Sada je: pon jul 07, 2025 4:40 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 254 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Osho
PostPostano: uto mar 16, 2010 2:11 am 
Član foruma

Dragi moji poliglote ovo je za vas. Čitati više puta!
Citat:

If you become aware of your thinking process, then the process by and by is dissolved. If you become aware, if you become aware of your thoughts, the passing, the going, the coming in and the going out of the thought -- if you become simply aware, a witness then the process stops by itself. It stops. And then there is no mind. Then you are.

*

This simple methodology of watching the mind, that you have nothing to do with it... Most of its thoughts are not yours but from your parents, your teachers, your friends, the books, the movies, the television, the newspapers. Just count how many thoughts are your own, and you will be surprised that not a single thought is your own. All are from other sources, all are borrowed -- either dumped by others on you, or foolishly dumped by yourself upon yourself, but nothing is yours.
The mind is there, functioning like a computer; literally it is a biocomputer. You will not get identified with a computer. If the computer gets hot, you won't get hot. If the computer gets angry and starts giving signals in four letter words, you will not be worried. You will see what is wrong, where something is wrong. But you remain detached.

*

Enjoy doing nothing. Be in a state of perfectly quiet passivity – then you are in harmony with the world. The thought-forms dissolve automatically because they cannot exist with total passivity: they are forms of an activity-addicted mind, and with them dissolves the ego – because it cannot exist without thought-forms. The ego is nothing but a whirlpool centre of constantly revolving thought-forms. Remain in passivity, that is, in the state of absolute doing-nothingness,
and meditation deepens to the depths where there is no meditator; and remember that only when there is no meditator has meditation really come into being. If you are then there is no meditation, and when there is meditation you are not.

*

"What shall I do with the mind?"
"Do not do anything with it. Leave the mind alone and watch. Leave it completely alone and go on watching. Just as one watches the flow of the water while sitting on the bank of the river, go on watching the flow of your thoughts. Do not identify yourself with them, do not attach yourself to them. Just go on watching; just be alert. By your watching, your thoughts will vanish, and your mind will disappear."

*

Don’t float with the current of thoughts, just be aware of them.
Know that you are separate from them, distinct, distant, just an observer.
Just watch the flow of thoughts like traffic,
watch than as you watch the dry leaves flying everywhere in the fall.
Don’t be the one who makes them happy, don’t be the one to whom they happen.
Then the rest takes place by itself. This rest is what I call meditation.

*

Meditation comes into existence only when you have looked into all motives and found them lacking, when you have gone through the whole round of motives and you have seen the falsity of it. You have seen that the motives lead nowhere, that you go on moving in circles; you remain the same. The motives go on and on leading you, driving you, almost driving you mad, creating new desires, but nothing is ever achieved.

*

In concentration the mind functions out of a conclusion: you are doing something. Concentration comes out of the past. In meditation there is no conclusion behind it. You are not doing anything in particular, you are simply being. It has no past to it, it is uncontaminated by the past. It has no future to it, it is pure of all future.

*

Meditation means giving a few minutes to non-occupation. In the beginning it will be very difficult - the most difficult thing in the world in the beginning, in the end the most easy. It is so easy, that's why it is so difficult.

*

One has to be a witness, an observer of the mind.
One has to watch it, just watch it.
The moment the witness state dawns, that very moment one becomes free of thoughts.

*

Looking for results in meditation is an obstruction.
Seeking to repeat any meditative experience too is a hindrance.
When meditating, just meditate, the rest then happens by itself.

*

No-mind is not against mind: no-mind is beyond mind. No-mind does not come by killing and destroying the mind: no-mind comes when you have understood the mind so totally that thinking is no longer needed -- your understanding has replaced it.

*

Drop all ideas of achieving in meditation, just do it naturally; what happens, happens on its own.
One day, effortlessly, everything starts happening by itself.

*

The mind cannot exist without the conflict.
Even warring against conflict is conflict and struggling to go beyond the mind is mind.

*

The effort to be free of thought comes itself from a thought.
Know your thoughts, watch them, be aware of them.

