Sada je: ned maj 04, 2025 1:08 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 68  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Snovi
PostPostano: ned dec 11, 2011 11:54 am 
Član foruma

Ako ne zelis da ostavis cigarete, onda nemoj.

Tek kada osetis nesto iznutra da to nije vise za tebe, treba ti samo dobra volja, nista drugo. Ja sam ostavio duvan pre 12 godina preko noci. Od sutra ne pusim i to je bilo to.

E sad nije bas bilo to, jer zelja da ne pusim rodila se kada sam imao neverovatan grip sa temperaturama i sve po spiskom. Nisam mogao na noge da stajem 2 dana a izlazio sam napolju na -10 C da pusim. Pluca mi se parala svaki put kada sam uvlacio. I onda u glavu je nesto napravio KLIK. Kakva je ova IDIOTIKA, rekao sam sam sebi, na sta ovo lici?

U praksi vecinom puta promenis se kada upadnes u gomna.

Vrh

PostPostano: ned dec 11, 2011 1:49 pm 
Član foruma

Citat:
U praksi vecinom puta promenis se kada upadnes u gomna.

Da,a tako najbolje naučiš,na greškama koje sam napraviš.
Eh,životne lekcije...
#-o

http://putnikova-pjesma.webnode.com/
http://balada-o-bezimenom.webnode.hr/
https://pleromabl.blogspot.com/

Vrh

PostPostano: ned dec 11, 2011 4:40 pm 
Član foruma

branman je napisao/la:
snoopy je napisao/la:
Ako hoces da prestanes sa pusenjem, savetujem ti da pogledas film ili procitas knjigu ili i jedno i drugo koja se zove >> easy way to stop smoking od allen carr...

Kazu da 90% ljudi prestane sa ovom metodom...
NI ja vise ne pusim i nije uopste tesko bitno je da se zna forica;)

pozdrav i srecno

Najveći problem je u tom što u stvari ja nemam želje da ostavim duvan.
Prvi put kad se ona javi vjerovatno ću i duvan odbaciti isto kao što sam i meso i alkohol
do tada ću još malo robovati,pa kako god bilo.
Što se snova tiče,već sam se pomirio sa tim da ih nema,ali s obzirom da vjerujem da je ovaj život samo san,opet mi ostaju svi oni na "javi".
Nadam se da nisam izgubio puno,samo san u kome sanjam da sanjam. :D
:hello2: :occasion5:

Ne limitirat svoj mozak da zbog duhana nemozes sanjat. Kakve su to zabokrecine :rofl Ja isto pusim ko turcin pa tu i tamo sanjam atomske bombe i frendove koji mi poklanjaju informaticke gace :rofl :rofl :mrgreen:

Ako puno mislis eto ti odgovora :) Sto manje mislis ces prije sanjat. Ne preko dana vec dok spavas mislis. To moras nekako fix-at kao i ja ofkors.

Vrh

PostPostano: pon dec 12, 2011 3:58 pm 
Član foruma

Treći put sanjam da mi Osho (Lično :!: ) govori da treba da radim savršeno "Ništa " :rofl

A nisam čak ni čitao šta čovek govori, samo sam bacio pogled :lol:

Vrh

PostPostano: pon dec 12, 2011 5:26 pm 
Član foruma

Valjda? je napisao/la:
Treći put sanjam da mi Osho (Lično :!: ) govori da treba da radim savršeno "Ništa " :rofl

Uh,svašta mi se vrzma po glavi glede tvog sna,al bolje da šutim :-#
Trenutno sam pod uticajem pojma "misaone forme",pa u svemu prepoznajem iste.
U svakom slučaju,zavidim ti na snovima,pa makar to bio i sam Osho :D
Uživaj stari!

Vrh

PostPostano: pon dec 12, 2011 7:25 pm 
Član foruma

A mozes i da radis na uvezbavanju sanjanja...
tu bi ti cigare i mogle pomoci...meni jesu..
Ustvari ne bih rekao pomogle ali usmerile put i ojacale veru...

