Rayden,
onako kako ja vidim to sta si opisao...cini mi se da voda koju si koristio moze biti i bolja.
Prvo sta sam zamijetio je da si rekao da se srebrni karbonat natalozio na elektrodu.
To bi bila ova sivkasto - zuckasto - zelenkasta tvar na elektrodi.
Relativno je netopiva a kasnije je vjerojatno i oksidirala/pocrnila i dokraja se istalozila u otopini nakon nekog vremena kao sta si i sam primjetio kasnije. To znacajno smanjuje kvalitetu otopine.
Kad vec imas laser, pazljivo pogledaj da li je na putu zraka samo crvenkasta magla ili se vide male cestice. Ako je ovo drugo u pitanju premda odmah nakon elektrolize otopina moze izgledati bistro nakon nekog vremena ce pozutjeti jer ce u otopini cestice vrlo lako agregirati i povecati koncetraciju koloida a smanjiti koncetraciju ionskog srebra. Drugim rijecima imat ces zlatno zutu otopinu, vec u ovisnosti od koncetracije. To se tebi vjerojatno desilo.
Takoder ako zelis sprijeciti da dobijes taj crni talog iz otopine, nakon gotove elektrolize makni sa povrsine vode male srebrne "mrlje". Izgledaju kao mali ostaci srebra i cesto se mijesanjem naizgled maknu, a u otopini su, oksidiraju i istaloze se kao oksid.
Sta se tice te crne tvari ona nije opasna i ako dobro radis elektrolizu, drzis struju malom, elektrode ce pocrnjeti i to je sve. Ja pustim uredno elektrode da pocrne i ne obazirem se na to.
Drzim to na minimumu jer cesto znam zamijeniti eletrode. Dakle + i - eletrodu zamijenim. Najgore sta se moze desiti tada je da se smanji aktivna povrsina elektrode.
Inace nije mi jasno kako si na kraju elektrolize imao manju struju nego na sredini. Mozda su baterije izdahnule?
Citat:
jel bi u slijedecem procesu bilo zgodno drzati struju cim manjom?
Uvijek drzi struku cim manjom. Ovih 8 mA se cine ok ali sve ovisi o povrsini elektroda. Sa mojima bi to bilo ok sa tvojima mozda je i 5 mA previse.
Citat:
koliko dugo bi trebalo drzati upaljni ispravljac, dok eletrode dobro pocrne ili tek krenu "crniti" (tu ne bi htio stavljati vremenski uvijet, jer dosta drugih stvari je tu u pitanju)?
Ovisi opet.
Moj savjet je da ne slusas nicije savjete kad se malo uvjezbas u tome jer ima 1000 parametara i svaki aparat kojeg ljudi naprave je po tome poseban.
Ti koliko vidim imas sve sta ti treba. Usporeduj vlastite rezultate.
Laser i mjerac struje. Bez toga se ni ne moze bog zna sta vidjet.
Drzi struju minimalnom uvijek. Otprilike procijeni povrsinu eletroda. sta su vece to veca struja smije biti.
Gledaj sa laserom i vidjet ces koliko su cestice velike. Neces doslovce vidjet nanometre ali ako pazljivo gledas vidjet ces da magla moze biti heterogena i da se zaiskri tu i tamo. To se svjetlost lasera od kojih cca 400 nm odbila od neceg. Sta znaci da je to nesto poogromno sa obzirom sta zelis dobiti i valnu duljinu lasera. To ti je to otprilike.
Mada ne razumijem ove ljude po ljekarnama.
Vec nekoliko puta cujem da prodaju destiliranu vodu i da je toce kao pivu.
Bas gledam neke karakteristike vode destilirane, kao minimalna gotovo nikakva vodljivost i ph 7, a cujem da je toce u rinfuzi?
Svasta.
Destilirana voda nije destilirana ako stoji dugo na zraku.
Normalna stvar.
CO2 se na licu mjesta otopi u vodi i u otopini zavrsi sasvim fina kolicina srebrnog karbonata nakon eletrolize.
Dakle destilirana voda cim se boca otvori to vise nije i to je jasno i nema se tu sta napraviti nego pokusati smanjiti stetu sta je vise ali drzati tu vodu dugo vrmena u nekon spremistu kroz koji stalno ide novi zrak i tociti to ljudima kao destiliranu vodu tako je stvar za Udrugu za zastitu prava potrosaca.
Uostalom dovoljno je vidjeti da sve destilirane vode koje se kupe daju na ph testu, ph manji od 7. Dakle unutra je otopljeno vec sasvim simpaticna kolicna CO2.
Nema tu nista bez originalne ambalaze a i sa njom je upitno.