Sada je: sub maj 03, 2025 1:05 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 705 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 36  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vakcine
PostPostano: uto jan 05, 2010 9:52 pm 
Član foruma

nema veze tip krvne grupe
nego Rh faktor
ako je majka Rh- a dijete Rh+ majka može razviti antitijela koja će biti uzrok budućih spontanih porođaja, ali ne i ovog trenutnog

ja sam Rh- i radila sam 2 krvne pretrage na antitijela u toku trudnoće

Vrh

PostPostano: uto jan 05, 2010 10:49 pm 
Član foruma

Imam puno toga na njemackom jeziku, nesto na hrv. i engl.
Puno puta sam se mislila prihvatiti prevodjenja, ali nikad naci dovoljno vremena za sve to. Jedan manji dio clanaka sam prevela, moram potraziti gdje sam ih pohranila, cim nadjem - postam!

Price o slucajevima iz Njemacke s imenom i prezimenom, neki od njih bili su cak i u tamosnjim novinama i na TV-u. Misljenje Stefana Lanke, poznatog njemackog strucnjaka na tom podrucj. Izvjesca o svim poteskocama na koje nailaze roditelji koji zele prijaviti intenzivne ili cak smrtne reakcije na cjepiva, DRUGIM RJECIMA DOKUMENTIRANI SLUCAJEVI SU SAMO VRH BRDA SLICNIH. Intervju uz video prilog roditelja nekad sasvim zdrave djevojcice koja je nakon primljenog cjepiva protiv tipa meningitisa kojeg prenose krpelji , zavrsila u prakticki vegetativnom stanju u kolicima s teskim neuroloskim poremecajima- kao sto rekoh CISTI RUSKI RULET!
Nasla sam negdje cak i stranicu sa uzasnom slikom umrle bebe koja je umrla nakon cijepljenja protiv Hepatitisa B, koju su na internet stavili njeni roditelji koji se na taj nacin bore za svoj komad istine.
Clanak iz novina "Bild Zeitunga" u kojem jedan poznati njem. sportas opisuje svoje iskustvo nakon potpuno nepotrebno date inekcije "protiv" tetanusa, prije bi bilo ZA tetanus!
Svjedocenja roditelja NEcijepljene djece (imenom i prezimenom, neki cak i adresom), o zdravom razvoju bez alergije i slicno. Posebno mi je interesantno izvjesce roditelja cetvoro djece od koji su prvih troje dali cijepiti i svi troje su razvili kojekave alergije, cetvrto dijete nisu uopce dali cijepiti i nije razvilo nikakve alergije.

Ovo je ugrubo opis nekih prikupljenih informacija, ima toga koliko hocete.

U Njemackoj cijepljenje nije obavezno, sto se ne bi moglo reci i za stvaranje kojekakvih pritisaka koje je izgleda svugdje tesko izbjeci, samo variraju po intenzitetu od sredine do sredine.

Vrh

PostPostano: uto jan 05, 2010 11:31 pm 
Član foruma

Inace rijec alergija se danas tako cesto cuje, malo tko da na nesto nije alergican i covjek s vremenom zaboravi da se radi u NEKIM slucajevima o izuzetno opasnom poremecaju koje vrlo brzo moze i kobno zavrsiti.

Pa zar nikog ne zabrinjava cinjenica da su se po hrvatskim vrticima zabranili smoki (zbog visoko potencijalnog alergena- kikirikija), jagode, med i jos stosta zbog izuzetnog povecanja raznoraznih alergija kod djece. Tko ja nama to zabranjivao i koliko je tada bilo ljudi/djece s alergijama (da ne pricamo prije pojave cijepljenja), a koliko ih je danas? A procjepljivanje djece danas je zesce nego ikad, pri cemu postaje sve jaci glas koji upucuje na to da cjepiva izazivaju medjuostalim i poremecaj imunog sustava dovodeci tako do razlicitih autoimunih reakcija, pa tako i alergija.

