Sada je: sub maj 03, 2025 8:33 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 537 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned apr 27, 2008 7:43 pm 
Početnik

uff svega ovdje ima :)

ne zelim se uplitati u to treba li naplacivati duhovno obrazovanje ili ne, smatram da svi zasluzeno trebaju dobiti svoj komad kruha.

mislim da je arwen dobro rekla da reiki nije za sve. uostalom vecina ljudi jednostavno ne moze ( ne zele ) prihvatiti istinu.

nedavno sam se poceo interesirati za reiki, sto zbog zelje za vlastitim duhovnim napretkom, sto zbog mogucnosti da izlijecim bliznje ( mama je nedavno saznala da ima gadnih problema za srcem, pa me to jako privuklo ovoj temi )

primjetio sam pregledavajuci ovaj topic i linkove kroz isti da je prosjecna cijena inicijacije oko 100eura. izracunao sam si da mi je to 3-4 mjeseca laganog sparanja i djelomicnog gladovanja ( studiram:) )

volio bih cuti preporuke kod koga bi bilo pametno otici. u osijeku sam, ali ne bi mi bio bed otpiliti do zg na 2-3 dana.

ako netko smatra da je nepristojno dijeliti adrese ucitelja te ih propagirati po netu neka mi posalju preporuku preko pm. hvaaaala!

btw. radije cu 4 dana spavati negdje u parkicu sa vjevericama uz bocu vina i odraditi to kako spada nego doci na fast-food tecaj od 15minuta i zaboraviti da sam uopce bio tamo.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jul 01, 2008 10:25 pm 
Početnik

htjela bih napraviti inicijaciju reikija (1. stupanj) ali obzirom da imam malu bebu ne mogu baš okolo putovati na recimo 2 dana koliko sam čula da to traje, pa da li možda nekog znate iz varaždina koga bi mi mogli preporučiti?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 05, 2008 12:43 am 
Član foruma

Netko meni jako blizak (necu reci tko jer na sve nacine pokusavam zadrzati apsolutnu anonimnosti) iz familije - ima tumor na mozgu. Ta osoba je pokusala i reiki i makar je skroz vjerovala da ce joj to pomoc - nije. Niti p od pomoci, prema tome, u mojim ocima niti I od istine.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub aug 16, 2008 4:46 pm 
Član foruma

Diddi
Citat:
htjela bih napraviti inicijaciju reikija (1. stupanj) ali obzirom da imam malu bebu ne mogu baš okolo putovati na recimo 2 dana koliko sam čula da to traje, pa da li možda nekog znate iz varaždina koga bi mi mogli preporučiti?

neznam za varaždin ali u čakovcu znam.Ako želiš tel.broj javi mi na pm
(nekakva greška zato ponavlja postove ](*,) ,molim nek netko izbriše

Zadnja izmjena: kolos; sub aug 16, 2008 4:55 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned aug 31, 2008 10:53 am 
Član foruma

Mene isto zanima može li mi netko preporučiti dobar seminar reikia, prvi stupanj. I zanima me znate li koga u Zadru da daje tretmane, čisto da prije seminara probam kakav je osjećaj?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 02, 2008 7:42 pm 
Član foruma

TrazimIstinu
Citat:
Ta osoba je pokusala i reiki i makar je skroz vjerovala da ce joj to pomoc - nije.

Nažalost vjera nije dostatna.Djelovanje Reikia ne ovisi o tome dal vjerujemo ako on djeluje ili ne,niti ovisi o tome dal smo mi vjernici(bilo koje religije )ili ne.
On jednostavno djeluje na način koji je najbolji za nas i to ne uvjek na način na koji mi pretpostavljamo da će djeloivati.Ili vremensko razdoblje koje očekujemo.
Citat:
Niti p od pomoci, prema tome, u mojim ocima niti I od istine.

Na žalost ova rečenica se može iskoristiti i za puno ako ne i većinu ljekova. :thumbup:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 02, 2008 7:48 pm 
Član foruma

winnetou jesi li saznao koji je osjećaj?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 03, 2008 9:59 am 
Član foruma

Jesam, bila sam na tecaju prvog stupnja i jako sam zadovoljna. Uskoro ce i nekoliko mojih bliznjih na tecaj.

