Sada je: sri maj 07, 2025 9:08 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 699 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 35  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Lječenje raka - i sve o njemu
PostPostano: ned sep 26, 2010 2:43 pm 
Član foruma

Ja sam danas napravio po receptu Hilde Klark. Cele orahe s čitavom zelenom ljuskom (koristio sam razne sorte oraha, od sitnijih do krupnijih), prelio sam litrom alkohola da ogreznu (nešto malo iznad nivoa oraha), dodao kašičicu vitamina C, dobro zatvorio i ostavio da stoji.

Međutim, neću ih ostaviti, kako dr. Hilda preporučuje 3 dana, već bar 15 ili 30 dana...

Videćemo šta će biti...

Jednu bočicu ću upotrbiti na sebi, da testiram, a ostale ću, zatim, dati osobi za koju sam pravio...

Ja sam oduvek pio tu orahovaču s vremena na vreme... ne verujem da ću uopšte išta osetiti od 2 čajne kašičice kad nisam od par guljaja :mrgreen:

Džabaludine, kako si koristio pelin i karanfilčić, u kapsulama, u hlebu ili direktno iz kašičice?

Pozdrav

Vrh

PostPostano: pon sep 27, 2010 5:15 am 
Član foruma

Direktno iz kasikice, doziranje se povecava s danima. Onako bas kako je kod Malahova opisano u skoro svakoj knjizi. Stavis malo u kasikicu, stavis to u usta, zalijes vodom 1-2 puta, malo progrgljas vodu da sve ode iz usta, progutas sve i gotovo. Pelin je opak s gorcinom, klincic je laksi za progutati.

Malahov pise da je njegovo prvo ciscenje bilo bez oxtrakta oraha, dakle samo sa klinciciem i pelinom.

Vrh

PostPostano: pon sep 27, 2010 4:17 pm 
Član foruma

Baki,
mislila sam na knjigu Kemoterapija leči rak i zemlja je ravna ploča, ne na kasnijespominjanu, nju neznam

Ali kako vi to SADA uzimate zelenu ljusku od oraha?! Kod mene već 10-tak dana ispadaju zreli orasi, ljuska potamnila i puca... ja sam na 300 m nadmorske visine, 25 km južno od zagreba (Vukomerečke Gorice), orasi su bili zeleni daaavno...

Kad ih ja berem za orahovaču oni su skroz zeleni, prerežem ih popola i sumnjam da bih ih uopće mogla oguliti, tako je sredina mlada i meka. 30-tak oraha na litru šljive, to je to. Susjedi odmah dodaju šećera pa par tjedana teglu na sunce, ja ga dodam kasnije (prokuham šećer u malo vode i to dodam) - što mogu kad sam poguzija, kako mi je Baka govorila, nebih ni popila da mi nije fino.
Samljeti orahe, to je dobra ideja!

A kako SADA da izvučem lijek iz oraha? Ja skupljam plodove za sušenje, a vi o zelenilu? Nažalost kora je davno potamnila kod mene... Dal da uzmem najzelenije komade koje nađem, narežem pa... ali svi su već puni smeđih fleki, nema više skroz zelenih kora.

Vrh

PostPostano: pon sep 27, 2010 7:46 pm 
Član foruma

Džabaludine... jel samelješ trave u mlinu pre upotrebe?

Tarzika, našao sam tu knjigu na 4sharedu, onaj dan me je izgleda zezeao net... Eto ko je hoće u pdf-u, editovao sam gornji post i stavio link

Orasi sada ispadaju, ali ima se za ubrati po koji u zelenoj ljusci... ko planira tinkturu nek požuri.
Ljuska može biti i naprsla, ali po literaturi, sve dok je zelena - dobra je.
U knjigama lekovitog bilja se upravo ta ljuska sakuplja i suši za čaj...
Ako imaš neki orah koji je u nekoj seni, na njemu još možeš pronaći puno oraha u zelenoj, još uvek čitavoj, ljusci...

Mladi orasi o kojima ti govoriš se ni ne ljušte, iseckaju se baš kao što ti radiš, i potpoe u rakiju... I kod nas se koristi 30 mladih oraščića (zrelosti kao za slatko, znači od sredine 5. do početka 7. meseca) na litar rakije, i ostavlja da odstoji oko 30 dana... To je isto to, i, po Malahovu, takođe jednako delotvorno kao i sa zrelom zelenom ljuskom. Tarzika, kako li bi bilo s medom umesto šećera? :mrgreen:

Čak može i od mlađeg lišća oraha da se napravi extrakt (prema knjigama o lekovitom bilju).

