Sada je: čet maj 08, 2025 2:38 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 953 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 48  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned mar 22, 2009 10:24 am 
Član foruma

Plitki je napisao/la:
Molio bih par razjašnjenja.

Počeo sam sa gledanjem, 5 dan. Ujutro sam gledao u 6.25 na izlasku 50sec, sunce je bilo narančaste boje i nije mi bio nikakav problem gledati. Čak sam osjetio potrebu gledati undedogled, ali sam uradio po pravilu.

No, pokušao sam sada gledati, to je 2 puna sata nakon izlaska, i uspijem gledati 4 sec dok mi se disk ne iskristalizira no onda je postalo zasljepljujuće i oko se počelo grčiti. Ne mislim to više raditi, nego me zanima zbog čega taj efekt.

Zahvaljujem.

@ Pantelija:
Napisao si u tekstu o sungazingu:
"Zbog presudnog značaja svesti ovim mogu da ovladaju samo ozbiljni i napredni praktičari meditacije. Svi ostali će samo gubiti vreme, ako već ne izgube vid. Uostalom, to je solarna joga, a joga bez meditacije nije joga." to se odnosi na samosvijest ne i na dobrobiti sungazinga?

Vidi brate, ja sam na 32 danu sungazinga i mogu ti reci da samo radis sungazing po uputstvima koje nam je dao master HRM!

Ako i gledas posle prvog sata kad sunce izadje, onda UVEK pazi da je UV indeks ispod 2!!!! I kod gledanja mozes slobodno treptati, setati ocima, zaklanjati oci na momente, zmiriti.... vazno je samo da nisi na travi i da ti je cela glava OTKRIVENA kako bi ti sunceva svetlost padala na celu glavu!

evo sta je meni master HRM napisao.

Hallo Master HRM

Thank you for your promoting of my site to share this great knowledge all around the world :D

Tell me please it has any dangerouse of this process? and rising kundalini (snake) energy too? :D

http://www.freewebs.com/cybermikan-sungazing-srbija/

as i told you there is no bad effect. kundalini gets activated and also the chakras and everything happens with peace and joy.you dont require the master to be with you.you are your own master. sungazing is the supermost practise and is safe and is also guru free and cost free.do it safely with faith and without haste. ok

OK! in last times i feel also some happenings in my right side of my brain in back side too...is it a birth of paranormal abilites? have to strong contrecation now, have verry strong and big speed, and my navigation is unbilivible... can you tell me what kind of para abilitis will create becouse of this simtoms or what alse...?

when third eye gets activated your supernatural powers come out.dont worry. just do with faith and safely the sg

:mrgreen: =D> :D

I da naravno cestitam ti na hrabrosti, i savetujem da izdrzis jel te ceka nesto ekstra ;)

http://sungazingsolarnajoga.ourtoolbar.com/

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 22, 2009 10:33 am 
Član foruma

Plitki,
To se odnosi na pravilno razumevanje a s tim i pravilno izvođenje gledanja u sunce.
Prvi učnak gledanje ja na svest a tek zatim na telo i zdravlje. Kao posledica učinka na svst. Jer svest nam sve određuje u telu, pa i učinke sunca.
A bez joge, tj. meditativne discipline, nema svesti.
I sam HRM je to počeo da praktikuje s mantrom. Dakle, meditativno.

Gledanje u sunce je oblik joge.
Krajnje je opasno da se sada razdvaja od joge i populariše kao još jedan New Age pokret.
To će uništiti svu vrednosti i smisao ove prakse.

Upozoro bih cybermikan-a da ne deli savete oko sungazinga celom svetu ako je tek došao do 5 minuta i 10 sekundi gledanja u sunce iz svoje sobe, i 'oseća se super'.

Lepo je da se ljudi zaiteresuju udruže i obaveste, ali nešto sasvim drugo je da takav laik počne druge da uči o tome. To je kontraproduktivno i opasno.