Ako vec pusis mozes probati naci cigaru ili sebe kako pusis onda kad tones u san..
Tako mozes da pusis i kad ne pusis:)

To ti je vezbica koju Don Huan preporucuje Kastanedi,tacnije ne preporucuje to ali taj je princip...

Vrh

PostPostano: pon dec 12, 2011 7:47 pm 
Član foruma

Valjda? je napisao/la:

:notworthy: :notworthy: :notworthy:

To je to. Nemoze biti jednostavnije i nemoze biti teze za napraviti...

:occasion5:

Vrh

PostPostano: pon dec 12, 2011 10:17 pm 
Član foruma

branman je napisao/la:

Uh,svašta mi se vrzma po glavi glede tvog sna,al bolje da šutim :-#
Trenutno sam pod uticajem pojma "misaone forme",pa u svemu prepoznajem iste.
U svakom slučaju,zavidim ti na snovima,pa makar to bio i sam Osho :D
Uživaj stari!

Što se mene tiče samo cepaj, imaš običaj da mudro zboriš :thumbup:

Uh ... sa pojmom "misaone forme" baš i nisam upoznat osim intuitivno.

Što se snova tiče, po defaultu imam lucidne snove i više se sećam noći, nego što se sećam šta radim tokom dana hahaha. Probaj da se poigraš sa namerom oko toga. Ali onako, ozbiljno. Btw, negde sam pročitao da preterivanje sa duvanom može blokirati snove, zatim sam na drugom mestu naišao na to da pušači u periodu odvikavanja sanjaju intenzivnije. Ipak, mislim da možeš srediti stvar samo mentalno, namerom - jer je fizički nemoguće da nemaš snova. Samo ih zaboraviš tokom buđenja.

Chirz, kolega! :occasion5: :thumbup:

Toner je napisao/la:

To je to. Nemoze biti jednostavnije i nemoze biti teze za napraviti...

Ohhhh da. Al ima vremena! :blob: :occasion5:

Vrh

PostPostano: uto dec 13, 2011 6:32 am 
Član foruma

[/quote]

Što se mene tiče samo cepaj,[/quote]

Ne postoji način da ovo ukratko opišem,al gledaću da budem što sažetiji i jasniji.Inače ovo je samo subjektivni osjećaj koji mi se javlja u posljednje vrijeme nakon što sam po 4-ti put pročitao Ra materijal.
Nisam nešto baš sklon svim tim "kanalizacijama" i njihovim izvorima,ali ih čitam kao i sav drugi materijal iz koga mogu izvući nekakve informacije i propustiti ih kroz lični filter u želji uobličavanja one konačne slike koju slažem u glavi.
Naime,pojam "misaone forme" je opisan u dotičnom materijalu kao jedan od dva načina djelovanja tvz."Orionske grupe" na entitete koji borave na ovoj ravni postojanja.Služe isključivo za prenošenje negativne filozofije tim istim entitetima,putem misli,snova,a nerijetko i na fizičke komplekse kod entiteta koji su "opasni",odnosno koji imaju tendenciju da se bude iz ove naše "iluzije".Djelovanje na fizički kompleks bi bilo djelovanje na element nekog organa,kod kog postoji mogućnost otkazivanja,odnosno "slaba tačka",tako da bi putem bola entitet bio skrenut sa svog puta usmjeravajući svu svoju pažnju na isti.
Putem snova djelovanje bi bilo isto dvojako.Kod nezrelih entiteta koji imaju potencijal za buđenje manifestacija bi bila putem košmara i drugih psihičkih disbalansa svih vrsta u zavisnosti od entitetskih slabosti,a kod zrelih djelovanje sa ciljem da se informacija "iskrivi" i pojedinac vremenom odvede na pogrešan put.
Vjerovatno isti princip koji i Kastaneda spominje u vezi "Voladerosa".
U skorije vrijeme u svojoj okolini sam imao slučajeve teške depresije kod dvoje "starijih" ljudi(preko 50 god.)koji do tad nikad nisu imali psihičkih problema,a jedino zajedničko im je da su oboje imali velikog potencijala da se "probude".To me je nateralo da se zamislim.
Preksinoć sam gledao epizodu serije Ancient aliens o smrtonosnim kultovima gdje su sve vođe izjavljivale da su primali informacije "odozgo",a dovelo je do smrti desetina,pa i stotina ljudi.
Ne mora značiti da se kod tebe radi o istom,ali bi te ja svrstao u "zreo entitet",pa mi je,s obzirom da sam pod uticajem ovoga već neko vrijeme pala na pamet ta poveznica sa onim što sam pročitao.
U svakom slučaju o čemu god se radilo (ako se uopšte i radi o nečemu) riješenje je uvijek u glavi,odnosno svijesti.
Nema toga što bi istrajnog borca na ovom svijetu moglo pokolebati.
U tome se obojica slažemo.
Živio stari i nedaj se... :D

