Sada je: čet maj 08, 2025 4:19 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 406 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re:
PostPostano: sub okt 09, 2010 7:13 am 
Početnik

Jana je napisao/la:
Streamer,
mislim da to s alkoholom nije nikako dobra ideja. Nisam stručnjak za dijete ishranu i sl. ali nekog malog iskustva imam.
Treba se naoružati ozbiljnošću i disciplinom (čvrsta namjera). Postoji i jednodnevna dijeta (samo tekućina) na dan punog mjeseca (znači jednom mjesečno), a koja služi za pročišćavanje organizma, koje je tada navodno, efikasnije.
Često je prakticiram, ali mi se 2-3 puta dogodilo da nisam izdržala niti ta 24 sata. Zašto? Iako sam namjeru imala - ili me nešto iznerviralo ili se nisam dovoljno pozabavila aktivnostima ili sam se malo previše motala po kuhinji...
Treba se zaposliti drugim aktivnostima i što manje razmišljati o hrani (što je malo teško kad si obavezan kuhati, ali ti mislim nećeš imati takvih problema).
Davno je bilo, kad sam počela dugotrajnije gladovanje, ali mi nije uspjelo. Ne sjećam se točno, mislim da sam htjela gladovati sedam dana, a prekinula sam prije i to naglo. Što opet nije zdravo...

Pripremala sam se po knjizi Drage Plečka: "Zdravlje, bioenergija, joga" u kojoj je detaljno objašnjen tretman gladovanja. Ipak se to razlikuje od ovog što ti prakticiraš jer je riječ o potpunom gladovanju - pije se samo voda. Početnicima se ne preporuča duže od 12 dana, a inače gladovanja traju 3-40 dana. Posebno se nakon gladovanja 'prakticira' povratak na hranu(počinju se miješati sokovi sa vodom, polako jesti jogurt, naribane jabuke, itd.)
Iz svega što znam, a i iz vlastitog iskustva donekle, mislim da se nakon bilo kakvog tretmana čišćenja, dijeta ili gladovanja ne bi smjelo navalit na tešku i masnu hranu. Ipak bi to bilo stresno za organizam. A sasvim je moguće da nakon uspješno izgurane dijete ni ne osjećaš potrebu za takvom hranom.

U Plećkovoj knjizi oko 15-ak strana je posvećeno gladovanju, sve se detaljno obrazlaže. Ako nekome treba i hoće, mogu prepisati.

OPO - i ja mislim da je gladovanje - lijek. Ali, ponavljam , tome treba ozbiljno pristupiti.

Ma molim vas imajte malo samilosti pa neka mi se odgovori da li to vazi i za mene :( ciscenje),imam 75 godina i prilicno sa vitalan,ali imajuci u vidu godine starosti nemogu da razlucim tegobe koje imam jesu li sbog starosti ili toxicaije organizma imami zucne kamence,a i hepatitis sam prebolovao,pa imam jaku spondilozu,a i glaukom obostrano,a imam i polinodoznu strumu,pa bi pitanje bilo da li bih i ja smio to probati.Iskreno zahvalan deda Salcin.

Vrh

Naslov: Re: Čišćenje organizma
PostPostano: sub okt 09, 2010 9:02 am 
Član foruma

Ovo čišćenje organizma limunovim sokom, ljutom paprikom i nekim „šećerom“ (maltex, javor...)
mislim da je totalno neškodljivo pa da bi samim tim mglo da se primeni na svakoga bez obzira na godine.
MIslim da simptomi i „bolesti“ koje imate ne mogu biti vezani za godine jer nisu ni svi 75godišnjaci isti zar ne. ;)
Potrebna vam je samo volja i odlučnost da želite da vam bude bolje... pokušajte bar minimalnih 10 dana...
sigurno ćete već tad osetiti poboljšanja.

Vrh

PostPostano: sri okt 13, 2010 10:49 am 
Početnik

Mene zanima kako organizam tokom tog vremena dobije dovoljno potrebnih vitamina i minerala?