Ako uspeš da dovedeš HRM-a u Srbiju to će biti više nego dovoljno od tebe.
Ja mogu da ti obezbedim njegov nastup na ART kanalu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 22, 2009 11:11 am 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
Plitki,
To se odnosi na pravilno razumevanje a s tim i pravilno izvođenje gledanja u sunce.
Prvi učnak gledanje ja na svest a tek zatim na telo i zdravlje. Kao posledica učinka na svst. Jer svest nam sve određuje u telu, pa i učinke sunca.
A bez joge, tj. meditativne discipline, nema svesti.
I sam HRM je to počeo da praktikuje s mantrom. Dakle, meditativno.

Gledanje u sunce je oblik joge.
Krajnje je opasno da se sada razdvaja od joge i populariše kao još jedan New Age pokret.
To će uništiti svu vrednosti i smisao ove prakse.

Upozoro bih cybermikan-a da ne deli savete oko sungazinga celom svetu ako je tek došao do 5 minuta i 10 sekundi gledanja u sunce iz svoje sobe, i 'oseća se super'.

Lepo je da se ljudi zaiteresuju udruže i obaveste, ali nešto sasvim drugo je da takav laik počne druge da uči o tome. To je kontraproduktivno i opasno.

Ako uspeš da dovedeš HRM-a u Srbiju to će biti više nego dovoljno od tebe.
Ja mogu da ti obezbedim njegov nastup na ART kanalu.

Ne vidim cemu toliki heit prema meni, ali se jasno vide tvoje meditacije po tome koliko samo sa razumevanjem pises i odgovaras.

I jos nesto, ko je tebi brate dao pravo da sudis ko je koliko sposoban da daje savete ???

bolje se pozabavi sobom, nego sto mene anatemises, jel neki i za godinu dana proucavanja i skupljanja informacija o sungazingu nisu na nivou na kom sam ja... sta ces tako je to... ;)

hvala :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 22, 2009 11:27 am 
Član foruma

I sta sam ja rekao coveku pogresno da zasluzim takvo upozorenje???

=D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 22, 2009 1:10 pm 
Član foruma

Klinac,
nisi ni započeo vežbu kako treba a već izigravaš gurua i samo braniš svoj mali ego.

To je ono što je pogrešno kod tebe.

Prvo odradi celu vežbu kako treba, ali ne iz svoje sobe, ustanovi rezultate i onda pomaži drugima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 22, 2009 1:59 pm 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
Klinac,
nisi ni započeo vežbu kako treba a već izigravaš gurua i samo braniš svoj mali ego.

Prvo odradi celu vežbu kako treba, ali ne iz svoje sobe, ustanovi rezultate i onda pomaži drugima.

Što nije počeo vežbu kako treba?

Ne branim ga, može on to sam, ali me zanima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 22, 2009 2:21 pm 
Član foruma

Vicke_bg je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:
Klinac,

i sam HRM je rekao da treba bosonog biti na zemlji ali ne u tegli (lončanici, posudi) nego na Zemlji

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 22, 2009 2:40 pm 
Član foruma

Plitki je napisao/la:
Vicke_bg je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:
Klinac,

i sam HRM je rekao da treba bosonog biti na zemlji ali ne u tegli (lončanici, posudi) nego na Zemlji

Je li nužno hodati bosonog i mora li se stajati na golom tlu, a ne, recimo na travi?

HIRA RATAN MANEK: Hodate li bosonogi pospješit će rezultate, jer tlo je puno Sunčeve energije. Ali ako ne možete hodati bosi, bit će dovoljno i samo gledanje u Sunce. Hodanje bosim nogama nije uvjet, ali može pomoći. Zašto kažemo da ne treba stajati bosim tabanima na travi?
Trava raste uvis crpeći energiju iz tla. U tom slučaju trava tako uzima energiju i iz čovjeka. Kad hodate po travi, oči se hlade, tijelo se hladi, osjećate da ste se ohladili jer gubite energiju. Gledanje u zelenu travu je jako dobro za vid, ali hodanje po travi nije. Osim toga, danas su travnjaci prepuni zagađivača i kemikalija, insekticida.

