Ja nebi htjeo biti grub ili ironican,cinican ali imam par pitanja pa bi volio da dobijem konkretne odgovore(Samo tako mozemo doci do nekog zakljucka,a ne vrijedjanjem,da je neko glup,da nema pojma kao sto sam primijetio u nekim postovima..to nikada nije nigdje vodilo,jedino ratu

to nije cilj nikome ovdje na forumu bar se nadam

)
U prvom postu autor je napisao:
Evo rezultata urina:
-Alantoin- element koji potpomaze zarastanju rana
-Antineipiston- selektivno utice na smanjenje karciononih celija, dok istovremeno podstice rast i ravoj dravih celija
-Beta-indol-sircetna kiselina sprecava ravoj sarkoma
-DHEA- DEHYDROEPIANDROSTREON sprecava secernu bolest karcinom, ubrava stvaranje kostane srzi
-Directin- razbija strukturu celija karcinoma
-H-11 sprecava ravoj celija karcinoma
-INTERLEUKIN- to je jedan od tipova biokatalizatora
-PROTEOzi- to su imunoregulatori
mokracna kiselina- ucestvuje u regulaciji procesa starenja ima antituberkulozno dejstvo
_3-metil-glioksal-UNISTAVA CELIJE KARCINOMA
Prvo..Ako nesto nije toksicno to ne znaci da je zdravo..Kosa to jest dlake na glavi nisu toksicne,dlake na intimnim mjestima nisu toksicne ali ne znaci da su zdrave.Nokti nisu toksicni,no to nam ne daje pravo da kazemo da su zdravi,jer se treba dokazati i da su toksicni ili da su zdravi,Urin nije toksican ALI (zato i tipkamo ovdje da dodjemo do toga jel zdrav ili nije jel tako? )
Alex alex,ne mozemo tako samo upasti u ljude i siriti kolosalne razmjere zavjera nekih.Da nebi ispalo tresle se gore rodio se mish.Polako jedna je istina nema ih 2.Kako si ti dosao do te informacije tako moze doci i recimo neki drugi covjek.Ili mislis da od eto 900 milion odraslih ljudi,obrazovanih jedini ti nasao na tu informaciju i odma je Farmaceutska Industrija kriva jer nesto taji?Ako je istina nacicemo istinu testiranjem,bas mi je drago da ste krenuli na to testiranje jer je to prvi korak ka vjerodostojnom rezultatu,za to svaka cast