NAJZESCI ARGUMENT medicinara za cjepiva je kako su se rate tih bolesti zahvaljujuci masovnom cijepljenju svele na minimum ili gotovo iskorijenile, jer kao pogledajte statistiku (pardon na izrazu ali, kurvu svoje vrste) koja "jasno" pokazuje da otkako su pocela masovna cijepljenja pa do danas rate tih bolesti su se sve vise smanjivale.

STO IM NA TO RECI?

Osim cijele price o tome sto se je sve jos u tom periodu promijenilo u nacinu zivota ljudi, a sto je takodjer moglo uzrokovati to isto (smanjenje rate tih oboljenja),
mozda najbolje to mukotrpno prepiranje zaskociti PROTUODGOVOROM KOJI KAZE OVAKO NPR., "Tocno" draga gospodo, da statistike pokazuju da otkako se pocelo s masovnim cijepljenjem pa do danas, stopa oboljenja od tih bolesti se znacajno smanjila, ali nemojmo zanemariti i ovaj statisticki podatak koji ista ta statistika pokazuje, a vi lezerno zanemarujete, da OTKAKO SE POCELO S MASOVNIM CIJEPLJENJIMA STOPA OBOLJENJA OD RAKA, LEUKEMIJE, MULTIPLE SKLEROZE, ALZHEIMERA, AUTOIMUNIH BOLESTI I PRIPADAJUCIH IM ALERGIJA itd... TAKODJER JE STATISTICKI ZNACAJNO PORASLA, MOZEMO RECI GOTOVO EKSPLODIRALA. Pa ako moramo birati izmedju 2 zla manje, sto bi vi radije-npr. rubeolu, ospice, vodene kozice ili rak, leukemiju, MS, ALZH....????????????????????

PA DA VAS CUJEMO!?

Vrh

PostPostano: sri jan 06, 2010 11:47 am 
Član foruma

Znam ja da Rh ima veze sa takvim problemima ali ovdje to nije slučaj. Mi smo oboje Rh pozitivni već je, po njima isključivo problem jer sam ja 0 a on je bio B krvna grupa i moje je tijelo, kako 0 ne podnosi druge krvne grupe, stvorilo antitijela protiv njegove krvne grupe. Zvuči kao glupost ali ima to opisano i u knjizi. Ja vjerujem da su takvo što doslovno izmislili kako bi prikrili, svjesno ili nesvjesno, činjenicu da neke bebe pri porodu i čim ih se cijepi burno reagiraju i nađu se u životnoj opasnosti kao što je bio slučaj sa mojim dječakom koji se zove Nio. Pozdrav svim brižnim, hrabrim, pametnim majkama

Vrh

PostPostano: sri jan 06, 2010 1:46 pm 
Član foruma

Jako je tuzno sto nas ima tako malo i sto toliko malo verujemo sebi...
Iz razgovoru sa rodjakom koja je takodje majka i u koju imamo puno poverenja, smo zakljucili da je po njoj neznanje blagoslov, znaci ista prica se ponavlja, ona oseca da tu neceg ima sto nestima, medjutim kaze kako nikad nebi mogla da se bori protiv celog sveta, eto to su njene reci. Kaze kad bi ponovo rodila, opet bi uradela isto, tj. sve po "propisu", kako sistem kaze.
Mislim nismo mi neki ovde inadzije i od dosade u zivotu nemamo pametnija posla pa smo odlucili da zajebavamo sistem eto cisto da ubijemo vreme.
Mi samo nezelimo da se igramo ruskog ruleta, jer vera u to da nece nista da se desi, ocigledno nestima, ili nije dovoljna da bi se nedaj boze izbegle posledice.
A ta izjava, pa evo i mi smo nasu decu vakcinisali pa su zdravi, ma vazi, odakle znate da su zdravi, to sto im trenutno nije nista neznaci da ce tako uvek da bude.
Pogledajte svima nam je nesto, neznam da li ovde na forumu, a pogotovu u nasoj okolini mozemo da navedemo bar 5 osoba koje su potpuno zdrave i koje se nikad nerazbole.
Cak vidim i da mnogo mladje generacije imaju problema sa svim i svacim.

