Sada je: ned maj 04, 2025 9:34 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 98  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet maj 15, 2008 10:19 pm 
Član foruma

Palamuda.
Laže kad kaže da se sporo proizvodi.
Postoji savremen uređaj u obliku olovke, sa čistim srebrom i elektronikom, koji pravi ispravnu srebrnu vodu za vrlo kratko vreme.
Imaću ga uskoro i postaviću sliku i opis.
Može se naručiti na travojed/at/gmail.com

Ali ovaj tačno kaže da ne može da se pravi sa srebrnim nakitom i kuhinjiskim priborom, kao što Jack ovde savetuje, jer to nije čisto srebro i teški metali u njima proizvode otrov.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 16, 2008 9:18 am 
Član foruma

Da, jedna zenska je imala Jackovo srebro a inace je alergicna na nikal i kad je uzimala to KS dobila je alergijsku reakciju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 16, 2008 10:37 pm 
Administrator

Citat:
jedna zenska je imala Jackovo srebro

Ispravak netočnog navoda:

Nema nikakava ženska neko MOJE srebro... već neko SVOJE srebro... a sad... kakve je čistoće to "srebro" bilo... neznam. Dakle, nikako ne uzimati neku leguru ( za koju možda i netko tvrdi da je čisto srebro, a nije... dakle, nakit ), već srebro kupiti u SPECIJALIZIRANIM trgovinama plemenitih metala.

Naravno, teško je naći 100% srebro, ali je preko 99,9% čisto dobra kombinacija za izradu KS.

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov: Re: Koloidno srebro - lijek za preko 650 bolesti
PostPostano: sub maj 17, 2008 12:57 am 
Član foruma

Nisi joj ti napravio i dao vodu, ali je možda ona napravila po tvom savetu pa je tako nastalo 'Jackovo srebro':

Jack987 je napisao/la:
Za elektrode možete upotrebiti žicu ili foliju od čistog srebra ( a pogodni su i srebrni predmeti kao što su npr. 2 žlice iz srebrnog kuhinjskog kompleta - ionako vam stoji bezveze u ormaru ).

Trebalo bi to da ispraviš i naglasiš da se koristi isključivo čisto srebro 999.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 17, 2008 9:49 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Citat:
jedna zenska je imala Jackovo srebro

Ispravak netoènog navoda:

Nema nikakava ženska neko MOJE srebro... veæ neko SVOJE srebro... a sad... kakve je èistoæe to "srebro" bilo... neznam. Dakle, nikako ne uzimati neku leguru ( za koju možda i netko tvrdi da je èisto srebro, a nije... dakle, nakit ), veæ srebro kupiti u SPECIJALIZIRANIM trgovinama plemenitih metala.

Naravno, teško je naæi 100% srebro, ali je preko 99,9% èisto dobra kombinacija za izradu KS.

Prije 2-3 god si Streamer-u poslao KS pa je on dao jednoj osobi jer je imala seboreju. Vrlo brzo je pocela dobivati rezultate no nastupila je nekakva alergijska reakcija na ustima (usne)...Rekla je da je alergična na nikal i da se to tako pokaže. Ali nije ni vazno, mozda je alergicna na srebbro, kad ljudima imunitet padne a puni su parazita i toksina postaju alergicni na sve i svasta, tko ce znati.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 17, 2008 5:31 pm 
Administrator

Ha, napravio sam to NJEMU, a ne nekom drugom ( to što je on to dalje dao nekom drugom s tim problemom - na njemu je, osobno ja toj djevojci nebi slao srebro da mi kaže da je alergična na nešto - jer se alergije uglavnom ne rješavaju pomoću koloidnog srebra ).

Ali, osobno sam pio srebro dobiveno od istih srebrnih šipkica, i iste vode... i nemam nikakvih trovanja i slično... a tko zna što je sve ta osoba pila, jela, itd... možda uopće nema veze sa koloidnim srebrom.

A NAMJERA je bila pomoći Streameru, ne nekom drugom ( jer me drugi nije pitao/la )... dakle, ta pošiljka je bila isključivo namjenjena njemu.

