Sada je: čet jul 10, 2025 8:20 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 98  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto sep 30, 2008 11:13 am 
Član foruma

=D> wau avaka cast! hvala sto si podjelio sa nama

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 30, 2008 8:06 pm 
Član foruma

Pozdrav ekipi!
Eto i ja odlučio zaplivati u ove srebrne vode.
:D

Nakon što sam nešto prtljao po orgoncima, pa čekajući da mi helikopteri počnu kružiti oko kućnog krova, i
ujutro se probudim a moj nabujali puzavac me vezao za stranice kreveta, paralelno sam čitao SVE o ovoj otopini što je ovdje napisano.
Logistika je nabavljena i spremna ali i ne jasnoća u mojoj glavi jer sam nailazio na
previše podataka «ne tako nego – ovako».

Oprema:

TRAFO SA ISPRAVLJAČEM : 9-12-18-24 V istosmjerno (sa prekidačem za ručnu promjenu polariteta)
ELEKTRODE : Srebro 99,9 (dugačke 6 cm - široke 1 cm - debele 1 mm)
VODA : 1. Destilirana Meteorova 1 lit. te 2. Purificata 0,5 lit.
PROZIRNA STAKLENA ČAŠA : 250 ml – širina oko 6,5 cm – visoka oko 8 cm
FLAŠICA OD TAMNOG STAKLA : 250 ml (za skladištenje otopine)
Plastična žličica za miješanje (maznuta iz kafića nakon ispijanja kave)
Papirnate krpe (nek se nađe zbog moje šeprtljavosti)
Ampermetar
Voltmetar
Predviđena količina otopine za izradu : 200 ml

E sad, gledam ja u to a ono u mene, pa se obostrano pitamo : «aha, i što sad» ? :shock:

Dakle : struja, napon, uronjenost tj. udaljenost elektrodi, trajanje procesa, intervali promjene polariteta,
učestalost miješanja, kolika koncentracija ?

Pitanja su namijenjena svim dobronamjernicima te iskusnima u ovim procesima a koji u međuvremenu
nisu postali «plavi anđeli» zbog neke sitne greškice.

:mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 30, 2008 10:20 pm 
Početnik

Svaka čast "dezaco",trebamo opisivat više praktično-uporabnih "zgoda".
Ja san primjetija da visoke koncentracije nakon 3-4-5 dana "izvuku" upaljene akne,ogrebotinama "zamrzne" krvarenje i "izvlače" svježe krvne podljeve (modrice),samo primjetim iz jednog slučaja

Citat:
Logistika je nabavljena i spremna ali i ne jasnoća u mojoj glavi jer sam nailazio na
previše podataka «ne tako nego – ovako».

Ma dragi moj niko od nas puno nezna,prvo da bi znao sta je bolje moraš znat kako funkcionira,al to neznamo nego samo nagađamo.
Jedno je sigurno:da se radi o elektrolizi srebra u vodi :lol: ,poželjno je da je voda topla da bude bolja vodljivost, isto tako temperatura okoline treba biti povišena dok se vrši elektroliza.
Koncentracija je upravo proporcionalna sa strujom, vremenom protoka struje i temperaturom okoline.
Dalje nagađamo:mislim da ti netreba nikakva mješalica, netreba ti nikakvo okretanje polariteta ako i samo ako koristiš male struje (<0,9mA){koristiš jedanu pa drugu} , na taj sklop (izvor napajanja) obavezno ugraditi strujni izvor da ograničiš struju (prema nekim izvorima) do 1,5mA; napona (prema nekim izvorima) 30-35V {ionako to određuje struja};
potrebna ti je što veća udaljenost i što veća uronjenost (nemoj da ti elektrode dodiruju dno jer možeš napravit ogledalo,podigni cenat do dva).
Voda..hm....nesmije biti pročišćena..tj sterilna...mora biti DESTILAT...neznam kupio sam u apoteci aqua pro inectione cca 11kn/0,5l...nisam stiga provat...