Vrh

PostPostano: sri jan 06, 2010 8:36 pm 
Član foruma

E pa ovako:
Jutros sam poslala email advokatu gde sam mu potpuno izlozila svoj problem. Evo njegovog odgvora:
Poštovana xxx,koliko sam ja uspeo da pogledam Zakon i pravilnik o tome (šaljem ti ih u atačmentu), postoji samo novčana kazna ali ne i kazna zatvorom predviđena za ove slučajeve.Kaznene odredbe za fizička lica se pominju u članu 53 Zakona.
Ovo je skinuto sa sajta Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje http://www.rzzo.rs/index.php?option=com ... 1&Itemid=6

Ovde treba obratiti pažnju i na Zakon o vaspitanju član 9.(šaljem ti i to u atačmentu).

Savet:
- Obrati se Odbor za ljudska prava u Srbiji http://www.chris-network.org/sh/sajt/50/481/ I BESPLATNU PRAVNU POMOĆ /LICA KOJA IMAJU POTPUNU INFORMACIJU O OVOME
-Možda bi bilo dobro da preko ovog linka uspostaviš komunikaciju sa savetovalištem za imunizaciju .Oni moraju da znaju da ti odgovore na ovo pitanje.http://www.zdravlje.org.rs/sav_imun.html
-ili sa službom za zaštitu prava pacijenta koja postoji u svakoj zdravstvenoj ustanovi i koji tačno znaju koja su tvoja prava

Šaljem ti još neke linkove:
http://www.roditeljski.info/magazin/200 ... e-djeteta/
http://www.bebac.com/index.php?show=cat ... 6#answer_3

http://www.roditeljportal.com/vest/opst ... e-dece.htm

Sa poštovanjem advokat yyyy

Vrh

PostPostano: sri jan 06, 2010 8:54 pm 
Član foruma

Fairy je napisao/la:
Kaznene odredbe za fizička lica se pominju u članu 53 Zakona.

Ovo je i kalista dala ,ali evo opet samo taj deo;

Clan 53.

Novcanom kaznom u iznosu od 20.000 do 50.000 dinara kaznice
se za prekrsaj fizicko lice ako:
1) u postupku epidemioloskog ispitivawa ne govori istinu i
ne daje tacne i potpune podatke od znacaja za otkrivawe izvora i nacina
sirenja zarazne bolesti, odnosno za otkrivanje, sprecavanje i suzbijanje
epidemije te zarazne bolesti, kao i ako se po potrebi ne podvrgne
odredjenim medicinskim ispitivawima (clan 16. stav 3);

2) se ne pridrzava naloga doktora medicine u slucaju kada mu
je odredjena obaveza prevoza sanitetskim vozilom ili mera izolacije i
lecenja, odnosno izolacije, u skladu sa ovim zakonom (clan 20. stav 2);

3) se ne pridrzava naredjewa ministra kojim se nardj|uje mera
karantina (clan 22. stav 5);

4) se u skladu sa izdatim resenjem sanitarnog inspektora, ne
javlja institutu, odnosno zavodu za zastitu zdravlja prema mestu boravka
radi pracenja svog zdravstvenog stanja i ako se ne pridrzava naloga
doktora medicine (clan 23. stav 5);

5) se pre putovanja u zemlju u kojoj ima kolere, kuge, velikih
boginja, zute groznice, virusnih hemoragickih groznica (izuzev hemoragicke
groznice sa bubreznim sindromom) i malarije, kao i po povratku iz tih
zemalja ne pridrzava obaveza propisanih ovim zakonom, kao i mera koje
priroda te bolesti nalaze (clan 23. stav 7);

6) ne sprovodi mere propisane ovim zakonom i ne postupi po
izvrsnom resenju sanitarnog inspektora radi zastite stanovnistva od
zaraznih bolesti, u rokovima, pod uslovima i na nacin odredjen tim
resewem (clan 36. stav 1);

7) je obolelo od zarazne bolesti, odnosno ako je nosilac
uzrocnika zarazne bolesti a ne pridrzava se odredjenih mera i uputstava
zdravstvene ustanove, odnosno naloga doktora medicine, narocito u pogledu
sprecavawa sirewa zarazne bolesti (clan 37).

