Sada je: uto maj 06, 2025 7:17 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 406 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto nov 11, 2008 8:50 am 
Član foruma

Nema dugo pročitao sam knjigu o zelenim kašastim sokovima i naravno, sad isprobavam da vidim kako djeluje. Odlično!

Ima jedna velika prednost tih sokova - jednostavni su, ne treba ništa promjeniti u prehrani već samo ubaciti te sokove - smučkati dosta zelenja s voćem, nešto vode i to je to!

Osjećam mnoge pozitivne promjene a jedna od njih me posebno oduševila - kvaliteta sna mi se jako popravila i ponovno sanjam!! Genijalan osjećaj!! :D

Ne čisti se samo tijelo... :roll: :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 03, 2008 12:45 pm 
Član foruma

Pozdrav svima na ovom forumu!
Imam jedno pitanje: moze li umesto to maple sirupa i melase da se koristi med? Ja sam u stvari vec pocela tako, evo danas mi je treci dan i hvala Bogu super se osecam.......
Inace forum je great, slucajno naleteh pre neki dan :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 03, 2008 9:20 pm 
Član foruma

Upravo sam saznala na jednom drugom forumu da umesto ljute paprike moze da se koristi djumbir, sto mislim da je pogodnije za zimu jer djumbir greje a chili hladi.....
Sem toga, nakon ovog teksta http://www.ivonazivkovic.net/KALIJUM.html mislim da bi bilo bolje koristiti kalijumovu so umesto morsku

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 10, 2008 12:58 pm 
Član foruma

Citat:
Imam jedno pitanje: moze li umesto to maple sirupa i melase da se koristi med? Ja sam u stvari vec pocela tako, evo danas mi je treci dan i hvala Bogu super se osecam.......

Mene je to bas zanimalo, da li moze med umesto malpa sirupa, pod uslovom da je cist naravno, mada je takvog tesko naci, obicno ga mesaju sa secerom, ja jedino nikako nemogu da nadjem nerafinisanu morsku so, ako neko zna da li moze da se naruci preko neta, ili gde ima da se kupi ja bih bas bila zahvalna na toj informaciji.
BAs me zanima kakva su tvoja iskustva , pogotovu jer koristis med, pa ako ti nije tesko s vremena na vreme nas obavestavaj....
Puno pozdrava!!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 12, 2008 8:16 pm 
Član foruma

Fairy je napisao/la:
Mene je to bas zanimalo, da li moze med umesto malpa sirupa, pod uslovom da je cist naravno, mada je takvog tesko naci, obicno ga mesaju sa secerom, ja jedino nikako nemogu da nadjem nerafinisanu morsku so, ako neko zna da li moze da se naruci preko neta, ili gde ima da se kupi ja bih bas bila zahvalna na toj informaciji.
BAs me zanima kakva su tvoja iskustva , pogotovu jer koristis med, pa ako ti nije tesko s vremena na vreme nas obavestavaj....
Puno pozdrava!!!!

Pa evo, doslo je do male promene plana :oops: , naime prekinula sam nakon treceg dana stim da cu nastaviti opet sad pred Bozic ali samo nedelju dana ne mogu vise, inace sam dosta smrsala u zadnje vreme i da sam nastavila ovako iskopnila bi. Zeznula sam se u vezi soli nasla sam u kuci neku morsku ali jodiranu sitnu i posle to ga mi je bilo slabo bas, ne znam da li zbog toga ali sam se malo uspanicila.
U vezi meda, negde sam na netu videla istu stvar samo ide med, znaci moze, a i meni je bilo super sve do one soli. Znam da je Maja med pravi ja uzimam taj ili neki sto prave u manastirima ovde u Bg ima da se kupi ne znam kod tebe da li ima....

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub dec 13, 2008 9:03 am 
Član foruma

Pa siper sto moze med, mislim da bih mogla da nadjem i cist, ali ta pusta so, nju vec godinu dana nemogu. Zanimljiv je onaj claknak sa KCl http://www.ivonazivkovic.net/KALIJUM.html , to moze da se nadje u prodavnicama zdrave hrane...Ja sam isto razmisljala da radim ciscenje po nedelju dana svaka dva meseca..... :wink:

Vrh

Naslov: HELP!!!
PostPostano: pet dec 26, 2008 11:34 am 
Početnik

Mene uhvatio strah kada sam procitala ovo na internetu, a taman sam mislila na novogodisnje ciscenje nakon blagdana... sad sam u nedoumici.... HELP!!???

kako razlikovati štetne od korisnih savjeta za zdravlje?

