Sada je: sri maj 07, 2025 9:15 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 699 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 35  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Lječenje raka - i sve o njemu
PostPostano: sri feb 02, 2011 3:37 pm 
Član foruma

BLAGODATI LIMUNA
Pročitajte pozorno ovaj prijevod s francuskog o liječenju raka prema obavijesti Instituta za zdravlje u Baltimoru, USA (Institut de Sciences de la Santé; L. L.L., 819 N. Causez Street, Baltimore, MD 1201.)
Ovo je posljednja vijest iz medicine u borbi protiv raka.
Limun (citrus) je čudotvoran prizvod za ubijanje kancerogenih stanica, 10000 puta snažniji od kemoterapije.
Zašto mi to tek sada saznajemo? Zbog toga jer postoje laboratoriji koje interesiraju proizvodnja sintetičke verzije koja bi im donijela ogromnu zaradu. Od sada možete pomoći prijateljima obaviještavajući ih da je limunov sok blagotvoran za sprječavanje raka. Ukus mu je prijatan i bez posljedica koje donosi kemoterapija. Zasadite drvo limuna ako možete na balkonu ili u vrtu. Ne zna se koliko ljudi umre jer je ta tajna ljubomorno čuvana da ne bi bili ugroženi multimilioneri u velikim korporacijama.
Stablo je limuna nisko i ne zauzima mnogo mjesta i poznato je po svojim raznolikim plodovima. Može ga se jesti kao plod ili kao sok ili sa njim se mogu praviti razna pića i kolači.
Limunu se pripisuju različita svojstva, ali najpovoljniji efekt ima na ciste i tumore. Ta je biljka dokazani lijek protiv svih vrsta raka. On je ujedno i antimikrobski agens širokog spektra protiv bakterijskih infekcija i gljivica i efikasan je protiv parazita, regulira visoki krvni tlak, ali i neurološke poremećaje i kao antidepresiv.
Fascinantan je izvor ove informacije: potiče od jednog najvećih proizvođača lijekova u svijetu koji tvrdi da je nakon 20 godina rada u laboratoriju od 1970. Ustanovljeno da limun uništava maligne stanice kod dvanaest vrsra raka, među kojima je rak debelog crijeva, dojke, prostate, pluća i gušterače. Sastojci limuna su pokazali da djeluju 10000 puta jače od kemoterapeutika Adriamycina koji se koristi za usporavanje rasta malignih stanica a ne djeluje na zdrave stanice.
(Prema prijevodu sa francuskog Krunice Grujić 23. studenog 2010.)

Vrh

PostPostano: sri feb 02, 2011 4:09 pm 
Član foruma

dzabaludin je napisao/la:
Lana je napisao/la:
Zanima me da li se u Srbiji mogu i gde se mogu naci Brojsovi sokovi?
Hvala unapred.

Mogu vjerovatno, ali Brojsovi sokovi su pasterizirani, dakle nema zivota u njima. Pravi sama svoje sokove od voca i povrca, od tog nema boljega. Brojsovi sokovi su vjerovatno pravljeni od ekoloskog voca i povrca, pa samim time ne truju covjeka kao Fructal sokovi s konzervansima i zasladjivacima. Ali kad se netko lijeci, njemu treba ziva hrana, a ne mrtva poput pasteriziranog soka.

Hvala, problem je samo nabaviti povrce koje je gajeno bez pesticida, dakle cisto. Kupujemo ga na pijaci...

Vrh

PostPostano: sri feb 02, 2011 9:48 pm 
Član foruma

Lana je napisao/la:
Hvala, problem je samo nabaviti povrce koje je gajeno bez pesticida, dakle cisto. Kupujemo ga na pijaci...

