Sada je: pet maj 02, 2025 11:33 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 705 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 36  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vakcine
PostPostano: sub sep 26, 2009 1:43 pm 
Član foruma

@petra
Svaka čast :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Vrh

PostPostano: sub sep 26, 2009 2:32 pm 
Član foruma

Citat:
Fudbalski savez Italije potvrdio je da razmišlja o mogućnosti vakcinacije profesionalnih igrača protiv nove vrste gripa, H1N1.

Jbg,u sportu nikad nije bilo nešto pametnoga,svi su oni tu da zabavljaju i oglupljuju šire narodne mase,slično kao zološki vrt metafora za sportaše,oni su kao te životinje iz zoo-a da zabavljaju "ljude".
](*,)

Mene stvarno zanima šta će biti od te silne vakcinacije-cijepljenja (masovni smrtni slučajevi ili robotska populacija).
Sve u svemu vrijeme će pokazati.

Vrh

PostPostano: sub sep 26, 2009 10:19 pm 
Član foruma

Pedijatricu nećemo mijenjati,jer svi oni više manje pušu u isti rog,a s njom smo bar nekako rasčistili-uvjerili je da nećemo cijepiti,dali joj to napismeno-a ona očito smatra da mora svaki put napomenuti nešto u vezi toga.Srećom kod nje smo bili u 2 godine samo 5 puta(većinom na sistem.pregl.,a kako nam je dijete poprilično zdravo za sad nadam se da ćemo ići i rjeđe).
U Hrvatskoj (za sada) se može necijepljeno dijete upisat u školu bez problema,ali u državni vrtić ne(za privatne vrtiće ne znam,možda i može ali su znatno skuplji).
Kalista,ne bi vjerovala ali ima ljudi koji će ti pokušati navući soc. službu na vrat ako saznaju da nisi cijepio dijete-znam jedan takav slučaj.Jer mi koji ne cijepimo djecu smo za takve ljude zločinci koji ugrožavaju zdravlje i život njihove i vlastite djece(iako je činjenica da se ne jedanput desilo da je svježe cijeplj. dijete zarazilo osobe iz svoje okoline(najčešće članove obitelji) bolešću protiv koje je cijepljeno).
Tako da muž i ja nismo ni najbližim čl.obitelji rekli da nismo cijepili dijete-jer većini je cijepljenje svetinja pa bi nas doslovno razapeli.
Jedino mi je žao što mi klinac neće ići u vrtić-ali ako trebam birati između njegove socijalizacije i njegovog zdravlja biram ovo drugo.

Vrh

PostPostano: ned sep 27, 2009 9:30 am 
Član foruma

ja svoju malu nisam vodila na cjepljenje od njenih 6mj, sada ima 3,5g i zadovoljna sam njenim zdravljem
sve viroze savlada u 3 dana

bila je išla u jaslice sa 18mj, kratko, pa u vrtić sa 3.g, kratko, oba privatna, nisu me tražili potvrdu o cjepljenju, a cijena im je bila 600kn/mj, sa tim da moja općina sufinancira dio vrtića

na:
http://www.naturalnews.com/027102_vacci ... _shot.html

kažu da ljudi cjepljeni protiv obične gripe lakše hvataju svinjsku
zanimljivo

Vrh

PostPostano: ned sep 27, 2009 4:55 pm 
Član foruma

petra je napisao/la:
Pedijatricu nećemo mijenjati,jer svi oni više manje pušu u isti rog,a s njom smo bar nekako rasčistili-uvjerili je da nećemo cijepiti,dali joj to napismeno-a ona očito smatra da mora svaki put napomenuti nešto u vezi toga.Srećom kod nje smo bili u 2 godine samo 5 puta(većinom na sistem.pregl.,a kako nam je dijete poprilično zdravo za sad nadam se da ćemo ići i rjeđe).
U Hrvatskoj (za sada) se može necijepljeno dijete upisat u školu bez problema,ali u državni vrtić ne(za privatne vrtiće ne znam,možda i može ali su znatno skuplji).
Kalista,ne bi vjerovala ali ima ljudi koji će ti pokušati navući soc. službu na vrat ako saznaju da nisi cijepio dijete-znam jedan takav slučaj.Jer mi koji ne cijepimo djecu smo za takve ljude zločinci koji ugrožavaju zdravlje i život njihove i vlastite djece(iako je činjenica da se ne jedanput desilo da je svježe cijeplj. dijete zarazilo osobe iz svoje okoline(najčešće članove obitelji) bolešću protiv koje je cijepljeno).
Tako da muž i ja nismo ni najbližim čl.obitelji rekli da nismo cijepili dijete-jer većini je cijepljenje svetinja pa bi nas doslovno razapeli.
Jedino mi je žao što mi klinac neće ići u vrtić-ali ako trebam birati između njegove socijalizacije i njegovog zdravlja biram ovo drugo.

