Sada je: sub maj 03, 2025 10:54 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 174 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto dec 23, 2008 11:56 pm 
Član foruma

Citat:
Evo ja sam vec pocela da strahujem, od silnih informacija za trudnice dize mi se kosa na glavi pa me malo plasi pilates, zenica koja drzi treninge je ucila o pilatesu samo preko literature i kaseta, pa ne znam da li se menja program za trudnice, inace pilates vezbe za noge i stomak, moram da priznam da nisu bas jednostavne...

Na ovakve stvari mi se diže kosa na glavi. Kod takve osobe ne bi niti zdrava, netrudna osoba trebala vježbati a kamoli trudnica. Pilates je tehnika za koju treba vremena da sjedne ali u ne prevelikoj grupi prosječna osoba uz malo volje nauči osnove za par mjeseci i počne osjećati promjene na svom tijelu. Bolovi u leđima često se smanje ili nestanu već nakon par tjedana. Ne znam u kojem gradu i državi živiš, možda ti mogu preporučiti nekoga stručnog, a ne tetu koja uči iz knjige. Ima nas u udruzi instruktora iz cijele Hrvatske a i drugih zemalja. To je kao da netko ide čitati knjigu kako se vozi auto i kad sve lijepo nauči sjeda za volan i kreće.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 24, 2008 8:39 am 
Član foruma

Bas tako, kod nas je ovde sve moguce, zato ja i nebi nastavila sa pilatesom, s obzirom na to da do sada nisu ni imali trudnice. Meni je isto bilo jako cudno, kako o nekom sportu ucis samo iz knjiga :shock: , ali eto i toga ima.
Mislila sam samo na laganu voznju bicikle, to bi bilo O.K. ja mislim....

LoveLight, u pravu si za ove trudnicke forume, vise sluze za zastrasivanje nego za pomoc.... :roll:

Nat slika je prelepa i bas je dobra fora Copy/Paste

Puno pozdrava!!!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 07, 2009 8:49 am 
Početnik

Ja nisam radila nikakve vezbe za trudnice,pa sam se normalno porodila oba puta.
To je po meni bezveze,samo se treba sto vise kretati i bar 20-30 minuta prednece prosetati i to je sve.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 17, 2009 3:10 pm 
Član foruma

Evo da vam javim sto su rekli moji prijatelji koji nisu cijepili dijete (zive u Hr). Oni su napisali sluzbeno pismo u kojem oboje prihvacaju da se dijete ne cijepi na njihovu vlastitu odgovornost. I kada je dosao dan cijepljenja u bolnici, ona je dala taj papir doktorici i malu nisu cijepili. To je bilo prije nesto vise od godinu dana.
Ustvari, vrlo jednostavno :)
Kasnije je samo stvar u tome da se nadje pedijatar koji ce primiti to dijete.
No opet sam dobila informaciju da je u medjuvremenu na snagu dosao neki zakon u kojem se tako vise ne moze, no mozda je to dezinformacija.
Da li netko zna mozda nesto vise o tome?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jan 26, 2009 11:06 pm 
Član foruma

Ovde mi je bilo najsoodvetnije da se upishem. Svi koji slede ovaj forum posebno Zdravje i alternativna medicina, sugurno su videli moje postove o moje iskustvo i postojanu borbu za bolje zdravje. Jako sam ponosna shto mogu da vam saopshtim da sam postala mama 2 prelepih decaka, blizanci. Oni koji se secaju onome shto sam pisala,lekari rekli su mi da mozda(jako verojatno) necu moci imati dece, al na zalost ili srecu svima koji su to predvideli ja spontano ostala trudna sa blizancima. NIje sve proslo glatko, sve operacije ili neki terci razlog su ostavili posledicu pa sam se pre vreme porodila, i pa deca su se borili za zivot,svashta smo proshle, al danas su dobre, zdrave prave prelepe 2 srechice.

