Hm, izgleda da mi je vreme da ponovim gradivo što se tiče RA materijala. Čitao sam ga pre, al ovoga se uopšte ne sećam ... zapravo, to sam tumačio kao neku vrstu instalacije "sanskara" Nije mi ležao materijal, pa nisam čitao pažljivo, doduše. Sad bih verovatno izvukao još ponešto odatle.
Ovo sa Oshoom mi je interesantno jer sam od svih autora na njega obratio ubedljivo najmanje pažnje. Onako, po potrebi. Najviše verujem samom sebi, i pratim samog sebe jer sam se uverio u sopstvenu moć i znanje. Zaista, sa određenog aspekta - ništa nam nije potrebno osim nas samih, bar ne kada se takozvani "niži" aspekti nas dovedu u red. Sve već imamo. A za zezanje treba i ostalo (neznanje, tačnije iluzija neznanja, itd - iliti niži aspekti nas samih). Može i tako da se uči.
Poruke kroz san i intuitivno znanje o jeziku snova su mi do sada zaista mnogo značili. Ne uklasičnom smislu, da mi nešto kroz njih govori neke "više istine" - već jednostavno, posmatranjem snova sam uspeo otkriti šta u podsvesnom delu moje mašine najviše škripi. Tada naša mentalna mehanika najviše dolazi do izražaja, jer tokom sna nema svesnog uplitanja. Samo mehanika podsvesti, koja nas u glavnom "kontroliše" i tokom budnog stanja. Tu govorim o običnim snovima, naravno. Sve što sam otkrio na taj način mi se potvrdilo kroz vežbe samoposmatranja 4og puta - tačnije, nadopunjavaju se. Ofkors, budna svest, i svest tokom običnog sna koriste drugačiji jezik za iste stvari, pa je tu potrebno malo prevođenje.
U suštini, ovaj Dream Osho mi je rekao da kada postignem unutrašnji ekvilibrijum ne treba da ga narušavam bez potrebe. Skreće mi pažnju na vrednost tišine, nedelanja iz nižih centara i jednostavnog,
svesnog bitka - to bi bilo rađenje "ničega" Čisto sumnjam da bi mi Orionci to sugerisali

znak je napisao/la:
,,Znanje,, su svi dobili nekim putem ,,odozgo,, kroz snove, meditaciju, nadahnuće za neki praktičan rad ili pisanje knjige itd,itd... Ne postoje ,,pametni,, bez sufliranja odozgo, odozdo ili sa strane...U još većoj iluziji je onaj koji misli da je to produkt samo njega samog ili nešto u tom stilu...
Možeš li pojasniti malo "odozgo i sa strane" ? Ako pod "spoljnim izvorom" smatraš stvari van našeg analitičkog/nižeg uma, nižeg emocionalnog centra itd slažem se - oni mogu samo da kombinuju postojeće elemente bez stvaranja nečeg autentičnog - i ne mogu da dopru do "viših istina" sami po sebi. Međutim, to se ne odnosi na druga stanja svesnosti.
P.S. Mi smo uvek makar za jedan nivo iznad onoga što percipiramo kao mi. Tako da, @Znak, postoji dobra mogućnost da pokretanje i meškoljenje nižih centara obavljamo upravo mi - jer nešto mora da stavi u pokret niže "centre", inače bi oni ostali mrtvi. Naravno, ovde ne govorim o intervencijama od dobroćudnih ili zloćudnih suflera

Već o onome što nam daje život i duh.