GNOSTIKA -
Arkoni
http://www.metahistory.org/ETArchonNav.php
Prevedeni materijal skinite ovdje (.exe format)
http://www.4shared.com/file/71620830/74 ... onima.html
Arkon iz grčkog archai, „izvorni, početne stvari, prvobitni u vremenu.“ U klasičnom mediteransakom svijetu, archon je bio u zajedničkoj upotrebi kao izraz za guvernera provinjcije, ili malo slobodnije, za bilo koje religiozne ili upravne vlasti. Otuda je plural (množina) Archons (
Arkoni) često prevođen u gnostičkim tekstovima kao „vlasti“ (authorities, ENG.). [Ne postoji Koptska riječ za Arkon-a, tako da gnostički tekstovi koriste grčki izraz u koptskoj transliteraciji.]
Izgovara se Ar-kon.
Pridjevni oblik je, {NA ENGLESKOM!!} Archontic (Ar-KON-tik).
Pridjevni oblik na našem jeziku, glasi, naravno, – ''Arkonski''.
U mojoj uobičajenoj navici pokušavanja nemogućeg, ja predlažem tri definicije, ili tri nivoa definicije:
Nivo Jedan: Kozmološki
U gnostičkoj kozmologiji,
Arkoni su vrsta neorganskig bića koja je iskrsla (pojavila se) u sunčevom sistemu prije oblikovanja Zemlje. Oni su kiborzi koji nastanjuju planetarni sistem (osim Zemlje, Sunca i Mjeseca), koji je opisan kao virtualni svijet (stereoma) kojeg su oni konstruirali imitirajući geometrijske oblike emanirane iz Plerome, oblasti (realm) Stvaraoca, Kozmičkih Bogova.
Arkoni su originalna vrsta sa svojim sopstvenim staništem, i mogli bi se uzeti u obzir kao bogu-slični, ali im nedostaje namjeravanje (ennoia: kapacitet samo-usmjerenosti), i imaju opaku tendenciju da odlutaju van svojih granica i upadnu u ljudsku oblast (realm). Rečeno je za Arkone da osjećaju intenzivnu zavist naspram čovječanstva jer mi posjedujemo namjeravanje koje njima nedostaje.
Gaia Mythos opisuju kako su nastali
Arkoni iz fraktalnog udara u gusta elementarna polja (dema) galaktičkih grana, kada je Aeon Sofija jednostrano uronila (sjurila se) iz galaktičke jezgre.
Nivo Dva: Noetičko-Psihološki {noetic = umno, razumno, saznajno}
U gnostičkoj psihologiji, noetička znanost Mističkih Škola,
Arkoni su tuđinska sila {alien force, ENG} koja je upala, ispod praga svijesti, u ljudski um i iskrivila (skrenula) našu inteligenciju dalje od njene ispravne i zdrave primjene. Oni nisu ono što nas čini da se ponašamo neljudski, jer mi svi imamo potencijal da se usprotivimo našoj urođenoj ljudskosti, kršeći istinu u našim srcima, ali nas čine da ispoljavamo neljudsko ponašanje do čudnih i nasilnih ekstrema. prepušteni nama samima, mi bi se ponekad ponašali neljudski i onda to korigirali, odstranjujući nenormalnost. Očito mi to stalno ne radimo. U pretjerivanju u našim luđačkim i neljudskim tendencijama, i u ekstremnim nekorigiranim devijacijama naše urođene inteligencije, Gnostici su vidjeli potpis tuđinske vrste koji strši iz najgorih ljudskih nedjela.
Stoga su
Arkoni psiho-spiritualni paraziti. O sa druge strane, kao ogranak Aeon Sofije, oni su također i naši kozmički rođaci.
Kao neorganski entiteti dva tipa (vrste), embrionski i reptilski,
Arkoni mogu također u momentima probiti zemaljsku atmosferu i terorizirati ljude, premda nema razloga ili komande za te prepade. Alieni se ne mogu duže zadržati u biosferi, a nemaju ni glavni plan koji bi ispunili ovdje Ontološki status Arkona je dvojan: oni egzistiraju na oba načina; i kao tuđinska vrsta neovisna o ljudskoj vrsti, i kao prisutnost u našim mislima radije nego kao niz programa koji operiraju u našem mentalnom sklopu. Rizik koji preuzimaju upadom u naš mentalni softver daleko je veći od ijednog fizičkog rizika kojem bi se izložili probijanjem u biosferu.