Sad će netko postavit pitanje: "Pa što ima veze?!?"

Ja ću: "IMA, IMA i te kako IMA!!!"

Zašto? - Zato!

Povucite paralele sa homeopatskim otopinama, tj. SVATKO je JEDINSTVEN i što je za jednog "dobro", za drugog može biti "loše"!!!

Lekcije, lekcije...

No, ako želimo pomoći nekome tko ima neku alergiju - pošaljite ga slobodno Tomislavu,
http://www.ayurveda.hr/

Sigurno će naći PROBLEM i uspješno ga rješiti.

A i njega možete pitati za srebrno posuđe...

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 20, 2008 11:14 pm 
Početnik

Ja sam u velikoj nedoumici oko pravljenja s.vode

Neki ovde jos nisu rascistili da li je mesanje srebra sa solima opasno. Neki kazu da uopste nije opasno.. da se srebro moze koristiti u bilo kojem obliku. Da je samo vazno uzimati ga i da se on kao prirodni mineral prilagodjava organizmu. Meni sad nije jasno nista :)

Drugo, jedni govore da elektrode pocrne neminovno i da to nije vazno, drugi da uopste nebi trebalo da pocrne, treci da ako elektrode pocrne to je los znak..

Moje elektrode uvek pocrne, i to posle 15 minuta, na blo kojem naponu.
elektrode: dve zice 999, precnik 2mm, duzina 2x8cm(u vodi)
razmak izmedju elektroda: 4.5cm
Sada radim elektrolizu na 8V, do max struje 0.7mA.
Pocetna struja je 0.08mA.
destilovana voda: 2 dc(decilitra) za pegle i akumulatore (probao sam vise vrsta i ta je najbolje, ostale su i po deset puta losije)
zanimljivo zapazanje: mnogi "zli" preprodavci mesaju vodu sa obicnom cak i ako je to flasirana voda proizvodjaca od kojeg smo ranije kupovali, za koju znamo da je provereno dobra(otprilike na svakih 9dc dolazi 1dc obicne vode. Kad boljih preprodavaca i velikih supermarketa ovoga nema. Ovo sam shvatio po pocetnoj struji koja u mom slucaju iznosi 0.5mA sa losom vodom i 0.08mA sa dobrom vodom. Ovo nazalost ukazuje da je ova voda mesana.) Prema tome bolje je kupovati u boljim prodavnicama...

Kada se struja popenje na 0.7mA iskljucujem. Postupak traje i do 4 sata. To je otopina koja nema metalan ukus, vec samo blago gorak, i srebrni oksid se pod ovim uslovima ne stvara skoro uopste. Ubedjen sam, iz nekog razloga, da je samo ova voda ovako lekovita, i da samo ona moze da pomaze. Ne znam zasto tako mislim, mozda subjektivno, jer sam jednom popio unu metalnu i osecao se osamuceno #-o . Moja prethodna varijanta sa strujom do 1mA i naponom od 18V, bila je posle dva sata slicna onoj slici za koju je Organski portal rekao da je sokiran :shock: :D Mnogo srebrnog oksida, doduse bez prebrisavanja elektroda u medjuvremenu.(da je bilo brisanja oskid bi se skidao maramicom pri svakom brisanju)

Jedna elektroda, ona koja je konstantno prikacena za +, ona je pocrnela tako da se ne moze ocistiti. Vec sam je jednom strugao smirglom i lepo ocistio, ali posle samo dve elektrolize pocrnela je opet i ne moze se ocistiti sem ponovnim smirglanjem. Druga prikacena uvek za -, pocrni, ali se moze prebrisati maramicom i opet je sjajna. Sta ovo uopste znaci, ko zna i moze da mi odgovori lepo?