Fairy je napisao/la:
Ovde treba obratiti pažnju i na Zakon o vaspitanju član 9.(šaljem ti i to u atačmentu).

Evo i njega:

Jednakost
Član 9
Građani Republike su jednaki u ostvarivanju prava na obrazovanje, bez obzira na nacionalnu pripadnost, rasu, pol, jezik, vjeru, socijalno porijeklo, ili drugo lično svojstvo.

Vrh

PostPostano: čet jan 07, 2010 6:44 am 
Član foruma

Fairy je napisao/la:
Možda bi bilo dobro da preko ovog linka uspostaviš komunikaciju sa savetovalištem za imunizaciju .Oni moraju da znaju da ti odgovore na ovo pitanje.http://www.zdravlje.org.rs/sav_imun.html

Gradski zavod za javno zdravlje Begrad
Bulevar despota Stefana 54a

Kontakt

Telefonski imenik Zavoda:

Centrala:
telefon: 2078-600
Direktor:
telefon: 323-39-76
e-mail: gzdir@eunet.rs
Administrativni sekretar:
telefon: 2078-638

Socijalna medicina:

Pomoćnik direktora:
telefon: 2078-656
e-mail: dusica.matijevic@zdravlje.org.rs
telefon: 323-13-39
fax: 2078-663
e-mail: vesna.dimitrijevic@zdravlje.org.rs

Epidemiologija:

Pomoćnik direktora:
telefon: 2078-709
e-mail: vera.babic.dunjic@zdravlje.org.rs
Imunizacija:
telefon: 2078-674, 2078-675
Sanitarni pregledi:
Šalteri:
telefon: 2078-734, 2078-735
Za izdavanje knjižica:
telfon: 2078-733
Administrativni sekretar epidemiologije:
telefon:32-38-102
fax: 32-39-467

Mikrobiologija:

Prijemno bakteriološko odeljenje (prijem materijala - urin, stolica, bris):
Telefoni:
centrala ..............................................011/20-78-600
prijemno ...011/20-78-608, 20-78-609, 20-78-610
serologija ...........................................011/20-78-705
savetovalište za HIV/AIDS................011/20-78-665
koprokulture ......................................011/20-78-765
urinokulture .......................................011/20-78-770
briseve ...............................................011/20-78-757
E-mail: mikrobiologija@zdravlje.org.rs
Administrativni sekretar mikrobiologije:
telefon: 2078-711

Higijena:

Pomoćnik direktora:
telefon: 323-82-30, 323-50-80
e-mail: snezana.matic@zdravlje.org.rs
Laboratorija za karakterizaciju otpada:
telefon: 2078-628
fax: 323-50-80, fax: 323-82-30

Savetovalište za AIDS:
telefon: 323-00-38
e-mail: biljana.begovic@zdravlje.org.rs

Savetovalište za Lajmsku bolest:
telefon: 2078-677
e-mail: nevenka.pavlovic@zdravlje.org.rs

Savetovalište za imunizaciju i hepatit:
telefon: 2078-675
e-mail: predrag.kon@zdravlje.org.rs

Biblioteka:
telefon: 2078-775
e-mail: biblioteka@zdravlje.org.rs

Public relations:
telefon: 2078-654, 32-33-294
fax: 32-33-294
e-mail: mirjana.klasnja@zdravlje.org.rs

