Sada je: ned maj 04, 2025 12:45 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 68  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Snovi
PostPostano: sub nov 12, 2011 12:55 am 
Član foruma

Victor von Adrian je napisao/la:
waax je napisao/la:
Eto jednog mojeg. Inace ja imam vrlo rijetko snove od kojih se probudim i kojih se bas kristalno sjecam kad se dignem.

U kojem god slucaju ovo nije bio jedan od "horora" koliko god da zvuci hororski.

Recimo da je to bilo oko 3 u jutro. Vozio sam se sa best frendom, slusao muziku i isao po Rijeckoj zaobilaznici. Na kraju zaobilaznice skrenuli smo za Bakar prema krku i kako smo skretali samo od jednom, gljiva. Nisam siguran da li je to bio udar kometa ili udar atomske bombe. U kojem god slucaju, bas se vidilo kako dolazi val, nosi sve pred sobom i u jednom momentu tj. kada je gljiva se digla monstruozno u zrak moj frend govori, to je to i dere se onako napol nadobudno kako bi to rekao. Nit negativno nit pozitivno. Ja sam doduse sutio i odjednom poceo je dolazit val, osjetio sam kako me rastavlja vatra djelic po djelic no zbog jacine nisam niti osjetio bol nekakvu i tako sam nestao i ono, govorim si, umirem, to je to... I kao "umrem" tj. totalan muk. Neopisiv muk i samo se probudim.

Sto mi je fascinantno je to da u niti jednom momentu nije me nista bolilo niti sam sada u nekom strahu niti ista. Digao sam se, aha, ziv sam. Kull san i zaspo :D Pozitiva uglavnom.

E sad kako to protumacit. To je vec, jao. :angel4:

Negdje 92-ge,-93-će slušam Tuđmana i njegov komentar kao povijesničara o njegovoj "svetoj domovini" a apro po zemljopisnih Avnojskih granica.... I kaže meni moj "general": (ovdje slijedi citat u slobodnoj intrepetaciji po davnom sjećanju, no poenta je sačuvana): "Pa kakvu nam je to Bog domovinu podario, na što nalik.....kao ogrizak od jabuke"!? !

A u to isto vrijeme i decenije poslije toga ja po svijetu hodim sa kartom Hrvatske i objašnjavam sa duhovnog aspekta kako je Hrvatska najjača (energetski) sila i temelj opstanka komplet ljudskog roda jer je to slika ZMAJA (i objašnjaavam Zmaja u duhovnom smislu i parabole izvodim po povijesnim faktima na osnovu kjojih je i Mahariši zahtjevao od Hrvatske da kupi Rabac, pa kad nijhe uspio- onda se preorjentirao na Cres i garantirao 47 hotela i turističku sezonu od 365 dana u godini sa samo i isključivo "elitnim" turistima, izgradnju 7 osnovnih, 3 srednje, 1-nim Univerzitetom i zapošljavanje za (minimum, gledao u vladinom uredu) 1.788 novo zaposlenih)???!!!

Profanim i neproduhovljenim, moj će komentar izgledati kao spam ali vjerujem da će tebi (ukoliko je tvoj opsis tvoga doživljaja istinit), biti objašnjenje tvoga doživljaja (jer međ snom i javom, granica je tanja od najtanje vlati kose)!!!

Ok. Kopcam sta zelis rec ali i ne. :mrgreen: Dakle, kuzim poantu ali ne shvacam u kojem smijeru pucas tj. kuzim ali i ne kuzim pa te molim da ono, kratko i jasno "pojednostavis" ako ti nije problem.

promatrač je napisao/la:
Šta pališ vatrice po forumu? :) :love10:

Slabe ti vajde od toga...

:blob:

Apocalyptica je napisao/la:
Jednostavno ,spalit će te vatra transformacije,sve što si gradio u sebi ,nestat će da bi se rodio novi ti,može biti bolno iskustvo ,no ti iz njega izlaziš sa novim vidjenjem svijeta,jači,bolji...sretno :love3:

SmakSveta :rofl

Mene "nevatrena" vatra pali i zeze vec desetljece :D

Ako mislis na meteore, suncane reakcije, atomske bome i ostale stvari moram priznat da ne vjerujem u to te da isto smatram apsurdom. Ok, atomska boma jos i ima smisla zbog "mainstream media" i kako oni prezentiraju situaciju koja UOPCE nije takva. U tom slucaju OK no cisto sumljam da ce uskoro pocet atomskim bombama da se gruvamo.