*

Whatsoever is going on in your mind, don't interfere, don't try to stop it. Just watch.

*

Don’t do anything, just sit and watch the flow of thoughts, just watch.

*

Just let the mind be, where it is.

*

Effort is something that you have to do; watching is already there.

*

Meditation is the awareness that I am not the mind.

*

Meditation means, getting out of desire, getting out of thoughts, getting out of the mind.

*

All that the mind can do, cannot be meditation - it is something beyond the mind. The mind is absolutely helpless there; the mind cannot penetrate meditation.

Svo naše znanje, koje je tek informacija, može biti vrijedno ili bezvrijedno. Upijajući ga poput spužve, možemo ga lako ponavljati i pričati o njemu logično i uvjerljivo, bez da razumijemo išta o njemu.

Vrh

PostPostano: uto mar 16, 2010 5:56 pm 
Moderator

...
Da...

"Praznina ne treba oslonac..."

:love3:

Vrh

PostPostano: uto mar 16, 2010 8:54 pm 
Moderator

malo :offtopic:

Samo tako je napisao/la:
Hahah, ok :). Barem Aamon eto može u Splitu da se nauživa umjesto da si nabija dioptriju. Mada bi me iskreno začudilo da Sombor nema. Jel šprehaš engleski? Imaš na netu sve od Osha.

Ima Sombor novonašminkanu biblioteku. Učalanio sam se nekoliko dana poslije povratka kući. Imam nešto djela od Ošoa koje tek trebam završiti pa nisam tražio a što se tiče čitanja na tuđem jeziku, nešto ne bih Ošoa iako jasnim engeskim priča... imam problema da shvatim i naše termine a ne tuđe... I to baš čitajući Ošoa naletio sam na neke djelove koje su u meni pobudile neke nelogičnosti...ispostavilo se da su problemčići u razumjevanju termina... no to je skoro pa rješeno.

Hehe, ne treba lupa za monitor, još jedna pogodnost :mrgreen:

Vrh

PostPostano: sri mar 17, 2010 12:45 am 
Član foruma

Za inat neću stavit :offtopic: jer je ovo vrlo važno za čitanje Osha.
Ako znaš osnovni engleski to bi ti moglo biti dovoljno. Nije ni on govorio neki visoko-engleski. To je ograničen spektar riječi koji kad pohvataš sve razumiješ.
A domaći prijevodi, istina je, često nisu adekvatni i samo zase*u stvar. Ja sam znao čitati i bjesniti i ozbiljno mi je dolazilo da pišem izdavačkoj kući - jesu li oni normalni? :)
Ne bih volio da ispadne kako te forsiram :mrgreen:

Svo naše znanje, koje je tek informacija, može biti vrijedno ili bezvrijedno. Upijajući ga poput spužve, možemo ga lako ponavljati i pričati o njemu logično i uvjerljivo, bez da razumijemo išta o njemu.

Vrh

PostPostano: sri mar 17, 2010 8:32 pm 
Član foruma

Samo tako je napisao/la:
Nije ni on govorio neki visoko-engleski. To je ograničen spektar riječi koji kad pohvataš sve razumiješ.

to je istina!

njegov engleski je ful jednostavno razumijeti!

evo ti primjer!

recimo prve dvije minute ovoga videa...

Govori Majstor! :wink:

Vrh

PostPostano: sub mar 20, 2010 1:02 pm 
Član foruma

Evo na rvackom. Malo je drukčiji raspored nego što sam stavio na engleskom.

Citat:

Što da uradim s umom? Ništa. Ostavi um na miru i gledaj. Ostavi ga potpuno na miru i nastavi gledati. Upravo kao što se gleda protok vode dok sjediš na obali rijeke, nastavi gledati protok svojih misli. Nemoj se poistovjećivati s njima, nemoj se prilijepiti za njih. Samo nastavi gledati; samo budi na oprezu. Tvojim gledanjem, tvoje misli će iščeznuti a tvoj um nestati.

