Sada je: uto maj 06, 2025 3:33 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 850 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 43  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto maj 26, 2009 10:10 am 
Član foruma

Irigator izgleda ovako http://content.avenija.com/productimage ... iranje.jpg

A sve o načinu klistiranja urinom imaš u Malhovljevoj knjizi Čišćenje organizma (ovde) http://www.4shared.com/dir/13996962/c5c ... AVLJE.html :evil3:

:thumbup:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 26, 2009 3:55 pm 
Član foruma

boki je napisao/la:
Sta je "irigator"?

Kako nakon klistira?
Da li se moraju isprati crijeva jer dio urina ce uvijek ostati u crijevima.
A znamo kako izgleda kada urin ostane na kozi, rukama, nogama duze i neopran, a kako je onda sa crijevima?

Ili se samo urin ubaci u crijeva, ode se na WC i sve se izbaci i to je to?
Koliko se mora cekati prije WC?

Hej Boki, i onako se zbunim svaki put, obzirom da kampanjski i retko posećujem internet, kada vidim svoj nadimak ovde na forumu jer sam ga "ispljunuo" bez smisla a posle nisam znao da ga promenim (čitaj ne može), još me zbunilo kad sam video ovaj tvoj post i pomislio da je moj :mrgreen: (baš sam pogubljen :D )

Pa ovako, IRIGATOR je spravica kojom se izvodi klistir (ali i još svašta nešto)... to je posuda koja ima otvor na dnu na kome je gumeno crevo koje se završava "uguračem" (da se komično izrazim)... taj "ugurač" može biti za anus ili prilagođen žensim organima (za ispiranje), i obično dobiješ u kompletu oba nastavaka. E sad ja nisam to odavno video i ne znak kolko je šta dugačko i t. d....alio znam da je sud oko pola litre do litre...

A ovo drugo nisi dobro shvatio, taj moj poznanik je, dok je postio na urinu i vodi 4 do 5 dana (ili celu nedelju, jer je više puta do sad to radio), radio je klistire svaki dan, pa i 2 puta dnevno, a obavezno posle defekacije ili narodski kazano - kenjanja. Znači ode u WC, odradi nuždu, a zatim i klistir.... pa posle toga opet ode u WC, kaže on da te posle tera da odeš ponovo u WC kao da nisi išo 3 dana :D
E a posle posta od oko 4 -5... dana, radi klistir redovno, i normalno se hrani... a klistir radi 1 do2 puta nedeljno...i tada više ne pije urin (bar je meni tako rekao) do sledećeg posta nakon par meseci...
Predpostavljam da si to pitao...

Možda da kažem da on i još par poznanika koji primenjuju urinoterapiju (što jepogrešan termin u njihovom slučaju jer se oni ne leče, nego žele da se podmlade i produže živote...kako sam ih "provalio":), uopšte nisu izgubili na težini, gotovo svi su "okrugli" sa stomacima :D ... No uloga posta i nije mršavljenje nego čišćenje, a po tome koliko se ja razumem u metabolizam, logično je da kada prestanemo da uzimamo hranu, da nam se metabolizam svodi na minimum, tako da je najbolje ubrzati ga (radi mršavljenja) čestim (oko 5 na dan) obrcima od integralnih žitarica, i svežeg voća i povrća (ili barenog ako mora), a ja bih reko da i riba nije loša, pa i piletina, ako niste vegani ili vegeterijanci...

Pozzz

Zadnja izmjena: baki; sub maj 30, 2009 9:17 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 26, 2009 4:16 pm 
Član foruma

Dok sam ja kucao moj predhodni post, Kalista me je pretekla i odgovorila ti Boki, moj predhodni post je pisan kao odma iza tvog... :D , sad imaš 2 odgovora, a verovatno na onim linkovima, i najjasniji prikaz :D ...

nat je napisao/la:
...kad si vec naumila da taj post uradish pronto,i moze se sa tom vodom i vishe limuna unositi(limun je na ukus kiseo,ali je njegovo dejstvo u organizmu bazno(luzasto) pa ma koliko limuna pojela/popila urin nece biti nimalo kiseo zbog toga

Nisam o ovome istraživao, ali evo pozivam sve, pa možemo da to zajedniči uradimo...
To što je nat rekao o limunu, to je podatak koji se najčešće nalazi.... ja znam da limun u kori sadrži: etarsko ulje, gorke materije,sluzi, hesperidozid, kalcijum oksalat, i vitamin C.
A u plodu: vitamin C, etarsko ulje, hesperidozid, sluzi, terpel, citral i organske kiseline...
Što su podaci iz knjige Dragoslava Životića "Priručnik za sakupljače bilja", što me navodi na zaključak da je plod kiseo a kora ploda alkalna t.j. bazna...
Na ovaj zaključak me navode i saveti zubara da se izbegava jedenje limuna jer oštećuje zube (koji su bazni jer kao kosti, sadrže bazna jedinjenja kalcijuma...). Takođe ima i puno ljudi koji se žale da im limun izaziva bol u zubima iako su im zubi zdravi...
Znam da je off topic, ali, eto, možemo o tome i na drugoj temi... ako ste, kao i ja, zainteresovani da razjasnimo stvari...