Ne znam koliko ovo može pomoći:
Citat:
Jedna divna biobašta nalazi se u selu Torak u opštini Žitište, a vodi je Mariana Lelea. Ova bašta je ostvareni plan profesorke Branke Lazić iz Novog Sada, a ovde se odgaja više od 80 vrsta autohtonih biljaka.
http://serbianforum.org/zdravlje/35790- ... post665998

Vrh

PostPostano: čet feb 03, 2011 8:37 am 
Član foruma

Kosuth je napisao/la:
Lana je napisao/la:

Ne znam koliko ovo može pomoći:
Citat:
Jedna divna biobašta nalazi se u selu Torak u opštini Žitište, a vodi je Mariana Lelea. Ova bašta je ostvareni plan profesorke Branke Lazić iz Novog Sada, a ovde se odgaja više od 80 vrsta autohtonih biljaka.
http://serbianforum.org/zdravlje/35790- ... post665998

Hvala, ali ne moze puno pomoci. Nadam se da ovo sto kupujem na pijaci, daleko od Beograda, nije suvise otrovno. Nabavila sam B17 kapi ( kod nas ih ima u apotekama, i kostaju 11eura, mala bocica) i receno mi je da uzima 3x2 kapi, pa sam kupila i susene kajsije i uzima ih zajedno sa kapima. Na bocici ne pise koliko kapi se uzima pa me zanima da li je neko uzimao B17 u kapima, jer kod nasa sada nema kostica nigde, a proizvodjac ih nema na zalihama, ostale su kapi, a jede i jabuke sa kosticama, dosta agruma, cveklu, sargarepu, ali ne sokove vec narendano kao salatu. jede i kupus i integralni pirinac, povremeno malo piletine i ribe, pije Omega 3, i ne znam sta bi jos mogla da uzima, pije cajeve, belu imelu za pritisak, rastavic, maticnjak, ehinaceu, jedino se brinem da li B17 uzima dovoljno ili je ovo premalo.Ako neko ima iskustva sa kapima neka se javi.

Vrh

PostPostano: čet feb 03, 2011 8:44 am 
Član foruma

U vezi limuna- ja mislim da je to veoma logicno- u limunu ima dosta vitamina C za koji je vec ranije utvrdjeno da je veoma efikasan protiv raka. Zanima me da li se sme uzimati vitamin C kupljen u apoteci, ili je bolje unositi ovaj "prirodni". Osim toga ne kaze koliko limuna uzimati dnevno? Sto vise to bolje?

Vrh

PostPostano: čet feb 03, 2011 11:48 am 
Član foruma

Lana je napisao/la:
jede i jabuke sa kosticama, dosta agruma, cveklu, sargarepu, ali ne sokove vec narendano kao salatu. jede i kupus i integralni pirinac, povremeno malo piletine i ribe, pije Omega 3, i ne znam sta bi jos mogla da uzima, pije cajeve, belu imelu za pritisak, rastavic, maticnjak, ehinaceu

Izbaciti meso i rizu, bilo kakvu. Uz sve ovo sto jede i s tim rizu i meso, to ispadne kao da ides 1 korak naprijed pa 2 unazad. To bolesnici od raka ne jedu, ustvari to jedu zdravi ljudi koji si to mogu dopustiti.

Pravi zelene kasaste sokove. Recepte imas u temi sirova hrana ili u knjizi "Victoria Boutenko - Zeleno za zdravlje". O koristi zelenog lisca procitaj u knjizi. To je vjerovatno nesto najbolje sto mozes napraviti bolesniku ili nekome tko zeli cistiti tijelo.

Vrh

PostPostano: čet feb 03, 2011 1:40 pm 
Član foruma

Lana je napisao/la:
jede i jabuke sa kosticama, dosta agruma, cveklu, sargarepu, ali ne sokove vec narendano kao salatu. jede i kupus i integralni pirinac, povremeno malo piletine i ribe, pije Omega 3, i ne znam sta bi jos mogla da uzima, pije cajeve, belu imelu za pritisak, rastavic, maticnjak, ehinaceu

Izbaciti meso i rizu, bilo kakvu. Uz sve ovo sto jede i s tim rizu i meso, to ispadne kao da ides 1 korak naprijed pa 2 unazad. To bolesnici od raka ne jedu, ustvari to jedu zdravi ljudi koji si to mogu dopustiti.

Pravi zelene kasaste sokove. Recepte imas u temi sirova hrana ili u knjizi "Victoria Boutenko - Zeleno za zdravlje". O koristi zelenog lisca procitaj u knjizi. To je vjerovatno nesto najbolje sto mozes napraviti bolesniku ili nekome tko zeli cistiti tijelo.

meni sada definitivno nista nije jasno. da li ona ne sme da uzima ni malo mesa i ribe, jer negde procitah da je samo to dozvoljeno a takodje i integralni pirinac?
Da li ne sme da jede nista kuvano? Potpuno sam zbunjena.

