Sada je: sub maj 03, 2025 6:40 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 98  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Koloidno srebro - lijek za preko 650 bolesti
PostPostano: sub okt 09, 2010 9:11 am 
Član foruma

Ne vidim gde se cepa dlaka?
Problem uopšte nije uređaj... svi oni su manje više dobri...
Ja ti mogu napraviti (dobro ne ja, kolege elektroničari)
uređaj koji će sve sam da radi, prilagođava napon i struju, vreme trajanja pa čak ako hoćeš može da ima i displej na kome će to sve da prikazuje i ako želiš može i da ti proračunava ppm po faradejevoj formuli i da se na kraju sam ugasi i da ti da zvučni signal da je završio. :D
Ali ako ga uroniš u vodu koja je SR4NJE onda ti ni jedan uređaj neće napraviti dobru srebrnu vodu.
I to je tako.
;)

Vrh

PostPostano: čet okt 21, 2010 2:02 pm 
Početnik

Ako hocete kvalitetnu srebrnu vodu morate:
- kupiti kvalitetan aparat, ako je moguce da ima i mesalicu;
- OBAVEZNO koristiti destilovanu vodu, (ja cak kupujem vodu koja je dva puta destilovana)
- tokam pravljenja srebrne vode povremeno cistiti elektrode

Video sam na ovom forumu da mnogi koriste Hydrogen peroxide (H2O2) kao dodatak srebrnoj vodi nadajuci se da ce tako popraviti kvalitet.

Ja sam godinu dana narucivao srebrnu vodu sa sajta http://www.live-silver.com/index.htm.
Ovu adresu sam nasao zahvaljujuci ovom forumu.

Gospodin Marvin Lee Robey se vec godinama profesionalno bavi pravljenjem srebrne vode i ima jako dobro iskustvo o toj tematici. Posle izvesnog vremena kada je shvatio iz naseg dopisivanja da nas ima puno koji koristimo njegovu srebrnu vodu i da cemo dosta para potrositi, predlozio mi je da nabavim aparat za pravljenje srebrne vode jer ce mi to biti jeftinije nego da nastavim da kupujem kod njega. Morate priznati da bi vam retko ko predlozio tako nesto znajuci da time gubi jednog kupca.

Kad sam ga pre izvesnog vremena upitao kako da mesam H2O2 i srebrnu vodu poslao mi je ovakav odgovor:

Do not mix hydrogen peroxide with silver. Take them at least an hour apart.
Hydrogen peroxide is a very strong oxidizer. It is even used for that perpose in rockets. Silver is extremely easily oxidized and badly damaged in that way. Therefore they should not be mixed. The purpose of the hydrogen peroxide is to provide the oxygen so necessary to the beneficial bacteria and so lacking after antibiotics and some other things. Therefore, I recomend mixing the hydrogen peroxide with natural probiotics such as live cultured kefer or yogurt or other such things. The hydrogen peroxide MUST be heavily diluted or it will seriously burn the mouth and stomach. Therefore I recomend adding 5 drops of 35% food grade Hydrogen peroxide to at least four ounces of kefer or other natural probiotics. You should only use food grade hydrogen peroxide internally.

Na internet stranici http://www.candid-x.com mozete videti sta on predlaze da se koristi za ciscenje od kandide koja je uzrok mnogih bolesti.

Sve sam ovo napisao ne bi li uspeo nekomo pomoci, a i mnogima reci da se ne moze bas uvek i sve praviti kod kuce. Mozemo praviti srebrnu vodu ali nisam siguran da su mnogi od nas sposobni napraviti aparat. Ovaj forum o srebrnoj vodi je otvoren 2005 godine i posle pet godina mnogima nije jasno kakvu vodu ili kakve elektrode treba koristiti. U pocetku sam vrlo rado pratio ovaj forum ali sam brzo shvatio da se ovde iste stvari vrte vec godinama i da nema nikakvog napretka. Jer mnoge ljude mrzi da citaju od prve stranice sve sto je ovde napisano.

Bilo bi korisnije da smo posle svih ovih godina svi vec napravili toliko srebrne vode da bi sada mogli da razmenjujemo sopstvena iskustva i da napredujemo u tome pa cak da kazemo za sebe da smo vec profesionalci u pravljenju srebrne vode.