Sto se tice ostalog, znas na to sam i ja pomislio ali iskreno, nisam siguran. Znam da mi se stvari mjenjaju. Vidim abnormalne promjene u sebi ali opet, ne smatram da tj. da budem prosto iskren, neam blage sta da mislim po tom pitanju. :rofl :love3:

Problem je taj sto je ovaj san bio kompletno realan. Kako je netko rekao kao da sam "promatrao" drugu realnost samoga sebe.

A jos je veci problem sto imam totalne "inner" osjecaje da ce ovaj svijet potrajat vise nego li mislimo sa ovom civilizacijom. To sto main stream prica, to je sve apsurd. Izmisljotine i teze koje stavljaju na net jer sve vise i vise ljudi ide za time a oni, kao "pametne" ovce, slijede "IN". Dakle, jebo ti New Age s oprostenjem ako mogu da budem otvoren.

Sve je to skupa jedna velika obmana dizajnirana da nas jos vise odvoji.

No da se vratim na :ontopic:

I kazem, jbg. san je bio pre dobar. Drago mi je da sam ga prozivio. Pomogao mi je definitivno da uvidim neke stvari. Takodjer, moram priznat da se smrti niti "jucer" niti danas ne bojim tako da to mi je drago za dozivjet i osjetit.

Vrh

PostPostano: sub nov 12, 2011 1:10 am 
Član foruma

e moj brale,kad te vatra ošine nećeš imati nikakve dvojbe,trojbe i ostale x,y ...it ćeš misliti i ne misliti,jednostavno ćeš biti...a sad lagano tek tinja,doći će val i rasplamsati to biće što jesi,a new warrior... :love3:

Vrh

PostPostano: sub nov 12, 2011 1:27 am 
Član foruma

Evo da budem iskren pa da malo odem u off topic ali sa poantom on topic-a.

Od svoje 8 godine, kuzim neke stvari. Sad mi je 25. Dakle, "indirektno" sam u "metafizici" jel, 17 godina. Nikad nisam bio isti kao i drugi. Da li je to zbog vodenjaka kao znaka horoskopa kao i podznaka, ne znam ali ono sto znam je da kada covijek kaze A, ja vidim B ako ne i C i sto je najbolje, tako se i ponasam. Dakle, cudak sam. Moji su mi govorili da nikad necu uspjet u informatici, danas me firma relocira u US da radim kao informaticar za njih. Ono sto zelim rec sa ovim je da sam ustrajan i da ostvarujem svoje ciljeve no jedan cilj, ni priblizno nisam postigao.

Procitao sam jako, jako jako puno rijeci i recenica po pitanju metafizike. Na ovom forumu sam prosao kroz hordu toga a da ne spominjem knjige kao i youtube di visim a barem 2 sata na dan zadnjih 5 godina gledajuci cudesa i proucavajuci.

Ti kazes new warrior. Ja ne zelim bit new warrior. Ja ne zelim imat moci. Ja ne zelim letit, lebdit, teleportirat se i jos sto mu bogova i 300 vragova. Ne treba mi nista sto ce mi ego dizat jer kao imam "moc". Dakle, mudrost je jedino sto me zanima i sto me zadovoljava. Od svih tih silnih "super moci - super bica" jedino sto bi volio znati je da oni postoje. Da ih vidim. Ne da ih vidim jer sam se zamislio, otvarao si trece oko. Ne da ih vidim kroz astral niti da ih vidim kroz snove. Sada tu, da mi dodje sa iglom i "pikne" me u "stvarnosti". Dakle, ja vjerujem u to ali SVE ali ama bas SVE uzimam sa jednom abnormalnom dozom "probavljanja".

Vise puta u zivotu sam se "nagrabasao" i "zaglibio". Neko vrijeme sam zivio nepoznajuci da li ja uopce zivim, da li sam ja tu, da li sam ja negdje drugdje ili di sam ja. Sta je realnost, u kojem sam "D-u" i 300 mu bogova i vragova. Dozivljavao sam razno razne pizdarije i SVE do jedne su me navele na zakljucak "pazi sta si zelis i pazi sta smatras istinom a sta lazi". S toga, ne uzimam nista u obzir ali sa druge strane, mozda ono sto najmanje zelim ce mi se i desit.