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 30, 2008 11:41 pm 
Član foruma

slika

Ovo je moj stroj, pa cu ga malo opisati.
Nemam ogranicenu struju, nemam ni konstantnu temperaturu u prostoriji, ali uvijek koristim istu redestiliranu vodu sobne temperature. Ipak, i dok je bilo ljeto, pa i sada kada je hladnije, uvijek mi proces zavrsi za 10 sati, na struji od 1mA, sa 6 ppm-a.
Elektrode od 3mm, 15 cm duzine, od toga 10 cm u vodi.
Stalno mijesanje je bitno da se dobiju sto sitnije cestice. Na vrhu sam ugradio ventilator iz PC-a ( posebno napajanje ), te na njega namontirao plasticnu slamku za sok. Koristim laboratorijski ispravljac jer ga imam za druge potrebe, no moram koristiti i digitalni multimetar jer ispravljac ne mjeri tako malu struju. Ja naime, krecem sa 0,08mA, a proces je uz stalno mijesanje gotov za 10 sati ( 1l redestilirane vode ) sa dosegnutom strujom od 1mA i postignutih 6ppm-a. Vremensku sklopku namjestim na 10 sati, odem spavati i ujutro je sve gotovo. Nije bilo ama bas nikakvog taloga na dnu posude, a niti onih "siga" na elektrodi. Jedino je jedna elektroda bila lagano siva, sto je i normalno. Na litru gotovog srebra sam kapnuo dvije kapi H2O2. Tekucina je potpuno bistra kao i na pocetku procesa, a takva je i nakon 4 mjeseca. Zraka lasera je jedva vidljiva i nakon toliko vremena, sto znaci da su cestice stvarno sitne, a to mi je najvaznije zbog lakseg izlucivanja iz organizma.
A sad malo o ppm-ima...
Obicna voda ima 243 ppm-a, destilirana 1, a redestilirana cistih 0 ppm-a. Mjerim sa digitalcem TDS-1
slika
Probao sam prvo bez mijesanja i nakon dva sata imao 3 ppm-a sa poprilicno "debelom" laserskom zrakom. Onda sam ukljucio mijesanje, na samo 5 min i mjerio ponovno. Sada je bio 1 ppm, a zraka uopce nije bila vidljiva. Po tome ispada da mijesanje "tjera" vece cestice na drugu elektrodu, dok male cestice ostaju u vodi. Zato mi je i potrebno 10 sati da dobijem kvalitetno srebro od 6 ppm-a sa tako sitnim cesticama. Kada se ukljuci mijesanje, mjerena struja padne i za 0,04mA!
Kada sam radio bez mijesanja ili kada sam pustio da mi struja prijeđe 1mA, cesto mi se dogadjalo da je gotovo srebro u kontaktu sa H2O2 postalo ili sivo ili crvenkasto. Pretpostavljam da je to zbog velike kolicine krupnih cestica
Dalje, misljenja sam da u kucnoj radinosti ne mozemo dobiti kvalitetno srebro sa vise od 6-7 ppm-a. Tu mislim na proizvodnju sa slabom strujom. Isto tako, ispada da ona formula za izracun ppm-a nije tocna u usporedbi sa mjerenjima pomocu TDS-a, kojeg cesto kontroliram. Pouzdan je i u dva mjeseca koristenja nije bila potrebna kalibracija.
Dok ga nisam imao, po onoj formuli mi je ispadalo da dobijam srebro od 11-12 ppm-a. Sada vidim da to nije bilo tocno!
Eto, nadam se da ce vam moje iskustvo biti od koristi!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 01, 2008 9:35 am 
Član foruma

Lule je napisao/la:
Voda..hm....nesmije biti pročišćena..tj sterilna...mora biti DESTILAT...

Sterilna voda koju si spomenuo i kupio, ne samo da je destilat, nego je redestilat, dakle dva puta destilirana i u sebi nema ama bas nikakvih minerala, a da ne spominjemo sve ostalo sto u sebi ima obicna voda za pice. Ne moze biti bolja, ali je i skupa. Skupa je jer je sterilna, a koristi se za pripravljanje injekcija i infuzije. No, cim si skinuo onaj gumeni cep, vise nije sterilna. Takva sterilnost nije ti vazna jer je ni ne mozes odrzati u uvjetima kakvi su kod kuce. Bitno je da je redestilirana i da nema nicega na sto bi se ioni srebra mogli vezati. Dakle, nema potrebe da kupujes tako skupu vodu, kad u mnogim ljekarnama mozes kupiti kanistar redestilirane od 12l, za 80-ak kuna. Raspitaj se po ljekarnama i ustedi novac...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 01, 2008 12:53 pm 
Član foruma

dezaco bok !