Pozdrav svima.

Vrh

PostPostano: čet okt 21, 2010 2:39 pm 
Član foruma

Gaja11221 je napisao/la:
A.......
- OBAVEZNO koristiti destilovanu vodu, (ja cak kupujem vodu koja je dva puta destilovana)

Na koji način misliš dva puta destilisane vode?

Gaja11221 je napisao/la:
.......
Kad sam ga pre izvesnog vremena upitao kako da mesam H2O2 i srebrnu vodu poslao mi je ovakav odgovor:

Do not mix hydrogen peroxide with silver. Take them at least an hour apart.
Hydrogen peroxide is a very strong oxidizer. It is even used for that perpose in rockets. Silver is extremely easily oxidized and badly damaged in that way. Therefore they should not be mixed. The purpose of the hydrogen peroxide is to provide the oxygen so necessary to the beneficial bacteria and so lacking after antibiotics and some other things. Therefore, I recomend mixing the hydrogen peroxide with natural probiotics such as live cultured kefer or yogurt or other such things. The hydrogen peroxide MUST be heavily diluted or it will seriously burn the mouth and stomach. Therefore I recomend adding 5 drops of 35% food grade Hydrogen peroxide to at least four ounces of kefer or other natural probiotics. You should only use food grade hydrogen peroxide internally.

Translate to serbo-croatian-bosnian-montenegrian. I do not speak and read english. [-(

Vrh

PostPostano: čet okt 21, 2010 4:54 pm 
Početnik

Dva puta destilovana znaci; prokuvali su vodu jednom, paru rashladili i pretvorili je u vodu i ponovo je prokuvali, ohladili dobijenu paru u vodu i to ti je to.

Vidim da se mnogi muce da nadju destilovanu vodu ali morate koristiti jedino i samo destilovanu vodu. Ja kupujem vodu (inace zivim u Francuskoj) preko interneta i to je destilovana voda koju koriste po bolnicama za ispiranje instrumenata i rana.

Vrh

PostPostano: čet okt 21, 2010 5:11 pm 
Početnik

Ne mešati hydrogen peroksid sa srebrnom vodom. Uzmite hydrogen peroksid najmanje sat vremena nakon uzimanja srebra. Hydrogen peroksid je vrlo jak oksidant. Koristi se cak kao gorivo za rakete, (naravno ne ovaj od 35%). Srebro izuzetno lako oksidira i na taj način bice oštećeno. Zbog toga se srebro ne sme mešati sa hydrogen peroksid-om. Svrha hydrogen peroksid-a je da osigura kisik koji je potreban korisnim bakterijama. Stoga, preporučujem mešanje hydrogen peroksida sa prirodnim probioticima kao što su npr. bio uzgojen kefir ili jogurt ili druge takve stvari. Hydrogen peroksid MORA biti dobro razrijeđen jer moze ozbiljno izgoreti usta i želudac. Zato preporučam da se dodaju 5 kapi 35% Hydrogen peroksid na najmanje četiri unce kefira ili drugih prirodnih probiotika. Sme se koristiti jedino 35% hydrogen peroksid namenjen za upotrebu u hrani (food grade hydrogen).

Sad izvini za prevod ali ja nisam uopste vest u prevodjenju.

Vrh

PostPostano: čet okt 21, 2010 5:17 pm 
Član foruma

Gaja11221 je napisao/la:
Dva puta destilovana znaci; prokuvali su vodu jednom, paru rashladili i pretvorili je u vodu i ponovo je prokuvali, ohladili dobijenu paru u vodu i to ti je to.

Znam ja za to vrlo dobro.

A šta ti misliš šta je bolje - destilovana voda dobijena isparavanjem i kondenzacijom vodene pare ili demineralizovana voda (nešto slično kao destilovana voda) dobijena preko jonoizmenjivačkih smola?

I kolike su im pH vrednosti?

Pročitaj malo ovu stranu.

http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?f=6&t=198&start=1500

Gaja11221 je napisao/la:
....Sad izvini za prevod ali ja nisam uopste vest u prevodjenju.

