Citat:
Bile su izuzetno zanimljive ali osim što sam u njima pronašla opisan vlastiti primjer - među brojnim opisanim "uzrocima" poremećaja biopolja - ta mi "spoznaja" nije dala ni poticaj da to promijenim ni ideju kako da promijenim ...
Charleston, Slično mi se desilo prije nekih par mjeseci, Uzeo sam da čitam Lazareva, pročitao nešto knjige i zaklljučio da to nije ono što mi treba... Ali, u međuvremenu do prije nekoliko sam dobio drugog znanja, iz drugih izvora, i nesto mi je počelo izlaziti na površinu "Čitaj Lazareva" konstantno mi se vrtio po glavi... I onda sam ga i uzeo čitati, tad sam vidio da imam potpuno drugu sliku, potpuno drugacije razumijevanje, jednostavno sve te informacije su mi samo tako postale razumljive, i osjetio sam jaku energiju dok sam ga citao, jos ga citam, i imam jos puno

.Tad sam došao do zaključka da jednostavno ništa ne treba uzimati na silu, da za sve mora doći "idealno vrijeme" sa idealnim okolnim uslovima, a valjda tad, kad sam prvi put uzeo Lazareva, moje vrijeme nije bilo, to mi se isto desilo i sa Davidom Ickeom.
Citat:
Ali što možeš kada to saznaš?
Sa nekima koji su čitali Lazareva, sam pričao, dosta sam razmišljao, i ovako bi to nekako trebalo biti, naravno ako neko misli drugčije neka me slobodno ispravi, zato smo tu. Ako napraviš neki prekršaj zakona, da tako kažem, stvaraš karmu, nakon nekog vremena ta se karma manifestuje, to nije ništa drugo nego opomena. Kada kriminalac postane kriminalac on kreće od manjih stvari, i konstantno ga Državni Zakoni opominju, zakidaju, jer on šteti samoj državi, kako on ne poštuje zakone i nastavlja ih kršiti država sve strožije i strožije reagira, kada se on opire tim zakonima i radi još veće prijestupe zarađuje veću kaznu... U nekim državama i smrtnu. Ali ako se pokaje, postoji velika mogućnost da dobije pomilovanje, i postane bolji čovjek. Ako ništa neće više biti opomene, jer nema zašto, shvatio je, naučio je, nema ga Provodilac Zakona više zašto opominjati. Sad to zamisli na nivou svemira. Ako u jednom trenutku spoznaš gdje je tvoja greška, gdje je uzrok, ali stvarno je to bio uzrok ( ako je to uzrok za nešto drugo, spasićeš se nečega drugog ) , odnosno ako ga osvijestiš, naučiš, pokaješ, ne u smislu da žališ za počinjenim već odlučiš da to nije ok, da to više nećeš uraditi, karma se briše (naravno karma nastala tim uzrokom, ne ostale, koje ćeš također vremenom sređivati) jer svemir nema više za šta da te opominje, osvjestila si. Ali naravno treba konstantno istraživati svoje greške i učiti, i, čistiti se. Kroz Lazareve primjere itekako možeš vidjeti gdje si griješila... Ja sam se uveliko promijenio, neke stvari su za mene dobile veće vrijednosti, za koje nisam ni sanjao da ću ih naučiti voljeti, i puno bolje se osjećam, puno manje stresa imam, da nekažem drastična je razlika. koliko god da sam sebe od rođenja smatrao dobrom osobom, i koliko god okolina da mi je to nekako potvrđivala, bar neke osobe, ja sam čitajući Lazareva došao do zaključka da sam "užasan", prekršio sam najviše zakone univerzuma, hitno sam se promijenio... Sad sam ako ništa puno bolja osoba. I manje problema imam. Skinuo sam veliki teret.
Citat:
Imaš npr karmički poremećeno biopolje koje kod tebe stvara jednake poteškoće kao kod onih koji su ti ga ostavili u naslijeđe, i sad kada znaš gdje je greška, da li moraš sebe tjerati da osjećaš drugačije
???
Uvijek možeš izabrati šta želiš, niko te ne tjera na bilo što, ovo je svemir slobodne volje, ali moraš shvatiti da ćeš na kraju krajeva za sva svoja djela sama odgovarati, ako me razumiješ, u karmičkom smislu. Puno sam lazareva povezao sa drugim izvorima ovdje, i jako puno toga ima dodirnih tačaka.
Citat:
Kad bi to bilo tako, to se ne bi puno razlikovalo od biblijskog puritanizma gdje se znaju Pravila - obavezna ljubav prema bogu, poslušnost starijima, poštovanje autoriteta i ostala klasika.
Jel se
Lazarev svodi na to?
Po meni ljubav prema bogu je sigurno logična i dobra, ako taj pojam "ljubav prema bogu" dobro shvatimo... Onaj ko spozna tu ljubav može znati o čemu se priča, ja je ne osjećam konstantno, ali kada je osjećam ne mogu riječima da je opišem. Najbolja stvar u tome je da kad ti je Ljubav prema Bogu najveća sve zemaljsko ti više ne može biti problem, i sve ono o čemu
Lazarev priča dobija smisao, sve ono o čemu ovaj forum priča dobija smisao, jer svi mi težimo da izađemo iz matrice "pomoću matrice", jer matrica je idealno mjesto za naučiti lekcije, a o čemu drugo
Lazarev priča? Pa ako težiš "ka gore" onda moraš da voliš "gore", ali i ono "dole", zašto da mrziš? Pa sve nam je to instalirano da bi naučili, a ako iskreno želiš, i više voliš gore, onda ti neće predstavljati problem da se odrekneš ovoga "dole" . U tome jest sav smisao, onako na grubo. E sad riječ Bog svako može da drugčije skonta i shvati. Ne vidim šta je loše u tome poštovati starije, a pogotovo roditelje. Ako se već ne slažeš sa njima, nemoj im to pokazivati, u sebi možeš da misliš drugačije, ili im možeš i pokazati, i izderati se na njih i posvađati se, ali to je sve na vanjskom nivou, onda pokušaj da ti to ne uđe "unutra"

