kolos je napisao/la:
Možda jesam malo preizravan,ali pomalo sam žalostan što nema nikog tko bi bio zainteresiran za iznošenjem svog iskustva,što je Reiki zapravo iz nekog objektivnog gledišta.Netko tko je odbacio učenje koje je dobio od svojih učitelja i krenuo preispitivati isto.
Reiki je baratanje energijama na jednom,kako bih nazvao, simpa nivou sto se tice prvog stupnja. Ako ga danas koristim, najcesce je na taj nacin
Drugi stupanj je najvazniji i on je u svojoj sustini rad s elementima, samo iz nekog inicijacijskog razloga (meni i dalje nije jasan) radi se sa vatrom vodom i zemljom, dok je za treci stupanj ostavljen element zraka (kao da je to sve skupa odvojivo

), uz titulu dr.mr. učitelja i vodiča iliti čobana (nažalost tako to ljudi, mislim inicirani doživljavaju)
Ja sam osobno prošao sve inicijacije, s tim da sam treci stupanj nekako nategao po svom nahođenju i covjek koji me je inicirao srecom je sasvim razuman i neogranicen pa smo u nekom dogovoru pronasli to da me zanima samo ophođenje s elementom zraka u reiki učenju.
Da mi je Reiki otvorio vidike moram priznati da jeste. Bilo mi je to prvo konkretno učenje sto se tice energetskog rada i neke blesave ideje i dostignuca dozivio sam upravo radeci na drugom stupnju reikia. U međuvremenu sam nekako sam iskrivio simbole, koristim ih na sasvim drugi nacin od onoga koji mi je spominjan pri inicijaciji, razvio sam ideju reikia kako se ideja samog mog puta razvijala u meni.
S nekim odstojanjem, danas mogu reci da je Reiki, uz dobrog ucitelja, i ne narcisoidnog ucenika jedan sasvim dobar put za upucivanje u misterije elemenata, shvacanja postojanja/nepostojanja prostor vremena i oslobađajne svijesti na vise nivoe. I ono što je po meni najvaznije, ukoliko pazljivo radis reiki moras osjetiti neku bazicnu dobrotu koja se javlja u tebi, neki blagi humor koji nisi poznavao do tada. A to je po meni glavna osnova za pocetak hodanja svakog ratnika za slobodu.
Dalje je sasvim nebitno hoces ostati raditi samo Reiki, ili ces siriti znanje s mnogo starih mudrosti, kanaliziranih znanja, cak i pokojom zapisanom mudrosti
Živi bili
P.S. sto se tice jaja ako cemo cisto po reikiu kako sam ja ucen iz prve jest samo zatvaranje unutar sebe da te dok pruzas nos uokolo znatizeljan nesto ne klepi po njemu.
Iz takovog defanzivnog stanja ni ne mozes nista posebno napraviti. Za prava saznanja treba se izleći i spojiti s kozmičkim energijama koje doduse tuku, ali i miluju. So, throw away your fear
pozz