BRAVO!!!! ODLIČNO!!!! DOVOLJNO!!!! :thumbup:

Vrh

PostPostano: čet okt 21, 2010 5:26 pm 
Član foruma

Gaja11221 je napisao/la:

Vidim da se mnogi muce da nadju destilovanu vodu ali morate koristiti jedino i samo destilovanu vodu. Ja kupujem vodu (inace zivim u Francuskoj) preko interneta i to je destilovana voda koju koriste po bolnicama za ispiranje instrumenata i rana.

Malo ću iskočiti iz tračnica ali opiši nam malo što se dešava u Francuskoj trenutno i kako stoje stvari sa ovakim tipovima poput nas :mrgreen: , ima li vas koliko, dokle vode ovi neredi....
Odgovori nam pod međusobnom čatanju članova ili napravi neku temu pa nam daj malo vijesti iz Francuske... Drugačije je kad je direkt iz prve ruke..... :mrgreen:
:occasion5:

Vrh

PostPostano: čet okt 21, 2010 5:39 pm 
Član foruma

legolas47 je napisao/la:
Malo ću iskočiti iz tračnica ali opiši nam malo što se dešava u Francuskoj trenutno i kako stoje stvari sa ovakim tipovima poput nas :mrgreen: , ima li vas koliko, dokle vode ovi neredi....
Odgovori nam pod međusobnom čatanju članova ili napravi neku temu pa nam daj malo vijesti iz Francuske... Drugačije je kad je direkt iz prve ruke..... :mrgreen:
:occasion5:

:offtopic: Otvori novu temu negde pa pitaj, a ovde politika apsolutno nema šta da traži. :D

Vrh

PostPostano: čet okt 21, 2010 6:50 pm 
Član foruma

:shock:
Easy..........
Ja neznam šta nije jasno sve sam napisao samo zato što će me ovde prvo uočiti a da mu ne šaljem PM, a nisam se mislio ovde ionizirati s politikom :rofl

Vrh

Naslov: Re:
PostPostano: čet okt 21, 2010 8:18 pm 
Početnik

A šta ti misliš šta je bolje - destilovana voda dobijena isparavanjem i kondenzacijom vodene pare ili demineralizovana voda (nešto slično kao destilovana voda) dobijena preko jonoizmenjivačkih smola?

I kolike su im pH vrednosti?
==========================================================

Ja jedino sto ti mogu reci je da sam ja mesecima trazio koji aparat da nabavim i da na svim tim internet stranicama preporucuju da se za pravljenje srebrne vode koristi destilovana voda.

Meni je npr. potrebno oko sat ipo vremena pre nego sto aparat pocne da vrsi elektrolizu. Potrebno mi je oko sest sati da dobijem 15ppm srebrne vode koja je kompletno bistra. Nabavio sam i merac ppm tako da i to mogu proveravati.

U uputstvu za upotrebu mog aparata pise da se moze dodati oko 10% prethodno napravljene srebrne vode da bi se sam pocetak procesa skratio.

Stvar izgleda i jeste u tome da se koristi destilovana voda kako ne bi doslo do nekog spajanja ili hemijske reakcije izmedju cestica srebra i nekog elementa u vodi.

Ja samo ovde pokusavam da iznesem svoje iskustvo a na vama je da odlucite sta je najbolje.

Vrh

PostPostano: pet okt 22, 2010 7:20 am 
Član foruma

Apsolutno se slazem s tobom Gajo.... destilovana je mnogo bolja (cistija) i to govorim iz iskustva... sve demineralizovane vode imaju mnogo vecu pocetnu provodljivost od destilovane a da ne govorimo od redestilovane (mada ju je tesko naci)

Preporuka za vodu za kolege srebrne vodare iz Srbije... ZorkaPharma destilovana voda!
Ima je u apotekama oko 50-60din litar.

p.s.
Gaja11221
Hvala za informacije!

Vrh

PostPostano: ned okt 24, 2010 1:02 am 
Član foruma

Je li netko u međuvremenu otkrio zašto se vrijednosti koncentracije otopine očitane na TDS-u tako DRASTIČNO razlikuju od onih dobivenih formulom?

