Sada je: sub maj 03, 2025 1:33 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 705 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 36  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vakcine
PostPostano: sri dec 30, 2009 6:55 pm 
Početnik

Pa upravo je program takav da pomislimo kako smo pogriješili,
da nas grize savjest ako se djetetu ili bliskom nešto loše desi zbog naše odluke.
Pa onda su tu komšije da i oni ukore, pa država da pritiska, samo što još i sveštenik ne uđe u kuću i on nešto osudi...
Sve to zajedno, i mnogo više da bi u svoju razumnu, očiglednu odluku posumnjali,
promijenili je u nečiju korist.
Zato su hrabrost i vjera u sebe i svoj razum i osjećaj,
najbitnije na prvim koracima osvješćivanja.

Vrh

PostPostano: sri dec 30, 2009 11:33 pm 
Član foruma

Fairy,stvarno mi je žao što vas toliko gnjave.Očito je kod vas to malo rigoroznije neg u Hrvatskoj-evo moj klinac ima 2 god. i 2.mj.pa nas nitko nije zvao na razgovor(osim što nam pedijatrica drži govorancije).
Možda,ako imate financ.mogućnosti,da sa advokatom(kojeg ste prije spominjali)razradite malo strategiju ponašanja i izjava na tom razgovoru-da vas malo pripremi za suočavanje sa njima,ili da ga čak povedete ako možete,bilo bi vam lakše.
Ne znam kakav je vaš Zakon o zdrav.zaštiti,ali bi bilo dobro da ga malo proučite-ako bi vam ovo pomoglo(mada je ovo izvučeno iz hrv.zakona o zdr.zaštiti):http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=85810
Ne pada mi na pamet ništa pametnije.
Oni nas pozivaju na red prijete kaznama i sudovima,a nitko od njih ne bi (kladim se)bio spreman potpisati da preuzima odgovornost ako našoj djeci bude nanesena šteta cijepljenjem.
Fairy,držim fige da sve prođe što bezbolnije.

Vrh

PostPostano: čet dec 31, 2009 8:14 am 
Član foruma

Razgovaracu sa advokatom, to je sigurno, samo ne pre 11-tog, jer je na odmoru, a da fora bude jos veca, od mesta u kom ja zivim je udaljen 250km. Sto se finansija tice, pa zivimo od jedne plate i nemamo bas neku pomoc, ali cemo i to pregurati.
Moram da priznam da mi je nezamislivo da idem na sud, ali cu se dobro spremiti za to, ako do toga dodje. Moj muz u sali kaze da se lepo obucemo kad budemo isli na sud , saljivdzija.
Malo smo ispali iz ravnoteze zbog ovog, mislim nije bas sve jedno.
Ovo mi je jos jedan primer da se nista nedesava bez razloga, eto kako je nas poziv za vakcinaciju na kome je jvelikim slovima pisalo, OPOMENA PRED SUD,zavrsio u ruke najvece alapace u zgradi, koja po ceo dan ide od zgrade do zgrade, od komsike do komsike. Jos ispod nas zivi patronazna sestra koja je takodje uveliko za vakcine i koja ce verovatno svim mladim roditeljima kod kojih bude isla da prica o nama kako smo neodgovorni , kako hocemo da ubijemo dete i ko zna sta sve jos. Znam da ce za to ubrzo da zna ceo grad, pa ce vecina njih jedva da ceka da se nesto desi nasem detetu, pa da kazu kako su bili u pravu. Sta da kazem u nasem gradu su za nepune dve nedelje istrosene sve doze vakcina protiv svinjskog gripa, pa vi sad vidite.
Veliki je izazov biti tu gde jesam u ovom trenutku, ali sam verovatno i sama tako odlucila.
Unutrasnji glas mi kaze da se niposto ne vracam nazad, niti da razmisljam o tome da je vakcinisem i ako moram da priznam osecam strah od koga se gusim , pa mi stvara potrebu da se stalno preispitujem da li sam na dobrom putu.
Volela bih da se sto pre ovo zavrsi pa da se vratim svom zivotu.
Cesto mi dodje da kazem :"vadite me odavde", ali to je samo jos jedan pokazatelj kako strah deluje i koliko paralise . ](*,)

Vrh

PostPostano: čet dec 31, 2009 8:37 am 
Član foruma

Evo odlomka iz knjige; kurs cuda, jako dobro opisuje ono sto se nama desava.

