Sada je: ned maj 04, 2025 10:48 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 98  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sub jul 14, 2007 9:19 am 
Član foruma

VV je napisao/la:
@ras
Citat:
2-4 kapi 30-35% H2O2 na litar (nisam racunao, verovatno oko 5-10 kapi 6-10% na litar)

1. Ali kada stavljas H2O2? Na pocetku ili na kraju procesa?
2. Ukapirao sam da sluzi da spreci aglomeraciju, ali ne znam kada on ulazi u igru.

1. da, stvarno nije nigde napisano ali svi koji rade stavljaju POSLE a neki pre same upotrebe
2. ali... pada mi na pamet... ako se peroksid stavi PRE reakcije mozda bi bio jos delotvorniji tj. od samog pocetka bi bolje pomagao da se ne vrsi spajanje cestica/jona srebra... e sad... mozda bi se i razgradio u vodi na vodu i kiseonik...
zaguglajte malo vi sto znate engleski, mozda i pronadjete neka razmisljanja i ideje 8)

licno mislim da je svejedno ali ga stavljam odmah posle pravljenja

pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jul 14, 2007 9:47 am 
Član foruma

VV je napisao/la:
@blue_jay
Citat:
Sto se ispiranja vagine srebrom tice, mislim da nebi trebalo da bude problema ako se ispiras spolja.

Kako to mislis spolja? Moja supruga (ja sam, ipak, musko) ima u vaginalnom i cervikalnom brisu E-coli i vec je skoro dve godine pod stalnim antibioticima pa smo resili da probamo sa srebrnom vodom. Ja sam mislio na unutrasnje ispiranje, ali se plasim da se ne narusi prirodna flora u vagini.

procitaj sta sam napisao na prethodnoj strani... nekoliko devojaka koje se ispiralo srebrom i spolja i iznutra resilo je svrab, peckanje, bolove... ne znam koje su bakterije bile u pitanju ali kod 4 devojke sigurno si bile bar 2 razlicite bakterije i svima je pomoglo...

koliko je meni poznato antibiotici unistavaju prirodnu floru tj. naprave debalans. isto to verovatno radi i srebro ali...

antibiotici obicno ne ubiju sve ciljane bakterije/viruse/gljivice sto god bilo
i kad se zavrsi terapija "lose" bakterije krenu nekontrolisano da se mnoze jer nema "dobrih" bakterija da ih ogranicavaju... mislim da i antibiotici mogu da pomognu ali treba uzeti pravi antibiotik i pravu dozu i mozda i koji dan preterati sa terapijom samo da se totalno unisti ciljana bakterija...
sto se verovatno cesto ne desi... ili mozda ubijes jednu bakteriju ili celu grupu bakterija ali mozda neke druge bakterije ostanu i onda one krenu u nekontrolisano sirenje... i tako ides u krug...

srebro moguce da unisti SVE bakterije, pogotovo ako se pije + ispira spolja i iznutra jedno 7-10dana... i time kad bakterije krenu da se vracaju odmah se uspostavi balans "dobrih" i "losih" bakterija...

pogledaj malo za dermazin, kremu koja sadrzi ione srebra: http://galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=1471

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jul 14, 2007 10:11 am 
Član foruma

http://www.tegobe.com/vademecumi/lek/de ... DJELOVANJE

Dermazin je lokalni kemoterapeutik za sprečavanje i li­ječenje infekcija. Srebro-sulfadiazin u rani se raspada i polako te jedna­komjerno oslobađa ione srebra 8) . Oni se vežu uz de­zoksiri­bo­nukleinsku kiselinu bakterijskih stanica te sprečavaju njihov rast i razmnožavanje, ali ne oštećuju stanice kože i potkožnoga tkiva. Antibakterijski spektar kreme vrlo je širok i obuhvaća gotovo sve mikroorganizme koji su mogući uzročnici infekcija opeklinske rane: Escherichia coli, Pseudomonas aeru­ginosa, Staphylo­co­ccus aureus, sojevi Proteusa, Klebsielle, a djeluje i na Candidu albicans i neke druge gljivice.

