Artemida je napisao/la:
Sovac je napisao/la:
Izgled i okus su meni relevantniji pokazatelji.
Ako je žuta - ja njome zaljevam namirnce, a ako je prozirna, to onda konzumiram. Amen.
Pa ajde malo o tom pokazatelju molim vas! Baš me zanima - dakle "moja" srebrna je.... tja... "prilično" prozirna, čista... dakle boljim promatranjem uočava se lagana žućkasta obojenost, teško mi precizirat koliko ali zaista.... neznatno, a okus je.... hm ... pa gorkast, metalan ali jedno i drugo vrlo blago. Da ne znam što pijem lako bih se prevarila i pomislila da je baš destilirana voda. Kako god mi je svi koristimo i bolje nemamo, intuicija mi govori da je to - TO!
E sad kako je spravljamo -

ne znam jer sam sve važne postove s ove teme do valjda 20str isprintala i dala mužu- znam da se povodio onom: "Manja struja i duži vremenski period spravljanja!". Maglica se ubrzo pojavila a poslije oksidacije (koja mi je užasna) proces je trajao još nekih 5 min. brrr
Kako vi znate po okusu da je to - TO?
Inače sam zaintrigirana sa dodavanjem H2O2- h.peroksida 35% no kod nas (HR) toga izgleda nema.... samo vani, imate vi kakav drugi podatak u svezi nabavke istoga?
KALIJUM HLORID
Кalijum hlorid je neorgansko hemijsko jedinjenje i spada u najznačajnije soli kalijuma. Molekulska formula mu je KCl.
To je bezbojna ili bela kristalna supstanca koja se dobro rastvara u vodi.
U prirodi se nalazi u obliku minerala silvinita, a kao so ulazi i u sastav karnalita i kanita. Ovi minerali spadaju u red najznačajnijih kalijumovih đubriva. Koristi se i kao dodatak životinjskoj ishrani. Ljudi su odavno znali da silvinit (NaCl+KCl) obnavlja snagu nakon dugog rada pa su konjima i radnim životinjama davali da ližu ovu so, tako im nadoknađujući elektrolite koje se izgubili znojenjem.
Sam kalijum se koristi kao lek kod nedostatka jona kalijuma. Pogodan za upotrebu u prehrambenoj industriji za ljudsku ishranu. Koristi se za napitke obogaćene mineralima, kod pripreme ribe, algi, konzervisanog povrća, u proizvodnji mleka i kao mineralni dodatak životinjskoj hrani. Takodje se koristi kao zamena za NaCl u lečenju i prevenciji visokog krvnog pritiska.
Preradjeni Kalijum Hlorid se koristi u farmaceutskoj industriji. Glavni je sastojak u pripremi intravenske infuzije, za elektrolitičku ravnotezu ljudskog organizma, za oralnu rehidrataciju i za lečenje nedostatka kalijuma.
Kalijum je prisutan u svim ćelijama i od suštinske je važnosti za rad nervnog sistema, u prenošenju hranjivih materija do ćelija, u oslobađanju energije iz mišića i kontroli njihovog grčenja. Kalijum u organizmu reguliše balans vode, pomaže sve vrste isceljivanja i obnove ćelija, pomaže pri zarastanju posekotina, modrica i drugih povreda tkiva. Odstranjuje kiseline iz zglobova i olakšava stanje njihove ukočenosti. Prirodni je ublaživač bolnih nadražaja, glavobolja i migrena. Zbog visoke elektrohemijske aktivnosti kalijum se stalno kreće i potrebno ga je svakodnevno unositi u velikim količinama kako bi se nadoknadio njegov trošak.
Brojne su bolesti posledica nedostatka kalijumve soli u organizmu: artritis, osteporoza, povišen krvni pritisak, angina, moždani i srčani udar, dijabetes… I to su upravo danas vodeće bolesti u svetu.
Kalijum je ključni element koji pomaže odvođenju iz organizma nesvarenih produkata sprečavajući njihovo gomilanje i toksikaciju organizma.
Kalijumova so se gubi prilikom znojenja i velikih napora, ali i kroz urin što znači da se mora redovno nadohnađivati.
Ako je koloidna voda zuckasta i malo gorka onda menjaj vodu,zato treba imati aparat koji pokaziva koja je dobra voda a koja nevalja.
Ja koristim ZORKA PHARMA vodu, a beogradska i novosadska destilovana voda nemaju taj kvalitet.
Kalijum hlorid je odabran eksperimentalno po sastavu i koncentraciji i ne može se ničim zameniti. Nakon analize vode na početku treba kapnuti jednu kap rastvora i plastičnom kašikom promešati, jer bez mešanja kap zbog gustine "sedne" na dno i izostaje razblaživanje. Ako se nakon dodavanja jedne kapi crvena led dioda ne upali dodati još jednu kap. Ovo je slučaj kod izuzetno kvalitetne vode koja ima vrlo malu električnu provodnost.
Moja voda nikad nije bila zuckasta niti gorka, a o kvalitetu moje vode mogu mnogi da potvrde.