Mi postavljamo osnovu, tako da zaista mozes postati svestan ceznje unutar samog sebe. Mozemo li doci do tog intenziteta, tako da postanes svestan svoje zelje da se izvuces iz ove zbrke zvane znanje, koja je zapravo predrasuda,
da zelis da se ponovo rodis, da ozivis, da vaskrsnes, da zelis spoznati Apsolut - ne unapred
stvorena misljenja, vec bas Apsolut. Ljubav je Apsolut. Mozak je ne moze spoznati i kompjuter jene moze spoznati. Ti, kao pojedinac, imas odgovornost da budes mudar i da se ne das zavesti. Tisi Bozije dete, stvorenje koje je jasnoca stvorila. Nemoj nikada podcenjivati svoj potencijal. Sistemise uvek raspadaju. Bilo da su rimski ili grcki ili britanski - sistemi nikada ne uspevaju. Napoleoni su dolazili i odlazili, a takodje i Hitleri i carevi. Oni nisu trajni. Ali ljudsko bice jeste. Mudrac nikada ne gubi poverenje u ljudsko bice i nikada ne veruje sistemima. Nije bitno pod kakvim imenom sistem postoji - na kraju se svi oni pokvare. To je rezultat delovanja vremena na stvari -vreme korodira sve, obara sve i kvari sve. cak i ako sistem dobro zapocne, daj mu vremena i on ce poceti da se raspada. Svugde je to tako. covecanstvo danas obozava bespomocnost. A u bespomocnosti nema nicega religioznog. Reci mi ko danas nije bespomocan i ko nije zavisan o nekom drugom. Gde postoji zavisnost, tu nema pravog odnosa. Odnos se nalazi na nivou samo zivota, a ne na nivou koncepata i ideja. Dati vaznost sistemima, dogmama i ideologijama znaci ignorisati vlastitu vaznost. Ti si daleko izvan domena svih njih i daleko si veci od svih njih. Ti si vecan, a oni nisu. Kada ljudi zavaraju ljude i navedu ih da veruju u sistem, mozes odmah da vidis kraj tog sistema. I Linkoln nas je upozoravao. Rekao je da prosperitet poradja tirane. Da li mozemo ovo cuti? Ako bismo to mogli, to bi revolucionisalo nase zivote. Moramo doci do mudrosti da bismo se izvukli iz zbrke u kojoj smo sada. Drogirani smo, ali jos uvek idemo dalje. Gde je nasa nezavisnost? Gde je nasa individualnost? Niko nije stvarna individua zato sto nama svima vladaju strah i nesigurnost. Imamo samo jedan mozak i svi smo objekti njegovog uslovljavanja. Strah nije kineski. Niti je bes indijski. Niti je nesigurnost americka. Iako ih je sve covek napravio. Jednom kad si u strahu, bilo da si Indijac, Kinez ili Amerikanac, uvek ces se ponasati na isti nacin. Da bi bio individua, moras se osloboditi straha. Moras imati drugacije gledanje na zivot. Kako mozes reci da si individua, kad si zrtva straha, nesigurnosti, besa, pohlepe,ljubomore i svega ostalog? Zavaravali smo se. Vreme je da se probudimo! Ali, da li si to mozemo priustiti? Za to je potrebna mudrost. Mudrost je retka. Ona zahteva petlju. Ona zahteva osecaj dostojanstva, odgovornosti. Mudrost je sposobnost da se kaze "ne", sposobnost da se ne reaguje.
Mudrost je tvoja vlastita ljubav, tvoje vlastito bu|enje. Ona se rascvetava u tebi. Kada si sa
mudrocsu, onda znas da si svet.

Vrh

PostPostano: čet dec 31, 2009 2:15 pm 
Član foruma

Fairy je napisao/la:
Unutrasnji glas mi kaze da se niposto ne vracam nazad, niti da razmisljam o tome da je vakcinisem i ako moram da priznam osecam strah od koga se gusim , pa mi stvara potrebu da se stalno preispitujem da li sam na dobrom putu.

Poznat mi je ovaj osjećaj jako dobro.Vjerujem da je većina roditelja koji su odlučili ne vakcinisat djecu prošla kroz tu fazu(tj.većina nas je to samo potisnula negdje u dubinu,tako da može iskočiti svaki trenutak-i to baš kad nam je najmanje potrebno takvo razmišljanje).Al treba osluhnit sebe iznutra,i poslušat intuiciju a ne strah(mada znam kako je to teško,pogotovo kad se radi o djeci).
Al ne možeš ništa,stisnut zube i čekat da prođe-a i susjedi će polako zaboraviti-ni jedna senzacija ne traje vječno(samo mi nije jasno zašto vam poziv nisu ubacili u pošt.sandučić-jer ako su ga morali predati direktno u ruke primaocu,onda to nikako nisu smjeli kod susjede ostaviti-za takve stvari vjeroj.treba potpis primatelja.)
Bar ti i muž isto razmišljate pa ste podrška jedno drugome-to već puno znači.

Vrh

PostPostano: čet dec 31, 2009 4:12 pm 
Član foruma

petra je napisao/la:
samo mi nije jasno zašto vam poziv nisu ubacili u pošt.sandučić-jer ako su ga morali predati direktno u ruke primaocu,onda to nikako nisu smjeli kod susjede ostaviti-za takve stvari vjeroj.treba potpis primatelja.)

Da pa eto, ili je ova radoznala komsinica bila tu u blizini kad je ova donosila poziv, pa joj se mozda ponudila da ona nama donese, neverovatne stvari. Ja se bas iznervirala zbog toga.

