Sada je: sub maj 03, 2025 9:00 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 537 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: PITANJE
PostPostano: ned okt 21, 2007 12:46 pm 
Početnik

zraka je napisao/la:
Kad sam počela čitati o REIKIJU stvarno sam se oduševila, ali kad sam počela saznavati cijene inicijacija onda sam se razočarala, pa me sad ta moja vodilja tako žestoko tjera da saznam još više i onako postavlja mi još dodatnih hiljadu pitanja i čini da na tom internetu i stranicama nalazim , uočavam zaključujem na neki svoj način viđenje duhovnosti, pa i tog reikija.

Kada se budes osjecala spremna za reiki zeljet ces inicijaciju.
Ne znam odakle si, ja ternutno zivim u londonu, a u hrvatsku dolazim svaka tri do cetri mjeseca. Inace sam inicijacije platio jako malo kada se usporedi ca cijenema pojedinih razvikanih majstora kao npr. Vere Aleksander, od koje mi se nakostrijese sve dlake na tijelu cim osjetim njezinu vibraciju ili cujem glas.
Ako se odlucis, ja inicijaciju ne naplacujem jer smatram da ne smijem i ne mogu naplacivati nesto tako dragocijeno kao sto je reiki jer kada bi se naplacivala stvarna vrijednost reikija, cijene ne bi bilo moguce iskesirati.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 21, 2007 11:15 pm 
Član foruma

Citat:
JA SAM SAMO SANJAR KOJI IDE ZA SVOJIM SNOM I ISTINOM

tek da te nadopunim..ti stihovi koej djelomično citiraš zapravo idu ovako:

Ja sam samo sanajr čiji pogled gasne
u magli i memli.
I živio sam samo suput,
k'o da sanjam,
kao mnogi drugi ljudi na ovoj Zemlji.
I tebe sad ljubim, po navici, dijete,
onako, usput,
ko što palim cigarete..

itd..
Sergej Jesenjin

neobično je što i parafrazirala baš tu tužnu pjesmu...
Hehe..a, nećemo o tome, ovo nije književni forum..

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 21, 2007 11:35 pm 
Član foruma

upada u oči, zar ne, da se baš o reikiju vode ovakve rasprave.
potoji čitav odred u redovima a.d. koji se bave "obranom" i "prosvjetljenjem" i "vraćanjem ovaca u stado"...Treba im čestitati na trudu. Pozdrav, deanu123.. :roll:
Ja vjerujem da istina na kraju ipak pobjeđuje.

o cijenama je još smješnija rasprava. Nitko se ne sjeti raspravlajti o cijenama masaža. Ili drugih usluga tipa alternativnog liječenja. Baš o reiki-cijenama je riječ, koje u usporedbi s ostalima baš ne drže prvo mjesto u trci..Neobično je da baš o tome govorimo, a npr. cijena jedne masaže je 100 kuna, a znamo da jedna masaža ne rješava problem, nego ih treba bar desetak. Kiroprktika, koliko košta jedan tretmane? ZAšto bi reiki trebao biti besplatan? Možda zato jer kiropraktika i masaža za a.d. ne prdstavlja neku opasnost? :mrgreen: Zato su se okomili?
Ha, kad se već javljaju, samo da se prisjetimo poslovice: Bog ima masti za svakoga....

Čudno je to kako ljudi misle da trebaju dobiti poklon, da baš njima netko nešto treba dati. No, to je dio mentaliteta Balkana. Mi volimo džabe, i volimo preko reda, i ispod pulta... Na semaforu prolazimo kroz crveno, nije nas briga za druge. Mi imamo pravo proći kad drugi ne smiju, mi smo preveliki da bi nešto čekali, ili platili. Mi trebamo dobiti zgoditak na lotu...Sve bez muke i na laku ruku?