Draga, potpuno te razumem!!!Pa pročitaj šta sam pisala o svom iskustvu sa decom - totalno isti scenario!A zbog toga sam i stavila zakon o vakcinama i pravilnik u svoj 4share.Dakle, mi smo uradile to što smo uradile za svoju decu i nemoj se više osvrtati. U srbiji je predškolski program OBAVEZAN i tu se ne pita da li je dete vakcinisani ili ne :angel4: Takodje, kako je na snazi i novi Zakon o osnovnoj školi, SVAKO DETE KOJE NAPUNI 6,5 GODINA JE UPISANO U ŠKOLU...čak ni ono testiranje za proveru detetove spremnosti za polazak nije presudno, čula si za inkluziju?
Drugo, šta ti može socijalna radnica???I ona mora da radi po zakonu.Još bolje, ako treba da dođe, neka dođe i vidi da niste zlostavljači deteta, da je vaše dete u zdravim porodičnim uslovima, da se ne svađate, niste alkosi, narkomani i sl.Ona može samo da napiše šta vidi.Eh, da su tako efikasni kada je to stvarno potrebno!
I još nešto:zar misliš da je meni bilo svejedno kada su me plašili?Ne

Vrh

PostPostano: ned sep 27, 2009 10:09 pm 
Član foruma

Ma nije mene toliko strah koliko mi ide na živce sve to.Čitav život me gledaju kao čudakinju zbog totalno normalnih stvari-poput vegeterijanastva npr.(ili neki dan smo prvi put vodili na prevent.pregled klinca kod stomatologa-kad je čuo da ga još dojim i da bih ga dojila do kad bude htio gledao me kao neku zaostalu budalu);tako da sam zaista umorna od (takvih)ljudi oko sebe i želim što manje situacija u kojima moram opravdavat razloge svojih postupaka.

Vrh

PostPostano: pon sep 28, 2009 8:07 am 
Član foruma

petra je napisao/la:
Ma nije mene toliko strah koliko mi ide na živce sve to.Čitav život me gledaju kao čudakinju zbog totalno normalnih stvari-poput vegeterijanastva npr.(ili neki dan smo prvi put vodili na prevent.pregled klinca kod stomatologa-kad je čuo da ga još dojim i da bih ga dojila do kad bude htio gledao me kao neku zaostalu budalu);tako da sam zaista umorna od (takvih)ljudi oko sebe i želim što manje situacija u kojima moram opravdavat razloge svojih postupaka.

Nismo jedine! :rofl Pogledaj topik o sirovoj hrani, btw. I sto je najdivnije od svega, nasa deca su zdrava!Uprkos njihovim savetima.Dakle, to je dokaz da smo u pravu :love1:

Vrh

PostPostano: pon sep 28, 2009 5:01 pm 
Član foruma

teško je plivat protiv struje
i onda kad ti sva logika svijeta kaže da radiš ispravno

Vrh

PostPostano: ned okt 04, 2009 12:38 pm 
Član foruma

Prijavila sam se i postala član samo zbog toga da mogu svima vama koji ste roditelji reći sljedeće: upravo sam odbila Di-Te-pe, polio cjepivo za kćer koja ide u VIII razred. Učinila sam to zbog toga što sam uvjerena da je upravo od tog cjepiva u I razredu kao posljedicu dobila JIA (juvenilni idioptaski artritis). U posljednje tri godine bolest se javila u takvoj snazi da je godinu dana bila na lijekovima za kemoterapiju. Sada je u remisiji i ne pada mi na pamet ponovno je otrovati. Na žalost, imam stariju kćer koja je prije dvije godine cijepljena i dobila upalu pluća - odmah! Nisam do sada shvaćala, barem ne svjesno da je sve ovo povezano. Možda i zbog toga što kada se dijete razboli niste baš u potpunosti prisebni. One koji me poznaju to bi vjerojatno začudilo, jer godinama pišem i borim se upravo protiv ovoga što se sada događa. I kojeg užasa tek sam sada shvatila povezanost svega što sam prolazila s djecom i cjepiva. Imam osjećaj da sam živjela u magli. Htjela sam još reći da obratite pažnju na cjepivo protiv HPV virusa. Ono se daje i tri faze i najavom "besplatno" vabi vas i vaše dijete. Interesatno je i kako se dogodilo da sam konačno odlučila reći NE cjepivima. Tog sam jutra, ne znajući da su djeca u školi već dobila poziv razmišljala intenzivno radeći o cjepivima protiv svinjske gripe. Tad mi je nešto proletjelo kroz glavu i pretražila sam sve kćerine nalaze unatrag osam godina. Uporedila sam ih s kartonom za cijepljenje i shvatila. Odjednom! Kćer je došla iz škole i dala mi papir sa obavijesti, ali i rekla da se ona neće cijepiti i neka to sredim. Dakle u istom danu obje smo "dobile" poticaj da se ne cijepi. Želim samo reći da slušate "unutarnje" i ne bojite se. Uopće ne razmišljam što mi se zbog toga može dogoditi. Ja sam na žalost moju djecu do sada izložola svemu tome, ali od sada nema šanse da ih itko ikada više takne iglom.