Vrh

Naslov: Aloha
PostPostano: ned mar 22, 2009 3:07 pm 
Početnik

:mrgreen: kako ste mi ljudi? meni je super ja sam već na 35 min gledanja i osjecam se super... ako iamte kakvih pitanja samo pitajte ... ko pita ne skita... uglavnom samo se drzite hrm-ovih uputa i sve ce doci samo po sebi... ne moras meditirat kad gledate u sunce, jer ce vas sunce samo navest na to nakon nekog vremena , zato je hrm najvjerovatnije zamislio ovu vjezbu da je prilagodi svima od 4 godine zivota do 80 godine zivota... pozdravljam sve nove i stare ako vam se bude dešavalo štogod u tijelu i umu slobodno podjelite iskustva s nama zato smo ovdje. na svakom iskustvu mozemo nesšto naučiti... sretno i puno ljubavi i sunčevih zraka vam želim u životu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 22, 2009 6:19 pm 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
Klinac,

hm... ma ajde :D :mrgreen: =D> sve bi bilo mnogo bolje samo kad bi imao malo vise ljubavi i pozitivnih vibracija, da ne iskacu te negativne iz tvojih postova brate!!! :D ne zelim da te vredjam, jel to vise ne mogu da uradim taman i da hocu, ali zelim da ti skrenem paznju, da malo vise poradis na tvom EGU i pitanju tvoga JA!

Inace otkud ti to da mi "mali" tj "klinci" kako nas ti nazivas nemamo pravo da uputimo ljude na ono sto i sami radimo, pogotovo ako je to zaista dobro i sve je u redu sa tim uputstvima??? Ko je tebi brate dao to pravo? :D

Eto samo da znas mozda to ima neke veze a mozda ne, da sam na sva pitanja za "indigo decu" odgovorio sam 100% mislio sam da je 99% ali sam se setio da i po pitanja prirode sam kao klinac isao redovno u sumu glumeci harambasu, na pecanje takodje itd. pa kad sam se preselio u urban deo vise to nisam mogao da radim. Pogledaces i nacices u mom dnevniku gde pise da sam jedno vreme pao u depreseiju i da mi je sve bolje i bolje po tom pitanju... eto ti i odgovora zasto sam padao u istu.

Odgledao sam emisiju na rubu znanosti o solarnoj jogi cak 23 puta, i HRM je jasno rekao da je NAJ BOLJE a ne da SE MORA (ili vezba ne vredi) da se stoji bosih nogu na zemlji bez trave, nego si ti brate moj i prijatelju zavidan i ljubomoran sto si ti pogresno to razumeo pa nisi kako kazes radio redovno svoje vezbe, vec samo kad ima sunca. Sto si zavidan na moje dosadasnje rezultate?

Gde je tvoj dnevnik i tvoja praksa? Eto ja sam dao svima vama na uvid sta se desava samnom! :D

Za manje od mesec dana na mom sajtu ima 25 clanova (tacnije 23 dok jos dvoje ne dopune svoje podatke!!!) gde su tvoji rezultati? eto ga jos jedan indigo poen. Na to nisam ja mogao sam da uticem ko ce se registrovati i postati deo sajta koji NIJE i NECE biti profitabilan, koji NE PROMOVISE mene vec ideju sungazinga u Srbiji i bivsoj YU!!!

Eto ti odlicna prilika da das svoj doprinos ovoj praksi svojim iskustvom (ali te molim sa vise postovanja, ljubavi i ozitivnih vibracija), tako sto ces se registrovati na mom sajtu, postati njegov deo i nesebicno podrzati njegov rad!

Puno ljubavi, srece i napretka u daljem radu ti zelim, kao i svim ljudima koji praktikuju sigurni sungazing!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: =D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 22, 2009 8:18 pm 
Član foruma

Možda zato što si 'indigo klinac' nisi uspeo ni da shvatiš šta ti pišem, ili namerno nećeš da vidiš:

Prvo odradi celu vežbu i stekni rezultate pa onda prenosi drugome.

To i HRM zahteva.
Ti si je tek započeo, oduševio se nekim pozitivnim efektima i već misliš da znaš sve.
Lepo je što si napravio sajt i što okupljaš ljude oko toga, ali zaista je rano da izigravaš učitelja sungazinga.
Pošto to ipak radiš, i baviš se mojim egom i lupetaš o ljubavi, samo pokazuje da ti sam imaš problema s tim.