Primjer iz naše Balkanske stvarnosti: žena koja je pretumbala sve reikiste u okolini da pronađe najjeftiniju inicjaciju, i koja se žučno zalagala za snižavanje cijena i za besplatne inicjacije, u vrijeme kad je ona sama trebala inicjaciju, nedavno je izbačena iz škole baš zbog toga što je enormno povisila svoje cijene. Kad je došla do majstorskog stupnja, povisila ih je prema evropskim cijenama, nije joj smetalo što je svoju dobila besplatno. Zanimljivo, zar ne? A trebalo je čuti što je govorila prije godinu-dvije...
Ovaj slučaj samo potvrđuje zakonitost: ono što govoriš, to si ti...
ono što te smeta, to si ti..

o reikistima koji ne naplaćuju, ovdje i ne govorimo, kao da ih nema. I to je također "zanimljivo", jer su vrlo rijetki reiksiti koji uopće naplaćuju tretmane. Mnogi ne naplaćuju ni inicijacije, iako znaju da bi trebali. Energija za energiju, a ne energija za zahvalnost i vezivanje...Zahvlanost i vezivanje nije dobro. Nezahvalnost još manje. Ti ljudi na sebe primaju ogromne količine tuđeg smeća, i to besplatno. Oni koji znaju o kakvom je smeću riječ , znaju: to je smeće zbilja gadno. Kad upoznaš ljude, kad pogledaš što imaju ispod kože, to zna biti razočaravajuće, i doista, to boli.
Samo Isus može to tako raditi. Primiti na sebe grijehe svijeta, i razriješiti ih, i to besplatno. I ostati čist od grihea koje je na sebe primio. Ostali smrtnici to ne mogu tako činiti a da pri tome ne ogriješe svoju ljudsku dušu. Ili da pri tome ne umisle da su previše čisti, da su božanstva i da ih tuđi grijesi ne mogu dotaknuti.

Još smo mi nezreli.. :(
Reiki je previše vrijedan alat da bi se njegovoj vrijednosti ovako raspravljalo. Ono što se reikijem može postići na boljitku čovjeka, previše je vrijedno da bi se vodile rasprave na ovakvom primitivnom nivou. Kao da psujemo.

Reiki je već jednom u povijesti bio nestao s lica Zemlje i povukao se u "ilegalu"..
Razmijete li zašto?
Razumijete li da smo možda opet zaslužili da se to dogodi?
Jesmo li dostojni da nam se pomogne?
Jesmo li dostojni milosti?
To se najozbiljnije pitam čitajući neke od rasprava na ovom forumu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 22, 2007 3:15 am 
Početnik

arwen dor je napisao/la:
potoji čitav odred u redovima a.d. koji se bave "obranom" i "prosvjetljenjem" i "vraćanjem ovaca u stado"...Treba im čestitati na trudu. Pozdrav, deanu123.. :roll:

ako to ide mene, ne bavim se nicim od gore navedenog, ne branim nista, ne prosvjetljujem nikog, a ovce me ne zanimaju, inace nick je dean321

Citat:
o reikistima koji ne naplaćuju, ovdje i ne govorimo, kao da ih nema. I to je također "zanimljivo", jer su vrlo rijetki reiksiti koji uopće naplaćuju tretmane.

a ovo se zove drska laz, upravo suprotno, rijetki su oni koji uopce NE naplacuju tretmane

Citat:
Ti ljudi na sebe primaju ogromne količine tuđeg smeća, i to besplatno. Oni koji znaju o kakvom je smeću riječ , znaju: to je smeće zbilja gadno. Kad upoznaš ljude, kad pogledaš što imaju ispod kože, to zna biti razočaravajuće, i doista, to boli.
Samo Isus može to tako raditi. Primiti na sebe grijehe svijeta, i razriješiti ih, i to besplatno. I ostati čist od grihea koje je na sebe primio. Ostali smrtnici to ne mogu tako činiti a da pri tome ne ogriješe svoju ljudsku dušu. Ili da pri tome ne umisle da su previše čisti, da su božanstva i da ih tuđi grijesi ne mogu dotaknuti.

a ova usporedba sa Isusom je u najmanju ruku groteksna...sta bi znacilo da reikisti primaju na sebe ljudske grijehe i razrjesavaju ih??:roll: dakle kao neka napredna verzija popova, to spiku mozes prodavati ovcama ne ovdje.
dakle ako neko pomogne a ne naplati taj grijeshi svoju ljudsku dushu ili je umishljeno bozanstvo??? svasta :roll: :roll:

Citat:
Još smo mi nezreli.. :(

govori u svoje ime...