Eto ovo sam htela podeliti s vama kao jedan lep produzetak moje price ovde.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jan 27, 2009 1:51 pm 
Član foruma

Meya, bravo =D> . Izborila si se za sebe i svoje curice :)

Zelim vam puno puno srece, ljubavi, svjetlosti i da ste svi dobro i zdravi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jan 27, 2009 3:44 pm 
Član foruma

Puno hvala. Samo mala korekcija :), blizanci su dechaci :).

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jan 27, 2009 4:20 pm 
Član foruma

meya, puno pozdrava i sve cestitke za blizance, bas si mi skoro pala na pamet, razmisljala sam da li si se vec porodila, jer se secam tvojih ranijih postova. Drago mi je da ste sada dobro, zelim vam svu srecu ovog sveta!!!!!!!!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jan 27, 2009 4:48 pm 
Član foruma

Ah Meya, oprosti, djecaci :D Sretnooooo

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jan 27, 2009 6:19 pm 
Član foruma

Čestitke Meya!!!!!!!
Žena mi je blizanka pa sam se i ja nadao blizancima da ne moram dva puta raditi posao :wink: :mrgreen: ,ali nažalost ništa od toga \:D/ \:D/ \:D/ :D

Sve najbolje i puno pozitive,ali šta ja znam u istoj sam "gabuli" poput tebe.
:love3: :love3: :love3: :love3:

Vrh

Naslov: Re: Trudnoća, porođaj, nova inkarnacija
PostPostano: pon aug 10, 2009 8:48 am 
Član foruma

[quote]nadam se da ću i ja uskoro ostati trudna, a ti javi kako si i kako je proteko porod, malo gdje češ i kako roditi? Prvo cijepljenje? Ja bih voljela roditi doma i odbiti cijepljenja..... imam velike snove.
[quote]

Ja za porodjaj kod kuce i nemam bas neke uslove, porodicu se u bolnici, a sad sto se tice vakcinacije, jos uvek neznam sta da radim, volela bih da izbegnem, samo neznam kako, u trudnoci sam se maksimalno trudila da ojacam svoj imunitet, jela dosta voca, belog luka, med i td. nadam se da sam nesto od toga prenela i na bebu, sad mi je najbitnije, da sam porodjaj prodje u najboljem mogucem redu i da beba bude savrseno zdrava.
A za ostalo cemo se boriti kako umemo i znamo :wink:

Vrh

PostPostano: pon aug 10, 2009 10:15 am 
Član foruma

Želim ti od srca da sve prođe u redu, jel to prvi porod? Ja imam 2 - prvi je uz medicinu (umjetno izazvani trudovi, beba je tiskana van - dr je rukom pritiskao trbuh.....) i cijeli porod mi je trauma, za drugi sam pročitala puno o prirodnom porodu i na kraju se odlučila za isti, sve sam sama obavila (dr i babica su bili pored mene ako zatreba - nije zatrebalo), taj porod mi je bio divan, ne mogu riječima ni opisati kako je sve bilo blaženo i naravno da se to odrazi i na dijete. Tada još nisam o cijepivima znala što znam sada tako da me ta borba zaobišla. Inače kopajući po forumu RODA naišla sam na poveliku ekipu roditelja koji ne cijepe djecu pa se od njih može dosta toga saznati kako to prolazi a i pruži se jedna lijepa podrška za necijepljenje. Možemo naravno i ovdje o tim iskustvima pa nek što više ljudi zna, no ja za sada osobnog iskustva nemam.

Vrh

PostPostano: uto aug 11, 2009 4:56 pm 
Član foruma

Jeste prvi porodjaj. Sinoc sam opet imala lazne kontrakcije, za malo da odem u bolnicu, ali prestale su.
Nadam se da ce porodjaj da bude prirodan .
Sto se tice vakcina, u mestu u kome zivim, na lokalnom sajtu nema zainteresovanih na tu temu i do sada nisam srela roditelje koji dele moje misljenje. Bedak!!
Javljam ako bude nesto novo !!!!
Puno pozdrava!!!!

