Caki Cale je napisao/la:
http://www.vimeo.com/21531944

Šta će tek meni da urade
Do sada mi je samo spomenuto da bi neko mogao da me ubije.
Nakon pažljivijeg gledanja Mikanove objave batinjanja, nameću mi se neke opravdane sumnje.
Da li je njega zaista farmaceutska mafija pretukla?
Ne verujem.
Prvo zato što bi za to angažovali profesionalce, a oni taj posao rade prilično ćuteći, ne filozofiraju sa klijentom o svojim razlozima tako da sve odaju ko su i zašto. Čak ni kola ne parkiraju u blizini da ne budu identifikovani - a Mikan kaže da ih je video sa kolima.
Mikan tvrdi da su mu rekli da on ugrožava posao farmaceutske industrije sa solarnom jogom, što je besmislica, njihov posao raste i uopšte nije ugrožen. Pogotovu ne sa sangejzingom za koji je potrebno godine da se završi, a završi ga jako malo ljudi koji ga započnu, a još manje ga započnu na ispravan ančin, većina se ne potrudi ni dobro mesto da nađe odakle će da gleda u sunce.
Dakle, to je apsolutna besmislica.
Da ga je pretukla farmaceutska mafija proveo bi se mnogo gore i ne bi znao šta ga je snašlo.
Mislim da ga je neko drugi pretukao iz nekih drugih razloga, a Mikan je to iskoristio da se prikaže kao velikomučenik sangejzinga jer je stalno u svom Ego tripu.
U kolikom je on tripu sa tim vidi se po tome što uopšte nema svoj normalan život izvan toga. Ljudi koji se bave sangejzingom i popularišu ga, ne žive samo za to i zbog toga, već imaju neki svoj privatni život, a sangejzing im dođe kao lep i koristan dodatak.
Sama priroda sangejzinga je takva da praktičara oslobađa svake fiksacije i fanatičnosti u vezi bilo čega, pa i samoga sangejzinga. To je i moje iskustvo, sunce vas prosto otapa od svake jednostranosti i potrebe za isticanjem i nametanjem.
Zato Mikan stalno protivreči sam sebi i samoj praksi sangejzinga kada se postavlja kao fanatik sangejzinga. A to upravo radi sve vreme i još se hvali time.Mogu samo da pretpostavim ko ga je i zašto pretukao, možda je gej pa je naleteo na "homofobičare". To se dešava po Beogradu i većim gradovima.
Moje subjektivno uverenje je da mu se upravo to i dogodilo.
Drugi razlog za sumnju je njegovo ispovedanje da mu trebaju pare za promociju sangejzinga i za održavanje sajta. I to materijalno ispovedanje je zgodno uklopio u ovo ispovedanje o prebijanju od 50 minuta.
Ako neko želi nešto da promoviše neka to promoviše, ne bi trebalo da traži pare od publike kojoj promoviše za tu promociju (to plaća onaj ko se promoviše, neka firma ili osoba). Ovako izgleda više nego sumnjivo.
Kaže da mu treba 120 evra mesečno za sajt i još 10 evra za doplatu protoka svaki mesec.
Ako se malo pogleda po cenovnicima web hositnga po Srbiji, nećete naći nigde takve cene, one su mnoooogo manje. Najviše do 50 evra godišnje, ne mesečno. Njegov sajt je pretežno tekstualni i nema mnogo materijala za download, zapravo nema ga uopšte, sve su to linkovi ka drugim sajtovima (4shared, youtube, vimeo), tako da mu i ne treba veliki prostor i protok. Osim toga pun je reklama koje verovatno donose više prihoda od održavanja sajta.
Znači da po tom pitanju Mikan sigurno laže.
Na njegovoj Fejsbuk strani kaže, ima sve više prijatelja koji ga podržavaju. Nemam pristup Fejsbuku jer ga ne koristim i ne mogu to da vidim, ali drugi kažu da je samoinicijativno pridodao mnoge ljude, kao članove. Među njima i Borisa Tadića i Dobricu Ćosića (možda je dodao još nekoga poznatog).
To je bezobrazluk, jer lepo postoji opcija "Ask to join Group". Ako te interesuje, zatražiš da se pridružiš grupi. Ovako se stiče utisak da ga svi oni podržavaju.
Na kraju, moguće je i to da su mu zaista masoni poslali neke batinaše koji su loše odradili posao, ali sve ovo su činjenice koje su mi suviše uočljive da bi ih prevideo.