Dermazin prodire u nekrozno tkivo i eksudat. Taj je učinak toliko važniji jer sistemski antibiotici ne djeluju na bakterije u ope­klinskoj nekrozi budući da je ona isključena iz krvotoka.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jul 14, 2007 6:11 pm 
Član foruma

Hvala vam puno. U ponedeljak mi stizu elektrode i krecem u borbu protiv E-coli. Javicu vam rezultate.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 16, 2007 3:22 pm 
Član foruma

ras je napisao/la:
2. ali... pada mi na pamet... ako se peroksid stavi PRE reakcije mozda bi bio jos delotvorniji tj. od samog pocetka bi bolje pomagao da se ne vrsi spajanje cestica/jona srebra... e sad... mozda bi se i razgradio u vodi na vodu i kiseonik...
zaguglajte malo vi sto znate engleski, mozda i pronadjete neka razmisljanja i ideje 8)

licno mislim da je svejedno ali ga stavljam odmah posle pravljenja

pozdrav

Ok svi, samo VAŽNA (!!!) ispravka netočnog navoda, za dobro kolektiva. Dakle ne samo da nije svejedno kada stavljate, nego ako stavljate prije reakcije peroksid će se raspasti za vrijeme elektrolize, a i elektrode ćete si oksidirati umnogome. Dakle stavljati POSLIJE!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 23, 2007 8:20 am 
Član foruma

Evo mojih rezultata:
1. Povrsina uronjenog dela svake elektrode je 10 cm^2
2. Razmak izmedju elektroda je 2,5 cm. Pomerao sam elektrode dok nism dobio struju od oko 1,2 mA. Po formulama koje sam nasao na ovom forumu, maksimalna struja za povrsinu mojih elektroda je 1,5 mA (0,15 mA/cm^2 puta 10 cm)
3. Struju sam odrzavao izmedju 1,15 i 1,25 mA
4. Napon na pocetku mi je bio 12 V, a na kraju oko 4 V.
5. Proces mi je trajao 90 minuta
6. Kolicina destilovane vode je bila 1,3 litra

Proces je tekao ovako:
a) Posle 25 minuta (-) elektroda mi je blago pozutela. Prekinuo sam protok struje, obrisao elektrodu, promesao plasticnom kasicicom, promenio polaritet i nastavio.

b) Posle sledecih 10 minuta (-) elektroda je blago pocrnela. Prekinuo sam protok struje, obrisao elektrodu, promesao plasticnom kasicicom, promenio polaritet i nastavio.

Korak b) mi se ponavljao sve dok nisam prekinuo proces posle ukupno 90 minuta.

Voda koju sam na kraju dobio nije promenila boju (bezbojna kao i na pocetku), nije bilo nikakvog taloga nit plutajucih cestica, nije bilo Tyndall-ovog efekta kada sam propustio laserski snop, a ukus vode je isti kao i ukus destilovane vode, tj. nema ni gorkog ni metalnog ukusa (koliko sam to ja mogao da primetim s obzirom da sam pusac).

Eksperiment sam ponovio, ali sada sa 250 ml vode i sa duplo manjom strujom (oko 0,8 mA pri cemu mi je napon bio oko 5 V). Dobio sam iste rezultate: posle 15 minuta (-) elektroda je blago pozutela, prekinuo sam protok struje, obrisao elektrodu, promesao plasticnom kasicicom, promenio polaritet i nastavio. Posle sledecih 5-6 minuta (-) elektroda je blago pocrnela i tako u krug dok nisam prekinuo proces posle ukupno 30 minuta. Voda koju sam dobio ima iste karakteristike kao i u prvom eksperimentu.

