badem je napisao/la:
CISCENJE ORGANIZMA- SISTEM STVARANJA I OBNAVLJANJA CELIJA
Boris Aronovich
Postoje 2 puta covekovog izvlacenja iz bolesti:
Oslobadjanje od negativnih programa i
Ociscenje organizma
Sta znacI termin ZAGADJENJE ORGANIZMA?-to je pre svega, lose stanje debelog creva, koje salje u krv mnogo otrovnih materija. To je poremecen rad jetre, koja je filter organizma I koja ne moze zadovoljavajuce da procisti krv. To je nedovoljno dobar rad bubrega, koji kao I jetra treba da ciste krv. To je poremecaj rada nervnog sistema, takozvanog neurovegetativnog sistema koji regulise rad unutrasnjih organa. Osim toga, to su infekcije u raznim delovima organizma I to, po pravilu, najvise u ustima, zubima I nosnim putevima. Te infekcija dospevaju takodje u krv I raznose se po organizmu.
badem je napisao/la:
Zagadjena krv ne dovodi samo do bolesti, nego I do stanja koje je svojstveno mnogim ljudima: rdjavo raspolozenje, umor, rdjav san, lose pamcenje, slaba koncentracija I moc shvatanja.
Poznato je da mnogu ljudi pokusavaju da rese zdravstvene problem pomocu raznih alternativnih metoda I cesto ne dobijaju pomoc zbog zagadjenog organizma. I stvarno, zamislite da covek koristi neku alternativnu metodu za lecenje, kojom se moze pojacati krvotok, sta se desava u tom slucaju? Celije koje pocinu da dobijaju vise hranljivih materija istovremeno dobijaju I vise otrova. Krajnji rezultat ove terapije je nistavan ili bolesniku moze biti jos gore.
Najnovija naucna istrazivanja pokazuju da mnoge bolesti nastaju kao rezultat zagadjenja debelog creva, jetre I bubrega.Vecina istrazivaca smatra da u 90% slucajeva rak dojke kod zena razvija zbog jakog zagadjenja debelog creva.Uzroci mnoguh alergijskih oboljenja su zaga|ena jetra I debelo crevo. Depresije I psihicke poremecaje je tako|e tesko leciti bez ciscenja tela. OslanjajucI se na svoj 25-godisnji rad u oblasti alternativne medicine, mogu sa ubedjenjem da kazem da lecenje bolesti ili nespokojstva,bez prethodnog ciscenja organizma ima male efekte ili je sasvim neefikasno.
badem je napisao/la:
Cilj ove knjige je da isprica kako covek moze sam, pomocu pristupacnih metoda, da povrati zdravje, ocistivsI svoj organizam. Imam u vidu I psihicko I fizicko ciscenje.
Metoda koju predlazem je ciscenje tela na nivou celija. Prema mojoj metodi, ciscenje svakog organa se sastoji iz dve etape. Prva je priprema za ciscenje, zasnovana na primeni pomocnih sredstava..Druga-neposredno ciscenje-moja nova metoda koja omogucava da se radeci samo MISLIMA I RUKAMA, izazovu VIBRACIJE celija I da se, zahvaljujuci tome, stvarno I efikasno ociste organi. Takvo ciscenje organa je jednostavnije I efikasnije od ranije poznatih, ne trazi mnogo vremena I pomaze coveku da nadje blizak kontakt sa svojim telom, sto je garancija fizickog I psihickog zdravlja. Sto se tice PSIHICKOG CISCENJA ono je takodje neophodno, jer je konacni rezultat negativnog misljenja zagadjenje organizma. Takva su misljenja pakost, uvreda, osecanje krivice, nedostatak ljubavi prema sebi I drugima, kompleks nize vrednosti, trajno nespokojstvo, kritika sebe I drugih, agresivnost, mrznja I druge negativne misle o kojima ce takodje biti rec..Te misli, nakon izvesnog vremena, izazivaju blokadu misica ili grceve koji blokiraju dovod krvi u neke delove tela I ogranicavaju ishrane organa I celija u organizmu. Ne samo sto se blokiraju misici nego se javljaju I teskoce sa cirkulacijom energije u telu, sto dovodi do energetskog debalansa organizma. I energetske I misicne blokade su uzrok fizickih poremecaja.
Osim toga, nase duhovno stanje deluje na nas odnos sa ljudima, nas socijalni polozaj I nasu sudbinu. Kao sto je poznato ortodoksna medicina lecI fizicko telo I otklanja simptome, ne dirajucI uzrok. Prirodno, to nije resenje problema. Bolest se vraca na isto mesto I postaje hronicna, ili s menja mesto u telu. Pomocu lekova se moze izleciti bolest creva, ali ce se posle izvesnog vremena javiti problem sa bubrezima, sto ne cudi. U telu je ostao energetski debalans, postoji unutrasnja I misicna napetost, ciji su izvor misli.
dobra stvar kod ove teme(a ovo vazi i za komshijske teme sa ovog podforuma,kao gladovanje,sirova hrana,urinoterapija),je shto u njoj ima poprilichan broj postova onih koji su knjige o kojima se diskutuje prochitali(vrlo retka pojava,pogotovu na podforumu metafizika,gde se vecina postova pishe a da se i tema ne prochita,a o chitanju knjiga i da ne govorimo,ko ima vremena da chita knjigu koja je deblja od 1mm,valjda chekaju 2012 i nadaju se da ce tada citanje biti brze,bar 13 puta brze,ko zna mozda i instant daunlod
josh je bolja stvar shto su to shto su u knjigama prochitali i iskusili na sebi te navode iz knjiga proverili i u praksi shto je chini veoma korisnom sadashnjim i buducim chitaocima
pre svega oslobadja diskutante od potrebe da jedni druge ubedjuju koji je autor/knjiga u pravu a koji nije,da donose sudove na osnovu vere ili uverenja,i slichne igrice uma
jednostavno primenish to iz knjiga i vidish,ili je tako ili nije tako,
ako nije tako kazesh: ljudi,kod mene nije bilo tako
ako je tako,kazesh: ljudi,kod mene bash tako
shto je opet individualno i ne vazi za sve, i ne znachi da ce svi proci kroz to iskustvo identichno,vec samo za iskustvo te individue
moja iskustva potvrdjuju mnogo toga iz knjiga koje se ovde diskutuju,pogotovu ovi citati od Aronovicha,kao i knjige od Malahova
kod chishcenja organizma(kod fizichkog tela) fokus je na jetri,bubrezima i debelom crevu
jer je u tim organima tokom zivota najvishe nagomilanog djubreta i otrova kao i promena u tkivu kao posledice dogotrajne intoksikacije onim shto u organizam unosimo putem hrane i disanja
ali i zbog toga shto kad se krene sa chishcenjem organizma,bez razlike koju metodu odabrali,ili kombinaciju vishe njih,sav taj otpad kad krene,opet putem krvi prolazi kroz jetru,bubrege,debelo crevo,shto na te organe deluje veoma opterecujece,neshto kao toksichko bombardovanje,shto dovodi do toks.shokova i kriza raznog intenziteta
pogotovu na pochetku procesa je bitno posvetiti paznju jetri jer ona je tada najopterecenija,ne bi valjalo da se josh odmah tako naglo optereti to ce chitav proces chishcenja otezati
potrebno je izoshtriti instrument kojim osecamo svoj organizam i jetru povremeno odmarati,
stavljati obloge na jetru(moze od ukuvanog urina,gline,shta kome pashe),
grejanje jetre rukama -takodje pomaze
masiranje tela ukuvanim urinom mozda najvishe pomaze da se jetra rastereti od onog prvog jurisha otrova jer ukuvani urin je nenadmashan u izvlachenju otrova iz organizma preko koze,tako da ce velika kolichina tih otrova izaci kroz kozu umesto da ide u jetru i tako je opterecenje jetre duplo manje,ako ne i vishe
chesto tushiranje,omogucite kozi da shto slobodnije dishe
shto vishe vremena u prirodi,na cistom vazduhu i na zemlji,daleko od asfalta
shto se chiscenja debelog creva tiche,o tome sam vec prichao na Urinoterapiji,ali je,to bar po meni,kljuchni deo priche chiscenja organizma,pa cu i ovde malo
dovoljno je prochitati ajurvedske zapise da se uvidi kolika je paznja posvecena segmentu chishcenja debelog creva ukuvanim urinom,(i Malahov se uglavnom oslanja na ove zapise,svakako uz gomilu primera iz prakse koje iznosi u knjigama)
iz zapisa se vidi da su josh tada,pre,5,6,7,8....000god.(mozda i vishe,al' nema starijih zapisa