nat je napisao/la:
svakako od velike pomoci je i uskladjivanje nameravanih radnji chishcenja/izbacivanja ili unoshenja sa prirodnim ciklusima mesechevih mena u jednom lunarnom ciklusu,
chishcenje ce svakako biti uchinkovitije i lakshe ako u tome imash i podrshku Prirode radeci to u nedeljama izbacivanja
kao shto ce i ono shto unosimo biti bolje prihvaceno i absorbovano od organizma ako to radimo u nedeljama primanja
eto ,ukratko,toliko, za sada :D
:occasion5:
:love3: :love5: :love3:

A ovo nisam shvatio čitajući Malahova, nekako mi je nedorečen ili, ne znam, možda samo jednostavno nisam shvatio...
Kako da znam kada je koji lunarni ciklus?
Ako ti Nat, ili neko drugi može ukratko i jasno o tome bio bih jako zahvalan...

Srdačan Pozdrav!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 27, 2009 6:38 am 
Član foruma

Ave baki! :D
Lunarne cikluse možeš najlakše da pronađeš u crkvenom (pravoslavnom) kalendaru, u kome za svaki mesec imaš datum, sat i minut početka određene mesečeve mene - ona je i slikovno predstavljena pored određenog datuma.
Najcesce se spominju cetiri osnovne faze:
- Mladi (novi) Mesec ili mladina.
- Prva cetvrtina - Mesecev srp (Mesec raste).
- Pun Mesec ili ustap. Obasjana je cela povrsina meseca, svetleca lopta.
- Poslednja cetvrtina Meseca - Mesecev srp (Mesec se topi).

Kako Mesec ima veliki uticaj na biljke, zivotinje i na coveka, tj. na razlicite dogadjaje ili pojave koje se desavaju na Zemlji (poznato je da Mesec i Sunce svakodnevno izazivaju plimu i oseku u morima i okeanima, zatim da podizu i spustaju nivo vode na planeti). Takodje, Mesec deluje na protok, koncentraciju i nivo vode ili tecnosti u organizmu. Posebno ima veliki uticaj na regulaciju tecnosti i vode u organizmu coveka, kao i na psihicko i dusevno stanje kod coveka, narocito na njegove snove i na njegovu neurofiziolosku strukturu...

Tako da, sve u svemu ova moja priča o Mesecu ipak je :ontopic: s obzirom da je važna za urinoterapiju i Malahov je navodi kao bitnu za početak i pravilan način njene primene.
(Još) opširnije o Mesecu imaš u mom 4share folderu RAZNO
:love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 27, 2009 7:08 am 
Član foruma

Pitao sam, ako se urin kada se maze na kozu (ruke ili noge ili negdje VANI) mora nakon nekog vremena isprati jer "pali" kozu, da li se isto mora sa crijevima (nakon nekog vremena isprati)?
Kazes da osoba ode na WC, pa napravi klistir, pa ponovo na WC da izbaci urin. Tu mora da ostane nesto urina u crijevima?

Drugo, da li je moguce da mazanje urinom pomogne osobi koja ima djelomicno ukoceni vrat od pada?
I ako proba mazanje urinom, nakon koliko vremena treba isprati urin (da ne pali kozu tj pojavi se crvenilo, da ne smrdi poslije pranja, itd)?
Tj koliko je vremena dovoljno da urin krene djelovati kroz kozu?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 27, 2009 4:30 pm 
Član foruma

kalista je napisao/la:
Hvala nat na toploj i duhovitoj podršci :D
Što se tiče tvog off topic pitanja, ovih dana ću staviti na svoj 4share folder LEKOVITO BILJE biće tu svašta nešto, a prvenstveno ćeš naći i odgovor na svoja pitanja o kestenu. (Za sada ti mogu reći da su kora hrasta, neven i ginko biloba provereno dobre stvari za ono što si naveo :D , mislim ko će čekati jesen??!! Mada, plan da sa ortacima šetaš i bereš cveće zvuči taaako dobro :D )