Ova jednostavna metodologija gledanja uma, da nemate ništa s njim... Većina njegovih misli nisu vaše nego od vaših roditelja, vaših učitelja, vaših prijatelja, knjiga, filmova, televizije, novina. Samo izbrojite koliko misli su vaše, i iznenadit ćete se da ni jedna jedina misao nije vaša. Sve su iz drugih izvora, sve su posuđene -- bilo istovarene od drugih na vas, ili glupo istovarene od vas na sebe, ali ništa nije vaše. Um je tu, funkcionira kao kompjuter; on je doslovno biokompjuter. Nećete se poistovjetiti s kompjuterom. Ako se kompjuter zagrije, vi se nećete zagrijati. Ako se kompjuter naljuti i počne biti nepristojan, nećete se zabrinuti. Vidjet ćete što nije u redu, gdje nešto ne valja. Ali ostajete odvojeni.

Treba biti svjedok, promatrač uma.
Treba ga gledati, samo gledati.
Onog trenutka kad stanje promatrača svane, tog trenutka se postane slobodan od misli.

Što god se događa u tvom umu, nemoj se uplitati, nemoj pokušavati zaustaviti. Samo gledaj.

Nemoj ništa raditi, samo sjedi i gledaj protok misli, samo gledaj.

*

Ako postanete svjesni svog misaonog procesa, onda se proces malo pomalo rastopi. Ako postanete svjesni, ako postanete svjesni svojih misli, prolaženja, odlaženja, ulaženja i izlaženja misli - ako samo postanete svjesni, svjedok, onda se proces sam zaustavi. Zaustavi se. I onda nema uma. Onda vi jeste.

*

Uživaj ne raditi ništa. Budi u stanju savršeno mirne pasivnosti - onda si u skladu sa svijetom. Misaoni oblici se automatski rastope jer ne mogu postojati s totalnom pasivnošću: to su oblici uma ovisnog o aktivnosti, a s njima se rastopi i ego - jer ne može postojati bez misaonih oblika. Ego nije ništa nego vrtložni centar neprestano vrtećih misaonih oblika. Ostani u pasivnosti, to jest, u stanju apsolutnog ne-rađenja-ništa, i meditacija se produbljuje do dubina u kojima nema meditatora; i zapamti da se samo onda kada nema meditatora meditacija stvarno ostvarila. Ako ti jesi onda nema meditacije, a kad je meditacija ti nisi.

*

Nemoj plutati sa strujom misli, samo ih budi svjestan. Znaj da si odvojen od njih, različit, dalek, samo promatrač. Samo gledaj protok misli poput prometa, gledaj ih kao što gledaš suho lišće koje posvuda pada u jesen. Nemoj biti onaj koji ih usrećuje, nemoj biti onaj kojemu se one događaju. Onda se ostatak dogodi sam. Ovaj ostatak je ono što ja zovem meditacija.

*

Meditacija se ostvaruje samo kada ste ispitali sve motive i vidjeli da su manjkavi, kada ste prošli cijeli niz motiva i vidjeli lažnost toga. Vidjeli ste da motivi ne vode nigdje, da se samo vrtite u krugu; ostajete isti. Motivi vas stalno nastavljaju voditi, goniti, gotovo izluđivati, stvarajući nove želje, ali nikad se ništa ne postiže.

*

U koncentraciji um funkcionira iz zaključka: nešto radite. Koncentracija proizlazi iz prošlosti.
U meditaciji iza nje nema zaključka. Ne radite ništa osobito, jednostavno bivate.
To nema prošlosti, neokaljano je prošlošću. Nema budućnosti, čisto je svake budućnosti.

*

Meditacija znači davati nekoliko minuta ne-zaposlenosti. Ispočetka će to biti vrlo teško -- najteža stvar na svijetu ispočetka, na kraju najlakša. Tako je laka, zato je tako teška.

*

Tražiti rezultate u meditaciji je prepreka.
Pokušavati ponoviti bilo koje meditativno iskustvo je također smetnja.
Kad meditiraš, samo meditiraj, onda se ostatak dogodi sam od sebe.

*

Ne-um nije protiv uma: ne-um je onkraj uma.
Ne-um ne dolazi ubijanjem i uništavanjem uma: ne um dolazi kad ste tako potpuno razumjeli um da razmišljanje više nije potrebno -- zamjenilo ga je vaše razumijevanje.

