Uhhhh.... pa vidite... kao što imam običaj da uvek kad s nekim pričam o
ozbiljnoj i "dubokoj" temi počnem jednom specijalnom rečenicom tako ću i
sada..., sve treba uzimati sa rezervom i sve treba poštovati, osim, možda,
mišljenja onih koji se rigidno i očigledno zbog sujete, drže sojih stavova i
ubenenja i to samo jer su njihovi i jer iz neznanja ili frustracija te
nesigurnosti imaju tu potrebu, pa i onda kad su im ti stavovi, konkretnim
dokazima osporeni. Menutim, kako je sve relativno, ko će ga znati, mislim, i ti konkretni dokazi koliko su konkretni ili su ipak samo još jedna zabluda, čime dolazimo da zaključka o sveprisutnoj iluziji, pa i, konkretno, iluziji o
konkretnosti...

Znači, poštovati svačije mišljenje jer svi mogu biti u pravu, pa i oni koje
smatramo najglupljima, jer možda se uspostavi da su najmudriji a da smo mi bili najgluplji...
Da se sada skoncentrišem na temu...
Znači, skrenuću pažnju na neka neslaganja...
U različitoj se literaturi govori različito, negde se kaže da se koristi
isključivo ukuvani urin za spoljnu upotrebu a negde da se koristi samo urin, a ne kaže se da mora biti ukuvan... U svim navodima se govori o postignutim pozitivnim rezultatima. Ja sam puno čitao o tome, ranije, i morao bih da opet guglam do tih izvora da bi naveo konkretno gde šta piše, a drugi pak zapisi su mi zatrpani negde u arhivi..., (nemojte pomisliti da sada kao navodim nešto i ovim pokušavam da se "izvučem" a sa ciljem da izmanipulišem, ne - koga interesuje taj će da progugla i vidi da je baš kao što govorim). Ima tu i još nekih stvari sa kojima se ne slažem, kao na primer ono o interferenciji i to samo zato jer mi to objašnjenje zvuči kao ono koje mi je majka davala kad sam bio dete i pitao je: "mama a zašto je noću mračno?" a ona bi mi odgovorila "Pa sine, to je zato što tada pada mrak."......
A što se posuna tiče, ne morate tražiti vatrostalno staklo, svaki metalni sud,
šerpa, lonac, čajnik i sl, koji su emajlirani-što znači prevučeni slojem emajla
(to je onaj sloj koji se razbija ako udarite u sud, recimo čekićem, to je ono
čime je obložen električni štednjak, ili šporet na drva...). Znači sve što nije
direktno metal a to je, u glavnom, svaki kuhinjski sud (bar u mojoj kuhinji:)
Bakar ne bih savetovao, on može da izreaguje sa nečim (npr sa kiselinama iz voćapri pečenju pekmeza..., a i sami njegovi oksidi koji nastaju korozijom su
toksični... ili npr.sa NaCl iz urina pri čemu bi nastao bakar hlorid, a, rekao
bih da je on toksičan...
Znači bilo koji emajlirani sud, emajl sprečava bilo kakve reakcije jer je poput
stakla inertan t.j. stabilan-nereaktivan.
Oko ovih drugih, gore pomenutih ali i nepomenutih neslaganja tvrdnji u
literaturi od autora do autora, najbolje je da iskomentarišu oni koji stalno
obnavljaju dotičnu teoriju ili koji su sveži u njoj. I zbog svih koji u temi
učestvuju (najmanje zbog mene, ja sam sve svoje radoznalosti ovde, manje-više, zadovoljio). Ja bih to uradio ali sam kratak s vremenom, žalim što to nisam tada uradio, dok sam o tome istraživao, jer o mnogim stvarima imam takav jedan vid beleške...
Znači pronaći sve kontradiktornosti i drugačijih tvrdnji, dati izvore i
prokomentarisati sa stanovišta ličnih ili posrednih iskustava.
Kako Jack to voli da kaže jedina prava religija je znanje, pa hajde da sve
razjasnimo i VERUJEMO u ZNANJE, a ne u rekla-kazala ili sine mrak je jer nije
dan:)
I još jednom da pomenem, sve treba uzimati sa rezervom i propustiti kroz svoju "misleću mašinu" jer najveći je problem civilizacije što se većina ponaša poput ovaca i slede svoje pastire, a zna se gde pastir na kraju odvede svaku svoju ovcu, ili zašto uopšte i uzgaja ovce:)
Ne pravim se pametan jer nisam, i ne želim da iko pomisli "gle ovoga, on me tu nešto uči", samo hoću da kažem da je najbolji učitelj onaj koji te ne nauči da slušaš već da mućkaš svojom glavom! Svaki drugi od tebe želi samo jedno, da od tebe stvori poslušnu budalu i u tebi duboku naviku da ne razmišlčjaš već da veruješ slepo u ono o čemu te on uči!
Izvinjavam se što sam bio prilično off topic.
Hvala i pozdrav svima