Vrh

PostPostano: čet feb 03, 2011 2:34 pm 
Član foruma

To su stvari koje su pomogle nastanku raka uz ostale uvjete, od mesa, ribe i rize se ne ozdravlja. Najbolja prehrana uz koju ce najbrze ocistiti tijelo je sirova hrana. Dakle sirovo voce, povrce i orasasti plodovi, med i pcelinji proizvodi. Sirovo kravlje i kozje mlijeko spada isto u sirovu hranu, ali kod ovako teskih oboljenja ga isto ne treba uzimati. Sve dakle sto nije kuhano, pasterizirano, homogenizirano tj. tvornicki obradjeno, sto nije proslo bilo kakvu obradu. Procitaj si koju knjigu o sirovoj hrani, sve ovo sto sam ti rekao pise tamo i puno vise od toga. Bilo koju da procitas neces pogrijesiti. Autori su Walker, Wandmaker ili Ehret.

No dzaba ti bilo koja hrana, koliko god zdrava i cista ekoloski bila, ako ne ocistis tijelo iznutra. Crijeva, jetra, to je obavezno kod svih bolesti, pogotovo kod raka. Dok tamo nema cistoce, ne vrijedi nista bilo kakav lijek ili zdrava hrana. Treba izbaciti sve sto truje organizam, dakle truje ga kuhana i umjetna hrana, truju ga otrovi u tijelu koje treba izbaciti raznim metodama (klistiranje, ciscenje jetre, urinoterapija i sirova hrana), treba poraditi na emocionalno-duhovnom nivou. O tome ima isto literature za citati. Najjednostavnija, a jako efikasna ti je Louise L.Hay i njene knjige o samopomoci. I sama je imala rak i prezivjela uz pomoc ciscenja organizma, promjene prehrane, nacina zivota i odnosa prema svijetu oko sebe. Zaviri i tamo malo, jer to nisu velike knjizice. Sve je to negdje oko 200 stranica, pa ako imas vremena procitaj :hello2:

Vrh

PostPostano: čet feb 03, 2011 2:44 pm 
Član foruma

To su stvari koje su pomogle nastanku raka uz ostale uvjete, od mesa, ribe i rize se ne ozdravlja. Najbolja prehrana uz koju ce najbrze ocistiti tijelo je sirova hrana. Dakle sirovo voce, povrce i orasasti plodovi, med i pcelinji proizvodi. Sirovo kravlje i kozje mlijeko spada isto u sirovu hranu, ali kod ovako teskih oboljenja ga isto ne treba uzimati. Sve dakle sto nije kuhano, pasterizirano, homogenizirano tj. tvornicki obradjeno, sto nije proslo bilo kakvu obradu. Procitaj si koju knjigu o sirovoj hrani, sve ovo sto sam ti rekao pise tamo i puno vise od toga. Bilo koju da procitas neces pogrijesiti. Autori su Walker, Wandmaker ili Ehret.

No dzaba ti bilo koja hrana, koliko god zdrava i cista ekoloski bila, ako ne ocistis tijelo iznutra. Crijeva, jetra, to je obavezno kod svih bolesti, pogotovo kod raka. Dok tamo nema cistoce, ne vrijedi nista bilo kakav lijek ili zdrava hrana.

hvala, videla sam recept za ciscenje sa zelenim orasima kojih sada nema, videla recept za ciscenje sa drzanjem maslinovog nerafinisanog ulja u ustima sto je najjednostavnije ali me prepade jedan clan foruma koji kaze da je neka zena dobila rak grla od toga...za nekoliko dana sam procitala gomilu informacija i moja majka uglavnom sve sto joj kazem jede, pa je nastala opsta zbrka... osim toga, negde, vise ne znam gde, sam procitala da je integralna riza dobra i nije zabranjena.sta je sa crnim i integralnim hlebom? da li je i on zabranjen?

Vrh

PostPostano: čet feb 03, 2011 2:55 pm 
Član foruma

NEMA KUHANE HRANE NITI KOMPROMISA - KOMPROMISI VODE U SMRT.
Ako zelis dobro svojoj majci i bilo kome tko ima rak, nema termicki obradjene hrane. To nisam ja izmislio, informiraj se malo kako sam ti rekao i vidi sta ljudi pisu i sta su prezivjeli.