Zadnja izmjena: Pantelija; ned mar 22, 2009 9:37 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 22, 2009 9:31 pm 
Član foruma

Citat:
Odgledao sam emisiju na rubu znanosti o solarnoj jogi cak 23 puta

Citat:
nego si ti brate moj i prijatelju zavidan i ljubomoran sto si ti pogresno to razumeo pa nisi kako kazes radio redovno svoje vezbe, vec samo kad ima sunca. Sto si zavidan na moje dosadasnje rezultate?
Gde je tvoj dnevnik i tvoja praksa? Eto ja sam dao svima vama na uvid sta se desava samnom!

Citat:
Za manje od mesec dana na mom sajtu ima 25 clanova (tacnije 23 dok jos dvoje ne dopune svoje podatke!!!) gde su tvoji rezultati?

Pročitaj ponovno šta si napisao i valjda ćeš skužiti šta ti je Pantelija htio reći.

Citat:
Na to nisam ja mogao sam da uticem ko ce se registrovati i postati deo sajta koji NIJE i NECE biti profitabilan

Zašto imaš reklame na sajtu,baš me zanima zbog čega,ako možeš objasniti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 22, 2009 10:19 pm 
Član foruma

Sungazing ideja ce ici dalje, koliko god to neko hteo ili ne :D ;)

ja imam svoju misliju, znam koja je, i ispunicu je do kraja bez obzira na savete nekih ne znam po cemu " dobronamernih ljudi "

:mrgreen:

u ostalom sto vas pojedine cese to da se bavite samnom??? ne kontam

=D>

i nisam ja nikakav guru, ali cu uvek i svima preneti informacije koje oni traze ako nisu neki koji provociraju, ismevaju i sprdaju se sa sungazingom!!!

I jos nesto jako vazno... ama prestanite vise od sungazinga da pravite religiju !!!

ne trebaju nikakve meditacije, niti molitve, nikakva odricanja itd. sve ce to doci samo po sebi, to i sam master hrm kaze, sa kojim se cujem gotovo skoro svaki dan!

:D

a, ko to kaze da se vezba treba dovesti do kraja da bih imao prava glasa???????????????????????????????????????????????????????????????????????

dakle... ajde pisite malo o vama samima... dajte da vas mi ostali cujemo malo.... ;)

=D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 22, 2009 11:23 pm 
Član foruma

32. dan (jutro) 22. mart 2009. god.
Ustao sam u 7:10 i pristupio svom sungazingu u trajanju od 5 minuta i 20 sekundi, sedeci na svom tepihu pored otvorenog prozora u svojoj iznajmljenoj sobi, kako bi mi svaki suncev zrak padao direktno na glavu i potpuno me obasjavao. Osecao sam se fenomenalno i bas ekstra, punjenje je pocelo i bio sam jako zadovoljan... nakon oko 15 minuta imao sam "bolove" ili male pritiske kako ja to zovem u predelu glave na temenu, kod slepoocnice i na celu, tih momenata video sam stvari o nasoj buducnosti i morao sam to i zapisati jel osecam da bih puko da to nisam uradio! Ovo o cemu pisem, imate moje prorocanstvo na mom sajtu u forumu pod topikom " Balkanska unija suverenih drzava " http://www.freewebs.com/cybermikan-sungazing-srbija/ pa pogledajte ko zeli :D Zelim da napomenem da prorocanstvo nikako nije politicki orijentisano, nego da je to nesto sto sam ja video jasno jutros!!!

32. dan (vece) 22- mart 2009. god.
Svoj sungazing sam odradio u 17:20 minuta po prvi put se videlo crveno sunce i oblaci kroz koje su se prolamali takvi suncevi zraci. Bilo je ekstra, mojih 5 minuta i 20 sekundi za danasnji dan mi je bas proslo jako brzo, gotovo da je proletelo samo tako... Pijem i dalje dosta vode, ali ponekad imam malu zelju za hranom, no ne vidim neki problem tu jel pojedem mozda pola parceta crnog ili nekog drugog hleba koje ne sadrzi belo brasno.. i dalje vam necu reci sta pojedem mozda da me ne biste vi " duhovni " 100 %- tni vegeterijanci odmah napali. Vazno je da sledis svoje telo, i da znas da si ti gospodar svog tela, a ne ono tvoj gospodar. Dakle danas jedem manje od 10% nego pre od mesec dana!

