Sada je: uto maj 13, 2025 7:03 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 953 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 48  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hranjenje Suncem
PostPostano: sri jul 15, 2009 9:31 am 
Član foruma

Bogurči je napisao/la:
Druga bitna stvar je svjesnost. Jeste primjetili sličnost riječi svjesnost i svjetlost?

neznam kako je u drugim jezicima i imaju li te rijeci ikakwe weze sa oswjescenjem ili je to samo "slucajna" podudarnost, no u engleskom imamo light i enlightening pa sad... :wink:

Vrh

PostPostano: sri jul 15, 2009 9:46 am 
Član foruma

To sam naveo samo kao zanimljivost, ali mogu navesti još jednu "slučajnost". Što misliš da li je slučajno da sve živo lakše pada u nesvjest (san) po mraku nego po svjetlu? Ili drugačije rečeno pada u nesvjest kada dođe mrak ponovo se budi dolaskom svjetlosti.

Vrh

PostPostano: sri jul 15, 2009 9:59 am 
Član foruma

...e sad cilj je stalno biti budan, nekako spriječiti zaborav,san, mrak. Tu značajnu ulogu igra treće oko i njegovo buđenje. Kada se ono probudi mrak više neće doći jer ono samo predstavlja svjest, zrači svjetlošću. Dugo nisam shvaćao što je Pantelija htio reći u onom komentaru na svojoj stranici. Sad mi je malo jasnije: gledajući sunce na vanjskom nebu epifiza će se probudit i postupno ćemo postat sposobni gledat i u sunce na nutarnjem nebu. Jesam pogodio? :D :D :D

Vrh

PostPostano: sri jul 15, 2009 10:04 am 
Član foruma

zato sam i rekao "slucajno"...

:love3:

Vrh

PostPostano: čet jul 30, 2009 2:14 pm 
Član foruma

Na slici:

slika

Tanja iz Ultra well organizacije
Hira Ratan Manek
Cybermikan, organizator Hirinog dolaska u Srbiju

Cybermikan je obecao da ce dovesti Hiru u Srbiju, to je i uradio, obecao je snimak i evo ga
predavanje o hranjenu Suncem odrzano u Novom Sadu:

Dana 4. avgusta u utorak od 20:15 TV Vojvodina emisija "Medjuprostori" Bice prikazan interviju sa Gospodinom Hira Ratan Manekom koji je uradjen u prostorijama Ultra Well Spa organizacije.

Mozete pratiti 4 avgusta online preko:

http://www.rtv.rs/video/uzivo/rtv1.asx

Inace bezveze sto je cybermikanu na ovom forumu uskraceno da prezentuje konkretna dogadjanja, praksu i najnovije izvestaje. Pustite ga da postuje, kao sto vidite ima sta i da pokaze :love3:

Posle 4 avgusta sledi i emisija na TV APOLO...

http://cybermikan-sungazing-srbija.webs ... um-i-telo-

Istina!

http://www.astrovojvodina.com

Vrh

PostPostano: čet jul 30, 2009 2:55 pm 
Član foruma

Strasno. Sta nam navlacite tu. Kao da nemamo dovoljno i domacih budala ](*,)

Moderatori, jel bi mogla cela tema da se premesti na "manipulacija ljudima" ili tako nesto?

Vrh

PostPostano: čet jul 30, 2009 4:30 pm 
Član foruma

Put Sunceve Svetlosti preko ociju u mozak, tacnije put koji nema veze sa vidom, vec sa regulacijom metabolizma, imuniteta, produkcije hormona, energija tela, sinhronizacije sa okolisom, put koji je nauka nedavno smatrala starim nesvrsishodnim putem "razgrnut je", i prepoznat kao zivotno vazan. Za sada jedan nedavno prepoznat i naucno priznat mehanizam kanalisanja Sunca preko ociju:

Kompletan mehanizam je predstavljen ovde:

http://cybermikan-sungazing-srbija.webs.com/naukaisungazing.htm

Ako vam neko kaze da je sungazing cista glupost, da ste glupi, sektasi, manipulatori predocite mu put kanalisanja svetlosti. Prosvetlite ga :wink:

http://cybermikan-sungazing-srbija.webs ... um-i-telo-

Istina!

http://www.astrovojvodina.com

Vrh

PostPostano: čet jul 30, 2009 4:59 pm 
Član foruma

Niko ne tvrdi da ste glupi, sektasi ili manipulatori. Ali kaze da nemate pojma sta radite i da sluzite svrsi koja nije toliko ruzicasta i cije namere i cilj niste u stanju ni da pocnete da shvatate.