Vrh

PostPostano: čet feb 03, 2011 6:35 pm 
Član foruma

nema dok se ne povuce tumor ili uopste vise nema? ok ako nema, napisite mi molim vas vi koji koristite sirovu hranu sta jedete? ali sta tacno jedete, kako i koliko?
Unapred hvala!

Vrh

PostPostano: čet feb 03, 2011 7:13 pm 
Član foruma

Evo konkretnih pitanja:
1.da li sme da jede med i pcelinje proizvode?
2. da li sme da jede crni/integralni hleb?
3. kako izgleda jedan dorucak/rucak/vecera koji bi bio pravilan?
4. ako jede laneno seme kako da ga uzima ako ne sme da uzima sir ( videla sam recept za laneno seme sa kozjim sirom)?
5. kako naci cistu izvorsku vodu koja je u staklenoj ambalazi?
6. da li sme da uzima mineralnu vodu?
7. da li sme da uzima kuhinjsku so?
8. da li sme da uzima jabukov ocat?
9. da li sme kiseo kupus?
10. da li sme da jede nekuvana jaja?(ovo je :? , svaka cast ko moze, ali ako mora...)
11. da li sme maline/jagode/kupine iz zamrzivaca?
12. suseno voce?psenicne klice?
ima hipertenziju, uzima lek. Poslednjih nedelju dana prelazimo na sirovu hranu.
Molim ne zamerite, jako sam zbunjena jer sam na nekim linkovima videla da je dozvoljeno malo kuvane hrane, pa mi nije jasno kako izgleda obrok od potpuno sirove hrane?samo kao salata? I jos nesto vam moram reci, posto sada i ja uz majku prelazim na sirovu hranu- osecam se losije nego pre (ona ne kaze nista kako se oseca)... da li je to normalno?

Vrh

PostPostano: pet feb 04, 2011 8:18 am 
Član foruma

Lana je napisao/la:
Evo konkretnih pitanja:
1.da li sme da jede med i pcelinje proizvode?
2. da li sme da jede crni/integralni hleb?
3. kako izgleda jedan dorucak/rucak/vecera koji bi bio pravilan?
4. ako jede laneno seme kako da ga uzima ako ne sme da uzima sir ( videla sam recept za laneno seme sa kozjim sirom)?
5. kako naci cistu izvorsku vodu koja je u staklenoj ambalazi?
6. da li sme da uzima mineralnu vodu?
7. da li sme da uzima kuhinjsku so?
8. da li sme da uzima jabukov ocat?
9. da li sme kiseo kupus?
10. da li sme da jede nekuvana jaja?(ovo je :? , svaka cast ko moze, ali ako mora...)
11. da li sme maline/jagode/kupine iz zamrzivaca?
12. suseno voce?psenicne klice?
ima hipertenziju, uzima lek. Poslednjih nedelju dana prelazimo na sirovu hranu.
Molim ne zamerite, jako sam zbunjena jer sam na nekim linkovima videla da je dozvoljeno malo kuvane hrane, pa mi nije jasno kako izgleda obrok od potpuno sirove hrane?samo kao salata? I jos nesto vam moram reci, posto sada i ja uz majku prelazim na sirovu hranu- osecam se losije nego pre (ona ne kaze nista kako se oseca)... da li je to normalno?

1. med, pelud i propolis su pozeljni, ali meda 1-2 male zlice dnevno, propolisa 10 kapi max, pelud 1-3 male zlice. To su mjere koje se najvise preporucuju.

2. kruh je kuhana hrana i jos sadrzi kvasac koji je smrt za crijevnu mikrofloru. Svi proizvodi s kvascem su losi za zdravlje. A jos posto su kuhani, ne pridonose ciscenju, nego zagadjenju tijela. To ti je ono sto sam ti vec napisao. Pojedes preko dana dosta sirove hrane i odes korak naprijed, a onda sa kruhom odes korak nazad i ponistis ucinak sirove hrane. Treba jesti samo malo i dovoljno hrane koja cisti tijelo. A to je samo sirova hrana.