Sad nam pa padaju razne stvari na pamet, npr. pouzdano znamo da u nasem gradu niko nije odbio vakcinaciju javno, hocu da kazem da ako je i neko uspeo da je izbegne to se verovatno dobro prikrilo, u saradnji sa medicinarima.
E sad ovaj nas direktor Doma zdravlja je super kucni prijatelj sa ministrom zdravlja Tomicom Sabanom i vrlo je moguce da se okomi na nas.
Znamo da ce ta informacija kako smo odbil vakcinaciju stici i do predpostavljenih moga supruga, pa se eto plasimo i neke diskriminacije i sa te strane.
Ali nista napamet, moracu za Beograd da razgovaram sa advokatom, pa ce mi on reci sta i kako

Vrh

PostPostano: čet dec 31, 2009 7:00 pm 
Član foruma

Advokat će ti prvo reći da poziv nisi ni primila regularno i da zato ne moraš da se javiš, ali tako samo odlažeš jer mogu da pošalju ponovo. Jedino da se nadaš da će birokrate da zaborave na tebe ako dovoljno odlažeš.
Način na koji si dobila poziv pokazuje da je to urađeno potpuno traljavo i neozbiljno, zapravo nije ti ni uručen. Ozbiljni pozivi se uručuju isključivo lično, nose se više puta ako nisi kući. Ja se na tako nešto ne bih ni odazvao i ne bih ni priznao da mi je iko išta dao. Ako bi mi lično uručivali, primio bih ga i zatražio da potpišem gde treba da ne želim vakcinaciju deteta jer je zdravo. Takav je postupak.

Najveća greška je što drugima pričaš da ne želiš vakcinaciju. Da li ti znaš u kakvom svetu živiš? Odmah si sama stvorila situaciju da svi znaju da ne želiš vakcinaciju, a to drugi možda nisu ni pomislili, nego da si možda ko zna zašto propustila neku vakcinaciju pa ti je došao poziv i nikom ništa. Niko i ne razmišlja o vakcinaciji dece ako je dete zdravo jer i ne znaju šta je to. Misliš da ta alapača od komšinice zna šta je to? Od tebe je naučila sve što zna o vakcinama. Ti svojim histerisanjem privlačiš pažnju i otkrivaš i ono što drugi ne bi ni videli.
Trebala si da joj kažeš sa osmehom da si propustila neku vakcinaciju pa te zato pozivaju i da ćeš posle praznika da vodiš dete na vakcinaciju "jer tako treba", a ti idi u Beograd kod advokata.

Vrh

PostPostano: čet dec 31, 2009 9:13 pm 
Član foruma

Samo se opusti prvo i poslusaj Panteliju.

Vrh

PostPostano: pet jan 01, 2010 7:24 am 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
Najveća greška je što drugima pričaš da ne želiš vakcinaciju. Da li ti znaš u kakvom svetu živiš? Odmah si sama stvorila situaciju da svi znaju da ne želiš vakcinaciju, a to drugi možda nisu ni pomislili, nego da si možda ko zna zašto propustila neku vakcinaciju pa ti je došao poziv i nikom ništa. Niko i ne razmišlja o vakcinaciji dece ako je dete zdravo jer i ne znaju šta je to. Misliš da ta alapača od komšinice zna šta je to? Od tebe je naučila sve što zna o vakcinama. Ti svojim histerisanjem privlačiš pažnju i otkrivaš i ono što drugi ne bi ni videli.
Trebala si da joj kažeš sa osmehom da si propustila neku vakcinaciju pa te zato pozivaju i da ćeš posle praznika da vodiš dete na vakcinaciju "jer tako treba", a ti idi u Beograd kod advokata.

Nisam ja ni pricala sa njom samo joj se javim "dobar dan', "dobar dan" i to je to. Nego me plasi da neprovali, to je tako kad covek krije nesto ima utisak da svi znaju.

Vrh

PostPostano: pet jan 01, 2010 8:15 am 
Početnik

Draga Fairy prvo da vam poželim dobro zdravlje i puno radosti i ovoj i narednim god.
Treba da znaš da komšinica arlapača neće ništa provaliti, patron sistr ispod neće nikom ništa pričati, ceo grad neće sasznati.
Sestrice draga sve su to tvoje konstrukcije, i kad prestaneš da o njima misliš one šta nestanu
A dobri zdrvstveni radnici znaju da nema osnova za tužbu jer u zakonu nepostoji ,prema tome niko te neće tužiti .
Pozdrav

Vrh

PostPostano: pet jan 01, 2010 8:43 pm 
Član foruma

grishka je napisao/la:
Draga Fairy prvo da vam poželim dobro zdravlje i puno radosti i ovoj i narednim god.
Treba da znaš da komšinica arlapača neće ništa provaliti, patron sistr ispod neće nikom ništa pričati, ceo grad neće sasznati.
Sestrice draga sve su to tvoje konstrukcije, i kad prestaneš da o njima misliš one šta nestanu
A dobri zdrvstveni radnici znaju da nema osnova za tužbu jer u zakonu nepostoji ,prema tome niko te neće tužiti .
Pozdrav