{ » Da bi nas držali u pokornosti, da bismo bili ponizni i slabi,
grabežljivci izvode zapanjujući potez - sjajan, dakako, sa stajališta
borbene strategije, ali jeziv sa stajališta onih koji zbog toga trpe.
Daju nam svoj um! Čuješ li me? Grabežljivci nam daju svoj um koji
postaje naš um. Um grabežljivaca je barokan, proturječan, mračan,
pun straha da svakog časa može biti otkriven.«
Castaneda, Aktivna Strana Beskonačnosti - p.p. }
Radeći pomoću telepatije i sugestija,
Arkoni pokušavaju da nas skrenu sa našeg ispravnog puta evolucije. Njihova najuspješnija tehnika je upotreba religiozne ideologije da insinuiraju njihov način razmišljanja i, posljedično, zamijeniti njihov mentalni sklop za naš. Prema Gnosticima, Judeo-kršćansko spasenje predstavlja primarnu strategiju Arkona, jedan tuđinski umetak. Naš kapacitet za raspoznavanje tuđinskih sila koje rade u našem umu je krucijalan za opstanak i ko-evoluciju sa Gaia-om koja je, kao Sofija, nenamjerno proizvela Arkone na početku.
(ovaj komentar pripada Prvom Nivou, kozmološkoj definiciji, no kako to često biva sa Gnostičkim učenjima, noetički i kozmički elementi teže da se spoje)
Prepoznavanjem i odbacivanjem Arkona mi potražujemo našu moć, određujemo naše granice u kozmičkim okvirima, i uspostavljamo našu svrhu povezanu sa Gaia-om, nastanjujućom inteligencijom planeta.
Nivo Tri: Sociološki
U gnostičkom pogledu na ljudsko društvo,
Arkoni su tuđinske sile koje djeluju kroz autoritarne sisteme, uključujući i sisteme vjerovanja, na načine koji uzrokuju da se ljudska bića okrenu protiv svog urođenog potencijala i krše simbiozu sa prirodom. LIVE čitano unatraške je EVIL {live = živjeti; evil = zlo; ENG.}, ali
Arkoni nisu zli u smislu da posjeduju autonomne snage uništavanja, koje bi bile u mogućnosti da se primijene nad čovječanstvom. Oni su agenti greške, radije nego zla – ali ljudska greška, kada ide nekorigirana i prelazi iznad skale za korekciju, pretvara se u zlo i radi protiv univerzalnog plana života. Gnostici su smatrali da
Arkoni iskorištavaju našu tendenciju da puštamo da greške budu nekorigirane.
Zbog toga što
Arkoni trebaju ljudsko saučesništvo da bi zadobili moć nad čovječanstvom, bilo tko da im pomaže može biti smatran nekom vrstom Arkona, ili saučesnika.Kako ljudi pomažu Arkonima? Jedan način (sugeriran u definiciji Nivoa Dva) jest prihvaćanjem mentalnih programa Arkona – a to je usvajanje tuđinske inteligencije kao da je ljudska – i izvršavanjem tih programa njihovom primjenom u društvu. Drugi je način putem aktivnog ili pasivnog povinovanja agendama (dnevni red) tako postavljenima i nametnutima.
Jacques Lacarriere je predložio da su Gnostici detektirali humanizirano lice Arkona u svim vladajućim strukturama i sistemima koji odbacuju autentičnost i samoodređenost za pojedince. On je raspravljao da su Gnostici prepoznali „temeljno (fundamentalno) korumpirane osobine svih ljudskih preduzimljivosti i institucija: vrijeme, povijest, moći, države, religije, rase, nacije...“ (Gnostici, str.24)
Korupcije se dešavaju, ne zato što mi činimo greške, nego zbog toga što puštamo da greške koje radimo idu dalje nekorigirane i dosižu vrijednosti iznad skale korekcije. Lacarriere kaže da su Gnostici dosegli ovaj zaključak „izvan racionalnog opažanja prirodnog svijeta i ljudskog ponašanja.“ Naposljetku su istakli „tvrdnju da je sva moć – o kakvojgod da se radi – izvor otuđenja... Sve institucije, zakoni, religije, crkve i moći nisu ništa drugo do li varka i zamka, ovjekovječenje jedne dugogodišnje obmane.“ (str.28-29)
Ovo može izgledati kao mračan pogled na ljudske afere, no, imajući u vidu dokaze iz povijesti (a da ne spominjemo trenutne događaje), ne može se reći da je nekorektan ili preuveličan.
