Sada je: pon maj 05, 2025 7:11 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 98  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet apr 05, 2007 11:34 pm 
Administrator

Pa ok... nekome je nekako "metalan" okus, ali se brzo navikneš i više nije čudan poslije. Baš kao i kad prvi put probaš neki novi okus ( nekad treba vremena da postane uobičajen ).

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 06, 2007 11:24 am 
Član foruma

element je napisao/la:
destilirana voda demi slovenska
molim savijet..koliko dugo,koliko vode,kolika jacina i da li ja to uopce dobro radim..

hmmm...

ajde da se opet ponovim mada ne bih trebao :evil:
element, na sta te podseca naziv DEMI
mene podseca na rec DEMINERALIZOVANO
a sta to moze da znaci?
ta voda je verovatno nastala propustanjem vode sa cesme kroz neki obican filter i vrlo verovatno nema nikave veze sa destilovanom vodom!!!
a zasto smem ovo kazem?
zato sto sam sa skupim instrumentom merio sve nazovi destilovane vode
i sta sam dobio?
samo JEDNA od svih je bila prihvatljiva
ova DEMI je bila jedna od najgorih, imala je oko 500-600uS
itd, itd, itd...
i posle neko kao ti TVRDI da nesto nevalja :lol: :mrgreen:
uzmite se upamet... nije ovo bas zajebancija....

ja sam vise od godinu citao i razmisljao o svemu ovome i dobro se informisao i ulozio MNOGO VREMENA I PARA...
da bih nesto kao naucio...
i zato mislim da smem da tvrdim ovo gore...
ponavljam... nije zajebancija... :twisted:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 06, 2007 4:50 pm 
Administrator

Pa još je davno, mislim, Drago Plečko rekao da voda i voda nisu isto...

Dakle, kako Ras kaže:

Citat:
uzmite se upamet... nije ovo bas zajebancija....

=D> =D> =D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 08, 2007 1:11 pm 
Početnik

..zahvaljujem na savijetima..uspijela napraviti koloidno srebro na 15 v..2 sata ..malo je gorko ali je bistro..pijem ga svaki dan..ukapala ga u nos..radi sinusa i lijebvog uha koje mi se ne ventilira..malo je peckalo i kako je prolazilo kroz sinuse..znala sam tocno gdje su mi kanali i kroz celo i kroz obraze jer je nesnosno peklo..kao kiselina..i pocrvenile su mi oci..i imala sam osijecaj da ce mi celo explodirati..isplakala sam se oko 1 minutu..i odjednom nos prohodan..oci pobijelile ..kao da nije bilo nista..drugi put poslije 6 sati nakapala opet..sad mi je reskcija bila samo na lijevoj strani..a desno nista..a lijeva strana mi je sklonija infekcijama..pa sam zakljucila da do pecenja dolazi na mjestima koje su prepune bakterija ili virusa..ili je neka upala..pa dok navedeno kreoava od koloidnog srebra izaziva pecenje..u svakom slucaju zadovoljna sam djelovanjem jer mi oci nikad nisu bile tako bijele a kapam nos..hehe..pa kroz suzne kanale djeluje i na oci..

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 08, 2007 4:13 pm 
Administrator

Eto, =D> .

Suzama se oči čiste od raznih prljavština koje dospiju u njih ( ne samo kad se javlja jača emocija tuge ). Naravno, šmrcanjem se isto iz nosa i sinusa rješavamo raznih "sranja" koja tamo znaju obitavati...

Ako su razne nepoželjne bakterije i virusi umješani, efikasno ćemo to rješiti koloidnim srebrom.

Eto, baš super što si se uspjela "isplakati" i rješiti problem. Naravno, porastom imuniteta će se tijelo i prirodno jače zaštititi od eventualne zaraze ili bolesti.

15 V i 2 sata je ok, ako ti je "prejako", smanji na sat, ili sat i pol...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 08, 2007 6:52 pm 
Član foruma

Citat:
Citira:
mozda ipak demineralizirana i destilirana nisu isto iako me uvjerava ..trgovac..da jesu..

Nisu. On ne gleda energetsku komponentu vode.

