Sada je: pet nov 01, 2024 1:04 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 286 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Životinje-biljke
PostPostano: ned apr 12, 2009 11:35 am 
Član foruma

DINGSTRAVAGANZA je napisao/la:
Evo ovako nesto me zanima.
Koja je razlika izmedu životinja i biljaka, ovi koji nejedu životinje oni jedu biljke zaprvo vege su. I sad me zanima zasto.
Koja je razlika izmedu životinja i biljaka???

negdje je na forumu pisalo o tome, no nemogu pronaci #-o
no dobro, ewo sta sam nasao na netu:

"Astralna projekcija je pojava kad astralno tijelo napusti fizičko tijelo. Astralno tijelo je jedno od mnogih tijela koje svi mi imamo ali svako pustoju u različitoj dimenziji. Ta tijela uključuju astralno, mentalno, fizičko, spiritualno, eterično."

e sad, biljke imaju (ako se ne waram) fizicko i etericno (neznam je li jos nesto). ziwotinje osim toga jos i astralno (jesam li u prawu?) :wink:

ako netko zna di na forumu tocno pise owa razlika medju nama (ljudi, ziwotinje, biljke i minerali neka kaze) :mrgreen:

UPDATE: a jesan blesaw. nasao na owom topicu na pocetku owo :mrgreen:

Covjek ima 4 tijela: mentalno, astralno, etersko i materijalno.
Zivotinja ima 3: astralno, etersko i materijalno.
Biljka 2: etersko i materijalno.
Minerali samo materijalno.

Zadnja izmjena: bad.ass; ned apr 12, 2009 12:40 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 12, 2009 12:30 pm 
Član foruma

btw, neznam da li se jos wrte, ali da li je ko primjetio one pikowe reklame o mesu (crwenom)? kao jedino ono moze da opskrbi tijelo potrebnim zeljezom?! i moto na kraju: "crweno meso je zdrawo meso" (mislim da je tako). boze propagande... #-o :?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 12, 2009 7:17 pm 
Administrator

Citat:
ali da li je ko primjetio one pikowe reklame o mesu (crwenom)?

Da... vidjeh...

Nego... da si ti "u koži" direktora marketinga te firme... vjerojatno bi odobravao takvu reklamu...

"U redu" ili "nije u redu" MOŽE uveliko ovisiti o nečijoj percepciji.

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 12, 2009 7:49 pm 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Citat:
ali da li je ko primjetio one pikowe reklame o mesu (crwenom)?

Da... vidjeh...

Nego... da si ti "u koži" direktora marketinga te firme... vjerojatno bi odobravao takvu reklamu...

"U redu" ili "nije u redu" MOŽE uveliko ovisiti o nečijoj percepciji.

:mrgreen: :wink:

e, a to je ono sta nisam. i da jesam nebih bio, odnosno da nije ne bi ni bilo! #-o :mrgreen:

uglawnom, prihwacam da se takwe stwari dogadjaju jer je owo OPS swijet i kao takaw se ponasa. narawno ima nas koji smo poceli kuziti neke stwari i tezimo OPD-u (hocemo li ikada dospjeti, neznam ali pokusawamo), no kao da nas s wrimena na wrime owaj programirani sustaw powuce natrag u swoje ralje. no, napokon umijemo da objektiwno razmisljamo i uwidjamo tu programiranost. :roll:

sto se tice percepcije. iole normalan cowijek (koji razmislja) ce zakljuciti da NIJE u redu reklamirati crweno meso kao JEDINI izwor zdrawog zeljeza, odnosno da se MORA jesti crweno meso BAR dwa puta tjedno. dakle, propaganda, laz, bezobrazluk, pohlepa pojedinaca koji teze za profitom. i profit im je na prwom mjestu. i sto onda ocekiwati od ljudi (sustawa) kojem je profit na prwom mjestu (i kontrola!)? uprawo to: propagandu, laz, bezobrazluk, programiranje nas owaca. dakle NIJE u redu... :wink:

samo tih normalnih ljudi je malo. :wink: :love3:

Vrh

PostPostano: uto apr 14, 2009 10:23 am 
Član foruma

Koja je razlika izmedu životinja i biljaka, ovi koji nejedu životinje oni jedu biljke zaprvo vege su. I sad me zanima zasto.

skrolanje i kliktanje mausom je vrlo jednostavna radnja 8) ,
ne zahteva nikakvu metafizichku naobrazbu ni vechernje shkole prosvetljenja,licence koje se prenose sa uchitelja na uchenika i sl.
najprostija mehanichka sitnica koja nepogreshivo vodi do toliko zeljenih informacija

klik ... klik..... klik.....

samo treba ne biti lenj,kliknuti mausom,moze chak i levom rukom ako je desna zauzeta nekom tantrichkom radnjom :mrgreen:
i prochitati :read:

sad kad je tvoja tema-pitanje-zanimacija stavljena u adekvatnu temu, koja tu blizu teme koju si stavio zivotari od 18.01.2005 i u kojoj ljudi josh od tad,unapred, odgovaraju na ovo tvoje pitanje, i koju su neki drugi ljudi koji se zanimaju za ovo pitanje otvorili 42.400 i kusur puta
nadam se da si uspeo da zadovoljish zanimaciju i pronadjesh odgovor koji te zanima,
i svakako da cesh imati bogat izbor da odaberesh odgovor koji ti najvishe prija jer je na ovo tvoje pitanje duz postojecih 12 str. odgovoreno najmanje 144 puta na razlichite nachine 8)
eto,
kao da se josh tad znalo da cesh jednog dana postaviti to pitanje :mrgreen: :wink:

Koja je razlika izmedju zanimanja za neshto i zanimacije nechim???

oni koji vole da broje bi mozda rekli:
11 strana?
218 odgovora?
42.432 pogleda?

oni koji ne vole da broje bi mozda rekli:
lenjost :evil:
ignorantnost :evil:
samovaznost :twisted:

i na ovo pitanje je odgovor mozda na jedan klik mausom udaljen

onli 1 klik avej

klik .... klik .... klik ....
:love3:

Vrh

PostPostano: uto apr 14, 2009 10:41 am 
Član foruma

nat je napisao/la:
ne zahteva nikakvu metafizichku naobrazbu ni vechernje shkole

e neznam. neki mozda i tribaju wecernju skolu. ko zna... :mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 14, 2009 12:55 pm 
Član foruma

Kako to da dosta sjajnih ljudi ovde,svesno jedu mesu iako znaju(možda samo informativno a ne i svesno) kako je to meso došlo do prodavnica?

Ako ste dobri,kako je moguće da bez problema jedete životinje koje su u većini slučajeva umrle strašno i u patnji?

Šta se to dešava? Sve se racionalizuje da bi se umirila savest!?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 14, 2009 2:06 pm 
Član foruma

FreedomRunner je napisao/la:
Kako to da dosta sjajnih ljudi ovde,svesno jedu mesu iako znaju(možda samo informativno a ne i svesno) kako je to meso došlo do prodavnica?

Ako ste dobri,kako je moguće da bez problema jedete životinje koje su u većini slučajeva umrle strašno i u patnji?

Šta se to dešava? Sve se racionalizuje da bi se umirila savest!?

ne pitaj mene. ja sam wegetarijanac :wink:

inace slazem se sa twrdnjom da na putu duhowne spoznaje kad-tad mora doci i do odbaciwanja mesa kao prehrabenog proizwoda. da pokusawam ziwjeti oswjesteno i jos ka tome zderen mesinu? thanx but no thanx... :mrgreen:

Vrh

PostPostano: sri apr 15, 2009 11:23 pm 
Član foruma

nat je napisao/la:

ne zahteva nikakvu metafizichku naobrazbu ni vechernje shkole prosvetljenja,licence koje se prenose sa uchitelja na uchenika i sl.
najprostija mehanichka sitnica koja nepogreshivo vodi do toliko zeljenih informacija

samo treba ne biti lenj,kliknuti mausom,moze chak i levom rukom ako je desna zauzeta nekom tantrichkom radnjom :mrgreen:

sad kad je tvoja tema-pitanje-zanimacija stavljena u adekvatnu temu, koja tu blizu teme koju si stavio zivotari od 18.01.2005 i u kojoj ljudi josh od tad,unapred, odgovaraju na ovo tvoje pitanje, i koju su neki drugi ljudi koji se zanimaju za ovo pitanje otvorili 42.400 i kusur puta
nadam se da si uspeo da zadovoljish zanimaciju i pronadjesh odgovor koji te zanima,
i svakako da cesh imati bogat izbor da odaberesh odgovor koji ti najvishe prija jer je na ovo tvoje pitanje duz postojecih 12 str. odgovoreno najmanje 144 puta na razlichite nachine 8)
eto,
kao da se josh tad znalo da cesh jednog dana postaviti to pitanje :mrgreen: :wink:

11 strana?
218 odgovora?
42.432 pogleda?

onli 1 klik avej

Wauuu ti si car AJMO JEDAN SVI =D>
kao prvo nisam mogo naci tu temu i onda sam posto u "sve ostalo". I onda je moderator prebacio vamo to.
:lol:

Vrh

PostPostano: čet apr 16, 2009 12:14 am 
Član foruma

nat je napisao/la:

eto,

11 strana?
218 odgovora?
42.432 pogleda?

onli 1 klik avej

Wauuu ti si car AJMO JEDAN SVI =D>
kao prvo nisam mogo naci tu temu i onda sam posto u "sve ostalo". I onda je moderator prebacio vamo to.
:lol:

:mrgreen:
pa to prvo ti i kazem
chitaj sporije ako ne razumesh
meni je veoma drago shto si konachno pronashao odgovore na svoja pitanja,
ja sam samo rekao da je na tvoja pitanja odgovoreno mnoooogostruko,na razlichite nachine,i sa razlichitih uglova/pogotovo obrati paznju na postove Organskog Portala Osobno -vrlo su informativni :D /i da su ti odgovori bili tu josh dok si se sve to pitao,na samo jedan klik mausom,propitaj sebe zashto te to toliko pogadja 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 16, 2009 9:48 am 
Član foruma

Jedenje mesa nije u redu jer nije u redu ubijati zivotinje.

Zivotinje imaju svoja prava, prava na majcinstvo, na svoju mladuncad, na slobodu i na prirodnu smrt. Njima ne treba covjek koji ce ih istrebljivati, jesti, prisilno mnoziti, testirati na njima i to sve zbog profita.

Isto tako jedenje mesa nas prjeci u duhovnom i spoznajnom razvoju te u potpunom prociscenju cakri (pogotovo one koji ka tome teze). Svi zivotinjski produkti se dobivaju direktno putem nasilja i time u sebe unosimo negativnu energiju.

Uz to postoji toliko divnih alternativa u prehrani te toliko argumenata protiv mesa i toliko dokaza da nam je ono bespotrebno. Sve ovisi o pojedincu dali zeli nauciti, prouciti, isprobati i doznati nesto drugo.

Trebamo prestati robovati naucenim navikama da je meso toboze˝ukusno˝i misliti da ga se tesko odviknuti.

meso je uvreda za nasu inteligenciju.

=)

:love5:

PS: moje isprike ako sam uletio usred rasprave.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 16, 2009 10:22 am 
Član foruma

chiril stipsa je napisao/la:
Trebamo prestati robovati naucenim navikama da je meso toboze˝ukusno˝i misliti da ga se tesko odviknuti.

masa ljudi jednostavno nezna sto da pocne jesti kada razmislja o prestanku jedenja mesa, jer im je cijeli prehrambeni nacin jedenja zasnovan na mesu. i sad ti reci njima da se moze bez mesa. reci ce da si lud, prvi moj otac. u obranu jedenja mesa kaze da on radi fizicki posao pa da mu zato triba mesa... :mrgreen:

a ja bez mesa wec skoro 9 mjeseci 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 16, 2009 12:33 pm 
Član foruma

A zamisli moj primjer. Posto sam sirovojed, prvo sam prestao jesti meso, a onda sam potpuno izbacio kuhanu hranu. Neki dan sam bas imao jednu od hrpe objasnjavanja ljudima kako meso nevalja. I onda kad zavrsimo pricu o mesu koliko-toliko, kad me pitaju sta si kuham za rucak, ja kazem da ne kuham, nego da jedem sirovu hranu :mrgreen: E onda se tek pogube, tek onda ne kuze nista :?