To jednostavno tako ljepo zvuči,da je ko melem za uši.
Ali kao što je vidljivo iz događaja koji se događaju Fairy,nije sve tako ljepo i ružićasto.
Meni je očito da je Fairy svjesna svojih pretpostavki kao takvih,ali je i svjesna onog što se i događa u ovoj realnosti.
Dakle,ona jest dobila poziv tj. "OPOMENU PRED SUD".(negiraj to ako možeš)
Da bi ona ili ja ili bilo tko drugi ostvario ciljeve koje si tako ljepo upakirao/la u svoj post,treba poduzeti konkretne korake.A ti koraci podrazumjevaju kako reagirati u slučaju represije na nju i njezinu obitelj.(koja se očito događa,ili i to negiraš)
Moja beba bi također trebala ići na cijepljenje,ali u našoj obitelji je također donesena odluka da neidemo.Zbog toga pišem kokretno nuspojave cijepiva i ostale činjenice koje mi se čine da bi mogle utjecati na to da lječnik,ili bilo tko kome ću predočiti taj list papira,donese odluku da će to biti na moju odgovornost.
Ono što mene zanima,hoće li naša beba biti primljena u vrtić,a da nisu obavljena sva cijepljenja.U ovom trenutku imam papire koje treba ispuniti lječnica i jedna od stavki jest cijepljenja.
Dakle može se dogoditi da vjerojatno i pretpostavke djelatnika u vrtiću mogu spriječiti upis,što znači da će možda biti potrebno i s njima porazgovarati.
U biti slažem se s tobom grishka,ali nije baš tako jednostavno da treba misliti samo pozitivno i to je to.Možda jesu svi ti djelatnici dobri i znaju univerzalno značenje dobra,ali znaju li da sva cijepiva nisu i nemoraju biti dobra tj. da mogu biti štetna.Ako neznaju tad njihova reakcija neće biti dobra za tebe,mene ili djete,već loša.A da bi to sprijećili nama je potrebno znanje kojim mi možemo to argumentirati na način da oni to prihvate.
:occasion5:
Evo kopiram i izjavu,koju je u linku navela petra (hvala),koja će mi dobro doći.
Citat:
IZJAVA :

Mi,( ime roditelja, adresa),
kao odgovorni roditelji maloljetnog (ime djeteta) (12 godina) suglasni smo da se zaštita zdravlja našeg sina provede u najboljoj mogućoj mjeri i prema zakonskim odredbama.
Kako zakon uz obaveze daje i prava, željeli bi prije samog cijepljenja ostvariti i naša prava kako bi smirene savjesti i uz saznanje i vjeru da činimo najbolje doveli našeg sina na cijepljenje.
Molimo vas da nam prema točki broj 6. */čl. 21 Zakona o zdravstvenoj zaštiti NN 121/2003/
Točka 6. U ostvarivanju zdravstvene zaštite svaka osoba ima pravo na točno informiranje i pouku o svim pitanjima koja se tiču njezina zdravlja *- iziđete u susret i prije cijepljenja nas upoznate sa svim rizicima koji postoje kako pri samoj reakciji na cjepivo tako i sa rizicima razvijanja autoimunih bolesti (dijabetes, reumatoidni artrtitis, demijelinizacija nervnih stanica MS) koje se mogu razviti tokom idućih godina, te isto tako odgovorite na upit što se sve točno može dogoditi u organizmu kad se unose rekombinantne DNA vakcine.
Nadalje smatramo da je prema zakonu /// 1. Citiram čl. 21 Zakona o zdravstvenoj zaštiti NN 121/2003: U ostvarivanju zdravstvene zaštite svaka osoba ima pravo na: Točka 8. odbijanje da bude predmet znanstvenog istraživanja bez svoje suglasnosti, ili bilo kojega drugog pregleda ili medicinskog postupka koji ne služi dijagnosticiranju bolesti i njezinom liječenju. /// aktivno provođenje i obaveza prijava nuspojava pri cijepljenju propisane od strane HZJZ, svrstalo nas tj. naše dijete u predmet znanstvenog istraživanja djelovanja cjepiva te samim time uključuje i našu moralnu obavezu kao roditelja da preispitamo sigurnost sudjelovanja našeg djeteta u vašem znanstvenom eksperimentu.(prilog 1)
Budući da se radi o bitnim stvarima (unošenje stranih organizama i to još po svoj prilici genetski modificiranih) molimo vas da nam tražene podatke predočite u pisanom obliku, tako da bi ih mogli detaljno proučiti i na taj način smanjiti zabrinutost te dovesti našeg sina na cjepljenje.

Ukoliko vi ne raspolažete informacijama ili niste u mogućnosti da nam ih jasno predočite molimo vas da nas uputite i preporučite gdje do njih možemo doći,

Predano odgovornoj osobi
(ime liječnika)
Spec. Šk. Medicine (šifra liječnika) u Zagrebu, (datum)

(potpis)

Prilog 1) HZZJ isprint obaveze sudjelovanja liječnika koji provode cijepljenja

Definicije neželjenih reakcija nastalih nakon cijepljenja
Od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog Zavoda za kontrolu imunobioloških preparata (danas Agencija za lijekove i medicinske proizvode) distribuirane su 1998. godine Definicije neželjenih reakcija nastalih nakon cijepljenja svim liječnicima koji cijepe u Hrvatskoj. Podsjećamo na ove definicije s napomenom da se svaka nuspojava od cijepljenja u najkraćem roku mora prijaviti Službi za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Rockefellerova 7, 10000 Zagreb ili na broj faxa: 01 468 38 77 na priloženom obrascu. U slučaju grupiranja nuspojava ili nuspojava sa smrtnim ishodom, kao i neobičnih i vrlo teških nuspojava, ovo treba prijaviti telefonom na broj 01 468 30 05 u radno vrijeme ili 24 sata dežurnom epidemiologu na broj 098 22 77 53.
Prilog 2) izvadak iz zakona o zdravstvenoj zaštiti