3. Do podne se jede samo voce i piju sokovi od voca ili povrca. Od 12-16 h se jedu salate ili malo orasastih plodova. Salate zacinjavati sa hladno presanim uljem i po mogucnosti bez soli. Ako ju stavljas, onda stavi morsku nerafiniranu, nejodiranu sol ili skuplju himalajsku sol. Ali na njenom mjestu ju ne bih uopce koristio.

4. Laneno ili sezamovo sjeme se mora namociti preko noci (cijelo, ne samljeveno). Zatim se sutradam samelje u blenderu sa nekim vocem, recimo bananom, jabukom i malo meda. Ja stavim uz sve to i psenicne klice unutra. Upravo zato jer klice i sjemenke nisu nesto ukusne kada se jedu same, a puno su probavljivije i korisnije kada se samelju, pa je veca korist za tijelo.

5. Za vodu pitaj nekoga tko hoda po brdima ili je sa sela. Oni neka ti kazu za neki izvor, pa se lijepo odvezi i natoci prave vode. Ali vise od same vode bih ti preporucio sokove od voca i povrca i zelene kasaste sokove. Cijedjeni sokovi su prava organska voda bez anorganskih elemenata koji se taloze u nasem tijelu. To nije toliko bitno za zdravog covjeka, ali kada je netko tesko bolestan, onda voda sa kamencem bas i ne ide u prilog. Neka joj vecina tekucine tokom dana budu cjedjeni sokovi. Nadji voca i povrca sto prirodnijeg mozes, uzmi sokovnik neki jeftini i pravi sok svaki dan. Mogu ti stajati do 24 sata u frizideru, mada ih je najbolje piti odmah. Ne pustaj da dugo stoje na zraku.

6. Mineralna voda ni slucajno, otrov teski, obogacena anorganskim i neprobavljivim elementima za tijelo. Za detaljno objasnjenje zaviri u knjigu "Herbert Shelton - Ispravna prehrana prirodnom hranom"

7. Kuhinjska sol mora biti morska nerafinirana ili skuplja himalajska. Prirodna neobogacena jodom, neobradjena. Ali jako male kolicine, skoro nista. Samo truje i otezava rad organizma.

8. Jabukov ocat je navodno jedini koji ne pravi veliku stetu kao ostali, ali samo u slucaju ako se pije sam bez icega na prazan stomak. Uzrokuje vrenje hrane ako se jede jos sa necim i ako je to vise namirnica, onda se hrana ne probavlja, nego truli i truje tijelo, posto neprobavljena prolazi kroz cijeli probavni trakt. Za zamjenu u salatama koristiti limun i problem rijesen.

9. Smije kupus kiseli, ali ne prezderavati se zbog puno soli unutra, pomalo kao i sve drugo. Tijelo ce se nabrze ocistiti ako uopce ne trosi svoju energiju na probavu hrane, tj. ako gladuje. Ali ovdje se radi kompromis sa sirovom hranom koja ce isto ocistiti organizam, ali u puno duzem vremenu od gladovanja. Ono sto gladovanje napravi za mjesec dana, sirovoj hrani treba 1 godinu. Otprilike.

10. Nikakve zivotinjske bjelancevine, pogotovo kuhane. Jedini kompromis koji smijete raditi je kozje mlijeko. Piti ga par 2-3 dcl dnevno kroz 1-2 tjedna i onda prestati. Izrazito je jace, probavljivije i korisnije od kravljeg mlijeka. Piti ga na prazan zeludac i nikada nakon bilo kakvog jela. Isto tako, nakon pijenja ne jesti ili ne piti nista bar 2-3 sata. To je hrana, a ne napitak za zeđ. Unatoc svojoj sluzavosti, sluzi kao bomba zdravlja koja u kratkom vremenu moze uzdici slab organizam na novi nivo koji ce nakon toga odrzavati biljnom sirovom hranom. Ali takvu snagu ti imaju klice zitarica i pcelinji proizvodi, pa ti vidi.

11. Zamrznuto voce smije da jede ako je domace, a ne ono pasterizirano i zapakovano iz dućana. Ne moras se zamarati sa raznim vocem, dovoljno je da ima domacih nespricanih jabuka. Banane isto prolaze, avokado i jos mozda neko juzno voce. Iako su vjerovatno tretirani s necim, sadrze puno manje otrova nego nase voce iz trgovine.

