shminker je napisao/la:
Ja mislim da je DMSO isto ili veoma slično tom gelu za konje , ali je proizvođač rešio da za konje ide sa manjom cenom , a za ljudsku uputrebu da naplati 100- struko.
Već sam napisala da su moji prijatelji to upotrebljavali jer je mnogo jeftinije i pakovano je u velikoj kutiji.
Molim te napiši mi gde se MMS može nabaviti u Hrvatskoj i u kojoj formi
- kristali ili već pripremljen .
Jeftinije je ići sa kristalima pa sam napraviš.
Ne znam koji je to gel za konje, to bih ipak trebao znati tocno, da bih to komentirao.
A sto se tice DMSOa, on se definitivno moze kombinirati s MMSom, ovdje sam i stavio post o DMSOu i MSMu, slobodno mozete pogledati, ima vrlo korisnih stvari.
A sto se tice DMSOa za ljude i zivotinje, razlika je sljedeca:
Veterinarska kvaliteta DMSOa je 99.7% cisti DMSO, a onaj siguran za ljude se definira kao 99.9% cisti. Problem kod DMSOa je taj da je on odlicno otapalo i da sve (dobro, ne bas sve, ali je problem sto je konkretna necistoca) nosi u tijelo bez problema. Alopatska medicina ga zato i koristi, kao nosioca svojih kemikalija kroz stanicnu barijeru, sto omogucava da lijek djeluje puno efikasnije, a u mnogim slucajevima da uopce i djeluje, sto bez DMSOa ne bi bilo moguce. A i sam DMSO ima i te kako korisnih djelovanja. I kad je bez icega.
Sto se tice cijene DMSOa, ona i nije toliko velika, kad se kupuje u Americi, ona iznosi oko $40 za 1L, sto je prilicno puno, vjerujte mi na rijec. Ne trosi se bas tako malo kao MMS, ali i ne puno vise. A za stalnu upotrebu je bolji MSM, DMSO je prilicno jak, pa ima i nekih neugodnih nuspojava.
Sto se tice cijene MMSa, jeftinije ga je nabaviti vec pripremljenog nego u prahu, a prednost praha je sto moze stajati neograniceno dugo, pod uvjetom da je dobro uskladisten. No, i ovdje se moze nabaviti vrlo povoljno.