Ja ne zelim ici u 4D niti u 3D jednostavno samo zelim da me se vise pusti na miru da budem i da radim kojigodmedrek prohtije. Ne vjerujem u karmu. Ne vjerujem u ama bas ista sto je igdje napisano i od kad sam takav, postao sam sretan. Idem ka sreci. Smirujem se, meditiram i gustam u zadnje vrijeme u zivotu. Cak zivot koji sam "mrzio" a to je vlastiti, sada volim. Nema vise Pledijaca, Kasiopeje, Icke-a te svih ostalih main stream "proroka".

Kao poantu, sto zelim reci je da:

e moj brale,kad te vatra ošine nećeš imati nikakve dvojbe,trojbe i ostale x,y ...

Nema me sta osinut. Ako me bude osinulo ono u snu, stara moja, to te skaklja hah. To ne boli. Ako "vatru" smatras "figurativno" "receno" onda cu ti reci da mi u zadnje vrijeme je bas suprotno. Sve se slaze i dolazi na svoje. Prije sam imao te "figurativne" vatre a i imat cu ih u buducnosti samo cisto sumljam kao i prije.

a new warrior...

Ne znam sta ce mi to. Ja se ne zelim plest u iciju evoluciju vec ju promatrat.

Hope da je sve ovo imalo nekakvog smisla.

Vrh

PostPostano: sub nov 12, 2011 1:39 am 
Član foruma

prošla sam sličnim putem,jasan si ko dan,no ja sam interpretirala tvoj san,sve je ok :love3:

Vrh

PostPostano: sub nov 12, 2011 1:42 am 
Član foruma

Apocalyptica je napisao/la:
prošla sam sličnim putem,jasan si ko dan,no ja sam interpretirala tvoj san,sve je ok :love3:

Kuzim kuzim :) Nisam ni mislio nista lose :) Ja inace ne mislim nista lose kao osoba samo malo emotivnije ulazim u rasprave jer mi je gust isto tako da ne zamjeri ako sam nesto lose rekao.

No da se vratimo na :ontopic:

Vrh

PostPostano: sri nov 16, 2011 12:04 pm 
Član foruma

Ajde sad ozbiljno,pisao sam vec 2 posta o mojim snovima,u temi ''vanzemaljci u snovima''
ovo je sad nesto drugo.
poslednji par noci sanjam snove kojih se ne seca,budim se u nekom strahu,uplasen... :roll:
pa me interesuje,da li se to nekome desava
i zasto tako...ima li nekog znacenja,ili nesto ?

Vrh

PostPostano: čet nov 17, 2011 12:49 pm 
Član foruma

Sanjao sam da izlazim iz kuće tokom noći i gledam u nebo. Zvezde su bile sasvim normalne, osim jedne grupacije koja je formirala savršenu kružnicu. Isprva je slabo svetlela, a onda sve jače ...zatim su se počele pojavljivati kružnice iscrtane zvezdama i na ostalim delovima neba. To je ispratio neki jako neobičan osećaj tokom sna, bio sam pomalo uznemiren - ali svestan toga da je uznemirenost samo mašina koja se buni zbog neuobičajenog događaja.

