Sada je: sub maj 03, 2025 6:18 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 98  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Koloidno srebro - lijek za preko 650 bolesti
PostPostano: pet sep 10, 2010 3:52 pm 
Početnik

nogard je napisao/la:
@pilgrim1972 - koliki ti je razmak izmedju elektroda?

ima možda jedna zgodna formula za precizan izračun:

uroniš elektrode na 1cm udaljenosti (1cm u vodu) i izmjeriš jakost (bez onog ograničavanja jakosti do 1,2mA)

i/napon*66 = ppm

:love12:

Nije mi jasno pitanje....da li si mislio pored razmaka od 1 cm i da budu uronjene samo 1 cm u vodi?

Vrh

PostPostano: pet sep 10, 2010 5:17 pm 
Član foruma

pilgrim1972 je napisao/la:
Nije mi jasno pitanje....da li si mislio pored razmaka od 1 cm i da budu uronjene samo 1 cm u vodi?

interesira me koji ti je bio razmak kad si radio KS. razrađujem jednu formulu pa me interesira taj razmak. pošto si dao i druge podatke koje mogu koristiti još mi nedostaje samo taj razmak.

Vrh

PostPostano: pet sep 10, 2010 10:23 pm 
Početnik

nogard je napisao/la:

interesira me koji ti je bio razmak kad si radio KS. razrađujem jednu formulu pa me interesira taj razmak. pošto si dao i druge podatke koje mogu koristiti još mi nedostaje samo taj razmak.

oko 8 cm

Vrh

PostPostano: pon sep 13, 2010 11:40 am 
Početnik

sry ljudi ako sam dosadan hehe, evo nove verzije programa:

slika

http://uploading.com/files/2md9mb12/Far ... lator.rar/

v.1.2.0. changelog

-dodana mogucnost pracenja i izracuna prosjecene jacine struje u intervalima od 5, 10, 15, 20, 30 i 60 minuta za elektrolizu od 4 sata max

Vrh

PostPostano: sri sep 22, 2010 12:58 pm 
Član foruma

Svaka čast za trud! :)
Ovako na oko izgleda super... probam čim nabavim vodu.

I kad sam kod vode...

Ako mogu da se jave ljudi iz SRB i napišu koju vodu koriste i gde ima da se nabavi...
Ja u zadnje vreme ne mogu da nađem vodu da valja...
Alba, Pompa, Panonija i Aro su užas... neke čak idu i do 9mA početne struje :(
Voda koju smo ranije koristili ima i dalje malu početnu struju i ceo proces se odvija normalno međutim voda posle dan-dva postane žućkasta....
ne znam u čemu je fazon sad sa njom. :(

dakle molim preporuke i iskustva sa vodom u SRB :)

Vrh

PostPostano: sri sep 22, 2010 5:49 pm 
Početnik

violetta je napisao/la:
Svaka čast za trud! :)
Ovako na oko izgleda super... probam čim nabavim vodu.

I kad sam kod vode...

Ako mogu da se jave ljudi iz SRB i napišu koju vodu koriste i gde ima da se nabavi...
Ja u zadnje vreme ne mogu da nađem vodu da valja...
Alba, Pompa, Panonija i Aro su užas... neke čak idu i do 9mA početne struje :(
Voda koju smo ranije koristili ima i dalje malu početnu struju i ceo proces se odvija normalno međutim voda posle dan-dva postane žućkasta....
ne znam u čemu je fazon sad sa njom. :(

dakle molim preporuke i iskustva sa vodom u SRB :)

REACHEM Novi Sad, probaj njihovu redestilovanu vodu(60-tak dinara)...nemoj uzeti destilovanu, slicna su pakovanja :D

Vrh

PostPostano: čet sep 23, 2010 7:34 am 
Član foruma

airjaws je napisao/la:

slika

v.1.2.0. changelog

-dodana mogucnost pracenja i izracuna prosjecene jacine struje u intervalima od 5, 10, 15, 20, 30 i 60 minuta za elektrolizu od 4 sata max

Ne razumem ništa tu novu verziju programa.

Gde da upišem početnu vrednost struje? I šta se dešava sa tokom vremena elektrolize? Raste koncentracija koloidnog srebra i/ili raste jačina struje? Kad god otkucam 1,08 mA, a on pokazuje kao 108 mA?! Drugo, ako otkucam 0,0108 mA, a on opet pokazuje isto 108mA?! I nemoguće je da je za samo jedan sat elektrolize i zapremine od 1,5 lit da prikaže koncentraciju od čak 29 ppm??!! Treće, jačina struje kod mene (koristim PROKIN uređaj za dobijanje srebra sa izmenom polariteta na oko 3 minuta) se uopšte ne menja čak ni nakon 36 sati elektrolize. Nešto tu ne valja. Ili objasni kako koristiti tvoju verziju programa.

Vrh

PostPostano: čet sep 23, 2010 8:03 am 
Početnik

halo je napisao/la:
airjaws je napisao/la:

slika

v.1.2.0. changelog

Ne razumem ništa tu novu verziju programa.