Vrh

PostPostano: čet jul 30, 2009 6:22 pm 
Član foruma

Citat:
Moderatori, jel bi mogla cela tema da se premesti na "manipulacija ljudima" ili tako nesto?

Mislim da ne. Sungazing nije loša veština, problem nastaje kada on sam po sebi postane cilj, pa se onda tumači kao "duhovni napredak". Što u stvari i nije tako neuobičajeno, jer su ljudi i inaše skloni tome da sva emotivna stanja i osećanja koja doživljavaju kao pozitivna, srećna i lepa nazivaju "napredkom", iako su često samo mehanička.

Pozdrav

Vrh

PostPostano: čet jul 30, 2009 9:17 pm 
Član foruma

meni je cudno sto je jedna moja prijateljica prisustowala jednom druzenju sa HRM-om dok je bio u RH i primjetila je da je HRM imao poweci trbuh!!! to mi bas i ne prilici na osobu koja se hrani samo suncem i wodom, zar ne?! :-k

zna li netko wise?

Vrh

PostPostano: pet jul 31, 2009 1:22 am 
Član foruma

bad.ass je napisao/la:
meni je cudno sto je jedna moja prijateljica prisustowala jednom druzenju sa HRM-om dok je bio u RH i primjetila je da je HRM imao poweci trbuh!!! to mi bas i ne prilici na osobu koja se hrani samo suncem i wodom, zar ne?! :-k

zna li netko wise?

Prejeo se sunca? Prepio se vode? Proradile amebe iz rodne Indije? :mrgreen:

Vrh

PostPostano: pet jul 31, 2009 7:06 am 
Početnik

Arbitrium Liberum je napisao/la:
Niko ne tvrdi da ste glupi, sektasi ili manipulatori. Ali kaze da nemate pojma sta radite i da sluzite svrsi koja nije toliko ruzicasta i cije namere i cilj niste u stanju ni da pocnete da shvatate.

Hajde pomozi nam da shvatimo sta radimo.

Pozdrav :love3:

Vrh

PostPostano: pet jul 31, 2009 12:35 pm 
Član foruma

Citat:
meni je cudno sto je jedna moja prijateljica prisustowala jednom druzenju sa HRM-om dok je bio u RH i primjetila je da je HRM imao poweci trbuh!!! to mi bas i ne prilici na osobu koja se hrani samo suncem i wodom, zar ne?!

zna li netko wise?

gladnoj djeci u africi se obično napuše trbuh iako vrlo slabo ili gotovo ništa ne jedu, obično ljudi kažu od zraka. slabo znam fizionomiju pa ne znam. možda je tom HRM isto tako, šta ja znam :-k

Vrh

PostPostano: pet jul 31, 2009 5:49 pm 
Član foruma

demiurge je napisao/la:
gladnoj djeci u africi se obično napuše trbuh iako vrlo slabo ili gotovo ništa ne jedu, obično ljudi kažu od zraka. slabo znam fizionomiju pa ne znam. možda je tom HRM isto tako, šta ja znam :-k

i ja sam na prwi tren pomislio da je to, no onda mi je rekla ta prijateljica da je HRM izjawio kada ga ponude sa (laganom?) hranom da zbog pristojnosti(!) ne odbija, da pije cajewe/sokowe,... sumnjam da djeca u africi imaju takwu mogucnost...
:-k

Vrh

PostPostano: pet jul 31, 2009 6:27 pm 
Član foruma

a gle, ja mislim da kad ljudi nešto kažu i predstavljaju neki alternativni oblik bilo čega, uvijek će se naći netko tko će ih optužiti za kojekakve stvari jer takvi ljudi gledaju da takva osoba baš mora biti neki svetac koji neće ni zalogajčića pojesti ukoliko se bavi time, i time se odmah osuđuje da je prevarant. ako je čak i uspio preživjeti na temelju sokića i tu i tamo zalogaja svaka mu čast. inače ne znam puno o toj metodi ali ako su to neki počeci izlaženja iz pakla 3d realiteta u kojem se hranimo nanoseći štetu drugim živim bićima, ja je podržavam.

uostalom, šta ja znam :dontknow:

Vrh

PostPostano: pet jul 31, 2009 7:14 pm 
Član foruma

Roby je napisao/la:
Arbitrium Liberum je napisao/la:

Hajde pomozi nam da shvatimo sta radimo.

