Sada je: pon maj 05, 2025 12:16 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 98  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sub jun 16, 2007 9:00 pm 
Administrator

antonio, dobrodošao!

Valjda si pročitao sve postove ( od strane br. 1 ) na ovoj temi...

Imaš za kupiti u Rafineriji Plemenitih Kovina u Zagrebu.

Traju dosta dugo za uloženi novac, napravit ćeš mnogo hektolitara prije nego ćeš ih trebat zamijeniti novim...

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jun 17, 2007 10:34 pm 
Početnik

Pozdrav svima,
nakon čitanja svih postova i još koječega o CS na netu, odlučio sam si napraviti sam CS, a posebno ponukan upalom uha koju već dugo vučem, a anitibiotici i svakojake kapi mi nisu pomogli.
Kupio sam srebro u Rafineriji plemenitih metala, vodu u Konzumu (Meteor d.d.) te od prijatelja elektroničara sam posudio ispravljač sa regulacijom napona, a čak sam ga uspio izganjati da mi složi neki regulator konstantne struje. Malo sam nezadovoljan srebrom, budući da sam kupio dva komada od 50cm žice promjera 1mm, a što mi po pravilu od 0,15mA/cm2 omogućava struju od svega 0,05mA, a kako mi je cilj bio dobiti 5ppm, to bi trajalo za pola litre vode 12 sati. No pretpostavljao sam da tako malu struju neću moći dobiti. Kako su mi elektrode bile 50cm, a čaša 15cm, uspio sam ih nekako sfrkati tako da je 45 cm bilo uronjeno.
Kad sam sve složio dobio sam slijedeće:
Početna struja: 0,23mA
Krajnja struja: 0,3mA
Napon na ispravljaču: 5,5V (?!)
Napon na elektrodama nakon regulatora struje: 2,6V (?!!!)
Vrijeme: 2,5 sati
Dobivena koncentracija; cca 5,5ppm (prema onoj formuli)
Gustoća struje na elektrodi: 0,75mA/cm2
Nakon 2 sata katoda je malo pocrnila.....
Voda nakon svega skroz bistra...

Uglavnom sve mi je OK osim napona za koji mi nije jasno. Kad sam dizao napon na ispravljaču, struja je naglo rasla. Očito je da mi prijatelj baš nije uspio sa regulatorom struje...
Još jedna interesanta stvar: kad sam promijenio elektrode, struja je narasla na 0,8mA, pa sam vratio na staro stanje.

Uglavnom to je to, nadam se da sam dobio nešto upotrebljivo .....
Svaki komentar je dobrodošao.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 18, 2007 12:19 am 
Administrator

Weizen, dobrodošao...

Dobro ti ide za početak... možda probaj i s nekim drugim ispravljačem... nekak mi se čini mala voltaža ( napon ), no... eto... probaj početi s upotrebom pa ćeš vidjeti trebaju li veće koncentracije...

Probaj i piti i kapati u uho...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 18, 2007 11:07 am 
Član foruma

Jack, da li bi bio ljubazan prokomentarisati moj poslednji post sa prethodne strane. Zanima me tvoje misljenje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 18, 2007 12:02 pm 
Administrator

Citat:
Pre nedelju dana napravio sam srebrnu vodu 40ppm koja je skroz providna, ali ima mali srebrnkasti odsjaj. Suvishe je jaka za grgljanje, prosto gushi. Stavljao sam na gljivice i brzo su nestajale, doduse , posto sam rascesao do krvi, nece da zaraste rana. Ali upala- crvenilo se smanjilo. Mom malom bratu se povukla bradavica, tj crvenilo od bradavice koja je otpala.

Kada zagrejem vodu pre elektrolize pocetna struja mi je oko 600 mikro ampera i posle pet minuta mi se stvori srebrna maglica. Kada struja stigne do jedan mili amper odrzavam je. Dobijam skroz providnu srebrnu vodu nezavisno od koncentracije. Jedino ova od 40ppm je malo maglovita. Stajala je u rakijskoj casici na suncu i postala je roze posle dva dana.