Vrh

PostPostano: sri okt 13, 2010 12:16 pm 
Početnik

Bree van der Kamp je napisao/la:
Mene zanima kako organizam tokom tog vremena dobije dovoljno potrebnih vitamina i minerala?

a kako oni što ne jedu po 10-20-50 godina dobijaju vitamine i minerale ......
:)

Vrh

PostPostano: čet okt 14, 2010 10:20 pm 
Član foruma

pilgrim1972 je napisao/la:
a kako oni što ne jedu po 10-20-50 godina dobijaju vitamine i minerale ......
:)
Baš bih voleo to da znam!

No, da li stvarno takvi postoje još se sa sigurnošću ne zna, isto kao što se ne zna da li Uri Geler zaita mislima savija kašike ili samo ume vešto da vara :mrgreen:

Na pitanje tkud organizmu vitamini i minerali za vreme posta-gladovanja može se samo pokušati odgovoriti sa više aspekata, jedan bi bio: za vreme gladovanja telo kao izvor energije troši sopstvene telesne zalihe i drugo tkivo, polazeći od najneprioritetnijeg. Tako dobija i sve potrebne mikro i makro nutritijente. Osim toga, najveći deo vitamina i minerala troši se u procesu probave hrane, a u slučaju posta nema "prave" probave pa nema ni tolike potrebe za ovim supstancijama...

Ja sam postio, do sada bezbroj puta kratke postove od jednog, dva dana, dobar broj malo dužih postova od 3-7 dana, i eto me, živ i zdrav...
Moj drug je postio više puta po 10 dana i izlečio se od brojnih manjeh bolesti (hemoroidi, proširebne vene, gojaznost, problem sa sinusima, problem sa probavom, problem sa kožom,...)... Radio je i lekarske analize jer se od nekih bolesti pokušavao izlečiti i u zdravstvenim ustanovama, tako da bi mu lekari sigurno bar malo skrenuli pažnju da su naišli na bilo kakav nedostatak, avitaminozu i slično...

Pozdrav

Vrh

PostPostano: sri okt 20, 2010 10:17 am 
Početnik

Jos jedno pitanjce :)
Kakva je korist od kajen ljute papricice?

Meni limunada uopste nije losa samo me papricica ugusi i stalno imam taj ukus u ustima koji mi se gadi i tera me na mucninu i povracanje. Jos me i zapece i to ne dok je pijem nego odmah nakon poslednjeg gutljaja.

Vrh

PostPostano: pet nov 05, 2010 8:07 am 
Član foruma

Evo ja bi svog muža pohvalila - 8 dana je izdržao na tom čišćenju. Skinuo 5 kg i super se osjeća.
Jedini problem je što mu je jezik jako bijeli i "podrapani"! Šta je to?
I sad nas još zanima što bi bilo najbolje jesti prva dva dana, jel može kakav dvopek osim povrtne juhice. Voće? Ima kakav savjet?

Vrh

PostPostano: pet nov 05, 2010 5:35 pm 
Član foruma

To bijelo na jeziku su otrovi koji izlaze van iz tijela. Pise da dugotrajno gladovanje prestaje kada jezik postane cisto roze boje, bez bjelih naslaga, no za to je potrebno gladovati jako dugo i ocistiti tijelo do kraja. Vjerovatno preko 30-40 dana.

Posto je kod svih nas jezik uvijek manje ili vise bijel, znaci da se odvija nonstop lagano ciscenje kako se hranimo i jedemo. No vecina smeca ipak ostane u organizmu, a samo mali dio izadje preko nekih organa. Sto manje jedemo i zeludac manje radi, to je jezik vise bijel i ciscenje je jace. Da bi se rasteretilo tijelo, treba cistiti prvo debelo crijevo pa onda jetru. Tu je korijen sve necistoce i otrova koje truju organizam.

