dzabaludin je napisao/la:
Zanimljiva je stvar kod uzimanja ulja, kad sam ga gucnuo u usta, prvo sam osjetio pravi okus suncokretovog (drugi puta maslinovog) ulja kakav je, sto je normalno. No nakon 15-ak sekundi, osjetim kao da se sol dodaje u tu tekucinu u ustima, da se ulje pocelo zasoljavati i okus postaje sve slaniji i slaniji kako sekunde i minute prolaze. Nakon par minuta pred pljuvanje tekucine iz usta van, nisam osjetio nimalo onaj prvi pravi okus ulja, nego slanu gustu tekucinu, mogu cak reci i finog slanog okusa. Ocito imam slani otpad u tijelu

Ne sećam se kako je bilo u početku, no čini mi se da se kod mene samo sakupljao taj beli talog, a kada bih nakon 10-15min pljunnuo, zubi bi mi postali extra čisti kao i jezik. Vrlo retko mi se desilo da nemam svež dah ujutru nakon ustajanja, uglavnom kada bih se nakrkavao uveče kasno pred spavanje za mene lošom hranom, no to sa uljem rešava i taj problem (ukoliko se ne radi o zadahu koji dolazi iz nutrine, koji, hvala Bogu, ne poznajem).
No, ono što sam sada hteo da kažem nadovezujući se na Džabaludinov stari post jeste, da što duže primenjujete metodu mućkanja ulja (kako bih prošao jeftinije ja uglavnom radim s rafinisanim zejtinom, ali ladno ceđeno ulje je, naravno, bolje), to ulje nakon mućkanja biva čistije. Posle jako dugo vremena, sada, ja ispljuvam skoro isto ono ulje koje i uzmem u usta (mislim na oblik ulja, na čistoću), samo bude jako razređeno bistrom pljuvačkom. Vrlo retko kad mi se opet desi da se zamuti, pobeli i zgusne kao u početku...
Nemam ja pojma da li to zaista čisti organizam, ali usta i zube čisti bez dvojbe!