:D
hvala i tebi na knjizi :love9:
jesen stize i bez chekanja 8)
shto se tiche leka od kestena,situacija se odvija obrnutim smerom,nisam trazio lek za sve te bolesti pa naleteo na kesten,nego mi je moj prijatelj divlji kesten,u dvorishtu,bash pored prozora,moze se reci i cimer jer ima 15 god. i svojim eterichnim telom vec sada pokriva veci deo moje sobe,a raste eeeeeeeeeeee....... i zivotni vek mu je oko 200god.
evo tu sam stavio sliku mog prijatelja:
http://www.galaksija.info/forum/viewtop ... 6&start=20
plodove vec koristim za zashtitu ,o chemu pishe na toj temi, da skratim oftopik :D ,
pa poshto ih je svake godine sve vishe,potrazio sam po starim chasopisima o lekovitom bilju za shta sve moze da se koristi i nashao sve te recepte koje sam vec pomenuo,
poshto ja, za razliku od nasheg brata,sestre i ostalog-bakija,koji eto ima prijatelja kojima je urinoterapija laganica,
imam u okolini dragih ljudi koji pate od tih bolesti a ne mogu da se usude da prihvate urinoterapiju kao lek,pa rekoh ajd' da od mog kestena i to napravim kad vec ima i cvetova i pupoljaka i plodova ,zato sam pitao za neposredna/posredna iskustva,da znam vredi li troshiti rakiju :mrgreen: ako lek ustvari ne deluje,
shto se tiche planova o branju cveca,biljaka i ostalog, :D
uvek ima shta da se bere,
evo bash sad je proshao period branja gloga,od kojeg tata sa rakijom pravi lek za srce,i zbog naglih vrucina koje ovde stizu vec i do 36st.C,trajao je samo nedelju dana ,pa ko ubere ,ubrao je :D
ja sam te nedelje bio zauzet aktivnostima u Pokretu Otpora:
http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=2126
ali su prijatelji nabrali dovoljno i doneli =D> :occasion5:

baki je napisao/la:

nat je napisao/la:
i btw,lep sajt =D> ,i vezano sa tom tematikom imam jedno :offtopic: pitanje-
najesen, kad divlji kesten rodi,nameravam da prijateljima kojima je Urinoterapija josh uvek mishn imposibl, napravim lek od plodova,cvetova i pupoljaka divljeg kestena(da ne bi opet bilo terminoloshke zabune-aesculus hippocastanum),koji se koristi za gomilu problema:od hemoroida,prostate,proshirenih,oteklih vena,krvotoka,reumatichnih bolova,groznice,gihta,neuralgije,tromboflebitis i varikozna ulcera(otvorene rane,napuklih vena na nogama)
itd....
zanima me,da li imash/ili si chula iz okoline/ pozitivnih iskustava sa tim lekom od divljeg kestena,da znam ima li svrhe da ga pravim ili ne pomaze,ili pomaze ali ne dovoljno?

U mom kraju se ovakav lek, od divljeg kestena, uglavnom od ploda, pravi sličan lek u komovoj rakiji i koristi se slično, za vene-protiv upaljenih vena, proširenih..., ali više protiv reumatskih oboljenja kao i povreda-uganuća i sl... I ne daje loše rezultate (samo ćeš mirisati po rakiji:)

Srdačan pozdrav :!:

baki,brate,sestro,i ostalo... :D
hvala na iskustvima iz tvog kraja
kad napravim lek,nek' je zdravlja, najesen,podelicu iskustva mojih prijatelja,kao shto ti na ovoj temi delish iskustva tvojih prijatelja sa Urinoterapijom,na chemu ti josh jednom zahvaljujem
u vezi tvoje borbe sa predrasudama,osim onog linka o kontejnerima,nije loshe da pogledash i ovaj link:
http://www.galaksija.info/forum/viewtop ... ight=tolle
moze se i bez bola,baki,brate ,sestro,i ostalo...
moze se ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 27, 2009 7:03 pm 
Član foruma

baki je napisao/la:
nat je napisao/la:
svakako od velike pomoci je i uskladjivanje nameravanih radnji chishcenja/izbacivanja ili unoshenja sa prirodnim ciklusima mesechevih mena u jednom lunarnom ciklusu,
chishcenje ce svakako biti uchinkovitije i lakshe ako u tome imash i podrshku Prirode radeci to u nedeljama izbacivanja
kao shto ce i ono shto unosimo biti bolje prihvaceno i absorbovano od organizma ako to radimo u nedeljama primanja
eto ,ukratko,toliko, za sada :D

A ovo nisam shvatio čitajući Malahova, nekako mi je nedorečen ili, ne znam, možda samo jednostavno nisam shvatio...
Kako da znam kada je koji lunarni ciklus?
Ako ti Nat, ili neko drugi može ukratko i jasno o tome bio bih jako zahvalan...