Vrh

PostPostano: sri nov 17, 2010 11:40 pm 
Član foruma

da bacim pokoju misao, mislim da postoje neki opceniti indikatori kako tijelo sotji sa toksinima, npr ja se znadnjih 5-6 godina poceo drukcije hraniti, ali prom,jena je isla sporo, tek zadnjih godinu je bilo radikalnije u msilsu organsko, vise sirovo, xy sjemenja, sokovi, raznorazni samljeveni pripravci itd

svakome bih preporucio, da nabavlje kvalitetne biljne cajeve, i da udje u domenu navike, nesto kao mlijeko i kava ostalim 'normalnim' ljudima ;) ..ja dobar dio sam skupim osushim i .. pijem naravno:)

po meni, cistit organizam treba sa vise toga i na vise razina u isto vrijeme, svakako sokovi (sokovnik ili blender) od povrca i svakakvih trava (ja si stavljam persin, bosiljak, ruzmarin itd.)
i da treba pazit da se ne preoptereti jetra dok je period intenzivanog ciscenja org., oprezno!

a o indikatorima, znam da nekad mi je bio jezik bijeliji, npr da mi se sporije pojavljuju madezhi, a pogotovo one bijele mrljice oblachichi ispod notkiju, toga sam imao nekad dosta, sada nista ili jako malo

mozda sam u krivu? dio je info zasnovan na istrazivanju a dio moj subjektivni gut feeling :) ako netko zna nesto u vezi ovog sa bijelim mrljicama ispod notkiju (ne nije prljavstina koja otisla dublje:)

evo jedna serija na jubitou dosta dobrog predavanja jednog tipa, koji je dosta dobro obrazovan ali na pravim mjestima, prosao dost toga, a i ono sto prodaje danas(a ne forsira uopce) je jako dobro, razni biodinamcki pripravci biljni ...vrlo mocno

http://www.youtube.com/user/herbsoflight (vidi se utjecaj devedestih na dizajn obleke i zurke)

p.s. deda salcin reche "imam zucne kamence" ..u vezi toga ja bih preporucio neke od sljedecih chajeva: smilje, šćcirica (zidna kopriva), šipak; za jetru kazhu da je najbolji - osljebad (eng. milk thistle)
preslica također, treba pazit da se kad se kupuje postoje 4 slicne preslice, mnogi po trznicama prodaju a ne znaju ni sta prodaju, od 'krive' preslica razvali bubrege, prava pomogne(equisetum arvense):
http://herbalism.bloger.hr/post/preslica/2317456.aspx // http://www.plantsmedicinal.com/herbs-ho ... p?lang=hrv
pelin za krv, kopriva - za sve i svasta, imunitet krv itd

Vrh

PostPostano: čet nov 18, 2010 11:12 am 
Član foruma

U vezi bijelih mrlja ispod noktiju - meni se to pojavljuje kad imam jako oštećene nokte - kada rašpicama/turpijama--- bilo čime guram kožicu oko noktiju i time očito zrak nekako uđe ispod (ili se jednostavno nadigne malo nokat i eto oštećenja) - eto tada mi se to pojavljuje. Čim pustim nokte na miru neko vrijeme - nema takvih tragova i nokti su zdravi i lijepi.
Inače moj dragi je 8 dana čistio organizam spomenutim pripravkom i izvrsno mu je bilo, sve mu je žao bilo prekidati. Sljedeći puta će i duže....
Eto, sve se može.

Vrh

PostPostano: pon nov 29, 2010 2:05 am 
Početnik

Ja sam pocela sa ciscenjem organizma 23. novembra i osecam se dobro. Zelela bih da izdrzim 40 dana zato sto mi je potrebno i nadam se da cu uspeti. Jos uvek se osecam sjajno :)!

Vrh

PostPostano: pon nov 29, 2010 9:29 am 
Član foruma

troja79 - s koliko kg si krenula na tretman? I koliko češ izgubiti javi nam, mene jako zanima, ja bih voljela na to čišćenje no bojim se izgubiti kilograme - imam naime idealnu težinu (1.67 cm - 55 kg) i ako skinem i 2 kg premršava sam.