Citati iz Zakona o zdravstvenoj zaštiti NN 121/2003:
Članak 21.,

1. jednakost u cjelokupnom postupku ostvarivanja zdravstvene zaštite,

2. slobodan izbor doktora medicine i doktora stomatologije u skladu s odredbama ovoga Zakona i pravilima zdravstvenog osiguranja,

3. zdravstvenu uslugu standardizirane kvalitete i jednakog sadržaja,

4. prvu pomoć i hitnu medicinsku pomoć kada mu je ona potrebna,

5. slobodan izbor između više mogućih oblika medicinskih intervencija koje mu ponudi doktor medicine, odnosno doktor stomatologije, osim u slučaju neodgodive intervencije čije bi nepoduzimanje ugrozilo život i zdravlje osobe ili izazvalo trajna oštećenja. Ako osoba nije sposobna donijeti ovakvu odluku ili je maloljetna, za donošenje odluke ovlašteni su: bračni drug, roditelji, punoljetna djeca te punoljetna braća i sestre i skrbnik, odnosno zakonski zastupnik te osobe. Traženje te suglasnosti nije obvezno ako bi zbog njezinog pribavljanja proteklo vrijeme zbog čega bi život osobe bio ugrožen, a ona u tom trenutku nije u stanju donijeti takvu odluku,

6. točno informiranje i pouku o svim pitanjima koja se tiču njezina zdravlja,

7. odbijanje promatranja, pregleda i liječenja od strane studenata i odbijanje svih drugih intervencija koje bi samostalno obav¬ljali zdravstveni radnici prije položenoga stručnog ispita i ishođenog odobrenja za samostalan rad,

8. odbijanje da bude predmet znanstvenog istraživanja bez svoje suglasnosti, ili bilo kojega drugog pregleda ili medicinskog postupka koji ne služi dijagnosticiranju bolesti i njezinom lije¬čenju,

9. povjerljivost svih podataka koji se odnose na stanje njezina zdravlja,

10. odbijanje pregleda i liječenja, uključivši tu i pravo da tijekom liječenja pisanim putem zatraži promjenu doktora medicine, odnosno doktora stomatologije iz razloga koji ne mora šire obrazlagati,

11. prihvaćanje ili odbijanje kirurške i druge medicinske intervencije na tijelu ako je pri svijesti i sposobna je za rasuđivanje. Za osobe koje nisu pri svijesti ili nisu sposobne za rasuđivanje suglasnost za medicinsku intervenciju daju osobe iz točke 5. ovoga stavka, osim u slučaju neodgodive medicinske intervencije,

12. prehranu u skladu sa svojim svjetonazorom za vrijeme boravka u zdravstvenoj ustanovi,

13. obavljanje vjerskih obreda za vrijeme boravka u zdravstvenoj ustanovi u za to predviđenome prostoru,

14. pravo opremanja u mrtvačnici u slučaju smrti, uz primjenu vjerskih, odnosno drugih običaja vezanih uz iskaz pijeteta prema umrloj osobi.

Pravo prihvaćanja, odnosno odbijanja pojedinih dijagno¬stič¬kih ili terapijskih postupaka iz stavka 1. točke 7., 8. i 11. ovoga članka osoba izražava potpisivanjem suglasnosti, osim ako je za to nesposobna ili maloljetna.

Suglasnost za nesposobnu ili maloljetnu osobu iz stavka 2. ovoga članka potpisuje bračni drug, roditelj, punoljetno dijete, punoljetni brat i sestra, zakonski zastupnik ili skrbnik.

Vrh

PostPostano: pet jan 01, 2010 11:49 pm 
Početnik

Da brate ali u našem zakonu nema stavke o vakcinaciji. Šta treba da kaže tužitelj sudiji ,
na osnovu čega tuži,zato što misli da tako treba. Može samo da bleji.
Moj sin je 16mes i neće dobiti ni jednu vakcinu,po cenu, ne vrtića već da ga u školu ne prime. Jer, dok on stasa za školu sve će se promeniti. Neznam kako je sad u HR ali kod nas je zasada tako,ako se desi da nešto zaoštre,mada nema šanse, bežaćemo od zlotvora.
Moje dete će živeti zdravo!!!!
Svi radnici vrtića igraju kako doktoranti sviraju,teško ćeš im nešto dokazati, jedino da ih gađaš zakonom.
Poznati beogradski epidemiolog dr Kon,stalno je na TV, je izjavio pre dva dana na prvom kanalu da " ako se desi da milion ljudi prihvati vakcinu u Srbiji javno podnosim ostavku"
Kažem ti brate ,Jugoslavija se budi, mislim narod. Sistem je počeo da puca.Treba da izdržimo još 4 god i vlastodršci su gotovi. Stara poslovica, Najmračnije je pred svitanje
Čuvaj svoju ćerkicu jer "oni" ni sebe nemogu.
Pozdrav

Vrh

PostPostano: sub jan 02, 2010 2:27 am 
Član foruma

kolos je napisao/la:
...svaka nuspojava od cijepljenja u najkraćem roku mora prijaviti Službi za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Rockefellerova 7, 10000 Zagreb

Da li je Zavod slučajno baš u njihovoj ulici [-X
Rockefellerovi su vlasnici najvećeg dela farmaceutske mafije pa i tog Zavoda, u toj meri da je i ulica gde se nalazi nazvana po njima, pored toga što su i glavni pokretači vakcinisanja otrovima.