, a jako je teško. Krši zemaljske zakone koliko hoćeš, niko ti ne brani, ali ako je to moguđe da ne uđe u "finije razine" kako to
Lazarev kaže.
Mislim da ne treba bukvalno shvatati sve što
Lazarev piše, treba pokušati sporije i razumnije čitati.
Citat:
Dakle, meni se poremećaj šeta po strukturi sudbine i sad, ako ja to npr nekim zahvatom jutarnje gimnastike prebacim na strukturu boleštine, onda ću možda moći nekoga ono baš požrtvovno voljeti ali ću zato to činiti iz bolnice u kojoj ću ležati zbog bolesnih bubrega ?!?

Hehe, dobra si

baš si me nasmijala, i treba malo humora

, ako ga izgubimo nije dobro . Ali na žalost ni to nije isključeno , bolnica. Ali ako ti uradiš dobar spoj ovog znanja i liječenja posljedica mislim da to nećeš raditi iz bolnice, sjeti se da je
lazarev rekao da liječenje posljedica uopće nije štetno ako se pri tome uzdignemo duhovno, ako težimo da naučimo, da shvatimo, da počnemo raditi za svemir, i prekinemo tu bolesnu Sebičnost. Mislim da je tu jedan od ključeva. Ja mislim da se informacije trebaju osjetiti, koje su tačne, koje nisu, pa ih uspoređivati sa drugim informacijama, pričati sa ljudima koji također dižu svijest, napraviti mrežu. Onda ćemo biti u mogućnosti da bolje razumijemo. Upravo zato pišem ovoliko, i upravo zato bih htio da se i drugi uključe. Ruku na srce malo ljudi koji rade na osvješćivanju ima u našoj okolini u kojoj živimo. Ovaj forum je idealno mjesto da nešto naučimo sa iskrenim tragaocima.
Nije ni
Lazarev tačan 100 %, i kod njega ima nekih stvari koje meni ne leže. Gdje bi mi bio kraj kad bih sve tek tako uzimao kao istinu?
Lazarev previše forsira religije, ali je razumljivo, nekako će ljudi lakše da se promjene ako im
Lazarev sve prenese nekim Religijskim jezikom. Zamislimo kad bi pričao jezikom kojim se priča na ovom forumu, šta bi to bilo za ljude koji su previše religijski nastrojeni? Kako bi ga prihvatili? Po meni je
Lazarev napravio jedan odličan spoj onih Tačnih informacija koje nam dolaze iz religijskih izvora, sa znanjem do kojega je došao sam svojim metodama. Po meni dosta citata koje je izvadio iz Biblije su jako korisni. Što da ne? Hajmo pokušati iz svih mogućih izvora izvaditi ono što valja. Pa tad napraviti jednu sliku. Da je neki islamski stručnjak radio ove knjige, vadio bih citate iz Kur,an-a , i siguran sam da bih našao iste citate, ili bar slične. I kur,an je dobar ako ga ne shvatimo bukvalno i ako iz njega pokušamo izvući nešto korisno. Svi koji smo dovoljno osvješteni možemo lakše shvatiti koje su informacije pogrešne a koje nisu.
Nadam se da nisam puno pametovao, ovo je neko moje sadašnje gledanje na lazareva, nisam ni ja puno čitao, možda mi se do zadnje knjige viđenje još promijeni. Molio bih ako neko misli da negdje nemam dobro tumačenje, neka me ispravi, ili dopuni, bit ću zahvalan, to će nam svima pomoći.
Pozz