*

Napusti sve ideje o postizanju u meditaciji, samo je prirodno čini; što se dogodi, dogodi se samo od sebe.
Jednog dana, bez truda, sve se počne događati samo od sebe.

*
Um ne može postojati bez konflikta.
Čak i ratovanje s konfliktom je konflikt i borba da se nadiđe um je um.

*

Trud da se bude slobodan od misli i sam dolazi od misli.
Znaj svoje misli, gledaj ih, budi ih svjestan.

*

Samo pusti um neka bude, gdje jest.

*

Trud je nešto što morate raditi; gledanje je već tu.

*

Meditacija je svjesnost da ja nisam um.

*

Meditacija znači izlaženje iz želje, izlaženje iz misli, izlaženje iz uma.

*

Sve što um može napraviti, ne može biti meditacija - ona je nešto onkraj uma. Um je tu apsolutno bespomoćan; um ne može prodrijeti u meditaciju.

Vrh

PostPostano: sub apr 17, 2010 1:57 am 
Član foruma

Osho o raznim temama...
http://www.messagefrommasters.com/Life_ ... o/Osho.htm
http://www.oshoworld.com/osho_talk/talks/keywords.asp
http://www.oshoteachings.com/

Vrh

PostPostano: uto maj 11, 2010 10:21 pm 
Član foruma

Osho o kundalini...

"Mjesto gdje se susreće energija života je u blizini središta seksualnosti i izgleda kao 'kunda', spremište za vodu. Ova energija zove se kundalini, jer sliči na mali rezervoar vode. Tako se zove jer liči na malu, smotanu zmiju koja spava. Ako ste vidjeli zmiju kad spava, spiralno sklupčana, s glavom na vrhu. Kad probudiš zmiju, glava joj se podiže, klupko se odmota, te ona razvije svoje tijelo i podigne glavu.

Ta probuđena energija se naziva Kundalini zato jer se nalazi točno u centru seksualnosti, gdje se nalazi 'kunda' izgledom nalik sjemenu. Imajte na umu da užitak koji primamo iz seksualnog čina nije stvarno zadovoljstvo zbog samog seksa, nego zbog vibracije životne energije smještene u 'kunda'. Uspavana zmija je time samo blago pobuđena, a mi seksualno zadovoljstvo doživljavamo kao najveći mogući užitak. Ni malo nismo svjesni toga što bismo doživjeli, da je probuđena cijela zmija i da je njezina glava, nakon prolaska kroz sve razine psihe, dostigla do određenog područja u mozgu…

Svi smo u prvoj fazi života. Postoje i druge etape koje dovode do Vrhovnog Jastva. Udaljenost sto pedeset do sto osamdeset centimetra u našoj unutrašnjosti je na neki način vrlo velika. To je udaljenost između prirode i Boga, materije i duha, sna i buđenja, smrti i eliksira života. Ova udaljenost je tako velika i mala, ali imamo priliku nastaviti do naše unutrašnjosti. Buđenje uspavane energije u nama je opasno kao probuđena zmija. Ustvari, buđenje zmije ne treba biti opasno, posebno stoga što devedeset sedam posto svih vrsta zmija nisu otrovne. A ako netko umre od ugriza neotrovne zmije, neće umrijeti od ugriza, nego od toga jer su vjerovali da je u tijelo dospio otrov. Devedeset i sedam posto zmija ne mogu ubiti nikoga, iako mnogi ljudi umiru od njihova ugriza. Štoviše, ni buđenje otrovnice ne mora biti opasno, jer najviše što može lišiti te tijela. Ali buđenje 'kundalini shakti', snaga o kojoj govorim, je "opasna". Ništa nije opasnije. U čemu je opasnost? To je neka vrsta smrti. Kad se probudi energija u tvojoj unutrašnjosti, umre ono što ste bili prije nje buđenja, rađa se u tebi potpuno novi čovjek, čovjek koji nikad ne bijaše. To je opasnost koja sprječava ljude da ne postanu duhovne osobe. To je isti strah od smrti, kao strah koji čini da sjeme ostaje samo sjeme. Za sjeme je najveća opasnost da padne na zemlju, primi gnojivo i vodu i umre. Najveća opasnost za jaje je da ljuska pukne i ptica poleti iz njega prema nebu. Jaje mora umrijeti, mi smo također u početnoj fazi nečeg što tek treba nastupiti. Za nas trenutno, jaje je sve. Čvrsto ga se držimo. Kada se Šakti počinje u tebi podizati, ti nestaješ. Ništa te ne može spasiti. U tom strahu se nešto dogodi, što Kabir tako lijepo opisuje: „Tko zaroni duboko, nalazi. Ali ja, glupan, sam išao u potragu sjedeći na obali rijeke. Netko ga je upitao zašto je sjedio? Kabir je odgovorio: "Tko ide u potragu, zaroni duboko u vodu i nalazi, a ja, glupan, sam sjedio na obali rijeke, jer sam se bojao da ću se utopiti." Oni koji su tražili, išli su u duboke vode. Ono što je potrebno je spremnost na utapanje, iskustvo uništenja.