Vrh

PostPostano: sri dec 01, 2010 1:52 pm 
Početnik

pozdrav svima!
Malo da podijelim svoje iskustvo sa vama i pitam par pitanja :)
prvi put kad sam bila na ciscenju prije godinu i pol nije bilo apsolutno nikakvih "simptoma"..ovaj put me prvi dan glava ubijala, a jezik sam imala bijelo-zuckast i suh barem 5 dana. ocito sam imala sad puno vise toksina nego prosli put.. evo proslo je 10 dana i sada prestajem ali nesto me zanima (malo cu biti odvratna :))
posto je proslo 10 dana bez ikakve hrane nebi li trebala ona voda kad se ide na wc vec cista izlazit? jer kod mene i 10.dan se nesto naslo malo u toj vodi :) dali je to normalno? vjerovatno bi trebala izdrzat jos koji dan da se ocistim do kraja?

Vrh

PostPostano: sri dec 01, 2010 2:47 pm 
Član foruma

Pozdrav...

Kad čitam ovaj topic ja se samo cudim, ima vas ovdje koji bez ikakvih problema prolazite ciscenje. Moj ego je veliki problem.

No evo poslije nove godine mi dolazi sve sto je potrebno posto ovdje nemam kupiti pa krećem. probat cu pa koliko mognem...

Ja bih ovdje nekoga zamolio da mi kaže koliko mi je odprilike potrebno Maple sirupa ili Melase (i da li je to dvoje jedno te isto - Maple sirup ili Melasa)?

I koliko je potrebno Cayan paprike.

Sve to za nekih 15 dana.

Sok od jednog limuna se ocjedi kako sam shvatio.

Ne vjerujem da cu toliko izdrzati ali ako se desi da izdrzim da imam svega dovoljno.

Ja cu to narucivati iz Njemacke, donijet ce mi rodjaci sad za praznike, pa ako ko ima iskustva sa Njemackim trzistem neka mi preporuci. koji bi kod njih bio naziv za Meple ili Melasu i za Cayan papriku?

Dalje, radim svaki dan do 16,00 sati, i zanima me da li mogu nekih 1,5 l limunade napraviti i ponijeti na posao pa polako pijuckati do 4 sata, ili da popijem jedno 3 puta po pola litre. I da li je to ok flasirati i nositi na posao? Mislim nemam drugog izbora.

Vrh

PostPostano: sri dec 01, 2010 3:42 pm 
Član foruma

amir je napisao/la:
Pozdrav...

Kad čitam ovaj topic ja se samo cudim, ima vas ovdje koji bez ikakvih problema prolazite ciscenje. Moj ego je veliki problem.

No evo poslije nove godine mi dolazi sve sto je potrebno posto ovdje nemam kupiti pa krećem. probat cu pa koliko mognem...

Ja bih ovdje nekoga zamolio da mi kaže koliko mi je odprilike potrebno Maple sirupa ili Melase (i da li je to dvoje jedno te isto - Maple sirup ili Melasa)?

I koliko je potrebno Cayan paprike.

Sve to za nekih 15 dana.

Sok od jednog limuna se ocjedi kako sam shvatio.

Ne vjerujem da cu toliko izdrzati ali ako se desi da izdrzim da imam svega dovoljno.

Ja cu to narucivati iz Njemacke, donijet ce mi rodjaci sad za praznike, pa ako ko ima iskustva sa Njemackim trzistem neka mi preporuci. koji bi kod njih bio naziv za Meple ili Melasu i za Cayan papriku?

Dalje, radim svaki dan do 16,00 sati, i zanima me da li mogu nekih 1,5 l limunade napraviti i ponijeti na posao pa polako pijuckati do 4 sata, ili da popijem jedno 3 puta po pola litre. I da li je to ok flasirati i nositi na posao? Mislim nemam drugog izbora.

