Vremenski Putnik je napisao/la:
Uvek je,naravno,bolje prirodnim putem uneti,iz voca i povrca,ali mi danas
jedemo "plastiku".
Tvrdnje da su vitamini u tabletama zanemarljivi tj teski za apsorbovanje su
mi malo neozbiljne s obzirom da sam se uverio na licnom primeru i primeru
par mojih prijatelja da itekako mogu biti korisni.
mozda ti te tvrdnje deluju neozbiljno
jer nisi ozbiljno razmislio shta su monika i ras rekli u svojim postovima:
ras je napisao/la:
monika je napisao/la:
Ja imam znanje da se vitamini proizvedeni sintetskim putem ne apsorbiraju pozitivno u organizmu.
U organizam se apsorbiraju vitamini u prirodnom okruženju,u voću i povrću zbog nekih drugih spojeva,enzima koji pospješuju apsorpciju.
Oprez s time ,farmaceutska kompanija praši veliku lovu!
od doktora:
apsorpcija vitamina i minerala iz najgoreg voca/povrca je veca nego kod bilo kog hemijskog vitamina ili minerala.
cak i hemijski tretitrano voce/povrce je navodno manje stetno od bilo kog vestackog vitamina/minerala
izuzetaka naravno ima ali su retki
mnogo zavisi i od nosaca leka tj. od materije za koju se sama supstanca leka mora vezati da bi se pilula napravila i lek uneo u organizam...
ovde je moguce najveca prevara. ti NOSACI su aktivne hemijske suspstance i vrlo su reaktivne... navodno...
eto to sam cuo... a koliko je istina... ko zna

dakle,nije problem u tome
da u toj tableti /granulama/napitku/ ima vitaminaC(ili bilo kog drugog) onoliko koliko pishe na etiketi
evo necemo ni o enzimima koje je monika pomenula,a o eterichnim uljima i da ne pricham(zato se voce jede sa korom ili ga nemoj ni jesti

),koji su svi zajedno vrlo bitni za to kako ce i u kom stepenu organizam absorbovati te vitamine,jer je i to druga tema,koja zasluzuje paznju
problem je u supstancama koje se koriste za zgushnjavanje te tablete,za ukus,za dobro rastvaranje,za konzerviranje(da bi imala rok trajanja koliki ima) i sl.
u tome je problem shto su to sve otrovi,neurotransmiteri koji razaraju prvenstveno mozak ,a onda i celo telo
svi ti E-ovo, E-ono,aspartam i sl. zasladjivachi su otrovi i za dushu i za telo,
i ne mora da guglash mnogo,
za pochetak,ovo je tekst sa glavne strane sajta:
http://www.galaksija.com/aspartam.htm
mozda nisi znao dosad,aspartam
bukvalno pravi rupe u mozgu
tink abaut it
kad god popijesh Cedevitu
neki multivitamin
ili samo osvezavash usta Orbit zvakom
sva ta govna su jedno od osnovnih orudja zombifikacije ljudi na ovoj planeti
shto pre to ozbiljno shvatish
to bolje za tebe