Dakle, evo naseg iskustva sa urinoterapijom:
citam da je bilo dilema medju forumasima u cemu da kuvaju urin. Ja sam ga kuvala u flasici od debljeg stakla, sirokog grla, od soka, koju sam obavila zicom i i stavila u lonac u kome je bila kljucala voda - princip tzv.kuvanja na pari. Medjutim, ovakvo kuvanje traje satima, tako da je Pantelijin predlog da se kuva u posudi od teflona 100% bolji, jer kuvanje traje krace.
Uzela sam decji urin (decak od 12 godina), objasnila muzu da je to najbolji lek za bolesti, prevenstveno njega muci glaukom. Prihvatio je da isproba da ukapava u oci.
Kada je urin bio ukuvan na 1/4, ohladila sam ga i sipala u flasice od kapi za oci. Iako sin i ja nemamo taj zdravstveni problem, zeleli smo da probamo na sebi njegovo dejstvo, jer, ko velim, ne moze stetiti!
Ukapali smo po jednu kap u svako oko i posle malog peckanja, cinilo nam se da nekako jasnije vidimo, kao da su nam oci bile manje umorne
Sinu se dopala ideja da proba da ukapa i u uho jer ima cep koji nikako da ispadne. Nagovorio je i mene. Isti osecaj - kao da nam se sluh izostrio
Medjutim, problem je sto se muz ne usudjuje da prekine koriscenje kapi za ocni pritisak iako ga ja nagovaram da pokusa nekoliko dana samo sa urinom
Ipak, bez obzira na njega, ja sam vrlo zainteresovan da krenem korak dalje, pa bih da posao odradim kako valja i to bih krenula sa ciscenjem debelog creva, jetre, pa tek onda da mazem urin (ukuvani).Ili mogu da ga mazem i dok traje ciscenje, sta kazu oni koji imaju iskustva u ovome? Pozz