Evo ja sam mužu radila - on je 10 dana čistio. Radila sam mu i za ponjet na posao (s tim da je on na poslu do 18 a nekad i 19h) i ponio bi 3 litara, sveukupno bi popio najviše 3-4 lit a ponekad i manje. Važno je popit na svaki osjećaj slobosti, bolova, gladi, vrtoglavica...... on tog svega gotovo da i nije imao, njemu sve žao bilo prekidati tretman!
Melasa/Maple sirup - to je javorov sirup i ima ga za kupit kod nas u Konzumu a i ostalim dućanima ali je skup, čini mi se bočica od cca 2,5 dcl dođe 10 eura. Mi smo koristili med - izvorno domaći i 100% čist - direkt od znalca medara. A kayenska paprika - isto je ima kod nas u svakom Konzumu a i ostalim dućanima, to je začin i bude u dućanima gdje i svi začini (kod nas je to Kotany - proizvođać), mužu je za tih 10 dana bila taman ta 1 bočica - cijena joj je.... nekih 15 kn - sitnica.
A što se limuna tiče prije tiskanja neka odstoji 2-3 h u otopini voda + 1 žličica sode bikarbone. Ja bi unaprijed pripremila nekoliko takvih limuna - to je važno jer su limuni puni pesticida i organizam između ostalog čistite i od toga. Ili kupiti organski......
Još nešto - tekućina se pije po pola litre - znači kad je potreba tada popiti cijelu količinu od pola litre.
Ja sam koristila staklene boce, mislim da je i to važno.
I važno je svaki dan popiti mlake slane vode u količini od pola litre. Sol - najbolje himalajska, kod nas ima u privatnim ljekarnama.
Valjda sam pomogla.

Vrh

PostPostano: sri dec 01, 2010 5:31 pm 
Član foruma

Da li cijeli limun stavis u pola litre otopine vode i sode, onako sa korom ili iscjedjen nisam razumio. I da li je ta otopina od pola litre vode za jedan limun, ili ? Sto se tice meda ovdje mogu nabaviti pravi domaci kristalizovani med, da li je to ok? i pokusat cu naci kayan papriku, a ako ne uspijem da li moze obicna chili, ili ne moze?

Ima neka sol za cicenje crijeva u apoteci.... valjda je to to.... sad je li se pije svaki dan sa pola litre vode ili svaki drugi dan (predpostavljam da nakon toga se ide na wc)

izgleda da cu ja krenuti na dijetu prije nove...

dalje, koliko meda stavljas? 3 supene zlice isto kao i melase? nema veze je li kristalisan ili ne, sita kolicina ide? ja vise volim kristalisan jer sam jos sigurniji da je pravi domaci, livadski...

Vrh

PostPostano: čet dec 02, 2010 1:31 am 
Član foruma

urka hordearii je napisao/la:
po meni, cistit organizam treba sa vise toga i na vise razina u isto vrijeme, svakako sokovi (sokovnik ili blender) od povrca i svakakvih trava (ja si stavljam persin, bosiljak, ruzmarin itd.)
i da treba pazit da se ne preoptereti jetra dok je period intenzivanog ciscenja org., oprezno!

Peršun je ok, i onaqko se ne može premašiti dnevni bezbedni maximum ako se poštuje princip umerenosti u jelu, ali bosiljak i naročito ruzmarin, oni već imaju puno nižu vrednost tog dozvoljenog dnevnog bezbednog maximuma, i sa njima, ali i većinom čajeva (ili macerata - u haldnoj vodi), može se desiti to s jetrom...

Citat:
a o indikatorima, znam da nekad mi je bio jezik bijeliji, npr da mi se sporije pojavljuju madezhi, a pogotovo one bijele mrljice oblachichi ispod notkiju, toga sam imao nekad dosta, sada nista ili jako malo

S jezikom nemam iskustva, ili mi nikada nije drugačiji do roze, ili nekako nesvesno, nekim navikama, radim kontinualnu detoxikaciju.
Ali ovo s belim mrljama ipod nokata, to je meni nestalo s uvođenjem velikih količina zeleni u svakodnevnu ishranu. Istina zelen mešam sa svim i svačim, ali su se te mrlje izgubile upravo kad sam, pored toga ostalog, uveo i redovno trošenje zeleni.

