Citat:
Čitao sam svojevremeno u nekim Kasiopejcima da ako pružaš energiju nekome tko se odlučio uništiti, ili raditi si razne, teške, stvari - onda im ta ista energija koju ti dobronamjerno daješ u obliku "pomoći" - služi za još brže "silaženje" u njihovu bijedu, samouništenje i slično. Dakle, drugim rječima, pomažeš da oni brže ostvare svoj cilj ( svjesni ili podsvjesni... ).
To je apsolutno točnp, (mada ne razgovaramo konkretno o tome, Anjda i ja.)
To davanje enegije možda zvuči malo apsatraktno, pa ću to konkretizirati:
npr situacije kad je dijete narkoman a majka se i dalje ponaša kao da to nije ništa, naglas mu viče i kaže "nemoj sine", a djelima mu kaže "samo ti daj, sine". Kad dođe doma sav lelujev, umjesto da ga namlati, ona mu skuha puding i čaj, otprati ga u krevet i pokrije dekicom. Sin vidi da i dalje ima ljubav i pažnju, i poruka glasi: sve je u redu, radi što god hoćeš, slobodno se ubij. Kad tad to će se i desiti. Majka misli da pokazuje ljubav, ali, to nije ljubav. Ljubav ne podržava nikad štetne radnje. Majka koja voli svoje dijete, ako vidi da to dijete radi nešto opasno po sebe,. noktima i zubima će se boriti protiv tog zla, ako treba prevazići će svoje snage da to sotvari (među životinjama, mala prica će napasti veliku mačku ako vidi da joj vreba ptiće u gnijezdu)...
Ili, tragikomične situacije "ljubavnih" dnosa i nasilja koje se podnosi i ponavlja se:
muž namlati ženu, izviče se na nju, počasti najbgorim imenima i kad se ispuca, zaspe pijan. Ona mu drugog dana, kad se otrijezni, uredno prirpemi odjeću za posao i skuha ručak kad se vrati. Možda u sebi patil ali svojim djelom mu pokazuje da je sve u redu, da cijeni to što je on učinio. To što mu oprašta ne pomaže mu da bude manje naprasit. I dalje će biti, jer žena daje poruku da je sve u redu. Ako tako nastavi, ta osoba će sama sebe dovesti do infarkta. Dakle, poželjan potez bi bio, kad muž nalupa ženu, spakirati mu drugo jutro kofere.
Ljudima koji su odlučili umrijeti, i su u fazi su umiranja zbog neke teške bolesti, reiki njima pomaže da lakše odu, s manje boli i manje patnje. Ako to promatramo sa stanovišta ljudi koji za tom osobom žale, reiki njima nije pomogao, jer oni bi da ta osoba oživi. Ako to primatramo sa stanovišta duše, ta se duša makar i u zadnjim trenucima oslobodila bar nekih o svojih tereta, pa to neće morati rješavati u sljedećem životu, sljedeći život će biti bliže ostvarenju životnog zadatka te duše.
Citat:
Eh, da... i ne "brinuti".
Ogromnu moć imaju naše misli. Kad je netko dugo godina u reikiju, ili nekoj drugoj meditativnoj tehnici koja "pročišćuje kanal", tada se rezultat tih misli očituje brzinom svjetlsoti. Tako, ako misliš pozitivno, te se misli ostvaruju odmah, ako misliš negativno, isto se ostvaruju odmah. Imam anegdota iz vlastitog života na tu temu koliko voliš, od tragikomike do čudesnih "spasenja u zadnji ćas", od kratkoročnih do dugoročnih ostvarenja mojih misli, ideja, želja, namjera,- kao dokaz da je teza točna. (Naravno, ja sve testiram na svojoj koži, prije nego to dam prijateljima)
Ovdje ima mnogo mladih, kako se daje zaključiti.
Kod:
Oprez s mislima i stavovima kad planirate svoj život!
Naša podsvijest ne čuje riječ "NE". Ako mislite negativno, npr. ne želim bit siromašan, BIT ćete, jer podsvijest je čula "želim biti siromašan". Bolje je misliti pozitivno "želim blagostanje koje mi prprada".
Načinite pozitivan plan, od pozitivnih afirmacija tipa "hoću to i to" a NIKAKO "ne znam što u stvari želim, ali samo da mi se ne dogodi to i to", jer će se dogoditi sve što stavite u program, ( riječ Ne se briše. )
Ipak, ima neki detalj po kojem se te misli prepoznaju kao ozbiljne namjere koje će se ostvariti, dakle one koje će se utisnuti duboko u podsvijest i tražiti način da sebe realiziraju kroz vaše djelovanje, i razlikuju se od onih misli koje nisu namjere nego samo laprdanje uma., i koje se neće ostvariti tek tako....
Bilo bi dobro da ih naučimo razlikovati...