@Galaksija
Citat:
Ja imam aparat od kanadske firme SOTA koji radi na bateriju od 9V. Za nekih 20 minuta u pola litre vode dobije se potrebna koncentracija od 3-5ppm. Doduše, negdje nakon 10 minuta isključim aparat, očistim elektrode krpom pod tekučom vodom jer pocrne, pa onda nastavim dalje.

Molim te, opisi mi kakav ukus ima voda koju dobijes SOTA uredjajem i da li je prisutan Tyndall-ov efekat.

I zasto mi prvo blago pozuti elektroda, a zatim pocrni. Organski portal je u nekom od prethodnih postova napisao da je to zbog necistoca. Zlatar koji mi je napravio elektrode se kune u majku da je srebro cistoce 99,99%. Napravio mi ih je od srebra u prahu. Medjutim, nisam siguran za kvalitet vode koju sam koristio. Posto u apotekama nema destilovane vode, istu sam nabavio u jednoj fabrici koja ima destilator, tj. voda je sigurno destilovana, a ne demineralizovana.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jul 24, 2007 12:21 pm 
Administrator

VV je napisao/la:
@Galaksija
Citat:
Ja imam aparat od kanadske firme SOTA koji radi na bateriju od 9V. Za nekih 20 minuta u pola litre vode dobije se potrebna koncentracija od 3-5ppm. Doduše, negdje nakon 10 minuta isključim aparat, očistim elektrode krpom pod tekučom vodom jer pocrne, pa onda nastavim dalje.

Molim te, opisi mi kakav ukus ima voda koju dobijes SOTA uredjajem i da li je prisutan Tyndall-ov efekat.

I zasto mi prvo blago pozuti elektroda, a zatim pocrni. Organski portal je u nekom od prethodnih postova napisao da je to zbog necistoca. Zlatar koji mi je napravio elektrode se kune u majku da je srebro cistoce 99,99%. Napravio mi ih je od srebra u prahu. Medjutim, nisam siguran za kvalitet vode koju sam koristio. Posto u apotekama nema destilovane vode, istu sam nabavio u jednoj fabrici koja ima destilator, tj. voda je sigurno destilovana, a ne demineralizovana.

Kod mene voda uvijek ima metalan ukus. Nisam nikada provjeravao Tyndall-ov efekat (nemam laser poiner). Zašto žute elektrode?! Pojma nemam. Jedino što bi bilo logično to su neke nečistoće u vodi ili u elektrodama. Ja sam srebro pravio sa nekoliko različitih tipova aparata, kao i sa raznim vrstama vode ali mi elektrode nikada nisu požutile. Jedino sam primjećivao da brže i više pocrne ukoliko koristim vodu iz gradskog vodovoda.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 25, 2007 1:36 pm 
Član foruma

Hello! Negdje sam nasla da nije dobro kapati CS u uho kod "plivačkog uha", tj. upale zvučnih kanala..ja opet s tim imam problema, pa sam se "dosjetila" ušpricavati ga u nos pa da mi preko sinusa djeluje na sve unutra, uključujući i eutstahijevu tubu..pomaže..
Još ne dobih odgovor što se dešava kada se CS upotrebljava netom prije ili odmah poslije pijenja anitbiotika, je li može biti štetno ako se poveže s nekom kemijom iz tableta, a već imam slijedeće pitanje: pijem kontracepcijske pilule radi regulacije menst.ciklusa, pa zna li tko od prisutnih dama i gosopode mogu li u tom slučaju nastati problemi ako istovremeno koristim i CS ?
veliki pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 25, 2007 8:01 pm 
Član foruma

Ja pijem birth control pills i ponekad srebro i nemam nikakvih problema.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 25, 2007 10:06 pm 
Član foruma

Citat:
Još ne dobih odgovor što se dešava kada se CS upotrebljava netom prije ili odmah poslije pijenja anitbiotika

"Primjena koloidnog srebra ne ovisi o primjeni drugih lijekova.
Još nije zabilježen slučaj gdje bi oralno uzimanje srebra uz neki drugi preparat izazvalo negativne učinke. Također, nije zabilježena ni alergijska reakcija na srebro, budući da je srebro unutar organizma prilično inaktivno. "

Ovaj citat i jos po nesto o CS-u sam nasao na
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=41488&highlight=&sid=3bd2b91981135d6b067cf8139e1096a3

Autor tog teksta je neka zena koja tvrdi da profesionalno proizvodi CS. Na gornjem linku imas i njen e-mail pa mozes da je kontaktiras.

