Zdravo,Fairy!
Evo spremam se da proslavim prvi rođendan svojoj bebi,a ko da se juče rodio!
Htela bih da ti pružim podršku u najvažnijem poslu,mada sve moraš sama obaviti.Po meni, najvažnije je imati poverenja u sebe.
Ja nisam išla ni na kakve vežbe,jer mi termin nije odgovarao.Pazila sam na ishranu i mnogo se kretala.Pošto mi je to prva beba,a porodila sam se sa 35,dobro sam uključila mozak kad su bolovi počeli i razmišljala samo o tome da uradim sve što je u mojoj moći da beba izađe sa što manje problema.
Ne volim bolnicu i otišla sam u poslednjem trenutku.Četiri dana sam prešla termin.Rekli su mi da idem kad bolovi budu na 10min,a ja sam čekala da budu na 2-3min.I stigla sam do bolnice

.Pomislila sam,ako se porodim usput,super!To je onda lako,vraćam se odmah kući.
Ali nije baš tako...ne brini,neće beba samo da izleti
Da,babica koju znam mi je rekla nešto praktično:nema veze na koliko min. su bolovi.Dok osećaš pritisak samo u krstima,još imaš vremena.Ali kad osetiš pritisak napred,tad je porođaj počeo.
Sačekala sam taj osećaj pritiska napred.Od bolnice sam udaljena 10km.Muž nije vozio brzo,da me ne bi potresao.U bolnici sam prvo morala da se prijavim i sl,a tek onda je stigla dr i pregledala me.Naravno,odmah sam išla u salu.Hoću da kažem,ni ono što je delovalo kao poslednji trenutak,nije bio baš poslednji.
Meni je bilo mnogo lakše da trpim bolove kod kuće.Ježila sam se na samu pomisao da u bolnici budem dugo.
Naravno,svi smo različiti.
I,porodila sam se za 15min.Svi su predviđali sekciju zbog godina,ali sam rekla da hoću da pokušam prirodno,jer znam koliko to znači i mami i bebi.Mislim da treba biti TU u tim trenucima.
Kad sve saberem,bol je zaista zanemarljiv u odnosu na rezultat.
I uopšte,smatram da je oko porođaja napravljena čitava fama iz raznih razloga,a to je jedna lepa,prirodna stvar.Zbog te fame mnogo žena prođe teže nego što bi bilo potrebno.
U svakom slučaju,puno sreće i radosti želim i tebi i bebi!
Ako nisi već u bolnici...