"Oprez! Detoksikacijske dijete mogu uzrokovati bubrenje mozga!

Čišćenje organizma od toksina koje smo unijeli preko zagađene hrane i okoliša ili detoksikacija organizma provodi se kad god je potrebno, no idealno vrijeme za to je proljeće i ljeto.

No aktualni svjetski trendovi bombardiraju nas raznoraznim receptima koji se sve manje odnose na pročišćavanje organizma, a sve više na redukcijske dijete iza kojih stoji osmišljena marketinška kampanja željna brze zarade.

Britanski Sunday Times objavio je priču 52-godišnje Dawn Page iz Oxfordshirea koja je dobila odštetu od čak 800 tisuća funti u šestogodišnjem sudskom sporu s nutricionisticom Barbarom Nash koja joj je preporučila detoksikaciju prekomjernim uzimanjem vode uz redukciju soli.

Takva dijeta uzrokovala je Dawn oštećenje mozga i pospješila epileptičke napadaje. Navodno je Dawn pila pet litara vode dnevno, dok nije jela gotovo ništa.

Na sudu je svjedočila i Catherine Collins iz londonske bolnice St. George, koja je potvrdila kako često primaju pacijentice u vidno iscrpljujućem stanju uzrokovanom upravo dijetama i detoksikacijama.

- Imali smo 23-godišnju pacijenticu koja je pala u četverodnevnu komu zbog hiponatremije, intoksikacije vodom. Elektroliti su joj potpuno pali, a mozak nabubrio. Strašno – kazala je dr. Collins.

Ovaj slučaj unio je nemir u britansku javnost, posebice među pripadnice ljepšeg spola sklone testiranju raznoraznih savjeta za mršavljenje i čišćenje organizma, općenito. Zapitale su se kako provoditi detoksikaciju kada je ona toliko opasna.

Kratkotrajno čišćenje
Najviše stručnjaka preporučuje detoksikaciju u trajanju od tjedan dana, jednom do dvaput godišnje. Tijekom detoksikacije treba voditi računa o povećanom unosu vode: prehranom (ponajviše juhama i sokovima) te konzumiranjem oko tri litre vode dnevno.

U prvoj fazi daje se prednost hrani koja potiče lučenje urina, u drugoj hrani koja pročišćava jetru, a u trećoj hrani bogatoj vlaknima, koja će pomoći čišćenju crijeva. Izbjegava se hrana bogata bjelančevinama.

Stručnjaci u posljednje vrijeme dosta preporučuju ADF (alternate day fasting) pristup koji se temelji na tome da jedan dan jedete minimalno ili gotovo ništa uz malo vode, da biste idućeg dana jeli normalno. Smisao je na 24 sata reducirati unos kalorija.

- Važno je da detoksikacija traje kratko te da je ne provode trudnice, dojilje, stariji i bolesni - savjetovala je dr. Collins. "

PREUZETO SA: http://web2.slobodnadalmacija.hr/Scena/ ... fault.aspx

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 26, 2008 7:04 pm 
Administrator

Bilo koja dijeta bez aerobnog KRETANJA je UNAPRIJED osuđena na propast!

http://www.val.hr/php/index.php?option= ... Itemid=302

Kretanjem izbacujemo štetne tvari iz organizma, kao i "višak" koji nam trenutno ne treba. Tako se "čistimo"!!!

Zašto bi inače, ljudi imali noge!? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov: ???
PostPostano: sub dec 27, 2008 9:08 am 
Početnik

Jos uvijek nema odgovora na moj prethodni post... netko iskusan?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub dec 27, 2008 12:16 pm 
Administrator

Citat:

Očito, to je jako dobro pitanje!

Svi briju na neko čišćenje, mršavljanje, ali svi se samo pitaju "Što da jedem?"

NE...

Možeš jesti BILO ŠTO, samo se više i više kreći i pročistit ćeš se i eventualno smršaviti ako to dulje radiš...