Citat:
Jesmo li dostojni da nam se pomogne?
Jesmo li dostojni milosti?

ah te new age sugestije...ljudi nisu nemocna bica da moraju nekoga moliti ili placati za pomoc, a milosti nema za nikoga.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 23, 2007 10:00 pm 
Član foruma

dean123 kakvo je tvoje iskustvo vezano uz reiki?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 24, 2007 7:32 pm 
Početnik

@ Arwen Dor;

Vrlo dugacak tekst koji uistinu kaze mnogo (rijeci), a zapravo ne kaze nista.

Ne znam kako da ga protumacim; da li kao izrazaj stava gdje stav nije izrazen ili kao gomilu besmislenih naklapanja.

Kako mozes uopce usporedjivati nekoga sa Isusom ili bilo koga prozivati pogotovo ako nekoga uopce ne poznajes, i jesi li mislila na mene??? Ili si se mozda pokusavala energetski povezivati bez dozvole? Ako jesi krsis eticka i moralna nacela Reikija.

U ostalom tko si ti da sudis, da li ti je dato da sudis? Sjeti se poslovice.

Sto se tice primanja tudjih muka, briga i prljavstine na sebe- koji to reikista koji ima imalo znanja o reikiju prima tudje brige i negativnosti na sebe. Zastita, zastita, zastita, simbolima se stitimo...

Reiki opasan?? Kiropraktika opasna?? Masaza opasna? Bit cu mozda malo besav pa cu reci da je i obicna zlica opasan alat, ako se naumi upotrijebiti u svrhe za koje nije namijenjena.

Kada govoris o cijenama tretmana masaze i kiropraktike, zanima me jesi li upucena u te metode ili govoris laicki, znas li uopce sto je masaza?! osim da je to nekakav oblik manuelne ili mehanicke manipulacije misicnog tkiva.
Masazom se ne lijeci draga moja, kod mnogih bolesti (gotovo svih) je kontraindicirana. (to mi je struka pa ne laprdam gluposti), a isto tako se ne lijeci niti reikijem.
Ne mozes usporedjivati ta dva pojma, jednostavno ne idu zajedno.

Reci mi na kraju jesu li tvoji postovi vezani uz reiki plod tvoje intuicije razvijene prakticiranjem reikija, tvoji osobni stavovi ili stavovi pojedinih autora knjiga (vidim neke slicnosti sa Diane Stein i jos ponekih ljudi).

Ako vec citas onda procitaj ovu: Reiki : jedna drugačija priča / Slavomir Cune Miljević, inace jedan od nasih prvih reikista.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 24, 2007 8:50 pm 
Član foruma

Arwen Dor
Citat:
Kad upoznaš ljude, kad pogledaš što imaju ispod kože, to zna biti razočaravajuće, i doista, to boli.

Moje je mišljenje također da si tu u krivu.Ne zaboravi da si ti samo kanal. :occasion5:
Tomislav C
Citat:
Kako mozes uopce usporedjivati nekoga sa Isusom ili bilo koga prozivati pogotovo ako nekoga uopce ne poznajes, i jesi li mislila na mene???

Mislim da je Arwen nije mislila na tebe ni na deana321,nego na tzv.Majstore reika koji rade biznis od njega.(usput pozdrav Tomislav C)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 24, 2007 10:29 pm 
Član foruma

Pozdrav ekipa, evo prvi post :)

Kada sam tražio reiki vježbe i lekcije na internetu, nigdje nisam mogao naći nešto što se ne plaća, a čisto sam se za početak htio upoznati sa osnovama tih vježbi, no dobio sam dojam da je to dosta skupa informacija,, i to mi se učinilo čudnim.
Jer pare su prljav posao :)

Tako prije nego počnem čitati sve postove, i dalje tražim nekakve linkove koji će onako.. besplatno opisati tehnike reikija, i otprilike vježbe koje se rade. Jel ima tako nešto? Opisati se može, ako se hoće, ili je para uvjet? :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 24, 2007 11:20 pm 
Član foruma

Tomislave...
žao mi je što nisi pažljivije čitao moj tekst. tada bi vidio da nisi shvatio velik dio onog što sam napisala. OSim što nisi rzumio što sam napisala o Isusu, pogrešno si shvatio da sam svoje riječi u vezi toga uputila baš tebi, jer nisam. O kakvom energetskom povezivanju govoriš?
Žao mi je što si s takvim pogrešnim shvaćanjem mog napisa ipak odlučio za napad na mene.
No, to je tvoja stvar.
Tekst je još uvijek gore..pa ako te zanima pročitaj ponovno.