Pozdrav! :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 21, 2008 9:41 am 
Član foruma

Sa KS se igram cca 3 godine, prema onome sta sam sve procitao i testirao, soli se ne smiju dodavati u destiliranu vodu.
Moje elektrode potamne, s time se uopce ne opterecujem, samo obrisem oksid obicnom papirnatom krpom i to je to.
Ponekad operem elektrode abrazivnim sredstvom za čišćenje a ne ŠMIRGLOM :lol:
Naravno nakon ovoga elektrode moras dobro oprat i obavezno ih na kraju oprat destiliranom vodom.

Pocetna struja ti ovisi o brojnim stvarima (temperaturi vode, kvaliteti te destilirane vode, nacini dobivanja,kvaliteta elektroda i sl).
Ovo je samo dokaz da uvjek moramo pratit pocetnu struju i ako je prevelika tu vodu ne koristimo.

Predlazem ti jos jednom da procitas i dobro proucis onu literaturu koju sam ti pokazao.

Kad reakcija već ubrza vidimo jače izlučivanje vodika i pojavu crnog taloga na anodi. Crni talog je srebrni oksid nastao u trenucima kad je jakost struje prešla prag potencijala potreban za oksidaciju srebra. Ukoliko se reakcija odvija kontrolirano pojava crnog taloga ne bi trebala biti prevelika. U suprotnom, moguće je da se razviju kristali srebrnog oksida na elektrodama koji će na koncu pasti u otopinu. Srebrni oksid nije otrovan, međutim, ako padne u otopinu dobro je profiltrirati otopinu kroz gazu. Na katodi se dešava taloženje neutralnog srebra. U tom trenutku ponegdje, ovisno o jakosti struje, temperature i kvaliteti vode, možemo vidjeti pojavu žute maglice između elektroda. To je prva indikacija većih čestica srebra koje u pravilu treba izbjegavati. Veće čestice apsorbiraju indigo svjetlost i na taj način boje otopinu odbijajući žutu svjetlost. Čiste ionske otopine imaju premalene čestice i one ne lome svjetlost.

http://www.argentumcompendium.org/Default.aspx?tabid=85

Mozda ne bi bilo lose da malo odmoris od KS pa se vratis kasnije na ovu lekciju, recimo da sad predes na izradu zappera pa kad njega savladas vratis se na KS.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 27, 2008 12:54 pm 
Moderator

Jel netko probao Aro destiliranu vodu iz METRO-cc ?
Imam toga karnister, pa ju gledam i ona mene. :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 27, 2008 4:35 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:

Do sada sam probao Meteor iz Konzuma i Ininu destiliranu. Na naponu od 10V, pocetna struja kod Meteora je bila 0,34 mA (dakle, previsoka). Kod Inine je pak bila 0,15 mA (zadovoljavajuce). Sada koristim iskljucivo redestiliranu Aqua Purificata iz ljekarne. Pola litre kosta 10kn, ali mi je pocetna struja na 10V samo 0,08mA, sto dovoljno govori o kvaliteti te vode. Po Nogardovom savjetu sam na poklopac posude montirao onaj mali ventilator (40 x 40 mm) iz PC-a (Chipoteka - 25kn). Na njega sam montirao plasticnu slamku od soka (uronjena je u tekucinu nekih tri cm). Radim po pola litre uz stalno mijesanje. Po onoj formuli mi treba oko 3 sata da dobijem nekih 12ppm-a. Nema nikakve maglice, nema komadica oksida na "-" elektrodi, osim sto malo posivi. Moram dobro gledati da bih uspio vidjeti lasersku zraku kroz gotovu vodu, koja je savrseno bistra. Na kraju procesa vodu pretocim kroz filter za caffe aparat u bocu za cuvanje, te na tih pola litre uvalim jednu kap H2O2. Sada je proslo mjesec dana i voda se nije ni malo promijenila... Prema iskustvima i savjetima stovanih kolega sa ovog foruma, pretpostavljam da sada dobijam kvalitetnu otopinu. Otvara mi se takodjer mogucnost da tu otopinu dam na analizu u ozbiljan laboratorij ( da pod mikroskopom vidimo velicinu oslobodjenih cestica ).
Eto, nadam se da sam pomogao...