Znači, zaštitu od trovanja morate da tražite od samog trovača.

Vrh

PostPostano: sub jan 02, 2010 6:03 pm 
Član foruma

Kad rodite dijete a i ranije svaka žena zna, pa čak i dobije brošuru u kojoj piše o njezi djeteta. Tamo stoji da se djetetu nikako ne daje jaje prije 10 jeseci života. Pedijatrica će vam to naglasiti, jer je jaje visoko rizično za alergijske reakcije. Ne znam koga prave ludim jer tu istu djecu, od kada se rode cijepe cijepivima koja su dobivena od embriona jajeta. Nikad ni jedno dijete nisu provjerili da li je alergično. Ne trebaju to ni učiniti jer svaka mala beba bi vjerovatno pokazala alergijsku reakciju, ta jaje smije jesti tek sa 10 mjeseci. Adio mozak pedijatri. Da li je vaša Hipokratova zakletva valjana da li je iznad zakona ili ste vi samo psi čuvari koji provode zakon i mozak ste očito isključili.

Vrh

PostPostano: pon jan 04, 2010 7:05 pm 
Član foruma

Postovani roditelji ma gdje god bili,

ja sam trenutno u RH, djeca su mi djelomicno cijepljena, jos ne idu u skolu, zadnje cjepivo su primili prije godinu dana, u medjuvremenu su trebali dobiti jos, ali ZA MENE JE TA PRICA ZAVRSENA.
Djeca su mi primala cjepiva dok jos puno toga nisam znala, sada kada znam i drugu stranu price kao sto rekoh NE DOLAZI U OBZIR NI JEDNO VISE!!!
Vec godinu dana ucim, citam, istrazujem... argumenata, saznanja i imena raznih istrazivaca, istrazivanja, svjetskih strucnjaka koji govore protiv cjepiva itd.itd... sam vec toliko skupila i to mi daje poprilicno hrabrosti, cvrstoce, jasnoce i snage da se suprotstavim NEODGOVORNOSTI I NEMORALU IZVJESNIH LIJECNIKA (PRODANIH DUSA) i FARMACEUTSKE INDUSTRIJE. Boreci se za svoju djecu borim(o) se za cijeli svijet!

Nasa pedijatrica vrsi pritisak na nas da djecu cijepimo, u smislu nagovaranja/zastrasivanja. Kaze mi zadnji put da mi dijete nece biti primljeno u skolu, odnosno da cu imati problema da ih upisem zbog toga. Razgovarala sam s jednom visom medicinskom sestrom u vezi toga kao zar mi stvarno dijete nece zbog toga primiti u skolu (jer nije primilo sva cjepiva i nece), ona kaze "gluposti, naravno da hoce".

Jos jedan DIVAN POTEZ ZASTRASIVANJA OD STRANE PEDIJATRICE koja kaze da u prvom razredu osnovne skole (i nekim kasnijim) medicinske sestre samo udju u ucionicu i procijepe djecu i sta cu kao onda. Ja samo sto nisam prasla u smjeh, koliko se to god ovako na prvi pogled cinilo ni malo smijesnim. Naime i prijatelj koji ima troje djece kaze da koliko zna to tako vise ne funkcionira.
I da to i pokusaju, ne pada mi napamet podleci tom idiotizmu na razini srednjevjekovne inkvizicije. Moje dijete zna da ga nitko ne smije nigdje cijepiti bez mene i da se ima pravo braniti svim sredstvima (bijegom kuci s nastave, "i rukama i nogama") ako treba da to izbjegne.

Imam hrpu argumenata, istrazivanja, misljenja, izjava strucnjaka, planiram to sve isprintati- pa nek je pri ruci!

Jos nije bilo potrebe da svoju dragocjenu zivotnu energiju na to trosim i pitam nasu pedijatricu i sve ostale koji se zalazu za obavezno cijepljenje- PO CEMU SE VI GOSPODO SMATRATE BOLJIM STRUCNJACIMA OD SVIH OVDJE ( u mojim prikupljenim podacima) NAVEDENIH STRUCNJAKA SVJETSKOG UGLEDA I GLASA. Zasto bi ja Vama gospodjo/gospodine "Mile Milicu" trebala vjerovati, a ne ovim strucnjacima s tim i tim istrazivanjima, radovima, doktoratima, s daleko impozantnijom naucnom karijerom nego sto je vasa????????????????????

Naravno tu ce biti pripremljena i pisma tipa ovog s foruma "Rode"... sve sto imam i sto znam!