Srdačan Pozdrav!!!

baki brate,sestro,i ostalo... :D
kalista ti je vec odgovorila
koliko su mesecheve mene bile od vaznosti lekarima josh u antichka vremena govori i podatak da je
Hipokrat,onaj chiju zakletvu daju svi lekari i dan danas,
"preporucivao da se ne izvode nikakve hiruske intervencije, ako se u tim danima Mesec nalazi u sazvezdju odgovarajuceg organa ljudskog tela, kojim upravlja taj zaodijacki znak. Npr: ako je trebalo uraditi operaciju stomaka, Hipokrat nije dozvoljavao da se uradi nikakav hiruski zahvat dok Mesec boravi u sazveudju Raka; ako se nalazio u sazvezdju Skorpiona nije dozvoljavao zahvate na nosu, prostati ili na genitalnim organima; ako se nalazio u Jarcu, nije dolazila u obzir neka stomatoloska intervencija ili vadjenje zuba. Trebalo je cekati da prodje tri dana, dok Mesec ne napusti taj zodijacki znak. "

u nedostatku crkvenog kalendara(ili zbog nedostataka u crkvenim kalendarima,jer neki nisu bash precizni oko mesechevih mena)
mozesh da proguglash po netu,ima gomila sajtova sa razno-raznim dijetama koje se baziraju iskljuchivo na mesechevim menama ,pa na njima imash do sekunde preciznih tabela kad koja mena pochinje i to i prostorno
evo ti jedan od tih linkova na kome je tabela za celu 2009g.
http://www.astrolook.com/magazin/doc/176.shtml
uzivaj :occasion5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 28, 2009 6:46 am 
Član foruma

nat, hvala za ružicu i interesantne linkove :D nadam se da ćeš u mojim folderima naći puno informacija vezanih za lekovite trave, bilje i ostalo, jer i mene to jako interesuje i to i primenjujem i pravim.

Ipak, pošto sam od raznoraznih preparata probala. čini mi se, sve i svašta, ne mogu a da ne naglasim, opet i opet: SIROVA HRANA+URINOTERAPIJA=ZDRAVLJE. urinoterapija bez sirove hrane ne može biti dobra stvar, to je jasno.

E, i da se pohvalim \:D/ od kada pijem urin (29.04.) smiršala sam 4 kg (što je bio mali, nevini ciljčić koji sam sebi postavila za početak). Dakle, i na to deluje urinoterapija, dragi moji i drage moje koji se time opterećujete...Dalje ne želim da mršavim. Fora sa mršavljenjem je da se urin pije 3x dnevno, posle jela (opet naglašavam samo uz sirovu hranu), a empirijski dokaz da sam smršala od toga je činjenica da sam se mesecima pre urinoterapije hranila sirovo i nisam ništa menjala ukoličini i vrsti hrane. Težina mi je tada bila bez promene. Tako da, ako su ova dva parametra ostala konstantna, a uvela sam urinoterapiju, sledi ovaj logičan zaključak :D jesss!!
Drugo, izdržljivija sam u vožnji bicikla i manje sna mi je potrebno da bih se naspavala, a predivan estetski efekat je i podatak da nemam više one jutarnje, grozne kolbare oko očijukao rakun. Planiram da jedno jutro odem na trčanje i merim sebi vreme da vidim da li je i tu došlo do promene :occasion5: :love11:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 28, 2009 5:15 pm 
Početnik

nananana odgovorio sam ti na post ...tj na pm :) ziva li si.... :roll:

javi se...cao.. :blob:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 30, 2009 8:58 pm 
Član foruma

boki je napisao/la:
Pitao sam, ako se urin kada se maze na kozu (ruke ili noge ili negdje VANI) mora nakon nekog vremena isprati jer "pali" kozu, da li se isto mora sa crijevima (nakon nekog vremena isprati)?
Kazes da osoba ode na WC, pa napravi klistir, pa ponovo na WC da izbaci urin. Tu mora da ostane nesto urina u crijevima?

Drugo, da li je moguce da mazanje urinom pomogne osobi koja ima djelomicno ukoceni vrat od pada?

Možda probaš sa glinom umešenom urinom, kao po knjizi...

I ako proba mazanje urinom, nakon koliko vremena treba isprati urin (da ne pali kozu tj pojavi se crvenilo, da ne smrdi poslije pranja, itd)?
Tj koliko je vremena dovoljno da urin krene djelovati kroz kozu?