@galaksija
Hvala na odgovoru.

@Jack987

Pazljivo sam procitao prepisku izmedju tebe i lusha koja pocinje na 24. strani ovog topica. Rezultati mog experimenta su skoro identicni njegovim:
Posle izvesnog vremena (-) elektroda pocrni, ali sa zlatastim (zutim) odsjajem. Medjutim, mene buni ona maglica o kojoj pricas. Naime, meni se pojavljuje na obe elektrode (prvo na anodi, a kasnije i na katodi). Imam pravougaone elektrode (10 x 0.5 cm), a maglica, tj. veoma tanke (jedva vidljive) SIVE niti se spustaju sa donjih uglova elektrode ka dnu posude, a kada propustim laserski zrak, primecuje se Tyndall-ov efekat izmedju tih niti. Dakle, sa cele donje osnove elektrode (kvadra) se spusta nesto na dno (lebdi), samo sto je to nesto jedva vidljivo na ivicama. To nesto vrlo brzo nestane bez traga kada npr. izvadim elektrode radi brisanja. Da dodam da nemam nikakav vidljiv talog niti plutajuce cestice na kraju procesa. A ono sto me najvise nervira je ukus vode na kraju procesa koji se skoro ne razlikuje od ukusa destilovane vode.
Sto se tice napona i gustine struje, postupio sam po uputstvima sa ovog foruma i drzao sam struju na 1 mA iako je za moje elektrode optimalno 1,5 mA jer sam utvrdio da mi tako mnogo sporije oksidisu elektrode. Zadnji proces mi je trajao 2,5 sati sa 0.65 l vode. Prema kalkulatoru sam trebao da dobijem 15.7 ppm.

Moja pitanja su, dakle, u vezi maglice i ukusa vode.

Pozdrav.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 25, 2007 11:45 pm 
Administrator

Pa te sive "niti" su maglica. Jedina razlika je ta da je maglica jače otpuštanje iona/kolioda, na većoj površini elektroda, pa se čini kao "magla".

Ali i meni ponekad samo "idu" te niti, sa dna šipki... izgleda da možda ima veze sa nekim stanjem vremena, tlaka, temperature i slično. Iako sam uvijek koristio istu vodu. Ponekad se maglica i nije pojavila, ali je koloidna otopina bila čisto ok.

Hajde probaj napraviti jednu turu sa manje vode ( možda uzmi npr. 2 dl ), pa vidi okus poslije toga. Obično jak okus ima koncentriranija otopina.

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 26, 2007 7:44 am 
Član foruma

Hvala na odgovorima!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 26, 2007 8:45 am 
Član foruma

Jack987, hvala. Veceras cu ponovo u svoju "laboratoriju" pa cu javiti rezultate.

A evo sta o CS-u misli zvanicni Zajecar:
Citat:
Projekti privrednog i lokalnog ekonomskog razvoja Opštine Zaječar
PROIZVODNJA ELEKTROAKTVNE VODE I KOLOIDNOG SREBRA
Proizvodni program:Voda obogaćena jonima vodonika i srebra. Ovi proizvodi se koriste za pojačanje imuniteta.
Investiciona ulaganja: cca 400.000 €
Očekivani ukupni prihodi: cca 1.0 miliona €
Broj novih radnih mesta: 20-30

http://www.zajecar.info/sr/index.php?option=com_content&task=view&id=61&Itemid=102

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 26, 2007 11:21 pm 
Član foruma

Da li je neko uspeo da napravi mesalicu o kojoj je pisao Organski Poratal? Ako jeste, molim detaljnija uputsva jer ovo meni nije uspelo.