Vence Ferel: Vakcine, sa opisom sastava raznih djecjih cjepiva, nuspojava itd.itd.
PA MI RECITE CIJENJENA GOSPODO STO TU KRIVO PISE? STO TO VI ZNATE; A STO OVAJ DOKTOR I STRUCNJAK NE ZNA??????????????

Isti tekst, dokumentaciju na 3 jezika iz 3 zemlje, sve prikupljene podatke imam tu i za "patronaznu sestru" i za komsinicu Julku i za odgajateljicu, voditeljicu, ravnateljicu, predsjednika, papu i boga. PA DA CUJEM STO TO VI GOSPODO ZNATE A STO JE MOM ISCRPNOM ISTRAZIVANJU I PRIKUPLJANJU PODATAKA PROMAKLO??????
STO SAM JA TO KRIVO SHVATILA???

Mi da se dovoljno ne brinemo za nasu djecu, da smo neodgovorni, to hocete reci?
Pa recite mi koliko roditelja ciju ste djecu do sada cijepili je toliko vremena i truda ulozilo pozabaviti se tom temom kao ja/mi??? Koliko se je njih istinski zapitalo i potrudilo prouciti i nauciti sto se to njihovoj djeci daje i to direktno u krvotok pa u mozak i sve vitalne organe, koji to elementi, da ti isti sto ste ih zabranili u hrani kao visoko otrovne, dajete ih bebama, djeci direktno u krvotok, u mozak...i kakav bi to mi bili roditelj/covjek/idiot da se dobro ne upitamo pa kud to vodi?

NEBRIGA, NEODGOVORNOST, NEZNANJE??? Nije nasa nebriga ili neodgovornost ili neznanje sto Vas muci, vec upravo SUPROTNO TOME- mi smo u odnosu na Vas IZUZETNO ODGOVORNI, BRIZNI I PUNI SAZNANJA i neceg s cime ste Vi u velikom deficitu, a to je SAVJEST!!!

Evo ja dobila malo inspiraciju pa se raspisala...ovako ja na to sve! :read: :tongue: :read:

Vrh

PostPostano: pon jan 04, 2010 7:47 pm 
Član foruma

Fairy je napisao/la:
Kad vec spomene rome, posle porodjaja mi je dolazila patronazna sestra, koja je btw zaludjena svim sto skolstvo plasira i sve radi po knjizi, pa je naravno fanatik za vakcine. I prica ona nama, kao hoce da nam pokaze kako ciganke nemaju pojma. Jednom prilikom je obilazila romsko naselje, sve u korist sluzbe :D i pitala je neku ciganku zasto nije vakcinisala dete, a ova ce njoj, ma sta , nedolazi u obzir, meni se dete razboli od tih vasih vakcina.
E zivote, lutalico! Tamo neka nepismena ciganka provalila o cemu se radi, a mi kao skolovani, glupi ko tocilo...nama treba sve napismeno, skroz smo se udaljili od nasih osecaja.... ](*,)
Pa sad neko neka kaze cigani glupi [-X

E ova ti je dobra =D> .

Vrh

PostPostano: pon jan 04, 2010 8:28 pm 
Član foruma

Dodo, jako inspirativan tekst moram da priznam. \:D/
Vala sve to stoji. U mom slucaju je strah od nepoznatog malo uzeo danak, ali polako se vracam u normalu, ja uvek tako malko burnije odreagujem na prvu loptu ](*,) sta da se radi sto ljudi, sto cudi...
I ja imam dosta materjala na tu temu, ali posto nisam do sad cula da je jos nekom stigla opomena pred sud, nije mi bilo sve jedno.
Najbitnija je sigurnost u samog sebe, neznam sta bih drugo rekla, ta sigurnost je i pokretac svega ostalog. Trudicu se da ostanem dosledna svom cilju i cim pre javljam savet advokata koji je jako dobro upoznat sa ovom problematikom, pa se nadam da cemo samim tim svi mi koji nezelimo vakcinaciju nase dece mnogo lakse da se izborimo protiv te prokletinje.
:love3:

Vrh

PostPostano: pon jan 04, 2010 10:18 pm 
Član foruma

Moj je stav prema svim "strucnjacima", drzavnim i inim institucijama takav da NE PRKOSIM I NE POKAZUJEM AGRESIVNOST; UZNEMIRENOST, NITI STRAH koliko god to mogu, VEC SMIRENO I JAKO LJUBAZNO predocim im saznanja do kojih sam dosla i kazem toplim i smirenim tonom rekla bi gotovo s ljubavlju npr. : Evo draga gospodjo/gospodine doktore/suce XY, ja sam se informirala o cjepivima sa svih mogucih strana, vase stajaliste mi je dobro poznato, ali ja nocima ne mogu spavati zbog tih i tih informacija, izjava strucnjaka tih i tih, slucajeva tih i tih. Recite mi molim vas ko, covjek covjeku u cemu ti ljudi lazu, sto to oni krivo tvrde, tko profitira i koliko na njihovim izjavama, a tko profitira i koliko tvrdeci da su cjepiva APSOLUTNO I JEDINO i k tome jos potpuno bezopasno RJESENJE!
Nista nije crno-bijelo, pa tako ni prica o cjepivima.