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 16, 2009 1:07 pm 
Član foruma

cini mi se da bi i ja uskoro mogao djaba ludjeti :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 16, 2009 1:24 pm 
Član foruma

Plašim se da je meso i mlečna hrana uvaljena ljudima kako bi uništavali karmu over and over again!
Nasiljem dobijeno i ja da jedem?Nema šanse od kad sam postao svestan,odbijam da učestvujem u tome.

Pominjete kuvanu i sirovu hranu pa bih molio malo više o tome.
Čuo sam da svi vitamini i zdrave stvari jednostavno ispare kad se hrana kuva.
Jesti samo sirovo? Ja sam Vegan pa bi mi prijali neki dobri hintovi :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 16, 2009 1:56 pm 
Član foruma

http://www.4shared.com/dir/7451706/de5b ... aring.html

Imas tu dosta knjiga o sirovoj hrani i zdravlju kojih sam osobno skenirao i stavio gore. Snaci ces se bez problema, ako sta ne razumijes, imas PM :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 17, 2009 5:39 pm 
Član foruma

bad.ass je napisao/la:

masa ljudi jednostavno nezna sto da pocne jesti kada razmislja o prestanku jedenja mesa, jer im je cijeli prehrambeni nacin jedenja zasnovan na mesu. i sad ti reci njima da se moze bez mesa. reci ce da si lud, prvi moj otac.

mozes pokusati tako da im spremis7skuhas nesto fino i ukusno =) roditelji su slabi na to kada im se dokaze nesto suprotno i time jos da je ukusno ida valja =)
bad.ass je napisao/la:
a ja bez mesa wec skoro 9 mjeseci 8)

i sretno i dalje =)

Pominjete kuvanu i sirovu hranu pa bih molio malo više o tome.
Čuo sam da svi vitamini i zdrave stvari jednostavno ispare kad se hrana kuva.

ljudi su navikli unistavati hranu. bilo kakvim kuhanjem ona se unistava i mi u tjelo unosimo obicne splacine i trupla bez vitamina. koliko god to zvucilo jednostavno zaista i jeste tako.
nase tjelo i nas organizam je u potpunosti namjenjen biljnoj, sirovoj prehrani. i kuhati ju i preradjivati je nesto ne prirodno. to ako zivimo u ovakvom uzurbanom sistemu i ako se vozimo motoriziranim vozilima ne znaci da trebamo neprirodnost uzeti zdravo za gotovo.

robovi smo ukusa, zacina, finoce. sto je krivo i kriva predodjba o hrani. osnovna namjena hrane nije da nas zasiti, da ju unistavamo, njena jedina namjena jest izvor vitamina. a ta jedina namjena je danas na zadnjem mjestu u nasem shvacanju.

nas organizam se preopterecuje s probavljanjem tolikih hrpa stvari koje unosimo u sebe umjesto da se bavi nama i energijom. tako da u biti 24 sata nas mehanizam probavlja grude necega. bezlicne mase.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 17, 2009 7:21 pm 
Član foruma

mozes pokusati tako da im spremis7skuhas nesto fino i ukusno =) roditelji su slabi na to kada im se dokaze nesto suprotno i time jos da je ukusno ida valja =)

e jebiga. ja skuwan nesto lipo kad on meni da "wrag ti odnio to. ali je to spiza?!". i eto... :wink:

robovi smo ukusa, zacina, finoce. sto je krivo i kriva predodjba o hrani. osnovna namjena hrane nije da nas zasiti, da ju unistavamo, njena jedina namjena jest izvor vitamina. a ta jedina namjena je danas na zadnjem mjestu u nasem shvacanju.

a sta mogu kad uzwan u hrani i wolin lipo skuwanu/zacinjenu spizu. kojega wraga imam owe nepce? :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 21, 2009 1:09 pm 
Član foruma