12. Klice da i obavezno, same ili ako su gadne za jesti, usitnjene u blenderu sa vocem po zelji. Suseno voce da, smokve i grozdje, to ja koristim, jer to jedino mogu kupiti iz ekoloskog uzgoja. To moze jesti bez problema. Ako se suho voce miksa u blenderu s klicama i sjemenkama, treba i sjemenke i suho voce namociti preko noci. Ako se suho voce i orasasti plodovi jedu sami tj. u mono obrocima, onda namakanje nije potrebno. Za kaše se obavezno namaču zbog bolje probavljivosti, a to vrijedi pogotovo kod orasastih plodova i sjemenja, jer nenamoceni u kasama ometaju probavu i ostala hrana se zbog njih ne uspijeva razgraditi i iskoristi do kraja.

Prelazak na sirovu hranu je pracem brojnim neugodnostima, kako kod koga. Proljev, vrtoglavica, slabost, prehlada, gripa, bolovi u tijelu i sl. To su sve znakovi da ti otrovi krecu van iz tijela. Znaci na dobrom si putu.

Jos jedna knjizica za preporuku bas za terapijski post kod tesko oboljelih. Vjerovatno jedina specijalno za tu namjenu, sa pravim rasporedom i objasnjenjima kod oboljelih od raka. Mozes se upravo toga drzati i nema brige.

http://www.4shared.com/document/eIU6pvv ... i_pos.html

Molim te procitaj ovih par knjizica koje sam ti dosada preporucio i to polako i temeljito, pa ces valjda imati manje pitanja :love3:

Pozdrav :read:

Vrh

PostPostano: pet feb 04, 2011 8:53 am 
Član foruma

Dzabaludine, mnogo hvala i izvini zbog gomile gluposti :-) ali ne prestajem da citam pa sam u medjuvremenu nasla odgovore na neka pitanja koja sam postavila juce.
Sto se izvorske vode tice, prilicno je neresiv problem...
Kozje mleko ide presno, jel' tako?( kako da nadjem kozu? :-( )
Tek sad vidim da zivot u gradovima donosi niz problema, nemas dobre vode, ne mozes ni da kupis, nemas dobre hrane... nema sansi da ode na selo...
Dobro je da smo uopste zivi...:-(
Hvala mnogo!

Vrh

PostPostano: pet feb 04, 2011 10:35 am 
Član foruma

Lana je napisao/la:
U vezi limuna- ja mislim da je to veoma logicno- u limunu ima dosta vitamina C za koji je vec ranije utvrdjeno da je veoma efikasan protiv raka. Zanima me da li se sme uzimati vitamin C kupljen u apoteci, ili je bolje unositi ovaj "prirodni". Osim toga ne kaze koliko limuna uzimati dnevno? Sto vise to bolje?

Već sam ovo postovao ranije:
Pregled i uspeh istraživanja ćelijske medicine na području raka

http://www.lecenjeraka.info/rak-%20istr ... R-RATH.pdf

a,čini mi se najdetaljnije o "C" vitaminu i njegovom korišćenju i preventivno i kurativno govori dr.Linus Pauling ovde:
http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/Z ... _bolje.pdf

U knjizi on govori pored ostalog i o terapiji malignih oboljenja mega dozama askorbata,a ja o ličnom iskustvu sa tom terapijom za kardiovaskularne probleme govorim u ovoj temi:
viewtopic.php?f=6&t=3154
I za ovu terapiju veoma je bitno posebno naglasiti značaj svežeg voća,posebno agruma u prepodnevnom delu dana,kako ti je to već džabaludin rekao.
Citat:
I jos nesto vam moram reci, posto sada i ja uz majku prelazim na sirovu hranu- osecam se losije nego pre (ona ne kaze nista kako se oseca)... da li je to normalno?

E,sad,ovde imaš dva pitanja kojima sledi dijametralano suprotan odgovor,na prvo pitanje odgovor je potvrdan,dok ne našteluješ svoj organizam,o čemu ti je takođe džabaludin detaljno govorio,što sad u ovom direktnom odgovoru,što kroz čitavu temu.
Ovo boldovano u tvom pitanju je onaj značajan deo u problematici tvoje majke kojoj mora/š posebnu pažnju da posveti/š(ako će to biti uopšte moguće!)
To je onaj deo duhovnog rada koji je džabaludin takođe napomenuo.
Kako to sve funkcioniše na,da tako kažem,duhovnom nivou,prilično logično je objašnjeno u Germanskoj Novoj Medicini dr.Gerda Hammera.
Tvoja borba za majčino zdravlje je poželjna,očekivana,međutim još je važnija njena lična borba .
Naći razloge njenog ćutanja...

