim-jila i sjeverno korejskog sistema,hitlerovog gestapa ,staljina, ili kineskih partijskih vođa i njihove neke policije, i tajne i javne,koje god. S tim da je razlika što sam ja bio ''lociran i priveden'' unutar samog sna , i također taj jaki osjećaj i dojam toga svega mi je trajao i ''spuštao se'' danima poslije i u javi.
Uglavnom, ta ''žena u crnom'' ti je takav jedan lik ,puput bitnijih državnika ili senatora, ako sam ti još malo pobliže dočarao. Ako možda ti imaš kakvih pitanja Jane , pa ako ti budem znao pojasnit ?
Ali otprilike to je to, a kad stignem još ću ti napisat i približit to sve kroz moj sličan takav insert i susret s njom.

Vrh

PostPostano: uto jan 10, 2012 12:28 pm 
Početnik

ne znam šta bih te još pitala, naravno zanima me sve što mi možeš reći o tome, nisam se nikad previše bavila analiziranjem svojih snova, ali šta je rekao Lampa sigurno se ne bih sjećala sna da nije bilo te žene i pijetla (a i moram reć da me više upplašilo to što su crne boje nego to da lete) jer već nekih 20-etak godina sanjam slične snove, i to redovito tak da se više i ne obazirem na njih, istina u zadnje vrijeme dosta sam dosta proučavala raznu literaturu, pa tako i o prelasku na te više dimenzije titranja, ali nisam nigdje naletila na ništa o nekoj crnoj ženi i sl. tako da ne znam otkud mi to u snovima,
žena je bila bjelkinja, nešto kao madonna u spotu frozen :)

Zadnja izmjena: iliJane; uto jan 10, 2012 1:34 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: uto jan 10, 2012 12:32 pm 
Početnik

e da ima još nešto o čemu nisam nigdje našla ništa; u zadnjih dvije tri godine jako puno ljudi, i to uglavnom nekih polu poznanika mi govori da me sanja

Vrh

PostPostano: uto jan 10, 2012 1:40 pm 
Član foruma

iliJane - jako zanimljiv san, pratim sve što opisujete oko tog "sna".

Ja sam sanjala da je započeo 3.sv. rat - eto stavljam to ovdje jer mi je čudno da ja to sanjam jer se uopće ne bavim temom o ratu, nisam sigurna no čini mi se da mi je kroz taj san dolazilo da je Kina ta koja.... napada valjda, pojma nemam!
Inače čitam "Otete" - taman prije spavanja i tada sanjam i vanzemaljce dakako. Dosta sam tada i umorna preko dana.... e sad jel san ili "san - otmica"... nek se gone u svakom slučaju.
Ako ima još neko iskustva sa snovima poslije čitanja "vanzemaljske tematike" ili san o ratu u zadnje vrijeme..... nek javi.

Da ne razvodnjavam temu o crnoj ženi i crnom petlu..... samo vi nastavite o tome.

Vrh

PostPostano: uto jan 10, 2012 6:16 pm 
Član foruma

Negdje sam citala da su se nekad indijanska plemena skupljala prije zore da bi medjusobno “podijelili svoje snove” jer su vjerovali da snovi ne pripadaju samom sanjacu istih nego da su zajednicko vlasništvo skupine, pojedinac je samo nositelj kojeg snovi odluce posuditi kako bi progovorili cijelom plemenu. Vjerovali su da su snovi nesto kao nacrt , nesto sto ce im se obistiniti u vrijeme kad budu bili budni.

Skupina naučnika je otkrila da snovi nisu u posjedu sanjaca i to su otkrili na jednom liku “pokusnom kunicu” koji se sa elektrodama na glavi spavao iza elektromagnetskog stita u zvučno izoliranoj komori. Vlasnik njegovih snova bio je jedan naučnik zvani Sol Fieldstein koji je nekoliko stotina metara dalje promatrao sliku Carlosa Romera naslovljenu “Zapatistas”, panoramu meksičkih revolucionara, pristasa Emiliana Zapate koji su pod tamnim oblacima oluje koracali skupa sa svojim u salove ogrnutim zenama. Solov zadatak je bio da tu sliku uz pomoc snage volje prenese sanjacu sto je i uspio. Sanjac kad se probudio rekao je da je imao zanimljiv san: vidio je nekakve drevne meksičke civilizacije pod zlokobnim nebom. Dakle sanjac je nosilac posudjene misli kolektivne predodžbe sadržane u mikroskopskim vibracijama izmedju sanjaca

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 68  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.