Ukratko, moramo biti spremni umrijeti. Tko se boji utopiti, naravno, spasit će se, ali će ostati jaje, a ne ptica koja leti po nebeskom svodu. Tko se boji utopiti je naravno, sačuvan, ali će ostati sjeme, a ne drvo u čijoj sjeni se tisuće ljudi mogu odmarati. Je li vrijedno živjeti kao sjeme? Ni smrt nije gora nego život sjemena. Dakle tvrdim da je to velika opasnost: mi smo nešto drugo danas nego jučer. Kada je energija stimulirana, mi se potpuno transformiramo. Novi centri će se probuditi, postat će novi čovjek, doživjet ćemo nešto novo, sve će biti novo. Ako želiš biti spreman prihvatiti nešto novo, moraš imati hrabrosti napustiti staro. No, staro nas tako jako ograničava i zarobljava, tako da se ta energija ne budi. Putovanje prema božanskom je zapravo putovanje prema nedostatku osjećaja sigurnosti. Ljepota živog cvijeta je u odsutnosti osjećaja sigurnosti. Ovo nije igra s malom stavkom. Tko najviše rizikuje, dobiva najviše. Mali dio zadržane energije će učiniti da promašite cilj, jer ni jedno sjeme, koje makar dio svog postojanja želi zadržati, ne može se nadati da će postati stablo. Ako sjeme umre, umire u potpunosti. I ako preživi, živi totalno. Djelomična smrt ne postoji. Ako ne uspijete staviti na kocku sve što imate, vaš napor će biti uzaludan. Vrlo često mala ušteda u uzrokuje gubitak svega."

Osho: Kundalini, praksa unutrašnjeg ognja

Vrh

PostPostano: pon maj 31, 2010 2:00 pm 
Početnik

Osho mi je poznat po oponiranju autoritetstva tzv. gurua, mahatmi ili bodisatvi.On govori o unutrasnjosti plivanja i netopljenja za one koji to imaju kao Put ...

Vrh

PostPostano: čet jul 22, 2010 2:09 pm 
Početnik

Osho je bio genije, i zaista nikad nisam citala nista toliko kvalitetno, a da se bavi tom tematikom.
Ipak, on je umro i ne mislim da bi sada od njegovog rada trebalo stvarati neku religiju, sobzirom da se svet, od vremena kada je on ziveo i radio (doduse ne tako davno), promenio.
on je imao svoju viziju sveta i pratio je sebe, slazem se sa gomilom njegovih zakljucaka i razmisljanja ali mislim da svako treba da stvori SVOJU viziju, ne osljanjajuci se na druge.

Vrh

PostPostano: čet jul 22, 2010 3:09 pm 
Član foruma

iv_u_zemlji_cuda je napisao/la:
...ali mislim da svako treba da stvori SVOJU viziju, ne osljanjajuci se na druge.

Potpuno si u pravu!
Svaka ti čast i DOBRODOŠLA na forum!!!