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 27, 2008 11:11 pm 
Moderator

Kako pripremiti posudu za izradu i čuvanje koloidnog srebra?
Zar nije i tu problem čistoće vode od minerala.

Recimo ja operem posudu u običnoj vodi i osušim je, na površini ipak ostane puno minerala....

Da samo operem normalno i ne zamaram se ovom problematikom? #-o

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 27, 2008 11:14 pm 
Administrator

Citat:
Recimo ja operem posudu u običnoj vodi i osušim je, na površini ipak ostane puno minerala....

Pa opereš staklenu posudu i isplahneš u DESTILIRANOJ vodi... nebi trebalo ostati nikakvih minerala... ako baš hoćeš tako u detalje... hehe.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 27, 2008 11:31 pm 
Moderator

Jack987 je napisao/la:
Citat:

Pa opereš staklenu posudu i isplahneš u DESTILIRANOJ vodi... nebi trebalo ostati nikakvih minerala... ako baš hoćeš tako u detalje... hehe.

Nije pitanje bez vraga i presitničavo, hrpa staklenih i plastičnih posuda koja je oprana više puta u običnoj vodi ima naslage kamenca.
I te naslage ne idu dolje sa destiliranom vodom.
Pada mi na pamet dekalcificirati posude nekim sredstvom za skidanje kamenca pa onda isprati destiliranom vodom.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 28, 2008 10:55 am 
Član foruma

dezaco je napisao/la:
promatraè je napisao/la:

Do sada sam probao Meteor iz Konzuma i Ininu destiliranu. Na naponu od 10V, pocetna struja kod Meteora je bila 0,34 mA (dakle, previsoka). Kod Inine je pak bila 0,15 mA (zadovoljavajuce). Sada koristim iskljucivo redestiliranu Aqua Purificata iz ljekarne. Pola litre kosta 10kn, ali mi je pocetna struja na 10V samo 0,08mA, sto dovoljno govori o kvaliteti te vode. Po Nogardovom savjetu sam na poklopac posude montirao onaj mali ventilator (40 x 40 mm) iz PC-a (Chipoteka - 25kn). Na njega sam montirao plasticnu slamku od soka (uronjena je u tekucinu nekih tri cm). Radim po pola litre uz stalno mijesanje. Po onoj formuli mi treba oko 3 sata da dobijem nekih 12ppm-a. Nema nikakve maglice, nema komadica oksida na "-" elektrodi, osim sto malo posivi. Moram dobro gledati da bih uspio vidjeti lasersku zraku kroz gotovu vodu, koja je savrseno bistra. Na kraju procesa vodu pretocim kroz filter za caffe aparat u bocu za cuvanje, te na tih pola litre uvalim jednu kap H2O2. Sada je proslo mjesec dana i voda se nije ni malo promijenila... Prema iskustvima i savjetima stovanih kolega sa ovog foruma, pretpostavljam da sada dobijam kvalitetnu otopinu. Otvara mi se takodjer mogucnost da tu otopinu dam na analizu u ozbiljan laboratorij ( da pod mikroskopom vidimo velicinu oslobodjenih cestica ).
Eto, nadam se da sam pomogao...

Mislim da imas kvalitetnu otopinu.
Reci cu ti nesto, bolje kupi cijeli kanister od 12 litara Aqua purificata, cijena je oko 30-40 kn.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 28, 2008 4:41 pm 
Član foruma

GRUNFER,
Ova redestilirana koju sam kupio je pakirana u one staklene boce kao za infuziju, dakle potpuno sterilna. Skupa je, ali ako to pijem... Do sada sam naisao samo na pakiranje od 1 litre, koja kosta 18 kuna. Obzirom da se radi o razlici od samo dvije kn, odlucio sam se za onu potpuno sterilnu. No, tvoj podatak je vrlo vrijedan. Zato te molim, ako si iz ZG, reci gdje si naletio na 12 litarni kanistar, da ne lutam...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 28, 2008 8:45 pm 
Član foruma

dezaco je napisao/la:
GRUNFER,
Ova redestilirana koju sam kupio je pakirana u one staklene boce kao za infuziju, dakle potpuno sterilna. Skupa je, ali ako to pijem... Do sada sam naisao samo na pakiranje od 1 litre, koja kosta 18 kuna. Obzirom da se radi o razlici od samo dvije kn, odlucio sam se za onu potpuno sterilnu. No, tvoj podatak je vrlo vrijedan. Zato te molim, ako si iz ZG, reci gdje si naletio na 12 litarni kanistar, da ne lutam...