Inace nemam nikakvih zdravstvenih tegoba, niti je itko od mojih bliznjih tesko bolestan vec me reikiju privukla znatizelja i neki unutarnji osjecaj. Nisam poznavala nikoga tko se bavi time, vec sam istrazivala po netu i interesirala se na netu jer nisam htjela doci u ruke bilo kome, nazalost svugdje ima sarlatana. Na kraju sam po nekom osjecaju na nevideno izabrala ucitelje i nisam pogrijesila.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 22, 2008 11:17 pm 
Član foruma

Potrudila sam se i procitala cijeli topic :read: :glasses7:
Svasta ste vec rekli, iako sam se mozda nadala da cete vise diskutirati konkretno o raznim tehnikama.
S Reikijem sam se prvi put susrela 1995. god., inicijaciju u prvi stupanj primila 1996.god., u drugi godinu kasnije, a u treci stupanj 2001.
Koliko sam ja shvatila radeci (i ne-radeci) Reiki sve ove godine, stvari su vrlo jednostavne. Skoro nitko ne spominje da je Reiki

SVJETLOST

LJUBAV

ENERGIJA

Mislim da to samo po sebi govori jako puno.
Iz vlastitog iskustva shvatila sam da covjek na duhovnom putu cesto pada u zamke. Najveca zamka je ona od vlastitog ega, kada mislimo da sve znamo, da smo sve-moguci. Imamo (lazan) osjecaj moci, i ta faza traje jedno vrijeme. Javlja se i ponovo nakon nekog vremena, ali sto vise covjek duhovno napreduje pocinje primjecivati sta se tocno sa njim dogadja, drugim rijecima, postaje svjesniji.
Ono sto sam htjela reci, mozda smo mi i previse arogantni. Pa zar energija sa kojom radimo nije dovoljno inteligentna da sama zna sta treba da napravi? Ja mislim da apsolutno je.
Najbolji tretmani su bili oni kada sam pustila energiju da sama radi sto zna da je najbolje, a ja sam bila u meditativnom stanju, promatrajuci sve sta se dogadja. I to su mi najdrazi tretmani, tako ih radim dan danas. (Ovo o cemu govorim je o samo-tretmanima, posto Reiki prvenstveno sluzi za samopomoc).

No ono sto sam vas, koji prakticirate Reiki, htjela pitati - da li ste radeci sebi tretmane (2. ili 3. stupanj), dok ste zmirili - da li ste vidjeli boje?
Ja ih jako cesto vidim (ne samo boje, ima tu svasta hehe), i to nisu obicne boje, nego flourescentne. Najcesce vidim flourescentno roza, zelenu, plavu, crvenu i zutu. I bijelu (ako je bijelo uopce boja).
Jedinu informaciju o tome sam procitala u knjizi Elisabeth Haich - Inicijacija (svasta sam zanimljivog procitala u toj knjizi :thumbup: ), ona prica o istim iskustvima kada je prakticirala meditaciju.

Pa me zanima, ima li tko slicnih iskustava?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 23, 2008 2:43 am 
Član foruma

LoveLight je napisao/la:
... dok ste zmirili - da li ste vidjeli boje?
Ja ih jako cesto vidim (ne samo boje, ima tu svasta hehe), i to nisu obicne boje, nego flourescentne. Najcesce vidim flourescentno roza, zelenu, plavu, crvenu i zutu. I bijelu (ako je bijelo uopce boja).

Pa me zanima, ima li tko slicnih iskustava?

:mrgreen: :wink: 8)
takodje imam iskustva da imam dva oka,dva uha,jedan nos(sa dve nozdrve),jedna usta itd..... 8)
al' rekoh sebi da mozda sve to ne umishljam
pa upitah prijatelje za pomoc
i oni su svojom percepcijom to isto potvrdili
da imam dva oka,dva uha,jedan nos(sa dve nozdrve),jedna usta itd..... 8)
e sad,oni nemaju niti jedan od ovih stepena,tako da njihova percepcija je upitna koliko je validna bez stepena i licenci i ostalih sertifikata
evo,za svaki sluchaj da se josh jednom dobro opipam....
.............................................................................................
opet isti rezultat: dva oka,dva uha,jedan nos(sa dve nozdrve),jedna usta itd..... 8)
mora da je istina,
shto jes',jes' :mrgreen: :wink: 8)
:love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 23, 2008 9:37 pm 
Član foruma

LoveLight odgovor na tvoje pitanje je DA.Imam slična iskustva ali i fizičke reakcije pout blagog znojenja,osjećaj prolaska nečeg poput elektriciteta i još puno toga.Kako kad.
Slažem se s nat-om,to je totalno nevažno.Idi dalje ,te boje i gubljenje u njima je gubitak vremena ako nešto ne učinimo s njima.
:love8:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 24, 2008 12:16 am 
Član foruma

Kolos, ne razumijem, kakvo gubljenje u njima (bojama)?
Imam od pocetka i fizicke reakcije, ali o tome uopce nisam pricala.
Mozda nisam bila dovoljno jasna, pa cu ponovo ...
Ja sam pitala da li netko ima slicnih iskustava i ako mi mozda moze objasniti te boje, da li imaju odredjenu funkciju ili znacaj. Recimo, zasto bas flourescentno zelena? Ili fluorescentno plava? Zasto bas odredjena boja?
Mislim da to uopce nije bez veze i ako netko zna nesto vise o tome, bilo bi mi drago da podijeli s nama.
Ne brini Kolose, nakon 12 godina prakticiranja Reikija, ne gubim se tako lako. No ima nekih stvari koje bi voljela razjasniti jer su mi osobno zanimljive. No znam da razne senzacije, ako ih tako mogu nazvati, nisu najvaznije, one se jednostavno dogadjaju na putu ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 24, 2008 5:44 pm 
Član foruma

Citat:
Kolos, ne razumijem, kakvo gubljenje u njima (bojama)?