Stručni ispiti:
telefon: 2078-658

Komercijala:
telefon: 2078-616
fax: 324-12-12
e-mail: bozidar.cvetkovic@zdravlje.org.rs

Webmaster:
telefon: 32-42-657
e-mail: hristo.andjelski@zdravlje.org.rs

Obratite paznju na ovo:
Savetovalište za imunizaciju i hepatit:
telefon: 2078-675
e-mail: predrag.kon@zdravlje.org.rs

Da pitam Predraga Kona sta misli o nevakcinisanju, e zivote lutalico.
Ili da pitam Tomicu Milosavljevica kako da nevakcinisem dete, jako zanimljivo.
Odmah bi me strpao u corku i ako nije po zakonu :rotfl:

Vrh

PostPostano: sub jan 09, 2010 10:20 am 
Član foruma

http://ivonazivkovic.net/SALI-KLARK.html

Vrh

PostPostano: sub jan 09, 2010 10:32 am 
Član foruma

http://www.youtube.com/GalaksijaForum#p/u/44/SQh_qXTiqfU

Ovdje je 5. dio od njih 12, sa predavanja Ane Petek. Svi dijelovi predavanja nalaze se na istoj stranici s desne strane.

Tko ih jos nije pogledao, preporucam svakako da to ucini, treba ih sve do jedan pogledati!

Inace nalaze se na kako zizu kaze "friskom kanalu naseg galaksije" na you tubeu.

Vrh

PostPostano: sub jan 09, 2010 10:50 am 
Član foruma

Gledajuci i slusajuci sve ovo, i kada pomislim na sve podatke do kojih sam svojim trazenjem dosla,

JA NE MOGU VJEROVATI DA SE LJUDI JOS UVIJEK CIJEPE!

Naime, argumenata prikupljenih i dokaza je vec toliko da covjek mora biti ili lud ili zlocinac ili teska ovca da to ucini. Samo par poteza na internetu i otkriva se druga strane price u svoj svojoj "ljepoti"pored koje ni jedan normalan roditelj ne moze ostati ravnodusan.

Da li netko zna da li u RH ima bilo kakva udruga, grupa, udruzenje koja se bori za promicanje istine o cjepivima, ja bi im se rado pridruzila.

Ima li smisla poslati sve te podatke, clanke video zapise na sve domove zdravlja, bolnice pedijatre npr. svak u svom gradu, naravno s pratecim objasnjenjem i molbom da se u vezi istih izjasne i kazu u cemu ti ljudi lazu i da nam svoje argumente predoce.
Nesto se mora uciniti, ja ovo vise ne mogu gledati!

Help!

Vrh

PostPostano: sub jan 09, 2010 11:01 am 
Član foruma

dodo odi na RODU - na forum (nemojte se sad Galaksijaši uvrijediti - ja sam na oba foruma, RODA mi je baš roditeljski sa savjetima tipa "Zašto se dijete budi u 6h?" ili "Kako izbjeći cijepljenje u rodilištu" i zato ga trebam i reklamiram roditeljima, GALAKSIJA je bez komentara - za druge stvari, životno važne i volim ju - nema sukoba interesa između spomenutih foruma :occasion5: ) i tamo na forumu:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=81230
naći češ puno podataka i puno poteza necijepiša, ima stvarno puno materijala i na puno mjesta - nisam ni ja sve uspjela pročitati, možda se i udružuju ili namjeravaju, pojma nemam.
Treba imat samo pozitivu u srcu i znati da smo u pravu, da nam ne mogu niš i nasmijat se ljubazno. Mi smo u svjetlu, oni mogu samo režati i to je sve.

Vrh

PostPostano: sub jan 09, 2010 11:05 am 
Član foruma

dodo je napisao/la:
Ima li smisla poslati sve te podatke, clanke video zapise na sve domove zdravlja, bolnice pedijatre npr. svak u svom gradu, naravno s pratecim objasnjenjem i molbom da se u vezi istih izjasne i kazu u cemu ti ljudi lazu i da nam svoje argumente predoce.
Nesto se mora uciniti, ja ovo vise ne mogu gledati!