Vidim, prihvatio si se toga pa imam koje pitanje.

1. Kakva ti je ono "gljiva" na poklopcu staklenke što strši u vis?

2. Rekao si da ona formula za izračun nije točna jer ti po njoj ispada skoro duplo veća koncentracija naspram Hana instrumentom.
No međutim na hrpu sajtova sam naišao na informaciju da se ovakve vrste otopine NE mogu mjeriti tim i sličnim instrumentom.
Jednostavno ne mjere ono što je nama potrebno već sasvim neke druge stvari.
Mislim da je netko spominjao neki atomski spektogram (ili tako nešto) kao jedinu ispravnu metodu kako bi se znalo što se doista nalazi unutra tj. što smo dobili.
Pitao sam i frenda koji je apsolvent kemije i on mi je izračunao tvoje vrijednosti koje su bliže onoj formuli nego rezultatu tog instrumenta.
U svakom slučaju mi je potvrdio da se takve stvari doista ne mogu mjeriti na taj način nego tim nekakvim spektrogramom u labosu.
E sad .. jedni kažu ovako a drugi onako i to je ono što me najviše ubija u ovakvim stvarima. Svi kategorički tvrde da imaju pravo, a ja sve to
filtriram kroz svoje sve zbunjenije vijuge i ne znam kome i u što vjerovati.
#-o

3. kamo si uglavio onaj mali ventilatorčić i slamčicu? imaš sličicu te nadogradnje?

thanx
:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 01, 2008 2:26 pm 
Član foruma

GAL je napisao/la:
dezaco bok !

1. Kakva ti je ono "gljiva" na poklopcu staklenke što strši u vis?

Ona "gljiva" je ventilator od neke graficke iz PC-a. Maknuo sam propeler i na osovinu namontirao plasticnu slamku za sok.

Citat:
2. Rekao si da ona formula za izračun nije točna jer ti po njoj ispada skoro duplo veća koncentracija naspram Hana instrumentom.
No međutim na hrpu sajtova sam naišao na informaciju da se ovakve vrste otopine NE mogu mjeriti tim i sličnim instrumentom.
Jednostavno ne mjere ono što je nama potrebno već sasvim neke druge stvari.

Prvo, da kazemo sto mjerimo. PPM ( parts per million ) mjeri ustvari kolicinu cestica necega u nekoj tekucini. Ako uzmemo u obzir cinjenicu da TDS pokazuje 0 ppm-a u redestiliranoj vodi ( sto znaci da nema apsolutno nikakvih cestica ), a nakon elektrolize TDS pokazuje 6 ppm-a, logika govori da u toj vodi sad imas nista drugo do 6 ppm-a cestica srebra. TDS je naravno jeftino prirucno sredstvo za nas "kucne kuhare" jer te prava laboratorijska analiza kosta preko 5000 kn. TDS je proizveden da mjeri kolicinu cestica i on to sasvim sigurno i radi.
Citat:
Mislim da je netko spominjao neki atomski spektogram (ili tako nešto) kao jedinu ispravnu metodu kako bi se znalo što se doista nalazi unutra tj. što smo dobili.