Vrh

PostPostano: ned okt 04, 2009 1:20 pm 
Član foruma

alf je napisao/la:
Prijavila sam se i postala član samo zbog toga da mogu svima vama koji ste roditelji reći sljedeće: upravo sam odbila Di-Te-pe, polio cjepivo za kćer koja ide u VIII razred. Učinila sam to zbog toga što sam uvjerena da je upravo od tog cjepiva u I razredu kao posljedicu dobila JIA (juvenilni idioptaski artritis). U posljednje tri godine bolest se javila u takvoj snazi da je godinu dana bila na lijekovima za kemoterapiju. Sada je u remisiji i ne pada mi na pamet ponovno je otrovati. Na žalost, imam stariju kćer koja je prije dvije godine cijepljena i dobila upalu pluća - odmah! Nisam do sada shvaćala, barem ne svjesno da je sve ovo povezano. Možda i zbog toga što kada se dijete razboli niste baš u potpunosti prisebni. One koji me poznaju to bi vjerojatno začudilo, jer godinama pišem i borim se upravo protiv ovoga što se sada događa. I kojeg užasa tek sam sada shvatila povezanost svega što sam prolazila s djecom i cjepiva. Imam osjećaj da sam živjela u magli. Htjela sam još reći da obratite pažnju na cjepivo protiv HPV virusa. Ono se daje i tri faze i najavom "besplatno" vabi vas i vaše dijete. Interesatno je i kako se dogodilo da sam konačno odlučila reći NE cjepivima. Tog sam jutra, ne znajući da su djeca u školi već dobila poziv razmišljala intenzivno radeći o cjepivima protiv svinjske gripe. Tad mi je nešto proletjelo kroz glavu i pretražila sam sve kćerine nalaze unatrag osam godina. Uporedila sam ih s kartonom za cijepljenje i shvatila. Odjednom! Kćer je došla iz škole i dala mi papir sa obavijesti, ali i rekla da se ona neće cijepiti i neka to sredim. Dakle u istom danu obje smo "dobile" poticaj da se ne cijepi. Želim samo reći da slušate "unutarnje" i ne bojite se. Uopće ne razmišljam što mi se zbog toga može dogoditi. Ja sam na žalost moju djecu do sada izložola svemu tome, ali od sada nema šanse da ih itko ikada više takne iglom.

Dobrodosla! :thumbup:
Vazno je da, ne samo ti, nego i mi ostali, uvidimo da je to velika greska. Medjutim, vakcinacija nije jedino zlo savremenog sveta. Zbog toga je jako vazno ciniti sve da pokusamo podici prirodne odbrambene snage, svoje i nase dece. Sreca te je nasem organizmu potrebno "pustit ga na miru" i dati mu ono sto mu je potrebno, da bi mogao da se izbori s bolescu. Bas ovde na forumu ima odlicnih, vec vekovima proveravanih i uspesnih nacina da se to postigne.
:love3:

Vrh

PostPostano: ned okt 04, 2009 1:41 pm 
Član foruma

Hvala Kalista, što je najgore znam ja sve to, mnoge sam savjetovala. Moja je kćer izvrsno, ali zahvaljujući na koncu alternativnom liječenju (imamo izvrsnog "ćarobnjaka" u mom ocu!). Tako da smo djelom koristili klasične metode, ali najviše ono što mnogi ne priznaju. Tokom svog ovog vremena naučili smo svi živjeti s njezinim bolovima koji su ponekad vrlo jaki, ali ona je svojom "voljom" podigla prag boli i lijekove protiv bolova sama reducira. Po pričanju liječnice koja je vodi mi smo onaj "nerazjašnjen" slučaj kad je djetetu dobro i za razliku od ostalih nalazi se u remisiji. Međutim kad sam tu istu liječnicu nazvala i pitala je što misli o mogućnosti da se razboljela zbog cjepiva, dobila sam odgovor da o tome nema studija! Ima vezanosti s cjepivima protiv rubeole i artritisom, ali u ovom slučaju nema! Naravno da sam je pitala da li je netko uopće postavio to pitanje, na što je zašutjela i rekla kako nije, ali znalo bi se iz svijeta! Ja znam da sam u pravu i vjerujem kako je tako trebalo biti, ne znam iz kojih razloga, ali ako ova moja priča potakne samo jedne roditelje da ne cijepe dijete onda je sve ovo što smo mi prolazili dobilo smisao! Što se tiče cjepiva za hepatitis B i to sam bila odbila ali na pogrešan način pa su je procjepili naknadno u školi. Zato sam sad izričito rekla da odbijam cijepljenje zauvijek.

Vrh

PostPostano: pon okt 05, 2009 10:38 am 
Član foruma

Zato sam sad izričito rekla da odbijam cijepljenje zauvijek.

Alf, da li su oni tu tvoju izjavu negde zabelezili i da li si je potpisala?

Pozdrav, Sigma

Vrh

PostPostano: pon okt 05, 2009 1:40 pm 
Član foruma

HAL 9000 je napisao/la:
I polako počinje

slika

daju 10% popusta na kupovnu korpu ako primite vakcinu.

Toooo.
Odmah ću se deset put cijepit. :D :D :D :D
#-o

Vrh

PostPostano: pon okt 05, 2009 5:46 pm 
Član foruma

sigma je napisao/la:
Zato sam sad izričito rekla da odbijam cijepljenje zauvijek.

Alf, da li su oni tu tvoju izjavu negde zabelezili i da li si je potpisala?

Pozdrav, Sigma

Nisam još potpisala, to je bilo prošlog tjedna. Ta liječnica školske medicine me poznaje obzirom da sam posljednjih godina stalno kod nje zbog raznih papira za kćer. Samo sam je nazvala i rekla joj da ne želim to cjepljenje. Nije mi niti pokušavala odgovoriti samo mi je rekla da dođem ovih dana do nje kako bih potpisala izjavu. Učinit ću to, pa ti javim. Ne vjerujem da će me ona osobno gnjaviti, a obzirom da se bavim novinarskim poslom ponekad se ljudi, na žalost, prema meni ne ponašaju kao prema drugima. Međutim, jučer sam čula da su upravo liječnici školske medicine ti koji mogu uputiti prijavu. Ovo govorim iz neslužbenih izvora, uglavnom postoji mogućnost da te prijavom socijalnom radniku dovedu do toga da te gnjave. To je sve navodno. Dakle, čim saznam više javim ti. Mene osobno ne interesira ništa od toga, a kako kaže jedan moj prijatelj, on bi baš volio da me nagaze, jer misli da bi ja onda dovoljno poludjela i imala argumente da to i objavim. Na žalost ili na sreću, ne radim u državnim novinama ili kontroliranim, već alternativnim. Svakako budući da pišem o cijepljenju (raznom) ovo je sigurno jedna od tema kojoj ću se uskoro posvetiti.

Lijepi pozdrav,
Alf

Vrh

PostPostano: sri okt 07, 2009 10:06 am 
Član foruma

Hvala ti, Alf.

Javi se sa novim saznanjima. Mi smo u Srbiji, mada, ne verujem da se stanje na terenu mnogo razlikuje od onog u Hrvatskoj.

Pozdrav, Sigma

Vrh

PostPostano: sri okt 07, 2009 10:30 am 
Član foruma

sigma je napisao/la:
Hvala ti, Alf.

Javi se sa novim saznanjima. Mi smo u Srbiji, mada, ne verujem da se stanje na terenu mnogo razlikuje od onog u Hrvatskoj.