Tjedan odluke: dopustiti GMO ili ne

Bojim se da bi već ovog proljeća mogla početi sjetva genetski modificiranih organizama u Hrvatskoj, upozorava Željko Mavrović

Od Sabora tražimo samo da ispoštuje volju naroda, a 80 posto građana Hrvatske izjasnilo se protiv genetski modificiranih organizama (GMO), kaže Mavrović i upozorava da je "stvar vrlo hitna". "U utorak i srijedu u Osijeku je kongres, na kojemu Britanac dr. Jeremy Sweet nastoji uvjeriti Hrvate kako je suživot ekološke poljoprivrede i GMO-a moguć. Njegova je poruka: "Ako GMO ide s ekološkom poljoprivredom, kako tek ne bi mogao s normalnom komercijalnom poljoprivredom."To je perfidna manipulacija. Razgovarao sam s ministrom poljoprivrede Božidarom Pankretićem i još jedanput ga upitao kako mi gledamo na GMO. Suvišne su riječi koje je izgovorio. Naravno da je protiv GMO-a. A proizvođači GMO-a, uz pomoć znanstvenika koje je Sabor odredio da prouči materiju, žele "progurati" GMO u Hrvatskoj. Mnogo toga ovisi o preporuci tih znanstvenika.

Protivite li se vi zeleni izboru znanstvenika od kojih je politika zatražila mišljenje? Smatrate li ih nestručnima, ili nedovoljno stručnima? Znanstvenici imaju svoju "težinu", ali desetak ili dvadesetak znanstvenika samo su ljudi, dakle potkupljivi su kao i većina ljudi na ovom planetu. Znamo koliko je GMO profitabilna priča. Dati desetke ili stotinu milijuna dolara da bi se kupila mišljenja dvadesetak znanstvenika za bilo koga tko se bavi GMO-om nije nikakav problem. Optužujete li te ljude, ili ih samo želite pojačano nadzirati? Idemo ih promatrati. Idemo vidjeti što to oni rade. Treba, između ostalog, vidjeti tko ih financira. Sve im je na raspolaganju. Putni troškovi, dnevnice... Da vidimo tko to plaća. Rijetko će Vlada ili Ministarstvo organizirati skup na razini kao ovaj kongres u Osijeku. Ali ako je u pitanju GMO... Je li na hrvatskoj ...

Skinuto ovdje!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 21, 2009 3:33 pm 
Član foruma

Zar nas se to ne tiče?

PREDSJEDNIK Hrvatskog seljačkog saveza i proslavljeni boksač Željko Mavrović danas je u Osijeku nastavio svoju borbu protiv sadnje genetski modificiranih organizama (GMO) nazvavši ga sjemenom zla i obmane.

U skladu s ranijom politikom organizacije na čijem je čelu, Mavrović je danas došao na radionicu dr. Jeremyja Sweeta pod nazivom "Suživot GMO-a s ekološkom poljoprivredom" te je izrazio svoje ne slaganje da se preko ovakvih skupova takva proizvodnja u Hrvatsku uvodi na mala vrata.

"To je sotonska priča koja brzo treba završiti"

O nazivu radionice kojom se pokušava progurati ovakva proizvodnja u našu zemlju Mavrović je rekao kako je to kao spoj katoličanstva i nacizma. "To bi bilo kao da je Ivan Pavao II. čitao Hitlerove spise pa se išao duhovno obnavljati", rekao je Mavrović u Osijeku te dodao kako je ono što predaje Sweet, a plaćaju europski fondovi, sotonska priča koju brzo treba završiti.

Mavrović je kratko bio na toj radionici te je svojim brzim izlaskom sa cijelog skupa poslao poruku javnosti da GMO ne može donijeti dobro čovječanstvu. Hrvatska država izdat će "Studiju o supostojanju obrađivanja kultura u Hrvatskoj" te će postojati pojedina područja u našoj zemlji gdje se neće moći proizvoditi genetski modificirane kulture.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/mavr ... 30571.aspx

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 286 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.