Vezano uz spektogram, tocno je da on daje najpotpuniju sliku onoga sto smo dobili. Inace, zaposlen sam u INI gdje imamo laboratorij sa iskusnim i visokoobrazovanim kemicarima, pa sam i ja razgovarao sa nekima od njih, vezano uz cijelu pricu o srebru i analizi. Oni su mi preporucili TDS kao instrument koji ce zadovoljiti potrebe, pa sam ga ja nakon toga i kupio. Rekli su mi da postoji neki atomski mikroskop gdje mozes dobiti sliku velicine cestica kao i koncentraciju istih. Naime, cestice srebra u vodi ( nakon elektrolize ) imaju tendenciju spajanja. Zato se i dodaje H2O2, koji to sprijecava. Nama je najbitnije da imamo sto je moguce manje cestice srebra u vodi.
Kada pustis lasersku zraku kroz gotovu otopinu, ne smijes vidjeti iskrenje u zraci. To znaci da imas brdo "krupnih" cestica. Opet cu se vratiti na ppm-e. Srebro se preventivno pije tri puta dnevno po jednu kavenu zlicicu. Sasvim je svejedno da li ces popiti tri zlicice otopine od 6ppm-a ili sest od 3ppm-a. Bitni su rezultati... Stoga smatram da su TDS i laser sasvim dobri za nase potrebe kontrole.
Eto, ja necu nista kategoricki tvrditi, ali sam uvjeren da ce ti logika reci sve...
Na kraju, kad malo bolje razmislis, nije sve to nekakva teska mudrost. Svi smo mi na pocetku imali puno pitanja i nepoznanica. Pocni raditi srebro, kontroliraj i sam ces vrlo brzo sve skuziti. Fakat nije frka!
No, nikad nemoj zanemariti tri stvari:
1. Cilj je dobiti sto manje cestice
2. Nikad u otopinu ne stavljaj nista drugo osim H2O2 jer mozes dobiti opasne srebrne spojeve
3. Posudu i opremu nemoj ispirati obicnom vodom

Ako te bilo sto jos zanima, slobodno pitaj i javi nam tvoja iskustva!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 01, 2008 9:54 pm 
Član foruma

Ok, proštudirao sam napisano. Imati ću na umu neke sugestije pa pokušati i ja realizirati tu mudroliju.
Valjda će sve biti u redu.
Naravno da ću raportirati o svemu i svačemu što se izdogađalo tijekom izrade.
Thanx što si mi dao mogućnost ako igdje zapnem, da te mogu pitati :wink:

Nego, reci mi još samo, na prethodnoj stranici sam naveo što imam od "opreme".
Zadovoljava li to sve zahtjeve koji su potrebni za start ili sam nešto izostavio?

Eh da, da ne zaboravim ... koliko ti je "jak" H2O2, odnosno koliko postotni ?
:roll:

Zadnja izmjena: GAL; sri okt 01, 2008 10:26 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 01, 2008 9:56 pm 
Početnik

Sve stoji :roll:
jedino
Citat:
Elektrode od 3mm, 15 cm duzine, od toga 10 cm u vodi.

kod mene je sve isto samo sta mi je razmak elek. 8cm
moja elektroliza traje 2,5-3h,struju ograničim na 0,6mA,zadnjh pola sta do sat 0,9mA. Mogu provat mješat nemože odmoći.
Citat:
Na litru gotovog srebra sam kapnuo dvije kapi H2O2

Čemu hidrogen,iman litru 30%-tnog :?: :?: :?:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 02, 2008 8:56 am 
Član foruma

GAL je napisao/la:
Nego, reci mi još samo, na prethodnoj stranici sam naveo što imam od "opreme".
Zadovoljava li to sve zahtjeve koji su potrebni za start ili sam nešto izostavio?

Imaš sve za početak. Jedino bi možda bila od koristi veća posuda, od pola ili od litre, za proizvodnju i za skladištenje. Jedino neznam, napisao si da imaš voltmetar i ampermetar. Neznam da li si mislio na univerzalni multimetar. Ja sam kupio digitalni u Tehnocentru u Martićevoj za 80 kn, a ima ih i u Chipoteci kod Mercatora. Trebat ćeš i laser i TDS. Ja sam laser kupio na Kvatriću u knjižari Mladost. Mislim da je koštao 25 kn. Traži laserski pokazivač za prezentacije. Možeš ga vidjeti na slici gore. Nalazi se na papiru sa lijeve strane. Izgleda kao privjesak. Vezano uz TDS, ja sam ga nabavio iz Italije i košta oko 22 EUR. Kad skuhaš prvo srebro, javi pa se možemo i naći, obzirom da si iz ZG, nije problem. Mogu doći do tebe sa TDS-om, pa ćemo usporediti ppm po onoj formuli. Na Savici ima firma Orka Lab koja prodaje bočice, H2O2 i sve što ti je potrebno za labos. Poslat ću link.
Citat:
Eh da, da ne zaboravim ... koliko ti je "jak" H2O2, odnosno koliko postotni ?