Reci mi molim te Jack koja je po tebi razlika izmedju DEMINERALIZOVANE i DESTILOVANE vode , ako izuzmemo nachin na koji se dobijaju.
Kod mene u firmi se pravi DEMI voda izuzetnog kvaliteta tj. bez ikakvih primesa. (tvrdoca joj je 0,001) .To se dobija propushtanjem vode kroz nekoliko krugova raznog filtriranja i josh kojechega, ali na kraju izadje skroz "chista". Koja je "fora" sa tom energetskom komponentom vode.

Josh neshto!!!!
Da li se nekome desilo da na pochetku procesa ima struju recimo 0,41mA a ona se polako smanjuje do 0,3mA a onda polako ide gore kako je i uobichajeno. (To mi se desilo sa DEMI vodom koja nije 100% chista, ali nameravam da je koristim za SPOLJNU upotrebu). ..... Savet molim ?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 08, 2007 11:16 pm 
Administrator

Citat:
Reci mi molim te Jack koja je po tebi razlika izmedju DEMINERALIZOVANE i DESTILOVANE vode , ako izuzmemo nachin na koji se dobijaju.

Osim načina dobivanja, razlika je definitivno i u onoj, maloj, maloj, maaaloj količini "primjesa" koje ipak ostaju kod procesa demineralizacije. Iako naizgled mala koncentracija, izgleda da je dovoljna za razliku u kvaliteti kod izrade koloidnog srebra.

Možda se nekome ta mala količina učini beznačajna, ali kako vidimo, i male, male količine koloidnog srebra rade "čuda", tj. daju određene vidljive rezultate. Možda tih nekoliko ppm-a primjesa učini vodu neučinkovitom za ovu primjenu.

Ako površno, samo fizički, gledamo vodu kao stvar, možda tu i nema neke velike razlike. Ali - to je samo pola cijele priče. Jer SVE trebamo gledati i iz fizičkog i iz energetskog aspekta.

Dakle, razliku između "mrtve" i "žive" vode možeš pročitati, osim tu na glavnoj stranici Galaksije i na forumu pod temom o Homeopatiji ), i na mnogim stranicama na internetu kako voda može energetski djelovati ( da sad tu ne kopiram brdo tekstova sa njih). Nije isto kad voda dugo stoji u mraku negdje u nekom ormaru ( iako hermetički zatvorena ) i kad tu istu vodu stavimo nekoliko sati na sunce.
Struktura ( gledajući kroz kemiju i fiziku ) ostaje ista, ali ako izmjeriš energetsko polje ( snimi auru kamerom za to ), vidjet ćeš znatne razlike.

Kako je SVE energija ( na nekom mikrokozmičkom nivou ), ne možeš promatrati neki objekt samo kao materiju, jer ćeš dobiti samo pola cjelokupne percepcije o istom. Za cjelokupno razumijevanje tog objekta treba, za početak, imati bar cjelokupnu percepciju na njega, tj. gledati na stvar iz oba aspekta.

A možda je i problem u ovome:
Citat:
i josh kojechega,

No, praksa je najbolji pokazatelj. Neka je dobra i onda je tu - i poželjno upotrebljavati, a neka nije. Još jedno pitanje proizlazi iz ovog svega: ZAŠTO je onda "prava" destilirana, koju možemo kupiti samo u apotekama, toliko SKUPLJA od svih ovih po raznim benzinskim crpkama, supermarketima i slično? ( manje pakiranje ne igra ulogu, jer bi inače tu istu vodu kupovali na benziskoj i prodavali u apotekama, što ipak nije slučaj ). Dakle, neka kvaliteta ipak postoji...

Citat:
Da li se nekome desilo da na pochetku procesa ima struju recimo 0,41mA a ona se polako smanjuje do 0,3mA a onda polako ide gore kako je i uobichajeno. (To mi se desilo sa DEMI vodom koja nije 100% chista, ali nameravam da je koristim za SPOLJNU upotrebu). ..... Savet molim ?

Da li si stavio proces na istoj temperaturi kao što je i voda bila "uskladištena" prije procesa? Npr. ako se voda ohladi, obično se poveća neznatno otpor, a time i smanji struja. Npr. držiš vodu na toplom, i kad uliješ u čašu, i pokreneš proces, koji je na jako hladnom mjestu, pa se voda hladi...
Naravno, kasnije naraste struja radi veće vodljivosti radi oslobođenih iona... itd.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 09, 2007 9:26 am 
Član foruma

Citat:
Da li si stavio proces na istoj temperaturi kao što je i voda bila "uskladištena" prije procesa?