:love12:

Vrh

PostPostano: sri aug 04, 2010 7:48 pm 
Član foruma

...mislim da svako treba da stvori SVOJU viziju, ne osljanjajuci se na druge.

To ljudi stalno i rade pa su zato nadrljali.
Treba da sledimo viziju prosvetljenih, a ne svako svoju.

Osho nam na najbolji način govori kako da sledimo svoju, ali pravu viziju, koja nas vodi ka prosvetljenju, kako da razvijamo svoje instinkte ka buđenju, a ne subjektivnom zaluđivanju.

Kao pomoć u tome, ovde sam spakovao 25 prevedenih Oshovih kniga, da mi ne stoje na polici džabe, pa kome treba neka se posluži:

http://rapidshare.com/files/411062069/O ... a.zip.html

Zadnja izmjena: Pantelija; čet aug 05, 2010 7:13 am; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

PostPostano: sri aug 04, 2010 8:15 pm 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
Kao pomoć u tome, ovde sam spakovao 29 prevedenih Oshovih kniga, da mi ne stoje na polici džabe, pa kome treba neka se posluži:

http://rapidshare.com/files/411014326/O ... a.zip.html

Puno hvala! :thumbup:

Vrh

PostPostano: sri aug 04, 2010 8:48 pm 
Član foruma

Vjerojatno je do mene,ali ne čitam više Osho-a,pročitao sam negdje desetak knjiga od njega još prije kad sam započinjao sa istraživanjem,jednostavno ne smatram da je čovjek prešao prag,sam je radio na sebi i doživio tkz. "prosvjetljenje" u 21 godini ako se nevaram bez ikakve pomoći drugih ljudi što smatram da je nemoguće,njegove knjige doslovno bace čovjeka u "ekstazu" i u tom stanju se nemože normalno funkcionirati na umnoj razini.

Zanimljivo je što sam ga prije nekih nekoliko godina čitao i bio oduševljen,ali sada vidim da je drugačije.Prešao sam preko toga i drago mi je da sam pročitao nešta od njega,ali nemogu odbaciti vlastiti instinkt koji mi govori drugačije.

Vrh

PostPostano: čet aug 05, 2010 2:45 am 
Moderator

daco je napisao/la:
...ako se nevaram bez ikakve pomoći drugih ljudi što smatram da je nemoguće...

Koliko sam shvatio Tolle se "prosvjetlio" bez pomoći drugih ljudi. Jedan tren je htio da se odjavi a sljedeći, pošto se upitao nešto, taj sljedeći trenutak se prosvjetlio. Ošo je rekao da je njegovo prosvjetljenje došlo poslije mnogo, mnogo truda u prošlim životima. Takođe Ošo ("Vrhovna alhemija", tom I ) tvrdi da je Lao Ce došao do prosvjetljenja ... posmatrajući list kako opada :mrgreen:

daco je napisao/la:
...njegove knjige doslovno bace čovjeka u "ekstazu" i u tom stanju se nemože normalno funkcionirati na umnoj razini...

Čovjeku se može desiti da ode u "ekstazu" čitajući Politikin Zabavnik a kamo li Ošoa. Nema to veze sa Ošoom nego sa onim koji čita. "Ekstaza" govori gdje se dotični čovjek nalazi u radu na sebi te na koji centar kod tog čovjeka utiču Ošoove riječi. Ako se promatraju te "ekstaze" da se zaključiti koji centar škripi i krade energiju, naravno ako pri tim "ekstazama" čovjek ne može normalno funkcionisati na umnoj ili nekoj drugoj razini. Sam Ošoo nema veze s tim. Npr. mene je Moravljevov dio o Vitezu doveo do "ekstaze". Kakve veze ima Moravljev sa "ekstazom" u kojoj sam bio? Nikakve. Ipak, te "ekstaze" znaju biti dragocjene ako hoćeš da upoznaješ sebe.

daco je napisao/la:
...ali nemogu odbaciti vlastiti instinkt....

Ovaj, KO to traži da odbaciš vlastiti instinkt ?