U što se pouzdati jer i jedno i drugo imaju dovoljno jake argumente da je BAŠ TO pouzdano ?
#-o

Vrh

PostPostano: ned okt 24, 2010 6:01 pm 
Član foruma

Nije me dugo bilo na forumu te nisam čitao sve što je pisano od 50-e strane!
Vidim da se još uvek "mučite" oko izbora vode! Kao što sam pisao i ranije, koristim demineralizovanu vodu koja se pokazala bolja tj. čistija od bilo koje destilovane koju možete kupiti!
-Po čemu vi to tvrdite (konkretno Gaja, i Violeta) da je destilovana bolja tj. čistija?
-Znate li zašto se uopšte radi destilacija ili demineralizacija?
-Da li znate da su to dva različita postupka koji na kraju dovode do istog "cilja", a to je da dobiješ vodu koja u sebi nema nikakvih primesa (potpuno "omekšana")
U zavisnosti od toga koja se voda koristi u postupku demineralizacije, može se desiti da ista bude bakteriološki neispravna, ali samo to i ništa više!

Konkretno koristim vodu koja se pravi u termoenergetskom postrojenju, ima 0 ppm-a, a provodljivost iste je 0,02 microSimensa, mereno dok teče iz cevi!

Kada je sipam u sud (plastična boca) provodljivost joj se malo poveća ali je to daleko ispod granice koja bi eventualno bila za 1ppm bilo čega u toj vodi!

Takođe sam pokušavao praviti CS sa destilovanom vodom koja se koristi u medicinske svrhe (sa njom sam i počeo praviti CS) i video sam da i nije tako čista kako bi trebalo!
"Čistoća" i destilovane i demi vode zavisi takođe od toga koliko dugo stoji, jer su obe po prirodi "nezasićene" te su izuzetno "agresivne" i "upijaju" sve iz okoline - mislim na ono čega ima u vazduhu.

Što se tiče merenja broja ppm-a, to radite sa TDS metrom iliti ppm metrom koji je u principu instrument koji meri provodljivost vode pomnoženu sa određenom konstantom !
Za većinu univerzalnih instrumenata ta konstanta je 0,5, tako da ako voda ima provodljivost od 2 microSimensa onda TDS metar pokazuje 1ppm!
Za različite supstance trebala bi se menjati i konstanta ali nisam uspeo naći koja je konstanta za AG, tako da i ja merim sa "klasičnim" ppm metrom!

Što se tiče pravljenja nekih jedinjenja srebra (ako voda nije čista), moram da vas obavestim da postoji uređaj koji pravi CS od kupovnih negaziranih mineralnih voda.
Te koncentracije su izuzetno male ali se voda koristi za svakodnevnu upotrebu umesto ove sa česme te ako popiješ 2l te vode dnevno dođe ti isto kao 0,5 dl ove koju mi pravimo!
Probao sam tim uređajem da napravim CS sa demi vodom ali nije hteo ni da krene (ima microprocesor u sebi), znači da bi počeo sa radom mora da očita određeni broj ppm-a

Srebro će se jediniti samo sa elementima koji su negativno naelektrisani, a vi vidite šta je to u vodi što ima negativan predznak - Hlor sigurno, za druge se malo potrudite!
Ja imam home made uređaj za pravljenje CS-a, sa obrtanjem polariteta na 1 min, sa ograničenom strujom na 0,6 mA, i treba mi oko 6-7 sati da napravim 600 ml (tegla od krastavčića) - nema mešalicu ali mi i ne treba jer su elektrode maksimalno udaljene a na svaki minut se menja jonska struja te se joni "sami mešaju"!
radim tako već 3 godine i mnogo vode sam poklonio prijateljima, a pije je cela moja porodica!
Kao što je Jack u početku naveo, voda mora biti čista (ako je kupujete u radnjama gledajte da bude što svežija), čisto srebro, i pržite!
Da li ima 3 ppm-a, 5 ppm-a ili više, to i nije toliko bitno! Lično sam probao CS od 250 ppm-a i nije mi bilo ništa :) !
Pozz i idem malo unazad da vidim šta ste pisali, u svakom slučaju samo napred =D>

Vrh

PostPostano: ned okt 24, 2010 6:10 pm 
Član foruma

....moj bijeeeli labudeeee ... što bi rekla jedna dobra rock grupa....