Vrh

PostPostano: uto aug 11, 2009 9:44 pm 
Član foruma

Ako hoces prirodan porodaj, ostani doma sto duze da dodes u bolnicu vec otvorena da ti ne pokusavaju uvaliti drip i sve sto u to ide.

Vrh

PostPostano: sri aug 12, 2009 11:18 am 
Član foruma

Necu da zurim, planiram da odem kad mi kontrakcije budu na po 10 min, jedino da me nezbune lazne, pa se zeznem, mada termin mi je 19. avgust, valjda sledece nece da budu lazne... :-k

Vrh

PostPostano: sri aug 12, 2009 1:13 pm 
Član foruma

Mislim da mozes na jos manje, imas na forumu udruhe RODA različitih iskustava mama pa se vrijedi informirati.

Vrh

PostPostano: sri aug 12, 2009 8:54 pm 
Član foruma

Recimo da na ovoj planeti je bio odredjeni broj zivih bica sa dusom.. kasnije su se razmnozili i evoluirali. Odakle onda te dodatne duse ako su se reinkarnirali. Ako je pre bilo 10 dusa u deset tela a sada ima 15 tela odakle preostalih 5. isto tako i ljudi je bilo mnogo manje nego sada. Kako je moguce da su se reinkarnirali.. jedino da su se njihove duse podelile na vise tela.
Opet ostaje jedan manji problem. Ovaj svet je bol, i blagoslov. Mi se ovde ceo zivot zapravo mucimo u necemu, da bi preziveli, doziveli sledeci dan bez odustajanja. Nesreca i srecia doticu neverovatne vrhunce u odredjenim osobama. Racunajuci da se mi reinkarniramo ponovo i ponovo u ovaj zivot ovakav bolan kakav je potreban ovoj planeti da se odrzi u zivotu.. mi smo zapravo prokleti. To bi bio pakao.. vecno zarobljen u zivljenju zivota iznova i znova.. taman negde stignes i nesto uradis te umres i sve ispocetka.
Pokusao sam na razne nacine razumeti sta dodje posle smrti.. ali reinkarnacija mi se cini totalni promasaj.
Postoje previse kombinacija da bi se stvorila jedna teorija.
Ljudi umiru u nesrecama i mnogo mladi ili pri samom ridjenju.. gde je njihov razvoj svesti i vreme da ga razviju. Ne postoje zapravo pravila jer sa necijim zivotom moze da se desi beskraj kombinacija dogadjaja, od samog rodjena do smrti.
Neki su u zivotu uzivali i to bas na velike a neki se patili od samog pocetka. Gde je tu fer igra. Niko nema priliku da dozivi izgubljene dozivljaje. Jer kada mu dodje kraj on biva izbrisan i ajmo sve ispocetka. Cemu onda uopste ziveti kada ce sve to samo nestati i mi sami necemo ni znati ni dobro ni lose sto smo ostavili iza nas. Samo se rezetujemo?
.....
Jedna tuzna kontradikcija u tome sto sam rekao je primer decaka koji je pokusao da se obesi i ostao nakon toga neka vrsta budnog vegetalca.
Zapravo je budan, mrda se, gleda, al nista vise od toga.. Roditelji ga paze i pomazumu u osnovnim funkcijama.(a joj sad sam se sjebao, posle su mi suze na oci kada se prisetim)
Pre tog dogadjaja je bio sasvim normalan.
Gde je koji kurac nestao?
I dobro nemam pojma

Vrh

PostPostano: sri aug 12, 2009 11:21 pm 
Početnik

Fairy je napisao/la:
Necu da zurim, planiram da odem kad mi kontrakcije budu na po 10 min, jedino da me nezbune lazne, pa se zeznem, mada termin mi je 19. avgust, valjda sledece nece da budu lazne... :-k