Mislio sam na ovo
Citat:
No znam da razne senzacije, ako ih tako mogu nazvati, nisu najvaznije, one se jednostavno dogadjaju na putu ...

Oprosti,mislio sam da govoriš o prepuštanju senzacijama,bez razmišljanja što je iza toga.
Citat:
Ja sam pitala da li netko ima slicnih iskustava i ako mi mozda moze objasniti te boje, da li imaju odredjenu funkciju ili znacaj. Recimo, zasto bas flourescentno zelena? Ili fluorescentno plava? Zasto bas odredjena boja?

Pa kao što i sama znaš,boje su frekvencije,možda tebi,tvojim organima ili tvojim drugim tjelima trebaju te frekvencije.Zato određene boje.
Isprobaj.Ako saznaš nešt konkretnijeg,piši.
:thumbup:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 15, 2009 4:34 pm 
Član foruma

kolos je napisao/la:
TrazimIstinu
Citat:
Ta osoba je pokusala i reiki i makar je skroz vjerovala da ce joj to pomoc - nije.

Nažalost vjera nije dostatna.Djelovanje Reikia ne ovisi o tome dal vjerujemo ako on djeluje ili ne,niti ovisi o tome dal smo mi vjernici(bilo koje religije )ili ne.
On jednostavno djeluje na način koji je najbolji za nas i to ne uvjek na način na koji mi pretpostavljamo da će djeloivati.Ili vremensko razdoblje koje očekujemo.
Citat:
Niti p od pomoci, prema tome, u mojim ocima niti I od istine.

Na žalost ova rečenica se može iskoristiti i za puno ako ne i većinu ljekova. :thumbup:

KAko znas da djeluje na nacin koji je najbolji za nas? odnosno, kako argumentiras da je apsolutno nikakav vidljivi fizicki ucinak na poprilicno realan i opipljiv tumor nesto najbolje?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 15, 2009 5:47 pm 
Član foruma

TrazimIstinu pitanje je na mjestu.
Moguće je da ćeš me krivo razumjeti i ako neću biti jasan ili neću napisati svoje misli ili ako vidiš još koju nelogićnost,ispravi me.Probat ću s jednim banalnim primjerom.
Ako ti recimo kažem da ako te ovim kamenom pogodim točno u središte tumora i od toga će ti tumor proći,to je onda ljekovit kamen.ALI ako promašim samo za tisućinku milimetra tebi će se tumor razvijati jače i brže.To znači da taj ljekoviti kamen ne djeluje na način koji je najboji za nas.Mislim da me shvaćaš,ovo je zaista banalan primjer djelovanja reiki-a.
Reiki je kamen kojim ako i promašim neće djelovati na način da bi tebi naškodio.Ovo je teško objasniti ako nemaš neko znanje o energijama,o teoriji oko duša,karme i sl..Uzmi reiki kao neku inteligentnu energiju koja uzima sve u obzir i da ako treba da umreš za 2 dana on će pustiti da umreš.
Naravno osim ako...
Vjerujem da bi ti arwen dor puno bolje odgovorila na pitanje.

:thumbup: :occasion5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 15, 2009 6:19 pm 
Član foruma

kolos je napisao/la:
TrazimIstinu pitanje je na mjestu.
Moguće je da ćeš me krivo razumjeti i ako neću biti jasan ili neću napisati svoje misli ili ako vidiš još koju nelogićnost,ispravi me.Probat ću s jednim banalnim primjerom.
Ako ti recimo kažem da ako te ovim kamenom pogodim točno u središte tumora i od toga će ti tumor proći,to je onda ljekovit kamen.ALI ako promašim samo za tisućinku milimetra tebi će se tumor razvijati jače i brže.To znači da taj ljekoviti kamen ne djeluje na način koji je najboji za nas.Mislim da me shvaćaš,ovo je zaista banalan primjer djelovanja reiki-a.
Reiki je kamen kojim ako i promašim neće djelovati na način da bi tebi naškodio.Ovo je teško objasniti ako nemaš neko znanje o energijama,o teoriji oko duša,karme i sl..Uzmi reiki kao neku inteligentnu energiju koja uzima sve u obzir i da ako treba da umreš za 2 dana on će pustiti da umreš.
Naravno osim ako...
Vjerujem da bi ti arwen dor puno bolje odgovorila na pitanje.