Gde da upišem početnu vrednost struje? I šta se dešava sa tokom vremena elektrolize? Raste koncentracija koloidnog srebra i/ili raste jačina struje? Kad god otkucam 1,08 mA, a on pokazuje kao 108 mA?! Drugo, ako otkucam 0,0108 mA, a on opet pokazuje isto 108mA?! I nemoguće je da je za samo jedan sat elektrolize i zapremine od 1,5 lit da prikaže koncentraciju od čak 29 ppm??!! Treće, jačina struje kod mene (koristim PROKIN uređaj za dobijanje srebra sa izmenom polariteta na oko 3 minuta) se uopšte ne menja čak ni nakon 36 sati elektrolize. Nešto tu ne valja. Ili objasni kako koristiti tvoju verziju programa.

prvo mislim da treba da koristiš tačku umesto zareza

drugo, ti imaš konstantnu struju ali se unose i vrednosti od početka procesa dok ne dođeš do konstantne struje. Znači po uključenju struja ti je oko 0,10 mA i onda polako raste do tvojih 1,08mA

treće, mislim da niko od ljudi koji prave srebrnu vodu ne treba da se oslanja previše na kalkulatore.....

:)

Vrh

PostPostano: čet sep 23, 2010 8:31 am 
Član foruma

drugo, ti imaš konstantnu struju ali se unose i vrednosti od početka procesa dok ne dođeš do konstantne struje. Znači po uključenju struja ti je oko 0,10 mA i onda polako raste do tvojih 1,08mA

treće, mislim da niko od ljudi koji prave srebrnu vodu ne treba da se oslanja previše na kalkulatore.....

Pa na numeričkoj tastaturi kompjutera koristi se zarez i zašto bih gubio vreme tražeći tačku na tastaturi. Pored toga, taj program koristi dupli standard - za struju se zahteva samo tačka što je po meni sasvim besmisleno i drugo za zapreminu se zahteva samo zarez što je opet besmisleno i nepotrebno unosi totalnu zbunjenost da li tačka ili zarez. Za mene je i tačka i zarez u matematici je sasvim svejedno i ima isto značenje.

Vrh

PostPostano: čet sep 23, 2010 9:01 am 
Član foruma

halo je napisao/la:

Pa na numeričkoj tastaturi kompjutera koristi se zarez i zašto bih gubio vreme tražeći tačku na tastaturi. Pored toga, taj program koristi dupli standard - za struju se zahteva samo tačka što je po meni sasvim besmisleno i drugo za zapreminu se zahteva samo zarez što je opet besmisleno i nepotrebno unosi totalnu zbunjenost da li tačka ili zarez. Za mene je i tačka i zarez u matematici je sasvim svejedno i ima isto značenje.

prilagodi se. čovjek je pokazao dobru volju kad je napravio taj program i htio je pomoći. ako znaš bolje napravi onda sam i ne gunđaj.

Vrh

PostPostano: čet sep 23, 2010 9:29 am 
Početnik

nogard je napisao/la:

prilagodi se. čovjek je pokazao dobru volju kad je napravio taj program i htio je pomoći. ako znaš bolje napravi onda sam i ne gunđaj.

=D>

Vrh

PostPostano: čet sep 23, 2010 10:19 am 
Član foruma

nogard je napisao/la:
halo je napisao/la:

nogard je napisao/la:

=D>

@nogard i @pilgrim1972,

vi niste napravili taj program i nemojte da samo trolujete i cenim njegov trud, ali nije sve sredio da ne bude zabune da li ovde tačka ili zarez ili onde zarez ili tačka. Čekam stav @airjaws. :D

Vrh

PostPostano: čet sep 23, 2010 10:39 am 
Član foruma

halo je napisao/la:
@nogard i @pilgrim1972,

vi niste napravili taj program i nemojte da samo trolujete i cenim njegov trud, ali nije sve sredio da ne bude zabune da li ovde tačka ili zarez ili onde zarez ili tačka. Čekam stav @airjaws. :D

vidim kako cijeniš njegov trud - on je mogao "gubiti vrijeme na programiranje", a tebi je teško "gubiti vrijeme na traženje točke na tastaturi"...

no comment više..

otišlo off topic.

ajd koristi PM za sugestije i bugove, ovo je tema o KS.

Vrh

PostPostano: čet sep 23, 2010 1:16 pm 
Član foruma

Prvo> Ne citirajte post neposredno pre vašeg!... otegli ste post 126 metara a u suštini ima 5 novih rečenica. :shock:

a sad o srebru i vodi :lol:
REACHEM Novi Sad, probaj njihovu redestilovanu vodu(60-tak dinara)...nemoj uzeti destilovanu, slicna su pakovanja :D

gde to ima da se kupi? ima li u nekim "običnim" prodavnicama ili mora kod njih?

ajde još neka iskustva sa vodom pls. :blob:

Vrh

PostPostano: čet sep 23, 2010 2:42 pm 
Početnik

lijep pozdrav, pisem diplomski pa nisam imao vremena navratiti na forum.