Veoma mi je drago da i ti poznaješ i cijeniš mog prijatelja Miljkovića iz Pule :D
KAd ga već spominješ, i kad si već spomenuo energetsko povezivanje, preporučujem ti Cunetovu knjigu "Pod zaštitom duge".

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 25, 2007 6:00 pm 
Početnik

valjda se nismo razumijeli.
Vidim da poznajes Cuneta i ako ga vidis pozdravi ga od Tomislava, ako se nebude odmah sjetio reci da sam iz Franjine loze reikista. Naime Franjo je noj ucitelj, a cune njegov....... i kako to vec ide.
Sto se tice Cunetovih knjiga, imam sve osim te, nadam se da cu do nje doci za vrijeme Bozicnih blagdana kada dolazim u Zagreb.

Ajde da zakopamo ratnu sjekiru. Nije to bio napad na tebe vec samo obrana mojih vlastitih stavova. A tvoje sam prema tvojim rijecima ocito krivo protumacio.

O energetskom povezivanju cemo preko maila ako mi ga posaljes.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 25, 2007 8:47 pm 
Član foruma

Pozdrav gocat.Poslao sam ti neke linkove na pm. :occasion5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 26, 2007 10:13 pm 
Početnik

gocat je napisao/la:
Pozdrav ekipa, evo prvi post :)

Kada sam tražio reiki vježbe i lekcije na internetu, nigdje nisam mogao naći nešto što se ne plaća, a čisto sam se za početak htio upoznati sa osnovama tih vježbi, no dobio sam dojam da je to dosta skupa informacija,, i to mi se učinilo čudnim.
Jer pare su prljav posao :)

Tako prije nego počnem čitati sve postove, i dalje tražim nekakve linkove koji će onako.. besplatno opisati tehnike reikija, i otprilike vježbe koje se rade. Jel ima tako nešto? Opisati se može, ako se hoće, ili je para uvjet? :mrgreen:

Po mojemu ne treba nesto previse citati unaprijed jer knjige kazu svasta i nadje se jako puno oprecnih stavova koji te mogu zbuniti,
Ja ti mogu preporuciti slijedece knjige:

REIKI sistem prirodnog lijecenja, Wolfgang Distel, Wolfgang Wellman, Prosvjeta Zagreb, 1997

Reiki iscjeljivanje, Carmen Fernandez, Leo commerce, Rijeka 2003.

Ove dvije knjige daju jasnan i sazet pregled povijesti reikija, objasnjenje reikija, tehnike i opisuju kako se prakticira reiki- nacela, etika itd.

Ostale knjige koje plijene paznju velikim brojem stranica mogu biti vrlo zbunjujuce za pocetnika ili nekoga tko je tek zainteresiran da postane reikista.
Ja nisam nista citao, najvise informacija sam dobio od svojega ucitelja koji mi je dao odlicnu skriptu i davao mi je dio po dio, tocno onoliko koliko sam ja mogao primiti u odredjenom trenutku.
Inace sto je vrlo rijetko, moja priprema za prvi stupanj je trajala sedam dana, tako da sam sve isprobao i vidio sto mi treba za taj stupanj, a tek je onda uslijedila inicijacija.
Takav je danas i moj pristup radu sa mojim ucenicima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 28, 2007 5:03 am 
Član foruma

Pozdrav, tomislave..
zapelo mi je za oko ovo iz tvog teksta:
Citat:
Inace sto je vrlo rijetko, moja priprema za prvi stupanj je trajala sedam dana, tako da sam sve isprobao i vidio sto mi treba za taj stupanj, a tek je onda uslijedila inicijacija.
Takav je danas i moj pristup radu sa mojim ucenicima.