Za jedan prisniji bljesak Gnostičkog naučavanja o Arkonima, uključujući savjet kako se ponašati u direktnoj konfrontaciji sa njima, pregledajte izvatke iz Prve Apokalipse Jakovljeve, citirane u Gnostičkom Katekizmu.
Prevedeni materijal skinite ovdje (.exe format)
* * * * * * *
Riječ prevoditelja
Cijeli ovaj materijal je predstavlja zapravo prevedene web stranice metahistory.org, doduše ne sve, možda u nekoj budućoj verziji_2 {V.2}. Kako su WEB stranice sklone osvježavanju, moguće je da će se u budućnosti pojaviti dopunjeni tekstovi koji se neće poklapati sa ovim prevodom, ali suština ostaje ista {učite strane jezike!}
Ovdje se radi o preživjelim ostatcima izvornog GNOSTIČKOG UČENJA. Stekao sam dojam da se kod nas udomaćilo da je Gnostika više-manje ONO što se vezuje uz djela Gurdjieffa, Ouspenskog, Mouravieffa, Collina ... Moram NAGLASITI da ja ovime nikako i ni u kojem smislu ne podcjenjujem radove nabrojanih ljudi, baš obratno. Uostalom da bi se podcijenio nečiji rad, treba ga najprije razumjeti {nažalost, podcjenjivanju su najviše skloni upravo oni koji ne razumiju}. Čini se da su nabrojani autori zapravo svoje znanje stekli iz preživjelih ostataka neke od Misterijumskih Škola, koje su svoje znanje, Gnozu, dalje razvijale orijentirajući se više prema zbivanjima unutar samog čovjeka {moje mišljenje}Evo što se o tome kaže ovdje pod Human Divinity :
"Gnostici u klasičnom svijetu nisu preživjeli da bi dočekali Islam, osim možda u nekim podzemnim pokretima. (Sufi=Sofija?) Radikalna paganska Gnoza bila je anti-židovska i anti-kršćanska u svom suprotstavljanju salvacionističkim ideologijama zajedničkima tim dvama vjerskim-sistemima. Da su Gnostici preživjeli do danas, oni bi se suprotstavili Islamu kao jš jednoj mutaciji virusa iste ideologije, na istom tlu. Gnostici nisu bili protiv ljubavi, tolerancije, praštanja, samo-regulacije, ljubaznosti, suosjećanja ili bilo koje druge istinske vrline svojstvene judaičkom i kršćanskom moralu, i kasnije Islamu. Oni su bili protiv ideološkog okvira spasenja sa svojim trima komponentama: vladavinom ljudi nad Zemljom, inkarnaciji božanstva u ljudskom obliku i konačnoj kazni od strane Boga Oca"
Ovi su materijali izuzetno vrijedni jer je to crno na bijelom, tj. slovima na papiru {pergamentu} ono što je do sada bilo ili kanalizirano ili rečeno {bez dokaza koji bi zadovoljili bande naučnika, jer njima nije dovoljno vidjeti da žarulja svijetli da bi znali da je žica pod strujom, oni žele tu struju i vidjeti, što je nemoguće} od strane vračeva.
To su ljudski zapisi koji potvrđuju glavnu ideju LKJ i Kastanede, opisanu ovdje na arhaičan način {nije postojala tehnička enciklopedija :p }
Naravno, to nas vraća na onaj stari problem:
- Pa zašto to onda naučnici ne prihvate?
Hahaha {smijeh, a zapravo bi trebao biti plač}.. pa, po naučnicima je JOŠ UVIJEK Velika piramida u Egiptu - grobnica!
Kada bi NLO sletio usred nekog velikog grada, nakon što bi mediji obradili tu temu, svi bi vjerovali da se radilo o reklamnom triku, ili jednostavno o snimanju novog nastavka nekog Spielbergovog filma. {osim toga: Ženo, makni to sranje, počela je utakmica.. }
A zašto ne prihvate, na to pitanje zna odgovor svatko tko traži...
Možda će se netko zapitati: A nisu li i ti spisi {Nag Hammadi i Kumran} također mogli biti 4D OPS podmetačina?
Sve je moguće, ali zašto bi podmetnuli nešto što ne ide u njihov prilog, nego ih raskrinkava?
Prije bi bilo moguće da su se trudili da ih unište, no "dobri dečki" su bar nešto spasili.