Simbolika kruga i zvezda mi je kudikamo jasna - no, na zemlji su pored toga bili oni debeli kablovi od struje, skoro svuda ispred komšijine kuće, i morao sam da obratim ekstra pažnje na to da ne zgazim neki od njih, a bili su gusto isprepleteni, sa ogoljenim krajevima - no nekako sam , uz ono poluletenje karakteristično za snove, uspeo da prođem kroz to i vratim se nazad kući - spreman da umirim moje zbog čudnog "znamenja" na nebu i budem protivteg širenju panike preko radio prijemnika,a "slušao" sam više stanica odjednom. Tada se začuo jak, distorziran zvuk, sličan električnom zujanju samo mnogo više preteći, i bio sam svestan da "oni dolaze", setio sam se prethodnih snova u kojima sam sanjao neke, jako, jako gadne(energetski) polurobotske aliene koji povremeno dolaze na planetu, i prateći sopstvenu logiku - nešto unište, nešto ostave i pri tome ne jebu živu silu. Odrade ono što su naumili, i ništa ih ne može sprečiti u tome, nikakvo oružje, tehnologija, šta god. Njih sam nekoliko puta sanjao, i uvek "očitavam" neku snažnu biomehaničku energiju iz njih. Šire užas oko sebe, ne jer im je to namera, nego jer su takvi kakvi jesu - a ljudi su opet, takvi kakvi jesu haha - pa tako i na mene, no zbog nečega mogu da ih izdržim, pod uslovom da sam na pristojnoj udaljenosti - tako mi se ti snovi obično pretvore u jednu maratonsku bežaniju ahahah.

Zna li neko ko su ti kripovi? Annunaki, možda?

Inače, jedan sajt koji meni dosta pomaže u interpretaciji sopstvenih snova : Dream Moods

Čitajući njihovo tumačenje nekih simbola, prvi deo je bio izrazito pozitivan (savršen krug koji formiraju zvezde) ali, ovaj drugi deo sna bi mogao da postavi prvi u malo negativniji kontekst.

Vrh

PostPostano: čet nov 17, 2011 1:25 pm 
Član foruma

Evo jednog cudnog. Sanjao sam kako mi frend poklanja informaticke gace za rodjendan. Kao, "fixa" neke probleme kod informaticara zbog sjedenja na dupetu 0-24 hahahah.

Pa vi meni recite da snovi ne mogu biti bolesni :rofl

Vrh

PostPostano: pon dec 05, 2011 11:01 am 
Član foruma

Bolesni nego šta. Sanjam da sam .... hm... kako izraziti.... eto izašlo mi jaje iz vagine :oops: .... i gledam jaje i shvaćam da je to budući vanzemaljac ali pošto sam ga ja prijevremeno odbacila - neće biti rođeno. Jaje je imalo i šeraf na vrhu i to je bio vanzemaljski znak. Uglavnom gadilo mi se ali bila sam i sretna što sam to odbacila.... ma bolesno sve skupa.

Vrh

PostPostano: uto dec 06, 2011 9:18 pm 
Član foruma

U zadnje vrijeme sanjam snove koji su ispunjeni raznim ljudima, puni su događanja i sadržaja, ali nikako da ih zapišem. Često se odnose nekako uz more, ne noćne more, nego uz naše slano more. Kada se posloži nešto i ja to dobro zapamtim, napisat ću.

Vrh

PostPostano: uto dec 06, 2011 9:33 pm 
Član foruma

Problem kod mene je što ništa ne sanjam,odnosno ne sjećam se ni jednog sna u zadnjih nekoliko godina.
To mi baš nekako i ne izgleda normalno,šta bi to moglo biti?
:-k

http://putnikova-pjesma.webnode.com/
http://balada-o-bezimenom.webnode.hr/
https://pleromabl.blogspot.com/

Vrh

PostPostano: uto dec 06, 2011 10:18 pm 
Član foruma

Recimo da probaš raditi na čakrama (povezivanje, uzemljenje,balans), a posebno šesta čakra (izoštravanje)kroz meditaciju i vizuelizaciju je jedan od laganih i jednostavnih načina za vraćanje sjećanja na snove...bar moje iskustvo...ustvari jedino koje znam... :toothy2:

Vrh

PostPostano: uto dec 06, 2011 10:37 pm 
Član foruma

znak je napisao/la:
Recimo da probaš raditi na čakrama (povezivanje, uzemljenje,balans), a posebno šesta čakra (izoštravanje)kroz meditaciju i vizuelizaciju je jedan od laganih i jednostavnih načina za vraćanje sjećanja na snove...bar moje iskustvo...ustvari jedino koje znam... :toothy2:

E,sad tu se javlja drugi problem.Jedine tehnike koje koristim je čista percepcija i intuicija.Imam neku perverznu potrebu da sve radim težim putem,ne mogu si pomoći.
U svakom slučaju hvala ti na savjetu,kod mene su uvijek dobrodošli.
Valjda će se situacija vremenom popraviti.
:hello2:

