Ja ili ludim, il' se budim.
Poslednjih nekoliko noći imam žestoku nesanicu. Kad god da odem na spavanje, koliko god se premorio tokom dana i mentalno i fizički - nema spavanja do ujutru, i to što spavam su par minuta totalnog crnila, nema snova. I tako dok sam čekao tih blagoslovenih par minuta nesvesti i puštao mentalnu mehaniku da mi obrće po mozgu svoje brbljanje:
1.) Nešto se formiralo iznad mene što je ličilo na mrežu napravljenu od svetlosnih niti koje su presecale tamu sobe, i to je jurnulo ka mom mozgu, tada sam osetio ogromno pomeranje, i kao da mi desna strana mozga počinje da se rekonfiguriše.
2.) Nešto je počelo da "svetli" unutar mog čeonog režnja, u mozgu (ne pitajte kako sam to uspeo da vidim, nemam pojma, ali je bljeskalo ko vatromet)
3.) Sledećih nekoliko sati sam proveo ponovo prežvakavajući verovatno sve duboke misli koje sam ikada imao, bili su mi jasni logički obrasci koji su vodili do njih - i sve i jedan su bili bezvredni.
4.) Sve je to vodilo ka bljescima nekog vrlo zajebanog stanja, u kojem:
Ja nisam - samo Bog jeste. Niti bilo šta drugo jeste. Ja nisam, ali jesam praznina. Momenta kada sam individua, kao sada - ja nisam. Samo bog jeste. Tastatura nije - Bog jeste. Sve je u bogu i Bog je u svemu. Bog ne može biti odvojen sam od sebe, tako ni zasebno parče celine ne može da
bude.Jedino Bog jeste. Ni jedan njegov segment nije Bog, nikakva individualnost, ništa, ništa ne postoji odvojeno - samo ništavilo, koje nije. Jedino Bog jeste. Bog je u svakoj čestici, u svakoj misli - u svakom svom fragmentu - ali oni nisu. Bog jeste. Jer bez onoga koji jeste ništa ne postoji, i fragmenti nisu mogući. Jedini put je put nazad, ka Bogu koji već jeste. Tako da nema ni puta ... samo treba zaboraviti odvojenost, iluziju, treba pustiti, napustiti sebe da bi postao JA koji JESAM, bog koji JESTE, ali koji nisam odvojeni ja, jer fragment definisan percepcionim poljem ne može, niti će ikad biti Celina.
5.) Ako ima neki psihijatar ovde nek mi oma da dijagnozu, da znam čemu da se nadam ahahah

Živeli, braćo!