- ILI, se uopće nisu trudili da ih unište, nego su samo nagriženi zubom vremena (to svakako), JER - 4D OPS ne trebaju brinuti ni o čemu, KAKO VIDIMO kada se osvrnemo oko sebe, Matrica radi savršeno ...
{to su samo moja razmišljanja, uostalom, ''jedni će tvrditi jedno,
drugi drugo, treći će zahtijevati dokaze i na kraju će jedni drugima
razbijati glave....tako to uvijek završava kada su ljudi u pitanju''}
U prevođenju sam unutar teksta ubacivao {u vitičastim zagradama} dodatne riječi kako bih postigao što bolje razumijevanje od strane čitaoca, jer sam tu {u ovim materijalima} nailazio na neke specifične probleme, NPR:
- "mystery", eng - zagonetka, MISTERIJA;
a u ovim tekstovima imamo npr: 'Mystery School' koje sam ja pisao kao 'Misterijumska škola' JER:
"mysteries",eng, [u grčkoj i rimskoj religiji] = brojna tajna društva ili kultovi. Dakle radi se o Školama Tajnih Društava ili Kulltova, a ne o Zagonetnim Školama, premda im i ovaj izraz pristaje jer se do danas ne zna što se tamo dešavalo. {tko tvrdi suprotno, trebao bi preispitati svoje znanje, i zapitati se na čemu se ono temelji} Riječi u ( ) običnim zagradama pripadaju izvornom tekstu {dobro možda sam negdje zaj**** ali ne mijenja smisao} Tamo gdje je bilo potrebno, dodano je još i "p.p." što jednostavno znači primjedba prevoditelja . . .
Čini mi se da se kod nas udomaćilo da je značenje eng riječi alien = vanzemaljac. Možda je to posljedica istoimene serije filmova sa Sigourney Weaver u glavnoj ulozi..
E pa nije. alien znači tuđinac, stranac ili tuđinski, strano. Dakle gdjegod u tekstu naiđete na riječ "tuđinac, tuđinski, -sko, -ska itd" znajte da se izvorno radi o {popularnoj kriviprotumačenoj} riječi alien. Ponegdje sam je čak i ubacio u zagradu.
* * *
Gnostička teorija Tuđinskog Upada (Alien Intrusion, eng) tvrdi, prvo, da se jedna posebna vrsta neorganskih bića, zvana
Arkoni, prema čovječanstvu odnosi na grabežljiv {predatorski} način, i drugo, da je Bog Stvoritelj iz Starog Zavjeta reptil iz Arkonske vrste, ishlapjelo {dementno} božanstvo koje pogrešno smatra sebe za gospodara i tvorca našeg planetarnog svijeta, i aktivno radi protiv evolucije čovječanstva. Prema tome, Gnostici su pretpostavljali zloćudnnu namjeru od strane Jehove, vrhovnog božanstva Judeo-kršćanstva, kojega su oni nazivali Jaldabaot. Oni su upozoreni o pseudobogu na slobodi u kozmosu koji radi da zavara i skrene ljudsku vrstu sa svog ispravnog smjera evolucije.
* * *
I tako se Kršćanstvo uzdiglo iz stoljećima dugog programa spiritualno-intelektualnog genocida. Istinita priča o uništenju urođeničkih duhovnih tradicija Europe tek treba biti ispričana. Nažalost, dobronamjerni pokušaji biblijskih UFOloga da pomire moderni ET/NLO fenomen sa „Božjim Planom“ potpuno zanemaruje gnostički protest protiv Judeo-kršćanske religije. Čineći tako oni ovjekovječuju pokrivanje (prikrivanje) jedne jedine duhovne katastrofe u našoj povijesti – uništenje Gnoze, puta znanja na način Boga.
* * *
IZ "1947 Nexus-a":
"Danas, olakšano međutekstualnim uspoređivanjem, možemo razumijeti da su Gnostici detektirali u Judeo-kršćanskom salvacionizmu jedan tuđinski usadak (alien implant), jedan ideološki virus koji zaražava ljudski um. U tom pogledu, Kršćanstvo je izraštaj NLO kontakt(irajućeg) kulta, Zaddikim-a. Toje istinski jedna vanzemaljska religija čija su podmetnuta načela inadnaravne pretpostavke strane ljudskom životu na Zemlji. Takve su, u svakom slučaju, bile i jesu gnostičke analize."
* * *
Na kraju bih još htio dodati da postoji i "Gaia-Sophia Navigator" , na engleskom, koji se više bavi izvornom mitologijom. Nije preveden, a ka' će - nezna se.. :p
EQ@2008