Vrh

PostPostano: pet feb 04, 2011 11:39 am 
Član foruma

Lana je napisao/la:
Kozje mleko ide presno, jel' tako?( kako da nadjem kozu? :-( )
Tek sad vidim da zivot u gradovima donosi niz problema, nemas dobre vode, ne mozes ni da kupis, nemas dobre hrane... nema sansi da ode na selo...
Dobro je da smo uopste zivi...:-(
Hvala mnogo!

Kozje mlijeko se ne kuha, dakle sirovo pijes. Kad sam ga ja sebi nabavljao, dobro sam se morao raspitati i cekao sam 3 mjeseca dok nisam nasao covjeka koji skoro preko cijele godine ima koze skotne koje daju mlijeko. Ove ostale ljude na sitno sto rade sam nasao, ali oni imaju mlijeka samo valjda 4.-5. mjesec dok se po pravilu pare koze i onda ostatak godine nemaju. Vjerujem da ces naci, samo dobro propitaj. Odi na pijacu subotom i pitej ljude, mora netko imati. Raspitaj se dobro s cime hrane koze i odakle su, sto dalje od grada to bolje. Koza je inace pedantna i cista zivotinja, skoro kao covjek. Njena probava radi savrseno i nece da jede bilo sta. Samo najbolje od najboljeg. Djetelina ako ispadne na pod, ona to ne jede :mrgreen: Vidio svojim ocima :thumbup:

Vrh

PostPostano: pet feb 04, 2011 12:13 pm 
Član foruma

Kosuth je napisao/la:
Tvoja borba za majčino zdravlje je poželjna,očekivana,međutim još je važnija njena lična borba .
Naći razloge njenog ćutanja...

O, njoj se itekako zivi, motivisana je i u to uopste ne sumnjam! Samo mi se cini da se ona ne oseca gore i to me iznenadjuje pa mi se cini da nece da me sekira, a ja sam sva slomljena...

Vrh

PostPostano: pet feb 04, 2011 12:18 pm 
Član foruma

Dzabaludine, saznala sam da se u jednoj mlekari prodaje kozje mleko. Verovatno je pakovano u plasticne kese, kao kravlje, ali znam da je od koza iz obliznjih planinskih sela koje se zdravo hrane pa mozda vredi probati?

Vrh

PostPostano: pet feb 04, 2011 12:28 pm 
Član foruma

Lana je napisao/la:
Dzabaludine, saznala sam da se u jednoj mlekari prodaje kozje mleko. Verovatno je pakovano u plasticne kese, kao kravlje, ali znam da je od koza iz obliznjih planinskih sela koje se zdravo hrane pa mozda vredi probati?

Da naravno, ako je pakirano kao nekada prije 20-30 godina u onim vrecicama, onda bi trebalo biti sirovo. Ali ti se ipak dobro raspitaj, pa onda odluci. Svakako nastavi potragu za pravim "seljackim" mlijekom od seljaka. Onda usporedi okuse i onda vidi koje je bolje. Malo ipak sumnjam u ovo u vrecici, ali moze biti i u redu.

Vrh

PostPostano: pet feb 04, 2011 12:33 pm 
Član foruma

Dzabaludine, mislim da je dobro, ali cu videti kad budem usla u tu mlekaru gde inace nabavljam mladi sir i kravlje mleko.
Imam sada jos jedno pitanje za tebe : , a to je u vezi crnog oraha za ciscenje organizma.
Da li je to ovaj nas dobro poznati orah ili neki drugi? Mislim da sam procitala da si probao terapiju ciscenja sa orahom, klincicem i belim pelinom. Kako si nabavio sastojke, kako si se osecao, i da li si uzimao ornitin, sta je uopste taj ornitin koji se spominje u receptu?
Evo, obecavam da necu vise nista da pitam ( za danas)... :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 699 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 35  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.