Da na istoj temperaturi je bila.

Prva kolichina vode koju sam pravio (od destilovane vode iz Instituta za kardiovaskularne bolesti - pakovanje 1/2 l sa gumenim chepom ) je ishla ovako:
-1/2 l
- 2,5 h
-12 V
-pochetna struja 0,25 mA
-krajnja struja 1,05 mA

Sa istom tom vodom druga "tura" je bila:

-1/2 l
-2h
poch. struja 0,25 mA
kraj. struja 0,61 mA

malo prokomentarishi postupak !

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 09, 2007 2:14 pm 
Početnik

pogledajte moj clanak o djelovanju koloidnog srebra na Zapper-u..
zena je danas potpuno zdrava..4 dan..

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 09, 2007 5:00 pm 
Administrator

labud_ns,
Citat:
-1/2 l
- 2,5 h
-12 V
-pochetna struja 0,25 mA
-krajnja struja 1,05 mA

Sa istom tom vodom druga "tura" je bila:

-1/2 l
-2h
poch. struja 0,25 mA
kraj. struja 0,61 mA

Čini mi se sve ok i "logično". U drugoj turi si kraće radio, pa je zato i struja bila manja. Što dulje proces traje - to je i struja veća jer ima više oslobođenih iona - koji povećavaju vodljivost otopine.

Što je struja manja - to su i čestice finije ( manje ). I to je kvalitetnija otopina u smislu bržeg/boljeg djelovanja kod neke primjene.

element,
Citat:
pogledajte moj clanak o djelovanju koloidnog srebra na Zapper-u..
zena je danas potpuno zdrava..4 dan..

Što drugo reći nego: =D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 10, 2007 1:59 pm 
Početnik

..danas je bila u zaraznoj..doktor je pogledao nalaze i rekao da su krivi jer s tim nalazima bi trebala biti otrovana od plina koji ispustaju paraziti..i sva plava..hehe..rekla mu je za terapiju a on je rekao da parazite ne ubijaju caralabarala..vec samo odredjeni ljekovi..ali ona ocito nema te parazite posto je sad dobro i nalaz su na veterini zamjenili..rece doktor..

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 10, 2007 2:27 pm 
Administrator

Citat:
a on je rekao da parazite ne ubijaju caralabarala..

Baš šteta što doktor NEZNA što je to, kako on naziva, "caralabarala"... dakle nema potrebno ZNANJE o još nekim mogućim načinima lječenja.

Tipičan primjer zatvorenosti entiteta koji misle "Ja sam sve naučio već, sve osim toga ne postoji." I to je njihovo "racionalno" razmišljanje. Nažalost.

Nitko nezna sve na ovom našem stupnju svijesti, jer u protivnom bi bio Jedan, što bi bilo 4 stupnja više od ovog našeg trenutnog, 3.

Pa ipak, mnogi ljudi i dalje vjeruju da ti stručnjaci, "doktori" znaju sve i da su oni "bogovi izlječenja". Ali, ljudi će naučiti da se zapravo - lječe sami !!!

Lekcije, lekcije... #-o

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 11, 2007 7:48 am 
Član foruma

Je li tko od vas kapao CS u usi? Liječnici uvijek upozoravaju da se u usi kapaju kapi (antibiotske) ne duze od1-2 dana jer je KAPANJE UHA JAKO OPASNA STVAR, i nezgodna..sto god to značilo. Ponavlja mi se upala zvučnih kanala i eustahijeve tube u usima, antibiotici to bas ne rijese naj..Kod prosle upale sam malo kapala i CS u usi i nos i bilo je bolje, sada se bas ne usudim..zbog tih upozorenja...ne zanimaju me teorije tipa: probaj pa ces vidjeti, jer probala jesam...zelim samo znati je li tko na sebi isprobao? Hvala i pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 11, 2007 1:55 pm 
Početnik