Citat:
A kako SADA da izvučem lijek iz oraha? Ja skupljam plodove za sušenje, a vi o zelenilu? Nažalost kora je davno potamnila kod mene...

Ako imaš nekog bakija u porodici (vidi moj avatar), nek pokuša da se popne i potraži zelene orahe u krošnji... mora biti bar za jednu turu extrakta...

Citat:
Dal da uzmem najzelenije komade koje nađem, narežem pa... ali svi su već puni smeđih fleki, nema više skroz zelenih kora.

Prema Hildi Klark, što kora više potamni biva sve manje delotvornija, ali ne i štetna (naravno, kad omekša i oljigavi, ja je ne bih koristio)... Ja sam u extrakt stavio i one koje su malčice potamnele...tj kore sa smeđim flekicama...
Jbg, šta je tu je, a i ovako je dobro... jer ipak, to je samo malo smeđih flekica...

Ima još jedna alternativa... Kad budeš čistila orahe, ona pregrada između delova jezgra, ona meka, skupi je... Prema Malahovu, pregrade od 200g oraha, samelju se u mlinu i preliju sa oko 1dL rakije, i ostavi da odstoji... Kad posmeđi, extrakt je gotov... (recimo 10-tak dana)...
On tvrdi da je to jednako efikasno kao i extrakt od mladih oraha ili od zelene kore...

Pozdrav

Vrh

PostPostano: uto sep 28, 2010 6:40 am 
Član foruma

Baki, sve je samljeveno, i klincic i pelin.

Vrh

PostPostano: uto sep 28, 2010 11:13 pm 
Član foruma

Citat:
Moj se extrakt vec pravi 3 tjedna, dakle iduci vikend je gotov.

Po kom receptu (ako je knjiga, koja) praviš extrakt?
Moj extrakt, nakon dva dana, je tamno-zelene boje, neproziran (ne propušta svetlo). Boju je počeo da "dobija" tek nakon više od pola dana od pripremanja. Juče je imao skoro istu boju kao danas.

Šta mi savetujete, jel da ga sutra (po dr Hildinom receptu) završim, ili da ga ostavim još koliko?
Kod Malahova je različita receptura, za zrele seckane ljuske, činimi se, savetuje svega 2 dana.
Samo u "Zdravlje muškaraca", daje recept sa 15 zrelih zelenih ljuski na pola litre votke u roku od 30dana... I ako nisam od silnog pregledavanja prevideo, jedino u toj knjizi je toliko dugo...

Baš se tripujem oko ovoga... jer ga pravim za drugu osobu... a i stavio sam čitav litar #-o

Pozdrav

Vrh

PostPostano: sri sep 29, 2010 6:04 am 
Član foruma

Pravim po receptu "30 dana-15 ljuski-pola litre". On se spominje u knjigama Malahova kada govori o lijecenju "trojkom".
Da, i moj extrakt je poceo odmah tamniti, nisam ga bas toliko proucavao, onako malo zavirim, vidim to je to i ostavio da radi svoje.

Ako imas jos oraha, napravi i jedan i drugi, ne vidim zasto ne. Ja cu ti reci kakav je ovaj moj extrakt za koji dan.

Vrh

PostPostano: sri sep 29, 2010 4:40 pm 
Član foruma

04.10.2010.:

Džabaludine, jel gotov extraxt?
Koje je boje, jel tamno zelene, neprozirne (takav je moj nakon 7 dana)?

:love3: Poz

Vrh

PostPostano: uto okt 05, 2010 3:42 pm 
Član foruma

Kod Malahova su doze date u delovima kašičice/žličice (za kafu, čaj, ...)...
Džabaludine, bi li mogao da opišeš kako si ti uzimao (znam da piše u knjizi, ali nekako sam nesiguran pa bih sve da proverim po 100 puta :oops: ).
Najviše me interesuju one doze (prevedeno u kašičice/žličice) koje se uzimaju kao maksimalne u terapiji...? Ono što bi odgovaralo količini od 7 kapsula pelena i 3-ima kapsulama klinčića...