Koliko je meni poznato, priprema za prvi stupanj traje mnogo duže od sedam dana. Kad se zbroji prva i druga serija tretmana i vrijeme između, ako je potrebno radi se još tretmana, ne samo dvije serije nego koliko treba, plus vrijeme potreno da se prenese gradivo i odradi bar neka vježba u tečaju, ispada daleko više dana od sedam. Ispada najkraće da priprema i tečaj traje i više od mjesec dana...
Priča se (tj piše po forumima) da u nekim lozama daju prvi stupanj odmah, međutim, ja ne poznajem ni jednu takvu lozu. Baš sam se raspititvala o tom problemu i stvarno nisam našla nikog tko daje inicijaicije odmah, bez pripreme, i ti si prvi koji kaže da mu je prprema trajala samo sedam dana.
Možeš li to malo konkretizirati? Gdje se to tako radi? Gdje (u kojoj lozi) pripreme s tečajem traju manje od sedam dana?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 29, 2007 3:14 pm 
Početnik

arwen dor je napisao/la:
Priča se (tj piše po forumima) da u nekim lozama daju prvi stupanj odmah, međutim, ja ne poznajem ni jednu takvu lozu. Baš sam se raspititvala o tom problemu i stvarno nisam našla nikog tko daje inicijaicije odmah, bez pripreme, i ti si prvi koji kaže da mu je prprema trajala samo sedam dana.

kakve loze??? pa nema 100 godina od kad je Usui pokrenuo reiki sistem. za to vrijeme nisu ni mogle nastati "loze", samo brojne kopije Usui-jevog sistema, naravno sa ciljem zaradjivanja. stoga se inicijacija moze kupiti prakticki odmah, isto vrijedi za status majstora, treba samo pripremiti lovu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 29, 2007 5:19 pm 
Član foruma

Zanimljivo kako pohlepa sve to iskrivi...

Ajde vec ..tko god da se bavi reikijem. Neka mi kaze da li sam ga spreman ptimiti? Ako ne... zašto?!

Dajem dopuštenje za konekciju! :-)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 29, 2007 8:37 pm 
Član foruma

en1di0n
Citat:
Ajde vec ..tko god da se bavi reikijem. Neka mi kaze da li sam ga spreman ptimiti? Ako ne... zašto?!

:lol:
Šta ti misliš,jesi li spreman primiti reiki?Na koji način misliš da bi ti mogao koristiti?Jesi li spreman biti svjestan svojeg djelovanja i ne žaliti zbog svog djelovaja?Što misliš upće da je reiki?
To su pitanja koja sam sebi postavljao nakon što sam primio prvi stupanj,kad sam si odgovorio pošao sam na drugi stupanj.
en1di0n tvoje mi je pitanje zaista smješno,to je kao da pitaš da li si spreman zaljubiti se,a ako ne zašto? :occasion5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 29, 2007 9:09 pm 
Član foruma

Kazu.. nema glupih pitanja, samo gupih odgovora.
Pito sam to zato. Jer ljudi obicno znaju imat potencijale kojih sami nisu svjesni. A netko tko ima šiti spekrat vida to vidi. Eto... recimo kao savjet, jel...
Što znaci. Ako vidis u nekome potencijal, usmeri ga (ako dopusti biti usmjeren).

Ne vidim zašto ne...
Lijecenju drugih (koji to zele) i samog sebe. Neprofitabilno.
Alat.

Znam i one koji se nisu bili spremni zaljubit. :)
A i one koje nisu znali/mogli voljeti....

(pomalo neusmjereno)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 30, 2007 6:54 pm 
Član foruma

Tomislav C je napisao
Citat:
Kada se budes osjecala spremna za reiki zeljet ces inicijaciju.

i slažem se s njim.Mene nije cijena spriječila ni duuugo traganje za učiteljem.
A sad marš na potragu za učiteljem hahahaha.
:occasion5:
Pitanja koja sam postavio nisi morao odgovarati,to su bila pitanja na koja ja meni bilo važno naći odgovor.Ti ćeš sebi možda morati naći druga pitanja na koja ćeš morati naći odgovor.
Ma brbljam #-o

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 04, 2007 12:26 am 
Početnik

