Homeopatija... izuzetak ili pravilo?
Razmisljajuci o ovoj temi razne ideje su mi dolazile u pamet pa evo da podelim svoja razmisljanja sa vama.
Ovo sto mi radimo kad pravimo srebrnu vodu mi se cini kao metod primene jako grube sile. Mislim na elektrolizu kojom se pravi sebrna voda.
Sta ako sve to nije neophodno?
Sta ako je dovoljno ostaviti srebrni predmet preko noci u vodi?
Izvorskoj vodi ako je moguce, naravno.
ili mozda samo na jedan sekund... ?
Ili na jedan minut?
Ili na jedan sat?
Ili ajde neka bude i na jedan dan?
Da li je mozda tada ucinak otopine visestruko delotvorniji?
I ako jeste, zasto?
Na kraju sve velike, kljucne stvari su jednostavne, bar tako neki kazu
Citajuci knjigu Polje Lynne McTaggart i razmisljajuci o homeopatiji koja se izmedju ostalih tema pominje u knjizi nemace mi se jedna logicna ideja. Naravno, homeopatska ideja ali vezana za jonsko srebro.
Ono sto se u sustini desava izgleda da je neka vrsta prenosa energetskog otiska koji u vodi ostavlja uronjena stvar ili tvar. Bilo da je ta stvar ziva (biljka) ili “mrtva” (srebro). Energetski ili frekventno su obe ove stvari “zive” tj. imaju neku vibraciju koju prenose na vodu. Ne znam sta kazu nacela homeopatije ali iz do sada procitanog izgleda da postoji neka granica razredjenja (1:1000 recimo) posle koje se pozitivni efekti ucinka visestruko pojacavaju. I izgleda da se to desava od trenutka kada je tvar toliko razredjena da u njoj vise skoro da i nema nijednog atoma od pocetnog rastvora. Bio taj rastvor od neke biljke ili od srebra.
Naravno,ako voda moze da pamti energetski otisak srebra (a ne vidim zasto nebi mogla) onda ovo vazi i za sve ostale metale.
Ako je ovo razmisljenje gore makar i priblizno tacno moglo bi se desiti da bi KAP nase vode, bilo kako da je proizvedana, bila dovoljna da napravi lek od bureta obicne vode? Samo je mozda pitanje da li je sa vodom iz slavine moguce postici ove efekte ili je potrebna ako ne izvorska ono barem makar kako destilovana voda ili na neki nacine “ozivlljena” tj. energizirana voda (informirane case, magneti, molitva i slicno). Pozeljna je i prepuruciva izvorska voda, naravno.
I da li se sa vodom koju pijemo iz pipe

i koja u sebi vec sadrzi energetski otisak fluora i mnogih drugih hemijskih otrova a i sire moze napraviti delotvoran "homeopatski" rastvor?
Ako neko ovde ima mogucnost da ovo proveri neka proveri... mene nesto mrzi
Ako slucajno ima ovde takvoga, da ima pristup laboratoriji i slicno, sad ima ideju.
Pitanje je, znaci, da li, ako je gore navedeno priblizno tacno, KAP srebrne vode ima isti ili cak mnogo veci ucinak kad se doda u neku “zivu” vodu i dobro promucka?
Uh, al sam se raspis`o, gotovo