Citat:
Na neki karton omotaj zicu u krug u par koncetricnih krugova da budem precizniji i stavi na to casu a u casu mali magnetic izduzeni. Kad pustis struju magnetic ce se unutar case pocet okretat kao lud u ovisnosti o primjenjenom naponu i time ces mijesat otopinu

Vrh

Naslov: Re: Koloidno srebro - lijek za preko 650 bolesti
PostPostano: ned jul 29, 2007 5:27 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
KAKO NASTAJE BOLEST ?
Negativne emocije kao stres, žalost, ljubomora, nezadovoljstvo sobom, brige, zavist i druge, dovode u određenom dijelu mozga do pretvaranja bioenergije u neku drugu vrstu energije koja se u tijelu potroši. Ova pojava dovodi do nedostatka bioenergije neophodne za normalno funkcioniranje mozga.

[off topic]

Jack987, izvini (sto kvotiram tvoj prvi post) al ovo su gluposti koje konstantno slusam. To sto si naveo(stres, zalost, ljubomora, nezadovoljstvo sobom itd.) samo pogorsava simptome bolesti, ali i nije uzrok.

Ti kada se prehladis, da nije to slucajno od emotivnog stresa?
Sta mislis, jer uzrok krive kicme nepravilno sedenje ili krivo nosenje tereta?

Glavni uzrok svih bolesti je na nervnoj bazi, ali ne u smislu da potice od mozga i nasih emocija vec od "nervnog stanja" u kome se organizam nalazi u koji nismo svojevoljno "uleteli" vec nas je jednostavno zapalo.
Ovo mozda apstrakno i glupo zvuci - odvajanje mozga od "nervnog stanja organizma" kada i jedan i drugi termin spadaju pod "nervno". Al ja stvarno ne znam jednostavnije objasniti.

[/off topic]

Poz!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jul 29, 2007 10:31 am 
Administrator

Kromp, trebaš razlikovati "fizičke" bolesti od bolesti "uma".

Naravno da ako te netko opali s poluosovinom od Honde da će ti strgati neke kosti i tim prijelomima nije uzrok neka briga, zavist i drugo ( iako, kad malo bolje razmisliš... tko zna ?! ). Ili slično je sa smrzavanjem ili opeklinama tijela. To su fizički uzroci nekih bolesti.

To nisu BOLESTI, to su POVREDE!

Bolesti obično nastaju smanjivanjem našeg prirodnog, imunološkog sistema. Ali glavni uzroci su u onome što je dovelo do tog, smanjenog, imuniteta. To su, naravno, naše misli. Naše misli dovode do raznih biokemijskih "odgovora" u našem tijelu, pa onda ono adekvatno reagira. Naravno, te reakcije mogu biti stres, ljubomora, nezadovoljstvo, itd., pa se onda to natrag manifestira kao neka bolest. Dakle - problem i uzrok leži u našem umu.

Sve ostalo su samo posljedice ili manifestacije istog.

Znanje štiti.

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 30, 2007 9:11 am 
Član foruma

Jack, poslusao sam te. Dobio sam zadovoljavajuci ukus i blagi Tyndall-ov efekat posle 4 sata sa 650 ml vode. Sada radim na automatizaciji procesa (konstantna struja, promena polariteta i mesanje). Kada zavrsim, postovacu sve sheme i slike moje aparature.

Pozdrav i hvala svima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 30, 2007 3:40 pm 
Član foruma

Eto ja čitala sinoć do 4 i danas nešto sitno, ne mogu reći da sam sve pročitala, ali više manje jasno mi je kaj mi treba i kaj se dešava. Mislim da ću uživati u ovim eksperimentićima jer obožavam fiziku a sa strujnim se krugovima nisam bavila od osnovne škole.
Copipejstala sam gomilu vaših postova pa ću ovih dana u miru svoga worda proučiti formule i tekstove na engleškom. :D
Prije mene bilo je mnogo posrtaja i grešaka pa čak i onih koji nisu osnovne stvari pročitali i zapazili, ali meni su te tuđe greške koristile i sad su mi te stvarčice utisnute u mozak.
Idem sad u nabavku srebra na Trešnjevku u rafineriju i po ampermetar tj. multimetar.