Pa preporučaju da se čuva na tamnom mjestu, jer se na suncu ioni počinju opet vezati.
Eto, djeluje, pa možda ne treba očekivati promjene odmah preko noći, ali kad se koristi duže vrijeme... sve ovisi o tome na što se djeluje i kako je to sve nastalo... itd.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 19, 2007 11:26 am 
Član foruma

Hvala Jack.

Drzim vodu na tamnom mestu, ali ova je ostala u casici

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 21, 2007 3:28 pm 
Početnik

Buon giorno a tutti voi del forum croato.
Sono un tecnico elettronico italiano che da 5 anni si occupa di produzione di Argento Colloidale (koloidno srebro) e ho un sito in costruzione per aiutare tutte le persone che iniziano a costruire apparecchiature per la produzione di Argento Colloidale.
In attesa di tradurre tutto il sito nella vostra lingua, per quelli che capiscono bene l'italiano vi scrivo il link dove collegarsi per avere informazioni utili sulle apparecchiature più semplici, fino ad arrivare a quelle più complesse.
Ho acquistato i generatori della Dottoressa Hulda Clark, quelli della Silvergen (SG6 ed SG7) e li ho provati. Sul sito c'è la spiegazione anche di come costruire i più semplici generatori di Argento Colloidale, quelli un po' più difficili e se avete pazienza tra un po' di tempo, metterò anche quelli per esperti costruttori.
Ci sono anche le indicazioni dei misuratori di conduttività per sapere quante ppm abbiamo prodotto.
Come si possono acquistare elettrodi d'argento purissimo a prezzi piccoli.
E come costruire dei kit da collegare agli alimentatori che si collegano agli elettrodi.
E infine ricordatevi di mettere nei generatori di Argento Colloidale dei piccoli motorini con una piccola paletta per muovere l'acqua ed evitare che si agglomerano gli ioni di Argento e che si producano scorie e sali di argento che sono molto tossici (quelli che provocano Argiria)
Questo è il link dove potete trovare tutto quello che ho detto.
http://www.argento-colloidale.info/
Se qualcuno di voi è in grado di parlare e scrivere italiano, vi posso rispondere alle vostre domande senza problemi.
Saluti a tutti voi
Silver 55

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 21, 2007 10:44 pm 
Administrator

Buon giorno Silver 55!

:occasion5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jun 22, 2007 6:52 am 
Početnik

Buon giorno anche a te Jack987.

:occasion5:
Sono contento di aver ricevuto il primo saluto in italiano in questo vostro forum.
Sono un vostro cittadino acquisito, perchè mia moglie è di Zagabria e quindi io amo la Croazia come se fosse la mia stessa Italia.
Vengo nella vostra nazione dal 1987 e conosco molti posti incantevoli della costa croata.
Ho conosciuto mia moglie a Jelsa sull'isola di Hvar e mi sono innamorato prima di lei e poi della Croazia.
Ora lei è in vacanza a Zagabria per poi andare in una casa di campagna a Zagorje.
Io verrò lì da voi il 7 luglio quando iniziano le mie ferie estive.
Ho trovato il vostro forum mentre cercavo qualcuno da aiutare nella bellissima avventura dell'argento colloidale.
La lingua è un problema perchè anche se sono tanti anni che vengo in Croazia, avendo mia moglie come interprete, non ho mai imparato il croato.
Riesco a fare qualche piccolo dialogo ma a scrivere ho ancora problemi.
Comunque spero che su questo sito ci siano anche altre persone che capiscono l'italiano o altrimenti qualcosa di inglese lo conosco.
Una buona giornata ed un saluto da Silver55
Bok!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 26, 2007 8:18 am 
Početnik

Zahvaljujući Dobrom Duhu Galaksije/Jack987/ ja ću se danas priključiti malim proizvođačima CS.