@halo
prvo - postoje dva taba - jedan za izracunavanje prosjecne struje (ako je to potrebno), a ako je ona poznata moguce je odmah izracunati koncentraciju na drugom tabu.

ovaj, sto se tice tocke ili zareza, nije svejedno sta se unosi jer prilikom unosa tocke u textboxove dolazi do krivog racunanja (to bi se trebalo zaliti microsoftu hehe, oni su tako odredili). to sto sam za izracun struje stavio mozda samo tocku da se moze upisivati, to je slucajno ne namjerno hehe, mislio sam staviti zarez. iako sam siguran da dok sam radio da sam testirao i meni je sve radilo ok(evo, provjerio sam program, kad sam dodao novi tab sve je funkcije trebalo napravit ispocetka, tek sad sam vidio da se moze upisivati tocka u izracunu prosjecne struje, sto ne bi trebalo biti, popravim kad se vratim kuci, trenutno sam odsutan). pocetna struja ide u polje 0 min, koliko to tesko moze biti? Nadalje, kad se dodje do konstantne struje, ne prestaje se s upisom novih vrijednosti, zasto bi se stalo???? i dalje se mjeri svakih 5,10 ili koliko min i upisuje...prosjecna struja u tom slucaju samo postaje limes koji tezi u konstantnu vrijednost, ovisno o vremenu...

ovaj, sto se tice offtopica, bilo bi dobro da se postovi koji se ticu kalkulatora prebace u novu temu samo za to, da se ne spama ovaj topic, postavi se kao sticky ili nesto.

Vrh

PostPostano: ned okt 03, 2010 2:02 pm 
Početnik

Odgovarajuća voda za srebrnu vodu je ona koja je najjeftinija u marketu, izađe oko 18rsd/l.

Uzgred, da li se neko inhalirao srebrnom vodom?

Vrh

PostPostano: ned okt 03, 2010 6:25 pm 
Član foruma

Air....
Kakva nova tema, kakav spam pobogu ???

Ovo je samo jedna od diskusija, usko vezana uz koloidno.
I dobro je da je sve na jednom mjestu gdje se mogu vidjeti argumenti ZA i PROTIV.

Što misliš kada bi se za svaku takvu diskusiju iz svih temi na forumu otvarala nova podtema?? ... Pa na forumu više ne bi bilo mjesta, nastao bi opći kaos i ne bi se znalo gdje što tražiti od raštrkanosti.

[-X

Vrh

PostPostano: pon okt 04, 2010 8:37 am 
Član foruma

kojekude je napisao/la:
Odgovarajuća voda za srebrnu vodu je ona koja je najjeftinija u marketu, izađe oko 18rsd/l.

pod jedan> Ako pravis srebrnu vodu sa tom najjeftinijom onda SVAKA ČAST :)
ti si zaista srećan čovek jer si preživeo do sad :lol:
Ne znam kako uspeš da napraviš nešto sa recimo Albom ili Pompom koje imaju početnu struju i do 9mA :shock:

pod dva> Ne znam koja je svrha inhalacije kada to što isparava bi bila čista VODA... srebro bi ostalo u posudi.
Ako misliš na pumpicu sa raspršivačem
kojom uprskaš srebrnu vodu u nos ili usta i udahneš - to može da bude korisno... ali samo pod uslovom da ne koristiš vodu iz tačke 1 [-X

Vrh

PostPostano: pet okt 08, 2010 10:36 am 
Član foruma

Danas sam u dučanu gledao one srebrne kuglice kao ukrasi za torte i kolače od Dr. Oetkera.
I gledam sastav da vidim od čega su: maltodekstrin, pšenočni škrob, šećer, gumiarabika i piše još bojilo: srebro.
TO me iznenadilo, da je srebrna boja tih jestivih kuglica čisto srebro!
E sad kak to srebro reagira sa želučanom kiselinom?

Vrh

PostPostano: pet okt 08, 2010 8:36 pm 
Početnik

violetta je napisao/la:
kojekude je napisao/la:

Citat:
pod jedan> Ako pravis srebrnu vodu sa tom najjeftinijom onda SVAKA ČAST :)
ti si zaista srećan čovek jer si preživeo do sad :lol:
Ne znam kako uspeš da napraviš nešto sa recimo Albom ili Pompom koje imaju početnu struju i do 9mA :shock:

Nije me bilo neko vrijeme i vidim da se diskusija razvila od sasvim jednostavnog principa do nivoa "cijepanja stidne dlake". :-"

Sve je to ok za ljude s dovoljno tehnickog znanja, opreme i volje za cackanjem. Ja bi radije kupio neki gotovi i provjereno kvalitetan uredjaj na koji cu spojiti elektrode, uroniti ih u vodu, a bilo bi idealno da se aparat sam iskljuci nakon potrebnog vremena. Jel ima netko iskustva sa takvim "komercijalnim uredjajem"?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 98  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.