Vrh

PostPostano: pet dec 09, 2011 9:21 pm 
Član foruma

branman je napisao/la:
Problem kod mene je što ništa ne sanjam,odnosno ne sjećam se ni jednog sna u zadnjih nekoliko godina.

jel pushish duvana?
Dosta duvana?
Rekao bih da je to, pricam iz sopstvenog iskustva

Vrh

PostPostano: pet dec 09, 2011 9:56 pm 
Član foruma

snoopy je napisao/la:
branman je napisao/la:

jel pushish duvana?
Dosta duvana?
Rekao bih da je to, pricam iz sopstvenog iskustva

Znači to je to.Prvi put čujem za ovo,al na neki način i zvuči logično.
Puno pušim.Dok sam pušio cigarete nikad ispod 3 kutije dnevno,sad "tučem" duvan nešto malo manje,al svejedno iznad prosjeka.
Hvala ti,puno si mi pomogao.
Bojao sam se da je nešto drugo u pitanju.
:hello2:

Vrh

PostPostano: sub dec 10, 2011 10:19 am 
Član foruma

Ako hoces da prestanes sa pusenjem, savetujem ti da pogledas film ili procitas knjigu ili i jedno i drugo koja se zove >> easy way to stop smoking od allen carr...

Kazu da 90% ljudi prestane sa ovom metodom...
NI ja vise ne pusim i nije uopste tesko bitno je da se zna forica;)

pozdrav i srecno

Vrh

PostPostano: sub dec 10, 2011 7:38 pm 
Član foruma

U zadnje vrijeme intenzivno sanjam, a počeo sam i zapisivati neke snove.
Imao sam interesantan san, vozim se autoputom pored nekog naselja u kojem živi moj prijatelj, i ja čiujem potpuno jasno kako on s nekim nepoznatim priča. Tehnički nemoguće.
Onda pomislim da trebam u Dubrovnik i isti čas se stvorim u Dubrovniku. Isto tako pomislim na Sarajevo i stvorim se tamo.
Dakako da je ovo ukratko ali sanjao sam nešto nebično i po prvi put.

Vrh

PostPostano: ned dec 11, 2011 12:49 am 
Član foruma

snoopy je napisao/la:
Ako hoces da prestanes sa pusenjem, savetujem ti da pogledas film ili procitas knjigu ili i jedno i drugo koja se zove >> easy way to stop smoking od allen carr...

pozdrav i srecno

Evo ga na nasinskom : Allen Car - Lako je prestati pusiti

Kod:
http://www.4shared.com/document/nNRTjhxJ/carr_allen_-_lako_je_prestati_.html

Vrh

PostPostano: ned dec 11, 2011 1:20 am 
Član foruma

susuru je napisao/la:
snoopy je napisao/la:

pozdrav i srecno

Evo ga na nasinskom : Allen Car - Lako je prestati pusiti

Kod:
http://www.4shared.com/document/nNRTjhxJ/carr_allen_-_lako_je_prestati_.html

---Allen Car je 2006 umro od raka pluca, navodi se da je na svojim seminarima dozvoljavao pusacima da puse i da je na racun toga kao pasivni pusac dobio rak pluca.

- Ja sam tu knjigu citala 2003 godine kada sam imala jaki bronhitis koji se pored antibiotika 10 dana nije nimalo povlacio. I tako sam prestala pusiti 5 Tjedana, i za to vrijeme dobila 8 Kg. Sljedecih godinu dana sam pusila po 8 cigareta dnevno, a kasnije opet po starom.

Vrh

PostPostano: ned dec 11, 2011 10:35 am 
Član foruma

snoopy je napisao/la:

pozdrav i srecno

Najveći problem je u tom što u stvari ja nemam želje da ostavim duvan.
Prvi put kad se ona javi vjerovatno ću i duvan odbaciti isto kao što sam i meso i alkohol
do tada ću još malo robovati,pa kako god bilo.
Što se snova tiče,već sam se pomirio sa tim da ih nema,ali s obzirom da vjerujem da je ovaj život samo san,opet mi ostaju svi oni na "javi".
Nadam se da nisam izgubio puno,samo san u kome sanjam da sanjam. :D
:hello2: :occasion5:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 68  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.