Help!

Nema smisla! Samo se onda više inate i žele ti zapapriti, svatko tko želi istinu - naći će je. Njih istina ne zanima, slijepo vjeruju proizvođaćima tih s.... i glavnim doktorima koji su plaćeni da reklamiraju i njima je to Sveto Pismo a mi fanatici i bolesnici.

Vrh

PostPostano: sub jan 09, 2010 12:55 pm 
Član foruma

dodo je napisao/la:
Naime, argumenata prikupljenih i dokaza je vec toliko da covjek mora biti ili lud ili zlocinac ili teska ovca da to ucini.

Mozda sam ja jos jedna ovca u krdu ali imam osecaj da polako gubim bitku.
I nemojte molim vas sve je u mojoj glavi i tome slicno, znam odlicno kako podsvest funkcionise ali isto tako znam i za gadure koje vladaju svetom, kontrolisu misli, izazivaju sukobe i sl.
Kontaktirala sam advokata iz chrisa i covek uopste nije upucen u ovu problematiku, prvi put je cuo da to neko pominje.
Sta ce od svega toga biti neznam, ali da imam posla sa psihopatama imam. Sefica pedijatar u savetovalistu, kad ides po vakcine moras nju prvo da prodjes pa sve ostalo je fanatik za vakcine, cak javno istupa na televiziji i prica o sigurnosti i neophodnosti vakcinacije , pa cak podrzava i vakcine protiv svinjskog gripa i to kaze da deca starija od 6 meseci obavezno mora da se vakcinisu.
Neznam da li sam jasna ali u manjim gradovima je situacija znatno losija nego u vecim gde niko nikog nezna.
Kada se overavaju knjizice u firmi nekog od roditelja svi nalazi dolaze do njih, bilo da li je dete operisano a zamislite da u kartonu pise roditelj odbio vakcinaciju, pa moj muz bi odmah letio sa posla a samo on radi. Nemamo pomoc od roditelja,a ma bas od nikog i niko odbijanje nebi razumeo, ali nema veze ja ovo sve umisljam i verovatno sam kukavica na kub, i sve ja to manifestujem svojom negativnoscu. lepo cu da sednem na vrh zgrade i da meditiram, slacu ljubav svima pa me mozda to spasi vakcina...

Vrh

PostPostano: sub jan 09, 2010 7:55 pm 
Član foruma

Fairy je napisao/la:
dodo je napisao/la:
Naime, argumenata prikupljenih i dokaza je vec toliko da covjek mora biti ili lud ili zlocinac ili teska ovca da to ucini.

I nemojte molim vas sve je u mojoj glavi i tome slicno, znam odlicno kako podsvest funkcionise ali isto tako znam i za gadure koje vladaju svetom, kontrolisu misli, izazivaju sukobe i sl.
Kontaktirala sam advokata iz chrisa i covek uopste nije upucen u ovu problematiku, prvi put je cuo da to neko pominje.
Sta ce od svega toga biti neznam, ali da imam posla sa psihopatama imam. Sefica pedijatar u savetovalistu, kad ides po vakcine moras nju prvo da prodjes pa sve ostalo je fanatik za vakcine, cak javno istupa na televiziji i prica o sigurnosti i neophodnosti vakcinacije , pa cak podrzava i vakcine protiv svinjskog gripa i to kaze da deca starija od 6 meseci obavezno mora da se vakcinisu.
Neznam da li sam jasna ali u manjim gradovima je situacija znatno losija nego u vecim gde niko nikog nezna.
Kada se overavaju knjizice u firmi nekog od roditelja svi nalazi dolaze do njih, bilo da li je dete operisano a zamislite da u kartonu pise roditelj odbio vakcinaciju, pa moj muz bi odmah letio sa posla a samo on radi. Nemamo pomoc od roditelja,a ma bas od nikog i niko odbijanje nebi razumeo, ali nema veze ja ovo sve umisljam i verovatno sam kukavica na kub, i sve ja to manifestujem svojom negativnoscu. lepo cu da sednem na vrh zgrade i da meditiram, slacu ljubav svima pa me mozda to spasi vakcina...