Pitaj u ljekrani gdje kupujes da li se moze kupiti ili naručiti Aqua Purtificata u kanisteru od 10l (2l budu gratis) i provjeri cijenu prije kupovine. http://www.apipharma.hr/aqua_purificata.asp

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 31, 2008 11:14 am 
Član foruma

cuvajte se srebra :)

http://www.pse.pbf.hr/hrvatski/elementi ... l#BIOLOSKI

BIOLOŠKI PODACI

Biološka uloga: Nikakva, posebno toksičan za niže organizme.
Toksičnost:
Toksični unos: topljive soli, probavno, čovjek = 1g
Smrtonosna doza: LDˇ50 (nitrat, oralno, miš) = 50 mg kg^-1

Opasnosti: Topljive soli srebra iritiraju kožu i mukozne membrane, i mogu izazvati smrt ako se progutaju čak i u najmanjim količinama.
Za srebro se pretpostavlja da je karcinogeno. :twisted: 8)

vidi, vidi... ljudi lete na mesec :twisted: a za srebro se PRETPOSTAVLJA da je kancerogeno :twisted: :twisted: :twisted:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 09, 2008 2:31 pm 
Početnik

pozdrav
može li mi neko reći da li se može cista na materici tretirati sa koloidnim srebrom da li neko ima iskustva sa tim?
hvala!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 12, 2008 11:50 pm 
Administrator

Pa probaj, ne može škoditi...

Citat:
Sada koristim iskljucivo redestiliranu Aqua Purificata iz ljekarne. Pola litre kosta 10kn, ali mi je pocetna struja na 10V samo 0,08mA, sto dovoljno govori o kvaliteti te vode.

Kupio sam istu u ljekarni ( nema u svima ) - kanister od 12 litara za 38 kn!!!

Baš ću probat s njom, pa kad napravim, javim rezultate! Nabavio sam i digitalni univerzalac, pa ću izmjeriti početnu struju, i napon na kojem ću raditi... ( hehe, jedno već zastarjelo kompjutersko napajanje baš čeka da bude iskorišteno u tu svrhu, žuta žica +, crna - na klasičnom molex konektoru, atx se pali spajanjem zelene i crne žice do nje ). Dakle, 12 V, ali ću još točno izmjeriti. Sad mi pada na pamet i jedan stari ventilatorčić za stari procesor, kao mješalica... hehe... laganica, stavim ga na samo 5 V... što je drugi kraj na molex konektoru... crvena i crna žica... thanx dezaco.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jun 13, 2008 8:39 pm 
Početnik

Evo jedno friško svjedočanstvo o KS-u. Prije dva tjedna se gadno porezah skalpelom po dlanu, porezotina cca 5 mm duboka i 4 cm dugačka, ko rođeno za šivanje. Skoro me odvukli na šivanje sa svim mogućim uvjeravanjima od trovanja do bla bla. Svakodnevno sam polio par puta u toku dana po porezotini i nakon tjedan dana tkivo se spojilo i koza se lagano pocela spajati. Danas je točno dva tjedna od nesretnog dana i skoro da se više ne vidi da je nešto bilo, osim što imam novu crtu života na dlanu :mrgreen: .

Usput, nedavno sam vidio da ima Zappera za kupit, cifra je oko 3000 kuma, ako se dobro sjećam. Nekako mi se čini da bi se to dalo bez nekakvih problema napravit za puno manje love. Sve mi se čini da će Zapper uskoro igrati uz Vitafon i KS u mojoj kući.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 98  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.