Adapter je home made 21V, jakost struje 100mA na suhom, u vodi bi to trebalo još i pasti. Namjeravam odmaknuti elektrode cca 3,5 cm za početak, a kasnije u ovisnosti od dobivenoga povečavati ili smanjivati razmak. Elektrode su cca 1 mm debljine i bit će uronjene 10 cm u Meteorovu destiliranu vodu.

Za početak namjravam tretirati sunčeve pjege, jednu ogromnu imam iznad lijeve sise još od nekih 10 g. starosti. Javit ću rezultate uspjeha kako dobijanja CS tako i tretmana sunčevih pjega.

Zahvala Dobrom Duhu Galaksije!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 26, 2007 12:57 pm 
Početnik

rookie je napisao/la:
Zahvaljujući Dobrom Duhu Galaksije/Jack987/ ja ću se danas priključiti malim proizvođačima CS.

Adapter je home made 21V, jakost struje 100mA na suhom, u vodi bi to trebalo još i pasti. Namjeravam odmaknuti elektrode cca 3,5 cm za početak, a kasnije u ovisnosti od dobivenoga povečavati ili smanjivati razmak. Elektrode su cca 1 mm debljine i bit će uronjene 10 cm u Meteorovu destiliranu vodu.

Za početak namjravam tretirati sunčeve pjege, jednu ogromnu imam iznad lijeve sise još od nekih 10 g. starosti. Javit ću rezultate uspjeha kako dobijanja CS tako i tretmana sunčevih pjega.

Zahvala Dobrom Duhu Galaksije!

Eto, napravljena je prva runda.

Destilirana voda je iz ljekarne i prije je odstajala na suncu 3 sata.
Sam proces je trajao 1 sat i nisam primjetio nikakvu maglicu. Nakon cca 25 minuta se na minusu pojavio mali mjehurić kao zraka, i ubrzo nakon toga još jedan. Tijekom procesa je nekoliko puta voda bila promiješana. Nakon zadnjeg mješanja ti su mjehurići nestali i to mi je poslužilo kao pokazatelj da bi proces trebao biti gotov, tj. moja mala nazovi maglica se razišla. Minus elektroda je počela tamniti nakon nekih 20 minuta, to je trajalo 15 minuta i nakon toga je ostala recimo to tako polutamna.

Dobivena tekućina nije promijenila boju, i dalje je prozirna i bezbojna, ali okus u ustima je potpuno drugačiji nego kod obične vode, nešto kao neko lagano peckanje po cijeloj usnoj šupljini, kao kad jezikom dotaknete -/+ na bateriji. CS sam grgljao samo 45 sekundi jer mi je onda počeo zvoniti telefon, no prema osjećaju/peckanju/strujanju u ustima izgleda da sam uspio.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 26, 2007 10:54 pm 
Član foruma

Weizen je napisao/la:
...žice promjera 1mm, a što mi po pravilu od 0,15mA/cm2 omogućava struju od svega 0,05mAPozdrav

hmmmmm... matematika ti je bauk? :)

povrsina valjkaste elektrode, po formuli iz osnovne skole, :mrgreen: koja je precnika 1mm iznosi:
P=O*h=Pi*d*h (d je precnik zice u cm a h je visina elektrode isto u cm)
sto kod tebe recimo za duzinu od 15cm iznosi P=3.14*0.1cm*15cm=4.7cm^2

znaci tvoja elektroda debljine 1mm i duzine 15cm ima povrsinu oko 4.7 santimetara kvadranih
(plus povrsina osnove elektrode (sto je krug, jelte) sto je zanemarivo)

za dobijanje kvalitetnih (sto manjih) cestica srebra struja koju smes da pustis je oko 0.1-0.2mA/cm^2.
sto manja struja to manje cestice, koloidi kako god ih zvali... ovo mislim, nemam koga da pitam :)
znaci Imax=P*i=(4.7cm^2)*(0.15mA/cm^2)=0.7mA
znaci na 15cm/1mm smes da pustis od 0.5-1mA

e sad kako si ti dobio 0.05mA za pola metra zice ja ne znam...
pokusao sam... zaista... ali nikako da dobijem tih 0.05mA :mrgreen:

e da, ako radis sa elektrodama od po 50cm smes da pustis struju:
Imax=3.14*0.1*50=15.7cm^2; 15,7cm^2*0.15ma/cm^2=2.355mA
ko ima relativno velike elektrode, kao ti, preporucio bih max gustinu struje 0.1mA/cm^2 a ne 0.15 mada sve je to tu negde....