Možda ti nešto govori? Možda tebi oduševljenje koje si imao prilikom čitanja Ošoa nešto govori? Ili te "ekstaze", tu je možda neki odgovor ili je možda odgovor nedostatak "ekstaze" sada, nešto od toga ti ne štima i na to te instikt upućuje (ili možda intuicija ).

Vrh

PostPostano: čet aug 05, 2010 12:42 pm 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:

Kao pomoć u tome, ovde sam spakovao 25 prevedenih Oshovih kniga, da mi ne stoje na polici džabe, pa kome treba neka se posluži:

Ne radi ti link ... ako možeš ponovo aktivirati bila bih ti zahvalna! :D

Vrh

PostPostano: čet aug 05, 2010 1:12 pm 
Moderator

Bonsai je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:

Ne radi ti link ... ako možeš ponovo aktivirati bila bih ti zahvalna! :D

Bonsai, link radi.

Ako nisi prije koristila rapidshare >>> klikni na brzinomjer ( kod mene je desni ) ispod kojeg pise free user i sacekaj odbrojavanje od xy sekundi. Kad odbrojavanje zavrsi pojavi ti se plavo dugmence na kome pise DOWNLOAD. Kliknes na dugmence i svuces fajl...

Vrh

PostPostano: čet aug 05, 2010 5:17 pm 
Član foruma

Java je napisao/la:
Ako nisi prije koristila rapidshare >>> klikni na brzinomjer ( kod mene je desni ) ispod kojeg pise free user i sacekaj odbrojavanje od xy sekundi. Kad odbrojavanje zavrsi pojavi ti se plavo dugmence na kome pise DOWNLOAD. Kliknes na dugmence i svuces fajl...

Ma koristim ga stalno :wink:
Pisalo je Error i da je user maknuo taj file .... ali sada je čudesno proradilo.
Hvala!

Vrh

PostPostano: čet aug 05, 2010 5:31 pm 
Član foruma

daco je napisao/la:
... bez ikakve pomoći drugih ljudi što smatram da je nemoguće,...

Zasto bi nesto takvo bilo nemoguce? Ima onih koji dodju do samospoznaje, posmatrajuci drvo, recimo, ili zvezde, list, vodu, nebo ... Nijma bi ucitelj u ljudskoj formi, samo zakomplikovao stvari. To su ljudi koji do sebe dolaze putem srca, osecaja... a ima i dalje... kada dodju do sebe, na taj nacin, usput spoznavajuci mehanizme delovanja u njima, (tu se, obicno saplicu o emocije koje rade u sluzbi ega, a ni um nije besposlen...) i to stanje treba da prevazidju.

daco je napisao/la:
...njegove knjige doslovno bace čovjeka u "ekstazu" i u tom stanju se nemože normalno funkcionirati na umnoj razini.

Ipak je, znaci, uspeo da te dotakne. :) I onda je tvoj um, koji jos uvek sluzi egu, a ne tebi uspesno odradio taj zadatak.

Mozda, ako bi ga sada ponovo citao, bi sve rezultiralo drugacijim ishodom. Iz prostog razloga sto danasnji Daco, nije vise onaj stari.

:love9:

Vrh

PostPostano: čet aug 05, 2010 7:31 pm 
Član foruma

Sto ljudi sto ćudi - kako već kaže poslovica...
Svatko ima svoj ukus, 'frekvenciju' koja mu paše...
Meni osobno je Osho najbolji od svih. Tako jednostavan, a dubok, konkretan, jasan.
Nekako intuitivno mi djeluje prosvjetljeno, što inače za nikog od mnogih pisaca i 'duhovnjaka' ne bih mogao reći. Svi nešto kompliciraju, zamotavaju, filozofiraju, palamute, dok je Osho prije svega - jasan.

Svaka njegova knjiga me oraspoloži, potakne, 'prosvijetli'
Čudim me kada netko za njega kaže da je manipulator ili još gore da je nečiji igrač. On sigurno nije ničiji, nego samo svoj.

To je eto samo moj dojam - i nikom se ne mora sviđati - ali neka mi nitko ne govori da je manipulator! To sigurno nije.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 254 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.