:D :D :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: =D> =D> =D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 22, 2009 11:24 pm 
Član foruma

Samo napred ljudi!!!! Ohrabrio bih sve da se informisu kako treba o ovoj stvari, i da pocnu da rade sigurni sungazing!!! ;)

:D :D :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: =D> =D> =D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 22, 2009 11:51 pm 
Član foruma

Ivana Antica izuzetno cenim i postujem.Za svaku pohvalu je rad na njegovom sajtu. Moje misljenje je da se zajednickim snagama moze mnogo vise postici a ne prepucavanjem. Najbolje bi bilo, ne samo za vas dvojicu, nego i za nas koji pratimo vase radove i postove da zakopate ratnu sekiru i da kroz saradnju krenete dalje.
Kao sto rekoh izuzetno cenim Anticev doprinos ne samo ovoj temi a Cybermikanu zelim mnogo srece u njegovim idejama

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 23, 2009 1:01 am 
Član foruma

cybermikan je napisao/la:
ja imam svoju misliju, znam koja je, i ispunicu je do kraja bez obzira na savete nekih ne znam po cemu " dobronamernih ljudi "
a, ko to kaze da se vezba treba dovesti do kraja da bih imao prava glasa???????????????????????????????????????????????????????????????????????

Već imaš misiju a ni vežbu nisi odradio :roll:

Tebi je sunce udarilo u glavu i raspalilo ti ego tripove.

To što radiš je samo šteta za širenje sungazinga. Odbijaš od sebe svakog ko bi to počeo ozbiljno da radi.
Niko ozbiljan sigurno neće da se registruje na tvoj sajt da bi radio sungazing.

Pazi da ne oštetiš vid (i druge da ne navedeš na to) jer je očigledno da ti je ego manija mnogo važnija u ovome nego dobrobiti od sunca. A te dobrobiti su itekako povezane sa meditacijom i razumevanjem svega toga - o čemu ti pojma nemaš i ne želiš da imaš.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 23, 2009 2:03 am 
Član foruma

Pantelija brate...

Ja prekidam svaku prepirku vise sa tobom, i samo te molim da ne komentarises dalje moje postupke i da mi ne ometas misiju bez obzira zavrsio ja " indigo klinac " vezbu ili ne

Hvala i puno pozdrava i ljubavi :D ;)

ps. poziv da se uclanis na sajt vazi i dalje i sve u cilju da se sungazing siri dalje ovim prostorima... za par dana krece jos jedan sungazing sajt na drugom hostu i serveru ;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 23, 2009 7:32 am 
Član foruma

NASTUPA NOVO MERENJE VREMENA ZA SUNGAZING PO PREPORUCI MASTER-A HRM-a, JEL JE NOVIJA METODA DELOTVORNIJA!!!
MASTER HRM KAZE DA JE MNOGO EFIKASNIJE PODLITI VREME GLEDANJA 2 PUTA NA DAN! NPR. ZA GLEDANJE OD 120 SEKUNDI, 60 SEKUNDI UJUTRO I 60 SEKUNDI UVECE, ILI ZA 5 MINUTA I 30 SEKUNDI. NPR. 3 MINUTA UJUTRO I 2 MINUTA I 30 SEKUNDI UVECE!!!

Direktno pitanje i odgovor mastera hrm
Hallo master, how are you today?

Pitanje:
- I wish ask you are you recomended to do sungazing twice time on a day? mean in the morrning and in the evening, in sunrise and sunset too, becouse i do that?

Thank you and wish you much love, peace and joy ;)

Odgovor:
- better do at one time but for conveninece you can split half morning and half evening for better results.ok

Pitanje:
OK

- as i understand for exemple am on 5 min and 20 secunds, in the morrning can do 2.5 min. and in the evening 2.5 min + 20 sec. ?

Odgovor.
- yes, for your better results

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 23, 2009 8:41 am 
Član foruma

Suviše si nezreo za bilo kakvu diskusiju i zato je i ja prekidam.

Samo pokušaj narodu da objasniš zašto bi se bilo ko 'učlanio na tvoj sajt' da bi vežbao sungazing?

Tekstovi, snimci i literatura su dostupni, ti si ih sam pokupio sa mog sajta.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 953 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 48  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.