E to ne znam, moj poznanik sa kim sam u skoro svakodnevnom kontaktu, ne koristi urin za spoljnu upotrebu... evo da pozovemo nata da ti odgovori ili ostale koji imaju so tem iskustva...
A za klistir sam ti rekao, ništa se ne ispire i nema iritacije.
Ali i za to je bolje da ti odgovore oni koji imaju lično iskustvo, jer me već prozivaju što delim tuđa iskustva, a i u pravu su, jer, čak i ja tvrdim, ništa bez ličnog iskustva...možeš detetu da kažeš 100 puta "ne ruku na plotnu-vruće!", ali će ono ipak staviti i tek onda će znati da ne treba da to radi :D

Hvala na odgovorima o mesecu i menama, ali to sam znao, pitao sam koji peruod odgovara kom procesu tela, kako da to znam,ne sećam se ima li toga u dotičnoj knjizi...?
Ali, verovatno ima toga na onim linkovima koje je dao čika nat :D , pa ću pogledati...

Što se tiče predrasuda nemam ih, mislim da sam ipak pogrešno shvaćen, a što se tiče razloga zbog kog ne koristim terapiju, pa ne znam, ja sam mesožder, da jedem slaninicu i po 50-ak jaja nedeljno, pijem kafu ujutru, kad ne mogu da spavam uveče uzmem pilulicu sa trouglićem (kao što vidite vodim izuzetno zdrav život :mrgreen: )....I za sada mi se ne menja način života, potpuno mi odgovara...eto, to je to... ili da kažem i da sam u ranim tridesetim :D, da se sa fakultetskom diplomom bavim teškim fizičkim radom te da moram da se hranim jakom hranom, i da ne koristim crkvene kalendare..., možda i da kažem i koje sam veroispovesti :D
Šala, ali oni koji me znaju znaju da sam blesav i da mi je svaka druga rečenica vic :D pa mi promakne i ovde po neki :D

I nat, moram da kažem da mi zvučiš, upravo, kao moji izvor informacija, iliti, saoptilac iskustava....ne bi me čudilo da si ti ON, a da mi to nisi rekao :mrgreen:

POZDRAV

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 02, 2009 11:27 am 
Član foruma

hybrid je napisao/la:
galen je napisao/la:
pozdrav svima....puno lijepih, korisnih detalja...
da li neko moze postaviti knjigu od Malahova-Urinoterapija, ili reci gdje je ima....

hvala :)

http://www.4shared.com/file/106901963/f ... apija.html :wink:

ovaj link vishe ne radi,knjiga je skinuta zbog intervencije izdavacha, :twisted:
nekome je palo na pamet da zaradi na knjigama o leku koji je besplatan
evo sad videh da na dzabaludinovom linku tih knjiga od Malahova nema vishe,osim Mital-ove knjige

linkovi koje je arja stavila u ovoj temi:
http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=2362
josh uvek rade,pa se knjige mogu skidati odavde
Arja je napisao/la:

kao i dosad,i pored svih podvala i klipova, :twisted:
Istina je bistra voda koja nit stoji nit se kroti :love3:
kome god zatreba neka od ovih knjiga ,a ne moze je skinuti sa linkova,dovoljno je da mi poshalje mejl ili pm i poslacu knjige mejlom
fak kopirajt :twisted:

NaZdravje

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 03, 2009 11:19 am 
Početnik

nat, hvala puno :) :thumbup:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 03, 2009 6:37 pm 
Član foruma

Imam jedno pitanje.

Urino terapiju sam koristila nekih 4 meseca, u drugom mesecu trudnoce su mi krenule jake mucnine koje su trajale do kraja petog meseca. Cim su krenule mucnine, ja sam prestala sa koriscenjem urina, jednostavno nisam mogla. U medjuvremenu mi je oslabela krvna slika, a posto od mucnina nisam mogla skoro nista da jedem, pocela sam da koristim Mama Vit, to su sinteticki vitamini. Moram da priznam da mi se kasnije i krvna slika popravila, ali ja bih sad da prestanem da koristim mama vit i da ponovo krenem sa urinoterapijom. Znam da je urin trudnice jako lekovit, ali nigde nisam procitala da trudnice mogu da ga korise. Da li je neko imao slicna iskustva, Pantelija, Nat, sta vi mislite, imate najvise iskustva sa urinoterapijom.
Sada se svega malo plasim, ne za sebe nego za bebu, tako je to, pa ako vam ovo sve izgleda smesno, imajte razumevanja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 03, 2009 7:50 pm 
Član foruma

Ne kažeš koliku količinu si uzimala, i da li je ta mučnina samo od urina ili zbog drugih promena organizma. A možda je nastala i kao dobra reakcija urina na neke loše stvari u organizmu, pa otuda mučnina kao kod MMS-a, zbog izbacivanja lošeg.