Ako manje jedeš - tijelo čak pohranjuje više hrane u svoje "skladište" ( špek, mast, debele naslage, kako god to nazvali ) jer uviđa da mu dolazi sve manje i manje hrane, a naviklo je na više...

I sad se opet zapitajmo... kako razlikovati štetne od korisnih savjeta za zdravlje. #-o

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov: Re: HELP!!!
PostPostano: pet jan 02, 2009 6:21 pm 
Član foruma

Sisley je napisao/la:
Mene uhvatio strah kada sam procitala ovo na internetu, a taman sam mislila na novogodisnje ciscenje nakon blagdana... sad sam u nedoumici.... HELP!!???

"Oprez! Detoksikacijske dijete mogu uzrokovati bubrenje mozga!

Čišćenje organizma od toksina koje smo unijeli preko zagađene hrane i okoliša ili detoksikacija organizma provodi se kad god je potrebno, no idealno vrijeme za to je proljeće i ljeto.

No aktualni svjetski trendovi bombardiraju nas raznoraznim receptima koji se sve manje odnose na pročišćavanje organizma, a sve više na redukcijske dijete iza kojih stoji osmišljena marketinška kampanja željna brze zarade.

Britanski Sunday Times objavio je priču 52-godišnje Dawn Page iz Oxfordshirea koja je dobila odštetu od čak 800 tisuća funti u šestogodišnjem sudskom sporu s nutricionisticom Barbarom Nash koja joj je preporučila detoksikaciju prekomjernim uzimanjem vode uz redukciju soli.

Takva dijeta uzrokovala je Dawn oštećenje mozga i pospješila epileptičke napadaje. Navodno je Dawn pila pet litara vode dnevno, dok nije jela gotovo ništa.

Na sudu je svjedočila i Catherine Collins iz londonske bolnice St. George, koja je potvrdila kako često primaju pacijentice u vidno iscrpljujućem stanju uzrokovanom upravo dijetama i detoksikacijama.

- Imali smo 23-godišnju pacijenticu koja je pala u četverodnevnu komu zbog hiponatremije, intoksikacije vodom. Elektroliti su joj potpuno pali, a mozak nabubrio. Strašno – kazala je dr. Collins.

Ovaj slučaj unio je nemir u britansku javnost, posebice među pripadnice ljepšeg spola sklone testiranju raznoraznih savjeta za mršavljenje i čišćenje organizma, općenito. Zapitale su se kako provoditi detoksikaciju kada je ona toliko opasna.

Kratkotrajno čišćenje
Najviše stručnjaka preporučuje detoksikaciju u trajanju od tjedan dana, jednom do dvaput godišnje. Tijekom detoksikacije treba voditi računa o povećanom unosu vode: prehranom (ponajviše juhama i sokovima) te konzumiranjem oko tri litre vode dnevno.

U prvoj fazi daje se prednost hrani koja potiče lučenje urina, u drugoj hrani koja pročišćava jetru, a u trećoj hrani bogatoj vlaknima, koja će pomoći čišćenju crijeva. Izbjegava se hrana bogata bjelančevinama.

Stručnjaci u posljednje vrijeme dosta preporučuju ADF (alternate day fasting) pristup koji se temelji na tome da jedan dan jedete minimalno ili gotovo ništa uz malo vode, da biste idućeg dana jeli normalno. Smisao je na 24 sata reducirati unos kalorija.

- Važno je da detoksikacija traje kratko te da je ne provode trudnice, dojilje, stariji i bolesni - savjetovala je dr. Collins. "

PREUZETO SA: http://web2.slobodnadalmacija.hr/Scena/ ... fault.aspx

najbolje za detoksikaciju organizma i najzdravije je MMS

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jan 13, 2009 10:48 am 
Član foruma

treskavica je napisao/la:
Nema dugo pročitao sam knjigu o zelenim kašastim sokovima i naravno, sad isprobavam da vidim kako djeluje. Odlično!

Ima jedna velika prednost tih sokova - jednostavni su, ne treba ništa promjeniti u prehrani već samo ubaciti te sokove - smučkati dosta zelenja s voćem, nešto vode i to je to!