Netko prodje prakticki "bez posljedica" (to tako njima mozemo reci), a netko tesko oboli ili cak umre, zar to nije poput ruskog ruleta. Otkud znate 100% da to i to dijete nece imati neke posljedice. Roditelju cije dijete oboli ili ono gore necu ni izgovorit, sta njemu znaci vjerojatnost loseg ishoda od 0,01% za njega je u tom slucaju vjerojatnost loseg ishoda 100%. itd.itd...

Vecina tu ustukne ili se zbuni, neki ce onda u nedostatku argumenata lupiti po ovim ili onim zakonima mi lupimo opet turbo ljubazno ALI UPORNO: razumijem ja Vas, ali da li Vi mozete razumijeti nas, ne mozete mi tvrditi da nema apsolutno nikakve opasnosti i da 100% nece nista biti, ako se netko "pametan " nadje pa to potvrdi, odmah ga zaskocit da to i potpise i da ce snositi punu odgovornost i TROSKOVE sto god da se desi.

Otkako postoje cjepiva, koliko ja znam, to jos nikad nitko nije potpisao!
Tu i svaki sudac usuti!

Argumenti su na nasoj strani, ostalo je sve puko zastrasivanje i sticenje interesa farmakoloske/medicinske industrije, sto drugo?
Sve po principu: ajmo ovce u tor. Koji pastir voli da mu ovce lutaju unaokolo, on ih naoko cuva, ali ne da ih vuk ne pojede, vec da ih vuk ne pojede prije njega!!!

evo jos koja mudrost:

Alf: "Postoji tu i vrlo važna stvar, a tiče se našeg stava "prema okolini". Mudro je prešutjeti svoje mišljenje, mudro je praviti se da im vjeruješ, mudro je ne izlagati se, mudro je ostaviti ih u dojmu da su oni u pravu. Eto, ja uredno odvedem djecu doktoru, podignem u apoteci antibiotik, donesem ga kući i stavim u ladicu. Tad liječim djecu na svoj način. Uredno ih odvedem na kontrolu, mudro prešutim da nisu niti pogledale propisani lijek, nasmijem se u šalama s doktoricom, dam jedan ili dva komplimenta i vratim se kući! Ako netko (a bilo je takvih) posumnja u ono što radim, pravim se luda. Da, luda! Ako razgovor krene u tom smjeru da ću biti otkrivena, sama se pravim još luđa! I naravno, zahvalim na tako vrijednim informacijama i priznam kako sam tako luda sigurno jako loša majka. Sugovornici likuju, a ja se sjetim one: Blago ludima, njihovo je Kraljevstvo Nebesko! I tako su sve ovce na broju i vuk sit!
I dalje, moje je mišljenje takvo da duboko vjerujem ako ste unutar sebe sigurni u ovu odluku, nema te sile koja vas može "kazniti". U to treba vjerovati!

Vrh

PostPostano: uto jan 05, 2010 9:12 am 
Član foruma

U pravu si Dodo, ja baš "vježbam" u svojoj glavi takav nekakav stav - da kad odbijam ta cjepiva da nikako ne ostavljam dojam da sam pametnija od njih, pokušat ću to sa smješkom, a na moguća zastrašivanja pokušat ću ih oboružat sa smješkom i u stilu "Ma ne brinite, bit će sve u redu, tako smo odlučili ali vama svejedno veliko hvala za brigu". Većina tih pedijatara i doktora i sestara ni ne zna istinu (sigurno ne zna) i vjeruju samo onom što im je utuvljeno u glavu a naučeni su da smo mi buntovnici koji sole pamet i da smo opasni za okolinu, blabla.... hoću reći - ne valja se s rogatim bosti a oni to jesu jer ipak imaju neku moć u rukama koja im je dana od tih glavnih farmaceuta, no zato mi u sebi moramo naći onu veću - pozitivnu moć koja će ih pokoriti da se ni ne snađu.
Uspjet ćemo jer svjetlo uvijek pobijedi :love3:

Vrh

PostPostano: uto jan 05, 2010 6:20 pm 
Član foruma

Volila bih , Dodo dobiti neke od tih dokumenata koje si skupila. Odbila sam cijepiti mlađe dijete jer ima atopični dermatitis, to mi je bio argument koji pedijatrici nije bio dovoljan. Ne namjeravam više nikad cijepiti ni mlađe ni starije dijete ali ona to još ne zna. Naravno da joj nije bilo pravo što sam odbila cijepljenje , shvatila je da imam dublje razloge. Starije dijete mi je skoro nastradalo kad se rodilo i vjerujem da je to bilo zbog cijepljenja u bolnici. Dobio je odah jaku kažu žuticu imao je veliki porast antitijela, morali su mu cijelokupnu krv zamijeniti transfuzijom. Zahvalna sam bogu jer je on odlično sve podnio. Njihovo tumačenje je: ja imam krvnu grupu 0 on je imao B i ja sam proizvela antitjela zbog njegove krvne grupe odmah prije poroda i tako ga "zarazila". Jako zanimljivo i jako glupo objašnjenje ali ja sa laik a oni pametnjakovići.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 705 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 36  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.