) taj proces ljudi radili postepeno i veoma pazljivo,chitav proces je trajao minimum mesec i duze,i kolichina se povecava postepeno,od rakijske chashice do 0.5l pa se onda opet smanjuje od 0.5l do chashice,i naravno sa pauzama izmedju klistiranja,nikako svakodnevno
teshko je zamisliti,al' evo da probamo
koliko je tada,u to vreme,bio chistiji vazduh,voda,okolina,a tek hrana(da podsetim,to je tako davno da chak ni onaj grm koji govori nije josh uvek bio u prichi,a o pozutelim sveskama od 70 eura kao chekiranoj karti za raj i da neprichamo)
ako su tada toliko pazljivo to radili mo'sh misliti koliko je danas ,medju svim ovim otrovima kojima smo izlozeni,to neophodno
iako ovi sadrzaji navode na zakljuchak da je chiscenje debelog creva najbolje i najtemeljnije odraditi ukuvanim urinom,
josh je bolje kad se chovek sam to svojim iskustvom spozna
drago mi je da je takvih iskustava na ovom forumu vec nekoliko i da su sva izuzetno pozitivna,bash kao i moje
jer knjige su knjige,citati su citati,mogu se i napamet nabubati,ali je ipak iskustvo neprikosnoveno(pogotovu u ovim temama oko zdravlja) jer samo se iskustvom promene zaista chine i manifestuju,sve ostalo je samo pricha oko toga
evo primer:
Chovek bez iskustva bilo kakvog klistiranja - chak i da prochita sve knjige o tome,nema shta da kaze o tome
Chovek(isti chovek) se klistira nekoliko puta vodom i kaze: "ovo je super

