urka hordearii je napisao/la:
po meni, cistit organizam treba sa vise toga i na vise razina u isto vrijeme, svakako sokovi (sokovnik ili blender) od povrca i svakakvih trava (ja si stavljam persin, bosiljak, ruzmarin itd.)
i da treba pazit da se ne preoptereti jetra dok je period intenzivanog ciscenja org., oprezno!
Peršun je ok, i onaqko se ne može premašiti dnevni bezbedni maximum ako se poštuje princip umerenosti u jelu, ali bosiljak i naročito ruzmarin, oni već imaju puno nižu vrednost tog dozvoljenog dnevnog bezbednog maximuma, i sa njima, ali i većinom čajeva (ili macerata - u haldnoj vodi), može se desiti to s jetrom...
Citat:
a o indikatorima, znam da nekad mi je bio jezik bijeliji, npr da mi se sporije pojavljuju madezhi, a pogotovo one bijele mrljice oblachichi ispod notkiju, toga sam imao nekad dosta, sada nista ili jako malo
S jezikom nemam iskustva, ili mi nikada nije drugačiji do roze, ili nekako nesvesno, nekim navikama, radim kontinualnu detoxikaciju.
Ali ovo s belim mrljama ipod nokata, to je meni nestalo s uvođenjem velikih količina zeleni u svakodnevnu ishranu. Istina zelen mešam sa svim i svačim, ali su se te mrlje izgubile upravo kad sam, pored toga ostalog, uveo i redovno trošenje zeleni.
Citat:
p.s. deda salcin reche "imam zucne kamence"
Ja bih preporučio salatu od maslačka, svakodnevnu, i do 3 puta dnevno.
Zatim čišćenje maslinovim uljem, gorkom solju i sokom od limuna, par puta (ima recepta u klnjizi, npr, Donalda Milera, Malahova, Hilde Klark....).
Pozdrav
D.Miler je napisao/la:
Bilijarna litijaza (kamen u žuči)
Kura za izbacivanje kamena
1) Ishrana:
- Kura kojom se postiže izbacivanje kamena, može se primeniti na 2 načina:
a) Primeniti klizmu sa čajem od kamilice, uveče;
-12 sati ne unositi hranu;
- Ujutru popiti 250 ml čaja - mešavine gaveza, kamilice, kantariona, nevena, hajdučice, koprive, preslice (pomešati u jednakim razmerama; 1 kašičicu mešavine preliti sa 250 ml vrele vode. Ostaviti da stoji 2 minuta);
- Zatim, na svakih 15 minuta piti po 50 ml maslinovog ulja, pomešanog sa 40 ml soka od limuna: ovaj postupak primenjivati 2 sata;
- Narednog jutra, ponoviti ceo postupak;
- Po potrebi koristiti švedsku tinkturu (vidi poglavlje II).
b) Prvi dan:
- Piti samo voćne sokove;
- U 19:00 napraviti klizmu sa 1/2 litre čaja od sleza (Malva vulgaris);
- U 20:00 piti sledeću mešavinu:
Recept: Maslinovo ulje 10 ml
Sok od limuna 4 limuna
Med 1 supena kašika
Homogenizovati ovu masu zagrevanjem na sledeći način:
sud sa mešavinom staviti u drugi sud sa vodom koja ključa i držati dok se sadržaj lagano ne ugreje.
Drugi dan:
- U 7:00 popiti 60 ml ricinusovog ulja, pomešanog sa 3 kašike limunovog soka;
- U 7:30 popiti 1/2 šolje čaja od nane i kamilice;
- Tokom celog dana piti sokove od voća i čaj.
Treći dan:
- Jesti samo rendane jabuke.
Posle kure za izbacivanje kamena sledi:
- Lečenje sokovima i presnom hranom, 2 meseca; 1-2 dana sedmično lečenje voćem (vidi poglavlje III/C);
- Lečenje limunovim sokom (vidi poglavlje III/C);
- Preparat od aloje (vidi poglavlje II).
2) Kupka “Vitalis”, 2 puta dnevno po 25 minuta (vidi poglavlje IV).
3) Kupka trupa, 25 minuta dnevno (vidi poglavlje IV).
4) Naizmenični škotski tuš, 2 puta dnevno (vidi poglavlje IV).
5) Hladno tuširanje celog tela, 3 puta sedmično (vidi poglavlje IV).
6) Naizmenični oblog na zonu jetre i žučne kese, 4 promene (toplo - hladno), jedanput dnevno (vidi poglavlje IV).
7) Derivativni oblog na trbuh tokom noći (vidi poglavlje IV).
8.) Lumbo-abdominalna kataplazma (na slabinski deo i trbuh) od gline, 3 sata dnevno (vidi poglavlje VII).
9) Kod bolnih napada žuči primeniti toplu sedeću kupku, sa temperaturom vode u postepenom porastu.
10) Boravak na čistom vazduhu, vežbe disanja, gimnastika (vidi poglavlje VI).