Draga, jedna bitka nije rat! Ti najbolje znaš što i kako možeš - točnije što je najbolje za tvoju obitelj. Ja moram priznati da sam bezobrazna prasica, ali još nisam otišla do liječnice potpisati taj komad papira. Jednostavno sam to zaboravila. Ići ću sljedeći tjedan.
Inače, već sam pisala da su moja djeca do sada cijepljena, jedna ima 16, druga 14 i ova druga je dobila autoimunu bolest i kod mene je to bio "okidač". Sve se događalo polako, spoznaja i odluke. Kad sam shvatila osjećala sam se grozno i odgovorno: s onim glupim pitanjem: Štro sam to napravila i dozvolila! Ali ko realno razmisliš, za moju djecu i mene to je jednostavno bio dio Puta. Što imam od toga da sebe krivim? Tek sam sada počela odbijati cjepiva, a to znači manjoj ovo u 8 razredu, a većoj ono u 4 srednje! No, mislim da je bolje ikada nekog nikada.
Nemoj se toliko mučiti, slušaj sebe iznutra i znati ćeš kako reagirati. Ono što sam ja do sada saznala o tebi to je da si divna i brižna majka. Samo i ti i ja živimo u ovom ludilu kojem se ne nazire kraj. Zato digni glavu i plivaj s bradom iznad vode, bez obzira kako će to nekome s obale izgledati. Izaberi odluke koje će biti najmanje štetne - promatrajući svoju obitelj u cjelini!
Znam da će zvučati "čudno" ali bolest koju ima moje dijete promijenila nas je u potpunosti. I kroz nju smo jako puno toga naučili. Nikada je nisam smatrala neprijateljem, a tako sam i kćer uputila, možda je to i razlog zašto se ona izvrsno osjeća i u remisiji je. Sve je u nama i sa svime možemo izaći na kraj, samo moramo biti stratezi.
Zato, jedna bitka nije rat! Ostani takva kakva jesi i slušaj sebe. A tad će se događaji slagati onako kako je najbolje. A kad bi mi znali što je za nas najbolje, ne bi na ovome svijetu preživjeli niti par dana. Zato, otpusti, diši i ljubi to svoje malo dijete, to je naviše što mu možeš dati.

I za kraj. Imaš li mogućnost promijeniti liječnika prema svome odabiru, ako ih ima, spominješ mali grad?

Alf :love12:

Vrh

PostPostano: ned jan 10, 2010 2:05 am 
Član foruma

Artemida
Citat:
:occasion5: ) i tamo na forumu:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=81230
naći češ puno podataka i puno poteza necijepiša, ima stvarno puno materijala i na puno mjesta - nisam ni ja sve uspjela pročitati, možda se i udružuju ili namjeravaju, pojma nemam.
Treba imat samo pozitivu u srcu i znati da smo u pravu, da nam ne mogu niš i nasmijat se ljubazno. Mi smo u svjetlu, oni mogu samo režati i to je sve.[url][/url]

Puno ti hvala!

Ja sam za to da OSNUJEMO udruzenje roditelja koje se bori za pravo na izbor, da se ukine obavezno cijepljenje i da se roditeljima/ljudima dozvoli da biraju hoce ili nece djecu cijepiti.

Jedino slozni i zajedno mozemo nesto znacajnije postici!

Vrh

PostPostano: ned jan 10, 2010 2:29 am 
Član foruma

Fairy je napisao/la:
dodo je napisao/la:

Draga Fairy, pokusaj saznati, netko je i tu kod vas sigurno odbio cijepljenje, nemoguce da to nitko do sada nije ucinio, KAKO SU TI LJUDI PROSLI, sto se desilo?