@ Arwen Dor

Instant ucitelja imas na svakom koraku pa cak i onih koji te u sva tri stupnja iniciraju u tri dana, dan za danom, pokupe novac, a ti se dragi moj nosi sa onime sto si dobio. Tako se redi i ovdje u Engleskoj, a tako radi i puno ucitelja u Hrvatskoj.
Kada govorim o 7 dana kroz koje sam se ja pripremao tada govorim o 7 dana ciscenja i tretmana prije same inicijacije.
Sto se tice savladavanja tehnika polaganja ruku, ucenja o indikacijama i kontraindikacijama za primjenu kao i o nacinima primjene reikija, tada priprema traje znatno duze, ali to ne ubrajam u ono sto sam naveo.
U ostalom glupo je konkretizirati i generalizirati jer svaki je pojedinac prica za sebe i netko je spreman za inicijaciju dosta brzo, a nekome treba i dulje vrijeme.

Naravno za rad sa drugim ljudima je potrebno da svaki reikista prodje kroz period od 21 dan ciscenja i rada na samome sebi, sto spominju i mnogi autoriteti, a tek onda moze poceti tretirati ljude oko sebe.

Kada govorim o lozama, mislim na nekoliko ljudi koji su postali prvi reikisti u Hrvatskoj i koji su dalje reiki sirili na ovim prostorima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 05, 2007 12:34 am 
Član foruma

Tomislave,
meni osobno smeta što se više pažnje posvećuje prepričavanju negativnih primjera, nego pozitivnih.
poznato nam je da ono na što obraćamo pažnju, i na što mislimo, počinje rasti.

da takvi instant učitelji, majstori koji su površni i samo misle kako doći do novca, postoje na svakom koraku, mislim da je pretjerano tvrditi.
dosta koraka sam do sada napravila, ali nisam još ni na jednom svom koraku naišla na konkretnu osobu koja bi tako radila.
jedino na što sam naiša jesu priče da takvi postoje, a ja pričama ne vjerujem, nego samo svojim očima..

poznat mi je rad diane stein, i njezini vikend tečajevi, ali, ne bih o tome davala konačne sudove.
mogu samo o tome razmišljati ovako: s jedne strane, da je bolje i tako nego nikako, a opet, s druge strane, da treba odraditi temeljito i do kraja ili nikako. ne znam što je od toga točnije. ja sam za temeljitost, ali, to ne znači da je to generalno pravilo, i da ne postoje slučajevi kad se to moje pravilo može preskočiti.

naišla sam u praksi na nešto drugo. na ljude koji su od mene tražili inicijaciju u viši stupanj i tvrdili da su inicirani u prethodni, a nisu to bili.
naišla sam i na ljude koji su mi došli na tretmane i pričali okolo da su bili na inicijaciji, i gotovo ništa od onoga što su čuli nisu shvatili niti primijenili.
neki ljudi se vole hvaliti, i misle da dobijaju na vrijednosti ako govore o nekim svojim tobožnjim izvanosjetilnim iskustvima, misle da je to dobra fora kojom se treba hvaliti. pričaju lovačke priče koje ne drže vodu i za čudo, uvijek uspjevaju pronaći nekog tko će im povjerovati.
neki ljudi misle da dobijaju na vrijednosti ako svemu nađu manu i ako mogu da izraze svoje negativno mišljenje, jer misle da moraju biti iznad svega i kriitiziranjem dokazuju svoju superiornost. takvim ni jedna tehnika i ni jedna filozofija nije dovoljno dobra, i ne mogu prihvatiti ni jedan put, jer nemaju u nikog povjerenja, a najmanje u sebe same. takvima nema smisla ništa objašnjavati. oni znaju sve bolje od bilo kojeg učitelja.
treba to imati na umu kad slušamo priče koje nam donose ljudi, ne valja svemu što čujemo vjerovati.
kad radiš s ljudima, ne možeš predvidjeti takve stvari. ne piše nikom na čelu da će te pokušati slagati, ali, kroz tretmane brzo shvatiš i doznaš sve što treba doznati. ne može se ništa lagati niti sakriti na energestkom planu.

