Sada je: sri maj 07, 2025 8:37 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Moždani udar kod životinja(kunić)
PostPostano: ned jul 26, 2009 9:00 pm 
Član foruma

ovako, zec mi je izgleda doživio moždani udar, glava i lijeva strana tijela mu je oduzeta i stoji nahero s te strane. također mi se čini da je izgubio (trenutno) sluh (možda mi se tu i tamo čini da ga ima ali rijetko, više ne reagira na podražaje) i moguće da ne vidi na lijevo oko. bio je kod veterinara i ona je rekla da se vjerojatno o tome radi, dala mu je tri injekcije nekih vitamina i ostalih potrebnih stvari. pa da vas pitam, ima li neko iskustva s tim problemom kod životinja? što dalje?

trebao bih ga još na veterinarski voditi da vidimo šta oni kažu....

Vrh

Naslov: Re: Moždani udar kod životinja(kunić)
PostPostano: pon aug 03, 2009 7:18 am 
Član foruma

oni zahtjevaju mir i cistocu,znaci bilo kakvi sokovi u vidu buke,ili cak novih njima nepoznatih ljudi nisu dobri.ja im od hrane dajem sijeno,pa malo travice s djetelinom(koja nesmije bit rosna),i predvecer zita.voda mora bit uvijek dostupna.ako ti je to ljubimac,tj ako imas vremena,slobodno mu mozes davati po kriskicu jabuke,mrkvu i sl. nije dobro:kupus,suhi kruh,salata...
moguce je i da si ga previse hranio,a oni su po prirodi prozdrljive zivotinje,pa se previse ugojio pa zato ima zdrav. problema.nemoj ga hranit smjesom(peletima)jer je puna antibiotika i drugih ststetnih sastojaka.
ukratko.

Vrh

PostPostano: pon aug 03, 2009 1:06 pm 
Član foruma

Tebi je zec doziveo mozdani udar.. e do jaja... hhhhhhhhhhhhhhh :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPostano: pon aug 03, 2009 3:06 pm 
Član foruma

Citat:
oni zahtjevaju mir i cistocu,znaci bilo kakvi sokovi u vidu buke,ili cak novih njima nepoznatih ljudi nisu dobri.ja im od hrane dajem sijeno,pa malo travice s djetelinom(koja nesmije bit rosna),i predvecer zita.voda mora bit uvijek dostupna.ako ti je to ljubimac,tj ako imas vremena,slobodno mu mozes davati po kriskicu jabuke,mrkvu i sl. nije dobro:kupus,suhi kruh,salata...
moguce je i da si ga previse hranio,a oni su po prirodi prozdrljive zivotinje,pa se previse ugojio pa zato ima zdrav. problema.nemoj ga hranit smjesom(peletima)jer je puna antibiotika i drugih ststetnih sastojaka.
ukratko.

fala na savjetima kasiopejac, ali ne znam kako ga spasiti od buke, puštam ga na balkon a tamo su radnici koji deru na obližnjim gradilištima, a starci deru tv na najjače a stan je malen, pa jebi ga, loša mu karma - ja inače slušam metal a prije pet godina sam ga znao naviti do daske dok je on bio pored zvučnika tako da sam i ja pomalo pridonio. inače, ima pet i kusur godina, dosta ga starci goje i vjerojatno je to štetno, mislim da mu treba hrane jedanput davati ali šta ja mogu kad su drugi u pitanju. sstara mu je čak znala i čokolade i napolitanke davati za što sam ju ja korio uvijek. sad je u redu ali ne znam dal može čuti, više mu se uši ne miču ko antene na svaki zvuk kao prije, a i glava i tijelo su mu nagnuti 45 stupnjeva, sad se malo ispravio.

Citat:
Tebi je zec doziveo mozdani udar.. e do jaja... hhhhhhhhhhhhhhh
.

je urose i nije smiješno. mislim, pomalo je ali tako ti je to sa životinjama, nisam ni ja znao da mogu doživjeti to.

Vrh

PostPostano: pon aug 03, 2009 5:54 pm 
Član foruma

metal a?cuj,i moji su navikli na metal...nadam se samo da mu ne pustas black i death,od toga je komotno mogo i gore zavrsit.mislim da ti je zec oglusio garant.ako ima prek 5 godina nije ni cudo da nije u top formi...oporavice se on,al imaj na umu da je vec u ranim poznim godinama tak da ne ocekuj cuda.

Vrh

PostPostano: pon aug 03, 2009 7:04 pm 
Član foruma

Citat:
metal a?cuj,i moji su navikli na metal

ma daleko od toga da ja to danas pred njim puštam, kažem samo prije 4-5 god. dok sam bio malo nabrijaniji sam ga puštao bio on blizu zvučnika ili ne. inače, zec mi je praktički cijeli život proveo na velikom balkonu i nikada nije bio previše u kavezu, čak je i na more išao, skakutao po prirodi, vrtu po par sati, svašta je proživio, jebi ga životinje nisu za zatočeništvo ali šta ćeš, takav je svijet.

Citat:
nadam se samo da mu ne pustas black i death,od toga je komotno mogo i gore zavrsit

jok, ne puštam ja zecu nikakvu glazbu, on je kunić, šta će njemu glazba, ali to sam već gore napisao. inaće, slušam progressivu \:D/ black i death puno rijeđe

Citat:
mislim da ti je zec oglusio garant

da, ne znam dal je oglušio jer reagira na lajanje pasa i neke jače zvukove, samo to mu je nakon moždanog valjda poremetilo i sluh i vid.

Citat:
oporavice se on,al imaj na umu da je vec u ranim poznim godinama tak da ne ocekuj cuda.

a znam, al svejedno ja sam malo neko vrijeme bio usmjerio um u meditaciji da mu malo pomognem. inaće, već se dosta oporavio, kažem, samo mu malo glavica još uvijek ide u stranu, ali sam pročitao da je tako to nakon moždanih.

Vrh

PostPostano: pon aug 03, 2009 8:09 pm 
Član foruma

da nije to?mozda mu sad fali metala?
pusti mu mejdene :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.