Osjećam mnoge pozitivne promjene a jedna od njih me posebno oduševila - kvaliteta sna mi se jako popravila i ponovno sanjam!! Genijalan osjećaj!! :D

Ne čisti se samo tijelo... :roll: :mrgreen:

Pijem zelene kasaste sokove vec 2 mjeseca po 1-1,5L dnevno. Odusevljenje mi nije toliko veliko, jer sam na sirovu hranu presao prije pola godine, tako da su mi vec prosle sve alergije, nestali suvisni kilogrami i sve sam rijesio sto se tice zdravstvenih problema. Bar sam tako mislio, dok 7 dan pijenja sokova nisam dobio jaku upalu sinusa. Ono sto je izlazilo iz nosa je bilo tamno zeleno smedje boje, definitivno nikada prije to nisam vidio da mi curi iz nosa. Imao sam blagu temperaturu 2 dana, a ciscenje sinusa je trajalo 10-ak dana. Nakon toga konacno disem kao covjek, jer jedna od mojih prijasnjih alergija je bila povezana s teskim disanjem kroz nos i potpunim zacepljenjem nosa. Sirovom hranom je to sve nestalo, ali ocito ne do kraja. Ipak sam 80-90% sirovojed. Najbolje je bilo sto sam tih dana i citao knjigu "Zeleno za zdravlje" u kojoj se opisuju tocno procesi detoksifikacije organizma sa zelenim sokovima. Skoro svi ljudi iz studije u knjizi su poceli proces detoksifikacije u prvom tjednu ispijanja sokova minimalno 1L dnevno. Isto kao i kod mene!! Pijem ih svakodnevno i nosim na posao. Uopce nemam potrebu za cvrstom hranom niti sam gladan. Prije sam svasta grickao na poslu i stalno izlazio van do ducana po nesto za jesti. Sada nista, nema potrebe. Toliko te zasite da si potpuno nahranjen zbog skroz usitnjene hrane.

Zivjela sirova hrana i zeleni kasasti sokovi =D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 24, 2009 1:31 pm 
Početnik

Pozdrav svima ja sam odradio po uputama Malahova iz knjige Ciscenje organizma i izbacio sam kamen iz zuci. Posao sam na ultra zvuk i nema ga :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 25, 2009 8:57 am 
Član foruma

nikbar je napisao/la:
Pozdrav svima ja sam odradio po uputama Malahova iz knjige Ciscenje organizma i izbacio sam kamen iz zuci. Posao sam na ultra zvuk i nema ga :D

Gdje si nabavio knjigu?

Da li ju imas skeniranu da ju dignes na web, ili ako bi htio da ju skeniras za sve nas :lol:

Hvala :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 25, 2009 9:01 am 
Član foruma

boki je napisao/la:
nikbar je napisao/la:

Gdje si nabavio knjigu?

Da li ju imas skeniranu da ju dignes na web, ili ako bi htio da ju skeniras za sve nas :lol:

Prati moj link u Literatura dijelu foruma, stalno stavljam nove knjige

http://www.4shared.com/dir/7451706/de5b ... aring.html

U folderu ZDRAVLJE

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 26, 2009 9:57 am 
Početnik

dzabaludin je to odradio izvaredno tako da ja ne moram da se mucim :D

dzabaludin je napisao/la:
boki je napisao/la:
nikbar je napisao/la:

Gdje si nabavio knjigu?

Prati moj link u Literatura dijelu foruma, stalno stavljam nove knjige

http://www.4shared.com/dir/7451706/de5b ... aring.html

U folderu ZDRAVLJE

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 26, 2009 10:04 am 
Član foruma

Lijepo je cuti o izljecenju prirodnim metodama =D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 28, 2009 8:28 am 
Član foruma

http://www.monitor.hr/clanci/dikic-sa-s ... lesti/937/

Đikić sa skupinom znanstvenika objasnio kako se stanica može očistiti od uzročnika bolesti

Piše: HINA

Znanstvenik Ivan Đikić identificirao je receptore u procesu autofagije - proteine ključne u procesu samočišćenja organizma.
Poznati hrvatski znanstvenik Ivan Đikić objasnio je, uz pomoć znanstvenika iz norveškog sveučilišta Tromso, izraelskog Instituta Weizmann i japanskog instituta Tokyo Metropolitan, mehanizme pomoću kojih se stanice sisavaca mogu očistiti od raznih uzročnika bolesti kao što su naslage bjelančevina, oštećene organele ili bakterije, priopćeno je danas iz Mediteranskog instituta za istraživanje života.

