dzabaludin je napisao/la:
Knjige o zdravlju ponekad daju zbuniti ili te daju u rezmisljanje i daljnje istrazivanje. Autori knjiga o hrani i zdravlju se slazu u vecini stvari, a opet se razilaze u nekim sitnicama. Tako da ih treba sve prostudirati, ali najvazije probati u praksi, pa onda zakljuciti jel to tocno sto je pisalo i sta je za tebe istina. Mene dosada Malahov nijednom dosada nije prevario, svi detalji oko tehnika ciscenja tijela su bili tocni u praksi kod mene. Desilo se sve sto je covjek napisao, bas onako kao po knjizi

Evo sad me malo povuklo da pisem o dosadasnjem iskustvu.
Dakle, od petka sam apsolutno bez kave, alkohola, nikotina, soli, secera, aditiva, konzervansa, jedem vrlo malo, uglavnom voce, povrce, mahunarke, smedju rizu, pretezno do 17-18 poslijepodne, kasnije ne.
Vec sada osjecam mnoge promjene, iako nisam skroz gladna. Narav mi se smirila, nisam vise stalno ljuta, vrlo sam opustena i vise se smijem. Gode mi umjerene fizicke aktivnosti, tako sam juce otisla biciklom na trening i nisam osjetila nikakav znacajan pad snage ili brzine. Sto se mentalnih aktivnosti tice, ne radim pod stresom, sto stvari odjednom, i ubrzano, radije radim lakse, jedno po jedno, ali opet sve stizem, i rad mi je precizniji. Spavam cvrsce i dobro.
Od negativnih iskustava, imala sam jaku glavobolju prva dva dana, vjerojatno zbog skidanja s kave. Takodjer, na momente me nekako zanijela maglica pred ocima, i kao da me tjera na njeznije pokrete, ali oko toga ne dramim, vec se jednostavno opustim i slijedim tijelo, ako ono zeli lagano, ja mu dajem lagano

Vjerojatno je to ona tocka u kojoj ljudi obicno umisle da im pada secer i da se ruse u nesvijest

A zapravo se treba samo opustiti. I stvarno, obicno brzo prodje.
Bilo je i malo znojenja u pocetku, a povremeno me natjera na iskasljavanje, ali rijetko i vrlo malo, sto je cudno, obzirom da ne pusim niti si iritiram dusnik.
Klistirala sam se dvaput jer sam osjetila da mi treba, i sasvim mi je odgovaralo. Valjda i to ovisi od osobe do osobe.
Eto, vec sad ima efekata i radujem se gladovanju, mislim da mi nece tesko pasti jer se zaista lagano pripremam.
Gladovanje me ceka u cetvrtak i vjerojatno polovicu petka, nisam jos odlucila koliko cu ga sati provoditi. Takodjer, jos ne znam hocu li gladovati na suho ili ne, pustam da me osjecaj nosi. Cetvrtak predvecer planiram se opustiti u sauni, samo ne znam je li to pametno bez vode? Sto vi mislite?