,osecam se mnogo bolje,lakshe,chistije,itd..."
Zatim se taj isti chova klistira nekoliko puta svezim urinom ,pa kaze: "woow

,ovo je sto puta bolje od klistiranja vodom,nikad se ovako dobro nisam osecao,nisam znao koliko djubreta imam u sebi dok ovo nisam uradio,ma ovo je neshto najbolje..."
Zatim prodje kroz proces chishcenja ukuvanim urinom,i kaze(kad od ushicenja dodje do rechi):WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW

........................
e ovo je stvarno neshto najbolje za chishcenje debelog creva,tek sada zaista znam koliko sam djubreta nosio u sebi

"
iz datog primera nije teshko uochiti,da su iskustva ta koja su menjala prethodne tvrdnje i formirala nove,a ne knjige,jer taj je chova josh pre prvog klistiranja vodom mogao sve te knjige prochitati i verovati ovom ili onom autoru,zbog stila pisanja,zbog prethodnih uverenja,ili mozda samo zato shto mu je zemljak,ili shto je zavrshio istu shkolu.....svejedno,nijedna se od gorenavedenih promena ne bi desila ma koliko knjiga prochitao,ma koliko se jednom od tih knjiga ili svima odushevio,da nije bilo iskustva,prakse
PoZdrav
P.S.
badem je napisao/la:
Drugim recima treba leciti ne covekovo telo nego COVEKA. Jer fizicko telo- to jos nije covek. Covek- to je pre svega- dusa, koja misli, raduje se , uzbudjuje, voli. Samo ona moze da ucini coveka srecnim ili nesrecnim, samo ona moze da izleci telo ili da mu naudi.
razumem da je lepo kad se ovako poetski naslaze,ali ovo chitaju i djeca,pa da se neko,daleko bilo, ne zbuni:
dusha nije ta koja misli
kada bi, kojim sluchajem,tako bilo,onda bi onaj WWIII o kome pricham vec par godina ovde na forumu zavrshio istog trenutka,ne bi sve to ovoliko trajalo