Hvala
Pozdrav :love3:

Vrh

PostPostano: sri okt 06, 2010 6:23 am 
Član foruma

Ektrakt je gotov. Taman je, neproziran, ukusan, pravo dobra rakija. Steta sto se pije na kapi :mrgreen:

Evo vec treci dan uzimam "trojku", onako kako je opisano u knjizi. Ujutro se probudim, popijem sok od jabuke, cekam da prodje pola sata i onda stavim dozu klincica i pelina u casu, nalijem malo vode i popijem. Isperem poslije usta i zalijem jos sa 2 dcl vode, jer i najmanji komadic pelina ili klincica u ustima izaziva neugodnu gorcinu i ljutinu. To sve traje mozda minutu. Nakon toga stavim dozu ekstrakta oraha u 1dcl vode, pustim da odstoji 15 minuta i tek onda pijem. Onda cekam 1-2 sata da nesto jedem. Jesti se moze odmah nakon uzimanja "trojke", ali piti nije dozvoljeno, jer ponistava ucinak.

Cuj, mjere su tu negdje otprilike, ne moze niti ne mora biti sve bas u gram ili najpreciznije, ali kad pise 1/4 ili 1/3 kasikice, onda to otprilike i bude tako, pola je pola i cijela kasikica je cijela. Nije to bas neka nauka velika, ali kad ides prvi puta, onda stalno mislis jel radis dobro.

Mala kasikica je ona mala standardna, znaci ne velika za juhu, nego ona duplo manja. Po njoj se ravnaj i nemas brige.

Jedino me ovo nakapavanje ne ide bas, uvijek ode malo vise ekstrakta-rakije :occasion5:

Vrh

PostPostano: sri okt 06, 2010 7:18 pm 
Član foruma

dzabaludin je napisao/la:
Jedino me ovo nakapavanje ne ide bas, uvijek ode malo vise ekstrakta-rakije :occasion5:

Uh... to je veliki problem... :rofl

Hvala brate!

Vrh

PostPostano: ned okt 10, 2010 11:29 am 
Član foruma

Malahov - Tumori size 1.1MB

Vrh

PostPostano: sri okt 13, 2010 3:01 pm 
Član foruma

neznam i oprostite ako se ponavlja. jos nisam pregledao ovu temu.
JEdnostavno me podsjetilo kada sam vidio ovaj link....
koji apsurd!
http://dnevnik.hr/vijesti/zanimljivosti ... alien.html

u dezorodansima ponajvise u tipovima s kuglicom ima velika koncetracija aluminija koja kod zena rezultira rakom dojke.

Vrh

PostPostano: čet okt 14, 2010 6:22 am 
Član foruma

Postoji i onaj prirodni "kristal" dezodorans u obliku stika ili na spricanje poput pumpice. Nema mirisa, neutralan je, ali sluzi svrsi. Nema dodataka, otrova i kemikalija. Na meni ovakvom mrsavom i relativno ociscenom iznutra taj stik djeluje, no niti bez njega ne pustam neke smradove ispod ruku. Mozda bi deblji i tezi ljudi imali primjedbu na kristal dezodorans da ih ne stiti poput onih mirisljavijih i otrovnijih.

Vidio sam da se prodaju i komercijalni kao Nivea ili sl., s naglaskom prirodni, ali ima hrpa otrova unutra. Ovi pravi se mogu naci vjerovatno u nekim manjim ducanima zdrave hrane i ljekovitog bilja.
Ovaj sto ja koristim sam nasao u DM-u, ali je jedan jedini bez otrova.

Vrh

PostPostano: čet okt 14, 2010 8:19 am 
Član foruma

Najbolji dezodorans je nikakav dezodorans. Sta fali MIRISU ljudskog znoja. Mozda sam perverit ali mene to ne smeta, vise me smeta kad se naliju jeftinih parfema pa se to pomiša s znojem, e onda je to tek smrad do jaja. Ja ima vec godinu dana ne koristim nikakav dezodorans i još se nitko ne buni, ili se ne uduđuju ništa reći :)
Dapače primjetio sam da kad ja imam neutralan miris, puno bolje 'njušim' ostale.

A inace da se nadovezem na topic: klasični šamponi, zubne paste, dezodoransi, šminke, deterdženti za robu/suđe su pune aktivnih kancergonih 'okidača'. A što je 'poznatija' marka (colgate, nivea, aquafresh, axe, glaxosmithe) to je veća koncentracija otrova. Ja koristim uglavnom Urtekram šampone i sapune koji su kao eko, ali me smeta sto su bezobrazno skupi.