Vrh

PostPostano: uto dec 13, 2011 9:07 am 
Član foruma

,,Znanje,, su svi dobili nekim putem ,,odozgo,, kroz snove, meditaciju, nadahnuće za neki praktičan rad ili pisanje knjige itd,itd... Ne postoje ,,pametni,, bez sufliranja odozgo, odozdo ili sa strane...U još većoj iluziji je onaj koji misli da je to produkt samo njega samog ili nešto u tom stilu...

Vrh

PostPostano: uto dec 13, 2011 10:46 am 
Član foruma

Hm, izgleda da mi je vreme da ponovim gradivo što se tiče RA materijala. Čitao sam ga pre, al ovoga se uopšte ne sećam ... zapravo, to sam tumačio kao neku vrstu instalacije "sanskara" Nije mi ležao materijal, pa nisam čitao pažljivo, doduše. Sad bih verovatno izvukao još ponešto odatle. :read:

Ovo sa Oshoom mi je interesantno jer sam od svih autora na njega obratio ubedljivo najmanje pažnje. Onako, po potrebi. Najviše verujem samom sebi, i pratim samog sebe jer sam se uverio u sopstvenu moć i znanje. Zaista, sa određenog aspekta - ništa nam nije potrebno osim nas samih, bar ne kada se takozvani "niži" aspekti nas dovedu u red. Sve već imamo. A za zezanje treba i ostalo (neznanje, tačnije iluzija neznanja, itd - iliti niži aspekti nas samih). Može i tako da se uči.

Poruke kroz san i intuitivno znanje o jeziku snova su mi do sada zaista mnogo značili. Ne uklasičnom smislu, da mi nešto kroz njih govori neke "više istine" - već jednostavno, posmatranjem snova sam uspeo otkriti šta u podsvesnom delu moje mašine najviše škripi. Tada naša mentalna mehanika najviše dolazi do izražaja, jer tokom sna nema svesnog uplitanja. Samo mehanika podsvesti, koja nas u glavnom "kontroliše" i tokom budnog stanja. Tu govorim o običnim snovima, naravno. Sve što sam otkrio na taj način mi se potvrdilo kroz vežbe samoposmatranja 4og puta - tačnije, nadopunjavaju se. Ofkors, budna svest, i svest tokom običnog sna koriste drugačiji jezik za iste stvari, pa je tu potrebno malo prevođenje.

U suštini, ovaj Dream Osho mi je rekao da kada postignem unutrašnji ekvilibrijum ne treba da ga narušavam bez potrebe. Skreće mi pažnju na vrednost tišine, nedelanja iz nižih centara i jednostavnog,svesnog bitka - to bi bilo rađenje "ničega" Čisto sumnjam da bi mi Orionci to sugerisali :)

znak je napisao/la:
,,Znanje,, su svi dobili nekim putem ,,odozgo,, kroz snove, meditaciju, nadahnuće za neki praktičan rad ili pisanje knjige itd,itd... Ne postoje ,,pametni,, bez sufliranja odozgo, odozdo ili sa strane...U još većoj iluziji je onaj koji misli da je to produkt samo njega samog ili nešto u tom stilu...