Dakle: DEMINERALIZIRANA voda nastaje tako da se obična voda propušta kroz filtere, ionske izmjenjivače i kroz reverznu osmozu te se dobije relativno čista voda za tehničku primjenu. Takva voda se ne koristi u laboratorijima jer sadržava 15-30 ppm čeatica.
Deatilirana voda je voda nastala hlađenjem vodene pare u sterilnim uvjetima i kao takva se koristi za otapanje uzoraka u labosima.
Budući da mi ovdje želimo čestice srebra "otopiti" u vodi a ne raditi soli u obzir dolazi samo destilirana voda. Srebro u koncentracijama koje mi koristimo ( 4-8 ppm) je jako rijetka otopina i kao takva ne bi trebala imati negativne učinke. Ali ako se koristi neodgovarajuća voda u biti stvaraju se u otopini ioni srebra i kationi srebrnih soli te ostali produkti zaostali u vodi tipa željezni nitrati i soli teških metala. Oni onda mogu imati jako štetne posljedice jer koliko je srebro učinkovito u malim koncentracijama i soli metala su štetne u isto tako malim koncentracijama.

Rezime:
Koristiti isključivo destiliranu vodu - jes skuplja ali nema alternativu
i štapiće srebra što veće čistoće - idealno 99,9
te malu struji - 1 mA

PS Kad završim sve pokuse i verifikacije poslat ću shemicu za konstantnu struju uređaja za proizvodnju ionskog srebra ( to je pravi naziv onog što proizvodimo a coloid je samo pučki naziv za taj proizvod koji je došao zato što se koloidi proizvode kao nus proizvod na pozitivnoi elektrodi i oni su vidljivi kao maglica. Čisto ionsko srebro je apsolutno prozirno.

Za ušne infekcije se od pamtivjeka korist čuvarkuća. to je sukulenta ( kaktusić) čiji se listići iscjede u uho. Ne znam koji je latinski naziv ali potražiz ću. To sam isprobao na sebi i djeci i sve je 5+

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 11, 2007 5:39 pm 
Član foruma

2u1-ja sam kapao CS u uhu bezbroj puta i sebi i drugima.I nikad nishta od nuspojava...
pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 12, 2007 8:19 pm 
Član foruma

Natresk obični - Sempervivum tectorum L.
Potraži googlom....

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 13, 2007 8:41 am 
Član foruma

nasla, nabrala, nakapala, hvala! A i sjetila sam se da mi je kao djetetu mama isto kapala čuvrkuću u uši...pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 24, 2007 12:56 am 
Član foruma

Imam dve srebrne plocice- zlatar mi garantuje zivotom cele familije da su 1000% ciste. Izracunao sam da mi treba 1mA. Voltaza mi nije bas jasna, ali uzecu 24 volta.
Ortak elektrotehnicar mi je napisao spisak sta da kupim da bi mi napravio adapter- transformator sa 220V na 24V, grec, zice..... tralala..

E sad... mene interesuje da li vi imate neku shemu za adapter koji je malo kompleksniji- koji moze da odrzava struju, na kome mozes da vidis trenutnu jacinu struje....... Da li ima negde da se kupi ili kako da napravim to nesto sto bi mi govorilo trenutni napon i snagu i nesto cime bi ja podesavao napon i snagu???????????????????

MOZDA SUVISE TRAZIM!!!!! HVALA!!!!!!!!!! :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 24, 2007 3:00 pm 
Administrator

Pogledaj u nekom opremljenijem dućanu elektronike ( u Hrvatskoj imaš Chipoteku i mnoge druge... )
Ako nisi u Hr, probaj u Google upisati prodaja elektronike i staviti kod pretraživanja na stranice iz tvoje države...

Možda će i jedno "staro" komputersko napajanje rješiti problem... doduše, imaš samo 12 V, ali je i to ok. Ako je ATX, pališ ga spajanjem zelene i crne žice na konektoru preko kojeg se napaja matična ploča... uglavnom, može biti i neko "poluispravno", za ovu svrhu će biti i više nego dobro.

Sheme ispravljača možeš također naći i na internetu. Gle ovdje ima nešto:

http://www.elektronika.ba/el.sheme/?akc ... idgrupa=33

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 25, 2007 2:08 pm 
Početnik

Imam problema sa seboreičnim dermatitisom pa me zanima jel ima nekoga ovdje s istim problemom i da li bi koloidno srebro donekle ublazilo taj seboreični dermatitis jer nikakve kreme mi ne pomazu.Anybody?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 98  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.