konstantna jacina struje je osnovni preduslov za dobijanje cestica malih i relativno istih dimenzija. naravno da napon iza regualtora treba da bude manji od ulaznog. konstantna jacina struje dobija se postepenim padom napona iza regulatora kako provodljivost vode raste zbog dopiranja cesticama srebra... znaci ocekivano je da na pocetku procesa napon iza tvog regulatora struje bude recimo 2.9V a kroz nekoliko sati da padne na 2.6V da bi ODRZAO STRUJU KONSTANTNOM. da radi drugacije ne bi valjao... ja recimo ima povrsinu elektrode od 14cm^2 i moj pocetni napon je 50V a na kraju je oko 10-15V, zaboravio sam. i to je tako da bi STRUJA BLA SVO VREME KONSTANTNA.

procitaj malo omov zakon, tamo sve pise :)

i da ponovim po ko zna koji put, za kvalitetnu otopinu bitne su 2-3 stvari:

1. strju drzati konstantnom, ko nema ispravljac sa konstantnom strujom neka kupi instrument i veze ga kao ampermetar i neka svakih 15-20 min podesava napon da bi mu struja bila u granicama.

2. svakih 10-15-30 min okretati polaritet da bi se elektrode jednako trosile

3. promesajte makar svakih pola sata ako ne cesce...

uredjaj koji ovo radi (bez mesanja) mene je izneo 50-60evra
obican astabilni multivibrator sa ciklusom 50/50 i sa regulacijom struje...

pozdrav i samo napred =D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jul 01, 2007 10:03 pm 
Početnik

Bok Ras,
raskrinkao si me kao velikog matematičara =D>. Inače do sada sam smatrao da matematiku imam u malom prstu :lol: .
Otkrit ću ti tajnu: d^2*pi/4*L, tj. računao sam pametno volumen umjesto površine. :oops:
U svakom slučaju hvala ti na komentaru.

Koliku koncentaciju inače radiš?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 06, 2007 1:54 pm 
Član foruma

Weizen je napisao/la:
Koliku koncentaciju inače radiš?

pa ne znam 8) uostalom, sve je vec napisano...

http://www.galaksija.info/forum/viewtop ... &start=480

ras je napisao/la:
lusha je napisao/la:
A šta bi sa Portalovim kalkulatorom?

e pa to niko ovde ne zna... evo da ti kazem kako se menjalo moje misljenje:
prvo sam bio odusevljen i mislio sam da je formula tacna 95%...
posle nekoliko meseci nisam vise verovao a na kraju kad sam kupio instrument za merenje tek tad sam se zbunio...
cak je na kraju moguce i da je formula vrlo tacna, ko zna...
uglavnom vise i ne merim... samo pravim... a sta pravim... nemam pojma 8)
a o cemu smo ono pricali? :mrgreen:
upitan je rezultat merenja sa ppm metrima kada se sa njima meri ovako nesto...
mislim da nisu bas namenjeni za merenje koloida metala. ne znam.
formula pokaze 40ppm, ppm metar pokaze 5-6 a ja bih rekao da je negde oko 15-20ppm-a za 24h i 0.5-0.9mA i 2 litre vode.

pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 12, 2007 9:23 pm 
Administrator

Slučajno listam jedan noviji katalog od Metroa... i vidim sljedeće:

slika

slika

Pogledajte što je zajedničko u opisima tih proizvoda i ove teme... izgleda da se tehnologija srebra koristi već dosta i debelo naplaćuje... ( hehe... sviđa mi se onaj naziv "Nano-silver"... treba dodat još i "technology"... moglo bi se dobro prodavati na tržištu, opako zvuči... hehehe )