Ja bi na tvom mjestu intenzivno trazila taj podatak, o takvim nekim slucajevima da vidis koliko su vlasti isle daleko i da li su se i kako izvukli. Mozda u Beogradu se netko takav nasao? Pisi/pitaj po forumima nekim za roditelje, netko mozda nesto vise zna.

Uz to bi odugovlacila koliko god mogu da dobijes na vremenu koje ti je znacajno iz najmanje 2 aspekta 1. dijete ti je sve starije, imunitet sve izgradjeniji
2. U tom vremenu mozda dodjes do kvalitetnih informacija/mogucnosti/ideja.

Da li uz nesto love u nekom drugom gradu ili npr. nekom siromasnom selu/zabiti nekoj da se potrazi kakav doktor koji bi uz neku naknadu dao potvrdu da je dijete cijepljeno, kupi se cjepivo, zalijepi njegova etiketa ili sto vec u karton ili gdje vec (ne znam ovu nasu proceduru), a bez da je dr. ista dao.

Ili ukoliko bude neizbjezno po cijenu egzistencije kao takve, sprovesti prije cijepljenja max. jacanje djetetovog imuniteta kvalitetnom bio hranom, sokovima koji jacaju i ciste krv od cikle, mrkve, jabuke nekisele, i sl. (ovisi koliko je dijete staro i sto smije jesti). A onda nakon cijepljenja sprovesti kuru ciscenja organizma opet uz puno 100%-nih blagih sokova, cajeva.

Homeopati imaju neka svoja sredstva koja stite od stetnih djelovanja cjepiva (koliko ne znam tocno), ta se sredstva daju prije i nakon cijepljenja i za svako cjepivo posebno sredstvo.

Nadaj se najboljem, ali se i pripremi za najgore! To je moja deviza.

Od srca puno zdravlja i srece!

pozdrav

Vrh

PostPostano: ned jan 10, 2010 11:54 am 
Član foruma

Ima smisla se organizirati. Organiziraju se razne skupine ljudi koji imaju isti cilj: roditelji autista, oni koji promiću dojenje, ratni veterani.... Zašto bi bilo teško ili loše udružiti se. Mislim također da ima smisla poslati dokumentaciju na zdravstvene ustanove, neka ih 1 % pomisli da ima nešto u tome i počmu kopati i istraživati , to je nešto, to je puno, to je lavina koja se pokreće od male grude snijega. organizirajmo se jer život je jedan, dijeca su dragocjena i za istinu se valja i treba :love3: zalagati.

Vrh

PostPostano: pon jan 11, 2010 1:48 pm 
Član foruma

ne znam ljudi, možda ste vi u pravu što se tiče organiziranja ali ja mislim suprotno - mislim da je bolje mudro i lukavo odbijati - nekak si mislim ak se digne glas i krene jedna masa sa letcima, istraživanjima, relevantnim podacima - oni će nas prije i ušutkati i natjerat na obavezno cijepljenje - donjeli bi onda iz inata neki zakon po kojem bi eto nadrapali pošteno ako ne cijepimo, ovak hodamo po rubu i snalazimo se. Ne znam..... tak je moje mišljenje.
Opet ja i Romi - no pogledajte ih, niko valjda od njih ne cijepi djecu, al da dignu glas začas bi ih natjeravali s inekcijama i prisilama i sankcijama.

Vrh

PostPostano: uto jan 12, 2010 9:57 am 
Član foruma

Artemida mislim da imaš pravo. Kad nemaš djecu odgovoran si samo sebi i možeš i život dati za uvjerenja i istinu ali kad imaš djecu vrlo brzo možeš saznati koja je tvoja cijena. Moja cijena je zdravlje i život moje djece i vjerovatno je mudrije šutiti i balansirati, biti diplomat sa ciljevima. :-#

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 705 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 36  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.