Pozdrav

Meni je kod samog poroda jako pomoglo disanje (koje sam učila na vježbama za trudnice)
u bolnici sam bila slućaj za pamćenje jer su ustanovili da imam visok prag boli. Kada sam imala najveće trudove samo sam mislila na disanje i nisam osijećala bol. Inaće jauknem kad me uštipne neko. Dosta sam se pozitivno pripremila za to. Samo znanje o svemu me oslobodilo od straha i bola. Mi se svi uglavnom bojimo nepoznatog.Bila sam dva tjedna u bolnici i gledala kako se drugi porađaju i odlaze roditi. Zbog nepravilnog disanja grće se mišići i bolovi su još jaći.Jako je bitno da je neko od poznatih sa tobom jer stvarno nekad i samo osoblje je dosta negativno. Ideš im na živce. Jedna sestra je čak izjavila da mrzi vidjeti trudnicu na cesti da odma razmišlj i ova će mi doći...meni termin ili nisu izračunali dobro ili se mom dijetetu nije dalo izaći pa smo poslje planiranog termina došli na ovaj svijet. Pozdrav i sretno! :D

Vrh

PostPostano: čet aug 13, 2009 8:48 am 
Član foruma

Hvala na divnom iskustvu, trudicu se da disem pravilno i ja sam isla na vezbe za trudnice, nadam se da ce mi sve to pomoci. Malo sam nestrpljiva, sve mi je teze i teze da se krecem, ustajem, uf ....
Pozzzz

Vrh

PostPostano: pet aug 14, 2009 9:58 pm 
Član foruma

Zdravo,Fairy!
Evo spremam se da proslavim prvi rođendan svojoj bebi,a ko da se juče rodio!
Htela bih da ti pružim podršku u najvažnijem poslu,mada sve moraš sama obaviti.Po meni, najvažnije je imati poverenja u sebe.
Ja nisam išla ni na kakve vežbe,jer mi termin nije odgovarao.Pazila sam na ishranu i mnogo se kretala.Pošto mi je to prva beba,a porodila sam se sa 35,dobro sam uključila mozak kad su bolovi počeli i razmišljala samo o tome da uradim sve što je u mojoj moći da beba izađe sa što manje problema.
Ne volim bolnicu i otišla sam u poslednjem trenutku.Četiri dana sam prešla termin.Rekli su mi da idem kad bolovi budu na 10min,a ja sam čekala da budu na 2-3min.I stigla sam do bolnice :D .Pomislila sam,ako se porodim usput,super!To je onda lako,vraćam se odmah kući.
Ali nije baš tako...ne brini,neće beba samo da izleti :D
Da,babica koju znam mi je rekla nešto praktično:nema veze na koliko min. su bolovi.Dok osećaš pritisak samo u krstima,još imaš vremena.Ali kad osetiš pritisak napred,tad je porođaj počeo.
Sačekala sam taj osećaj pritiska napred.Od bolnice sam udaljena 10km.Muž nije vozio brzo,da me ne bi potresao.U bolnici sam prvo morala da se prijavim i sl,a tek onda je stigla dr i pregledala me.Naravno,odmah sam išla u salu.Hoću da kažem,ni ono što je delovalo kao poslednji trenutak,nije bio baš poslednji.
Meni je bilo mnogo lakše da trpim bolove kod kuće.Ježila sam se na samu pomisao da u bolnici budem dugo.
Naravno,svi smo različiti.
I,porodila sam se za 15min.Svi su predviđali sekciju zbog godina,ali sam rekla da hoću da pokušam prirodno,jer znam koliko to znači i mami i bebi.Mislim da treba biti TU u tim trenucima.
Kad sve saberem,bol je zaista zanemarljiv u odnosu na rezultat.
I uopšte,smatram da je oko porođaja napravljena čitava fama iz raznih razloga,a to je jedna lepa,prirodna stvar.Zbog te fame mnogo žena prođe teže nego što bi bilo potrebno.
U svakom slučaju,puno sreće i radosti želim i tebi i bebi!
Ako nisi već u bolnici... :hello2:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 174 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.