Mislim da ti jedan gutljaj ujutru neće biti problem. Ako to radiš sa punom svešću delovanja biće sasvim dovoljno kao preventiva.
Veće količine neki uzimaju samo kod lečenja od težih bolesti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 04, 2009 6:15 am 
Član foruma

Uzimala sam malo jedan ili tri gutlja, mucnine su najverovatnije bile sbog trudnoce, ne mislim da je zbog urina.

Citat:
Mislim da ti jedan gutljaj ujutru neće biti problem. Ako to radiš sa punom svešću delovanja biće sasvim dovoljno kao preventiva.

I ja to mislim

Hvala !

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 04, 2009 6:40 am 
Član foruma

Dodaj i ovo i bićete ti i dete jači od svih vakcina:
http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/Z ... koktel.htm

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 04, 2009 6:52 am 
Član foruma

Fairy je napisao/la:
Imam jedno pitanje.

Urino terapiju sam koristila nekih 4 meseca, u drugom mesecu trudnoce su mi krenule jake mucnine koje su trajale do kraja petog meseca. Cim su krenule mucnine, ja sam prestala sa koriscenjem urina, jednostavno nisam mogla. U medjuvremenu mi je oslabela krvna slika, a posto od mucnina nisam mogla skoro nista da jedem, pocela sam da koristim Mama Vit, to su sinteticki vitamini. Moram da priznam da mi se kasnije i krvna slika popravila, ali ja bih sad da prestanem da koristim mama vit i da ponovo krenem sa urinoterapijom. Znam da je urin trudnice jako lekovit, ali nigde nisam procitala da trudnice mogu da ga korise. Da li je neko imao slicna iskustva, Pantelija, Nat, sta vi mislite, imate najvise iskustva sa urinoterapijom.
Sada se svega malo plasim, ne za sebe nego za bebu, tako je to, pa ako vam ovo sve izgleda smesno, imajte razumevanja.

Fairy :D ,
nazalost, nemam iskustva takvih primera korishtenja urina za vreme trudnoce,
ipak,
ne trebash se bojati za bebu( to shto ti pijesh urin ne moze da joj nashtetiti,naprotiv, moze joj samo prijati)
takodje ,prijace i tebi i poboljshati tvoje stanje shto je za bebu josh bolje

mozda si srela u literaturi chesta poredjenja urina sa 'plodovom vodom' u placenti u kojoj beba 9 meseci boravi i raste i razvija se,
ne samo da dolaze i urin i ta voda preko bubrega,nego su i vrlo slichnog sastava,pa su tako i krenula ta poredjenja o tome da je urin hranljiv i lekovit za organizam kao shto je plodova voda za plod,
jedina razlika je shto u okoloplodnoj vodi ima puno shecera,pa je mozda i to razlog shto tibetanci piju urin pomeshan sa medom za dug i zdrav zivot u ekstremno teshkim uslovima za zivot

evo shta Malahov kaze o toj slichnosti :
"
URINOTERAPIJA U PRAKSI
U V O D
Pre nego opišemo načine unošenja urina u čovekov organizam,
poželjno je da saznamo, da lije naš organizam bio ranije
u kontaktu sa urinom? Naravno, u zrelom dobu i mladosti mi
izbegavamo da se „uprljamo" mokraćom. Ljudi koji nas
okružuju već su nam sugerisali (ulili u glavu) daje mokraća
loša tečnost, otpadak organizma, uopšte, pogrdna reč. Ali, u
ranom detinjstvu mi smo imali stalni kontakt sa urinom
mokrili smo u pelene, pantalone, i to se prihvatalo kao nešto
normalno, što se samo po sebi podrazumeva. Ako se okrenemo
našem utrobnom životu, vidimo predivnu sliku. Čovečuljak
pliva u amnionovoj tečnosti (vodi), guta je, otvara u njoj oči.
Ona nas okružuje i spolja i iznutra. Kako nastaje ta tečnost, čija
najveća količina dostiže do 2 litra u Šestom meseeu trudnoće.
Naučnici smatraju, da amnionovu vodu (okoloplodnu tečnost)
zajedno stvaraju organizam majke i pioda. Plod je stvara usled
izlućujuće funkcije bubrega. Na taj način mali čovek pliva u
rastvoru vlastite mokraće!
Kakav sastav ima okoloplodna tečnost? Istraživanja pomoću
obeleženih atoma su pokazala, da se njen sastav stalno i brzo
obnavlja i da ona sadrži sledeće materije: šećer - 27 mg%,
mokraćevina - 28 mg%, soli - do 1% sa stabilnim sastavom,
organske materije - od 0,5 do 4%, u njoj se nalaze hormoni,
vitamini , prisutne su radioaktivne materije (soli torijuma ili
aktinijuma). Specifična težina okoloplodne tečnosti je od 1,007
do 1,008, a pH slabo lužinska ili neutralna.
Mnogi naučnici, medu njima i I. A. Aršavski, smatraju da
okoloplodna tečnost učestvuje u ishrani ploda. Ta ishrana se
vrši kako kroz kožu, tako i kroz usta (šestomesečni plod sisa
veliki prst, u crevima se uočava porođajni ekskrement -
mekonijum). Radioaktivne materije i hormoni aktivno utiču na
njegov razvoj.
Prema tome, okoloplodna tečnost i mokraća su veoma
slične po sastavu, a ako se u urinu rastvori šećer ili med,
sličnost se povećava. Eto, dešifrovali smo tibetski recept - radi
produženja života treba piti mokraću sa šećerom (medom),
koja ne samo da nas hrani, nego nam i služi kao životna sredina
u unutarutrobnom stadijumu razvitka.
Prema tome, primenjujući urin spolja ili iznutra, mi svesno
stavljamo svoj organizam u najpovoljnije uslove (pod
kojima smo se nalazili ranije) i na račun toga oslobađamo se
mnoštva oboljenja, prouzrokovanih nepovoljnim spoljašnjiin
uslovima. Ovaj kratak, ali očevidan primer pokazuje da
se urin može primenjivati ne samo iznutra nego i spolja. "