Vrh

PostPostano: čet okt 14, 2010 12:31 pm 
Član foruma

Mislim da si upravu mandrilo2, i ja sam odavno batalio sintetičku kozmetiku...
Začudo, knjige o lekovitom bilju pune su recepata prirodne kozmetike od kojih sam neke isprobao i ostao zgranut,... čudo je da neke kremice koje možeš sam napraviti deluju puno efikasnije od najskupljih kozmetičkih preparata...

Što se tiče dezodoranasa, ima čajeva kojima se može dezodorirati telo, na primer žalfija, lavanda, ...
No čemu, jer se, kao što reče Džabaludin a ja potvrđujem, zdravom hranom gube neprijatni telesni mirisi (čak dotle da WC miriše nakon što vi kenjate :mrgreen: )... a tu je i voda kojom se par puta na dan možemo osvežiti...

Nego da javim iskustva sa "Trojkom", kad god popijem extrakt zaboli me blago glava, ali kad posle popijem i klinčić, često me rasturi... Od extrakta mi i prođe nedugo zatim, ali od klinčića me udara do srži...
Nastavljam, ne prestajem pa da vidimo šta će biti...
Iako sam klinčić oduvek koristio nikad nisam u ovoj dozi (1,5g 3x dnevno = 4,5g)...

Ali teško da mogu sa sigurnošću tvrditi da je to uzrok moje glavobolje, jer sam poslednjih dana baš extremno malo spavao pa je verovatnije da je to razlog...

Pozdrav

Vrh

PostPostano: čet okt 14, 2010 1:18 pm 
Član foruma

Evo meni je jedanaesti dan kako uzim trojku. Zbunjuje me to sto u knjigama pise da se klincic uzima 10 dana, ekstrakt oraha 6 dana i pelin 14 dana. Nakon toga se svaki uzima 1 tjedno kao prevencija (po volji). Ja cu to probati sve zajedno koristiti 14 dana. Nisam primjetio nikakve nuspojave.

Vrh

PostPostano: čet okt 14, 2010 9:21 pm 
Član foruma

Orahov extrakt se uzima 6 dana, pelin se uzima 16 dana a klinčić 10 dana, po originalnom receptu koji je osmislila Hilda Klark.
Malo sam listao njenu originalnu knjigu (na engleskom je) pa sam shvatio da svaka od tih komponenata "trojke" ubija različite stadijume parazita i da je za ubijanje svakog stadijuma parazita potrebno odgovarajuće različito vreme. Na primer odrasli paraziti se unište za tih 5-6 dana uz pomoć određenih fitotoxina iz oraha, njihova jajašca za oko dve sedmice uz pomoć sastojaka pelina i larvama je potrebno oko 9-10 dana do potpunog, sigurnog istrebljenja uz pomoć toxina iz klinčića (možda sam permutovao klinčić i pelin, ali svejedno)...
Nakon ovoga, treba uzimati sve zajedno jednom sedmično, bez nekog oštro određenog termina... Dakle, kad prođe tih 16 dana terapije, recimo može se od 18-tog dana početi sa tim "održavanjem": 2 kašikice extrakta, pola ravne kašike pelina i ravna kašikica klinčića... Zatim, sledeća doza je za 7 dana, pa za 7, i tako dalje...

Tako sam ja shvatio iz njenih Knjiga... Malahov je imao malo šarlatanski pristup u objašnjenju kako trojka deluje i slično, ali glavno je da deluje (što još ne znam, osim što me udara u apetit da se ne mogu najesti :mrgreen: )

Meni je sutra sedmi dan...
Što se tiče glavobolje noćas ću se naspavati i videti da li joj je uzrok premalo sna ovih dana, ona rakija koju sam pio sa društvom od ponedeljka do danas svako veče :mrgreen: ili su to stvarno komponente trojke...

Čujemo se
:love3:

Vrh

PostPostano: pet okt 15, 2010 10:44 pm 
Član foruma

Naspavao sam se i danas nisam imao glavobolju i pored oni paš čašica ljute jučer u popodnevnim satima :mrgreen:

Pozdrav

Vrh

PostPostano: sri okt 27, 2010 10:23 pm 
Član foruma

Danas mi je bio poslednji dan s trojkom...
Trojka znatno pojačava apetit, što je posve logično, s obzirom da su sve tri komponente u fitoterapiju korišćene kao tonici i aperitivi...

Extrakt od oraha je najbolji od svega u trojci, ja zahebao kapi i navrtao na flašu, i to svo vreme terapije :mrgreen:

:wink:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 699 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 35  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.