Možeš li pojasniti malo "odozgo i sa strane" ? Ako pod "spoljnim izvorom" smatraš stvari van našeg analitičkog/nižeg uma, nižeg emocionalnog centra itd slažem se - oni mogu samo da kombinuju postojeće elemente bez stvaranja nečeg autentičnog - i ne mogu da dopru do "viših istina" sami po sebi. Međutim, to se ne odnosi na druga stanja svesnosti.

P.S. Mi smo uvek makar za jedan nivo iznad onoga što percipiramo kao mi. Tako da, @Znak, postoji dobra mogućnost da pokretanje i meškoljenje nižih centara obavljamo upravo mi - jer nešto mora da stavi u pokret niže "centre", inače bi oni ostali mrtvi. Naravno, ovde ne govorim o intervencijama od dobroćudnih ili zloćudnih suflera :angel4: Već o onome što nam daje život i duh.

:occasion5: :thumbup: :love3:

Vrh

PostPostano: uto dec 13, 2011 1:55 pm 
Član foruma

Valjda, možda pričamo o ,,istom,, ali možda na neki drugi način, stvarno ne znam...jer ja se počesto znam izgubiti u raznim pričama,opisima, učenjima i iskustvima da bi na kraju ,,skontala,, ](*,) da je to-TO, ili bar neki dijelovi...i da su zbunjozu pravili različiti termini ili viđenja dok se ne iskristalizira suština i kraj priče koji budu ustvari ISTI...

Ja ipak ostajem pri svom (bar, sad zasad) da impuls za ,, buđenje-otvaranje,, ili kako god to zvali dolazi izvana i da to počinje ,,buditi-otvarati,, ono što je u nama ili ono što već znamo...Sad proces otvaranja kao i svaki proces nosi pozitivne i negativne stvari, dešavanja, uvide itd,itd...uglavnom kroz sve to ustvari učiš...

Snove uvijek uzimam kao jako relevantne pokazatelje neki stvari, s tim da prilikom analiziranja i shvatanja uzimam neke stvari u obzir kao što je (paravan memorija, mogućnost indukovanog sna i zašto, kao i sna koji je pokazatelj problema samo naših loših emocionalnih i mentalnih programa itd,itd...

Znači između rezultata dobijenih nekim kontroliranim stanjem ulaska u izmijenjeno stanje svijesti, uvijek ću veću pažnju obratiti na snove i rezultat dobiven kroz ovo prirodno- hehe stanje izmijenjene svijesti...

To sa Oshom je super i iz toga učiš za početak da pokušaš razmisliti o mogućnosti da je neko uzeo njegov lik i eto pokušaj kroz iduće snove dešifrovati ko je to i zašto ti to suflira, jer mislim da ti se želi skrenuti pažnja na to...

Vrh

PostPostano: uto dec 13, 2011 2:12 pm 
Član foruma

Možda istom,ali percipirano kroz različite nivoe svesti, različita "učenja", različit nivo razumevanja - usled čega to "isto" postaje "drugačije.

Može se reći i ovako, bar po mom skromnom mišljenju : većina govori o istim stvarima uz različite nivoe percepcione distorzije, i tako se stvaraju "razlike."

... a možda i usled preterane distorzije različite stvari deluju slično,pa svako lupa za svoj groš aahahahah :rofl \:D/

Zaista ima trista čuda. Primetio sam da u dosta novijih diskusija ovde na forumu vlada jezički haos, u kojem ljudi govore skoro iste stvari uz neke minorne razlike, pa se zbog nepreciznog jezika rasprava oteže ... i oteže ... Tome doprinose svi osim onih koji ćute, haha.

Da, prvi impuls za "buđenje" zaista dolazi spolja, ali je u rezonanci sa nečime unutra ;) Inače se niko ovde ne bi ni osvrnuo na bilo koju od ovih tema.

Slažem se za ovo za Oshoa. Može biti neki podsvesni trip, možda je nešto drugo - skretanje pažnje na "bitak", ili neku distorziju tog koncepta zarad služenja nekoj tuđoj svrsi - sigurno jeste.

