da samo napomenem jednu zanimljivu SLIČNOST u opisu ljudskog "tijela". Ovdje je tijelo pod navodnicima jer je to ono što mi podrazumijevamo kao naše "ja" tijelo, tj. tijelo podrazumijeva fizičku egzistenciju. Dakle, možda je malo "glupo" reći eteričko tijelo, to je kao da kažete da elektromagnetsko polje oko nekog transformatora ima "tijelo". NE. Ono nije materijalno, nema tijelo. Ali ima OBLIK. Dakle, možda je bolje reći "eterički otisak", "oblik", "frekvenciju", "oblik i jačinu, i/ili frekvenciju"...
Možda da objedinimo i nekako više univerzalno objasnimo ovu pojavu ( kaoju možemo nazvati bilo kako, ali da se lakše razumijemo ) - možda bi bilo najopćenitije reći - ne tijelo - već SVIJEST.
Kasiopejci ( a i drugi materijali ) su spominjali da čovjek ima 4 svijesti ( povucite paralelu sa 4 "tijela" ):
1. Fizičku svijest ( ovo čega smo mi u većini svjesni svakodnevno )
2. Eteričku svijest ( duša, podsvijest - tj. "pravi mi" )
3. Duhovnu svijest ( to je valjda ona povezana sa kolektivnom svijesti, zvanom "Ljudski duh" )
4. Svijest DNA ( to je svijest na nivou fizičkog bića, mehanizam koji se brine za pravilno funkcioniranje fizičkog nam tijela, konstruira, mijenja naše tijelo... prima, predaje... sve regulira... ili ne ukoliko ima nekih smetnji, prepreka, debalansa, itd. )
E, i sve te 4 svijesti su zajedno - naša svijest. To smo "mi" u ovom fizičkom svijetu. Imamo 4 komponente svijesti koje su itekako povezane, sviđalo se to nama ili ne...
A jeste li i primijetili da 2 imaju fizički predznak ( 1. i 4. ), a druge dvije imaju eterički predznak ( 2. i 3. )?