Pozdrav :love3:

Ne mogu da ti pomognem. To ces morati sam/a. Uglavnom sve pise tu na sajtu i forumu.

Vrh

PostPostano: pet jul 31, 2009 7:21 pm 
Početnik

Teško mi je da prihvatim nedorečene stvari a takvih je dosta na ovoj temi.

Npr na nekoj stranici pročitah kako jedna osoba nije ništa jela ni pila 3 godine.
To je apsolutno nemoguće. gubici vode: urin, feces, koža, disanje. U normalnom stanju, najviše na disanje i to je nenadoknadivo.
U toku neuzimanja hrane mesecima, šta je sa neophodnim elementima poput minerala, vitamina koji se ne mogu sintetizovati?
Zatim, nelogično mi i nepraktično ono posle nekog vremena o bosonogom hodanju i pauzi od godinu dana. Ako nešto valja, može se raditi u kontinuitetu?! Tako da mi pre to liči na sticanje neke samokontrole, samospoznaju - nešto što je više spiritualno nego zdravstveno.

S druge strane, pošto pomalo istražujem uzroke poremećaja u organizmu, hranjenje suncem gledam kao krajnost helioterapije. I drago mi je što ima pozitivnih iskustava jer to govori i o korisnosti helioterapije. Za helioterapiju kao dopunsku kod nekih tretmana teško je oceniti korisnost, ovako je mnogo lakše.

Vrh

PostPostano: sub aug 01, 2009 9:23 am 
Član foruma

Citat:
Npr na nekoj stranici pročitah kako jedna osoba nije ništa jela ni pila 3 godine.
To je apsolutno nemoguće. gubici vode: urin, feces, koža, disanje. U normalnom stanju, najviše na disanje i to je nenadoknadivo.
U toku neuzimanja hrane mesecima, šta je sa neophodnim elementima poput minerala, vitamina koji se ne mogu sintetizovati?

Ram Bahadur Bamjan pogledaj ovo http://www.youtube.com/watch?v=v29clGMWU84

Ima snimljeno preko 90 sati materijala gdje nije ništa pio niti jeo,što je za današnja saznanja u znanosti prosto nemoguće,jel čovjek umire u roku 3 dana ako ništa nepije.

Vrh

PostPostano: sub aug 01, 2009 10:05 am 
Član foruma

kojekude je napisao/la:
To je apsolutno nemoguće.

mnogo toga jos NIJE moguce gledano s danasnjeg znanstwenog saznanja. ne postoji lijek za rak, urinoterapija je debilizam, hranjenje suncem je primitiwizam, b17 je teorija zawjere, MMS,...

ah, ogladnio sam... :toothy2:

Vrh

PostPostano: sub aug 01, 2009 11:22 am 
Početnik

Ne sporim taj rezultat od 90 sati - pogledati u knjizi Malahova "Gladovanje", ima na 118-122 o suvom gladovanju. Navedeno je više slučajeva kad je takvo gladovanje trajalo preko 10 dana, a po saznanju autora maksimalno u praksi je 18dana.

Mogu donekle da prihvatim da organizam usavrši gubitak minerala, ali voda je druga stvar. Pri disanju taj balans mora biti negativan, tj voda se gubi. I to nije vezano za način ishrane itd, jednostavno mora se gubiti da bi pluća funkcionisala. Da takav čovek sedi po pola dana u kadi, pitanje je koliko bi apsorbovao vode, mada se u tom slučaju postavlja pitanje same ideje o neuzimanju vode oralno.

Takođe, ako se hranjenje sunce radi sa prekidima (pola godine ili godinu) kako takva osoba opstane toliki period bez ikakve energije??? Sva živa bića su netolerantna prema trajnijem diskontinuitetu neophodnih inputa.

Ne sporim da su metode izlaganja suncu veoma korisne. Ne sporim da se najintenzivnije izlaganje može izvesti preko očiju.
Na ovom forumu ima dosta slobodoumne pameti, te ne iz razloga gušenja već naprotiv, apelujem na očuvanju kritičkog pristupa.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 953 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 48  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.