Znaci vec si uvidio da nema nista od rekla kazala,nego si se uputio da vidis sadrzaj urina
Kada se test vrsio?Prije ili poslije uzimanja obilne hrane i drugih suplemenata(Ako pojedes 100 grama badema,malo sira,casu mlijeka ili bilo sta obilno prije testiranja urina vjerovatno ce skociti odredjeni element )Ciji je urin koji je testiran,koja je dob osobe.
Nisam vidio podatak u kolikoj kolicini su nadjeni ovi elementi,koliko miligrama ili kako se vec mjeri kolicina elemenata...(to je jedan od mnogih razloga zasto trebaju Strucnjaci da vrse testiranje,a ne studenti)
Moje pitanje bi glasilo...Da li je tim testiranjem utvrdjeno da je recimo ijedan od ovih elemenata u onakvom stanju u kakvom je u krvi ili u kakvom je dok smo ga uzimali u vidu soka,hrane,vode...to jest dali je to isti sastav elementa i hranjiv toliko kao onaj koji mozemo naci u recimo mlijeku,siru,banani...(tu vec treba ozbiljna oprema i adekvatan tim ljudi i znanje da se testiraju toliko sitni detalji price)
Jer i u krvi to jest Menstrualnom periodu zena ima veoma dosta minerala.ALi to opet ne znaci da su ti minerali zdravi i u onom stanju kakvom nasem tijelu treba u zdravom i ocuvanom.
Zamolio bih autora ovog kojeg sam citirao da analizira menstrualnu krv,a troskove cu ja snositi(osim laboratorije,to imate vec jer ste testirali urin,o ovome mozemo na privatne poruke oko dogovora) i da nam predstavi rezultate krvi,to jest koje krv elemente ima.
Krv (ne menstrualna,krv u zilama,venama,tijelu)
Neki od komponenata su:
* albumin
* faktori u koagulaciji
* antitijelo ili imunoglobulini
* hormoni
*razni elektroliti (uglavnom natrij) (Da li znaci ako budemo pili krv i iz naseg nosa da cemo dobiti potrebne kolicine natrija??)
Opet istog autora cu citirati.."Kako ovo niko ne zna.Koliko bi farmaceutska industrija izgubila novca"..Ako Farmaceutska industrija nije testirala ili odbila da testira urin to ne znaci da nesto krije zar ne?
Da li je efekat urina koji navodno daje dobre zdravstvene rezultate (Koliko sam ja shvatio) potvrdjen od neke ustanove,laboratorije medicinske,od strucnih ljudi u tom polju,znaci kvalifikovanih ljudi(a ne studenata Hemije,uz svo postovanje ljudi iz te struke i studenata opcenito,ali to je neozbiljan pristup tome,mogu autoru objasniti i zbog cega mislim tako ako ga zanima)jer se jedino (bar mislim) moze nesto okvalificirati kao provjereno i vjerodostojno.
I ako je potvrdjen ucinak urina od kojih tacno institucija je potvrdjen...
I da li je izvrseno testiranje velikog broja ljudi ili cak zivotinja (misevi,kunici,jer se oni cesto testiraju) i kakvi su rezultati toga,jedino tako mozemo znati rezultate.
Jer ako je na malom broju ljudi od recimo 50 proradila urinoterapije ne znaci da ce raditi i za ostalih 3 milijarde ljudi..Zato se treba veliki broj ljudi uzeti u testiranje,da bi se doslo mozda mogucih kontra-efekata to jest kontraindikacija,da bi mogli upozoriti ljude na te efekte,kao sto se radi sa svim antibioticima.Jer u tih 50 ljudi mozda niko nema tumor na mozgu,cir na zeludcu,leukemiju nema,rak pluca,rak dojke,nije alergiju na odredjenu hranu,sve to utice vjerodostojnost tog testiranja.Ako je proradilo na njegovoj rodici koja nema leukemiju jel to znaci da ce proraditi i na nekome ko ima leukemiju naravno da ne.Mislim da sam vam donekle objasnio zasto se mora raditi testiranje velikom broja ljudi (ne miliona,nego da se pokrije sirok aspekat,od bolesti,alergija,infekcija..itd...)
Ako nam se informacije koje su nam dostupne ne slazu sa nasim sistemom vjerovanja to ne znaci da moramo kriviti medicinu.Naravno ima uvijek svugdje pojedinaca koji nastoje da sruse i uprljaju obraz vecine naprimjer medicini,policiji,sudstvu,advokatima(mito,korupcija)Ne mjerimo valjda vjerodostojnost Medicine tako sto gledamo pojedince koji primaju mito ili koji operisu pacijente nakon sto su popili tri viskija(izuzeci su uvijek postojali svugdje).Valjda gledamo na rezultate ukupne koje je postigla.
Citirao bih opet jednog autora:
Prvo, ja nisam okrenuta "alternativi" već ISTINI, a to što nju oficijelne nauke i ustanove kriju, to je druga stvar.
Zato si ti tu,kao i onaj,ovaj,onaj,da nam predstavite cinjenice koje dokazuju da neko nesto krije,zato i postoje ovakvi forumu da doznamo cinjenice koje su nam ne dostupne u ovom svijetu ludila zar ne?
I molio bih da ne odgovoraju ljudi kojima je cilj zgaziti nekoga,uvrijediti,psovati mu,mrziti ga,biti ironican,cinican.Jer ni ja nemam navedeno niti mi je bila namjera u postu,tako ocekujem i od vas