Ja koristim 35% jer sam negdje na ovom forumu pročitao da je jedino ta koncentracija konzumna. Možda je i neka druga, ali ja se držim ove i za sada je sve ok, još nisam postao plavuša.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 02, 2008 9:13 am 
Član foruma

Lule je napisao/la:
kod mene je sve isto samo sta mi je razmak elek. 8cm
moja elektroliza traje 2,5-3h,struju ograničim na 0,6mA,zadnjh pola sta do sat 0,9mA. Mogu provat mješat nemože odmoći.

Razmak mojih je 5 cm. Imam stalno miješanje, a polaritet elektroda mijenjam tek nakon 5 obavljenih elektroliza. Za samu elektrolizu promjena polariteta nije bitna, ali si tako čuvaš elektrode jer se s vremenom jedna stanji,a druga "udeblja". Sa stalnim miješanjem će postupak trajati puno duže, ali ćeš sigurno imati kvalitetnu otopinu sa sitnim česticama.
Citat:
Čemu hidrogen,iman litru 30%-tnog

Čestice srebra u vodi ( nakon elektrolize ) imaju tendenciju spajanja. Zato se i dodaje H2O2, koji to sprijecava. Nama je najbitnije da imamo sto je moguce manje cestice srebra u vodi.
Provjeri da li je 30% koncentracija konzumna!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 02, 2008 10:32 pm 
Član foruma

Ej dez !
8)
Kaj se tiče voltmetra i ampermetra, je univerzalci su. Obični digitalni i niš elitno.
Glavno da mjere napon i da imaju miliamperno mjerno područje. Nemam pojma di sam ih kupio al mislim da sam tada naletio u Pevcu na
neku akciju od po 30-40 kuna komad. Uzeo 2. Iskreno sam se nadao da nije ono - koliko para, toliko muzike, al ok su.

Laser pointer isto imam al mi nije palo na pamet da ga pripišem na onu listu.
Davno sam ga kupio kad sam nervirao susjedinu mačku. Poslužit će.

Veću količinu neću praviti zato kaj bi se volio prvo "uvježbati" a i isprobati kak to ide, kak teče proces i sve ostalo.
Procesi su znatno kraći pa mi ih je lakše pratiti. Interesantno mi je sve to al baš nemam namjeru sjediti i gledati u čašu 5,6,10 sati.
Kad pohvatam sve konce onda nije problem napraviti i bačvu toga pa dijeliti u maximiru uz prvomajski grah. hehe.
Za sad nek bude ovak na malo.

Ok, znači sve štima kaj se tiče "aparature". Mogu početi. Mislim da bi za vikend to kemijao ak budem bio fraj.

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 02, 2008 11:25 pm 
Član foruma

GAL je napisao/la:
Ok, znači sve štima kaj se tiče "aparature".

Zaboravio sam ti reci da kupis i filtere za caffe aparat. Na jednoj elektrodi ce ti se stvoriti oksid i prilikom vađenja ce pasti u gotovo srebro, a nije u redu da to pijes. Stavi filter u lijevak i toci u posudu za cuvanje. Imas ih u Konzumu. Smeđa kutijica od 100 komada sa oznakom Kplus, kosta oko 8 kunica...

Vrh

Naslov: Ambalaza za cuvanje srebra
PostPostano: pet okt 03, 2008 9:19 am 
Član foruma

Stavio sam link na stranicu firme gdje možete jeftino kupiti razne bočice, spray pumpice, kapalice itd... Firma ju u ZG, ali možda postoji mogućnost naručivanja i slanja poštom.

http://www.orkalab.hr/home.html

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 05, 2008 12:16 am 
Član foruma

dezaco je napisao/la:
Čestice srebra u vodi ( nakon elektrolize ) imaju tendenciju spajanja. Zato se i dodaje H2O2, koji to sprijecava.