...Sjedim ja tako sinoć i razmišljam o tom adapteru i sine mi da imam jedan od djetinjsta i uvijek mi je u toj jednoj ladici, kao poslužit će jednom. Morala sam okrenuti glavu da vidim postoji li ta ladica ili sam odonda mijenjala sobu i kredenc, toliko dugo je nisam zapažala ni otvarala.
...čudni su ti putevi Božji.
Uglavnom adapter koji ima izlaz od 3 do 12 Volti, ulaz jasno 220V i max jakost struje 300mA, ima onaj križek sa 4 različita utikača za razne vokmene. (mislim da mi je služio za sintisajzer, lol koloidno srebro vraća me u djetinjstvo: prvo ladice a sad i sintić)
To mi se čini dobra osnova za dugotrajni postupak dobivanja kvalitetne ionske vodice, jer ni struja ne bu prejaka.
Idem do konzuma po Meteor. d.d vodu ili bum u apoteku skočila.

Prije nego počnem pročitat ću kopipejstano, ma lažem, idem prvo isprobat...porgat žičice, ogulit ih i spojit na srebro, umočit u vodu i miješat sa plastičnom(tirkiznom) kuhaćom i usput čitat.
Radit ću u 0,5 l H20

[-o< \:D/

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri aug 08, 2007 1:19 pm 
Početnik

Hi Jack987 ! Citao sam u jednom prijasnjem postu da si u mogucnosti poslati pouzecem srebrnu zicu iz rafinerije plemenitih metala jednom clanu foruma. Zanima me da li bi to uradio i za mene, novi sam clan, vec dugo pratim ovu temu a i prvi put se koristim forumom. Ja bih narucio pola metra te 2 mm debele zice pa ako moze javim ti adresu na mail ili pm. Ja sam vec malo eksperimentirao sa zeninim nausnicama, ispravljacom od 12 v 500maA, destiliranom vodom iz apoteke i posto nisam bio siguran u cistocu srebra probali smo samo vanjsku upotrebu na kozi i rijesili smo se nekih neugodnih pristica. E sad bih se ja pokusao rijesiti kronicne prehlade, ceste upale grla znaci oralna primjena za koju mi treba srebro 99,99% cistoce. Pozdrav !

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 09, 2007 11:10 pm 
Član foruma

Evo i mene posle malo duze vremena. Malo sam chitao po netu o raznim stvarima izmedju ostalog i o vodi. Mislim da mi je Jack jednom prilikom odgovorio da demineralizovana voda nije dobra jer je "mrtva". Pa koliko sam ja neshto malo prochitao i destilovana voda je takodje mrtva i da se pod dejstvom raznih stvari moze "oziveti" .

Jack:
U nekom od ranijih postova si izrazio sumnju u vodu koju ja koristim. Nemoj misliti da ti shta zameram zbog toga jer svi znamo da se prodaje sve i svashta pod nazivom "destilovana" i "demineralizovana" voda.

Voda sa kojom trenutno radim ima 0,72 microSimensa i pochetna struja sa 5cm razmaknutim elektrodama je 0.07mA.
Da napomenem: elektrode su mi oko 3mm u prechniku uronjene oko 10cm u vodu.
Ja radim sa 1/2 l vode i proces mi traje izmedju 2 i 2,5 sati a krajnja struja mi je 0,55 mA . Napon je 12V.

VV je rekao da je odrzavao struju na 1,25 mA.
Ne znam kako je uspeo da na pochetku odrzava takvu struju, osim ako mu voda nije bash najchistija.

Molim te da malo prokomentarishete na temu.

HVALA

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 98  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.