-radije napiši 10 riječi a da su na mjestu

-ona pitanja koja postavljaš gaju i violeti - uzmi pa odgovori

-1 minuta okretanja polariteta je prekratko vrijeme da se uspostavi dobra međuionska veza

Vrh

PostPostano: ned okt 24, 2010 6:20 pm 
Član foruma

Pozz sovac, verovatno zbog toga i proces traje dugo, ja nemam problema sa takvom vodom a takođe imam i vremena :) !
Na pitanja sam odgovorio, a možda sam preopširan jer nisam dugo bio na ovom mestu, pa da vidim šta se dešava!
Trenutno provodim vreme na MMS-u, krivo mi je što ranije nisam više čitao o tome ali - šta da se radi!
Što se tiče CS-a radio sam i bez obrtanja polariteta, pa na pola sata , na 15 min itd, Do ovoga sam došao i primećujem da mi je voda OK, bistra sa veoma malo izraženim Tyndalom, a elektrode ne korodiraju previše!
Uvek ostavljam otvorena vrata i za drugačija mišljenja te ću pokušati sa 2 min ;)!

Vrh

PostPostano: ned okt 24, 2010 6:34 pm 
Član foruma

labud_ns je napisao/la:
......a elektrode ne korodiraju previše!
Uvek ostavljam otvorena vrata i za drugačija mišljenja te ću pokušati sa 2 min ;)!

Šta znači ne korodiraju? Misliš pocrne elektrode?

Ja imam prokin uređaj i kod njega je automatska promena polariteta na svaka 3 minuta.

Na kom su rastojanju elektrode, koliki je prečnik elektrode kao i dubina uranjanja da bih izračunao gustinu struje.

Vrh

PostPostano: ned okt 24, 2010 6:51 pm 
Član foruma

Da, to mislim (pocrne) !
Elektrode su kvadratnog preseka 4mm po stranici, uronjene su 110 mm u vodu a razmak je 60 mm!
Znači površina jedne elektrode je 17,6 cm^2
Ne znam da li si mislio na ono 0,1 ili 0,15 mA/cm^2?
Ajd izračunaj pa reci!

Vrh

PostPostano: ned okt 24, 2010 8:08 pm 
Član foruma

labud_ns je napisao/la:
.....Elektrode su kvadratnog preseka 4mm po stranici, ......!

Ako smem da pitam, gde si našao čisto srebro kvadratnog preseka?

17.6 cm2 x 2 kom = 35.2 cm2

A jačina struje je 35.2 cm2 x 0.15 mA/cm2 =5.28 mA

A ti samo sa 0.6 mA?!

Vrh

PostPostano: ned okt 24, 2010 11:17 pm 
Član foruma

i opet ista priča ... po 100-ti put

5,28mA je maksimalna struja koju te elektrode mogu podnijeti a da se proces vodi stabilno.
Možeš ti gurnuti struju i od 100 A na te elektrode - neće njima ništa biti, nego će proces biti nestabilan, otopina će biti lošije kvalitete i čestice će brže aglomerirati.
......................
......................

labude ..... samo ti nastavi sa onih 0,6. Dobro je to. I ne žuri nikamo.

Što se tiče okretanja polariteta ... 3 minute mogu proći sasvim solidno (mada komotno može i više jer ne bi štetilo ali ne više od 5 min.). Ako okrećeš nakon svakih 15, 30 ili više, tada elektrode hoće oksidirati (pocrniti).

Minuta je premalo - kao što sam već i napisao.

Vrh

PostPostano: pon okt 25, 2010 4:40 am 
Član foruma

Sovac je napisao/la:
...labude ..... samo ti nastavi sa onih 0,6. Dobro je to. I ne žuri nikamo.

Što se tiče okretanja polariteta ... 3 minute mogu proći sasvim solidno (mada komotno može i više jer ne bi štetilo ali ne više od 5 min.). Ako okrećeš nakon svakih 15, 30 ili više, tada elektrode hoće oksidirati (pocrniti).

Minuta je premalo - kao što sam već i napisao.

I ja isto 0.6 mA i držim oko 36 sati (zapremina 1.5 lit, rastojanje između elektroda 50 mm, prečnik elektrode 3 mm, dubina uranjanja 15 cm) da bih dobio kakvu takvu ppm, i bitno je da mi elektrode ne "korodiraju" tj. pocrne i da dobijem što više kvalitetno koloidno srebro bez crnog taloga na dnu tegle da ne bih džabe gubio teško stečeno a skupo srebro.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 98  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.