:thumbup: :occasion5:

nisam shvatio najbolje.

jel najbolje znaci - nece djelovati stetno, ili najbolje znaci najbolje?

po drugoj logici je najbolje da ta osoba umre. pa sad moram ponovno pitati, kako ti znas da je najbolje da ta osoba umre, pa da je reiki napravio najbolje za tu osobu?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 15, 2009 7:15 pm 
Član foruma

Citat:
el najbolje znaci - nece djelovati stetno, ili najbolje znaci najbolje?

Ako najbolje znači ne djelovati u ovome trenu,onda je to najbolje.Moraš shvatiti da nema neizlječivog stanja i da je tjelo i sve drugo energija kojom se može manipulirati.
Citat:
po drugoj logici je najbolje da ta osoba umre. pa sad moram ponovno pitati, kako ti znas da je najbolje da ta osoba umre, pa da je reiki napravio najbolje za tu osobu?

Odlično pitanje!!!
Osobno nisam davao reiki nikom ko bi nakon toga umro(hehehe) pa neznam kakva iskustva ima kanal kad daje tretman čovjeku suočenim sa smrću,ali čist kanal to zna.Mogu samo reći da reiki puni čovjeka nekom novom snagom,to ne mora biti fizička snaga.Nakon tretmana ostaje neka poticajna sila.Nema negativnosti.Nema negative.Bolovi koji su postojali sada nisu više toliko jaki.hah ali ne za dugo hm....
Opet je problem u gledištu.Neke religije imaju običaj veseliti se smrti svog rođaka,tate,djeteta itd..
Nemogu ti dati zadovoljavajući odgovor,možda netko može ali mislim da ćeš ga morati sam potražiti.Nebih volio da nekome vjeruješ na rječ,i ako to neželiš morat ćeš ili odustati od potrage za istinitim odgovorom i reći da je sve to jedna velika glupost ili na praktični način nešto poduzeti.
:occasion5: :occasion5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 05, 2009 3:18 pm 
Početnik

Zdravo, mrzelo me je da čitam sve postove unazad ali ću samo reći kao Reiki Majstor sa trećim stepenom da je zapad mnogo "razvodnjio" Reiki. Reiki u izvornom smislu je prava UŽE.

Meni je Reiki Učitelj-Master izlečio bronhijalnu astmu pomešanu sa mojim psiho-dodajućim efektima sa tri tretmana!

Reiki sam koristio samo za sebe i porodicu, i sama pomisao na UŽE je rešavala probleme, simboli su čistili prostor i čuvali me ali...dok postoji ali koji kaže naš ego biće i sumnji.

Ne postoji univerzalno izlečenje niti univerzalan čovek, postoji samo Bog koji je svuda i SVE.

Sve je toliko jednostavno samo ga mi komplikujemo očekivajući nešto, kada se prestane sa očekivanjima onda se dobije zasluženo po Njegovoj volji što nam je sasvim dovoljno.

Tarzan

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 05, 2009 6:59 pm 
Član foruma

Pozdrav Zockey
Citat:
Reiki u izvornom smislu je prava UŽE.

Možeš li mi malo ovo pojasniti,mislim da znam o čemu govoriš ali nisam siguran.
U pravu si kad kažeš da je zapad razvodnio Reiki,ali optuživanjem nekog za nešto ne dobivamo ništa.Bitno je da "vidimo" tu razvodnjenost.
Citat:
Meni je Reiki Učitelj-Master izlečio bronhijalnu astmu pomešanu sa mojim psiho-dodajućim efektima sa tri tretmana!

Kao što vjerojatno znaš,(moram ovo spomenuti da nebi došlo do nerazumjevanja drugih čitatelja koji ne prakticiraju reiki)reiki majstor nije ništa izlječio.Ti si izlječio sam sebe,tj. dopustio si reiki-u da uđe u tebe.
Citat:
Reiki sam koristio samo za sebe i porodicu, i sama pomisao na UŽE je rešavala probleme, simboli su čistili prostor i čuvali me ali...dok postoji ali koji kaže naš ego biće i sumnji.

Molim te možeš li,čisto radi razgovora,ovo malo detaljnije objasniti.
Pozdrav :occasion5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 05, 2009 7:12 pm 
Početnik

UŽE je Univerzalna Životna Energija.
Potpuno si u pravu izlečio sam sam sebe!
Kažu ljudi:
Sam si se razboleo sam se izleči :D
Čim budem imao vremena ćaskaćemo... :hello2:

Tarzan

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 537 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.