Koliko koloidno srebro može da stoji dok se čestice ne spoje?
Koliko H2O2 treba dodati na dva litra koloidnog srebra?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 05, 2008 5:19 pm 
Početnik

Dezaco, imam samo jednu malu primjedbu, molim te uzmi u obzira da TDS- metri (kao oni kojeg ti koristiš) rade tako da računaju masu otopljenih iona u 1 litri vode na osnovu izmjerene električne vodljivosti. Ionska komponenta sudjeluje u vođenju struje, ali koloidna komponenta ne. Prema tome, izmjerena koncentracija je samo koncentracija ionske komponente, a koloidnu trebaš posebno odredit (opisao sam metodu u jednom prethodnom postu).

Isto tako, provjeri malo da li je taj instrument baždaren u ppm (isto što i mg/l, jedinica masene koncentracije, TDS "Total Dissolved solids" je sličan tome) ili jednostavno u uS/cm (jedinica vodljivosti). Da bi iz izmjerene vodljivosti dobio koncentraciju iona srebra instrument mora znati o kojoj se vrsti iona radi (odnosno mora znati molarnu vodljvost iona srebra). To pitam zato što si naveo podatak od 243 ppm za vodovodnu vodu, a ona obično ima vodljivost od oko 220 uS/cm na 25 degC, moguće je da taj instrument jednostavno mjeri vodljivost. Isto tako, TDS nije isto što i koncentracija ionskog srebra u mg/l.

Filteri za kavu su OK, ja sam ih isprobao, potpuno zadržavaju velike čestice (koje su opasne).

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 05, 2008 6:31 pm 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
Koliko koloidno srebro može da stoji dok se čestice ne spoje?
Koliko H2O2 treba dodati na dva litra koloidnog srebra?

Koliko dugo ce trajati, stvarno neznam, ali sto su čestice manje, trebalo bi trajati duže. Ima više od četiri mjeseca otkad sam počeo piti srebro. Sa tom litrom sam pri kraju, znači da je trajala više od četiri mjeseca ( bez promjene boje, okusa i laserske zrake ). Ja stavljam dvije kapi 35% - tne na litru. Ti stavi 4 kapi na dvije. Možda bi bilo dobro da te dvije litre uskladištiš odvojeno. Zapiši datum, pa kad potrošiš prvu, javi da li ima kakvih promjena tijekom trošenja one druge. Dok potrošiš obje, moglo bi potrajati i nekoliko mjeseci...

Zadnja izmjena: dezaco; ned okt 05, 2008 7:12 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 05, 2008 6:55 pm 
Član foruma

lux2006 je napisao/la:
Dezaco, imam samo jednu malu primjedbu, molim te uzmi u obzira da TDS- metri ...

Ja iskreno, malo znam o tom instrumentu, pa ću ponoviti da su ga meni preporučili u Ininom labosu, kad sam objasnio za što mi treba. Naziv mu je TDS, što je kratica od Total Dissolved Solids, kako si i naveo. Koliko se sjećam, kada sam ga kupovao, rečeno mi je da je baždaren u ppm, a ponudili su mi i neku tekućinu za kalibraciju. Ti očito znaš puno više o tome od mene, pa te molim da ako imaš vremena i volje, proguglaš o TDS-1. Postaj što si saznao i zaključio. Nažalost, nemam mogućnosti u INI obaviti detaljnu analizu, a vanjska je preskupa. U svakom slučaju bih volio znati što radim, iako i ovo srebro za sada radi odlično!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 06, 2008 11:08 pm 
Početnik

Citat:
iako i ovo srebro za sada radi odlično!

Šta radi :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 07, 2008 9:20 am 
Član foruma

Lule je napisao/la:
Šta radi :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ono meni najvažnije što imaš na slikama na prethodnoj stranici. Zar si već zaboravio?! A da ne spominjem sređivanje bakterija oko očiju moje mačke, sanaciju opekotina od lemilice, dezinfekciju cipela, tenisica... :shock:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 98  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.