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 13, 2007 7:49 am 
Član foruma

Pozdrav svima,
Imam dva pitanja:
1. Kada dodajete vodonikperoksid - u destilovanu vodu ili u vec gotov rastop, tj. na pocetku ili na kraju procesa?
2. Da li se koloidno/jonsko srebro moze koristiti za ispiranje kod vaginalnih infekcija (E-coli)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 13, 2007 4:09 pm 
Član foruma

Ja sam dodavala peroxid na kraju, kad je srebro vec gotovo. Dodavala sam jako malu kolicinu, mozda par kapi na pola litre. Sad planiram malo vise i tako, eksperimentisem.

Sto se ispiranja vagine srebrom tice, mislim da nebi trebalo da bude problema ako se ispiras spolja. Da imam takav problem ja bi probala, a ti odluci sama.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 13, 2007 7:45 pm 
Član foruma

VV je napisao/la:
Pozdrav svima,
Imam dva pitanja:
1. Kada dodajete vodonikperoksid - u destilovanu vodu ili u vec gotov rastop, tj. na pocetku ili na kraju procesa?

2. Da li se koloidno/jonsko srebro moze koristiti za ispiranje kod vaginalnih infekcija (E-coli)

1. 2-4 kapi 30-35% H2O2 na litar (nisam racunao, verovatno oko 5-10 kapi 6-10% na litar)

2. nekoliko dama je bilo veoma zahvalno. nestao sekret, svrab i peckanje, menstruacije postale bez bola, svraba i peckanja.
nisam pitao da li neko ima e-coli. obavezno treba pokusati i unutrasnje ispiranje spricom 2-3 puta dnevno, ili po nekoj sopstvenoj ideji, npr. tampon namocen u srebrnu vodu i slicno.
istovremeno i piti takodje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 13, 2007 9:15 pm 
Član foruma

@blue_jay
Citat:
Sto se ispiranja vagine srebrom tice, mislim da nebi trebalo da bude problema ako se ispiras spolja.

Kako to mislis spolja? Moja supruga (ja sam, ipak, musko) ima u vaginalnom i cervikalnom brisu E-coli i vec je skoro dve godine pod stalnim antibioticima pa smo resili da probamo sa srebrnom vodom. Ja sam mislio na unutrasnje ispiranje, ali se plasim da se ne narusi prirodna flora u vagini.

@ras
Citat:
2-4 kapi 30-35% H2O2 na litar (nisam racunao, verovatno oko 5-10 kapi 6-10% na litar)

Ali kada stavljas H2O2? Na pocetku ili na kraju procesa? Pazljivo sam procitao svih 27 strana ovog topica, ali nisam mogao da zakljucim kada se stavlja vodonikperoksid. Ukapirao sam da sluzi da spreci aglomeraciju, ali ne znam kada on ulazi u igru.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 13, 2007 10:07 pm 
Član foruma

VV je napisao/la:
@blue_jay
Citat:
Sto se ispiranja vagine srebrom tice, mislim da nebi trebalo da bude problema ako se ispiras spolja.

Kako to mislis spolja? Moja supruga (ja sam, ipak, musko) ima u vaginalnom i cervikalnom brisu E-coli i vec je skoro dve godine pod stalnim antibioticima pa smo resili da probamo sa srebrnom vodom. Ja sam mislio na unutrasnje ispiranje, ali se plasim da se ne narusi prirodna flora u vagini.

Napisala sam za spolja jer sa unutrasnjim ispiranjem nemam iskustva a nisam bila sigurna na koje ispiranje mislis. Medjutim ako ti je supruga vec 2 godine na antibioticima, flora joj je svakako poremecena (cesto antibiotiici i izazovu infekcije vagine jer uniste prirodnu floru).

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 98  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.