Otkriće je objavljeno u najnovijem broju časopisa "Molecular Cell" gdje je međunarodni tim znanstvenika, uz pomoć metoda s područja stanične biologije, biokemije i genetike miševa, uspio identificirati proteine koji djeluju kao receptori autofagije, procesa čišćenja.

Riječ je o proteinima NBR1 i p62, koji su već duže vrijeme povezani s razvojem tumora i neurodegenerativnih bolesti.

"U vrijeme gladovanja stanice stežu remen, pa počinju probavljati svoje vlastite bjelančevine i stanične organe. Taj proces, poznat pod nazivom autofagija, događa se u posebnim organelama koje nazivamo autofagosomima (proteinima). Tu su strategiju razvile stanice kvasca za preživljavanje u teškim vremenima, a tijekom evolucije ona se razvila u neku vrstu procesa samočišćenja. Vrijednost autofagosoma je u tome što oni znaju točno koje bjelančevine i organele trebaju razgraditi", objasnio je Ivan Đikić, profesor na Biokemijskom institutu te Centru za izvrsnost (CEF) u Frankfurtu.

Navodi da je proces autofagije poznat više od trideset godina, ali se nitko nije sjetio potražiti receptore koji taj proces čine toliko selektivnim.

Đikić je u tome području imao određenu prednost, s obzirom na to da sa svojom skupinom znanstvenika nekoliko godina istražuje jedan drugi proces samočišćenja u stanicama - razgradnju malenih proteina u proteazomu, koji djeluje kao neka vrsta molekularne sjeckalice. To je otkriće objavljeno prošle godine u časopisu "Nature".

"Znamo da se molekule koje treba eliminirati označavaju malenim proteinom ubikvitinom, kojeg prepoznaje receptor koji se nalazi na ulazu u proteazom. Bilo je prirodno pretpostaviti da sličan mehanizam prepoznavanja postoji i kod razgradnje bjelančevina od strane autofagosoma", rekao je Đikić.

Kad je skupina znanstvenika predvođena Yoshinorijem Ohsumijem u Japanu objavila da su otkrili ubikvitinu slične proteine (AGT8) na vanjskoj površini autofagosoma te nastavila raditi na dokazivanju da su ti proteini specifični za autofagiju, Đikić i Vladimir Kirkin odmah su započeli svoju potragu za potencijalnim receptorima pri autofagiji koji bi se mogli vezati na skupinu AGT8 proteina.

Ivan Đikić i Ivana Novak, postdoktorantica s Mediteranskog instituta za istraživanje života daljnja istraživanja na tom području usmjeravaju na mitohondrijska djelovanja, stoji u priopćenju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 05, 2009 12:47 pm 
Član foruma

... jel to gospodin Djikic juri Nobelovu nagradu, ili ce dati neki konkretan doprinos coveku, kako da ocisti organizam pravilno, lako i kvalitetno???

... od prethodnog teksta, ni vi ni ja nemamo nikakav konkretan doprinos, sem saznanja da je doktor Djikic otkrio neke proteine koji su sa nama od naseg postanka i dao im komplikovana imena... a mi iz mase sad treba da zapljescemo i kazemo - auuu, braaaavooo... to da se nas ceo organizam ponasa veoma inteligentno i da su njegovi delici veoma inteligentni, racionalno selektivni i produktivni, to je kao otkrivanje rupe na saksiji...Jednog dana ce neko otkriti da covek ima oko koje ima zacudjujucu sposobnost da vidi spektar vidljive svetlosti i dace mu ime 2ay-lumino receptor-fot3x... Cela prica ce se i ovde svesti na ispitivanje komercijalnih mogucnosti primene intravenozno ili intra-dupetalno :? ...

Karijerista juri karijeru, novac, moc... Za sada zivi od poreskih obveznika a pod patronatom farmaceutske oligarhije.... i tu je prici skoro kraj...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 09, 2009 6:45 am 
Član foruma

Da li neko koristi slanu vodu kao sredstvo za ciscenje organizma?

Radi se o tome da se ujutru na prazan stomak pije slana voda.

1lit vode prokuvati u to dodati 2 kafene kasike morske soli i sok od jednog limuna.

Da li je neko radio/radi ovakav nacin ciscenja i kakva su iskustva istih?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 406 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.