Možda je koncept toga, kako ga ja shvatam, dovoljno distorziran pa nešto pokušava da me iskoristi kroz primenu takvog iskrivljenog koncepta.

Tek, pravi Osho sigurno nije ;) Koji ću mu ja očin? :D

Ispitao bih odakle dolazi kada bih znao kako. Za sada mogu samo da budem na oprezu.

Hvala vam, u svakom slučaju :occasion5: :love3:

Vrh

PostPostano: uto dec 13, 2011 9:25 pm 
Član foruma

Citat:
U suštini, ovaj Dream Osho mi je rekao da kada postignem unutrašnji ekvilibrijum ne treba da ga narušavam bez potrebe. Skreće mi pažnju na vrednost tišine, nedelanja iz nižih centara i jednostavnog,svesnog bitka - to bi bilo rađenje "ničega" Čisto sumnjam da bi mi Orionci to sugerisali :)

U pravu si,nisam znao čitavu priču.Ono "ništa" mi je zvučalo kao stagnacija,pa mi se upalio alarm,vjerovatno iz nekih nižih centara (analitika je čudo).Preduboko sam već zabrazdio u ovo pa se lijepim za svaki obrazac koji mi se na putu nađe kao muva za ...
Izgleda da mene Orionci proganjaju,a ja ih vidim kod svih drugih ha,ha,ha :D :D :D
Dobro je Nietzsche i rekao : "Ako gledaš dovoljno dugo u bezdan i bezdan počne gledati u tebe..."
Uh,odoh sad čitati neku jeftinu beletristiku tipa "Ispovjesti sponzoruše 2" ili neki Nju ejdž bestseler "Kako zaraditi milione za 7 dana snagom volje" da malo odmorim mozak od ovog sra..a.
Možda me neće biti neko vrijeme,al ko što kaže Golub:
"...puko sam i otišo,al vratit ću se,vratit ću se... ja!"
Veliki pozdrav! :hello2: :glasses7:

Vrh

PostPostano: sri dec 14, 2011 12:20 am 
Član foruma

Ako ćemo terati mak na konac - način na koji sam rekao to zaista i jeste upućivao na ono ništa koje ništ' ne valja :angel4:

Hehe, sad je pravo vreme da daš humoru šansu :thumbup: Preozbiljno shvatanje nekih stvari je izgleda česta metafizičarska boljka - ako ćeš prihvatiti ličnu preporuku od mene - dovati se Terija Pračeta(ako već nisi) , da malo razbije simptome :toothy2: "Tajne" knjige jesu smešne, al ovo je ipak jača razbibriga. Lud pisac.

:occasion5: Uživaj, druže ... i ne daj da te orionci ćape za vrat. Bilo koji od onih sedam tela. :thumbup:

Vrh

PostPostano: pet dec 23, 2011 3:24 pm 
Član foruma

Sinoc sam nakon dugo vremena spavo sam. I pokusao sam prije sna citati i gledati nesto opustajuce (top gear i knjigu od Semira Osmanagica :) ).

San je bio poprilicno bistar i realan. Imao sam osjecaj, dojam da mi nesto ili netko prociscava podrucje bubnjica, obadva sa nekakvim uredjajem nevidljivim. Kao da mi stjenke usiju i unutrasnjosti dje dodje bubnjic prociscava. Imao sam osjecaj olaksanja nakon zavrsenog "performansa", jer kao da mi se skinuo nekakav sloj neceg, ne znam kako da to objasnim. Nakon toga je bio jos san ili dva al se njih ne sjecam najbolje. :-k

Vrh

Naslov: Re: Čudna dešavanja
PostPostano: pet dec 30, 2011 7:26 pm 
Početnik

danas ujutro sam imala prećudan san, i inače znam imati čudne snove ali ovako nešto nisam nikada do sad sanjala
...uglavnom ne sjećam se cijelog sna, nego samo zadnje scene, a to je da stojim na vratima kuće i gledam u nebo a na nebu leti prvo crni pijetao a odmah iza njega žena u crnom i tad sam se probudila, jedino što još znam da sam prije toga sanjala neke kukce i bube kako svi idu u kolonama u istom smjeru u koji su letjele žena i pijetao ali mi je taj dio u magli...
san me podosta sablaznio i ne kužim šta bi to trebalo značiti a nigdje nisam našla nešto posebno baš o tome..
itko??

