Hvala svima na iscrpnim informacijama, pogotovo onima koji ih najvishe daju...
Evo sad mojeg prvog iskustva i problema oko kojih trazhim help. Neke sam si probleme sam kreirao zato shto sam otishao u shoping prerano (pre da prochitam shta je sve jack napisao na ovu temu od proshlog ljeta naovamo)

))
Voda - Koristio sam demineralizovanu vodu nabavljenu iz apoteke. Na ambalazhi se spominju upotrebe u smislu pegla i akumulatora, ali ne i unutarnja upotreba. Koliko ja vidim zadnjih godina, kad povremeno kupujem dest. vodu iz raznih razloga, da vishe i nema one stare DESTILOVANE vode - u smislu kondenzata vodene pare, vec samo ovu demineralizovanu vodu (raznih proizvodjaca) - valjda dobivene elektrichnom dejonizacijom i talozhenjem. Dali neko od vas nalazi vodu dobivenu destilacijom, a ne dejonizacijom? Dali mislite da ima nekakve veze? Kad sam trazhio vodu u apoteci, zhena me upitala dali hocu bocu ili ampule. Pomislio sam da je isto, pa zatrzhio bocu. Kad sam kasnije vratio film, shvatam da mi je ona ponudila ampule za injekcije - to bi pretpostavjam bila najsigurnija voda shto se svakakve chistoce tiche. Da sam bio malo pametniji raspitao bi se odmah oko cena i velichina tih ampula, ali ko nema u glavi, trazhit ce sutra... Nego, shta je onda sa infuzijama? Postoje li infuzije koje ne sadrzhe nishta do vode (mislim nisu ni "slatke" ni "slane")? Ne bi li to bio dobar izvor vode za cs?
Srebro - dve srebrene mingjushe, nabavljene kod zlatara, 925%%, "specijalno modifikovane" kleshtima na tanke lentice cca 75x5mm. (7.5cm^2) Za pochetak nisam nashao nishta bolje...
Napravio sam dva pokushaja. Prvi je bio sa 5x9V baterija, koji su davali nekih 50V. Razmak je bio mali (1-2cm). Struju nazhalost nisam merio. Posle pola sata dobio sam tekuchinu sa nekom chudnom braonkasto-srebrenikavom bojom (ne bi rekao da je zhuchkasta), relativno neprozirnu. Posle 10-tak sati braonkasta tvar se natalozhila na dnu, a rastvor sad ima srebrenkastu boju. Rastvor ima jak gorak okus. Jedna elektroda je malo pocrnela shto se relatvno lako skidalo vatom, ali druga je pocrnela jako mnogo, i nije se skidalo nikako (ni ocetnom kisleinom). Na kraju ochistio sodom-bikarbonom.
Drugi pokushaj je bio sa samo 2 baterije (nekih 18.5V) i dopunom od josh jednog instrumenta koji je merio nekih 1.5mA-2mA. Razmak elektroda sam povecao na nekih 4-5cm. Povremenim meshanjem rastvora plastichnim nozhicem, struja je bila odrzhavana u tom opsegu (pochela sa 1.5mA, pa polako rasla prema 2mA, pa bi ja promeshao shto je dovodilo do malog pada struje i tako do kraja). Nakon pola sata (kada je crnjenje elektroda postalo ochigledno) rastvor je bio jako bistar sa jedva primetnom srebrenikavom nijansom. Elektrode su bile mnogo chistije nego prvog puta. Ukus je gorak (ali ne toliko kao prvog puta) i malo metalan (shto se prvog puta nije moglo bash osetiti, shto je mozhda zbog prevelike gorchine).
Sad mene najvishe zabrinjava ova gorchina, zato shto dosad niko nije pomenuo gorak ukus cs, osim kokal kad je dodao H2O2, shto ja josh nisam dodavao. Ne znam dali bi bila od nechistog srebra, nechiste vode ili od napona/struje - poshto je jachi napon dao gorchi ukus. Zasad sam pocheo da po malo pijuckam ovaj svoj drugi rastvor, prvi se ne usudjujem (umochio sam u njega prst koji sam kao naruchen opekao - i zasad nema plika, mada mislim da sam se dobro opekao).
Shta vi, cenjena ekstenzijo mog Ja, mislite o okusu, boji i upshte o kvalitetu ovog rastvora i dali da cenjena ekstenzija vasheg Ja produzhi sa konzumacijom svog proizvoda?
Pozdrav,
joshneznamsvojeime