Citat:
p.s. deda salcin reche "imam zucne kamence"

Ja bih preporučio salatu od maslačka, svakodnevnu, i do 3 puta dnevno.
Zatim čišćenje maslinovim uljem, gorkom solju i sokom od limuna, par puta (ima recepta u klnjizi, npr, Donalda Milera, Malahova, Hilde Klark....).

Pozdrav

D.Miler je napisao/la:
Bilijarna litijaza (kamen u žuči)
Kura za izbacivanje kamena
1) Ishrana:
- Kura kojom se postiže izbacivanje kamena, može se primeniti na 2 načina:
a) Primeniti klizmu sa čajem od kamilice, uveče;
-12 sati ne unositi hranu;
- Ujutru popiti 250 ml čaja - mešavine gaveza, kamilice, kantariona, nevena, hajdučice, koprive, preslice (pomešati u jednakim razmerama; 1 kašičicu mešavine preliti sa 250 ml vrele vode. Ostaviti da stoji 2 minuta);
- Zatim, na svakih 15 minuta piti po 50 ml maslinovog ulja, pomešanog sa 40 ml soka od limuna: ovaj postupak primenjivati 2 sata;
- Narednog jutra, ponoviti ceo postupak;
- Po potrebi koristiti švedsku tinkturu (vidi poglavlje II).
b) Prvi dan:
- Piti samo voćne sokove;
- U 19:00 napraviti klizmu sa 1/2 litre čaja od sleza (Malva vulgaris);
- U 20:00 piti sledeću mešavinu:
Recept: Maslinovo ulje 10 ml
Sok od limuna 4 limuna
Med 1 supena kašika
Homogenizovati ovu masu zagrevanjem na sledeći način:
sud sa mešavinom staviti u drugi sud sa vodom koja ključa i držati dok se sadržaj lagano ne ugreje.
Drugi dan:
- U 7:00 popiti 60 ml ricinusovog ulja, pomešanog sa 3 kašike limunovog soka;
- U 7:30 popiti 1/2 šolje čaja od nane i kamilice;
- Tokom celog dana piti sokove od voća i čaj.
Treći dan:
- Jesti samo rendane jabuke.
Posle kure za izbacivanje kamena sledi:
- Lečenje sokovima i presnom hranom, 2 meseca; 1-2 dana sedmično lečenje voćem (vidi poglavlje III/C);
- Lečenje limunovim sokom (vidi poglavlje III/C);
- Preparat od aloje (vidi poglavlje II).
2) Kupka “Vitalis”, 2 puta dnevno po 25 minuta (vidi poglavlje IV).
3) Kupka trupa, 25 minuta dnevno (vidi poglavlje IV).
4) Naizmenični škotski tuš, 2 puta dnevno (vidi poglavlje IV).
5) Hladno tuširanje celog tela, 3 puta sedmično (vidi poglavlje IV).
6) Naizmenični oblog na zonu jetre i žučne kese, 4 promene (toplo - hladno), jedanput dnevno (vidi poglavlje IV).
7) Derivativni oblog na trbuh tokom noći (vidi poglavlje IV).
8.) Lumbo-abdominalna kataplazma (na slabinski deo i trbuh) od gline, 3 sata dnevno (vidi poglavlje VII).
9) Kod bolnih napada žuči primeniti toplu sedeću kupku, sa temperaturom vode u postepenom porastu.
10) Boravak na čistom vazduhu, vežbe disanja, gimnastika (vidi poglavlje VI).