Vrh

PostPostano: pet dec 30, 2011 8:35 pm 
Početnik

imao sam snove, pomalo misrteriozne ali...
nedavno sam imao 3 sna, u 3 noci, uzastopne.
prvu noc sam sanjao da sam u nekoj beloj prostoriji sa stolom na sredini. jednostavno znam da su van sobe kristali, jako cudan osecaj. nekoliko "njih" je sa mnom u sobi. ne vidim ih, ne cujem ih, ali ih osecam. uce me da stvaram nesto nevidljivo i neopipljivo od moje energije! bio sam jako uzbudjen. cinilo mi se da je to trajalo 1min i zavrsilo se...
drugu noc sam sanjao da sam u dvoristu svoje kuce. jako je lijep dan. osjecam da sam povezan sa predmetima oko mene. predmeti imaju svoju svest i mogu da komuniciraju sa mnom!!! igraju se sa mnom! dozvoljavaju mi da ih pomjeram mislima!!! jako sam srecan!!!
trecu noc sam sanjao da sam u dvoristu svoje kuce. noc je, mracna. ispred moje kuce lebdi brod, oblik tanjira, skoro. proziran je, ali se povrsina negdje presijava, mesecina ga odaje. vidim unutar broda malo bice humanoidnog oblika, takodje prozirno. posmatra me. pojavljuje se zrak iz broda. obasjava me. stvari u zraku pocinju da lebde ka brodu, ali ja ne, jer znam kakva je svrha tog zraka i ne dozvoljavam mu da me uzme. zrak nestaje. cudno bice me i dalje posmatra. budim se...
nadam se da nesto vidite u ovim snovima...

Vrh

PostPostano: sub dec 31, 2011 12:30 am 
Član foruma

Fuma je napisao/la:
imao sam snove, pomalo misrteriozne ali...
nedavno sam imao 3 sna, u 3 noci, uzastopne.
prvu noc sam sanjao da sam u nekoj beloj prostoriji sa stolom na sredini. jednostavno znam da su van sobe kristali, jako cudan osecaj. nekoliko "njih" je sa mnom u sobi. ne vidim ih, ne cujem ih, ali ih osecam. uce me da stvaram nesto nevidljivo i neopipljivo od moje energije! bio sam jako uzbudjen. cinilo mi se da je to trajalo 1min i zavrsilo se...
drugu noc sam sanjao da sam u dvoristu svoje kuce. jako je lijep dan. osjecam da sam povezan sa predmetima oko mene. predmeti imaju svoju svest i mogu da komuniciraju sa mnom!!! igraju se sa mnom! dozvoljavaju mi da ih pomjeram mislima!!! jako sam srecan!!!
trecu noc sam sanjao da sam u dvoristu svoje kuce. noc je, mracna. ispred moje kuce lebdi brod, oblik tanjira, skoro. proziran je, ali se povrsina negdje presijava, mesecina ga odaje. vidim unutar broda malo bice humanoidnog oblika, takodje prozirno. posmatra me. pojavljuje se zrak iz broda. obasjava me. stvari u zraku pocinju da lebde ka brodu, ali ja ne, jer znam kakva je svrha tog zraka i ne dozvoljavam mu da me uzme. zrak nestaje. cudno bice me i dalje posmatra. budim se...
nadam se da nesto vidite u ovim snovima...

Ovi snovi nisu upućeni nama nego tebi, tako da si ti taj koji treba u njima nešto vidjeti.

:glasses7:

Vrh

PostPostano: sub dec 31, 2011 11:27 am 
Početnik

mislio sam na to da mi pomognete da vidim njihovo znacenje...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 68  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.