Potrudila sam se i procitala cijeli topic
Svasta ste vec rekli, iako sam se mozda nadala da cete vise diskutirati konkretno o raznim tehnikama.
S Reikijem sam se prvi put susrela 1995. god., inicijaciju u prvi stupanj primila 1996.god., u drugi godinu kasnije, a u treci stupanj 2001.
Koliko sam ja shvatila radeci (i ne-radeci) Reiki sve ove godine, stvari su vrlo jednostavne. Skoro nitko ne spominje da je Reiki
SVJETLOST
LJUBAV
ENERGIJA
Mislim da to samo po sebi govori jako puno.
Iz vlastitog iskustva shvatila sam da covjek na duhovnom putu cesto pada u zamke. Najveca zamka je ona od vlastitog ega, kada mislimo da sve znamo, da smo sve-moguci. Imamo (lazan) osjecaj moci, i ta faza traje jedno vrijeme. Javlja se i ponovo nakon nekog vremena, ali sto vise covjek duhovno napreduje pocinje primjecivati sta se tocno sa njim dogadja, drugim rijecima, postaje svjesniji.
Ono sto sam htjela reci, mozda smo mi i previse arogantni. Pa zar energija sa kojom radimo nije dovoljno inteligentna da sama zna sta treba da napravi? Ja mislim da apsolutno je.
Najbolji tretmani su bili oni kada sam pustila energiju da sama radi sto zna da je najbolje, a ja sam bila u meditativnom stanju, promatrajuci sve sta se dogadja. I to su mi najdrazi tretmani, tako ih radim dan danas. (Ovo o cemu govorim je o samo-tretmanima, posto Reiki prvenstveno sluzi za samopomoc).
No ono sto sam vas, koji prakticirate Reiki, htjela pitati - da li ste radeci sebi tretmane (2. ili 3. stupanj), dok ste zmirili - da li ste vidjeli boje?
Ja ih jako cesto vidim (ne samo boje, ima tu svasta hehe), i to nisu obicne boje, nego flourescentne. Najcesce vidim flourescentno roza, zelenu, plavu, crvenu i zutu. I bijelu (ako je bijelo uopce boja).
Jedinu informaciju o tome sam procitala u knjizi Elisabeth Haich - Inicijacija (svasta sam zanimljivog procitala u toj knjizi

), ona prica o istim iskustvima kada je prakticirala meditaciju.
Pa me zanima, ima li tko slicnih iskustava?