Pozdrav, Sigma

sigma, pogledaj prethodne postove, sve je vec receno!Puno pozdrava! :hello2:

Vrh

PostPostano: pon okt 12, 2009 11:41 am 
Član foruma

Evo do čega može dovesti cijepljenje:
http://iansvoice.org/default.aspx

Vrh

PostPostano: pon okt 12, 2009 8:47 pm 
Član foruma

petra je napisao/la:

Strašno! U Americi je vezano uz cjepivo protiv hepatitisa B prijavljeno jako puno nus pojava "iznenadne smrti" novorođenčeta. Cjepivo je GMO.

http://suewidemark.netfirms.com/msandthe.htm

Ali kod nas ga djeca obvezno dobivaju čim se rode još u rodilištu. Sad sam čitala o tome kako se neki "roditelji" zalažu i za cijepljenje protiv rota virusa da postane obavezno! Ne mogu vjerovati, cjepit će svoju djecu s 6 tjedana i onada još jednom prije 6 mjeseca života da ne bi slučajno dobila proljev i povraćanje. Eto, tako razmišlja većina. Zgrozi te samo kako razmišlja liječnik (vjerojatno jako dobro plaćen od stane farmaceutske ind.), primjerice:

www.cybermed.hr

tamo zagrebački liječnik lijepo govori sve o cjepivima koja su nužna, a kao argument navodi da je svoje troje djece cjepio protiv svega. Šteta što nema cjepiva i protiv luda oca. Isto tako potrudio se preplašiti ljude krivičnim prijavama i kaznom od 2000 kuna.

I za kraj, nisam još stigla do doktorice potpisati onu izjavu. Valjda ću tokom ovog tjedna. Javim novosti.

Svima sve najbolje :blob:

Vrh

PostPostano: uto okt 13, 2009 12:08 am 
Član foruma

alf je napisao/la:
petra je napisao/la:

Strašno! U Americi je vezano uz cjepivo protiv hepatitisa B prijavljeno jako puno nus pojava "iznenadne smrti" novorođenčeta. Cjepivo je GMO.

http://suewidemark.netfirms.com/msandthe.htm

Ali kod nas ga djeca obvezno dobivaju čim se rode još u rodilištu. Sad sam čitala o tome kako se neki "roditelji" zalažu i za cijepljenje protiv rota virusa da postane obavezno! Ne mogu vjerovati, cjepit će svoju djecu s 6 tjedana i onada još jednom prije 6 mjeseca života da ne bi slučajno dobila proljev i povraćanje. Eto, tako razmišlja većina. Zgrozi te samo kako razmišlja liječnik (vjerojatno jako dobro plaćen od stane farmaceutske ind.), primjerice:

http://www.cybermed.hr

tamo zagrebački liječnik lijepo govori sve o cjepivima koja su nužna, a kao argument navodi da je svoje troje djece cjepio protiv svega. Šteta što nema cjepiva i protiv luda oca. Isto tako potrudio se preplašiti ljude krivičnim prijavama i kaznom od 2000 kuna.

I za kraj, nisam još stigla do doktorice potpisati onu izjavu. Valjda ću tokom ovog tjedna. Javim novosti.

Svima sve najbolje :blob:

Slazem se, potpuno! Ubi nas ne znanje!

Vrh

PostPostano: pet okt 16, 2009 3:03 pm 
Član foruma

Sigma i svi ostali, nisam našla doktoricu, na terenu je! Ali uspjele smo se čuti telefonom i rekla mi je kako ne moram žuriti!? Naime, žena je skroz normalna, rekla je da ona razumije moju odluku, obzirom na kroničnu bolest koju mala ima, te godinu dana liječenje lijekovima za kemoterapiju...Uglavnom, ona ne prijavljuje sanitarnoj inspekciji nikoga jer smatra da je 95% procjepljenosti dovoljno, te da u onih 5% stanemo svi mi koji ne želimo cjepiti svoju djecu. Nisam ti baš pomogla ovom informacijom, ali eto uspjeli smo saznati da bi ona u pravilu mene trebala prijaviti sanitarnoj inspekciji, a što se dalje događa ne znam. Raspitat ću se. Inače pitala sam je što misli da li je idiotski cjepiti tek rođenu bebu TBC cjepivom i cjepivom protiv hepatitisa B, a pogotovo što većina roditelja uz to odmah započne i cijepljenje koje plaća protiv rota virusa i pneumokoka? Navodno se šuška da će rotu staviti isto u obevzan kalendar u hrvatskoj!?! Raspitujem se o tome. Uglavnom, žena je rekla kako to nikako ne smatra normalnim i kako je to pretjerivanje. Vjerojatno zato što ima svoje mišljenje o svemu tome i reagira tako na nas "otpadnike". Svakako zahvalna sam Svemiru što mi je ona liječnica školeske medicine!

Pozdrav Alf

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 705 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 36  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.