Nije me dugo bilo na forumu te nisam čitao sve što je pisano od 50-e strane!
Vidim da se još uvek "mučite" oko izbora vode! Kao što sam pisao i ranije, koristim
demineralizovanu vodu koja se pokazala bolja tj. čistija od bilo koje destilovane koju možete kupiti!
-Po čemu vi to tvrdite (konkretno Gaja, i Violeta) da je destilovana bolja tj. čistija?
-Znate li zašto se uopšte radi destilacija ili demineralizacija?
-Da li znate da su to dva različita postupka koji na kraju dovode do istog "cilja", a to je da dobiješ vodu koja u sebi nema nikakvih primesa (potpuno "omekšana")
U zavisnosti od toga koja se voda koristi u postupku demineralizacije, može se desiti da ista bude bakteriološki neispravna, ali samo to i ništa više!
Konkretno koristim vodu koja se pravi u termoenergetskom postrojenju, ima 0 ppm-a, a provodljivost iste je 0,02 microSimensa, mereno dok teče iz cevi!
Kada je sipam u sud (plastična boca) provodljivost joj se malo poveća ali je to daleko ispod granice koja bi eventualno bila za 1ppm bilo čega u toj vodi!
Takođe sam pokušavao praviti CS sa destilovanom vodom koja se koristi u medicinske svrhe (sa njom sam i počeo praviti CS) i video sam da i nije tako čista kako bi trebalo!
"Čistoća" i destilovane i demi vode zavisi takođe od toga koliko dugo stoji, jer su obe po prirodi "nezasićene" te su izuzetno "agresivne" i "upijaju" sve iz okoline - mislim na ono čega ima u vazduhu.
Što se tiče merenja broja ppm-a, to radite sa TDS metrom iliti ppm metrom koji je u principu instrument koji meri provodljivost vode pomnoženu sa određenom konstantom !
Za većinu univerzalnih instrumenata ta konstanta je 0,5, tako da ako voda ima provodljivost od 2 microSimensa onda TDS metar pokazuje 1ppm!
Za različite supstance trebala bi se menjati i konstanta ali nisam uspeo naći koja je konstanta za AG, tako da i ja merim sa "klasičnim" ppm metrom!
Što se tiče pravljenja nekih jedinjenja srebra (ako voda nije čista), moram da vas obavestim da postoji uređaj koji pravi CS od kupovnih negaziranih mineralnih voda.
Te koncentracije su izuzetno male ali se voda koristi za svakodnevnu upotrebu umesto ove sa česme te ako popiješ 2l te vode dnevno dođe ti isto kao 0,5 dl ove koju mi pravimo!
Probao sam tim uređajem da napravim CS sa demi vodom ali nije hteo ni da krene (ima microprocesor u sebi), znači da bi počeo sa radom mora da očita određeni broj ppm-a
Srebro će se jediniti samo sa elementima koji su negativno naelektrisani, a vi vidite šta je to u vodi što ima negativan predznak - Hlor sigurno, za druge se malo potrudite!
Ja imam home made uređaj za pravljenje CS-a, sa obrtanjem polariteta na 1 min, sa ograničenom strujom na 0,6 mA, i treba mi oko 6-7 sati da napravim 600 ml (tegla od krastavčića) - nema mešalicu ali mi i ne treba jer su elektrode maksimalno udaljene a na svaki minut se menja jonska struja te se joni "sami mešaju"!
radim tako već 3 godine i mnogo vode sam poklonio prijateljima, a pije je cela moja porodica!
Kao što je Jack u početku naveo, voda mora biti čista (ako je kupujete u radnjama gledajte da bude što svežija), čisto srebro, i pržite!
Da li ima 3 ppm-a, 5 ppm-a ili više, to i nije toliko bitno! Lično sam probao CS od 250 ppm-a i nije mi bilo ništa

!
Pozz i idem malo unazad da vidim šta ste pisali, u svakom slučaju samo napred