Tragom_ptice_dodo je napisao/la:
marko85 je napisao/la:
Postovanje ...
Evo ja imam isto problema kod snova....da opisem:kad sanjam krecem se izmedju 2-3 razlicita "sna"....
Ti snovi su jako povezani sa mojim osobnim zivotom...npr...u snovima mogu vidjeti neke malene stvari koje ce se desiti unaprijed.
Nebi to bio toliki problem ....naime kad se probudim osjecam se jako iscrpljeno(o tome cu vise)
Kad se probudim imam osjecaj na odredjene momente kao da sam tu "starnost" dozivio...
...i tad krene dan...i kad se neke stvari dogode kao da mi se vrati nekakav "flashback"u glavu-samo zastanem i gledam,i znam sta ce se dogoditi....
...a sada sta se tice snova....lezim u krevetu ...nikog kraj mene soba bez icega....i tokom noci i sna imam "san" kao da odnekud putujem..zelim reci da u tom putovanju jako velikom brzinom padam i ne mogu otvoriti oci a svjestan sam tog sna....
U snu prilikom padanja znao sam da moram otvoriti oci ali jednostavno nisam mogao...neznam zasto...e sad kad sam se probudio jedva sam se pomaknuo sa kreveta na pod....osjecao sam se ko da je tenk prosao kroz mene...nisam se jednostavno mogao podici na noge,zelio sam ali nisam mogao,jedva da sam imao snagu za disanje...bilo je to veoma neugodno..
Hvala svima ...ako ima neko da mi kaze sta mi se desava...veoma cu biti zahvalan.
p.s. ...zasto "vidim boje" kad zatvorim oci...
Mislim da se kod tebe sve pomiješalo, a sta to znaci? Pomalo imas lucidnog sanjanja, pomalo astralne projekcije, a pomalo i nocne more.
To sto vidis boje kad zatvoris oci pretpostavljam da ti je u tom trenutku otvorena jedna chakra-e sad zavisi koju boju vidis-posto svaka chakra ima svoju boju-dakle ako vidis zelenu boju-to znaci da ti je otvorena srcana chakra, ako pak vidis ljubičastu boju otvorena ti je krunska chakra, plavu-grlena chakra …itd.
To za boje cakri je diskutabilno, ali slazem se sa tobom. Za srcanu cakru nije obavezno da se vidi zelena, jer njoj odgovara i roze boja. Tako da se i vidja prelivanje tih boja. Pored toga do Astrala i lucidnih snova dolazi aktivacijom seste cakre i treceg oka, to je dovoljno za vidjenje cudesnog koktela boja, a cak i sama sesta cakra moze dovesti do nelagodnih promena poput neobicnih glavobolja, iscrpljenosti i sl. Kada spavamo sesta cakra je jos aktivnija, jer nam tada radi ne svest, vec podsvest i pocetniku "vuce" previse energije iz tela za funkcionisanje.