o nasushnosti,lekovitosti i hranljivosti te vode za bebu nema potrebe prichati,
o tome da je tvoj urin sada kao i ta voda prepun hranljivih supstanci sam vec pomenuo u temi Trudnoca a ovde cu staviti citat od Malahova u kome se navode svojstva urina trudnice,za sve one koji su te srece da im je takav urin pri ruci,da znaju kakvih sve dobrobiti ima od upotrebe tog urina:

" 6. Mokraća trudnih žena. - Ova vrsta urina je veoma
korisna i svojevrsna. U sastavu urina, u njegovim svojstvima
odražava se rad majčinog organizma, funkcionisanje materice
kao organa za rađanje dece, placente i organizma deteta. Takav
unikatni izbor materija i „zapisanih" funkcija više nigde ne
postoji.
Navešćemo ukratko karakteristične osobine mokraće
trudnih žena i promene koje nastaju u njihovom sistemu za
lučenje mokraće. Za vreme trudnoće u bubrezima i mokraćnim
kanalima dešavaju se strukturne i funkcionalne promene. Te
promene se maksimalno uočavaju između 20. i 35. nedelje
trudnoće. Tako tok plazme krvi koja prolazi kroz bubreg raste
do 45%, tiltracija ugrušaka se povećava na 60%. Rezultat je
povećano izbacivanje materija metaboličkog i hranljivog
sadržaja (glukoza, amino-kiseline, vodorastvorljivi vitamini)
sa mokraćom. Najobilnije se sa mokraćom izbacuju amino-
kiseline: glikokol, histidin, teonin, serin i alanin (udvostručuje
se lučenje u 16. nedelji i u momentu porađanja dostiže
4-5 puta veću količinu, nego pre trudnoće). Preobilno se luči
kortizol. Lučenje nekih vodorastvorljivih vitamina povećava se
3-4 puta (folijeva kiselina, cinkobalamin, askorbinska
kiselina). Povećava se lučenje mokraćom krajnjih proizvoda
razmene belančevina (mokraćevine) i razmene nukleoproteina.
Bubrezi luče ferment eritropoetin koji stimuliše stvaranje
crvenih krvnih zrnaca. Kod trudnih žena u drugoj polovini
trudnoće tog fermenta ima petostmko više, nego pre trudnoće.
Prema tome, mokraća trudnih žena je najhranljiviji
„koktel" (glukoza, amino-kiseline, vitamini). Povećan sadržaj
mokraćevine u njoj čini je dobrim diuretičnim i protivtumornim
sredstvom, a stimulišući faktor za stvaranje krvi
pomaže kod anemije u svim njenim oblicima. Kao što se može
uočiti to je doista univerzalan urin, koji se može koristiti za
stimulaciju zaštitnih sila organizma i lečenje velikog broja
oboljenja. Zato, pri bilo kojoj mogućnosti taj „dragoceni lek"
ne treba ispuštati. "

iako su iskustva svakako individualna i primeri ne znache nishta niti su nekakva garancija,chitajuci ovo ,mislim da ne bi trebalo biti problem ni tebi ni bebici da pijesh one jutarnje gutljaje,to je sasvim dovoljno,a nije loshe i da zamrznesh odredjenu kolichinu tog blagoslovljenog nektara,da se nadje 8)
svakako pochni pomalo i prati situaciju sa muchninom isto kao shto si pratila i na pochetku sa urinoterapijom i shodno tome i postupaj slushajuci intuiciju,
poshto se odluke o tvom telu odrazavaju i na bebu,intuicija ti je sada josh izoshtrenija tako da budi bez brige,znacesh tachno shta ti valja chiniti

potrazio sam po knjigama primere upotrebe urina za vreme trudnoce
,ima kod Malahova ,u delu sa primerima,i to bash u vezi lechenja organa za razmnozavanje kao i odrzavanja trudnoce,evo i tog dela:

" U daljem tekstu razmotrićemo pitanje neplodnosti žene.
Koliko u tom slučaju može da pomogne urin?
Prvo. Ako je neplodnost rezultat oboljenja polnih organa
žene, ispiranje špricom, čišćenje debelog creva i tamponi
dovešće sve u normalu.
Drugo. Ako je neplodnost prouzrokovana narušavanjem
hormonalne regulacije ili nedovoljne razvijenosti ženskih
polnih organa, masirajući telo urinom i pijući ga, a takode
upražnjavajući sedeće kupke, ti problemi mogu da se otklone.
Urin će usled povratnih sprega uspostaviti hormonalnu
regulaciju i omogućiće normalan tok trudnoće.
Treće. U težim slučajevima, da bi se uspostavila funkcija
rađanja dece, treba odgladovati na urinu dve-ćetiri nedelje. To
se naročito odnosi na žene koje imaju jedno dete, a drugo, i
pored svih želja, ne mogu da rode.
I na kraju, kod nekih žena dolazi do začeća, ali ne mogu da
iznesu trudnoću do kraja jer dolazi do spontanog pobačaja.
Kako postupiti u tom slučaju?
U početku sprovedite potpuno čišćenje organizma. Dalje,
masirajte vlastito telo nekoliko puta aktiviranim vrstama urina
(diuretikom) i redovno jedite natašte proklijalu pšenicu ili hleb
od nje. Do začeća se aktivno bavite fiskulturom, trčite, vršite
kontrastno tuširanje (topla-hladna-topla-prohlađna-topla-
-prohladna voda). Može se piti vlastiti urin za vreme trudnoće
jednom dnevno - ujutro po 50-100 grama
.

Sve najbolje dobra vilo :D
i javljaj ako bilo shta zatreba :occasion5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 04, 2009 6:58 am 
Član foruma

Hvala Pantelija, probacu sigurno !!!!! :P
Med i jabukovo sirce odavno koristim, ali nikad nisam kombinovala, inace sam pobornik zdrave ishrane, pa mi je ovo leglo kao kec na deset.

Puno pozdrava!!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 04, 2009 7:08 am 
Član foruma

Hvala puno Nat !!!
Imam i ja neki osecaj da ce sve biti u redu, i nekako samo po sebi mi je opet doslo da koristim urin. Pocecu vec sledece nedelje, dok mi se krv malo iscisti od ovih sintetickih vitamina.

Puno, puno pozdrava i svako dobro !!!!!!!!!! :lol:

Vrh

Naslov: Re: Urinoterapija
PostPostano: ned jun 14, 2009 12:14 pm 
Član foruma

Hey svima

Hteo sam da pitam kakva je tačna procedura za perut...
Čitao sam knjige, ranije... I probao na nekoliko načina i sa nekoliko vrsta urina, 1/4ukuvani, sveži, stari...
Ali mi se u zadnje vreme pojavila neka uporna perut i šta god ja radia ona ne prolazi, a neću da kupujem one šampone sa reklama.
Ja svaki put pre prenja kose nakvasim kosu svežim urinom, ili ukuvanim, dobro izmasiram glavu, i posle desetak minuta operem sa malom količinom blagog šampona. To radim odavno, ali ne pomaže.
Pokušao sam i da ostavim duže, ali ne mogu previše jer ipak biće neprijatnog mirisa a aja moram u ljude :)
"Vodou života" sam upražnjavao ranije oko godinu dana zbog problema opisanog u temi o aknama (BPP), ali nije pomoglo. Hranio sam se koliko je meni bilo moguće zdravo. Ako nisam uspeo da rešim taj problem, bilo je drugih pozitivnih efekata, najviše na apetit, snagu i ten. Od pre oko 2 meseca ponovo pijem jutarnju količinu, a po neki dan, kad postim čitav dan, pijem čitavu dnevnu količinu. Tako da evo još jednog člana :thumbup:
Ako imate neku sugestiju i predlog u vezi sa peruti, dobrodođe :love3:

Thanks all of you
&
good bye

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 850 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 43  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.