Razmišljam dalje o praksi vikend instant tečajeva, kada se sve tri daju odjednom:
koliko znam iz svoje prakse i onog što sam pročitala, inicijacija u viši stupanj se može izvršiti, ali energetski, ona neće "sjesti " sve dok osoba nije sazrijela za određeni stupanj. tako je moguće da netko primi inicijaciju u, na primjer, majstorski stupanj, ali ako osoba nije odradila na sebi što je trebalo, ako njezin razvoj nije dostigao ono što treba, neće se na energetskom planu dogoditi ništa dok ne sazrije. a kad sazrije, hoće..u mojoj sredini je praksa da se ne daju viši stupnjevi dok majstor ne osjeti da je praktikant spreman. to je moguće samo ako su majstor i praktikant stalno u kontaktu, i ako majstor stalno radi s praktikantom. takav arad traje godinama. prema tome, od prvog do majstorskog stupnja uglavnom prođe nekoliko godina. tada se desi da ljudi koji prime majstorski stupanj istog časa budu zreli majstori, spremni podučavati druge, a do tada su već na sebi su odradili svoje zadatke, naučili svoje lekcije, iscjelili su svoje bolesti i razvili svoju duhovnu stranu, razriješili ego, naučili sve što treba, razvili svoju intuiciju do vidovitosti, itd. Takvi su slučajevi vrlo rijetki.
Kako to u praksi gotovo nije moguće provesti, tada se doista može dogoditi i najčešće se baš tako i događa, da majstor preda iniciajciju u viši stupanj osobi koja za to još nije spremna. Osoba će primiti kad bude otvorena za to.
uostalom, poznajemo mnogo ljudi koji su inicirani u učiteljski stupanj, ali, unatoč višegodišnjoj praksi i tretmanima drugih, nisu još izvršili ni jednu inicjaciju, ni jednog učenika nemaju. učitelj bez učenika nije još učitelj. kao što vrijedi pravilo da će se učitelj pojaviti kad učenik bude spreman, tako vrijedi i pravilo da će se učenici pojaviti kad učitelj bude spreman.

prema tome, ispada da i u slučajevima kad se daju sve tri inicijacije odjednom, nije ni to pogrešno, jer će sve sjesti na svoje mjesto tek u trenutku kad bude trebalo sjesti.

čula sam za slučajeve da su se sve tri inicjacije davale odjednom, u iznimnim slučajevima, zbog objektivnih okolnosti. To je bilo u ratnim situacijama, kad su majstori tako radili na područjima gdje je bilo ozbiljno opasno, na terenima s kojih su ljudi preko noći bježali u nepoznato. čula sam da su tada majstori davali (poklanjali) sve tri inicjacije odjednom, s vrlo malo poduke,onoliko koliko je bilo moguće. iako se ne slažem s instant tečajevima, i protivim se takvom radu, u takvim okolnostima to je po mojem mišljenju bilo jako dobro. majstori su napravili ono što je tada jedino bilo moguće. dali su tim ljudima najbolje od sebe što su imali. kad se smirilo, netko od tih ljudi je nastavilo nadoknađivati ono što su propustili u tečajevima i postao istinski majstor, a netko i danas još uvijek stoji na prvom stupnju, ili drugom, kako tko... bitno je da su u kritičnoj situaciji primili pomoć.
takvi slučajevi ne bi spadali u šarlatanske poteze kakve opisuješ o instant majstorima, to su ipak drugačije priče.

kao reikistima nam je poznato što se događa kad usmjerimo energiju pažnje na nešto. ono na što mislimo to raste. ono na što mislimo, o tome i govorimo, zar ne?
šarlatane, tj. ljude koji se lažno predstavljaju da jesu nešto što nisu, kao i slučajeve kršenja etike reikija ne bih ni spomiljala, jer niti ne spadaju u temu o reikiju.
šarlatane ne mogu nazvati reiksitima, to su šarlatani i tu bi za mene priča o njima mogla završiti.

razgovarajmo radije o reikiju.

tema što je pogrešno što je ispravno, što je ispravnije, nema smisla. instant tečajevi ili višegodišnje služenje majstoru kao u doba Usuija, ili neki kompromis između te dvije opcije? što je bolje i ispravnije? mislim da nema smisla o tome uopće raspravljati. nemamo baš mnogo vremena na raspolaganju. 2012 je blizu...
pozdrav.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 537 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.