Vrh

PostPostano: čet dec 02, 2010 8:46 am 
Član foruma

amir je napisao/la:
Da li cijeli limun stavis u pola litre otopine vode i sode, onako sa korom ili iscjedjen nisam razumio. I da li je ta otopina od pola litre vode za jedan limun, ili ? Sto se tice meda ovdje mogu nabaviti pravi domaci kristalizovani med, da li je to ok? i pokusat cu naci kayan papriku, a ako ne uspijem da li moze obicna chili, ili ne moze?

Ima neka sol za cicenje crijeva u apoteci.... valjda je to to.... sad je li se pije svaki dan sa pola litre vode ili svaki drugi dan (predpostavljam da nakon toga se ide na wc)

izgleda da cu ja krenuti na dijetu prije nove...

dalje, koliko meda stavljas? 3 supene zlice isto kao i melase? nema veze je li kristalisan ili ne, sita kolicina ide? ja vise volim kristalisan jer sam jos sigurniji da je pravi domaci, livadski...

Da - cijeli limun (neprerezan) stavim u otopinu soda/voda, stavim ih nekoliko - 6,7 komada.
Med - stavila bi 3 velike žlice (samo pazi - med ne smije dodirivati metal, uzmi plastilčnu ili keramičku žlicu, inače gubi svoja "dobra" svojstva). O kvaliteti tog tvog meda ne bi znala ali i javorov sirup iz dućana je vjerujem pod velikim upitnikom što se čistoće tiče....
Za papriku ne znam, probaj naći kayen jer ne vjerujem da je nema - ja je i inače volim koristiti i znam iz iskustva da je zaista jako jako ljuta - vjerojatno i to igra neku ulogu.
A sol - probaj tu što si našao u apoteci - i pij to 1 na dan (odjednom popiješ pola litre slane mlake vode) - najbolje navečer da ne bi zakasnio ujutro na posao zbog sjedenja na WC-u.
Evo moj muž reko da će na proljeće opet i to 20 dana sigurno. Ja bi isto no bojim se izgubiti kile.
Voljela bi da se javi neko ko je čistio organizam sa idealnom težinom (čak bližoj onoj pod "pothranjenost") pa da mi javi kako je to izgledalo nakon 10-15 dana ili više.

Vrh

PostPostano: čet dec 02, 2010 10:45 am 
Član foruma

E, puno hvala na odgovoru sad mi je sve jasnije i mogu uskoro da zapocnem. Samo da jos nadjem kayen.

Ima jos samo jedna stvar, cini mi se da sam negdje citao koliko je idealno da se uzima meda u toku dana, pa da nije pretjerano uzimati 3x7, sto znaci oko 20 kasika meda dnevno? Et jedino mi to nesto, puno je to meda, mislim nije ni cudo sto se ne gladni hehe...

Vrh

PostPostano: čet dec 02, 2010 1:24 pm 
Član foruma

dikobraz11 je napisao/la:
posto je proslo 10 dana bez ikakve hrane nebi li trebala ona voda kad se ide na wc vec cista izlazit? jer kod mene i 10.dan se nesto naslo malo u toj vodi :) dali je to normalno? vjerovatno bi trebala izdrzat jos koji dan da se ocistim do kraja?

Baš čudno, meni se od buđenja do narednih par sati već ta voda obezboji i inače, a da ne prićam otkad se kao zdravo hranim.
Kada postim, svo vreme je bezbojna, zapravo postane kao voda u svakom smislu.

Ne znam šta reći osim da bih ja ostajao na postu/čišćenju dok ne dobijem nekoliko dana u kontinuitetu bezbojan urin.
Ok je da je malo obojen kada se unosi hrana, to je normalno, naročito ako se hranimo kaoko je danas uobičajeno.

Pozdrav

PS
Inače, ne živim bez stresa ni u kom slučaju... a stres ume da oboji... no čak i s tim, eto, kako sam i napisao gore...
Kad nema stresa, mogu da jedem i "otrov" i wc miriše nakon što ga upotrebim u oba slučaja :D
Ali stres pokvari sve...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 406 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.