@rrorion,
hvala i tebi na tvom receptu
mene je sila prilika natjerala da trazim drugo rjesenje, posto ne zivim vec 18 godina u nasem podneblju. u izraelu sam, ovdje je klima zesce topla i biljke posve drukcije. vjerujem da svako podneblje ima svoje ljekovite biljke, ali ja to nisam ovdje imala od koga nauciti. mnogo mi nedostaju nase biljke, jer bih stosta znala sama pripremiti, a zasigurno bih probala i nacin na koji si se ti lijecio.
kada sam se mucila da pronadjem rjesenje, onda sam otisla u pravcu ulja raznog bilja i etericnih ulja, jer toga svega ovdje ima po trgovinama zdrave prehrane. mozda ono maslinovo ulje nije najbolje i dalje ne znam, ali znam da je bilo to cisto djevicansko ulje, pa sam ne imajuci drugo, a i ne znajuci cim bih mogla razblaziti "ljutinu" crnog kima, dodala to. rekla sam si, pa kad sam prije mogla kapati ciste hemijske otopine i kojesta, valjda mi sada nece nista biti kada znam da je ovo sve prirodno.
dodala bih samo jos da "ljutoca" crnog kima, skoro momentalno izazove curenje gnoja iz nosa, tako da ja to ukapavam u lezecem polozaju, da sto bolje udje posvuda u sinuse. ja sam eksperimentirala sama na sebi, ali mozda neko ima jos sta bolje za dodati, neka ljudi kazu, ko zna.
tragajuci za rjesenjem, pricala sam sa jednim etiopljaninom koji ovdje zivi, ispricao mi je kako oni to lijece u etiopiji. uzmu 2 cesnja bijelog luka, ociste i vrlo tanko skinu vanjsko, glatko "meso" bijelog luka, tako da tako oguljen b. luk stave u obje nosnice i ona ljutoca luka izaziva curenje nosa. ja sam to probala i kad me nije ugusilo, bilo je strasno. nos je kapao i kapao, ali prohodnost nosnica nije se povecala. uf...ne ponovilo se. mislim da to mozda jeste rjesenje, ali je suvise ekstremno.ja nisam mogla docekati da to sve iskapa, jer je jako peklo, a i suze na oci su krenule

eto, upravo zato mislim da cajevi daju najbolje rjesenje, no kad ih nemam.
citajuci ova razna iskustva, stjece se dojam kako ne pomaze svima isto, pa je zato dobro tragati, voljela bih jos samo da znam je li Artemida rijesila svoj problem?
Svima mnogo srece!